Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-26, 07:52   #1861
kindzia890
Raczkowanie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Witajcie mamusie ja cały czas leże i ciągle che mi się spać.. boję się, że jak będę za dużo chodziła to znowu będę miała skurcze ciągle jestem na fenoterolu, ale i tak się martwię.. wczoraj zaczęliśmy 22 tydzień.. a to jeszcze tyle czasu wizytę mam dopiero 4 maja i nawet boję się na nią iść.. najgorzej czuje się rano.. bo mała kopie (tak jak by w ten krążek) i strasznie mnie to ciągnie i boli dziewczyny powiedzcie, bo mnie to męczy.. na izbie przyjęć miałam 3,5 cm szyjki, natomiast po skurczach 1,5 cm to dużo? bo wg mnie to mało...

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i badania
kindzia890 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 08:02   #1862
pieleszka
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

witajcie poświątecznie
ja już w pracy, wstawać się niwe chciało, ale pocieszam się myślą, że to już ostatni tydzień w biurze i na L4

zanka trzymam za glukozę

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 08:27   #1863
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Czesc dziewczynki.
Widzę, że masowo juz idziecie na zwolnienia ja teraz mam wizytę 20.05 i też zamierzam już brać- będę wtedy w 28tc.

Nie chciało się wstawać-rano jak wyszłam z psem, to zmarzłam... Oby ten dzień w pracy szybko minął-nie chce się siedzieć.

Czy Wy też macie wrazenie, że Wasze dzidzie wcześniej bardziej się ruszały niz teraz?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 08:47   #1864
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ja już z rana w laboratorium byłam, kolejka taka że szok

Bartessa głos oddany

Monia kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
ech.. a podobno zgaga w ciąży oznacza że się urodzi kudłate dziecko

z Filipem się sprawdziło bo był mocno owłosiony
To mój chyba łysy będzie Bo ja (tfu tfu) nie wiem w ogóle co to zgaga

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
oddałam krew raz, wypiłam to świństwo i teraz czekam
drugie oddanie za 10 dziewiąta
zgaga okropna mnie męczy po tej glukozie, zaraz się zrzygam feee
dziękuję za kciuki, trzymajcie trzymajcie, bo panicznie się boję znowu
wyniki będą po 14.00 dziś
nie wiem jak przeżyje w tej niepewności... a najlepsze, że wciąż się łudzę, że w tej ciąży cukrzyca mnie ominie, a to prawie nie możliwe

aha zapomniałabym
dziś kończymy 29.t.c.
będzie dobrze

Ja dzisiaj jakos źle spałam, w ogole się nie wyspałam :/ Nie umiałam znaleźć sobie miejsca, było mi niewygodnie
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 08:52   #1865
Kolina
Zadomowienie

Dzien dobry

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość

czkawka

Bartessa zaglosowane

Ja dzis tez gorszy dzien mam skurcze mi sie nasilily popoludniu i leze z nospa i fenoterolem.. eh mala buszuje a mnie skurcze mecza niedlugo sie klade, milej nocki
aha, jednak czkawka, to ja juz to pare razy mialam

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
..
jutro o 10 mam wizyte u gina. biore juz l4 bo w biurze wytrzymac z duchoty nie mozna. wiec olewam prace. zrobilam dzis pozegnalnego torta (gotowe biszkopty, mus czekoladowy - gotowy i krem karpatkowy - gotowy ) i jutro pojde ze zwolnieniem i ciastem od razu (poza tym mam pojutrze urodziny...)...
kciuki za wizyte i za udane pozegnanie w pracy

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Kolejna noc nadchodzi, kolejna zgaga mnie męczy
...
tez mam wieczorami, ale w duzej mierze zalezy to od ilosci jedzenia i tego co zjem, jak na razie zwykle mleko czy woda pomagaja

patik87, tez wstalam wczesnie, bo o 5:00, zawiozlam tz na pociag do wawy i teraz juz z powrotem w lozku leniuchuje
mam dzis labe...

