DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D ) - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-23, 17:56   #3661
basia_ww
Zakorzenienie

Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )

cześć chudzinki

Mnie waga też dziś zrobiła miłą niespodziankę -0.40 kg

Dziś miałam bardzo pracowity dzionek, rano zrobiłam ostatnie zakupy, potem przygotowałam świąteczne słodkości - zrobiłam sernik z bezą (robiłam drugi raz i wyszedł rewelacyjny), zrobiłam WZ, babkę cytrynową (wyszła super - pyszna), oraz sernik na zimno z galaretką, ale będziemy się obżerać, chyba po świętach na wagę nie będę stawać, dopiero po P czyli w przyszłą niedzielę. Już mogę spokojnie odpoczywać bo mam wszystko przygotowane więc biorę się za leniuchowanie

poza tym piękny dziś dzionek, moje dziecko się dziś tak umęczyło że własnie poszło spać

chudzinki życzę WAM spokojnych świąt, rodzinnych, pełnych dukanowych pyszności
basia_ww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-23, 18:02   #3662
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basia_ww Pokaż wiadomość
cześć chudzinki

Mnie waga też dziś zrobiła miłą niespodziankę -0.40 kg

Dziś miałam bardzo pracowity dzionek, rano zrobiłam ostatnie zakupy, potem przygotowałam świąteczne słodkości - zrobiłam sernik z bezą (robiłam drugi raz i wyszedł rewelacyjny), zrobiłam WZ, babkę cytrynową (wyszła super - pyszna), oraz sernik na zimno z galaretką, ale będziemy się obżerać, chyba po świętach na wagę nie będę stawać, dopiero po P czyli w przyszłą niedzielę. Już mogę spokojnie odpoczywać bo mam wszystko przygotowane więc biorę się za leniuchowanie

poza tym piękny dziś dzionek, moje dziecko się dziś tak umęczyło że własnie poszło spać

chudzinki życzę WAM spokojnych świąt, rodzinnych, pełnych dukanowych pyszności
Masz rację,pogoda rewelacyjna dzisiaj Gdybym mieszkała w domu to uczyłabym się ogórku,albo na tarasie,na leżaczku,a tak musiał mi wystarczyć balkon i stos poduszek

Tobie też Wesołych,radosnych świąt
mroziq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-23, 18:13   #3663
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

dziewczęta - wesołych świąt! pełnych miłości, radości i odpoczynku! no i objadajmy się tylko dukanowym jedzonkiem, chyba że ktoś już na III fazie
Stary 2011-04-23, 18:31   #3664
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Cytat:
Napisane przez mandarynkka86 Pokaż wiadomość
I chcialabym wydawac 120 zl na zakupy..oj chciala. Ja wydaję przynajmneij 600 tygodniowo
Wiesz nie kazdy może sobie pozwolić wydawać na zakupy tyle pieniędzy.
Ja tyle zarabiam w ciągu miesiąca przy dobrych wiatrach, a trzeba z tego opłacić czynsz i żyć z tego.
Nie lubie masówek jak Tesco , Carefour itp, wielkie to nie mogę się odnaleźć.
Zdrcydownie wolę Biedronkę czy Lidla.
Kosmetyki z tych sklepów produkują znane firmy takie jak Dax Cosmetics i wiele innych porządnych więc niczym się nie różnią w składzie, wystarczy porównać, a są wiele tańsze bo z przodu nie ma wielkiego logo firmy

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-23, 18:55   #3665
mandarynkka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paati89 Pokaż wiadomość
Ja tyle zarabiam w ciągu miesiąca przy dobrych wiatrach, a trzeba z tego opłacić czynsz i żyć z tego.
Kosmetyki z tych sklepów produkują znane firmy takie jak Dax Cosmetics i wiele innych porządnych więc niczym się nie różnią w składzie, wystarczy porównać, a są wiele tańsze bo z przodu nie ma wielkiego logo firmy
Oczywiscie rozumiem, dlatego nie krytykuje a wypowiadam swoje zdanie. A odnosnie kosmetyków zdecydowanie wolę prodktjty LOREAL, Vichy i La Roche Posay od Produktów np Dax Cosmetics A mydelko- uwielbiam dove bo slicznie mi pachnie i jest takie jakby to powiedzieć mięciusie Bez zadnych aluzje- to moje zdanie

