|
|
#2401 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wasze opisy na GG! Część XXIII
"
A ja Cię proszę o kawałek ciasta
nadziewanego przyjaźnią, posypanego zaufaniem i zrozumieniem.. A ja Cię proszę o szklankę soku z owocu wierności, zakrapianego gorącą tęsknotą.. A ja Cię proszę o kubek lodów o smaku porannego szaleństwa, romantyzmu i zazdrości.. A ja Cię proszę o małą kanapkę z kiełkującym pragnieniem i dojrzałą miłością.. był ucieleśnieniem moich marzeń. dzięki niemu stałam się tym, kim jestem, a trzymanie go w ramionach wydawało się bardziej naturalne niż bicie serca -Boisz się zapytać? -Nie, boję się usłyszeć odpowiedzi " |
|
|
|
#2402 |
|
Wtajemniczenie
|
kontrastowao - dziękuję bardzo kochanie, Ty też nigdy nie zawodzisz
Wesołych świąt dziewczynki ;* _________________________ _________________________ __ Zaszyć się w Twej podświadomości,
by gościć w Twoim każdym śnie, uczepić się Twoich myśli, byś pamiętał o mnie w dzień. Maki i chabry wplecione w przepełnione słońcem uczucie, które wypełnia moje serce, umysł i duszę. Dusza ma rozdarta na dwie części. Jednej strzeże anioł, drugiej zaś diabeł. Nikotyna, kofeina i amfetamina zawsze miały dla mnie słodki smak. Nie próbuj nawet prosić mnie o porzucenie moich małych dawek szczęścia, które dają mi poczucie wolności i bycia sobą w każdym calu. |
|
|
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
tam były dnie, kiedy słońce było tak bardzo okrutne, że wszystkie łzy zwróciły się w kurz. i zawsze tam rozumiałam moje oczy, wysuszone na zawsze.
wszystkie złamane obietnice i wszystkie pieśni pozostawione i nie zaśpiewane wydają się być tak dalekie, jak moja droga powrotna do Ciebie.
' Czasami jest tak, że brakuje nam czegoś, ale sami nie wiemy czego. w poszukiwaniu pożądanego elementu, gubimy bezpowrotnie malutkie chwile, które spajając się w całość tworzyłyby jeden wielki ogrom szczęścia.' |
|
|
|
#2404 |
|
Zadomowienie
|
"
Moje łóżko jest teraz dziewczęcym łóżkiem... Różowe kwiaty pod moją głową I poduszki po Twojej stronie łóżka ... zamiast Ciebie... Mam teraz motywację by być wolną dziewczyną ... Wciąż się staram Odnaleźć drogę powrotną do tego światła do którego należę. Bóg wciąż kłamie mówiąc, ze to dla mojego dobra i nie dzieje się nic złego. Jeszcze jeden kieliszek wina nim zgaszę światła. Tym razem będzie dobrze... Będzie dobrze... " Laura Jansen
I zawieszę na ścianach wszystkie nasze zdjęcia, żeby żadna chwila nie uleciała z mojej pamięci. Edytowane przez Yakarta Czas edycji: 2011-04-23 o 20:04 |
|
|
|
#2405 |
|
Rozeznanie
|
Czasem coś rani mnie tak, że cierpienie nie mieści się w moim ciele i czuje, że każda żyła pęka z bólu.Dni mijają, ale ból nie. Rano po przebudzeniu mam wrażenie że to tylko koszmarny sen ale to trwa bardzo krótko.
|
|
#2406 |
|
Zadomowienie
|
dobry wieczór kochane!
