![]() |
#1651 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 853
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Dziewczyny ponawiam moje pytanie bo nie dostakam odpowiedzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1652 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
Hej pisa³am ju¿ kiedy¶ ale niestety nikt mi nie odp.
![]() A wiêc od oko³o 6 lat chorujê na anoreksjê ale od roku od¿ywiam siê w miarê normalnie waga te¿ ju¿ prawie w normie,jem wszystko i raczej nie mam oporów przed s³odyczami itp. ale liczê kaloriê trochê z przyzwyczajenia trochê z tego powodu,¿e nie odczuwam za bardzo g³odu ani syto¶ci.Nie jem jako¶ du¿o z jednej strony chcia³a bym od¿ywiaæ siê ca³kiem normalnie tak jak ka¿dy zdrowy cz³owiek ale z drugiej nie bardzo chcê przytyæ to pewnie dlatego,¿e jeszcze nie do koñca mam wszystko pouk³adane...teraz mo¿e napiszê mój przyk³adowy jad³ospis i napiszcie co o tym s±dzicie,pliss ![]() Dzieñ szkolny : ¦niadanie: Jogurt owocowy np: jogobella + gar¶æ p³atków Fitness , chleb razowy oko³o 40-45g z mas³em, plaster wêdliny,sera ¿ó³tego warzywa na kanapkê , herbata czarna II ¦niadanie : pó³ dro¿d¿ówki z budyniem + sok marchewkowy jednodniowy Obiad: Kotlet mielony+ziemniaki+marchew ka z groszkiem troszkê zagêszczona m±k±+troszkê ketchupu,herbata czarna Podwieczorek: milki way Kolacja: Deser z koron± toffi + chleb razowy 40-45g z mas³em wêdlink±,pasztetem,chrzan em,warzywami, 2 kostki czekolady mlecznej ODPISZCIE CO S¡DZICIE, Mo¿e jakie¶ RADY ,CZASEM dobrze pos³uchaæ opinii innych,bo sami nie zauwa¿amy ró¿nych rzeczy!!! Z góry DZIÊKUJÊ !!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1653 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 891
|
Cytat:
Proszê ³adnie o ocenê mojego U/R ¦niadanie: Kaszka manna (2 ³y¿ki kaszy, 1 ³y¿ka siemienia lnianego mielonego) na mleku(1,5 szkl) z garstk± rodzynek, s³onecznika ³uskanego, 3 ³y¿eczkami d¿emu jab³kowego domowej roboty, ³y¿k± miodu i cynamonem, kubek zielonej herbaty. 2h roweru + 30 min æwiczeñ si³owych i rozci±gania W trakcie - banan i gar¶æ rodzynek Posi³ek potreningowy: Sa³atka(1/2 tuñczyka wsw, 1/2 kostki sera bia³ego, szczypior, 1/2 torebki pêczaka, rze¿ucha, ogórek zielony) Obiad: 300 ml zupy ogórkowej sma¿ony filet z mintaja, 1/2 torebki pêczaka, du¿a porcja kapusty kiszonej z marchewk±. Podwieczorek: Serek wiejski 200g + rodzynki, trochê suszonej ¿urawiny, 3 ³y¿eczki d¿emu jab³kowego domowej roboty. Kolacja: bêdzie sa³atka (papryka, pomidor, ogórek, rzodkiewka, szczypior, pieczarka, trochê ¶ledzi w oleju, gar¶æ s³onecznika ³uskanego) I jaak? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1654 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
To moje dzisiejsze Peeee:
¦. 3 kromki chleba razowego: Jedna z mas³em, szynk± drobiow±, sa³at±, pomidorem,rzodkiewk±. Druga z mas³em, serem ¿ó³tym, sa³at±, rzodkiewk±. trzecia z szynk± drobiow± i serem ¿ó³tym, sa³at±, pomidorem i rzodkiewk± ...iiii to wszystko posypane szczypiorkiem ![]() II¦. Jogurt z owocami danone (truskawkowy) z 2 ³y¿kami p³atków owsianych i 2 ³y¿kami otrêbów granulowanych jab³kowych + du¿e jab³ko O. Miska roso³u z duuuu¿a ilo¶ci± makaronu i du¿y kawa³ piersi z kurczaka P. kaszka manna z dosypk± p³atków kukurydzianych K. 4 kromki chleba z ziarnami: Jedna i druga z mas³em, sa³at±, szynk±, pomidorem. Trzecia z mas³em serem ¿ó³tym, pomidorem± i sa³±t±. Czwarta z mas³em, serkiem kanapkowym, sa³at± i pomidorem. Kolacja taka big bo sie nasta³am 2 h w ko¶ciele ![]()
#1655 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;26506724]Byæ mo¿e nadal spalasz t³uszcz, ale powiêkszasz masê miê¶niow± - miê¶nie wa¿± du¿o wiêcej. Pamiêtaj, ¿e cyferki nie s± wa¿ne. Najwa¿niejszy jest efekt wizualny.
Proszê ³adnie o ocenê mojego U/R ¦niadanie: Kaszka manna (2 ³y¿ki kaszy, 1 ³y¿ka siemienia lnianego mielonego) na mleku(1,5 szkl) z garstk± rodzynek, s³onecznika ³uskanego, 3 ³y¿eczkami d¿emu jab³kowego domowej roboty, ³y¿k± miodu i cynamonem, kubek zielonej herbaty. wydaje mi siê, ¿e jest ok, ale doda³abym owoc 2h roweru + 30 min æwiczeñ si³owych i rozci±gania W trakcie - banan i gar¶æ rodzynek ok Posi³ek potreningowy: Sa³atka(1/2 tuñczyka wsw, 1/2 kostki sera bia³ego, szczypior, 1/2 torebki pêczaka, rze¿ucha, ogórek zielony) ³adnie Obiad: 300 ml zupy ogórkowej sma¿ony filet z mintaja, 1/2 torebki pêczaka, du¿a porcja kapusty kiszonej z marchewk±. ok Podwieczorek: Serek wiejski 200g + rodzynki, trochê suszonej ¿urawiny, 3 ³y¿eczki d¿emu jab³kowego domowej roboty. doda³abym orzechy Kolacja: bêdzie sa³atka (papryka, pomidor, ogórek, rzodkiewka, szczypior, pieczarka, trochê ¶ledzi w oleju, gar¶æ s³onecznika ³uskanego) fajnie I jaak? ![]() [/QUOTE] jw. podoba mi siê - jest zdrowo, smacznie i urozmaicasz mam tylko takie pytanie - wychodzisz z diety, ¿e U/R? Cytat:
ma³e II ¶niadanie i podwieczorek nie ma w ogóle NNKT Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-04-23 o 21:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1656 |
Wtajemniczenie
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;26506724]Byæ mo¿e nadal spalasz t³uszcz, ale powiêkszasz masê miê¶niow± - miê¶nie wa¿± du¿o wiêcej. Pamiêtaj, ¿e cyferki nie s± wa¿ne. Najwa¿niejszy jest efekt wizualny.
[/QUOTE] Tez o tym myslalam,tym bardziej,ze od poczatku tego miesiaca zwiekszylam aktywnosc fizyczna tzn. duzo jezdze na rowerze,poza tym cwicze w domu(tak jak mialo to miejsce od poczatku marca).Ale tez bralam pod uwage zastoj. Mam jeszcze jedno pytanie,bo nie do konca wiem jak to jest z tym bialkiem.Tzn.czy jezeli je sie go za duzo np. w postaci jajek(gotowane,jajecznica ,sadzone),wiesniaka,jogur tow itp. to czy wowczas jest wiekszy przyrost masy miesniowej i waga idzie w gore?Gdzies czytalam,ze sportowcy,ktorzy chca przybrac na masie jedza duzo bialka a ja akurat takiego efektu wolalabym uniknac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1657 | ||
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez 97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 Czas edycji: 2011-04-23 o 21:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1658 |
Wtajemniczenie
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;26510918]Dziêkujê za ocenê
![]() ![]() Kto¶, kto robi masê nie je bia³ka w postaci serków czy soi - oni wcinaj± miêso (tuñczyka, kurczaka, ryby etc) plus sporo wêgli. Wiadomo - co za du¿o to nie zdrowo, ale bêd±c na R w±tpiê, ¿eby¶ przekracza³a granicê przyswajania bia³ka, tym bardziej, ¿e dostarczasz je g³ównie w formie nabia³u. Poza tym, to nie bia³ko tu siê liczy, tylko bilans energetyczny, a na R masz bilans ujemny, czyli - nie "rozbudujesz" siê miê¶niowo. Poza tym, obserwuj swoje cia³o. Je¶li zauwa¿ysz jakie¶ niepo¿±dane efekty (w co w±tpiê) to wtedy bêdzie mo¿na siê zastanawiaæ, co zmieniæ. ![]() W takim razie troche mnie uspokoilas,dziekuje ![]() ![]() A tak w ogole to jak przetrwacie swieta Dziewczyny?Jednak jakby nie bylo,to jutro i po jutrze czeka nas troche inny jadlospis niz na codzieni tyle pysznosci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1659 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1660 |
Wtajemniczenie
|
Smacznego jajca dziewczyny!
=*
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Ciê ¿ycie! |
![]() ![]() |
![]() |
#1661 |
Wtajemniczenie
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;26511300]Jutro robiê sobie wolne - ¶wiêta s± raz w roku, a ja nie jestem stricte na redukcji, wiêc mogê sobie pogrzeszyæ
![]() ![]() Co racja to racja ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Rowniez ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1662 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
Cytat:
Weso³ego!
![]() |
#1663 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1664 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 680
|
Morphine, my¶lê, ¿e niepotrzebnie robisz kwas na w±tku. Takie pouczania s± kompletnie nie na miejscu, je¿eli kto¶ siê chce redukowaæ podczas ¶wi±t, to jego sprawa i nie musi to od razu oznaczaæ zaburzeñ. Ka¿dy ma swoje priorytety.
#1665 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
![]() A teraz koniec OT, bo to podobno (podobno!) w±tek o jad³ospisach.
![]() |
#1666 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1667 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
U
i co¶ pewnie jeszcze wpadnie, bo znowu g³odna jestem ![]() nie za du¿o??? wiem,¿e ¦wiêta,itd...ale jako¶ sporo mi wysz³o tego.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1668 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 680
|
Cytat:
![]() Mam tylko nadziejê, ¿e nikt mnie nie zje za ten offtop. Ju¿ siê zamykam, przepraszam ![]()
![]() |
#1669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i stanowczo ¿±dam nie zdobienia swoich jad³ospisów t± emotk±: ![]() Weso³ych ¦wi±t, odpocznijcie! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1670 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy tyjê, bo siê nie wa¿ê, tak mi lepiej ![]() dzi¶ ¶wi±tecznie, nie wiem czy dam radê napisaæ wszystko, bo tego du¿o, no i nie wiem czy nie pominê nic, ale spróbujê. Tak wiêc ¶wi±teczne P ¦niadanie: d³uga, ciê¿ka kroma orkiszowego z mas³em; jajo z sosem tatarskim; porcja gyrosu; porcja mojej ulubionej sa³atki (ziemniaki, majonez, tzatziki, kukurydza, pomidory, feta); sa³atka wiosenna; bia³a kie³basa z chrzanem; kilka grzybków w occie; gruba¶ny kawa³ szynki wêdzonej z sosem tatarskim... co¶ jeszcze ale nie pamiêtam. II¶(?): kawa³ek fali dunaju(ciasto); kawa³ek mazurka; pomarañcz Ob: karkówka z pieczarkami panierowana, sma¿ona; porcja mojej ulubionej sa³atki jw.; trochê gyrosu; sa³atka grecka; kilka winogron winogrona(nie wiem ile, du¿o) P: kawa³ babki obsypanej ze wszystkich stron cukrem pudrem ![]() winogrona ciemne (du¿o) K: miseczka ¿urku z kie³basa, jajkiem; pa³ka pieczona z kurczaka z sosem tatarskim; kromka jakiego¶ chleba z mas³em grubym plastrem szynki, sa³at± i sosem tatarskim. Wolê nie wiedzieæ ile tu kalorii, ale wydaje mi siê, ¿e bêdzie sporo ![]() Buziak i weso³ych! ![]()
![]() |
#1671 |
Raczkowanie
|
Dzziekuje
![]() ![]() A oto moje wielkanocne Peee... ¦. ¶wiêconka (czyli po kawa³ku szynki, jajka, chlebka bia³ego...pó¼niej równiez po kawa³ku babki, pomarañczy i jab³ka )2 kromki chleba z mas³em + jajko na twardo + sa³atka (ziemniaczano-warzywna) II¦. kawa³ek sernika i kawa³ek mazurka O. Miska roso³u z duuuu¿a ilo¶ci± makaronu i du¿ym kawa³em piersi z kurczaka P. 2 Jogurty z owocami danone (truskawkowy) z 3 ³y¿kami otrêbów granulowanych jab³kowych + du¿a pomarañcza K. 3 kromki chleba z ziarnami: Jedna i druga z mas³em, sa³at±, szynk±, pomidorem i papryk±. Trzecia z mas³em, serkiem kanapkowym. Nie wiem czy o czym¶ nie zapomnia³am... ![]()
#1672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak psychicznie siê czujesz? rozpoczê³a¶ terapiê? przypomnê,¿e ed nie leczy siê jedzeniem. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1673 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 45
|
¦wi±teczne P:
¦n: Jajo z chrzanem, 4 plasterki szybki, 2 kromki chleba, ogorek ¦n2: kawa³ek tortu kokosowo-krówkowego z polew± czeko., jablko Ob: ¶l±ski obiad-> 4 kluski, kawa³ rolady, 2 ³yzki czerwonej kapusty z boczkiem, sos pod.: duzy kawalek tortu z bit± ¶mietana, pó³ kaw. ciasta kokosowo-jab³kowego kolacja: 2 kromki z serkiem ¶mietankowym i ogorem
![]() |
#1674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1675 |
Wtajemniczenie
|
bym wklei³a ale mog³abym siê machn±æ przy wymienianiu kawa³ków ciasta, jajek, wêdlin (których nazw nie znam i poznaæ nie chcê
![]()
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Ciê ¿ycie! |
![]() ![]() |
![]() |
#1676 |
Zadomowienie
|
O, widzê, ¿e na te ¶wiêta wiza¿anki inaczej podchodz± do ¶wi±tecznych jad³ospisów. No to mo¿e i ja..? Jako¶ tak wyj±tkowo pamiêtam co zjad³am (ostatnio zdarza mi siê zapominaæ), chocia¿ by³o to do¶æ dziwnie rozrzucone. Przepraszam od razu, ale z pewno¶ci± pomylê siê co do ilo¶ci np. szynki
![]() Wiêc U: 1. talerz ¿urku z kie³bas± i jajkiem, talerzyk sa³atki jarzynowej, szynka; 2. kawa³ek seromaka, kawa³ek ciasta trzykrotnie przek³adanego ![]() 3. panierowany i sma¿ony schabowy, 2 ³y¿ki ziemniaków ze szczypiorkiem i koperkiem, bukiet surówek (pomidory, cebula i szczypiorek ze ¶mietan±, mizeria i koper ze ¶mietan±, sa³ata ze ¶mietan± i cukrem); 4. puchar lodowy by mama: lody karmelowe, polewa toffee, orzechy, rodzynki, bita ¶mietana, posypka czekoladowa (meeeega s³odkie ![]() 5. (rozrzucone od ok. 19.00 do 21.00) talerzyk sa³atki selerowej (seler, szynka, jajka, kukurydza, ananas, majonez, jogurt), galaretka drobiowa z octem, kilka plastrów pieczeni rzymskiej i potem do 23.00 podjadane plasterki szynki (na spó³ê z psem ![]() herbata owocowa. ahh. <3
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2011-04-24 o 22:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1677 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 500
|
DZIEWCZYNY! DIETA DIET¡ ALE ¦WIÊTA ¦WIÊTAMI. MO¯NA SOBIE POZWOLIÆ NA KAWA£EK CIASTA CZY JAK¡¦ SA£ATKE Z MAJONEZEM... OCZYWI¦CIE Z ROZS¡DKIEM
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1678 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 162
|
![]()
R
¶n:6.00 jogurt danone bez cukru 180g, ³y¿ka rodzynek,³y¿ka s³onecznika, 5 ³y¿ek bf,³yzka otrebow,³yzka blonnika <platkow>,pomarancz, 2sn;9.00serek wiejski 3% 200g ,kromka chleba, rzodkiewki,ogorek, przek;12.00 surowka z kapusty bialej z marchewka ob;15.30szklanka kaszy grycz, 250 g piersi z kurczaka, paczka warzyw 450g na lyzce oleju kol;19.30jajecznica z 3 jajek, szczypiorek, 4 plasterki wedliny ocencie, ma byc do 2000 kcal. Prosze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1679 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 375
|
Cytat:
![]() Edytowane przez agnieszka16 Czas edycji: 2011-04-25 o 07:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1680 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziekuje za wgl±d na jad³ospis ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mi³ego poniedzia³ku ¿ycze i mokrego ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.