|
|
#2221 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pupilowy zakątek...
Szkoda, że ja nie mam takiego zakurzonego i zapajęczynionego stryszku
. Wieszaczek przecudny ![]() .pozdrawiam Ania |
|
|
|
|
#2222 |
|
Zadomowienie
|
Świeczniki piękne no i ten cudowny turkusowy kolor czego Ty używasz to farba czy patyna??? Ewa no powiedzżesz bo nie mogę ....A stojaczek świetny koroneczka itd wystająca różyczka podoba mi się
|
|
#2223 | ||
|
Osiołek z zakątka :)
|
Ja oszukistka????? To prababcia, jak bum cyk cyk Ten stojaczek jest seksowny i pełen podtekstów Tak mi Madziu przez przypadek wyszło..ups znaczy się prababci Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2224 |
|
Wtajemniczenie
|
Noooo taaak, ja dzisiaj albo na plotkowym albo zlotowym... i przegapiłabym takie cudeńka
. Ekspozytor z koroneczką super możesz zostawić, ale skoro już zasugerowałaś tę białą perłową, to jednak bym się pokusiła ...
|
|
|
|
|
#2225 |
|
|
Dzięki Martusiu
Będę musiała chyba ranking przeprowadzić- malować perłową farbą czy nie? Poczekam jeszcze chwilkę i zdecyduję o losie świeczników |
|
|
|
|
#2226 |
|
Wtajemniczenie
|
Stojak naprawdę robi wrażenie! Oczywiście pozytywne
![]() Co do świeczników, to raczej nie w moim guście, bo ja nie przepadam za turkusowym, ale wykonanie na pewno na 6! |
|
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
*~*~*~*~*ZDROWYCH I WESOŁYCH ŚWIĄT*~*~*~*~*
_____§__§__________§__§ ___§§____§_________§___§ __§___§___§_______§____§ _§____§____§_____§____§ _§___§_§____§___§____§ _§§§§___§___§§§§§___§ _________§_________§___§§ _§§ ________§___§§_§§___§_§§§ c§§§ _______§_____________§_§d §§§ _______§______§______§__§ §§ _______§____§___§____§___ § ________§____§§§____§___§ _______§§§§§_____§§§§§_§ _§§§__§_____§§§§§_____§__ §§§ §_§_§§____§_______§__§_§§ _§_§ §____§_____§_____§__§__§_ ___§ _§____§____§_____§_§__§__ __§ __§____§§§§_______§§§§___ _§ ___§____§___________§____ § ____§____§§§_____§§§____§ _____§§§§___§§§§§___§§§§ |
|
|
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
Stojak rewelacyjny w swej starości
Zdrowych i spokojnych Świąt Wielkanocnych Ewuniu
|
|
#2229 |
|
Zadomowienie
|
Najserdeczniejsze życzenia zdrowych,
radosnych i spokojnych Świąt Wielkiej Nocy, smacznego jajka, mokrego dyngusa. A przy okazji troszkę odpoczynku i weny twórczej. Serdecznie pozdrawiam
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
Smacznego jajeczka Wielkanocnego,
dużego zająca czekoladowego, Zdrowia niezawodnego, wielu radości i przez całe Święta samej wesołości.
|
|
|
#2231 |
|
Raczkowanie
|
Wesołych Świąt i Udanego Dyngusa
![]()
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
Jest na świecie wiele pisanek,są ładne i są malowane,
ale ja znam taką jedną, przy której wszystkie inne bledną. Życzę Ci dużo zdrowia, miłości i kawałek nieba, bo naprawdę w tą pisankę więcej upchnąć się nie da ... WESOŁYCH ŚWIĄT !
|
|
#2233 |
|
Rozeznanie
|
Pomaleńku przez podwórze idą sobie dzieci kurze.
W kropki, w ciapki, malowanki, bo to miały być pisanki. Wszystkiego najlepszego z okazji świąt Wielkiej Nocy. Niech radosne Alleluja będzie dla Ciebie ostoją miłości i wiary. Niech pogoda ducha towarzyszy Ci w trudzie każdego dnia. Wiele szczęścia na co dzień. - Pozdrawiam cieplutko! -Marlena
......................... ......................... ........................ Pozdrawiam cieplutko ! -MarlenaMój skromny kącik: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=385125 Mój mały (skromny) blog: http://chwilapasji.blogspot.com/ |
|
|
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
Świeczniki rewelacja, ja bym chyba zostawiła ale jak sobie pomyślałam o tym perłowym nalocie to może być ciekawie. Spróbuj Ewuś na jednym a jak będzie źle to zdążysz zmyć.
Przy stojaczku, który jest śliczny, pomyślałam sobie, że nasze prababcie miały podobne "gusta", bo mi po strychu też gdzieś takie babcine koronki się "walają". Pozdrawiam. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>>> Moja biżuteria https://wizaz.pl/forum/showthread.php...1#post24 336411 Decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=496541&page=12 moje malowanie :https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=11602 moje wymianki: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=486323&page=5 Pilnie poszukuję"Malujemy..." https://wizaz.pl/forum/showthread.php...2#post24 106762 |
|
|
|
|
#2235 |
|
Modermistrz bobkowy :D
|
wow..tu kolejne cuda
![]() stojaczek świetny,sexowna czarna koronka ![]() Świeczniki piękne,ale jak dla mnie za socyste kolory pomaziaj tu i tam ,powycieraj gdzie nie gdzie , dołoz tego i owego ![]() nie ma to jak konkretna rada Piekne Twoje prace,nietuzinkowe
|
|
|
#2236 |
|
Wtajemniczenie
|
Stojaczek tak mnie zauroczył, że oglądałam go już parę razy i aż nie wierzę, że bez komentarza. Jest śliczny , kobiecy, seksowny.
Wreszcie wiem jak ozdobię mój stojaczek który czeka już parę m-cy. Świeczniki super kolorystycznie, ale perłą i tak pomaziałabym jeszcze, może wyjść coś fajnego.
|
|
|
#2237 |
|
|
Dziękuję również za wszelkie wsparcie w tym trudnym dla mnie tygodniu po śmierci mojego Ojca. Wczoraj odbył się pogrzeb ![]() Pomału wracam do decoupage. Świeczniki dzisiaj troszkę pomazałam jednak farbą perłową - złotą i białą i ostry bijący po oczach turkus odrobinkę złagodniał Muszę je jeszcze polakierować i pokażę już skończone w ciut nowej wersji Zrobiłam też jajeczne drzewko dla pielęgniarek, ale w czasie Taty choroby nie miałam głowy, żeby je sfotografować więc w przyszłym tygodniu postaram się zrobić na oddziale zdjęcia moich jajeczek. Było tam 10 płaskich zawieszek jajecznych i chyba 7 dziurowanych jajowatych gęsich jajców i 4 piękne jajka od Grażynki. Grażynko jeszcze raz dziękuję za pomoc Temat wielkanocny więc mi umknął na wątku z powodów rodzinnych ale pokażę Wam zrobione 3 lata temu na początku przygody z decoupage butelki pt. Pasja. Nie pokazywałam ich do tej pory, jakoś mi to umknęło.Wracając w okresie wielkanocnym z Triduum Paschalnego zawsze mi czegoś w te dni w domu brakowało. A ponieważ wiadomo, że szał malowania wszystkiego co jest pod ręką jest domeną młodych dekupażystek więc ja, młoda niedoświadczona dekupażystka zauroczona malarstwem starych mistrzów, którzy nieopatrznie pozostawili swe obrazy w galeriach świata zamiast je podesłać do mnie postanowiłam też je uwiecznić i zrobić konkurencyjne kopie I tak na tapetę trafił Leonardo da Vinci, Mantegna itp. Zrobiłam z tymi motywami okolicznościowe świeczniki, w których zapalaliśmy świeczkę - w Wielki Czwartek w butelce z motywem Ostatniej Wieczerzy, w następne dni w odpowiednich tematycznie aż do Niedzieli Zmartwychwstania. W niedzielę do wszystkich czterech butelek wkładałam piękne zielonkawe lub białe hortensje i cała moja Pasja stała na świątecznym stole, pięknie przybrana. Efekt był naprawdę piękny, w każdym razie rodzince zawsze się podobało.Butelki są robione preparatami Renesansu, zarówno kraki jak i lakier. Lakier po tych kilku latach pożółkł i w tej chwili butelki wyglądają trochę jak z babcinego stryszku Mnie tak jakoś zawsze wychodzi, nawet przez przypadek Moimi ulubionymi to "Ostatnia Wieczerza" i "Złożenie do Grobu", obie z bluszczem Edytowane przez Pupil Czas edycji: 2011-05-07 o 19:43 |
|
|
|
|
#2238 |
|
Zadomowienie
|
NO cóż Ewo ,zacieków nie widać
|
|
|
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
Też bym chciała zaczynać w takim stylu
|
|
#2240 |
|
|
Anuleczko jak się dokładnie przyjrzeć to zacieki są na Leonardzie
ale ponieważ to bardzo stary obraz, gdzieś tak 500 leciów ma więc mogą być, nieprawdaż ![]() Kathinna już robisz bardzo ładne rzeczy jak na początek przygody z decoupage, a to były moje mniej więcej 10-te buteleczki - kilka pierwszych było na nalewki, potem zrobiłam te a potem znów nalewkowe Ale faktycznie były to pierwsze próby użycia kraka dwuskładnikowego renesansu, z czego byłam bardzo dumna |
|
|
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
Buteleczki są piękne, ja tam nie widzę zacieków i tak jak napisała Kathinna - chciałabym aby moje początki były takie dojrzałe, moim pracom jeszcze bardzo daleko do takiej doskonałości, a może nigdy takowa nie nastąpi
|
|
#2242 |
|
Wtajemniczenie
|
Pomysł na wykorzystanie butelek do zobrazowania Triduum Paschalnego i Zmartwychwstania super
. Świetny komplet stworzyłaś. Ja tam też żadnych niedociągnięć nie widzę Dwuskładnikowiec Renesansu kupiłam jeszcze na początku mojej przygody z decou , wtedy próbowałam z nim się zmagać, ale nie chciał współpracować .... Tylko ja wolę Dalę, bo się lubimy nawzajem ... . A Renesans nie zażółca?
|
|
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
Ewciu nigdy bym nie wpadła na pomysł zrobienia takich butelek- świeczników... Pomysł niezwykle oryginalny, wykonanie pierwsza klasa. Trudno uwierzyć, że to były początki. Brawa wielkie !
|
|
|
|
|
#2244 |
|
|
Lexor
Ja mam tylko taki problem, że jestem ogromną perfekcjonistką i to mnie dobija rosier Trudne preparaty jak na początek przygody, dlatego nigdy ich nie polecam dziewczynom, które dopiero zaczynają wstawiam jej większą wersję na której widać i przebarwienia i zacieki lakieru i zażółcenia. Fakt, pasuje to do niej w tej chwili ...chociaż już wyjęłam papier ścierny i chyba tą buteleczkę troszkę poprawię ale dodam też patyny i będzie ok Poza tym werniks renesansu jest taki chropowaty w dotyku, nie wiem z czego to się bierze? Pozostałe butelki, żeby nie było takie szorstkiego wrażenia przetarłam na koniec woskiem i jest ok. Ale do tej zamierzam się dobrać z lakierem i trochę ją poprawić jak już teraz wiem jak sioodemka potrzeba matką wynalazki Magdziu Ale ja byłam wtedy na etapie, że do decoupage nadają się tylko butelki ![]() Butelka na zbliżeniu na ostatnim zdjęciu widać zaciek a na całości zażółcenia werniksu.
|
|
|
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
oj tam oj tam... gdybyś paluchem nie pokazała, to by nikt nie zauważył
|
|
|
|
|
#2246 |
|
Wtajemniczenie
|
O rany! Piękne te butelki. Pomysł, wykonanie - należą się wielkie brawa
|
|
|
|
|
#2247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez robótkami nie zarobiłabym na margarynę do chleba, a o decoupage'u wiem jeszcze zbyt mało aby zauważyć i skrytykować tak mało widoczny zaciek - pokazujesz dokładnie to widzę, ale jeślibyś nie p0okazała to myślałabym, że tak ma być, a do tego buteleczki są tak śliczne, że taki malutki zaciek im nie szkodzi
|
|
|
#2248 |
|
|
Dzisiaj rano mnie oświeciło, że potrzebuję prezent na Stanisława mam czas coś wymodzić. Znalazłam w piwnicy, dostaną od kolegi skrzynkę na 2 wina i 2 kieliszki. Skrzynka strasznie zdewastowana, zdjęcia nawet tego nie oddają. Posmarowałam całość gesso, jak ja nie lubię tego gruntu ale to jedyny, który mógł mi wyrównać tą skrzyneczkę. No i musiałam szybko malować z obu stron bo podkład powodował, że skrzynka się cała wyginała, pomimo, że jest to dość gruba sklejka. Zanim wyschła było południe, potem musiałam ją troszkę dobić gwoździkami, osobiście wbiłam 3 sztuki No i przez godzinę (słownie: godzinę) szlifowałam to ustrojstwo pod gołym niebem Ale wyszlifowałam, zrobiłam dla Was zdjęcia jak wyglądała rano a jak wygląda wieczorem .... i idę spać, dalszy ciąg jak skończę Już ją pomalowałam farbą, teraz dosycha więc jest mało fotogeniczna, ale zastanawiam się jak ją ozdobić ...więc muszę się przespać, coby mi się myśli poukładały odpowiednio-jak połączyć pismo, winogrona i kieliszki żeby było ładnie ![]() Ale zajawkę zamieszczam |
|
|
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
Ewunia - nie mogę się doczekać efektu finalnego, tym bardziej, że w podobnym (aby nie rzec w identycznym) stanie leży u mnie na biurku herbaciarka 2x2. Mam mało czasu bo:
1. niebawem zacznie się u nas remont i koniec z malowankami 2. ma to być prezent na Dzień Matki dla mamy Niebieskiego... Jakoś nie mam pomysłu... a dzisiaj wypadałoby nakleić serwetki ![]() Jej się niby wszystko podoba, ale wiadomo, że jakaś tam presja jest. Nie tylko czasu
|
|
|
|
|
#2250 |
|
Moderatozaur
|
Super buteleczki. A skrzyneczkę na pewno zamienisz w jakieś nieziemskie cudo
![]() |
Nowe wątki na forum Decoupage
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:25.

. Wieszaczek przecudny 

. Ekspozytor z koroneczką super

.... Tylko ja wolę Dalę, bo się lubimy nawzajem ...