|
|
#4651 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem -cz. XVII
Yuuka-ja chyba tego nigdy nie zrozumiem jak tak w ogóle można postępować z ludźmi. Ale to pewnie dlatego, że myślimy, że bliski nam człowiek zachowa się tak jak my się zachowujemy...ale niestety zbyt się różnimy, w nas kobietach jest więcej empatii a w facetach niektóre nasze chwile słabości wzbudzają agresję (tak jak w przypadku mojego byłego).
Chciałabym w końcu trafić na kogoś, kto mnie doceni... |
|
|
|
#4652 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeszcze kupa życia przed Tobą ![]() Wszystko się może zdarzyć ![]() A faceci.. faceci to faceci. Może zbyt mało jeszcze o nich wiesz jak każda z nas. Po to sa związki, zeby doświadczać, poznawać. Na pewno jeszcze nie raz się zakochasz
|
|
|
|
|
#4653 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mi mój eks wzystko ułatwia.On sie po prsotu nie odzywa.Przyjedzie wtedy ,gdy nie będzie nikogo ze znajomych wokół niego,albo jak bedzie trzeba chałupke posprzatac,albo jak będzie głodny,a ja go wtedy na zbity pysk wywale !!
|
|
|
|
#4654 | |
|
Raczkowanie
|
Ech, a ja chyba stchórzę i nie pojadę na imprezę, bo tam będzie mój eks... Wiem, przeżywam jak mrówka okres, ale inaczej nie potrafię.
![]() No chyba, że sobie dopiję, to może się skuszę ![]() Jak Wam mijają święta? ![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
|
|
#4655 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie odczuwam świąt nic a nic. Po pisaniu z moim eskem odechciało mi się nawet sernika który zagląda z kuchni |
|
|
|
|
#4656 |
|
Rozeznanie
|
Witam serdecznie
![]() jeszcze kilka miesięcy temu przeglądałam wątek "Mama z klasą",a teraz ląduje na "rozstaniowym".. elegancko ![]() zacznę może od początku i w skrócie, aby nikogo nie zanudzić swoją historią.. Bałam w ostatnim związku ponad 2 lata (to był mój drugi poważny związek). Wydawało mi się, że jest to osoba, z którą mogłabym spędzić resztę życia, jednak los chciał inaczej (czytaj : ON). Dogadywaliśmy się naprawdę dobrze, nie kłóciliśmy wcale (jedynie drobne sprzeczki, wiadomo..), mieliśmy wiele wspólnych zainteresowań, tematów do rozmów, podobne poczucie humoru. Był to związek na odległość (poznaliśmy się z pociągu). Odległość wynosiła około 100 km.. Przeważnie spędzaliśmy razem weekendy, czasem ja zostawałam u Niego do poniedziałku/wtorku, gdyż w pozostałe dni pracuję. Zarówno moi, jak i jego rodzice oraz znajomi bardzo mnie/jego polubili.. Bardzo wiele osób mówiło Nam, że jesteśmy piękną i fajną parą, która świetnie się razem czuje i dogaduje.. Jako, że ja w tym roku kończę studia - chciałam przedyskutować z moim już byłym facetem, czy są jakieś realne szanse na to, aby razem zamieszkać.. Czy to u mnie, czy u niego.. "Zapodałam" temat do przedyskutowania na najbliższe kilka tygodni/miesięcy... Nic nadzwyczajnego, tak przynajmniej uważam.. i od tego się niestety zaczęło.. nie będę opisywać szczegółów naszych rozmów "sms-owych", bo nie o to tu chodzi.. Finał całej tej sprawy jest taki, że rozstaliśmy się tydzień temu, gdyż, jak to zauważył mój były "...jego miłość wygasła..", czyli, że już mnie nie kocha.. Przyznam szczerze, że zabolało bardzo.. Jakby ktoś wbił nóż z plecy.. Nigdy się po Nim tego nie spodziewałam.. A najgorsze w tym wszystkim jest to, że cały czas staram się przypomnieć sobie momenty, w którym On zaczął mieć wątpliwości co do swoich uczuć, gdyż Jego zachowanie, czyny w stosunku do mnie były wręcz zaprzeczeniem tego.. Ja wiem, jak to jest, gdy człowiek zaczyna "mniej kochać", czy mieć wątpliwości.. Byłam w poprzednim związku z mężczyzną, co do którego miałam wątpliwości i wiem, że człowiek zaczyna oddalać się od drugiej osoby nie tylko fizycznie, ale również psychicznie.. A w tym przypadku naprawdę nie potrafię sobie nawet chwili przypomnieć, aby on się zaczął ode mnie oddalać.. Dzwonił, jak zawsze kilka razy dziennie, pisał, przyjeżdżał, zawoził mnie, był czuły, miły, troskliwy... Nie rozumiem, naprawdę... Wypłakałam swoje.. I koniec.. Teraz powiedzmy stoję na nogach.. Jestem kobietą, która nawet będąc w zwiazku potrzebuje dużo wolności, niezależności i facet nigdy nie jest całym moim światem.. Pewnie dlatego dość szybko zaczęłam żyć dalej.. Jestem jednak tutaj na wypadek, gdybym czasem zaczęła wątpić w tą swoją siłę.. Nie będę ukrywać, że jest jeszcze we mnie gdzieś nadzieja, ale chciałabym się jej pozbyć.. Nie dlatego, że tak jest łatwiej, ale dlatego, że szanuję siebie i dla mnie ewidentne słowa, którymi zakończył nasz związek coś jednak znaczą.. Pozdrawiam ![]() i Wesołych Świąt przy okazji wszystkim życzę
|
#4657 |
|
Raczkowanie
|
Witam...
I dobrze że nie uległam samej sobie i nie wysłałam mu życzeń, poniewaz on tez mi ich nie wyslal... Wystawil tylko ogolnikowe na portalu spolecznosciowym i mysli ze jest fajny ;p Jak kto woli...
|
#4658 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo jak jestem wypita to choćby podrywał całe haremy dziewczyn to nie zrobi na mnie wrażenia ![]() Mam słabą głowę i będę wtedy mieć na niego wyrąbane ![]() A temu koledze coś odpisałaś? ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
Skoro nie ma tyle klasy, żeby Ci wysłać życzenia, to dobrze, że mu ich nie wysłałaś Bez łaski
|
|
#4659 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=magdalenabellacoza; 26517946]W moim przypadku lepiej
Bo jak jestem wypita to choćby podrywał całe haremy dziewczyn to nie zrobi na mnie wrażenia ![]() Mam słabą głowę i będę wtedy mieć na niego wyrąbane ![]() A temu koledze coś odpisałaś? QUOTE] Haha, ja jakbym widziała go jak podrywa inne a bylabym narąbana to nie ręczyłabym za siebie Taki agresor by mi się włączył pewnie ![]() Koledze napisałam , żeby się nie wtrącał w swoje sprawy, adwokata byłemu nie potrzeba , nie jest dzieckiem ( w co zaczynam wątpić ) i że jak ma mi coś do powiedzenia to żeby mi w oczy to powiedział. Palant jeden z drugim. |
|
|
|
#4660 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I dobrze... Bo bym sie tylko wyglupila
|
|
#4661 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I dobrze, czy eks nie potrafi się sam wysłowić, że potrzebuje kogoś innego do pomocy? Skoro nie mają tyle odwagi, żeby powiedzieć Ci to prosto w oczy, to sory... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
Może nie tyle co byś się wygłupiła, co byłoby Ci przykro, że nie daj Boże nie odpisze albo coś.. a po co Ci to? Żeby Ci przykro było? Nie przez niego niee!! ![]()
|
|
#4662 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4663 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ludzie świetni, ale naprawdę... zwichrowani. Mój były nienawidził moich znajomych ze studiów, zawsze twierdził, że się nimi brzydzi. Wskakuj w ten głupi pociąg i wpadaj, byle nie na ten weekend, co będzie, tylko jeszcze następny . Cytat:
. Ja w ogóle nienawidzę słabości jako takiej. Nie lubię mazania się, rozczulania nad sobą. Tak mnie wychowano (duża w tym zasługa "kochającego" Taty ). To również denerwowało byłego. Uważał, że kobieta powinna byś słabą lebiodą, a mężczyzna jej silną podporą. No więc porażka na całej linii, bo ani ja słaba, ani on silny .Cytat:
, ale też rozumiem. Ja również bardzo, bardzo mocno potrzebuję wolności i swojej przestrzeni. Niestety, faceci których znam jakoś nie za bardzo są w stanie to zrozumieć. Pozdrawiam i wesołych świąt wszystkim! |
|||
|
|
|
#4664 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem czy on o tym wie, że Ty też będziesz, ale osobiście wolałbym tam być i się świetnie bawić, olewając go przy okazji, niż rezygnować i pokazać, że on jest wyżej.
|
|
|
|
|
#4665 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie moja przyjaciólka też mi próbuje przemówić do rozumu, żebym mu nie pokazywała, że przez niego rezygnuje z imprez, ale wg mnie on jest na 1000% procent pewien, że ja tam będę. Ale ja się po prostu boję, że on będzie z inną, a ja tam oszaleję z rozpaczy.
|
|
#4666 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Poszlabym na nia nawet ze wzgledu na to ze bedzie tam Twoj eks ![]() Masz okazje pokazac mu ile masz w sobie sily i ze wcale nie jest pepkiem swiata, ze naprawde radzisz sobie bez niego... A jeszcze jak bedziesz oszalamiajaco wygladac to w ogole oczy z orbit mu wyleca i jeszcze cie blagac moze bedzie zebys wrocila, a Ty mu powiesz kuszacym glosem: Yyy ale ze co? ze ja do CIebie?? Buhaha czlowieku rozejrzyj sie wokol siebie ile przystojniakow po ziemii chodzi a ja mam do ciebie wracac?? Pomysl ile satysfakcji moze ci dac nawet sam jego napalony wzrok
|
|
#4667 |
|
Rozeznanie
|
Nuestro dulce amor:
Jesteś z e-ga?? ![]() |
|
|
|
#4668 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To, że mam takie podejście dość "luźne" (co nie oznacza, że nie potrafię zaangażować się w związek) bardzo mi pomaga.. przyjaciele, znajomi, moje pasje etc. nadal jest.. i to jest bardzo fajne.. no niektórzy faceci tego nie rozumieją.. znam też kilku takich, mój były-były (sic!) tego nie rozumiał.. i dlatego czułam się, jak zamknięta w klatce.. chore..
|
|
#4669 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kurde, odbieram swoje rzeczy i zamykam za nim drzwi na zamek... Cytat:
Albo wcale. Albo zaprosic kogos do siebie...
|
||||
|
|
|
#4670 |
|
Raczkowanie
|
a ja własnie wróciłam z randki
troszke sie podbudowałam, mam lepsze samopoczucie, bo wczoraj znowu załapałam doła na maxa, ryczałam, a moje poczucie wartości było na minusie... minęły 3 miesiące a dnia bez płaczu nei było, ale dziś nie zamierzam a chłaopak z którym się spotkałam? hmm... fajny, miły, przystojny, wysoki, grzeczny, można by było się zakochać, no ale to nie to... to nie mój eks, i szczrze mówiąc nie poczułam tego czegoś... ale spotkać się można oczywiscie nadal mysle o eks, snie o nim, tesknie, kocham, ale mam do niego tez bardzo negatywne uczucie. z jednej strony kocham, z drugiej nie cierpię za to jak się teraz zachowuje, jak nagle z osoby najważniejszej stałam się nikim ( nawet na smsa swiatecznego odpisal mi po ponad dobie). oj, nie juz ja sie do niego nie odzywam...
|
|
|
|
#4671 |
|
Raczkowanie
|
Tak jestem z Ega
Podeslij swoje nk albo fejsa na priv![]()
|
#4672 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4673 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widzicie jak to obojetnoscia mozna zalatwic swojego eks partnera??
|
|
#4674 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A na wycieczce ją zripostowałem, to się popłakała, nie na moich oczach, ale to zrobiła
|
|
|
|
|
#4675 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co jej odpowiedziałeś? ![]() Cytat:
Tylko, że ja jestem pewna na milion procent, że ja już go nie obchodzę i nie zależy mi na tym, żeby powrócił, tylko żeby nie był z inną, bo jestem na etapie ciągłej zazdrości ![]()
|
|
#4676 |
|
Rozeznanie
|
Pytała się mi 3 razy. 2 razy poprzez sms - nie odpisywałem. Dorwała mnie na gg, to już odpisałem. Pytanie dokładnie brzmiało: "Lubisz mnie jeszcze chociaż trochę?". Odpisałem "trochę". Napisała, że dobrze, że chociaż troche i to było na tyle.
|
|
|
|
#4677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze dlatego ze kiedys w szkole sredniej bylam w podobnej sytuacji.
|
|
|
#4678 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem jestem podla ale to jest najlepsze co moze poprawic humor porzuconemu
|
|
#4679 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4680 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.

Taki agresor by mi się włączył pewnie 

a ja uwielbiam się wyładowywać w czasie okresu