sto lat mnie tu nie było, ojj tak. (znów zostanę obrzucona pomidorami czy cooooś ) ostatnio, kiedy zobaczyłam swój nick w czyimś poście to aż mi się cieplutko na sercu zrobiło. to cudowne, że ktoś jeszcze o mnie pamięta. niestety ja, jako STARA krowa mam problemy z pamięcią i nie pamiętam, która z Was mnie wspominała, ale mimo wszystko - bardzo mi miło i dziękuję! ![]() wszystko, co dziś dodaję to fragmenty z moich rozmów itd. jakoś ostatnio nie mam czasu ani siły na pisanie. w sumie.. nigdy nie miałam ![]() i przy okazji: radości samych, na święta iiii na cały (nowy ) rok bo wiesz o co chodzi? chodzi o to, żeby iść przed siebie. znaleźć cel i do niego dążyć. nawet jeśli ten cel jest bez sensu i z góry jest skazany na porażkę powinniśmy go mieć. bo nigdy nie wiadomo, co zdarzy się po drodze. czy jest piękna? sam nie wiem. ma c.cki i d.pę, oczy ma. i, o Boże.. chyba nie znam piękniejszej niż ona. zrób miauu, zrób szał. właściwie, czekam na maj. czekam na maj, bo wiem, że maj będzie dobry. ja tylko chciałabym być Twoim słonkiem. i chciałabym być Ci do życia potrzebna, do szczęścia też. chciałabym móc być wciąż wyjątkowa, chciałabym po prostu być. na niedziele, poniedziałek i piątek, na imprezę, na godzinę, na noc. być kimś więcej, tak jak byłam. i wiele bym zrobiła, wiele bym zmieniła, wiele.. gdybyś chciał. dzięki Tobie mogę się uśmiechać, dzięki Tobie moje łzy smakują inaczej, bo wiem, że nie płaczę sama. mam dziurę w tym miejscu, które tak kochałeś.
Edytowane przez r0zunia Czas edycji: 2011-04-23 o 20:29 |
|
|
|
#2407 |
|
Raczkowanie
|
najlepsze : dolorees , SparklyAngel , Ruda Gwiazdka , _niebanalna , Paralogiczna
- oddycham, ale czuję że umarłam. Dobrze wiesz że jesteś dla niego obojętna lecz mimo wszystko byłabyś w stanie zmienić swoje życie za jeden jego dotyk. I tak na prawdę nie wiem w co wierzyć , w koniec świata czy w to , że kiedykolwiek będziemy jeszcze razem. Kolejny buch to ukojenie dla mego serca. Gasząc papierosa na Twoim zdjęciu delikatnie wypuszczając dym z ust staram się wmówić sobie że to jakoś pomoże . Twoje serce jest dla mnie oddalone niczym niebo. Przyśpieszony oddech , szybsze tętno - tak , znów Cię zobaczyłam. Edytowane przez umbrelaa Czas edycji: 2011-04-23 o 21:10 |
|
|
|
#2408 |
|
Rozeznanie
|
jesteście cudowne !
![]() laski , wesołych świąt , mokrego poniedziałku ! <3 kochała go. tak po prostu go kochała. przez łzy, śmiechy. za wszystko.
wrzuć na luz, mnie też już nie zależy. a tak z Tobą to już wgl kosmooos <3 tak, chciałabym być jego only girl in the world, ale dobrze wiem, że on to taki trochę rude boy. i like it. i love you. pozwoliła mu odejść. wiedziała, że wróci. |
|
|
|
#2409 |
|
Raczkowanie
|
Ludzie przychodzą robią nam nadzieje a potem
jakby nigdy nic odchodzą na zawsze -Jesteś diabłem wcielonym -schlebisz mi, ale jak na razie jestem tylko jego pomocnicą
'Chciałabym znów być dzieckiem. Wesołym, osmarkanym brzdącem, który dopiero co się uczy wiązać buty, wierzy w świętego Mikołaja i nie musi się na każdym kroku rozczarowywać.' "BYŁEM PRZYGOTOWANY NA WSZYSTKO, TYLKO NIE NA CIEBIE" |
|
|
|
#2410 |
|
Raczkowanie
|
rozunia -
Najbardziej boli fakt , że na pytania są odpowiedzi , których nigdy nie poznamy. Był zły. Do krwi i kości. Zbudowany z braku serca i braku tłuszczu. Dla ludzi był anty ideałem. Moim ideałem. Nawet nasz prywatny anioł nie cierpi tak jak my. On nie wie co to przystań na środku drogi wśród pędzących pojazdów. Nikt nie powiedział "zostań" , więc dlaczego teraz Ja mam prosić go o powrót ? Nigdy nie ocierałam łez. Ciągle byłam w biegu po szczęście.
