Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-04-23, 16:26   #1651
karola11
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 853
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Dziewczyny ponawiam moje pytanie bo nie dostakam odpowiedzi chodzi mi o ten zastoj wagi,bardzo Was prosze o odpowiedz
karola11 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-23, 17:26   #1652
Lambii
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 11

Hej pisa³am ju¿ kiedy¶ ale niestety nikt mi nie odp. mo¿e teraz siê uda.
A wiêc od oko³o 6 lat chorujê na anoreksjê ale od roku od¿ywiam siê w miarê normalnie waga te¿ ju¿ prawie w normie,jem wszystko i raczej nie mam oporów przed s³odyczami itp. ale liczê kaloriê trochê z przyzwyczajenia trochê z tego powodu,¿e nie odczuwam za bardzo g³odu ani syto¶ci.Nie jem jako¶ du¿o z jednej strony chcia³a bym od¿ywiaæ siê ca³kiem normalnie tak jak ka¿dy zdrowy cz³owiek ale z drugiej nie bardzo chcê przytyæ to pewnie dlatego,¿e jeszcze nie do koñca mam wszystko pouk³adane...teraz mo¿e napiszê mój przyk³adowy jad³ospis i napiszcie co o tym s±dzicie,pliss

Dzieñ szkolny :
¦niadanie: Jogurt owocowy np: jogobella + gar¶æ p³atków Fitness , chleb razowy oko³o 40-45g z mas³em, plaster wêdliny,sera ¿ó³tego warzywa na kanapkê , herbata czarna

II ¦niadanie : pó³ dro¿d¿ówki z budyniem + sok marchewkowy jednodniowy

Obiad:
Kotlet mielony+ziemniaki+marchew ka z groszkiem troszkê zagêszczona m±k±+troszkê ketchupu,herbata czarna

Podwieczorek:
milki way

Kolacja:
Deser z koron± toffi + chleb razowy 40-45g z mas³em wêdlink±,pasztetem,chrzan em,warzywami, 2 kostki czekolady mlecznej

ODPISZCIE CO S¡DZICIE, Mo¿e jakie¶ RADY ,CZASEM dobrze pos³uchaæ opinii innych,bo sami nie zauwa¿amy ró¿nych rzeczy!!!

Z góry DZIÊKUJÊ !!!
Lambii jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-23, 17:27   #1653
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 891

Cytat:
Napisane przez karola11 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny ponawiam moje pytanie bo nie dostakam odpowiedzi chodzi mi o ten zastoj wagi,bardzo Was prosze o odpowiedz
Byæ mo¿e nadal spalasz t³uszcz, ale powiêkszasz masê miê¶niow± - miê¶nie wa¿± du¿o wiêcej. Pamiêtaj, ¿e cyferki nie s± wa¿ne. Najwa¿niejszy jest efekt wizualny.

Proszê ³adnie o ocenê mojego U/R

¦niadanie:
Kaszka manna (2 ³y¿ki kaszy, 1 ³y¿ka siemienia lnianego mielonego) na mleku(1,5 szkl) z garstk± rodzynek, s³onecznika ³uskanego, 3 ³y¿eczkami d¿emu jab³kowego domowej roboty, ³y¿k± miodu i cynamonem, kubek zielonej herbaty.

2h roweru + 30 min æwiczeñ si³owych i rozci±gania

W trakcie - banan i gar¶æ rodzynek

Posi³ek potreningowy:
Sa³atka(1/2 tuñczyka wsw, 1/2 kostki sera bia³ego, szczypior, 1/2 torebki pêczaka, rze¿ucha, ogórek zielony)

Obiad: 300 ml zupy ogórkowej sma¿ony filet z mintaja, 1/2 torebki pêczaka, du¿a porcja kapusty kiszonej z marchewk±.

Podwieczorek: Serek wiejski 200g + rodzynki, trochê suszonej ¿urawiny, 3 ³y¿eczki d¿emu jab³kowego domowej roboty.

Kolacja: bêdzie sa³atka (papryka, pomidor, ogórek, rzodkiewka, szczypior, pieczarka, trochê ¶ledzi w oleju, gar¶æ s³onecznika ³uskanego)

I jaak?
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-23, 21:15   #1654
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

To moje dzisiejsze Peeee:

¦. 3 kromki chleba razowego:
Jedna z mas³em, szynk± drobiow±, sa³at±, pomidorem,rzodkiewk±. Druga z mas³em, serem ¿ó³tym, sa³at±, rzodkiewk±. trzecia z szynk± drobiow± i serem ¿ó³tym, sa³at±, pomidorem i rzodkiewk± ...iiii to wszystko posypane szczypiorkiem

II¦. Jogurt z owocami danone (truskawkowy) z 2 ³y¿kami p³atków owsianych i 2 ³y¿kami otrêbów granulowanych jab³kowych + du¿e jab³ko

O. Miska roso³u z duuuu¿a ilo¶ci± makaronu i du¿y kawa³ piersi z kurczaka

P. kaszka manna z dosypk± p³atków kukurydzianych

K. 4 kromki chleba z ziarnami:
Jedna i druga z mas³em, sa³at±, szynk±, pomidorem. Trzecia z mas³em serem ¿ó³tym, pomidorem± i sa³±t±. Czwarta z mas³em, serkiem kanapkowym, sa³at± i pomidorem.

Kolacja taka big bo sie nasta³am 2 h w ko¶ciele
Stary 2011-04-23, 21:23   #1655
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;26506724]Byæ mo¿e nadal spalasz t³uszcz, ale powiêkszasz masê miê¶niow± - miê¶nie wa¿± du¿o wiêcej. Pamiêtaj, ¿e cyferki nie s± wa¿ne. Najwa¿niejszy jest efekt wizualny.

Proszê ³adnie o ocenê mojego U/R

¦niadanie:
Kaszka manna (2 ³y¿ki kaszy, 1 ³y¿ka siemienia lnianego mielonego) na mleku(1,5 szkl) z garstk± rodzynek, s³onecznika ³uskanego, 3 ³y¿eczkami d¿emu jab³kowego domowej roboty, ³y¿k± miodu i cynamonem, kubek zielonej herbaty. wydaje mi siê, ¿e jest ok, ale doda³abym owoc

2h roweru + 30 min æwiczeñ si³owych i rozci±gania

W trakcie - banan i gar¶æ rodzynek ok

Posi³ek potreningowy:
Sa³atka(1/2 tuñczyka wsw, 1/2 kostki sera bia³ego, szczypior, 1/2 torebki pêczaka, rze¿ucha, ogórek zielony) ³adnie

Obiad: 300 ml zupy ogórkowej sma¿ony filet z mintaja, 1/2 torebki pêczaka, du¿a porcja kapusty kiszonej z marchewk±. ok

Podwieczorek: Serek wiejski 200g + rodzynki, trochê suszonej ¿urawiny, 3 ³y¿eczki d¿emu jab³kowego domowej roboty. doda³abym orzechy

Kolacja: bêdzie sa³atka (papryka, pomidor, ogórek, rzodkiewka, szczypior, pieczarka, trochê ¶ledzi w oleju, gar¶æ s³onecznika ³uskanego) fajnie

I jaak?
[/QUOTE]

jw.
podoba mi siê - jest zdrowo, smacznie i urozmaicasz
mam tylko takie pytanie - wychodzisz z diety, ¿e U/R?

Cytat:
Napisane przez Agashia Poka¿ wiadomo¶æ
To moje dzisiejsze Peeee:

¦. 3 kromki chleba razowego:
Jedna z mas³em, szynk± drobiow±, sa³at±, pomidorem,rzodkiewk±. Druga z mas³em, serem ¿ó³tym, sa³at±, rzodkiewk±. trzecia z szynk± drobiow± i serem ¿ó³tym, sa³at±, pomidorem i rzodkiewk± ...iiii to wszystko posypane szczypiorkiem doda³abym owoc

II¦. Jogurt z owocami danone (truskawkowy) z 2 ³y¿kami p³atków owsianych i 2 ³y¿kami otrêbów granulowanych jab³kowych + du¿e jab³ko przyda³aby siê kromka chleba z czym¶ albo dro¿d¿ówka

O. Miska roso³u z duuuu¿a ilo¶ci± makaronu i du¿y kawa³ piersi z kurczaka do piersi przyda³y by siê ziemniaki i warzywa

P. kaszka manna z dosypk± p³atków kukurydzianych zdecydowanie za ma³o. dosyp NNKT, wkrój owoc i poza tym zjedz co¶ jeszcze, np. kromkê chleba z czym¶

K. 4 kromki chleba z ziarnami:
Jedna i druga z mas³em, sa³at±, szynk±, pomidorem. Trzecia z mas³em serem ¿ó³tym, pomidorem± i sa³±t±. Czwarta z mas³em, serkiem kanapkowym, sa³at± i pomidorem. tutaj ³adnie

Kolacja taka big bo sie nasta³am 2 h w ko¶ciele podobne wielko¶ciowo kolacje powinna¶ zjadaæ codziennie

po nic nie wpadnie?
jw.
ma³e II ¶niadanie i podwieczorek
nie ma w ogóle NNKT

Edytowane przez emelie
Czas edycji: 2011-04-23 o 21:26
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-23, 21:30   #1656
karola11
Wtajemniczenie

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;26506724]Byæ mo¿e nadal spalasz t³uszcz, ale powiêkszasz masê miê¶niow± - miê¶nie wa¿± du¿o wiêcej. Pamiêtaj, ¿e cyferki nie s± wa¿ne. Najwa¿niejszy jest efekt wizualny.

[/QUOTE]

Tez o tym myslalam,tym bardziej,ze od poczatku tego miesiaca zwiekszylam aktywnosc fizyczna tzn. duzo jezdze na rowerze,poza tym cwicze w domu(tak jak mialo to miejsce od poczatku marca).Ale tez bralam pod uwage zastoj.

Mam jeszcze jedno pytanie,bo nie do konca wiem jak to jest z tym bialkiem.Tzn.czy jezeli je sie go za duzo np. w postaci jajek(gotowane,jajecznica ,sadzone),wiesniaka,jogur tow itp. to czy wowczas jest wiekszy przyrost masy miesniowej i waga idzie w gore?Gdzies czytalam,ze sportowcy,ktorzy chca przybrac na masie jedza duzo bialka a ja akurat takiego efektu wolalabym uniknac a nie ukrywam,ze w swoim R jem duzo wiesniaka,kotletow sojowych,ktore maja sporo bialka,jajek a ponad to oczywiscie z rana owsianka i w ciagu dnia duuuuuuzo warzyw i owocow
Stary 2011-04-23, 21:31   #1657
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
jw.
podoba mi siê - jest zdrowo, smacznie i urozmaicasz
mam tylko takie pytanie - wychodzisz z diety, ¿e U/R?

jw.
nie ma w ogóle NNKT
Dziêkujê za ocenê Na redukcji by³am niepe³ne 2 tyg, pó¼niej stwierdzi³am, ¿e nie warto siê w to bawiæ, bo za bardzo mnie to zaczê³o wci±gaæ psychicznie, na dodatek jestem dosyæ aktywna i bym nie poci±gnê³a d³ugo. Jest U/R poniewa¿ mam w planach zgubienie trochê tu i tam Ale nie spieszy mi siê, dlatego jestem tak pomiêdzy. Jem lu¼no, ale zachowujê pewne redukcyjne zasady.

Cytat:
Tez o tym myslalam,tym bardziej,ze od poczatku tego miesiaca zwiekszylam aktywnosc fizyczna tzn. duzo jezdze na rowerze,poza tym cwicze w domu(tak jak mialo to miejsce od poczatku marca).Ale tez bralam pod uwage zastoj.

Mam jeszcze jedno pytanie,bo nie do konca wiem jak to jest z tym bialkiem.Tzn.czy jezeli je sie go za duzo np. w postaci jajek(gotowane,jajecznica ,sadzone),wiesniaka,jogur tow itp. to czy wowczas jest wiekszy przyrost masy miesniowej i waga idzie w gore?Gdzies czytalam,ze sportowcy,ktorzy chca przybrac na masie jedza duzo bialka a ja akurat takiego efektu wolalabym uniknac a nie ukrywam,ze w swoim R jem duzo wiesniaka,kotletow sojowych,ktore maja sporo bialka,jajek a ponad to oczywiscie z rana owsianka i w ciagu dnia duuuuuuzo warzyw i owocow
Kto¶, kto robi masê nie je bia³ka w postaci serków czy soi - oni wcinaj± miêso (tuñczyka, kurczaka, ryby etc) plus sporo wêgli. Wiadomo - co za du¿o to nie zdrowo, ale bêd±c na R w±tpiê, ¿eby¶ przekracza³a granicê przyswajania bia³ka, tym bardziej, ¿e dostarczasz je g³ównie w formie nabia³u. Poza tym, to nie bia³ko tu siê liczy, tylko bilans energetyczny, a na R masz bilans ujemny, czyli - nie "rozbudujesz" siê miê¶niowo. Poza tym, obserwuj swoje cia³o. Je¶li zauwa¿ysz jakie¶ niepo¿±dane efekty (w co w±tpiê) to wtedy bêdzie mo¿na siê zastanawiaæ, co zmieniæ.

Edytowane przez 97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Czas edycji: 2011-04-23 o 21:35
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-23, 21:42   #1658
karola11
Wtajemniczenie

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;26510918]Dziêkujê za ocenê Na redukcji by³am niepe³ne 2 tyg, pó¼niej stwierdzi³am, ¿e nie warto siê w to bawiæ, bo za bardzo mnie to zaczê³o wci±gaæ psychicznie, na dodatek jestem dosyæ aktywna i bym nie poci±gnê³a d³ugo. Jest U/R poniewa¿ mam w planach zgubienie trochê tu i tam Ale nie spieszy mi siê, dlatego jestem tak pomiêdzy. Jem lu¼no, ale zachowujê pewne redukcyjne zasady.

Kto¶, kto robi masê nie je bia³ka w postaci serków czy soi - oni wcinaj± miêso (tuñczyka, kurczaka, ryby etc) plus sporo wêgli. Wiadomo - co za du¿o to nie zdrowo, ale bêd±c na R w±tpiê, ¿eby¶ przekracza³a granicê przyswajania bia³ka, tym bardziej, ¿e dostarczasz je g³ównie w formie nabia³u. Poza tym, to nie bia³ko tu siê liczy, tylko bilans energetyczny, a na R masz bilans ujemny, czyli - nie "rozbudujesz" siê miê¶niowo. Poza tym, obserwuj swoje cia³o. Je¶li zauwa¿ysz jakie¶ niepo¿±dane efekty (w co w±tpiê) to wtedy bêdzie mo¿na siê zastanawiaæ, co zmieniæ. [/QUOTE]
W takim razie troche mnie uspokoilas,dziekuje Tak jak mowisz,bilans jest ujemny a jezeli chodzi o weglowodany to u mnie sa one ograniczone a i miesa nie jadam poza drobiem i rybami(semiwegetarianka jestem) tak wiec nie mam czego sie obawiac

A tak w ogole to jak przetrwacie swieta Dziewczyny?Jednak jakby nie bylo,to jutro i po jutrze czeka nas troche inny jadlospis niz na codzieni tyle pysznosci
Stary 2011-04-23, 21:48   #1659
Konto usuniête

Cytat:
W takim razie troche mnie uspokoilas,dziekuje Tak jak mowisz,bilans jest ujemny a jezeli chodzi o weglowodany to u mnie sa one ograniczone a i miesa nie jadam poza drobiem i rybami(semiwegetarianka jestem) tak wiec nie mam czego sie obawiac

A tak w ogole to jak przetrwacie swieta Dziewczyny?Jednak jakby nie bylo,to jutro i po jutrze czeka nas troche inny jadlospis niz na codzieni tyle pysznosci
Jutro robiê sobie wolne - ¶wiêta s± raz w roku, a ja nie jestem stricte na redukcji, wiêc mogê sobie pogrzeszyæ Oczywi¶cie wszystko w granicach rozs±dku (chocia¿ i tak nigdy siê zbytnio nie objada³am). W poniedzia³ek ju¿ bêdê stara³a siê je¶æ tak, jak zwykle, ale Niedziela Wielkanocna jest od tego, ¿eby odpocz±æ i poje¶æ
Stary 2011-04-23, 21:54   #1660
Dekas
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 651
GG do Dekas

Smacznego jajca dziewczyny!
=*
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Ciê ¿ycie!
Dekas jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-23, 21:57   #1661
karola11
Wtajemniczenie

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;26511300]Jutro robiê sobie wolne - ¶wiêta s± raz w roku, a ja nie jestem stricte na redukcji, wiêc mogê sobie pogrzeszyæ Oczywi¶cie wszystko w granicach rozs±dku (chocia¿ i tak nigdy siê zbytnio nie objada³am). W poniedzia³ek ju¿ bêdê stara³a siê je¶æ tak, jak zwykle, ale Niedziela Wielkanocna jest od tego, ¿eby odpocz±æ i poje¶æ [/QUOTE]
Co racja to racja U mnie rodzinka jest dobrze poinformowana o mojej Redukcji,wiec na szczescie na swiatecznym sniadaniu pojawi sie jakis serek bialy,pomidorki indyk w galarecie i oczywiscie standardowo jaja,wiec chyba nie bedzie zle.Gorzej przy kawie jak na stol wleca cista ale zamiast ciasta jako slodkie obstawiam lody a po poludniu smigam na rowerek,zeby to spalic A poniedzialek na szczescie bedzie juz lzejszy

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Dekas Poka¿ wiadomo¶æ
Smacznego jajca dziewczyny!
=*
Rowniez
Stary 2011-04-24, 08:23   #1662
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892

Cytat:
Co racja to racja U mnie rodzinka jest dobrze poinformowana o mojej Redukcji,wiec na szczescie na swiatecznym sniadaniu pojawi sie jakis serek bialy,pomidorki indyk w galarecie i oczywiscie standardowo jaja,wiec chyba nie bedzie zle.Gorzej przy kawie jak na stol wleca cista ale zamiast ciasta jako slodkie obstawiam lody a po poludniu smigam na rowerek,zeby to spalic A poniedzialek na szczescie bedzie juz lzejszy
Nie przesadzasz? ¦wiêta s± raz w roku, nie mo¿esz zje¶æ kawa³ka ciasta i normalnej sa³atki z majonezem..?

Weso³ego!

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-24, 09:24   #1663
karola11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez morphine88 Poka¿ wiadomo¶æ
Nie przesadzasz? ¦wiêta s± raz w roku, nie mo¿esz zje¶æ kawa³ka ciasta i normalnej sa³atki z majonezem..?

Weso³ego!
Czy to nie Tobie Dziewczyny mowily,ze przesadzasz z jadlospisami?Nie mniej - nie, nie przesadzam,poniewaz jestem zawsze konsekwentna w tym,co robie
Stary 2011-04-24, 12:52   #1664
krtek_
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 680

Morphine, my¶lê, ¿e niepotrzebnie robisz kwas na w±tku. Takie pouczania s± kompletnie nie na miejscu, je¿eli kto¶ siê chce redukowaæ podczas ¶wi±t, to jego sprawa i nie musi to od razu oznaczaæ zaburzeñ. Ka¿dy ma swoje priorytety.

Give thanks for unknown blessings already on their way.

2012: 55

2013: 13
tu piszê o przeczytanych ksi±¿kach
krtek_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-24, 16:35   #1665
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Czy to nie Tobie Dziewczyny mowily,ze przesadzasz z jadlospisami?Nie mniej - nie, nie przesadzam,poniewaz jestem zawsze konsekwentna w tym,co robie
Ja przesadzam? Nie, nie przypominam sobie. Ja te¿ jestem konsekwentna, wydaje mi siê jednak, ¿e 2-dniowa ¶wi±teczna przerwa w diecie nie sprawi, ¿e waga pójdzie w górê. No, ale to Twoja sprawa.

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Napisane przez krtek_ Poka¿ wiadomo¶æ
Morphine, my¶lê, ¿e niepotrzebnie robisz kwas na w±tku. Takie pouczania s± kompletnie nie na miejscu, je¿eli kto¶ siê chce redukowaæ podczas ¶wi±t, to jego sprawa i nie musi to od razu oznaczaæ zaburzeñ. Ka¿dy ma swoje priorytety.
Hmm, je¶li mówi±c "pouczenia" masz na my¶li wyra¿enie swojego zdania ws. postu ¶cis³ego i redukcji w ¶wiêta, to przepraszam, ¿e siê w ogóle odzywa³am, ale chcia³am przypomnieæ, ¿e na ¶wiêta bo¿ego narodzenia my¶la³am, ¿e, je¶li by³oby to mo¿liwe, wiza¿anki zmiot± mnie z powierzchni ziemi swoimi pouczeniami dotycz±cymi mojego sposobu jedzenia w czasie ¶wi±t . Wtedy mój tekst w stylu "je¿eli kto¶ siê chce redukowaæ podczas ¶wi±t, to jego sprawa i nie musi to od razu oznaczaæ zaburzeñ" zosta³ wy¶miany, ale dzi¶ ja powiem: ok. Chcia³abym tylko dodaæ, ¿e ja nie sugerowa³am ¿adnych zaburzeñ, jedynie lekk± przesadê w diecie (w koñcu od 2-dniowej przerwy korona jeszcze nikomu z g³owy nie spad³a).

A teraz koniec OT, bo to podobno (podobno!) w±tek o jad³ospisach.

Steven Tyler
Stary 2011-04-24, 16:57   #1666
karola11
Wtajemniczenie

Cytat:
Zgadzam sie. Uwazam,ze Swieta nie musza byc wymowka od odstapienia od jakiegokolwiek jadlospisu(r/u/p).Chociaz na p sprzyjaja a,ze to watek o jadlospisak,dlatego tez tutaj napisalam pytanie jak to u Was w swieta bedzie wygladac
Stary 2011-04-24, 17:25   #1667
Irish lady 28
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 358

U
  1. jajko na miêkko, kromka chleba w³asnej roboty z mas³em, szynk±, pomidorem, ogórkiem,talerzyk sa³atki warzywnej (majonez, keczup..)
  2. 2 cieniutkie bia³e kie³baski z musztard±, miseczka twaro¿ku Pi±tnicy z ogórkiem, szczypiorkiem, rzodkiewkami
  3. 2 kawa³ki babki, 2 lampki wina
  4. kawa³ek karkówki sma¿onej, potem duszonej w sosie pieczarkowym, surówka z pekinki..

i co¶ pewnie jeszcze wpadnie, bo znowu g³odna jestem
nie za du¿o???
wiem,¿e ¦wiêta,itd...ale jako¶ sporo mi wysz³o tego..
Irish lady 28 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-24, 17:35   #1668
krtek_
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 680

Cytat:
Napisane przez morphine88 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja przesadzam? Nie, nie przypominam sobie. Ja te¿ jestem konsekwentna, wydaje mi siê jednak, ¿e 2-dniowa ¶wi±teczna przerwa w diecie nie sprawi, ¿e waga pójdzie w górê. No, ale to Twoja sprawa.

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Hmm, je¶li mówi±c "pouczenia" masz na my¶li wyra¿enie swojego zdania ws. postu ¶cis³ego i redukcji w ¶wiêta, to przepraszam, ¿e siê w ogóle odzywa³am, ale chcia³am przypomnieæ, ¿e na ¶wiêta bo¿ego narodzenia my¶la³am, ¿e, je¶li by³oby to mo¿liwe, wiza¿anki zmiot± mnie z powierzchni ziemi swoimi pouczeniami dotycz±cymi mojego sposobu jedzenia w czasie ¶wi±t . Wtedy mój tekst w stylu "je¿eli kto¶ siê chce redukowaæ podczas ¶wi±t, to jego sprawa i nie musi to od razu oznaczaæ zaburzeñ" zosta³ wy¶miany, ale dzi¶ ja powiem: ok. Chcia³abym tylko dodaæ, ¿e ja nie sugerowa³am ¿adnych zaburzeñ, jedynie lekk± przesadê w diecie (w koñcu od 2-dniowej przerwy korona jeszcze nikomu z g³owy nie spad³a).

A teraz koniec OT, bo to podobno (podobno!) w±tek o jad³ospisach.
Twój jad³ospis wigilijny opatrzony by³ stwierdzeniem, ¿e czujesz, ¿e nareszcie zaczê³a¶ je¶æ na luzie, a wiza¿anki przekonywa³y Ciê, ¿e liczenie uszek niekoniecznie o tym ¶wiadczy (pamiêtam, bo by³am jedn± z nich.) Z tego, co pamiêtam, nie by³o tam nic na temat redukcji, no ale mogê siê myliæ. Mo¿e ¼le zinterpretowa³am twoje posty, pewnie to dlatego, ¿e dla mnie brzmi± one do¶æ agresywnie. Ale to moje odczucie. W koñcu jeste¶my na tym forum, ¿eby dyskutowaæ, nie?

Mam tylko nadziejê, ¿e nikt mnie nie zje za ten offtop. Ju¿ siê zamykam, przepraszam

Give thanks for unknown blessings already on their way.

2012: 55

2013: 13
tu piszê o przeczytanych ksi±¿kach
krtek_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-24, 17:47   #1669
iza_wiosenna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 917
GG do iza_wiosenna

Cytat:
Twój jad³ospis wigilijny opatrzony by³ stwierdzeniem, ¿e czujesz, ¿e nareszcie zaczê³a¶ je¶æ na luzie, a wiza¿anki przekonywa³y Ciê, ¿e liczenie uszek niekoniecznie o tym ¶wiadczy (pamiêtam, bo by³am jedn± z nich.) Z tego, co pamiêtam, nie by³o tam nic na temat redukcji, no ale mogê siê myliæ. Mo¿e ¼le zinterpretowa³am twoje posty, pewnie to dlatego, ¿e dla mnie brzmi± one do¶æ agresywnie. Ale to moje odczucie. W koñcu jeste¶my na tym forum, ¿eby dyskutowaæ, nie?

Mam tylko nadziejê, ¿e nikt mnie nie zje za ten offtop. Ju¿ siê zamykam, przepraszam
zje¶æ mo¿e nie zje, aale bardzo proszê o zaprzestanie k³ótni tudzie¿ przegadywania siê

i stanowczo ¿±dam nie zdobienia swoich jad³ospisów t± emotk±: , która w po³±czeniu ze ¶ladow± (lub bardzo normaln±) ilo¶ci± kcal spo¿ywanych przez wiêkszo¶æ ich autorek, wygl±da absurdalnie i irytuje! Pozdrawiam irishlady, któr± bardzo smuci fakt, ¿e o¶mieli³a siê byæ g³odna. ;-)

Weso³ych ¦wi±t, odpocznijcie!

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-24, 19:36   #1670
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Cytat:
jw.
w³a¶nie, trochê monotonne te jad³ospisy
a P to najlepszy okres na eksperymentowanie w kuchni
rozejrzyj siê po kulinarnych w±tkach na wiza¿u czy blogach, szukaj ciekawych przepisów, a tycie stanie siê przyjemniejsze
a tak z ciekawo¶ci - tyjesz nadal na takim jadle? trochê skromnie jest dzisiaj, chocia¿ zazwyczaj dosyæ ³adnie
¦wiêta racja! Muszê siê zaj±æ kuchni± I faktycznie nie wysz³o mi P.
Nie wiem czy tyjê, bo siê nie wa¿ê, tak mi lepiej

dzi¶ ¶wi±tecznie, nie wiem czy dam radê napisaæ wszystko, bo tego du¿o, no i nie wiem czy nie pominê nic, ale spróbujê.

Tak wiêc ¶wi±teczne P
¦niadanie:
d³uga, ciê¿ka kroma orkiszowego z mas³em; jajo z sosem tatarskim; porcja gyrosu; porcja mojej ulubionej sa³atki (ziemniaki, majonez, tzatziki, kukurydza, pomidory, feta); sa³atka wiosenna; bia³a kie³basa z chrzanem; kilka grzybków w occie; gruba¶ny kawa³ szynki wêdzonej z sosem tatarskim... co¶ jeszcze ale nie pamiêtam.

II¶(?): kawa³ek fali dunaju(ciasto); kawa³ek mazurka; pomarañcz

Ob: karkówka z pieczarkami panierowana, sma¿ona; porcja mojej ulubionej sa³atki jw.; trochê gyrosu; sa³atka grecka; kilka winogron

winogrona(nie wiem ile, du¿o)

P: kawa³ babki obsypanej ze wszystkich stron cukrem pudrem ; szkl. ma¶lanki truskawkowej; banan

winogrona ciemne (du¿o)

K: miseczka ¿urku z kie³basa, jajkiem; pa³ka pieczona z kurczaka z sosem tatarskim; kromka jakiego¶ chleba z mas³em grubym plastrem szynki, sa³at± i sosem tatarskim.

Wolê nie wiedzieæ ile tu kalorii, ale wydaje mi siê, ¿e bêdzie sporo
Buziak i weso³ych!
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-24, 20:46   #1671
Agashia
Raczkowanie

Cytat:
jw.
nie ma w ogóle NNKT
Dzziekuje To drugie i podwieczorek zwiekszyc musze. A mam takie pytanie jak kalorycznie one powinny wypadac ?

A oto moje wielkanocne Peee...

¦. ¶wiêconka (czyli po kawa³ku szynki, jajka, chlebka bia³ego...pó¼niej równiez po kawa³ku babki, pomarañczy i jab³ka )2 kromki chleba z mas³em + jajko na twardo + sa³atka (ziemniaczano-warzywna)

II¦. kawa³ek sernika i kawa³ek mazurka

O. Miska roso³u z duuuu¿a ilo¶ci± makaronu i du¿ym kawa³em piersi z kurczaka

P. 2 Jogurty z owocami danone (truskawkowy) z 3 ³y¿kami otrêbów granulowanych jab³kowych + du¿a pomarañcza

K. 3 kromki chleba z ziarnami:
Jedna i druga z mas³em, sa³at±, szynk±, pomidorem i papryk±. Trzecia z mas³em, serkiem kanapkowym.

Nie wiem czy o czym¶ nie zapomnia³am...
Stary 2011-04-24, 20:55   #1672
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Agashia Poka¿ wiadomo¶æ
Dzziekuje To drugie i podwieczorek zwiekszyc musze. A mam takie pytanie jak kalorycznie one powinny wypadac ?

A oto moje wielkanocne Peee...

¦. ¶wiêconka (czyli po kawa³ku szynki, jajka, chlebka bia³ego...pó¼niej równiez po kawa³ku babki, pomarañczy i jab³ka )2 kromki chleba z mas³em + jajko na twardo + sa³atka (ziemniaczano-warzywna) noom, okej

II¦. kawa³ek sernika i kawa³ek mazurka + ogromne cappuccino na mleku co najmniej 2% 8)

O. Miska roso³u z duuuu¿a ilo¶ci± makaronu i du¿ym kawa³em piersi z kurczaka mog³a¶ przyswoiæ drugie danie all inclusive a nie pier¶ solo

P. 2 Jogurty z owocami danone (truskawkowy) z 3 ³y¿kami otrêbów granulowanych jab³kowych + du¿a pomarañcza w sumie okej.a nie mia³a¶ ochotê na jakie¶ ¶wi±teczne ciacho? aha! i orzechy! koniecznie je dorzuæ do podwieczorka czy w inne miejsce

K. 3 kromki chleba z ziarnami:
Jedna i druga z mas³em, sa³at±, szynk±, pomidorem i papryk±. Trzecia z mas³em, serkiem kanapkowym. ok

Nie wiem czy o czym¶ nie zapomnia³am... mam nadziejê, ¿e o nnkt
a waga na tym wzrasta?
jak psychicznie siê czujesz? rozpoczê³a¶ terapiê? przypomnê,¿e ed nie leczy siê jedzeniem.

Stary 2011-04-24, 21:02   #1673
monikation
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 45

¦wi±teczne P:
¦n: Jajo z chrzanem, 4 plasterki szybki, 2 kromki chleba, ogorek
¦n2: kawa³ek tortu kokosowo-krówkowego z polew± czeko., jablko
Ob: ¶l±ski obiad-> 4 kluski, kawa³ rolady, 2 ³yzki czerwonej kapusty z boczkiem, sos
pod.: duzy kawalek tortu z bit± ¶mietana, pó³ kaw. ciasta kokosowo-jab³kowego
kolacja: 2 kromki z serkiem ¶mietankowym i ogorem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-24, 21:20   #1674
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez monikation Poka¿ wiadomo¶æ
¦wi±teczne P:
¦n: Jajo z chrzanem, 4 plasterki szybki, 2 kromki chleba, ogorek
¦n2: kawa³ek tortu kokosowo-krówkowego z polew± czeko., jablko
Ob: ¶l±ski obiad-> 4 kluski, kawa³ rolady, 2 ³yzki czerwonej kapusty z boczkiem, sos
pod.: duzy kawalek tortu z bit± ¶mietana, pó³ kaw. ciasta kokosowo-jab³kowego
kolacja: 2 kromki z serkiem ¶mietankowym i ogorem
ojej, mega s³abo...

Stary 2011-04-24, 21:52   #1675
Dekas
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 651
GG do Dekas

bym wklei³a ale mog³abym siê machn±æ przy wymienianiu kawa³ków ciasta, jajek, wêdlin (których nazw nie znam i poznaæ nie chcê )...
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Ciê ¿ycie!
Dekas jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-24, 22:19   #1676
morphine88
Zadomowienie

O, widzê, ¿e na te ¶wiêta wiza¿anki inaczej podchodz± do ¶wi±tecznych jad³ospisów. No to mo¿e i ja..? Jako¶ tak wyj±tkowo pamiêtam co zjad³am (ostatnio zdarza mi siê zapominaæ), chocia¿ by³o to do¶æ dziwnie rozrzucone. Przepraszam od razu, ale z pewno¶ci± pomylê siê co do ilo¶ci np. szynki

Wiêc U:
1. talerz ¿urku z kie³bas± i jajkiem, talerzyk sa³atki jarzynowej, szynka;
2. kawa³ek seromaka, kawa³ek ciasta trzykrotnie przek³adanego , kawa czarna;
3. panierowany i sma¿ony schabowy, 2 ³y¿ki ziemniaków ze szczypiorkiem i koperkiem, bukiet surówek (pomidory, cebula i szczypiorek ze ¶mietan±, mizeria i koper ze ¶mietan±, sa³ata ze ¶mietan± i cukrem);
4. puchar lodowy by mama: lody karmelowe, polewa toffee, orzechy, rodzynki, bita ¶mietana, posypka czekoladowa (meeeega s³odkie wrêcz ZA s³odkie ;-));
5. (rozrzucone od ok. 19.00 do 21.00) talerzyk sa³atki selerowej (seler, szynka, jajka, kukurydza, ananas, majonez, jogurt), galaretka drobiowa z octem, kilka plastrów pieczeni rzymskiej i potem do 23.00 podjadane plasterki szynki (na spó³ê z psem );
herbata owocowa.

ahh. <3

Steven Tyler

Edytowane przez morphine88
Czas edycji: 2011-04-24 o 22:21
Stary 2011-04-24, 22:57   #1677
Stokrotka26112008
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 500
DZIEWCZYNY! DIETA DIET¡ ALE ¦WIÊTA ¦WIÊTAMI. MO¯NA SOBIE POZWOLIÆ NA KAWA£EK CIASTA CZY JAK¡¦ SA£ATKE Z MAJONEZEM... OCZYWI¦CIE Z ROZS¡DKIEMWSZYSTKO JEST DLA LUDZI A ¦WIÊTA W KOÑCU MAJ¡ KOJARZYÆ SIÊ Z CZYM¦ PRZYJEMNYM MÓWI TO WAM TECHNIK ¯YWIENIA. A TAK W OGÓLE TO CIEKAWE MACIE TE JAD£OSPISY JA Z GÓRY NIE USTALAM CO JEM BO TO NIE JEST TAKIE DOBRE. PODSTAWOWY B£¡D W DIECIE - CA£Y CZAS MY¦LEÆ O JEDZENIU JA UWA¯AM NA BIERZ¡CO I ROBI¡C ZAKUPY ¯YWIENIOWE OCZYWI¦CIE TE¯

"There's a difference between a great love and the right love ... "

• "L" - 15

Stokrotka26112008 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-24, 23:17   #1678
kasia220112
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 162
Post Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

R
¶n:6.00 jogurt danone bez cukru 180g, ³y¿ka rodzynek,³y¿ka s³onecznika, 5 ³y¿ek bf,³yzka otrebow,³yzka blonnika <platkow>,pomarancz,
2sn;9.00serek wiejski 3% 200g ,kromka chleba, rzodkiewki,ogorek,
przek;12.00 surowka z kapusty bialej z marchewka
ob;15.30szklanka kaszy grycz, 250 g piersi z kurczaka, paczka warzyw 450g na lyzce oleju
kol;19.30jajecznica z 3 jajek, szczypiorek, 4 plasterki wedliny

ocencie, ma byc do 2000 kcal. Prosze Spalone 6200
kasia220112 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-25, 07:55   #1679
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 375

Cytat:
Napisane przez kasia220112 Poka¿ wiadomo¶æ
R
¶n:6.00 jogurt danone bez cukru 180g, ³y¿ka rodzynek,³y¿ka s³onecznika, 5 ³y¿ek bf,³yzka otrebow,³yzka blonnika <platkow>,pomarancz,
2sn;9.00serek wiejski 3% 200g ,kromka chleba, rzodkiewki,ogorek,
przek;12.00 surowka z kapusty bialej z marchewka
ob;15.30szklanka kaszy grycz, 250 g piersi z kurczaka, paczka warzyw 450g na lyzce oleju
kol;19.30jajecznica z 3 jajek, szczypiorek, 4 plasterki wedliny

ocencie, ma byc do 2000 kcal. Prosze Spalone 6200
jakim cudem spalilas tyle kalorii? spalone 6200 kalorii to przy Twojej wadze np. 5 godzin OSTREGO sprintu (!), albo jak kto woli- 15 godzin aerobiku

Edytowane przez agnieszka16
Czas edycji: 2011-04-25 o 07:58
agnieszka16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-25, 09:06   #1680
Agashia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Poka¿ wiadomo¶æ
a waga na tym wzrasta?
jak psychicznie siê czujesz? rozpoczê³a¶ terapiê? przypomnê,¿e ed nie leczy siê jedzeniem.
A waga sie waha w³a¶nie i nie wiem czemu... zobaczymy po swietach :P jutro sie chyba zwaze Psychicznie jest bardzo s³abo, szczególnie wczoraj, ale zjad³am wszystko i dzisiaj juz staram sie o tym nie myslec Terapie kontynuje... wiec mam nadzieje ze wszystko bedzie zmierzac w dobrym kierunku. Ale nadal walcze z tym wszystkim.
Dziekuje za wgl±d na jad³ospis . Ochote mi zrobi³a¶ na to cappuccinko musze zobaczyc czy mam cos w zapasie . No a ta pier¶ to w roso³ku p³ywa³a :P Dzisiaj niestety ale tez chyba roso³ek bo siostra gotowa³a duuu¿y gar, ¿eby nie kombinowa w ¶wiêta. co do orzechów to dorzucê jak tylko jak zakupiê. A co do s³odyczy to jest tak ze ja je w siebie troche wmuszam. Wole zjesc jogurta np. ale wiem ¿e musze sie chociaz troche prze³amac...

Mi³ego poniedzia³ku ¿ycze i mokrego
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.