Wracając do dietki atakuję kolejnym pytaniem. W ksiazce znalazlam opisy roznych potrwa gdzie trzeba smazyc na NALUSZCZONEj patelni. Tzn ze wysmarowac ja tluszczem a nie nalewac jak to zwykle sie robilo tak? Sa tez przepisy na smazonko na telfonie i w piekarniku ale sa i takie gdzie na natluszczonej patelce. Smayzcie tez tak czy w ogole bez udzialu tluszczu ?
Stary 2011-04-23, 19:05   #3666
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też kupuję w lidlu i biedronce, bo czasu w takich marketach leci... są produkty, których nie ma w lidlu czy biedronce-np otreby, więc raz na jakiś czas trzeba jechać do jakiegoś większego marketu, ale uważam, że krytykowanie tanich sklepów, przez to że gorsze, wydaje mi się nie na miejscu jednak... zwłaszcza, że np. przyprawy dla biedronki robi Kamis (! małym druczkiem z tyłu), albo np. znana przyprawa Podravka, w biedronce występuje jako Dopravka za mniejszą cenę, naprawdę można znaleźć rzeczy dobrej jakości w dużo niższej cenie... ale jakbym miała tyle kasy, żeby wydawać 600 tygodniowo to kto wie, może też kupowałabym w "lepszych"
Cytat:
Oczywiscie rozumiem, dlatego nie krytykuje a wypowiadam swoje zdanie. A odnosnie kosmetyków zdecydowanie wolę prodktjty LOREAL, Vichy i La Roche Posay od Produktów np Dax Cosmetics A mydelko- uwielbiam dove bo slicznie mi pachnie i jest takie jakby to powiedzieć mięciusie Bez zadnych aluzje- to moje zdanie

Wracając do dietki atakuję kolejnym pytaniem. W ksiazce znalazlam opisy roznych potrwa gdzie trzeba smazyc na NALUSZCZONEj patelni. Tzn ze wysmarowac ja tluszczem a nie nalewac jak to zwykle sie robilo tak? Sa tez przepisy na smazonko na telfonie i w piekarniku ale sa i takie gdzie na natluszczonej patelce. Smayzcie tez tak czy w ogole bez udzialu tluszczu ?
jednak kochana, krytykujesz.i myślę, że reklamy bardzo na Ciebie działają, bo można znaleźć tańsze,a równie dobre kosmetyki, jednak nie tak rozreklamowane jesteś ideałem dla mnie - przyszłego marketingowca;D

smażę bez dodatku tłuszczu, ani kszty:P
Stary 2011-04-23, 19:25   #3667
mandarynkka86
Rozeznanie

Ja wyraziłam tylko swoje zdanie, a przecież mogę je mieć prawda?
Po prostu tak właśnie uważam i tyle, nie mówię i nie przekonuję nikogo zeby z Biedronki przerzucil się np na REAL. Bo to gdzie kazdy z nas kupuje to indywidualna spraw. Ja tych sklepów po prostu nei lubię i tyle I raz jeszcze powtorze, ze sa to moje prywatne odczucia i doswiadczenia i nikogo nie krytykkuje , kazdy z nas uwaza ze coś jest lepsze lub gorsze- jedni wolą Bieronkę, inni Lidla, a jeszcze inne sklepy osiedlowe... Wiec kazdy wybiera, co chce Ale wiem , że gdybym miala bardzo graniczony budźet, to tez staralabym się szukac tanszych "zamienników" roznych rzeczy, pamietam to z czasów studenckich, kiedy sama się utrzymywalam

A typem marketingowca chyba jestem od dawna (mam przeszło 30 latek)-zawsze kupuję produkty z górnej polki i nie dlatego zeby się chwalic ale uwazam ze są lepsze- to moje prywatne odczucie

Odnosnie smazenia, sama nie wiem co o tym myslec. W wielu przepisach jest ze na natluszczonej patelni;/ Smazysz na teflonie czy wszystko w pikarniku ?

Edytowane przez mandarynkka86
Czas edycji: 2011-04-23 o 19:42
mandarynkka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-23, 20:04   #3668
Paati89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru Pokaż wiadomość
ja też kupuję w lidlu i biedronce, bo czasu w takich marketach leci... są produkty, których nie ma w lidlu czy biedronce-np otreby, więc raz na jakiś czas trzeba jechać do jakiegoś większego marketu, ale uważam, że krytykowanie tanich sklepów, przez to że gorsze, wydaje mi się nie na miejscu jednak... zwłaszcza, że np. przyprawy dla biedronki robi Kamis (! małym druczkiem z tyłu), albo np. znana przyprawa Podravka, w biedronce występuje jako Dopravka za mniejszą cenę, naprawdę można znaleźć rzeczy dobrej jakości w dużo niższej cenie... ale jakbym miała tyle kasy, żeby wydawać 600 tygodniowo to kto wie, może też kupowałabym w "lepszych"
Otóz to
Cytat:
Ja wyraziłam tylko swoje zdanie, a przecież mogę je mieć prawda?
Jasne,ze możesz.
Nie zawsze cena idzie za jakością. Coś o tym wiem
Wystarczy przestudiowac skład kosmetyków. Płacisz za markę a niekoniecznie to idzie z jakością.
Oliwy, oleju i innych rzeczy nie używamy. "smazymy" na patelni teflonowej bez tłuszczu, lub gotujemy na parze czy w piekarniku

Stary 2011-04-23, 20:26   #3669
anita9005
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katarzynkaa87 Pokaż wiadomość
Oj chciałabym mieć taką wagę jak Ty teraz, ale muszę uzbroić się w cierpliwość;p Co do brzucha to niestety on najwolniej spada, ja brzuszkami się wspomagam i są efekty ps. też się III fazy boje...
tez muszę zacząć ćwiczyć bardziej hm i zobaczymy. Ja mam tylko 162 wiec moja waga nie jest taka rewelacyjna
anita9005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-23, 20:28   #3670
julitaw
Raczkowanie

GG do julitaw

Cześć dziewczyny, właśnie robię lasagne z bakłażanami.
Mam nadzieję, że się uda
Wiem, że to mało świąteczne danie, ale i tak z TZ nie mamy wolnego na święta, więc w sumie...
Stary 2011-04-23, 20:30   #3671
mandarynkka86
Rozeznanie

Cytat:
Otóz to
.
Oliwy, oleju i innych rzeczy nie używamy. "smazymy" na patelni teflonowej bez tłuszczu, lub gotujemy na parze czy w piekarniku
To jedna w tych ksiązek, ktore kupilam jest do bani;/
W wielu przepisach nawet na I fazę są potrawy ktore smazyc mam na natluszczonej patelni. Dlatego mi to nie pasowalo. Widac z etgo ze nie mam co jej ufac THX
Stary 2011-04-23, 20:38   #3672
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

cześć chudziunki!!
ja już mam odpoczynek..
zjadłam właśnie kolacyjkę
co do wypowiedzi na temat sklepów, od razu odczułam, że koleżanka gardzi tanimi sklepami..niestety.
ja też kupuję w lidlu, bo niektóre rzeczy są tańsze i wcale się tego nie wstydzę. chociaż i tak częściej w realu, bo mam do niego 5 minut, to zależy
ale dobrze, że koleżanka żyje na tak wysokim poziomie i jest z "wyższej półki"
takie moje zdanie.

