![]() |
#1681 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 440
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Cytat:
dla mnie to niewyobrazalne, ale kazdy ma swoje priorytety |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1682 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 891
|
Cytat:
Ale powiedz proszê, zdrad¼ JAK SPALI£A¦ TYLE KCAL? Bo mi siê to w g³owie nie mie¶ci... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1683 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 904
|
A ja sie spytam z ciekawo¶ci, czemu zmieniac olej na oliwe? Przeciez na oliwie siê nie powinno smazyc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
Oczywi¶cie, ¿e nie powinno. Oliwa po podgrzaniu robi siê rakotwórcza. Sma¿ dalej na oleju - ja sma¿ê na rzepakowym, a do sa³atek na zimno dajê (t³oczony na zimno) sezamowy. Ma fajny, orzechowy posmak.
![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
![]() nie, ¿eby mi jako¶ strasznie zale¿a³o, ale to jeden z niewielu moich jad³ospisów, w których chyba nie ma chleba ![]() ![]()
![]() |
#1685 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 904
|
No i pora na mnie
![]() Wczorajszego jad³ospisu nie bêdê umieszczaæ bo nagrzeszy³am (ciastko + litr coli, reszta na R) ![]() R ¦niadanie: (9.30) Dwie kanapki z ciemnym chlebem ze ¶liwk±, jedna z chrzanem i schabem pieczonym, druga z mas³em i grubym plastrem bia³ego sera. Miska barszczu bia³ego z jajkiem i kie³bas±. Kubek czerwonej herbaty. Godzina na rowerze treningowym. II ¶niadanie: (12.30) Owsianka (3 ³y¿ki p³atków, 2 otrêbów) z dwoma jab³kami, trzema ma³ymi mandarynkami, i jogurtem naturalnym posypana gar¶ci± s³onecznika. Obiad: (ok.15.00) 3/4 worka ry¿u naturalnego br±zowego + pó³ puszki tuñczyka w oleju (nie mam innego, oleju spróbuje siê pozbyæ) + marchewka z groszkiem. Kubek czystego bia³ego barszczu. Herbata z rumiankiem. Podwieczorek: (ok.17.00) Samotny serek Bieluch + kilka plasterków pieczonej szynki Herbata miêtowa. Kolacja: Raczej nie bêdzie bo wychodzê wieczorem , a nie wiem kiedy wróce, jak o rozs±dnej porze to zjem bia³y ser sam, b±d¼ twaro¿ek. No i wpadnie troche alkoholu (czy to nie zabije mojej diety?) |
![]() ![]() |
![]() |
#1686 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1687 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 47
|
weso³ych Swi±t wszystkim
![]() wklejam moje dzisiejsze P Sniadanie: 2 kanapki z serem ¿ó³tym, pomidor, ogórek rzodkiewka. kawa³wk babki. kawa z mlekiem 2 Sniadanie: jogurt owocowy, kawa³ek tortu Obiad: zupa ogórkowa,2 go³±bki z farszem ry¿owo-miêsnym deser:sernik Podwieczorek: porcja rolady lodowej, jab³ko Kolacja: 2 kanapki z serem bia³ym, jakie¶ warzywko PO; pewnie jab³ko, babeczka, czy co¶ takiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1688 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 274
|
Niedzielne i ¶wi±teczne R:
1. Owsianka (3 ³y¿ki p³atków owsianych, ³y¿ka zarodków pszennych 1/3 banana, suszona ¶liwka - dlatego jedna, ¿e muszê dokoñczyæ opakowanie, a owsianka z nimi ju¿ mnie mdli, wiêc dodajê po jednej ); czerwona herbata herbata z miodem i cytryn± 2. msika roso³u z makaronem, do tego mini nó¿ka z kurczaka 3. talerzyk gotowanych m³odych ziemniaczków, na które da³am troszkê twaro¿ku do smarowania, posypany fur± w³asnego szczypiorku ![]() 4. serek wiejski lekki 150g - bez ¿adnych dodatków smakuje mi najlepiej lub 150g twarogu pó³tustego; czerwona herbata zielona herbata Proszê o ocenkê. ![]()
"¯ycie mo¿na prze¿yæ tylko na dwa sposoby: Tak, jakby nic nie by³o cudem albo tak, jakby cudem by³o wszystko." ![]() ![]() ![]() Edytowane przez credo Czas edycji: 2011-04-25 o 16:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1689 | ||
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
Cytat:
rozumiem, ¿e cztery posi³ki z powodu pó¼nego wstania? ![]() brak NNKT Wczorajsze Utrzymanie ¦niadanie: 2 du¿e kromki domowego ¿ytniego chleba z mas³em, sa³at±, szynk± drobiow± i chrzanem/mas³em, sa³at±, szynk± drobiow± i papryk±; kawa³ek babki z polew± toffi; kubek czarnej herbaty (bodaj¿e z miodem i cytryn± - lana z termosu, nie ja robi³am, wiêc nie wiem ![]() II ¶niadanie: du¿a kromka ¿ytniego z mas³em, sa³at±, szynk± drobiow±, pomidorem i szczypiorkiem; serek wiejski (200 g) wymieszany z jab³kiem pra¿onym z cynamonem; herbata o smaku owoców le¶nych Obiad: makaron pe³noziarnisty z pieczonymi warzywami, startym parmezanem i gillowanym indykiem (na podstawie przepisu z blogu sylvvi ![]() Podwieczorek: deser w miseczce: jogurt naturalny (400 g), wkrojony banan, gar¶æ nerkowców, gar¶æ rodzynek, ga³ka lodów waniliowych, starty pasek gorzkiej czekolady; herbata malinowa Kolacja: talerzyk sa³atki z br±zowego ry¿u, kurczaka i warzyw; kawa zbo¿owa z mlekiem i miodem Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-04-25 o 16:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1690 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 61
|
Moje dzisiejsze U
¦niadanie-3 kromki razowca z szynk± drobiow± ![]() 2 ¶niadanie-3 kromki pszennego z mas³em,jab³ko obiad-potrawka wegetariañska : kotlety sojowe gotowane,pó³ torebki br±zowego ry¿u,³y¿ka ramy,przyprawa wegeta kolacja-jajecznica z 3 jajek na ramie ![]() i jak dzisiaj ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1691 |
Raczkowanie
|
Emelie - owszem, wsta³am po 11, a jad³am jeszcze pó¼niej. W rosole by³a kapusta, wiêc j± jad³am, a na ziemniakach by³ naprawdê ogrom szczypiorku. Ani serka ani twarogu nie lubiê z warzywami, ale postaram siê dodac sa³aty lodowej, ponownie szczypiorku i mo¿e pomidora. Dziêki za rady.
![]()
![]() |
#1692 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 621
|
wczorajsze, ¶wi±teczne U :
1¶niadanie: 3 kromki chleba ¿ytniego; wszystkie z z sa³at±, wêdzon± gotowan± szynk±, pomidorem i ogórkiem, 2 jajka na twardo/miêkko 2¶niadanie: 2 kawa³ki sernika z rodzynkami, jab³ko, mandarynka, kawa z mlekiem obiad: pier¶ indycza pieczona w pomarañczach, ry¿ naturalny, czerwona kapusta podwieczorek: miseczka musli z mlekiem, jab³ko kolacja: twaro¿ek z kakao i orzechami (wiem, ¿e kolacja maksymalnie r'kowa, ale po pierwsze pora by³a ju¿ do¶æ pó¼na, a po drugie, kurcze nadal siê nie umiem do koñca prze³amaæ do wêgli na kolacjê..)
nie marnuj swego czasu, inaczej czas zmarnuje ciebie... Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy Czas edycji: 2011-04-25 o 17:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1693 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 440
|
¶wi±teczne , zmêczone U
2³y¿ki p³atków owsianych , ³y¿ka otr±b owsianych i ³yzka granulowanych ¶liwkowym, z serkiem homo naturalnym, kiwi, po³ówk± gruchy i miodem porcja sa³±tki greckiej kawa z mlekiem, kawa³ Dukanowego sernika jab³ko, zbo¿ówka z mlekiem, 2 muffinki, jedna jagodowa, druga z 'lentilkami' i czekolad± parê ma³ych plasterków piersi indyczej pieczonej, faszerowanej szpinakiem i czosnkiem (domowa) znów kawa³ek sernika proteinowego i troszkê sa³atki greckiej kubas lodów (pó³ na pó³ truskawkowe i bakaliowe) jeszcze dosz³o kilka kostek czekolady i 2babeczki ^^
Rozsun±æ suwak, by Zdj±æ skafander cia³a Zapomnieæ Wej¶æ w nowe ¿ycie W zwiewnej sukience Edytowane przez Phynn Czas edycji: 2011-04-25 o 18:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1694 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 061
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1695 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1696 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
uuuu
i znów mnie ssie...jako¶ ci±gle jem... ![]() ocenicie to? |
![]() ![]() |
![]() |
#1697 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 731
|
Cytat:
![]() Robisz siê jak trol typowy. We¼ sobie w koñcu te rady do serca a nie wstawiasz jad³ospisy i siê dziwisz ,¿e jeste¶ g³odna.
![]() |
#1698 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1699 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 753
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1700 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
wy nie widzicie 2 ¶niadania???
obiadu- makaronu?? luzu???? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1702 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam za moj± bezczelno¶æ NIE!
![]()
#1703 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 061
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1704 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 459
|
Dzisiejsze P,
I. kromka z mas³em, serkiem topionym i ogókiem, jajko na twardo, kubek kakao II. kawa³ek sernika, 1/2 banana, kubek kefiru III. 2 ³y¿ki ziemniaków t³uczonych polanych t³uszczem, ogórek konserwowy (u go¶ci - by³a sma¿ona karkówka, a sma¿one mi nie s³u¿y) IV. kawa³ek makowca, kubek czekolady do picia V. go³±bek z ketchupem, 1,5 kromki z mas³em (grubo) i ogórkiem, kubek bia³ego barszczu z kilkoma kawa³kami bia³ej kie³basy VI. 100g czekoladowego "deseru z koron±", 1/2 banana, kawa³ek ciasta toffi herbata nie za du¿o tego?
#1705 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Drugi dzieñ ¶wi±t... Peee...
¦. ¶wiêconka (czyli po kawa³ku szynki, jajka, chlebka bia³ego...pó¼niej równiez kawa³ek babki)2 kromki chleba s³onecznikowego z mas³em + jajko na miêkko + sa³atka (ziemniaczano-warzywna) II¦. kawa³ek babki + pó³ grejpfruta + pó³ pomarañczy + szklanka soku bobo frut (tu mia³o by cappuccino, ale nie by³o... a taka ochote mia³am ![]() O. Miska pomidorowej z duuuu¿a ilo¶ci± makaronu i miêsa z kurczaka P. Serek wiejski (200g) wymieszany z ca³ym gerberkiem ![]() K. 3 kromki chleba s³onecznikowego: Wszystkie z mas³em, szynka drobiowa, serem zó³tym, sa³ata i pomidorem. Mia³y wpasc orzechy ale sklepy pozamykane jeszcze dzisiaj ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Na P nigdy nie jest za du¿o ![]()
wzrost 167, waga - zbyt niska ![]() "Anoreksja nigdy nie bêdzie m± przyjació³k±, poniewa¿ nie zwyk³am wchodziæ w relacje z jednostkami chorobowymi (za bardzo zagra¿a memu ¿yciu). . . WALKA " Edytowane przez Agashia Czas edycji: 2011-04-25 o 20:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1706 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1707 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 859
|
utrzymanie
i jak dzisiaj? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1708 |
Konto usuniête
|
Moje lu¼ne U/R
¦niadanie: Owisianka(5 ³y¿ek p³atków 1,5 szkl mleka, 1/2 pomarañczy, 3 ³y¿ki d¿emu jab³kowego, gar¶æ rodzynek, gar¶æ ¿urawiny suszonej, ³y¿eczka miodu) 35 min biegania interwa³owego, 10 min rozci±gania 2 ¶niadanie: 2 kawa³ki domowego pasztetu z æwik³±, jajko, szczypior, ma³y plasterek boczku parzonego. Obiad: (roz³o¿ony w czasie - przerwa ok 1,5h miêdzy zup± a drugim) 350 ml ¿urku z bia³± kie³bas± i jajkiem, ma³y kotlet z piersi indyka z sa³atk± warzywn± Podwieczorek: Kaszka manna na mleku(1 szkl, 2 ³y¿ki kaszy, 1 ³y¿ka siemienia lnianego mielonego) z 2 gar¶ciami ¿urawiny suszonej, s³onecznika ³uskanego, 2 ³y¿kami d¿emu jab³kowego domowej roboty, ³y¿eczk± miodu i pestkami dyni. Kolacja: 2 kawa³ki domowego pasztetu z æwik³±, du¿a ilo¶æ sa³atki warzywnej (sa³ata, pomidor, ogórek, oliwki, szczypior, papryka) Dziewczyny, nie odbierzcie tego ¼le, ale ciekawo¶æ mnie z¿era. Czy nikt tu nie jad³ ¿urku na ¶wiêta? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1709 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- [1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;26534900]Moje lu¼ne U/R ¦niadanie: Owisianka(5 ³y¿ek p³atków 1,5 szkl mleka, 1/2 pomarañczy, 3 ³y¿ki d¿emu jab³kowego, gar¶æ rodzynek, gar¶æ ¿urawiny suszonej, ³y¿eczka miodu) ³adnie, ale pomarañcz mog³a wpa¶æ ca³a 35 min biegania interwa³owego, 10 min rozci±gania 2 ¶niadanie: 2 kawa³ki domowego pasztetu z æwik³±, jajko, szczypior, ma³y plasterek boczku parzonego. a kromeczki? Obiad: (roz³o¿ony w czasie - przerwa ok 1,5h miêdzy zup± a drugim) 350 ml ¿urku z bia³± kie³bas± i jajkiem, ma³y kotlet z piersi indyka z sa³atk± warzywn± + wêgle Podwieczorek: Kaszka manna na mleku(1 szkl, 2 ³y¿ki kaszy, 1 ³y¿ka siemienia lnianego mielonego) z 2 gar¶ciami ¿urawiny suszonej, s³onecznika ³uskanego, 2 ³y¿kami d¿emu jab³kowego domowej roboty, ³y¿eczk± miodu i pestkami dyni. ³adnie Kolacja: 2 kawa³ki domowego pasztetu z æwik³±, du¿a ilo¶æ sa³atki warzywnej (sa³ata, pomidor, ogórek, oliwki, szczypior, papryka) kromeczki? ![]() Dziewczyny, nie odbierzcie tego ¼le, ale ciekawo¶æ mnie z¿era. Czy nikt tu nie jad³ ¿urku na ¶wiêta? ![]() jw.+ brak nnkt no i II ¶niadanie z kolacj± stosunkowo ma³e, ale skoro U/R to wybaczam ![]() A co do ¿urku to u mnie osobi¶cie te ¶wiêta no normalne dni w roku, mo¿e te¿ przez to, ¿e mam remont, nie chodzê w go¶ci, ani nikt nie przychodzi do nas. ![]() Btw. Ale siê dzisiaj naocenia³am, czekam, a¿ mi siê odwdziêczycie dziewczyny. ![]()
![]() |
#1710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.