|
|
|
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi89 - dziękuję
![]() rozunia - cudowne " Well I'd never want to see you unhappy I thought you want the same for me Nigdy nie chciałabym zobaczyć cię smutnego Myślałam że chcesz tego samego dla mnie I'm trying not to think about youCan't you just let me be? Próbuję o tobie nie myśleć Nie możesz po prostu pozwolić mi być? So long my luckless romance My back is turned on you Should've known you'd bring me heartache Do zobaczenia, mój pechowy romansie Jestem odwrócona do ciebie plecami Powinnam wiedzieć, że Przyniesiesz mi ból serca We walked along a crowded street You took my hand and danced with me in the shade And when you left you kissed my lips You told me you would never ever forget these images no Spacerowaliśmy zatłoczoną ulicą Wziąłeś mnie za rękę I ze mną tańczyłeś A kiedy odchodziłeś zostawiłeś pocałunek na moich ustach Powiedziałeś mi że nigdy przenigdy nie zapomnisz tych momentów, nie I cannot go to the ocean I cannot try the streets at night I cannot wake up in the morning Without you on my mind Nie mogę chodzić nad ocean Nie mogę jeździć ulicami nocą Nie mogę budzić się rano Bez myśli o tobie So you're gone and i'm haunted And i bet you are just fine Did i make it that easy to walk Right in and out of my life? Więc odszedłeś ale wciąż o tobie myślę I założę się że nic sobie z tego nie robisz Czy sprawiłam, że było to takie proste aby pojawić się i zniknąć z mojego życia? "
. "Szukam świata, w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc chodzi w butach, gdzie jak Cię widzą- to dzień dobry. Szukam świata, w którym człowiek człowiekowi- człowiekiem..." . Edytowane przez bitter orange Czas edycji: 2011-04-23 o 22:02 |
|
|
|
#2412 |
|
Raczkowanie
|
uśmiecham się na myśl o Tobie. i sama sobie się dziwię, bo nigdy nie lubiłam nie mieć czegoś, czego cholernie pragnęłam. nikt nigdy nie zobaczy moich łez. nawet ja od jakiegoś czasu przestałam je dostrzegać. i powtarzam 'zostań ze mną', choć Ciebie nigdy tu nie było. wiesz, zawsze możesz mnie porwać. mam nadzieję, że nie zauważyłeś, iż automatycznie prostuję się i poprawiam włosy, gdy pojawiasz się gdzieś na horyzoncie. jeśli tylko miałabym z kim, uciekłabym gdzieś daleko. biegłabym przed siebie, nie oglądając się ani razu. jednak prawdopodobieństwo jest niewielkie, gdyż ten 'ktoś' to konkretna osoba. dlaczego chcesz mnie? jasna cholera, przecież możesz mieć każdą.
|
|
#2413 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Miło kochana, że tak uważasz, ale na pewno nie jestem jedną z najlepszych. ![]() Zapłaciłam za każdy uśmiech,
Za każdą radość, Czy też miłosne uniesienie. Gdyby ktoś uprzedził mnie, że taka będzie cena kilku szczęśliwych chwil odmówiłabym szczęściu. I nawet połażą nas do tej samej trumny, Złączą ręce a na nagrobku napiszą 'Zakochani'. Perfekcyjnie operował czasem przeszłym, Zwykł mawiać: -Kochałem. -Byłem z nią. -Była wyjątkowa. Ona jedna tkwiła w teraźniejszości. Ona nadal jest wyjątkową kobietą, która kocha Go i mimo wszystko jest przy Nim. Zadała pytanie, którego On najbardziej się obawiał: -Nie kochasz mnie już, prawda?-Zadała je o dziwo głosem miękkim i melodyjnym, tym samym którym mówiła o miłości. Nie potrafił odpowiedzieć. Wiedział, że w Jej oczach jedyne co będzie w stanie dostrzec to strach. Strach przed drogą, którą dalej będzie musiała pokonywać sama. Już nie będzie mężczyzny, który odrzuci wszystkie kłody spod nóg. Nie będzie nikogo kto doda odwagi jednym słowem. Trzymał Jej dłoń tak mocno jakby bał się, że ucieknie i nigdy więcej Jej nie zobaczy, A Ona nigdzie nie zamierzała uciekać, To tu, Przy Nim czuła się bezpieczna.