"Czas to najcenniejszy podarunek, jaki możemy dostać od innych"...
extravagance86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-23, 20:43   #3673
Paati89
Zakorzenienie

Cytat:
To jedna w tych ksiązek, ktore kupilam jest do bani;/
W wielu przepisach nawet na I fazę są potrawy ktore smazyc mam na natluszczonej patelni. Dlatego mi to nie pasowalo. Widac z etgo ze nie mam co jej ufac THX
Co to za książka w takim razie?
Przecież tutaj już na samym początku jest jasno wyjaśnione co możemy a czego nie.
I na jednym z pierwszych pozycji jest olej/ oliwa i inne tłuszcze. Chyba na tym ta dieta polega, tak ?

Stary 2011-04-23, 20:53   #3674
mandarynkka86
Rozeznanie

Czytalam ksiazke Dukana tę podstawową i kupilam tez inna pt "ie potrafię schudnąc, przepisy specjalnie dla Polaków" Dr. Pierre Dukan I Jaroslaw Urbaniak
Wstep obszernie opisany i wszystko zgodne z dieta, natomiast jest tam np taki przepis :
"Cielęcina w ziolach prowansalskich"
"Cielecina pokroić w cienkie plastry, delikatnie rozbić i obsypac delikatnie pieprzem i mala iloscia soli. Kostke rosolowa rozpuscic w 150 ml goracej wody. Cielecina OBSMAZYC z obu stron na LEKKO NATLUSZCZONEJ PATELNI, dolac bulion, wysypac ziola i poddusic"
No i ciag dalszy, ale nei chce mis ię przepisaywa.

Stad moje wątpliwosci, a co najgorsze jest taki przepis, w dziale "przepisy z dan miesnych na fazę I"
Dlatego spytalam, i jest tak takich przepisow kilkanascie i zgłupialam szczerze mowiac... dlatego pytam. Skoro ma byc bez tluszczy to bez a nie na "lekko natluszczonej" prawda?
Stary 2011-04-23, 20:58   #3675
Paati89
Zakorzenienie

Pewnie chodzi o to,że niby można ręcznikiem papierowym z olejem przetrzeć patelnie, bo o tym też było gdzieś wspominane. Ja jednak jestem zdania ,że jeśli rezygnujemy z takich tłuszczy to absolutnie nie odstępuje od tej zasady i nie używam w żadnej ilości, bo da się bez. A jak coś przywiera jak np mielone w moim wypadku to podlewam wodą

Stary 2011-04-23, 21:04   #3676
popolka
BAN stały

ahoj dziewuszki
styrana wróciłam z pracy kocioł był taki dziś jak nigdy ludzie to robili takie zapasy jakby co najmniej tydzień sklepy były zamknięte i jeszcze robili awantury jak zamykaliśmy wcześniej

odpoczęłam i właśnie w piekarniku siedzi babuszka cytrynowa dla tż potem mam jeszcze w planach szarlotkę dukanowa
popolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-23, 21:05   #3677
kradziejkaczasu
Przyczajenie

Witam Dukanowe dziewczynki
Ja rozpoczelam faze I w srode , od jutra faza II.
Mam teraz od srody mniej 2,9 kg Waże 72 , wzrost 166. Do zrzucenia jeszcze 8 kg
odnosnie sklepów to hmmm tez nie przepadam za Lidlem i Biedronką, ale fakt ze czesto tam kupuję wylacznie dlatego, że jest tam sporo rzeczy dozwolonych w diecie i nie ma takiego wyboru jak w wielkich sklepach, przez co nie ma tyle rzeczy, które kuszą

