|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
O żanetka dobrze, że przypomniałaś, bo lubię, już włączam. A ja oglądałam na mtv wygrać z nadwagą czy jakoś tak, i faktycznie chłopak zmienił się bardzo, zrzucił chyba z 40 kg
![]() Juz mam motywację do zrzucania kg po porodzie
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
|
|
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Siedzę przed tv, walcze z nosem wielkim czerwonym. Wykąpię się, jakąś kolację na szybko tżtowi zrobię i tyle.... ale z drugiej strony mam wyrzuty ze nic nie zrobiłam, ale nie ma dla kogo więc chyba bez potrzeby.
|
|
|
|
|
#1745 |
|
Zadomowienie
|
i ja juz jestem...... babka zrobila awanture mojemu R ze sprzata łazienke o nsie wkurzyl zostawil wszsytko i powiedzial ze dla niego to lepiej odpocznie chociaz......a ona zaczela sie drzec ze nie zyczy sobie sprzatania w domu itp. zadzwonila do brata mojego taty i powiedzial ze ona tu nei zostanie dluzej zabrala rzeczy i poszla do niego na noc WARIATKA zepsula mi swieta cale bo ja sie z R pokłocilam i wogole
jeszcze jezyk poparzylam herbata i maz mnei kopnal w piszczel (niechcacy) ale boooli jak nie wiem co...i taka to moja WIELKANOC |
|
|
|
#1746 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Wpadam tylko na chwilke zeby zyczyc wam Zdrowych spokojnych swiat w gronie rodziny.mnie do wtorku napewno nie bedzie bo Mezulek we wtorek na dwa miesiace do niemiec jedzie i chce sie nim nacieszyc/a od srody przeprowadzam sie do mamy i bede miala stale lacze i bede was meczyc swoja osoba WESOLYCH SWIAT DLA WAS KOCHANE WASZYCH MALENSTW W BRZUSZKACH I WASZYCH PARTNEROW ZYCIOWYCH
|
#1747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :pala : (oczywiście nie generalizuje) ...Mi też jak nikt inny potrafi podnieść ciśnienie. Pewnie o tej babce pisałaś wcześniej sweet? nie przejmuj się, moja taka sama!Mi te święta też coś nie podchodzą, nerka boli, a po moich przebojach z nią, to modlę się żeby przestała... A mąż chyba przypadkiem kopnął w piszczel? Ja raz na mojego na jaja rzuciłam pilotem od tv i wybiłam mu zęba...teraz mnie to śmieszy
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-04-23 o 19:16 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1748 |
|
BAN stały
|
Wszystkie coś porobiły i ja też.
Od rańca malowaliśmy jaja,potem robiłam sałatki i takie tam,sernik z Waszego przepisu z galaretkami i karpatkę. Posprzątałam,pomyłam,poje chaliśmy do kościoła-nawet ustałam-SZOK. Zagoniłam T. na cmentarz bo coś ostatnio nie chce tam chodzić a to jego rodzice,dziadkowie i od razu poszliśmy do mojego sasiada i trafiliśmy na jego rodzinę.Zaskoczeni byli,że młodzi pamiętają i znów sie łezka zakręciła bo nie udało mi się go0 wtedy reanimować,.Wspomnienia wróciły ale ja jestem zadowolona. Meszsares wiedziałam,ze napiszesz coś głupiego.No na pewno Ci jedzie ten tramwaj bo...,nie lezę I dziękuję Wam za słowa otuchy Sweet jutro będzie lepszy dzień.Mówię Ci ![]() Kindzia bidulko-teraz leż i dbaj o szyjkę ![]() Patik kuruj sie szybciutko i wracaj do zdrówka i sił ![]() Brunetko-i Tobie się słabo jak Pieleszce zrobiło ![]() (mi o dziwo nie tylko to łono napieprzało że ani stać,kucać,klęczęć,więc się oparłam o ścianę i tak zwisałam). Marinko ja nie podtrzymam na duchu bo mój ojciec (prawdziwy) zmarł od picia.Ale życzę Ci dużo siły a tacie powrotu do treźwości ![]() I reszty...zapomniałam ![]() Moje dzieci są tak brudne,ze nie wiem czy do domu wpuszczę-chyba szlaufem spłuczę na ogrodzie najpierw. My po śniadanku jedziemy do moich rodziców bo tata ma imieniny,na chwilę do mojej babci a wieczorkiem do domciu. Na poniedziałek nie mamy planów ale pewnie kilka ktośiów do nas wpadnie. ŻYCZĘ WAM I WASZYM RODZINOM SPOKOJNYCH,ZDROWYCH I RADOSNYCH ŚWIĄT
|
|
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z mężem się napewno pogodzisz w końcu to święta Idę na spacer z mężem bo normalnie nudzi mi się |
|
|
|
|
#1750 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Ja juz tez u tesciow, obijam sie tak jak i niektore z Was, w ogole nie lubie tu przyjezdzac, bo tesciowa calymi dniami w kuchni przesiaduje. Juz bym wolala, zeby nie bylo nic do jedzenia, ale zeby sie choc na chwile dziecmi zajela. Ale nie, ona musi piec, gotowac... Maz oczywiscie pol dnia w garazu spedzil przy samochodzie i az mnie nerwa brala, bo dziewczyny smedzily caly czas. W ogole jeszcze moja mama do mnie zadzwonila, ze jej brat najmlodszy (czyli moj wujek) spodziewa sie 4 dziecka (maja 40 lat on i 38 ona) i podobno cos jest nie tak. Tylko mama nie wie dokladnie, bo jak rozmawiali to on az sie poplakal, ze albo cos z serduszkiem i ze niewiadomo czy nie zespol Downa. Strasznie mnie zasmucila ta wiadomosc, ale podobno wyniki amniopunkcji za tydzien, wiec ja mam nadzieje, ze nic z tych rzeczy sie nie potwierdzi. A dziewczyny nie orientujecie sie, czy jesli amniopunkcja wyjdzie zle, to na 100% oznacza wady? Czy jednak jest szansa na zdrowe dziecko? Przysmucilam troche, ale chcialam zlozyc Wam zyczenia swiateczne: zdrowych, pogodnych i mokrych Swiat Wielkiej Nocy! I oczywiscie bede zagladac, bom uzalezniona
|
|
|
|
#1751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O Boże co za foch Cytat:
O MASAKRA Nerola to masz brudasków |
||
|
|
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oczywiście już dawno został ,,zrekonstruowany"
|
|
|
|
|
#1753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do dziś mi to wypomina.W sprawie ustępowania miejsc ciężarówkom: do tej pory dwa razy mi się zdarzyło, że prawie mi ktoś ustąpił. Wczoraj w kościele jak szukałam miejsca, to już widziałam, jak starszy pan się kręcił i podrywał na mój widok, ale znalazłam wolne miejsce, a drugi raz w hipermarkecie, jakaś pani wyładowała swoje wielkie zakupy a później się obróciła i na mój widok i moich maleńkich zakupków, coś tam powiedziała, że szkoda, że już całą ladę zajęła, bo ja mam tak mało, ale ja machnęłam ręką i powiedziałam, że mi się nie spieszy i spokojnie poczekam. Ale poza tym to nic, faktycznie jakiś zanik dobrych manier w narodzie. Przyłączam się do świątecznych życzeń, przede wszystkim życzę wam spokoju i miłej atmosfery. |
|
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Kindzia Kochana uważja na siebie SweetAngel cóż to za babcia Ja drugi caaaaały dzień z mężulem spędzam Dzisiaj byliśmy w ikeii i castoramie a później poświęcić koszyczek Narobiliśmy zakupów że hoho (ale nie spożywczych Dla Dominika kupiliśmy okrycie kąpielowe w ikeii, jak zrobię zdjęcie to wkleję. Jutro na śniadanko do moich rodziców, a reszte dnia znowu sami odpoczywamy, pewnie jakiś spacer nad jeziorkiem zaliczymy, lody i bedziemy się byczyć w domku. Uciekam do męża, jeszcze raz spokojnych Świąt Brzuchatki |
|
|
|
#1756 |
|
Zadomowienie
|
Witam
widze ze cofneli zmiany ale i nasze posty tez zniknely nadrobimy ![]() przyszlam sie tylko przywitac i przeslac Wam zyczenia ![]() Kochane, zdrowych pogodnych Swiat zycze Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego "Alleluja"
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Jestem i ja Mieliśmy cudną podróż, cały czas słoneczko, puste drogi, nowe i szerokie, więc się śmigałoo Na 2 godzinki wstąpiliśmy do Wrocłąwia, połazić po Starówce, a potem już prosto w góry. Pensjonacik mamy fajny i przytulny. Oby pogoda sie utrzymała Bo jutro jemy dwuosobowe, świąteczne śniadanko (święconkę przywieźliśmy ze sobą ) i w góry Cytat:
No, ale szybko zleci ten czas, urodzisz zdrowe maleństwo i znowu będziesz mogła biegać, chodzić, latac do woli! ![]() I jeszcze pokażę mój brzuszek. Już duży! Dziś zaczęłam 24 tydzień.
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-04-23 o 22:05 |
|
|
|
|
#1758 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1760 |
|
Zadomowienie
|
brumek, nooo rosniesz
milego wypoczynku wszystkim zycze ja u tesciow leniuchuje (200m od domu dzisiaj troche na budowie bylismy, przymierzylisny lampy w lazienkach, ja rozpakowalam mebelki dla juniora, sa sliczne i fajnie wygladaja, juz Wam kiedys pisalam, ze pokaze fotki jak je rozlozymy musze poszukac tapety w misie, damy na te jedna sciane z lozeczkiem..... ale sie nudze
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hej mamuśki ![]() Widzę że wszystkie odpoczywacie ![]() brumek ale Ci zazdroszczę tych gór!! ![]() TŻ pojechał z FIlipem na śniadanie do teściów a ja sobie leżę. Ale w domu pełno ludzi bo przyjechały moje siostry z narzeczonymi i wesoło jest Miłego dnia mamuśki!!
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po śniadanku
![]() Ale brzydka pogoda u nas deszcz pada Głowa mnie boli od rana i nic mi się nie chce. Wstałam tylko zjeść i znowu leże
|
|
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
Witam laseczki.
Ale się pogoda porobiła, nad ranem obudziła mnie burza i głód doskwierał, 2 kanapki z nutellą wszamałam. Nos nadal dokucza, tżt też marudny źle się czuje dzisiaj nasza rocznica ślubu, ale nie świętujemy, bez prezentów.. Zjedliśmy śniadanie u teściów, oczywiście cały stół zastawiony żarciem. Zaraz jedę do kościoła, tżt zostaje w domu. A potem to nie wiem, zdenerwowałam się na pogodę!! Sweet ja też miałam przeboje z babką, ale teraz nie żyje więc nie będę wspominać.Na starość coś na łeb się rzuca chyba. Brumek zazdroszczę Ci tych gór strasznie, coś tam Ci wybula na brzuszku ![]() AgaG jak czytam takie wiadomości że coś źle u kogoś z ciążą to się zamartwiam, ile nerwów kosztuje donoszenie, urodzenie dziecka. Nie wiem czy to badanie o któtym piszesz na 100% potwierdza wadę. Oby wszystko było dobrze. Piszcie coś dzisiaj bo się zanudzę w ten pochmurny day
|
|
|
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie już świątecznie
my już po kościółku z rana i odpoczywamy tż drzemie na łóżku, barszczyku sobie zjadł ale coś mu wczoraj zaszkodziły bo późno zjadł tych śledzi w śmietanie z cebulką które sobie zrobił i męczyło go z rana trochę, biedactwo moje... ale już barszczyk zjadł i chyba mu przechodzi. Ja zjadłam kawał tego jogutrowca z galaretką i kapratki i mam dość (na razie zaraz poprawię sałatką i forszmakiem z pieczarkami (sama robiłam - mniam )Wesołego jajeczka brzuchatki!
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-24 o 12:21 |
|
|
|
#1765 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki żeby tato się opamiętał ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
|
|
|
#1766 |
|
Zadomowienie
|
witam swiatecznie
u nas burzowo, ale tak bokami to przechodzi, ochlodzilo sie i pada co jakis czas, sloneczka nie ma nie mamy planow na ten dzien, pewnie przelezymy przed tv.... ![]() wypoczywajcie
|
#1767 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Swiatecznie!
W zasadzie to nie mam o czym pisac... bylo sniadanie, kosciol, zaraz obiad... u nas juz nie pada, ale to i tak nie ta wczorajsza ladna pogoda... Brumek Ty chudzinko, cos tam sie zaczyna rysowac |
|
|
|
#1768 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Brzuchatki
macie szczescie ze nie szalejecie z pisaniem postow. Jednak swieta i nawal przygotowan robi swoje. heheh Wlasciwie to wpadlam na chwilke zyczyc Wam Wesolych Swiat i mokrego poniedzialku ![]() I spadam Was nadrabiac ponad 20 stron nie tak zle |
|
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, hej
![]() Padam na nos. Cały dzień łaziliśmy po górach Aż czuję że trochę przegięłam. W ciąży jednak na dużo mniej człowiek może sobie pozwolić...A pogoda cudna! Cały dzień świeci słońce, bez jednej chmurki i cieplutko. Tzn. na szczytach chłodniej i wietrznie, ale i tak jest super-cudnie
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My po śniadanku, kościele i obiedzie, zaraz wychodzimy gdzieś pospacerować ![]() AgaG to przykre co spotkało Twojego wujka Mam nadzieję, że jednak amniopunkcja wykluczy podejrzenia! Brumek ale Ci zazdroszczę! Moi rodzice dzisiaj do Wisły jechali, myśleliśmy żeby się z nimi zabrać, jednak po ostatnim razie lekarz zabronił wyjazdów, wprawdzie Dominik się podniósł, ale jeszcze nie byłam na wizycie u mojego ginekologa więc nie mam potwierdzenia, że mogę już sobie na więcej pozwolić... A brzuszek zaczyna się uwypuklać ![]() Mój Mały dzisiaj dokazuje na całego, w nocy wsadził mi nogę pod żebro-kurcze bolało...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

jeszcze jezyk poparzylam herbata i maz mnei kopnal w piszczel (niechcacy) ale boooli jak nie wiem co...i taka to moja WIELKANOC 

Bo jutro jemy dwuosobowe, świąteczne śniadanko (święconkę przywieźliśmy ze sobą
Zaczyna się zaokrąglać
) - duuuzo zdrowka i samozaparcia

)