Jestem niedorozwinięta - mam tylko jedną twarz dla ludzi. Edytowane przez _niebanalna Czas edycji: 2011-04-23 o 22:26 |
|
|
|
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję ... <3
Tis- chcę Cię tu zobaczyć ![]() ' Zmieniłeś się, ja się zmieniłam Życie jest zmienne Kto kogo zniszczył? Ty siebie? Ja siebie? Albo my nas? Czasami czuję, jakbym cieszyła się wolnością; Częściej jednak chcę Twoich ramion wokół siebie ' Lepiej zachowaj miłość na inny dzień Wybaczam Ci, wybaczam że nie tęsknisz jak ja że nie chcesz widzieć mojej twarzy na dzień dobry Te kłamstwa które co dzień wciskałeś mi w serce - byłam głupia wierząc że dla takich mężczyzn jak Ty liczy się miłość Zawsze myślałam, że nie dam serca komuś, kogo mogę stracić Jak to możliwe, że przechodzisz obok mnie i nie drży Ci serce?
|
#2415 |
|
Przyczajenie
|
"
- Kochaj mnie!
- Co? - Tak, żebyś nie spał w nocy, zastanawiając się czy ja aby na pewno śpię sama. Żebyś skręcał się z zazdrości, widząc mój uśmiech skierowany do innego chłopaka. Żebyś czuł ... nie, nie radość. Radość, to za mało powiedziane. Niewysłowioną ekstazę widząc moje oczy patrzące w Twoją stronę. No, kochaj tak! Jak mawiają daltoniści: życie jest jak tęcza- raz czarne, raz białe... gdyby tęsknił to by powiedział. gdyby chciał to by napisał. gdyby kochał to by się umówił. bez ale. kropka. a teraz to zapamiętaj. W mojej prywatnej głowie, ku*wa, co On tu robi?! Przyszedł dziś do mnie diabeł i powiedział: -Popraw się ,bo jesteś już gorsza ode mnie! Ty jesteś kimś, kto poda mi kredki, kiedy będę miała ołówek. zrobi naleśniki z uśmieszkiem z dżemu. nie będziesz pytał, bo będziesz wiedział. przejdziesz ze mną na czerwonym świetle. w ostatniej chwili mi powiesz: " Uważaj! Kałuża. " nadążysz za mną do autobusu. odpowiesz równo ze mną na jedno pytanie. będziesz mnie słuchał kiedy coś mówię. i uśmiechał się, kiedy jestem na Ciebie zła. ` i byłabym grzeczna dla Ciebie, przez chwilę. <3 " |
|
|
|
#2416 |
|
Zadomowienie
|
♥
Koszmar, który nawiedzał ją każdej nocy, miał jego rysy.. Lubiła czasem na złość chować się przed jego spojrzeniem. Była statystycznym człowiekiem; bez imienia, bez nazwiska, bez tożsamości.. Była statystycznym nikim, wałęsającym się między przemijającą a nadchodzącą rutyną. Nie czuję nic, nic nie czuję.. Przez życie noga za nogą się snuję. Nikt nie potrafił dać jej tyle wzruszenia, emocji, zdenerwowania i rozgoryczenia naraz, co ON.. Nic nie rozrywało tak desperacko jej serca jak smutek.. Smutek o oczach opuszczonego dziecka, twarzy zranionej kobiety i spojrzeniu poniżonego mężczyzny.. Czuła wsiąkającą w otoczenie tęsknotę, a wato dodać, że był to dość specyficzny rodzaj tęsknoty, bo egoistyczny. Tęskniła za połową siebie, którą on jej ukradł.. Spojrzenia nadawane na krótkich falach zabijały jej komórki myślowe. I przysiadła na skraju własnej świadomości, zastanawiając się, w którym momencie przekroczyła granicę między miłością a obsesją.. ♥
żeby przestań kochać.. D. ♥ Pamiętam. [*] Edytowane przez 3martyna3 Czas edycji: 2011-04-24 o 12:32 |
|
|
|
#2417 |
|
Raczkowanie
|
' róbmy swoje, póki jeszcze Ciut się chce.! '
ogólnie jest za✂✂✂iście, tylko w szczegółach tkwi beznadzieja ; ( Nigdy Nie Zapomnę Tej Chwili, Kiedy Pierwszy Raz Spojrzałeś ... ` i za każdym razem kiedy patrzę na Ciebie nie mogę wyjaśnić co czuję w środku. ` |
|
|
|
#2418 |
|
Rozeznanie
|
dziękuje ♥
zawaliliśmy wszystko co mogło zostać zawalone. nasza misja brzmiała : jedno rani, drugie jest ranione. to nie był spacer po wiosennym deszczu to był pies wyprowadzony na smyczy bez radości, bez namiętności i słów. byliśmy, bo tak wyszło. gdy kobieta jest szczęśliwa jej uśmiech niesie się echem chociaż w prawdzie to nie możliwe mogłoby się zdawać. uderz, wiem, że potrafisz. zabij, myśl, że to pomoże. kolejny joint skręcony, kolejny powód do dumy w twoim życiorysie, kolejny uśmiech i gardłowy śmiech. nie wnikam w płytkość twojego szczęścia. staliśmy się sobie obcy. nawet na " cześć" się nie uśmiechamy. - można jeśli się chce, a jeśli ktoś nie chce to co może zrobić? - czekać, aż druga osoba zachce. - jeśli druga osoba wie, że ta pierwsza nie chce to mimo, iż cholernie chce nigdy tego nie zrobi. to proces złożony od żył, aż po serce. nasz śmiech echem przegonił chmury, nasze uśmiechy odsłoniły słońce. jeśli ktoś Cię kiedyś kochał czuj się piękna. jeśli kiedykolwiek kogoś zraniłaś czuj się niedostępna. jeśli ktoś cię kiedykolwiek zranił poczuj karmę*. - co to za siny, cuchnący ochłap? - niegdyś zwano go narządem do kochania. szacunek zyskuje się raz i raz się go traci. * karma w sensie wierzenie, że każdy uczynek wróci do nas. jeśli np. kogoś zraniliśmy ktoś inny zrani nas.
|
#2419 |
|
Wtajemniczenie
|
'I've been addicted to you. Jestem od Ciebie uzależniona. Let me show you my emotions Tell you how I feel Pozwól mi okazać ci moje emocje, Powiedzieć, jak się czuję. We set these rules which we can't obey. Ustanawiamy zasady, których nie jesteśmy w stanie przestrzegać. You live every hour with a lover by your side But when morning has come You still have secrets to hide Żyjesz każdą godzine z ukochanym u boku, Ale gdy nadchodzi poranek, Wciąż masz sekrety do ukrycia. So tell me what you're feeling Let me touch your inner soul A więc powiedz mi, co czujesz. Pozwól mi dotknąć twej wewnętrznej duszy. Resting on the shoulders of your name. Odpoczynek w ramionach twojego imienia. You and I have been through many things. I'll hold on to your heart. Ty i ja przeszliśmy przez wiele rzeczy. Będę trzymać się twojego serca.' Paralogiczna 3martyna3 Toogether93 so_steadfast _niebanalna _changime jak zawsze genialne otojest grise beautiful_lie _mandarynka ciiri caroline2324 Primadonna kamisha BRAKUJE MI WAS TU!
|
#2420 |
|
Zakorzenienie
|
i took my love down to violet hill
there we sat in snow all that time she was silent still... zabrałem moją miłość na fiołkowe wzgórze, tam usiedliśmy w śniegu. przez cały czas była milcząca. what if you should decide that you don't want me there in your life that you don't want me there by your side. co jeśli powinnaś zdecydować że nie chcesz mnie w swoim życiu że nie chcesz mnie przy sobie? oh, summer, we just hurry, so come over, just be patient and don't worry lato, spieszymy się, przyjdź, bądź cierpliwe i nie martw się confusion never stops, closing walls and ticking clocks, come back and take you home, i could not stop, that you now know, come out upon my seas, curse missed opportunities, a part of the cure, or am i part of the disease. zamęt, który nigdy się nie kończy zamykające się ściany, tykające zegary mam zamiar wrócić i zabrać Cię do domu nie mogłem się zatrzymać, ale teraz wiesz wyśpiewuję na moich morzach przeklinam niewykorzystane możliwości czy jestem częścią terapii czy częścią choroby? Coldplay ♥
|
#2421 |
|
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny ! jestem tu nowa i bede zamieszczac wiersze swojego autorstwa, na poczatku nie sa zbyt dobre, ale z czasem sie poprawie,obiecuje *zmobilizowany* pozdrawiam i nie zmieniajcie sie,bo jestescie naprawde swietne !
Współczesny świat pełen jest zawiści; rodzinne uczucia zmieniają się w jednej chwili - od miłości do nienawiści. Wystarczy chwila,by zniszczyć wszystko co od lat budowaliśmy. Jak możesz doprowadzać mnie do łez skoro od narodzin jednym szlakiem szliśmy ? Łzy kobiety powinny być porażką dla mężczyzny - mówi ktoś znany. Lecz jeśli te słowa w nas nie uderzają, to czego w życiu szukamy? Szacunek,miłość,akceptacj a,czyż to nie są nadrzędne wartości? Jeśli tak, to czemu ciągle nienawiść w naszych sercach gości? Każdy jest kowalem swego losu - niech ta myśl nas dziś dogłębnie poruszy. Łza to też krew,tyle,że z duszy. |
|
|
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
|
widziałam, znów wysłałeś mi niebo
|
|
#2423 |
|
BAN stały
|
... najwyraźniej w świecie brakuje mi ciebie. nieustannie, bez efektownie próbowałeś wielu słownych gierek, a wystarczyło tylko pokazać, że potrafisz kochać. stałeś obok mnie, twoje ramie ocierało się o moje, w moim brzuchu latało wiele motyli, a Ty tak słodko uśmiechałeś się ... do niej . byłeś jej główną myślą dnia, przez chwilę udało zaistnieć ci się w jej sercu, więc nie pieprz, że nie miałeś u niej żadnych szans. przyszedł czas by wsiąść się w garść, ogarniam swój świat. burza uczyć targała nią, pioruny niszczyły serce, a deszcz zmywał bólu ślad. jest wiele rzeczy, których nigdy w życiu nie pojmiesz. jedną z nich jest ta mówiąca o tym, dlaczego to właśnie Ty władasz jej sercem . ahoj, żegnaj Panie kapitanie, żegnaj władco moich snów. ... |
|
|
|
#2424 |
|
Rozeznanie
|
wzruszyłabym się, ale tusz był za drogi.
Miałam nadzieję, że poczujesz się zhańbiony kiedy zobaczyłeś, że przez Ciebie płaczę. potrafiłeś się jedynie uśmiechnąć. nie, nie miałam do Ciebie żalu. miałam żal do samej siebie. żal do serca, które czuje coś w kierunku takiego sukinsyna jak Ty... Kaleczyłeś mnie słowami ,jednak najbardziej raniło twoje milczenie... dziwnie tak kiedy na nikim Ci nie zależy. nie czekasz na żadną wiadomość. nie myślisz o nikim przed snem. nie czujesz strachu, ze ktoś zniknie. dziwnie. bezpiecznie. pusto. nie jestem jednak pewna czy to poczucie bezpieczeństwa mi się podoba. Z perspektywy czasu zmieniłam tok myślenia, tusz do rzęs i światopogląd. Napisał sms-a : " Dobranoc kochanie, kolorowych snów ;*" i wcisnął klawisz odpowiadający opcji 'wyślij do wielu'. Oddaj strach, daj zaufanie, chwyć za rękę. Ucichła we mnie ta mała dziewczynka, która wszystko brała sobie do serca. Jesteś autorem wszystkich moich łez.
|
#2425 |
|
Zadomowienie
|
wieki mnie tu nie było.
![]() po raz kolejny dokonałam złego wyboru. jeśli kiedykolwiek poczujesz się nikim, pamiętaj, dla mnie jesteś wszystkim. nie zwracaj uwagi na kretynów, oni są wszędzie. jak idiotka czekam przy telefonie. wiem że nigdy nie będziesz po prostu nigdy nie będziesz sam wiem że będziesz tutaj kiedy powiem żegnaj |
|
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
umbrelaa , Yakarta , Marsi89 - ubóstwiam . ♥
_______ Twoje uczucia zamrożę gdzieś na dnie zamrażalnika, na wypadek gdyby gdzieś, coś.. Tak zerwałam z nim, ale już w chwili gdy obrócił się na pięcie z powrotem chciałam aby był mój na wyłączność Stając tam i klnąc na niego, knułam plan aby to wszystko odkręcić poczekaj na mnie gdzieś na końcu drogi na końcu ścieżki mnie zaczekaj na ostatnim schodzie gdzieś na końcu tęczy przecież i tak nie złapiesz mnie za rękę - więc to bez różnicy, czy jesteś, a może nie ma - jak to powiedział znany filozof : staraj się żyć duszą , a jak ktoś duszę ci zamorduje , żyj ciałem . - żaden filozof nie powiedział niczego podobnego . - a tak wiem , wymyśliłam to na poczekaniu . Gdyby każde z nas uczyło się na błędach, kiedyś bylibyśmy bezbłędni. Możesz opuścić moje ramiona, moje sny, wyobraźnię, całe życie, Twój zapach może ulotnić się z moich sukienek nawet zniknąć z mojego umysłu możesz, ale w sercu zostaniesz na zawsze! Z nogami wyłożonymi do góry, z ciemnymi okularami na nosie siedziałam tak zajmując fotel na balkonie 'jakby to fajnie było znów Cię mieć, ale w sumie nie muszę, więc jeśli Ty już zapomniałeś to sikam ciepłym moczem' - pomyślałam. Nie licz, że kumpel od zerówki, z którym piłaś pierwsze piwo, który przytulał Cię pierwszy, który zabrał Cię na imprezę, obronił przed zboczeńcem, narysował serduszko, na zaparowanej szybie autobusu, teraz pomoże Ci rozwiązać problemy. Starajmy się żyć, a uciec od rzeczywistości. Uwierzyć w wróżki, krasnoludki, wzajemną miłość. Wierzyć w przyjaźń i nadzieję mieć, że świat że świat nas kocha. |
|
|
|
#2427 |
|
Raczkowanie
|
Wdychać zapach jego ciała.
Podparła dłonią twarz, spojrzała w jego oczy. Stał się jej całym światem. Kocham nawet Jego dłonie, które odgarniają moje włosy w czoła. Stał się uosobieniem jej marzeń, nagrodą za smutek i samotność. Stawiam wszystko na jedną kartę, przecież żyję dla Ciebie. _________________________ ____________________
|
|
|
|
#2428 |
|
Raczkowanie
|
Lanego poniedziałku !
;*[aż się boję wyjść z domu ] ukradkowe spojrzenia, chwilowe zauroczenia, kałuża słonej wody, jednym słowem znów dałam się nabrać na miłość . Nie potrzebuję cię, ale chcę potrzebować.. ... wiał wiatr, parowała woda, a w powietrzu unosił się czar minionego lata, wszystko było jak dawniej, lecz inne. wszystko było równie cudowne, lecz dziwnie rozczarowane nie czujmy się winni .. |
|
|
|
#2429 |
|
Wtajemniczenie
|
“Jeszcze raz mnie obrazisz, odetnę Cię od słońca, |
|
|
|
#2430 |
|
Rozeznanie
|
krysztalik, Myszko ja jestem tutaj cały czas.
Zawsze mówiłeś "Jesteś dla mnie wszystkim" Odchodząc wyszeptałeś ".. kocham ją ponad wszystko" "Dajcie trochę luftu, bo nie ma czym oddychać." - Ha! Wygrałam! Mówiłam, że mam szczęście do kart! - Mówią, że kto ma szczęście w kartach, nie ma szczęścia w miłości. Ja codziennie patrzę mu prosto w oczy, lecz tak rzadko czuję Go przy sobie.
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:00.

) 

Miło kochana, że tak uważasz, ale na pewno nie jestem jedną z najlepszych.