Wolę TESCO
Pytanko- jutro zaczyna fazę II, czy dobrze zrozumialam i wyczytalam ze mam ja rozpoczac od dnia warzywa+proteiny ?
Pozdrawiam goraco i serdecznie wytrwale dziewczyny
kradziejkaczasu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-23, 21:09   #3678
Paati89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kradziejkaczasu Pokaż wiadomość
Pytanko- jutro zaczyna fazę II, czy dobrze zrozumialam i wyczytalam ze mam ja rozpoczac od dnia warzywa+proteiny ?
Pozdrawiam goraco i serdecznie wytrwale dziewczyny
Tak druga faza zaczyna się od PW inaczej byłoby to po prostu przedłużenie uderzeniówki.
Pamiętaj,że na dniach warzywnych musisz OPYCHAĆ się warzywami w naprawdę dużych ilościach aby maxymalnie odciązyć przeciązone nerki i wątrobę, oraz aby uzupełnić niedobory witaminek.
Także warzywa przy każdym posiłku w niezliczonej ilości.
Po dniach warzywnych zazwyczaj na wadze jest wzrost- ale nie bój się to tylko woda zbiera sie w organizmie z warzyw- to zejdzie w ciągu dnia

Stary 2011-04-23, 21:16   #3679
mroziq
Zadomowienie

Roladka już gotowa Inna konsystencją niż się spodziewałam -taka "piankowa",ale smaczna Będzie w sam raz na święta
Stary 2011-04-23, 21:18   #3680
kradziejkaczasu
Przyczajenie

A jak najlepeij stosowac te zmiany 5/5? czy iaczej, bo roznie się wypowiadają... rozumiem ze warzywa i gotowane i smazone (tefoln) i surowe moza jesc tak ?
Stary 2011-04-23, 21:24   #3681
anita9005
Rozeznanie

Cytat:
A jak najlepeij stosowac te zmiany 5/5? czy iaczej, bo roznie się wypowiadają... rozumiem ze warzywa i gotowane i smazone (tefoln) i surowe moza jesc tak ?
owszem , ja stosuje 1/1 i naprawde jestem zadowolona i jest urozmaicenie
Stary 2011-04-23, 21:25   #3682
modliszka87
Raczkowanie

GG do modliszka87

hej wszystkim
padam z nog...wszystko mnie boli ;( i nei wiem co jest grane...jak ja nie lubie swiat...mialy magie jak bylam dzieckiem a teraz :P chce sie spokojne zakupy zrobic to masakryczne kolejki,bo ludzie rzeczywiscie kupuja jakby sklepy byly wszystkie pozamykane na tydzien bez sensu
no ale nic...zycze wszystkim wytrwalosci, spokoju ducha i rozchichotanego zajaca tancujacego z kurczakiem

PS. niech ktos ustrzeli moja wage,bo mam chec sie powaznie na nia rzucic!!

są ważniejsze sprawy w życu niż odchudzanie

http://s1.suwaczek.com/20121020580114.png
modliszka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-23, 21:34   #3683
kradziejkaczasu
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez anita9005 Pokaż wiadomość
owszem , ja stosuje 1/1 i naprawde jestem zadowolona i jest urozmaicenie
czyli rozumiem, że nie jest to jakoś scisle okreslone? A moge np 2/2 albo 3/3? Latwiej mi bedzie z zakupami, a ze aktualnie jestem w gipsie, to wole robic na 2 - 3 dni to samo
Stary 2011-04-23, 21:45   #3684
nikamo36
Zadomowienie

Witam,za spadki,dawno mnie nie było(czas przedświąteczny)

Cytat:
Napisane przez mroziq Pokaż wiadomość
Matko... Głowa mi pęka...cały dzień siedzę w książkach... Robię tylko przerwę co godzinę sobie,bo ciągiem to nic bym nie zapamiętała
Na szczęście zaraz kończę jeden zeszyt kartkować,idę robić roladę i wracam do nauki... Ech,co za życie... Oby tylko przetrwać maj
Fajnie,że wrócił dawny Wizaz.
Dasz radę,
a tak wogle to dla wszystkich dukanek:
Jaj przepięknie malowanych,Swiąt wesołch,roześmianych,w poniedziałek kubeł wody,szczęścia,zdrowia oraz zgody
Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY
Cel II- 80kg
Cel III-70kg(wg.testu Dukana)
nikamo36 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-23, 21:50   #3685
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez modliszka87 Pokaż wiadomość

proszę Mam nadzieję,że pomoże,bo inaczej to powtórzę

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Napisane przez nikamo36 Pokaż wiadomość
Witam,za spadki,dawno mnie nie było(czas przedświąteczny)

Fajnie,że wrócił dawny Wizaz.
Dasz radę,
a tak wogle to dla wszystkich dukanek:
Jaj przepięknie malowanych,Swiąt wesołch,roześmianych,w poniedziałek kubeł wody,szczęścia,zdrowia oraz zgody
A mnie się nawet podobał nowy wystój kwestia przyzwyczajenia.