Cytat:
hej dziewczyny
nie wiem jak przeżyje w tej niepewności... a najlepsze, że wciąż się łudzę, że w tej ciąży cukrzyca mnie ominie, a to prawie nie możliwe

aha zapomniałabym
dziś kończymy 29.t.c.
to chyba jakos w tym momencie oddajesz - kciuki, kciuki, kciuki
i gratulacje z powodu zaczetego tygodnia
przy okazji dla JustPi - z tego samego powodu

my dzis 25 tydzien zaczynamy

kindzia890, zdrowka i wytrwalosci

Edytowane przez Kolina
Czas edycji: 2011-04-26 o 08:55
Kolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 09:06   #1866
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
heh, ja tez jestem kierowca w mojej rodzinie, na porodowke jechalam taksówka z powrotem juz mnie rodzice podwiezli (ale wg mnie nie musieli bo maja do nas ponad 200 km!!!)

u mnie swieta spokojne. pojechalam do tesciow. w sobote zrobilismy grila na dzialce i sobie pojadlam pysznej kiełbaski, nawet karmi wypiłam w niedziele sniadanie (tfu, nienawidze bialej kiełbasy...), potem do kosciola (tylko kilkoro z nas bo tam nie wszyscy prokościelni) i maly mi w kosciele zasnął na kolanach , potem obchód po babciach i do teściów znowu. maly sie zasypal piachem po oczach wiec wieczorem jeszcze ryk był... dzis leniwie i spokojnie, maly tylko wariowal w lazience i oblewal woda z jajka co popadlo. ogolnie spokojne swieta.

jutro o 10 mam wizyte u gina. biore juz l4 bo w biurze wytrzymac z duchoty nie mozna. wiec olewam prace. zrobilam dzis pozegnalnego torta (gotowe biszkopty, mus czekoladowy - gotowy i krem karpatkowy - gotowy ) i jutro pojde ze zwolnieniem i ciastem od razu (poza tym mam pojutrze urodziny...)

brunetka - mnie na razie mniej zgaga meczy niz w poprzedniej ciazy, ale chyba dlatego ze mam brzuch nizej... moze to wpływa. mam kupione jakies ,mleczko ale jeszcze nie uzylam - starcza jak sie nawet wody napije, mija mi zgaga (wlasnie lapie wiec ide pic)

monia no to wiesz co to za ból być jedynym kierowcą...ehhh ;/ A Twojgo placka to bym spróbowała z chęcią, mniamm

a tak w ogóle to cześć laski!

Buziaki za każdy nowo zaczęty tydzień, czy to 22, 25 ,29 czy 30 !

Widzę, że dużo z was idzie na l4, pewnie, nie ma się co męczyć, a teraz to wiadomo, coraz ciężej jest!
Ja się zastanawiam, jak będzie z egzaminami i sesją letnią, termin na 20 czerwca, a w tamtym roku miałam egz. 17,18,19,20 i teraz pewnie też coś koło tego...

Hmm ja w tym tyg. tez idę do labka na badania.Mam tego trochę, no zobaczymy.

Dziś myślę udać się do miasta, przyszło ubezpieczenie na auto, 600 zł - super Może zaczepię o lumpa, tuż to dziś promocja wszystko po 1 zł

A mi się odbija co chwilę, nie wiem czy to zgaga? nie miałam nigdy, poza tym brzuch, jak żołądek mnie bolał w nocy i dziś też rano obudził. na domiar złego mój mały brat wymiotował całą noc, bolał go żołądek i sraczkę miał...Mam nadzieję że z dwojga złego siadło mu coś na żołądku, a nie czasem rotawirus.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 09:06   #1867
margaret82
Zadomowienie

Cześć mamuśki
Świeta świeta i po świetach U Nas minęły spokojnie - jeden dzień u Nas a drugi u teściowej Nie naszykowałyśmy duzo jedzenia i prawie wszystko jest zjedzone No i nawet nie czułam się jakoś bardzo objedzona przez to że stoły sie nie ugonały od zarełka

I oczywiscie dzisiaj od rana piekne słoneczko a w niedzielę i wczoraj nawet nie bardzo yło jak wyjśc na spacer

Pisałyście o przywilejach cieżarnej i ja musze przyznac ze spotykam się z dużą życzliwoscia W sobotę jak wygoniłam D do spowiedzi to on staną w jednej kolejce a ja w drugiej ( nigdy nie wiaqdomo gdzie będzie szybciej ) to jedna kobitka mnie wołała żebym bez kolejki poszła ale jak sama się nie spowiadałam to podziękowałam. A wczoraj w kościele też mi miejsca ustąpili Nie wiem może to wpływ świątecznej atmosfery Chociaż jak byłam tydzień temu z D ubezpieczać auto i siedziałam sobie na krześle to jak przyszła kolej następnego klienta i mąż sie podniusł żeby podejść do okienka to facet powiedział żebym podeszła pierwsza. Albo trafiam na miłych ludzi, albo Nasze społeczeństwo nie jest takie złe

Scio nie wiem czy przeczytalas jak była ta forumowa rewolucja jak pisałam że moze juz po łikendzie majowym się wybierzemy na lody co

Zaciskam mocno kciuki za wizyty i dobre wyniki badań
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 09:09   #1868
zanka205
Zakorzenienie

ehh laski wyniki jednak jutro
ale oddałam krew drugi raz, już jestem w domu i w końcu zjem śniadanie
boję się.. mam złe przeczucia

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 09:10   #1869
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że będzie ok!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 09:16   #1870
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Jesteśmy twarde!
Nasze dzidzie są i będą zdrowe - WSZYSTKIE!
pewnie ze beda zdrowe, liczne i beda sie łatwo rodziły!!

Cytat:
hej dziewczyny

aha zapomniałabym
dziś kończymy 29.t.c.
Napewno wyjdzie dobrze!!!! A wyniki jak maja byc jutro, to moze dzis juz beda do odczytania na komputerze, u mnie tak jest we wszystkich labolatoriach, ze mozna ok.16 odczytac z kompa, a papierowe odebrac na nastepny dzień. Miałaś tylko jedno pobieranie po wypiciu? po 2 h?

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 09:27   #1871
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
latwo mi mowic, ale powiem
nie denerwuj sie, nie musi byc tak samo jak poprzednio, moze jest dobrze? a Ty do jutra bedziesz sie stresowac nie potrzebnie
czekamy razem z Toba na wyniki

u nas wczoraj byl odpust bylam pierwszy raz od wielu, wielu lat
na straganach mega szajs, ale serduszko z piernika od tzta dostalam i wlasnie teraz je wcinam do kawki

z przykrych akcentow spaceru miedzy straganami, to wybuch jakiegos huko-gowna tuz za nami jak ja tego nie znosze!
nigdy synowi nie kupie takich "zabawek"
Stary 2011-04-26, 09:31   #1872
SweetAngel1984
Zadomowienie

czesc

ja wczoraj padlam......... dzis od 7 rano juz buszuje po sniadanku i ciasteczku

dzieki dzeiwczyny za odpowiedz w sprawie podkladow ale ja sie chyab sama zle wyrazilam chodizlo mi o te duuuze podklady na łóżko bo majtek to kupuje wlasnie 4-5 szt a podpasek czy podkladow do majtek tez z 3 opakowania tylko nie wiem wlasnie ile tych na łóżko mam 20 szt to za duzo????

za wizyty i wyniki
za tygodnie i mc
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 09:35   #1873
youyou
Zakorzenienie

Gratuję wszystkich rozpoczętych kolejnych tygodni!

Kurcze jak to zleciało coraz więcej nas w III trymestrze , to już bliżej niż dalej

Trzymam kciuki za wszystkie wyniki
Nikt nie ma dziś wizyty??

Cytat:
Napisane przez kindzia890 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie ja cały czas leże i ciągle che mi się spać.. boję się, że jak będę za dużo chodziła to znowu będę miała skurcze ciągle jestem na fenoterolu, ale i tak się martwię.. wczoraj zaczęliśmy 22 tydzień.. a to jeszcze tyle czasu wizytę mam dopiero 4 maja i nawet boję się na nią iść.. najgorzej czuje się rano.. bo mała kopie (tak jak by w ten krążek) i strasznie mnie to ciągnie i boli dziewczyny powiedzcie, bo mnie to męczy.. na izbie przyjęć miałam 3,5 cm szyjki, natomiast po skurczach 1,5 cm to dużo? bo wg mnie to mało...

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i badania
No troche krótka ta Twoja szyjka... Jak na 22tc to powinna byc ciut dłuższa, ale dobrze że masz pessar, ja niestety nie mam i jakoś mało pewnie się czuję, nawet mimo tego że non stop leżę...

Ja na ostatniej wizycie miałam na usg 27mm szyjki a po skurczach tylko gin powiedział że skróciła się parę mm ale nie powiedział ile dokładnie..

Wizyta dopiero 9 maja, juz się nie mogę doczekać, bo ciekawa jestem czy to moje leżenie plackiem pomaga
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 09:35   #1874
Bartessa
BAN stały

Zanka, wyniki bedą na pewno ok, nie martw się na zapas gratuluje konca 29 tygodnia ja mam tak jutro

Edytowane przez Bartessa
Czas edycji: 2011-04-26 o 16:39
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 09:38   #1875
JustPi
Rozeznanie

CarmelaSoprano doczytałam, że jechałaś oglądać Implasta EcoLine i jak wrażenia? bo bardzo poważnie rozważamy zakup, tylko jakoś nigdzie w sklepie nie mogę dorwać, żeby dokładnie obejrzeć.
monia za wizytę
Kolina i przy okazji za 25 tydzień
zanka żadnych złych przeczuć !! zobaczysz będzie dobrze za 30 tc
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 09:48   #1876
agulaaabar
Zakorzenienie

Witajcie poświątecznie!

Brzuchol pełny, waga masakrycznie skoczyła.... przytyłam już 4kg od początku ciąży!

Jutro wizyta i juz się nie mogę doczekać

Mała przedwczoraj szalała jak opętana, od 7 wieczorem do 3 w nocy! non stop i bez przerwy, aż miałam brzuch obolały

Normalnie sie tak wkurzyłam jak nie wiem.... kiedyś coś szukałam do pobrania i weszłam na str pobieraczek.pl i dzisiaj mi wysłali wezwanie do zapłaty 94 zł!! i sądem straszą, no chyba kogoś popindoliło że zapłace

A tak poza tym to dzisiaj nasza studniówka !!!

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 10:00   #1877
youyou
Zakorzenienie

zanka zapomniałam Ci napisać że to że miałaś w pierwszej ciąży cukrzycę nie oznacza że teraz tez bedziesz miała!
Moja sąsiadka własnie miała w pierwszej ciąży a w drugiej nie....

Także bądź dobrej myśli, trzymamy kciuki i zobaczysz ze bedzie dobrze

SweetAngel tych podkładów na łóżko to 20szt to za dużo myślę że 5 do 10szt max
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 10:02   #1878
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

To mój chyba łysy będzie Bo ja (tfu tfu) nie wiem w ogóle co to zgaga
Oj Natka to powiem ci że masz szczęście, nikomu nie życzę ZGAGI bo to coś okropnego
Cytat:
Oj te twoje przeczucia
A moje przeczucie to, że wszystko będzie dobrze zobaczysz

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
A tak poza tym to dzisiaj nasza studniówka !!!

Zapomniałam się przywitać WITAM Z RANA
My dzisiaj zaczynamy 28 tydzień
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 10:03   #1879
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
zanka zapomniałam Ci napisać że to że miałaś w pierwszej ciąży cukrzycę nie oznacza że teraz tez bedziesz miała!
Moja sąsiadka własnie miała w pierwszej ciąży a w drugiej nie....

Także bądź dobrej myśli, trzymamy kciuki i zobaczysz ze bedzie dobrze

SweetAngel tych podkładów na łóżko to 20szt to za dużo myślę że 5 do 10szt max
wiem, wiem, ale jednak szansa że pojawi się w kolejnej ciąży jest ogromna, prawie 100 %
ale już odganiam od siebie te złe myśli i nie martwię się, w sumie co ma być to będzie

ja już uciekam do mamy
będę popołudniu

Stary 2011-04-26, 10:06   #1880
sygine
Zadomowienie

Cytat:
hej dziewczyny

aha zapomniałabym
dziś kończymy 29.t.c.
Zanka a czy w poprzedniej ciąży miałaś takie zbiorowe kciuki wszystkich ciężarówek? Zobaczysz że tym razem wyniki będą rewelacyjne!

A tak w ogóle to witam kochane Mamuśki
Pogoda za oknem średnio na jeża - trochę słońca trochę zachmurzone ale da się przeżyć
W nocy chyba spałam cały czas na prawym nadgarstku bo tak mnie boli że szok Mały rano jak mnie kopnął to aż sama podskoczyłam na łóżku Złośnik jeden czy co? Później się uspokoił
Stary 2011-04-26, 10:08   #1881
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Witam!

No w koncu bylo co z rana przeczytac do sniadania!

Gratuluje studniowek, rozpoczetych tygodni...

Jak o tym mowa to ja dzis zaczynam 6 miesiac!

Zanka trzymam kciuki za wyniki, bedzie dobrze!
Monia i za Twoja wizyte.
Jesli ktoras ma tez, to takze trzymam.

Cytat:
Napisane przez kindzia890 Pokaż wiadomość
Kindzia to lez jak masz przykazane, a na pewno nic sie nie bedzie dzialo, no i mysle, ze w jakims stopniu mozesz czuc sie bezpieczna, bo masz zalozony pessar.

Swoja droga poprzednio tez go miala, ale pracowalam, gonilam za dzieckiem, na szczescie nic sie nie stalo, ale tak sie teraz zastanawiam, czy postepowalam lekkomyslnie?

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Czy Wy też macie wrazenie, że Wasze dzidzie wcześniej bardziej się ruszały niz teraz?
Moje rusza sie zecydowanie czesciej niz wczesniej, ale u mnie leci 24 tc., wiec ma jeszcze miejsce.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 10:09   #1882
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Zanka a czy w poprzedniej ciąży miałaś takie zbiorowe kciuki wszystkich ciężarówek? Zobaczysz że tym razem wyniki będą rewelacyjne!
ehh chyba nie miałam, nie sądziłam, że może być źle i chyba nie prosiłam o kciuki
więc skoro mówisz, że tym razem będzie ok to Ci wierzę

Stary 2011-04-26, 10:14   #1883
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
Zaneta spokojnie - nie masz jakiś wybitnie podwyższonych wyników, co innego jakbyś miała TSH dwucyfrowe i pełne objawy niedoczynności. Wierz mi, maluszkowi nic nie będzie. Zrób resztę badań i pilnuj sprawy.

W ciąży tarczyca lubi się fizjologicznie powiększać.

W moim podpisie to nie blog tylko forum, na którym jestem adminem, zapraszam sporo tam mądrych dziewczyn

weszłam na te forum, ale zaraz wyszłam.
Nie chciałam się zagłębiać
W czwartek teściowa pobierze mi krew i w poniedziałek będę miała wyniki
Co do pieprzyków to powychodziły mi masę!

Marina Nasze bobaski będą i muszą być zdrowe!
Chociaż mam ostatnio schizy, że brzuch jakoś powoli mi się powiększa

Bartessa bo to są BABOLONGI olej je!
Te rajstopy to pewnie jakiś samoopalacz, że jak się spocisz to będziesz miała wzorki lejące na nogach

Brunetka mnie ona męczy jak za dużo zjem np słodkiego i mleko pomaga tylko na chwile

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Dzisiaj w nocy też pobolewał mnie brzuch, może dlatego że spałam ciągle na prawym boku? Jak się przekręcałam czy podnosiłam nogę do góry to mi jakby kość w cipce strzelała tak pykała, co to kurcze jest?
Ty jesteś najlepsza nie wiem co to znaczy że w cipce pyka

Oliwia Ja też mam takie wrażeni!! Mniej kopie zdecydowanie niż wcześniej jakoś moja madam jest mało aktywna i brzuch mi jakoś powoli rośnie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
czesc

ja wczoraj padlam......... dzis od 7 rano juz buszuje po sniadanku i ciasteczku

dzieki dzeiwczyny za odpowiedz w sprawie podkladow ale ja sie chyab sama zle wyrazilam chodizlo mi o te duuuze podklady na łóżko bo majtek to kupuje wlasnie 4-5 szt a podpasek czy podkladow do majtek tez z 3 opakowania tylko nie wiem wlasnie ile tych na łóżko mam 20 szt to za duzo????

za wizyty i wyniki
za tygodnie i mc

A to trzeba jakieś podkłady na łóżko ??!
JA NIC NIE WIEM!

Dziewczyny a mnie pobolewa od wczoraj macica?
Tak jakby ktoś mnie walił w jedno miejsce i tak jakbym miała siniaka?!
Co to może być?!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 10:17   #1884
dziubek79
Zakorzenienie

Witam kochane mamusie
ja przez święta podczytywałam ale nie miałam za dużo czasu na pisanie. Święta minęły spokojnie, w niedziele u moich rodziców (teście też byli ) a w poniedziałek u teściów. Więc teściów się opatrzyłam na miesiąc do przodu a ta niedziela nie była za ciekawa, coś mnie łapie niedobrze mi, słabo i jakaś gorączka mnie męczy, wczoraj było ok a dziś od rana znowu jazda i tż też się męczy

dziś rano byłam w skarbówce, oddałam pity i mam święty spokój już na szczęście i dopiero za nami zaczęły się kolejki ustawiać

dziś leże ile mogę a popołudniu na SR , chociaż strasznie mi się dziś nie chce

Zanka nie martw się kochana ja czuję że tym razem będzie dobrze, musi być!!!!!!
Bartessa ja też zagłosowałam

gratuluję wszystkich nowych i kończących się tygodni !!!!

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Normalnie sie tak wkurzyłam jak nie wiem.... kiedyś coś szukałam do pobrania i weszłam na str pobieraczek.pl i dzisiaj mi wysłali wezwanie do zapłaty 94 zł!! i sądem straszą, no chyba kogoś popindoliło że zapłace
też tak mieliśmy z tż-em ale olaliśmy sprawę, nawet w uwadze albo DDTVN był o tym program kiedyś, taki mają regulamin że jak się nie usunie konta do jakiegoś czasu to naliczają abonament i nie ma bata bo od razu na rok i nie można za krótszy okres czasu zapłacić!!! Ale my nie zapłaciliśmy i odpukać nic do tej pory się nie dzieje a minął conajmniej rok więc się nie stresuj

fajnie że już po świętach i wracamy do naszych rozmów
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 10:19   #1885
karolinee1983
Zadomowienie

Witam po świętach

My jeszcze w Olsztynie, u moich rodziców, po śniadanku ruszamy do Wawy, bo na 18 szkoła rodzenia. Nie chce mi się dziś...

Dziś od samego rana na nogach, bo ja miałam wizytę u endo, a tż musiał załatwiać coś odnośnie kolizji, jaką miał nasz samochód w święta ktoś nam w dupę wjechał, jak auto stało na parkingu na szczescie policja zarejestrowala wypadek, teraz tylko trzeba kasę od sprawcy ściągnąć...

Zanka, trzymam kciuki za Twoją glukozę, mam nadzieję, że będzie wsi ok. Sama jestem już po piciu tej paskudnej mikstury i też się zastanawiam, co moj gin powie na temat moich wyników

A my 3 dni temu obchodziłyśmy z Mają studniówkę
a dziś jest pierwszy dzień 27 tygodnia wszystkim Wam również gratuluję kolejnych zaczętych tygodni

Dobra uciekam, bo zaraz jedziemy w trasę....Miłego dnia!!!!

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 10:21   #1886
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
ehh chyba nie miałam, nie sądziłam, że może być źle i chyba nie prosiłam o kciuki
więc skoro mówisz, że tym razem będzie ok to Ci wierzę
te kciuki działają cuda!!!!!!!!!!

a swoją drogą mój mały książe upodobał sobie prawą stronę brzucha i tam non stop mi się układa chyba że położę się na lewym boku to chyba siłą grawitacji trochę spada

ale mam problem kurde z tymi pachwinami i wewnętrzną stroną ud przy... boli jak chodzę a w nocy jak się obracam z boku na bok to aż mi tam coś strzela i boli jak nie wiem co ma tak któraś z Was ??
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 10:26   #1887
kasshia
BAN stały

Witam się z rana

Gratuluję wszystkich zaczętych tygodni

Rano obudziłam się razem z kopniakową imprezą, a teraz chyba odsypia

Najchętniej bym dziś spała
kasshia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 10:31   #1888
SweetAngel1984
Zadomowienie

youyou - hehe no ja nie kupowalam dostalam cala paczke od mamy a tam jest 20 szt. no nic otworze i wyjme z 5 i zabiore w razie W maz dowiezei nei trzeba bedzie kupowac albo martwic sie ze zle kupi
baaardzo dziekowac

zanka - prosze mi tu natychmiast wylaczyc wyobraznie i zajac sie czyms przyjemnym
ja to moge miec zalamke w najblizszej rodzinie cukrzyk jest.....ja mialam na poczatku cukier za wysoki a teraz w polowie za niski(na glukoze musze czekac jeszcze okolo 1 mc i do tej pory nic nie moge zrobic) ......... do tego mama ma chora tarczyce a ja nie mialam skierowania na zadne badania z tej okazji.noi maz chorowal na zoltaczke w weiku szkolnym i tez nei wiem czy to istotne...........ale probuje o tym nie myslec choc wizyta jutro i ide z zamiarem rozwiklania watpliwosci

zanetko
- podjadlas w swieta
na lozko podklady trzeba na all poszukaj takie 60X90 najlepsze bo najwieksze

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-04-26 o 10:37
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 10:32   #1889
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Witam się po świętach

My jak pojechaliśmy do rodziców i teściów w piątek to wróciliśmy dopiero wczoraj wieczorem

Ale już chyba takie podróże nie są dla mnie... Wczoraj wróciłam z całymi spuchniętymi stopami, kostkami i łydkami. Stopy mi się w butach nie mieściły. Poza tym wczoraj rano tatuś mierzył mi cukier na czczo, bo jest cukrzykiem i ma w domu glukometr i miałam 106. Jakoś chyba sporo. Po weekendzie majowym wybieram się na glukozę 75 g.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 10:33   #1890
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

też tak mieliśmy z tż-em ale olaliśmy sprawę, nawet w uwadze albo DDTVN był o tym program kiedyś, taki mają regulamin że jak się nie usunie konta do jakiegoś czasu to naliczają abonament i nie ma bata bo od razu na rok i nie można za krótszy okres czasu zapłacić!!! Ale my nie zapłaciliśmy i odpukać nic do tej pory się nie dzieje a minął conajmniej rok więc się nie stresuj

fajnie że już po świętach i wracamy do naszych rozmów
Pieprzeni naciągacze

Każdy jak mnie pyta o samopoczucia to z usmiechem na twarzy walę że super.... a tak naprawdę to chyba sama sobie wmawiam, żeby nie widzieć tych kłopotów z oddychaniem, wczoraj zauważyłam że palce mi puchną bo obrączka mi ledwo zeszla a zawsze spadała sama.... i coś mnie co chwile blokuje w biodrach, w momencie taki piekący ból sie pojawia że się ruszyć nie mogę, tak poza tym to chyba ok.... no ale czego ja się spodziewam, teraz już lepiej nie będzie

Czytam własnie moje wyniki i chyba wszystko w normie, okaże się jutro, mała tak mocno kopie że mi laptopa z kolan zwala

ehhh jak ja już bym ją chciała tulić.... ale niech tam jak najdłużej siedzi!!

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości