|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )
cześć chudzinki
Mnie waga też dziś zrobiła miłą niespodziankę -0.40 kg ![]() Dziś miałam bardzo pracowity dzionek, rano zrobiłam ostatnie zakupy, potem przygotowałam świąteczne słodkości - zrobiłam sernik z bezą (robiłam drugi raz i wyszedł rewelacyjny), zrobiłam WZ, babkę cytrynową (wyszła super - pyszna), oraz sernik na zimno z galaretką, ale będziemy się obżerać, chyba po świętach na wagę nie będę stawać, dopiero po P czyli w przyszłą niedzielę. Już mogę spokojnie odpoczywać bo mam wszystko przygotowane więc biorę się za leniuchowanie ![]() poza tym piękny dziś dzionek, moje dziecko się dziś tak umęczyło że własnie poszło spać ![]() chudzinki życzę WAM spokojnych świąt, rodzinnych, pełnych dukanowych pyszności |
|
|
|
#3662 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdybym mieszkała w domu to uczyłabym się ogórku,albo na tarasie,na leżaczku,a tak musiał mi wystarczyć balkon i stos poduszek Tobie też Wesołych,radosnych świąt
|
|
|
|
|
#3663 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczęta - wesołych świąt! pełnych miłości, radości i odpoczynku! no i objadajmy się tylko dukanowym jedzonkiem, chyba że ktoś już na III fazie
|
|
#3664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tyle zarabiam w ciągu miesiąca przy dobrych wiatrach, a trzeba z tego opłacić czynsz i żyć z tego. Nie lubie masówek jak Tesco , Carefour itp, wielkie to nie mogę się odnaleźć. Zdrcydownie wolę Biedronkę czy Lidla. Kosmetyki z tych sklepów produkują znane firmy takie jak Dax Cosmetics i wiele innych porządnych więc niczym się nie różnią w składzie, wystarczy porównać, a są wiele tańsze bo z przodu nie ma wielkiego logo firmy
|
|
#3665 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A mydelko- uwielbiam dove bo slicznie mi pachnie i jest takie jakby to powiedzieć mięciusie Bez zadnych aluzje- to moje zdanie![]() Wracając do dietki atakuję kolejnym pytaniem. W ksiazce znalazlam opisy roznych potrwa gdzie trzeba smazyc na NALUSZCZONEj patelni. Tzn ze wysmarowac ja tluszczem a nie nalewac jak to zwykle sie robilo tak? Sa tez przepisy na smazonko na telfonie i w piekarniku ale sa i takie gdzie na natluszczonej patelce. Smayzcie tez tak czy w ogole bez udzialu tluszczu ?
|
|
#3666 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jesteś ideałem dla mnie - przyszłego marketingowca;Dsmażę bez dodatku tłuszczu, ani kszty:P
|
|
|
#3667 |
|
Rozeznanie
|
Ja wyraziłam tylko swoje zdanie, a przecież mogę je mieć prawda
?Po prostu tak właśnie uważam i tyle, nie mówię i nie przekonuję nikogo zeby z Biedronki przerzucil się np na REAL. Bo to gdzie kazdy z nas kupuje to indywidualna spraw. Ja tych sklepów po prostu nei lubię i tyle I raz jeszcze powtorze, ze sa to moje prywatne odczucia i doswiadczenia i nikogo nie krytykkuje , kazdy z nas uwaza ze coś jest lepsze lub gorsze- jedni wolą Bieronkę, inni Lidla, a jeszcze inne sklepy osiedlowe... Wiec kazdy wybiera, co chce Ale wiem , że gdybym miala bardzo graniczony budźet, to tez staralabym się szukac tanszych "zamienników" roznych rzeczy, pamietam to z czasów studenckich, kiedy sama się utrzymywalam![]() A typem marketingowca chyba jestem od dawna (mam przeszło 30 latek)-zawsze kupuję produkty z górnej polki i nie dlatego zeby się chwalic ale uwazam ze są lepsze- to moje prywatne odczucie ![]() Odnosnie smazenia, sama nie wiem co o tym myslec. W wielu przepisach jest ze na natluszczonej patelni;/ Smazysz na teflonie czy wszystko w pikarniku ?
Edytowane przez mandarynkka86 Czas edycji: 2011-04-23 o 19:42 |
|
|
|
#3668 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie zawsze cena idzie za jakością. Coś o tym wiem ![]() Wystarczy przestudiowac skład kosmetyków. Płacisz za markę a niekoniecznie to idzie z jakością. Oliwy, oleju i innych rzeczy nie używamy. "smazymy" na patelni teflonowej bez tłuszczu, lub gotujemy na parze czy w piekarniku
|
|
#3669 |
|
Rozeznanie
|
tez muszę zacząć ćwiczyć bardziej hm i zobaczymy. Ja mam tylko 162 wiec moja waga nie jest taka rewelacyjna
|
|
|
|
#3670 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, właśnie robię lasagne z bakłażanami.
Mam nadzieję, że się uda ![]() Wiem, że to mało świąteczne danie, ale i tak z TZ nie mamy wolnego na święta, więc w sumie...
|
|
#3671 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W wielu przepisach nawet na I fazę są potrawy ktore smazyc mam na natluszczonej patelni. Dlatego mi to nie pasowalo. Widac z etgo ze nie mam co jej ufac THX
|
|
#3672 |
|
Zadomowienie
|
cześć chudziunki!!
ja już mam odpoczynek.. ![]() ![]() zjadłam właśnie kolacyjkę co do wypowiedzi na temat sklepów, od razu odczułam, że koleżanka gardzi tanimi sklepami..niestety. ja też kupuję w lidlu, bo niektóre rzeczy są tańsze i wcale się tego nie wstydzę. chociaż i tak częściej w realu, bo mam do niego 5 minut, to zależy ![]() ale dobrze, że koleżanka żyje na tak wysokim poziomie i jest z "wyższej półki" ![]() takie moje zdanie.
|
#3673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież tutaj już na samym początku jest jasno wyjaśnione co możemy a czego nie. I na jednym z pierwszych pozycji jest olej/ oliwa i inne tłuszcze. Chyba na tym ta dieta polega, tak ?
|
|
#3674 |
|
Rozeznanie
|
Czytalam ksiazke Dukana tę podstawową i kupilam tez inna pt "ie potrafię schudnąc, przepisy specjalnie dla Polaków" Dr. Pierre Dukan I Jaroslaw Urbaniak
Wstep obszernie opisany i wszystko zgodne z dieta, natomiast jest tam np taki przepis : "Cielęcina w ziolach prowansalskich" "Cielecina pokroić w cienkie plastry, delikatnie rozbić i obsypac delikatnie pieprzem i mala iloscia soli. Kostke rosolowa rozpuscic w 150 ml goracej wody. Cielecina OBSMAZYC z obu stron na LEKKO NATLUSZCZONEJ PATELNI, dolac bulion, wysypac ziola i poddusic" No i ciag dalszy, ale nei chce mis ię przepisaywa. Stad moje wątpliwosci, a co najgorsze jest taki przepis, w dziale "przepisy z dan miesnych na fazę I" ![]() Dlatego spytalam, i jest tak takich przepisow kilkanascie i zgłupialam szczerze mowiac... dlatego pytam. Skoro ma byc bez tluszczy to bez a nie na "lekko natluszczonej" prawda ?
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie chodzi o to,że niby można ręcznikiem papierowym z olejem przetrzeć patelnie, bo o tym też było gdzieś wspominane. Ja jednak jestem zdania ,że jeśli rezygnujemy z takich tłuszczy to absolutnie nie odstępuje od tej zasady i nie używam w żadnej ilości, bo da się bez. A jak coś przywiera jak np mielone w moim wypadku to podlewam wodą
|
#3676 |
|
BAN stały
|
ahoj dziewuszki
styrana wróciłam z pracy kocioł był taki dziś jak nigdy ![]() odpoczęłam i właśnie w piekarniku siedzi babuszka cytrynowa dla tż potem mam jeszcze w planach szarlotkę dukanowa
|
|
|
|
#3677 |
|
Przyczajenie
|
Witam Dukanowe dziewczynki
![]() Ja rozpoczelam faze I w srode , od jutra faza II. Mam teraz od srody mniej 2,9 kg Waże 72 , wzrost 166. Do zrzucenia jeszcze 8 kg![]() odnosnie sklepów to hmmm tez nie przepadam za Lidlem i Biedronką, ale fakt ze czesto tam kupuję wylacznie dlatego, że jest tam sporo rzeczy dozwolonych w diecie i nie ma takiego wyboru jak w wielkich sklepach, przez co nie ma tyle rzeczy, które kuszą ![]() Wolę TESCO ![]() Pytanko- jutro zaczyna fazę II, czy dobrze zrozumialam i wyczytalam ze mam ja rozpoczac od dnia warzywa+proteiny ? Pozdrawiam goraco i serdecznie wytrwale dziewczyny
|
|
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętaj,że na dniach warzywnych musisz OPYCHAĆ się warzywami w naprawdę dużych ilościach aby maxymalnie odciązyć przeciązone nerki i wątrobę, oraz aby uzupełnić niedobory witaminek. Także warzywa przy każdym posiłku w niezliczonej ilości. Po dniach warzywnych zazwyczaj na wadze jest wzrost- ale nie bój się to tylko woda zbiera sie w organizmie z warzyw- to zejdzie w ciągu dnia
|
|
#3679 |
|
Zadomowienie
|
Roladka już gotowa
Inna konsystencją niż się spodziewałam -taka "piankowa",ale smaczna Będzie w sam raz na święta
|
|
|
|
#3680 |
|
Przyczajenie
|
A jak najlepeij stosowac te zmiany 5/5? czy iaczej, bo roznie się wypowiadają... rozumiem ze warzywa i gotowane i smazone (tefoln) i surowe moza jesc tak ?
|
|
|
|
#3681 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3682 |
|
Raczkowanie
|
hej wszystkim
padam z nog...wszystko mnie boli ;( i nei wiem co jest grane...jak ja nie lubie swiat...mialy magie jak bylam dzieckiem a teraz :P chce sie spokojne zakupy zrobic to masakryczne kolejki,bo ludzie rzeczywiscie kupuja jakby sklepy byly wszystkie pozamykane na tydzien no ale nic...zycze wszystkim wytrwalosci, spokoju ducha i rozchichotanego zajaca tancujacego z kurczakiem PS. niech ktos ustrzeli moja wage,bo mam chec sie powaznie na nia rzucic!!
|
#3683 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3684 | |
|
Zadomowienie
|
Witam,
za spadki,dawno mnie nie było(czas przedświąteczny)Cytat:
Dasz radę, a tak wogle to dla wszystkich dukanek: Jaj przepięknie malowanych,Swiąt wesołch,roześmianych,w poniedziałek kubeł wody,szczęścia,zdrowia oraz zgody
|
|
#3685 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
proszę Mam nadzieję,że pomoże,bo inaczej to powtórzę ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
kwestia przyzwyczajenia.
Edytowane przez mroziq Czas edycji: 2011-04-23 o 21:49 |
||
|
|
|
#3686 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajnie,że wrócił stary,dobry wizaz(IKONKI I NIE TYLKO) ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
Dukan-start 16.02.2011r.(116kg),wzros t 165cm 30.05.2011r.-99kg(razem -17kg) 11.11.2011r.-ponownie 99kg Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY Cel II- 80kg Cel III-70kg(wg.testu Dukana) Edytowane przez nikamo36 Czas edycji: 2011-04-23 o 22:05 |
|||
|
|
|
#3687 | |
|
Raczkowanie
|
dzieki
mam nadzieje,ze pomoze bo zaczynam sie podlamywac :/ a mam w planach jeszcze chociaz 5 zrzucic ;(Cytat:
ale i tak opustoszaly polki pomimo,ze przeceny byly niewielkie mykam spac, bo rano trzeba wstac i zrobic sie na bostwo ![]() dobranoc zajrze pewnie w poniedzialek wieczorkiem
|
|
#3688 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
W dniach pw możesz jeść warzywa dozwolone w każdej formie byle nie na tłuszczu
|
|
#3689 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny , moja waga startowa 61,7 a teraz warze ok 58 kg i myślę czy nie zacząć 3 ciej fazy , chetnie bym chudła dalej no ale wiadomo święta teraz później majówka i wiecie jak to jest. Chciała bym warzyć 55 kg myślicie ,że możliwe ,żeby na 3ciej fazie zleciało mi jeszcze te 3 kg? hmm
---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- a na diecie jestem 28 dni łącznie z fazą I |
|
|
|
#3690 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale się zdziwiłam przed chwilą... Mam dwie przyjaciółki - zawsze szczupłe,ładne,modnie ubrane,no modelki po prostu,rozmawiałam właśnie z nimi i co się okazało ? Od jednej ważę już mniej o jakieś 2 kg,a od drugiej o kilogram więcej,a powiedziałabym,że jestem dużo większa dalej od nich... Wcześniej było między nami 10 kg różnicy...To jednak wszystko zostaje w głowie... Zawsze ważyłam więcej,byłam grubsza i dalej się tak czuje! Dziwne... ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
Więc istnieje taka możliwość Zależy,czy rzucimy się na jedzenie,czy dalej będziemy panować nad tym
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

Gdybym mieszkała w domu to uczyłabym się ogórku,albo na tarasie,na leżaczku,a tak musiał mi wystarczyć balkon i stos poduszek

kocioł był taki dziś jak nigdy 
za spadki,dawno mnie nie było(czas przedświąteczny)
i wracam do nauki... Ech,co za życie...