Edytowane przez mroziq
Czas edycji: 2011-04-23 o 21:49
Stary 2011-04-23, 22:11   #3686
nikamo36
Zadomowienie

Cytat:
hej wszystkim
padam z nog...wszystko mnie boli ;( i nei wiem co jest grane...jak ja nie lubie swiat...mialy magie jak bylam dzieckiem a teraz :P chce sie spokojne zakupy zrobic to masakryczne kolejki,bo ludzie rzeczywiscie kupuja jakby sklepy byly wszystkie pozamykane na tydzien bez sensu
no ale nic...zycze wszystkim wytrwalosci, spokoju ducha i rozchichotanego zajaca tancujacego z kurczakiem

Znam ten ból,mój Tż był dzisiaj w Kauflandzie po południu i były przeceny ale najgorsze jest to ,że dosłownie babki biły się o mięso w przecenie-MASAKRA WAGA PRECZ
Fajnie,że wrócił stary,dobry wizaz(IKONKI I NIE TYLKO)

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

A mnie się nawet podobał nowy wystój kwestia przyzwyczajenia.
Jak tu się przyzwyczić w 2 dni(tyle mnie nie było),raczej do poprzedniego można się przyzwyczaić,czasami nowe nie znaczy dobre i funkcjonalne ale to kwestia indywidualna.

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez extravagance86 Pokaż wiadomość
cześć chudziunki!!
ja już mam odpoczynek..
zjadłam właśnie kolacyjkę
co do wypowiedzi na temat sklepów, od razu odczułam, że koleżanka gardzi tanimi sklepami..niestety.
ja też kupuję w lidlu, bo niektóre rzeczy są tańsze i wcale się tego nie wstydzę. chociaż i tak częściej w realu, bo mam do niego 5 minut, to zależy
ale dobrze, że koleżanka żyje na tak wysokim poziomie i jest z "wyższej półki"
takie moje zdanie.
Zależy ile kto zarabia,ale nie raz ci co więcej zarabiają kupuja w "naszych"marketach ale sie nie przyznają,bo mają się za "lepszych",znam to z autopsji(znajoma taka jest)
Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY
Cel II- 80kg

Edytowane przez nikamo36
Czas edycji: 2011-04-23 o 22:05
Stary 2011-04-23, 22:21   #3687
modliszka87
Raczkowanie

GG do modliszka87

Cytat:

dzieki mam nadzieje,ze pomoze bo zaczynam sie podlamywac :/ a mam w planach jeszcze chociaz 5 zrzucic ;(
Cytat:
Znam ten ból,mój Tż był dzisiaj w Kauflandzie po południu i były przeceny ale najgorsze jest to ,że dosłownie babki biły się o mięso w przecenie-MASAKRA WAGA PRECZ
Fajnie,że wrócił stary,dobry wizaz(IKONKI I NIE TYLKO)

-
u mnie jak tesco zamykali na 2tyg to ludzie w kolejkach stali,zeby sprawdzic jakie mieso wyrzucili na polki ;] nie wazne ze data do dnia nastepnego i nei wiadomo ile lezalo w chlodni ale i tak opustoszaly polki pomimo,ze przeceny byly niewielkie

mykam spac, bo rano trzeba wstac i zrobic sie na bostwo
dobranoc zajrze pewnie w poniedzialek wieczorkiem

są ważniejsze sprawy w życu niż odchudzanie

http://s1.suwaczek.com/20121020580114.png
modliszka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-23, 22:33   #3688
nikamo36
Zadomowienie

Cytat:
czyli rozumiem, że nie jest to jakoś scisle okreslone? A moge np 2/2 albo 3/3? Latwiej mi bedzie z zakupami, a ze aktualnie jestem w gipsie, to wole robic na 2 - 3 dni to samo
Dokładnie,1/1,2/2,/3/3,4/4,5/5-to to samo(jak komu wygodnie z zakupami i gotowaniem)

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Ja jestem na tym trybie i jest ok.,ważę się co 10 dni(w pierwszym dniu pw) ale jak kto woli(możesz codziennie)ale na świeta przechodzę na 3/3ze względu na warzywka
W dniach pw możesz jeść warzywa dozwolone w każdej formie byle nie na tłuszczu
Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY
Cel II- 80kg
Stary 2011-04-23, 22:37   #3689
anita9005
Rozeznanie

hej dziewczyny , moja waga startowa 61,7 a teraz warze ok 58 kg i myślę czy nie zacząć 3 ciej fazy , chetnie bym chudła dalej no ale wiadomo święta teraz później majówka i wiecie jak to jest. Chciała bym warzyć 55 kg myślicie ,że możliwe ,żeby na 3ciej fazie zleciało mi jeszcze te 3 kg? hmm

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

a na diecie jestem 28 dni łącznie z fazą I
Stary 2011-04-23, 22:39   #3690
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
dzieki mam nadzieje,ze pomoze bo zaczynam sie podlamywac :/ a mam w planach jeszcze chociaz 5 zrzucic ;(

u mnie jak tesco zamykali na 2tyg to ludzie w kolejkach stali,zeby sprawdzic jakie mieso wyrzucili na polki ;] nie wazne ze data do dnia nastepnego i nei wiadomo ile lezalo w chlodni ale i tak opustoszaly polki pomimo,ze przeceny byly niewielkie

mykam spac, bo rano trzeba wstac i zrobic sie na bostwo
dobranoc zajrze pewnie w poniedzialek wieczorkiem
Ja tak samo chciałabym 5 jeszcze... Jakoś pójdzie,chociaż zaczynam mieć już dosyć diety

Cytat:
Dokładnie,1/1,2/2,/3/3,4/4,5/5-to to samo(jak komu wygodnie z zakupami i gotowaniem)

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Ja jestem na tym trybie i jest ok.,ważę się co 10 dni(w pierwszym dniu pw) ale jak kto woli(możesz codziennie)ale na świeta przechodzę na 3/3ze względu na warzywka
W dniach pw możesz jeść warzywa dozwolone w każdej formie byle nie na tłuszczu
Ja też się wazę co 10 dni,ale w każdy 2 dzień P

Ale się zdziwiłam przed chwilą... Mam dwie przyjaciółki - zawsze szczupłe,ładne,modnie ubrane,no modelki po prostu,rozmawiałam właśnie z nimi i co się okazało ? Od jednej ważę już mniej o jakieś 2 kg,a od drugiej o kilogram więcej,a powiedziałabym,że jestem dużo większa dalej od nich... Wcześniej było między nami 10 kg różnicy...To jednak wszystko zostaje w głowie... Zawsze ważyłam więcej,byłam grubsza i dalej się tak czuje! Dziwne...

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Napisane przez anita9005 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny , moja waga startowa 61,7 a teraz warze ok 58 kg i myślę czy nie zacząć 3 ciej fazy , chetnie bym chudła dalej no ale wiadomo święta teraz później majówka i wiecie jak to jest. Chciała bym warzyć 55 kg myślicie ,że możliwe ,żeby na 3ciej fazie zleciało mi jeszcze te 3 kg? hmm

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

a na diecie jestem 28 dni łącznie z fazą I
Dziewczyny,które przeszły już na III fazę mówią,że chudną dalej Więc istnieje taka możliwość Zależy,czy rzucimy się na jedzenie,czy dalej będziemy panować nad tym
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości