|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
u nas leniwo
ja jakaś obolała jestem wczoraj lało, dziś trochę słońca jutro z rana mam iść na glukozę i już się martwię... proszę o wizażowe kciuki, bo one zawsze działają
|
#1802 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
brunetka - Ty juz nie masz sie czym martwic, a u mnie dopiero sie zaczyna...
dzisiaj okazalo sie, ze moja Mloda dostala ospy (choruje juz caly zlobek i kilka przedszkoli w naszym miescie). Ja juz ja wprawdzie przechodzilam, ale zawsze jeszcze moge dostac w prezencie polpasca ![]() Narazie jednak "jedynie" pojawila mi sie opryszczka na wardze i teraz musze zrobic wszystko, zeby na tej wardze sie tylko skonczylo. Pediatra powiedziala, ze mam se gdzies na tydzien wyjechac, zeby nie stykac sie z dzieckiem My dzis siedzimy w domu i w sumie to niewiele mamy do jedzenia, poza tortem
|
|
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
oj tak dziś taki smętny dzień
![]() Ja wczoraj za dużo nie jadłam ale i tak mnie dziś żołądek bolał, nie wiem od czego ![]() Zmalowana, Marina gratuluję kolejnych tygodni ![]() zanka trzymam kciuki za glukozę będzie dobrze!! zobaczysz
|
#1804 |
|
Rozeznanie
|
u nas też jakaś kiepska pogoda - wczoraj cały dzień lało jak z cebra. Miało być świętowanie w ogrodzie na leżakach i kiełbaski z ogniska a było normalne siedzenie przy stole
![]() Dziś też jakoś deszczowo i burzowo. Mam "kryzys" brzuchowy coś mi ciągle niewygodnie, nie mogę znaleźć pozycji, coś mi na przeponę naciska i oddech płytszy. To co to będzie za 2 miesiące
|
|
|
|
#1805 |
|
Zadomowienie
|
Ufff....i my teżjuz w domu no no coraz tłoczniej sie tu zaczyna robic
wracaja brzuszki ze swiat ![]() wiem ze juz nie raz bylo to pytaenie walkowane ale ja sobie oczywiscie nie zapisalam i nie oge teraz znalezc zadnego postu na ten temat wiec pytam ponownie i prosze was o pomoc....... Ile trzeba podkladow poporodowych zabrac do szpitala ile majtek i ile podpasek lub podkladow do majtek? dziś zaczeliśmy 23 tc czyli 6 mc ![]()
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-04-25 o 16:19 |
|
|
|
#1806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie mam jedna pake podkładów poporodowych z belli... A te majtki poporodowe to kupi w aptece? ale właśnie zjadłam kawał tortu...i dwa małe kawałki placka po nim. Poprawiwszy jabłkiem. Aj miała być dieta ;/ A poza tym to nudy, nudyyyyy
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#1807 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
zaciśnięte!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
|
|
|
|
#1809 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zanka
|
|
|
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka
|
|
|
|
#1811 |
|
BAN stały
|
Zanka, bedzie ok
![]() Ja tez dzisiaj czuje sie jak betka... normalnie brak sily totalny, wczoraj mielismy grilla i tz mi sie troche zalatwil, ale smieszny byl :haha: Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-04-26 o 16:40 |
|
|
|
#1812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Majtek to ok 4-5 szt, a podkłady poporodowe (w sensie te duuuże podpaski) to jedna paczka na pewno nie wystarczy, one na początku idą jak woda, szczególnie że jak bedzie się z Ciebie mocno lało ![]() Ja do szpitala wezmę 2paczki podkładów, bo one dużo miejsca zajmuja w torbie a potem zawsze Ci TŻ może dowozić albo bedziesz dokupować w szpitalnym sklepiku.
|
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też dziś niezbyt łądne. Przed południem popadało, potem się rozpogodziło, ale i tak niebo jest zachmurzone i temp. spadła do 10 stpni. A wczoraj było jak w lato
![]() Brawo! Tez bym już chciała...Jeszcze większe brawo To już naprawdę tuż, tuż ![]() a proszę bardzo
|
#1814 | ||
|
Zakorzenienie
|
ale musiał być wściekły ?!Wysyłaj męża na prawko! Cytat:
![]() Zanka ![]() Cytat:
Podkłady po porodowe 10szt x 3 op = 30 szt. Podpasek nie wiem Ja nic nie biore a podklady poporodowe i podklady do majtek to chyba to samo ![]() ![]() Święta, święta i po świętach. Jestem najedzona ale wiecznie coś bym jadła. ![]() Słońce, pada, słońce, pada i tak cały czas ! Moja kuzynka nadal w szpitalu, najprawdopodobniej zostanie tam do porodu , ciśnienie jej wiecznie skacze i do tego białko w moczu OKROPNOŚĆ! |
||
|
|
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
zanetka wiem kochana kurcze, już zaczął nawet na wakacjach, wpłacił tylko 200 zł zaliczki, a teraz kasy nie ma i wiecznie się wymiguje. A mi naprawdę ciężko już jest samej w aucie;/ Chłop 30 lat i nie ma prawka... ręce opadają. Musiałam się wyżalić.
zanka kciuki już trzymam! sweetangel aha, no to kupie w aptece te majtaski, dzięki za odp ! ![]() bartessa ja bym z chęcią zagłosowała, ale nie wiem jak
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
koleżanki czy spacerówka w MAXI COSI - MURA 4 spacerówka jakos sie rozkłada, czy jest nieruchoma?
|
|
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
No coś się rusza na wizażu
![]() http://www.pampers.pl/pl_PL/PregnancyWidget znalazłam jakiś bajer jeszcze nawet nie wiem jak działa :p
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-04-25 o 19:28 |
|
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
Marina
co za leń Ja zrobiłam prawko rok temu za namowa mojego męża, w sumie on mnie zapisał, bo Ja uciekałam od tego, bo okropnie się bałam że wszystkich rozjadę pamiętam, zadzwonił do mnie do pracy że za tydzień zaczynam prawo jazdy z jednej strony byłam wściekła, że mam robić coś na co nie mialam akurat ochoty a z drugiej z strony i tak trzeba to zrobić... i jestem zadowolona!Nie wytrzymałam ![]() poczytałam o tej tarczycy i sama nie wiem już co mam myśleć, tak okropnie się boję że może stać się coś mojej madam ![]() Bede robić badania i umówię się do endo. Kiedys ktoś miał blog o tarczycy?! Bartessa Ja też nie wiem jak zagłosować!?
|
|
|
|
#1819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się na zapas kochana, będzie dobrze, mówię Ci! No leń leń...gdyby nie skuter to by chyba zginął na tym świecie bez samochodu, jeszcze u nas na wsi 2 autobusy na dzień. Ja dostałam prawko jako prezent od mamy na 18-nastkę i też sie burzyłam, że co to za prezent, że wolałabym spodnie a teraz nie wyobrażam sobie życia bez tego, tym bardziej że od miasta ok 15 km...
|
|
|
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
Witam poniedziałkowo
![]() Juz prawie po świętach Zanka ![]() Ja kupiłam dwie paczki tych podkładów poporodowych, jak mi braknie to mąż kupi (w szpitalu jest apteka), zresztą wydaje mi się, ze w razie czego to w szpitalnej dyżurce powinni mieć. Tych podkładów na łóżko wezme 5 sztuk. I gatek tez chyba pięć.
|
|
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
Przy blogu na pasku fioletowym macie takie gwiazdeczki i tam się głosuje
![]() Zanka Ja idę na glukozę w czwartek bleee
|
|
|
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
o są fakt,dzięki, zagłosowane.
|
|
|
|
#1823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co jest najlepsze, że nie dopuszczam do siebie myśli, że może się mojej madam coś stać, ale jednocześnie się okropnie boję ![]() Mam już wrażenie że mnie tak gdzie jest tarczyca normalnie dusi ![]() Ja gdy mieszkałam wcześniej u rodziców, wszędzie chodziłam piechota i auto zupełnie nie było mi potrzebne, a teraz gdy mieszkam z mężem nie wyobrażam sobie aby nawet iść piechotą do rodziców a kiedyś to nie byl problem,bo chodziłam do mojego D . No i nie powiem auto to taka wygoda
|
|
|
|
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1825 | |
|
BAN stały
|
Witam
![]() Cytat:
oczywiście zacisnięte!Dzisiaj burza, grzmoty, zimno! W niedzielę zaczęliśmy 30 tc! (wg. usg 31 )
|
|
|
|
|
#1826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak dzieki juz znalazłam filmik ![]() super ten wózio, ktos tu na forum mial, czy planuje chyba zakup. mi tez bardzo podoba sie mura 3, na tych 3 kołach, ale chyba na 4 stabilniejszy. |
|
|
|
|
#1827 |
|
Zadomowienie
|
przeciwciala Cie chronia, wiekszosc z nas je ma po przechorowaniu
Zmalowana, Marina1, SweetAngel1984, gratulacje z powodu rozpoczetych kolejnych tygodni ![]() jeju jak ten czas leci... zanka205, sa i kciuki ![]() alez sie objadam, ale apetyt mam konski ![]() mialm takie cos: mairowo, w rownych odstepach czasu czulam jakby kopniecie czy podskok - czy to czkawka? czy dziec sobie tak do rytmu kopal? hehe
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
Witam "panieneczki"
Jak dobrze, że już po świętach. Cały dzień spędziliśmy u rodziców, rodzina się zjechała, wesoło było, ale bez głupich komentarzy i dobrych rad się nie obyło oczywiście. Wogóle to chamska jestem dla ludzi i taka nerwowa, ze dopiero jak przemyśle to mi głupio przed samą sobą że tak się zachowuje jak debilka. Stanęłam na wagę mamy i okazało się że przez 3 tygodnie nic nie przytyłam, co mnie cieszy, chyba że waga się popsuła (a z tyłu głowy głupie myśli że coś nie tak bo dzidzia nie rośnie) Pogoda dziś u nas dopisała ![]() Zmalowana nie umiem uruchomić tego czegoś, nie mam programu do rozpakowywania plików, TĘPAK KOMPUTEROWY ze mnie. A i gratki za 30 tc. ![]() Brunetka z różyczką nie pomogę, sama się jej boję bo nigdy nie chorowałam, podobnie jak na ospę-też nie. Ale w tak zaawansowanej ciąży to chyb nie jest takie groźne, co? Sweet ja mam podkładów (czyli tych ala podopasek dużych) 3 opakowania po 10 sztuk z belli. I paczkę podkładów na łóżko z semi(5szt). Jakby co, zawsze w szpitalu można dokupić. W majtki jeszcze muszę się zaopatrzyć. Zanetaa wiedziałam że nie wytrzymasz i będziesz grzebac na necie o tarczycy, i po co Ci to było? Pamiętaj- za późno leczona tarczyca NIE ZNACZY że coś będzie źle. Zresztą, jak zrobisz ft4 to będzie pełny obraz sytuacji. Zanka za glukozę, będzie dobrze![]() A i z moim zdrówkiem już prawie ok, jeszcze nos wydmuchuje ale nie ma źle. |
|
|
|
#1829 | |
|
Zadomowienie
|
zapomnialam napisac:
Cytat:
![]() kasshia, brawo i gratuluje
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
kasshia u nas wczoraj postraszyło grzmotami chwilę i nic z tego nie wyszło
![]() Bartessa ja też, ja też patik ja rozpakowałam, ale za cholere nie wiem jak to działa ![]() A co do tygodni to ja już się nie mogę doczekać końca ![]() , a drugiej strony fajnie mieć Maleństwo w brzuszku ![]()
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.

będzie dobrze!! zobaczysz

wracaja brzuszki ze swiat 

zębole

ale musiał być wściekły ?!

co za leń
Ja zrobiłam prawko rok temu za namowa mojego męża, w sumie on mnie zapisał, bo Ja uciekałam od tego, bo okropnie się bałam że wszystkich rozjadę 
jak zagłosować!?

hehe