Nasze książkowe grzechy - cz. II - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-23, 20:29   #661
201607231707
Konto usunięte

Dot.: Nasze książkowe grzechy - cz. II

Cytat:
Napisane przez Karaluszysko Pokaż wiadomość
Czytałam niedawno tę powieść i tak właściwie to mi się nawet spodobała, ale nie powaliła na kolana. Największymi wadami była banalna fabuła i absurdalne sytuacje, budzące we mnie śmiech. Ale w sumie czytało się łatwo i szybko.

Na podstawie przeczytanych dotychczas książek Koontza stwierdzam, iż pisze on bardzo schematycznie
Dzięki, chyba się skuszę i kupię.

U Koontza najbardziej rzuciło mi się w oczy to, że główne bohaterki sa do siebie baaaardzo podobne .
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-23, 20:41   #662
Karaluszysko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Dzięki, chyba się skuszę i kupię.

U Koontza najbardziej rzuciło mi się w oczy to, że główne bohaterki sa do siebie baaaardzo podobne .
Dokładnie... Póki co wszystkie główne bohaterki ociekały seksapilem, miały wszystkie możliwe tytuły naukowe i były multimilionerkami Przy tym wszystkim były oczywiście dobre, szlachetne, waleczne, odważne, pełne empatii i przyjaźni w stosunku do całego otoczenia.
Karaluszysko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-23, 20:46   #663
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Dokładnie... Póki co wszystkie główne bohaterki ociekały seksapilem, miały wszystkie możliwe tytuły naukowe i były multimilionerkami Przy tym wszystkim były oczywiście dobre, szlachetne, waleczne, odważne, pełne empatii i przyjaźni w stosunku do całego otoczenia.
Ich ojcowie nie żyli i miały za sobą traumatyczne przeżycia .
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-24, 00:01   #664
Incognito85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fossa Pokaż wiadomość
Wiecie co dostalam ksiazke 'fragmenty' i jestem oburzona faktem, ze przyszla do mnie listem zwyklym a nie poleconym... dziwne, ze po drodze nikt sobie jej nie wzial
Ostatni raz zamowilam od osoby prywatnej na allegro
ale jestem zla
A jaką formę wysyłki wybrałaś? Jeśli list polecony to powinnaś opisać tę niezgodność w komentarzu. Część Allegrowiczów ma opcję wysyłki listem zwykłym i jeżeli taką opcję wybrałaś to na własne ryzyko...

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:50 ----------

Cytat:
Napisane przez budyniek90 Pokaż wiadomość
zamierzam tez wybrać się do biblioteki dzisiaj, żeby oddać książki, mam remont w pokoju i wszystkie książki leżą na podłodze w pokoju rodziców, musze się dzielnie trzymac w bibliotece, żeby nic nie wypożyczyć, bo nie mam miejsca
Ja ostatnio wypożyczyłam z biblioteki 2 tomy Trylogii Czarnego Maga Trudi Canavan - każdy tom ma ok. 500 stron więc uznałam że starczą mi na miesiąc. Tak jakoś się wciągnęłam że po tygodniu pokuśtykałam z podkulonym ogonem po tom trzeci i lokalizowałam go po całej bibliotece z przerażeniem w oczach. Z trylogiami, pięcioksiągami itp jest ten problem że jak już wciągną to nie można się od nich oderwać...

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Czarindia Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was może już coś napisać na temat Apsary? Ja narazie czytam Jeden dzień
I jak się podoba jeden dzień? MAm go na swojej liście "do przeczytania"...

Cytat:
Ja oczywiście też musiałam złożyc zamówienie w empiku chociaż mam 25% zniżki to i tak skorzystałam z promocji internetowej
Ja też się skusiłam. Od dłuższego czasu chodził za mną album o secesji po zniżce z Empiku wyszło prawie 20 zł mniej - więc było warto.

Cytat:
Napisane przez witch_18 Pokaż wiadomość
Moje zamówienie empikowe ma dotrzeć dopiero po świętach,a szkoda bo bym sobie teraz akurat sięgnęła po Picoult
Moje też niestety
Incognito85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-24, 11:00   #665
budyniek90
Rozeznanie

Ale macie piękne stosy miałam przez święta przeczytać chociaż jedną moją książkę, to w bibliotece wypożyczyłam 3 i się wciągnęłam a moje zamówienie empikowe jeszcze nie dotarło, chyba za dużo zamówiłam
wczoraj dostałam książkę szwajową przy zakupie czekoladowych jajeczek, trochę się przeliczyli z nakładem, u mnie zostało ponad 700 sztuk, a teoretycznie tydzien książki już się skończył teraz przy każdych zakupach Szwaja gratis :P

kosmetyki
książki
budyniek90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-24, 11:37   #666
Serendipity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusssi Pokaż wiadomość
Dzisiaj byłam odebrać zamówienie z empiku. I od takiego miłego Pana dostałam Szwaję, mimo że zamawiałam z tą promocją 30 % przez neta. Więc jak gratis to wzięłam i nawet przeczytam a co mi tam

Wklejam foto
Chciałabym przeczytać coś tego autora
Niestety u mnie w bibliotece nie było ostatnio.
Stary 2011-04-24, 12:29   #667
Ćwirka
ćwir ćwir

Moje kwietniowe nabytki Picoult nabyta w Empiku ze zniżką -30% Niemile zaskoczyła mnie jakość książek- na półkach w salonie stoją książki z błyszczącą okładką i białymi kartkami - ja odebrałam matowe okładki i bardzo marnej jakości papier w środku, tak żółtego i "makulaturowatego" jeszcze nie widziałam chyba

Andersen wymiata Nie przeczytałam jeszcze, przekartkowałam jedynie przed wyjazdem świątecznym, szykuje się niezła lektura na zimowe wieczory DSC01728.jpg
Stary 2011-04-24, 13:02   #668
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ćwirka Pokaż wiadomość
Moje kwietniowe nabytki Picoult nabyta w Empiku ze zniżką -30% Niemile zaskoczyła mnie jakość książek- na półkach w salonie stoją książki z błyszczącą okładką i białymi kartkami - ja odebrałam matowe okładki i bardzo marnej jakości papier w środku, tak żółtego i "makulaturowatego" jeszcze nie widziałam chyba

Andersen wymiata Nie przeczytałam jeszcze, przekartkowałam jedynie przed wyjazdem świątecznym, szykuje się niezła lektura na zimowe wieczory Załącznik 3914723
Piękne nabytki Picoult chętnie bym przeczytała, ale Kapuściński i Andersen to jest to przepięknie wyglądają

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-24, 13:11   #669
witch_18
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę to nie fajnie z tą Picoult,aż jestem ciekawa jakie wydanie ja dostanę
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-24, 13:33   #670
Naomi21
Zakorzenienie

Cytat:
U niego wszystko jest podobne Ostatnio odchodzi trochę od schematu i, co ciekawe, pisze coraz gorsze ksiażki
Stary 2011-04-24, 13:56   #671
fossa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość

Ode mnie od razu byłby neutralny komentarz, przestałam się patyczkować z baranami na allegro. I nawet ze sklepami na tym portalu. Nie wiem, czy ja tak trafiam, czy jakość wszystkiego tam bardzo zmalała?
Ile ksiazek, szczesciara

Nie wystawie chyba zadnego komentarza, bo gosciu mial chyba dobre intencje ksiazke opakowal wzorowo, jednak co do stanu mam pare uwage - jak kupuje ksiazki nowe i drogie chce zeby byly w stanie wzorowym ( np. kiedys wymienilam ksiazke Larssona bo mial "pocharatane" bloki)
Mam za to inny plan: napisze i po prosze o nr nadania bo jeszcze ksiazka nie doszla i sie martwie ...

Cytat:
Napisane przez Dosiak Pokaż wiadomość

Dziewczyny nastraszyłyście mnie tym allegro. Też czekam na przesyłkę, w poniedziałek wpłaciłam pieniądze i cisza. Ani książki ani maila. Poczekam jeszcze, mam nadzieję, że po świętach paczka będzie już u mnie.
Moze sprzedawca sie ociaga z wyslaniem ...
fossa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-24, 13:57   #672
Ćwirka
ćwir ćwir

Cytat:
Piękne nabytki Picoult chętnie bym przeczytała, ale Kapuściński i Andersen to jest to przepięknie wyglądają
Zaczęłam po 23 i do 4:20 dzisiaj przeczytałam "Karuzelę uczuć" Picoult. Bez większego wow, takie czytadło do czytania właśnie po nocach podczas Świąt

Kapuścińskiego kupiłam bez przekonania korzystając z wyprzedaży, nie czytałam jeszcze nic, a chcę się zapoznać chociaż z tymi najbardziej znanymi tytułami. W gimnazjum wzięłam się za "Lapidaria", ale szybko rzuciłam w kąt, było za wcześnie chyba na tego typu lektury....

Cytat:
Napisane przez witch_18 Pokaż wiadomość
Kurczę to nie fajnie z tą Picoult,aż jestem ciekawa jakie wydanie ja dostanę
Ja się przez chwilę zastanowiłam czy brać jak je zobaczyłam. Dla mnie wygląd książki ma bardzo duże znaczenie, lubię książki wąchać, a te śmierdzą papierem toaletowym, lubię na książki patrzeć jak ładnie stoją na półce... Tutaj mi sporo przyjemności zabrano
Stary 2011-04-24, 14:06   #673
marilyn monroe
Zadomowienie

Ćwirka ja również zazdroszcze Ci Picoult
w maju będzie można kupić 2 nowe książki Pawlikowskiej: "Blondynka w Meksyku" i "Blondynka w Indiach"

marilyn monroe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-24, 14:31   #674
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczęłam po 23 i do 4:20 dzisiaj przeczytałam "Karuzelę uczuć" Picoult. Bez większego wow, takie czytadło do czytania właśnie po nocach podczas Świąt

Kapuścińskiego kupiłam bez przekonania korzystając z wyprzedaży, nie czytałam jeszcze nic, a chcę się zapoznać chociaż z tymi najbardziej znanymi tytułami. W gimnazjum wzięłam się za "Lapidaria", ale szybko rzuciłam w kąt, było za wcześnie chyba na tego typu lektury....

Ja się przez chwilę zastanowiłam czy brać jak je zobaczyłam. Dla mnie wygląd książki ma bardzo duże znaczenie, lubię książki wąchać, a te śmierdzą papierem toaletowym, lubię na książki patrzeć jak ładnie stoją na półce... Tutaj mi sporo przyjemności zabrano
Dla mnie wszystkie książki Picoult są takie ale mimo tego lubię ją, przeczytam, a potem wymieniam/sprzedaję

A za ile kupiłaś Kapuścińskiego i gdzie? Kurde, pytam, a mam nie kupować już nic

Stary 2011-04-24, 14:51   #675
Ćwirka
ćwir ćwir

Cytat:
Dla mnie wszystkie książki Picoult są takie ale mimo tego lubię ją, przeczytam, a potem wymieniam/sprzedaję

A za ile kupiłaś Kapuścińskiego i gdzie? Kurde, pytam, a mam nie kupować już nic
Kapuścińskiego kupiłam na wyprzedaży w Agorze, 15zł za sztukę
Stary 2011-04-24, 17:11   #676
Dosiak
BAN stały

Cytat:

Andersen wymiata Nie przeczytałam jeszcze, przekartkowałam jedynie przed wyjazdem świątecznym, szykuje się niezła lektura na zimowe wieczory Załącznik 3914723

Ćwirko
współczuję takiego wydania, mnie też by zdenerwowała kiepska jakość zamawianych książek.

Cytat:
Napisane przez fossa Pokaż wiadomość
Moze sprzedawca sie ociaga z wyslaniem ...
Ech no nie wiem właśnie, bo to jest księgarnia i praktycznie zawsze z hurtowni lub księgarni dostawałam maila kiedy wysłano paczkę, kiedy pieniądze wpłynęły i w ogóle. A tutaj cisza. Na dodatek na stronie tego sprzedawcy napisane jest, że wysyłka może trwać tyle i tyle (np. 5 dni) i, że nie będzie odpowiadać na maile z pytaniami, dotyczącymi tego co opisał w aukcji. Niby to rozumiem, ale miałam nadzieję na lepsze podejście do klienta.
Dosiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-24, 18:00   #677
Czarindia
Rozeznanie

GG do Czarindia

Cytat:
I jak się podoba jeden dzień? MAm go na swojej liście "do przeczytania"...
Na początku miałam mieszane uczucia, ale z każdą następną stroną coraz bardziej mi się podobała Siegnęłam po tą książkę, po przeczytaniu "Zagubionej przeszłości" Picoult ( swoją stroną moje wydanie też nie jest zbyt ładne...) i chyba stąd mój sceptycyzm. Nie ochłonęłam jeszcze po Picoult
Ogólnie polecam

Mam pytanie, jaką nastepną książkę Picoult nabyć (przeczytałam tylko tą Zagubioną przeszłość). Tylko oprócz Krucha jak lód,Bez mojej zgody i W imię miłości.
Czarindia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-24, 18:26   #678
mivol
Rozeznanie

dziewczyny, zamawiałyście coś w księgarni lampa i iskra? wszystko ok?

http://lampa.art.pl/sklep/index.php?...za-100-zlotych - niezła promocja

Edytowane przez mivol
Czas edycji: 2011-04-24 o 18:30
mivol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-24, 19:13   #679
mysia82
Zakorzenienie

mega promocja z okazji śdk w znaku
-25%, gratis hakawati, przesylka gratis i czekam na obiecany kod znizkowy na nastepne zakupy (do konca maja )- 40 %
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P4220001.jpg (96,4 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P4230003.jpg (150,1 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P4230002.jpg (157,6 KB, 43 załadowań)

Edytowane przez mysia82
Czas edycji: 2011-04-24 o 19:15
mysia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-24, 21:57   #680
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia82 Pokaż wiadomość
mega promocja z okazji śdk w znaku
-25%, gratis hakawati, przesylka gratis i czekam na obiecany kod znizkowy na nastepne zakupy (do konca maja )- 40 %
Według mnie Znak to jedno z lepszych wydawnictw, jeśli chodzi o promocje. Zawsze jest darmowa wysyłka powyżej 99zł, co tydzień inna zniżka - min. -20% lub więcej, a te kody też się zdarzają, właśnie często z okazji świąt lub czegoś innego

Stary 2011-04-24, 23:28   #681
gasta18
Wtajemniczenie

Własnie skończyłam czytać "Dom sióstr" Charlotte Link . Kupiłam ją blisko 3 lata temu za nie duże pieniądze, i aż do tej pory leżała na półce. Skuszona pozytywnymi opiniami zaczęłam ją czytać. Po ponad tygodniu skończyłam. Im bliżej końca tym ciężej mi się czytało. Nie zachwyciła mnie. Dla mnie przeciętna.
Pozwolę sobie umieścić link do rezenzji napisanej przez Germini
http://isbn.blox.pl/2010/12/Charlott...om-siostr.html
Stary 2011-04-25, 10:38   #682
Holly Nieduża
Zakorzenienie

dziewczyny piękne stosiki, zazdraszczam

ja kupiłam na all "Klub Dumas" Arturo Perez - Reverte
Stary 2011-04-25, 12:45   #683
jusssi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gasta18 Pokaż wiadomość
Własnie skończyłam czytać "Dom sióstr" Charlotte Link . Kupiłam ją blisko 3 lata temu za nie duże pieniądze, i aż do tej pory leżała na półce. Skuszona pozytywnymi opiniami zaczęłam ją czytać. Po ponad tygodniu skończyłam. Im bliżej końca tym ciężej mi się czytało. Nie zachwyciła mnie. Dla mnie przeciętna.
Pozwolę sobie umieścić link do rezenzji napisanej przez Germini
http://isbn.blox.pl/2010/12/Charlott...om-siostr.html

no to troszkę mnie zniechęciłaś

Wesołych świat
jusssi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-25, 12:47   #684
Naomi21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusssi Pokaż wiadomość
no to troszkę mnie zniechęciłaś
Mnie też Chcę kupić i szukam opinii na blogach, są zróżnicowane. Boję się, żeby to nie był jakiś sztucznie wykreowany hit, tak naprawdę niewiele warty.
Stary 2011-04-25, 13:03   #685
Incognito85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Holly Nieduża Pokaż wiadomość
dziewczyny piękne stosiki, zazdraszczam

ja kupiłam na all "Klub Dumas" Arturo Perez - Reverte
Ja uwielbiam książki tego autora, a "Klub Dumas" uważam za jedną z lepszych pozycji. Miłego czytania.
Incognito85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-25, 14:03   #686
budyniek90
Rozeznanie

Niedawno czytałam książkę Murakamiego "Kafka nad morzem", zainteresował mnie wątek o muzyce. Był tam fragment o muzyce klasycznej, ale nie pamiętam kogo, a książkę już oddałam do biblioteki. Pamiętacie może czyje utwory były tam wymienione i jakie miały tytuły? Miałam je sobie zapisac gdzies na kartce, ale oczywiście zapomniałam

kosmetyki
książki
budyniek90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-25, 14:46   #687
mivol
Rozeznanie

Cytat:
Niedawno czytałam książkę Murakamiego "Kafka nad morzem", zainteresował mnie wątek o muzyce. Był tam fragment o muzyce klasycznej, ale nie pamiętam kogo, a książkę już oddałam do biblioteki. Pamiętacie może czyje utwory były tam wymienione i jakie miały tytuły? Miałam je sobie zapisac gdzies na kartce, ale oczywiście zapomniałam
Na pewno Kid A Radiohead, płyta Prince'a /nie pamiętam niestety która/ i Trio Arcyksiążę Beethovena.

Podobno Murakami posiada kilka tysięcy płyt
mivol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-25, 15:37   #688
Holly Nieduża
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Incognito85 Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam książki tego autora, a "Klub Dumas" uważam za jedną z lepszych pozycji. Miłego czytania.

dziękuję
Stary 2011-04-25, 16:02   #689
Karaluszysko
Wtajemniczenie

Cytat:
Ich ojcowie nie żyli i miały za sobą traumatyczne przeżycia .
O, zaskoczyłaś mnie, nie zwróciłam uwagi na niezyjących ojców

Czy wie któraś z Was, jaki tom będzie wydany po "Fridzie Kahlo" z serii Wielkie Biografie?
Karaluszysko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-25, 17:19   #690
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Czy wie któraś z Was, jaki tom będzie wydany po "Fridzie Kahlo" z serii Wielkie Biografie?
Obstawiam na Janis Joplin lub Billie Holiday. Denerwuje mnie to, że nie zapowiadają, co będzie w następnym tomie

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości