|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Witajcie mamusie
ja cały czas leże i ciągle che mi się spać.. ciągle jestem na fenoterolu, ale i tak się martwię.. wczoraj zaczęliśmy 22 tydzień.. a to jeszcze tyle czasu to dużo? bo wg mnie to mało...Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i badania
|
|
|
|
#1862 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
witajcie poświątecznie
ja już w pracy, wstawać się niwe chciało, ale pocieszam się myślą, że to już ostatni tydzień w biurze i na L4 zanka trzymam za glukozę
|
|
|
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki.
Widzę, że masowo juz idziecie na zwolnienia ja teraz mam wizytę 20.05 i też zamierzam już brać- będę wtedy w 28tc.Nie chciało się wstawać-rano jak wyszłam z psem, to zmarzłam... Oby ten dzień w pracy szybko minął-nie chce się siedzieć. Czy Wy też macie wrazenie, że Wasze dzidzie wcześniej bardziej się ruszały niz teraz?
|
|
|
|
#1864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja już z rana w laboratorium byłam, kolejka taka że szok Bartessa głos oddany Monia kciuki za wizytę ![]() Cytat:
Bo ja (tfu tfu) nie wiem w ogóle co to zgaga![]() Cytat:
będzie dobrzeJa dzisiaj jakos źle spałam, w ogole się nie wyspałam :/ Nie umiałam znaleźć sobie miejsca, było mi niewygodnie
|
||
|
|
|
#1865 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tez mam wieczorami, ale w duzej mierze zalezy to od ilosci jedzenia i tego co zjem, jak na razie zwykle mleko czy woda pomagaja patik87, tez wstalam wczesnie, bo o 5:00, zawiozlam tz na pociag do wawy i teraz juz z powrotem w lozku leniuchuje mam dzis labe... Cytat:
![]() i gratulacje z powodu zaczetego tygodnia ![]() przy okazji dla JustPi - z tego samego powodu ![]() my dzis 25 tydzien zaczynamy kindzia890, zdrowka i wytrwalosci
Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2011-04-26 o 08:55 |
|||
|
|
|
#1866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
monia no to wiesz co to za ból być jedynym kierowcą...ehhh ;/ A Twojgo placka to bym spróbowała z chęcią, mniamm a tak w ogóle to cześć laski! ![]() Buziaki za każdy nowo zaczęty tydzień, czy to 22, 25 ,29 czy 30 ! ![]() Widzę, że dużo z was idzie na l4, pewnie, nie ma się co męczyć, a teraz to wiadomo, coraz ciężej jest! Ja się zastanawiam, jak będzie z egzaminami i sesją letnią, termin na 20 czerwca, a w tamtym roku miałam egz. 17,18,19,20 i teraz pewnie też coś koło tego... ![]() Hmm ja w tym tyg. tez idę do labka na badania.Mam tego trochę, no zobaczymy. Dziś myślę udać się do miasta, przyszło ubezpieczenie na auto, 600 zł - super Może zaczepię o lumpa, tuż to dziś promocja wszystko po 1 zł![]() A mi się odbija co chwilę, nie wiem czy to zgaga? nie miałam nigdy, poza tym brzuch, jak żołądek mnie bolał w nocy i dziś też rano obudził. na domiar złego mój mały brat wymiotował całą noc, bolał go żołądek i sraczkę miał...Mam nadzieję że z dwojga złego siadło mu coś na żołądku, a nie czasem rotawirus.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#1867 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamuśki
Świeta świeta i po świetach U Nas minęły spokojnie - jeden dzień u Nas a drugi u teściowej Nie naszykowałyśmy duzo jedzenia i prawie wszystko jest zjedzone No i nawet nie czułam się jakoś bardzo objedzona przez to że stoły sie nie ugonały od zarełka I oczywiscie dzisiaj od rana piekne słoneczko a w niedzielę i wczoraj nawet nie bardzo yło jak wyjśc na spacer Pisałyście o przywilejach cieżarnej i ja musze przyznac ze spotykam się z dużą życzliwoscia Nie wiem może to wpływ świątecznej atmosfery Chociaż jak byłam tydzień temu z D ubezpieczać auto i siedziałam sobie na krześle to jak przyszła kolej następnego klienta i mąż sie podniusł żeby podejść do okienka to facet powiedział żebym podeszła pierwsza. Albo trafiam na miłych ludzi, albo Nasze społeczeństwo nie jest takie złe ![]() Scio nie wiem czy przeczytalas jak była ta forumowa rewolucja jak pisałam że moze juz po łikendzie majowym się wybierzemy na lody co ![]() Zaciskam mocno kciuki za wizyty i dobre wyniki badań
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
ehh laski wyniki jednak jutro
ale oddałam krew drugi raz, już jestem w domu i w końcu zjem śniadanie boję się.. mam złe przeczucia
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że będzie ok!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1870 | |
|
Zakorzenienie
|
pewnie ze beda zdrowe, liczne i beda sie łatwo rodziły!!
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1871 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie denerwuj sie, nie musi byc tak samo jak poprzednio, moze jest dobrze? a Ty do jutra bedziesz sie stresowac nie potrzebnie czekamy razem z Toba na wyniki ![]() u nas wczoraj byl odpust bylam pierwszy raz od wielu, wielu latna straganach mega szajs, ale serduszko z piernika od tzta dostalam z przykrych akcentow spaceru miedzy straganami, to wybuch jakiegos huko-gowna tuz za nami jak ja tego nie znosze! nigdy synowi nie kupie takich "zabawek"
|
|
#1872 |
|
Zadomowienie
|
czesc
![]() ja wczoraj padlam......... dzis od 7 rano juz buszuje po sniadanku i ciasteczku dzieki dzeiwczyny za odpowiedz w sprawie podkladow ale ja sie chyab sama zle wyrazilam chodizlo mi o te duuuze podklady na łóżko bo majtek to kupuje wlasnie 4-5 szt a podpasek czy podkladow do majtek tez z 3 opakowania tylko nie wiem wlasnie ile tych na łóżko mam 20 szt to za duzo???? za wizyty i wyniki ![]() za tygodnie i mc
|
|
|
|
#1873 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratuję wszystkich rozpoczętych kolejnych tygodni!
Kurcze jak to zleciało ![]() Trzymam kciuki za wszystkie wyniki ![]() Nikt nie ma dziś wizyty?? Cytat:
Ja na ostatniej wizycie miałam na usg 27mm szyjki a po skurczach tylko gin powiedział że skróciła się parę mm ale nie powiedział ile dokładnie.. Wizyta dopiero 9 maja, juz się nie mogę doczekać, bo ciekawa jestem czy to moje leżenie plackiem pomaga
|
|
#1874 |
|
BAN stały
|
Zanka, wyniki bedą na pewno ok, nie martw się na zapas
gratuluje konca 29 tygodnia ja mam tak jutro Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-04-26 o 16:39 |
|
|
|
#1875 |
|
Rozeznanie
|
CarmelaSoprano doczytałam, że jechałaś oglądać Implasta EcoLine i jak wrażenia? bo bardzo poważnie rozważamy zakup, tylko jakoś nigdzie w sklepie nie mogę dorwać, żeby dokładnie obejrzeć.
monia za wizytęKolina ![]() zanka żadnych złych przeczuć !! zobaczysz będzie dobrze
|
|
|
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie poświątecznie!
![]() Brzuchol pełny, waga masakrycznie skoczyła.... przytyłam już 4kg od początku ciąży! Jutro wizyta i juz się nie mogę doczekać Mała przedwczoraj szalała jak opętana, od 7 wieczorem do 3 w nocy! non stop i bez przerwy, aż miałam brzuch obolały ![]() Normalnie sie tak wkurzyłam jak nie wiem.... kiedyś coś szukałam do pobrania i weszłam na str pobieraczek.pl i dzisiaj mi wysłali wezwanie do zapłaty 94 zł!! i sądem straszą, no chyba kogoś popindoliło że zapłace A tak poza tym to dzisiaj nasza studniówka !!! ![]() ![]()
|
|
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
zanka zapomniałam Ci napisać że to że miałaś w pierwszej ciąży cukrzycę nie oznacza że teraz tez bedziesz miała!
Moja sąsiadka własnie miała w pierwszej ciąży a w drugiej nie.... Także bądź dobrej myśli, trzymamy kciuki i zobaczysz ze bedzie dobrze ![]() SweetAngel tych podkładów na łóżko to 20szt to za dużo myślę że 5 do 10szt max
|
#1878 | |
|
Zakorzenienie
|
Oj Natka to powiem ci że masz szczęście, nikomu nie życzę ZGAGI bo to coś okropnego
Cytat:
Oj te twoje przeczucia A moje przeczucie to, że wszystko będzie dobrze zobaczysz ![]() ![]() ![]() Zapomniałam się przywitać WITAM Z RANA My dzisiaj zaczynamy 28 tydzień |
|
|
|
|
#1879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale już odganiam od siebie te złe myśli i nie martwię się, w sumie co ma być to będzie ja już uciekam do mamy będę popołudniu
|
|
#1880 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zobaczysz że tym razem wyniki będą rewelacyjne!A tak w ogóle to witam kochane Mamuśki ![]() Pogoda za oknem średnio na jeża - trochę słońca trochę zachmurzone ale da się przeżyć ![]() W nocy chyba spałam cały czas na prawym nadgarstku bo tak mnie boli że szok Złośnik jeden czy co? Później się uspokoił
|
|
#1881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
No w koncu bylo co z rana przeczytac do sniadania! Gratuluje studniowek, rozpoczetych tygodni... Jak o tym mowa to ja dzis zaczynam 6 miesiac! Zanka trzymam kciuki za wyniki, bedzie dobrze! Monia i za Twoja wizyte. Jesli ktoras ma tez, to takze trzymam. Cytat:
Swoja droga poprzednio tez go miala, ale pracowalam, gonilam za dzieckiem, na szczescie nic sie nie stalo, ale tak sie teraz zastanawiam, czy postepowalam lekkomyslnie? Moje rusza sie zecydowanie czesciej niz wczesniej, ale u mnie leci 24 tc., wiec ma jeszcze miejsce. |
|
|
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc skoro mówisz, że tym razem będzie ok to Ci wierzę
|
|
#1883 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
weszłam na te forum, ale zaraz wyszłam.Nie chciałam się zagłębiać ![]() W czwartek teściowa pobierze mi krew i w poniedziałek będę miała wyniki ![]() Co do pieprzyków to powychodziły mi masę! Marina Nasze bobaski będą i muszą być zdrowe! Chociaż mam ostatnio schizy, że brzuch jakoś powoli mi się powiększa Bartessa bo to są BABOLONGI Te rajstopy to pewnie jakiś samoopalacz, że jak się spocisz to będziesz miała wzorki lejące na nogach Brunetka mnie ona męczy jak za dużo zjem np słodkiego i mleko pomaga tylko na chwile ![]() Cytat:
![]() Oliwia Ja też mam takie wrażeni!! Mniej kopie zdecydowanie niż wcześniej jakoś moja madam jest mało aktywna i brzuch mi jakoś powoli rośnie ![]() Cytat:
A to trzeba jakieś podkłady na łóżko JA NIC NIE WIEM! Dziewczyny a mnie pobolewa od wczoraj macica? Tak jakby ktoś mnie walił w jedno miejsce i tak jakbym miała siniaka?! Co to może być?! |
|||
|
|
|
#1884 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam kochane mamusie
![]() ja przez święta podczytywałam ale nie miałam za dużo czasu na pisanie. Święta minęły spokojnie, w niedziele u moich rodziców (teście też byli ) a w poniedziałek u teściów. Więc teściów się opatrzyłam na miesiąc do przodu a ta niedziela nie była za ciekawa, coś mnie łapie dziś rano byłam w skarbówce, oddałam pity i mam święty spokój już na szczęście i dopiero za nami zaczęły się kolejki ustawiać ![]() dziś leże ile mogę a popołudniu na SR , chociaż strasznie mi się dziś nie chce ![]() Zanka nie martw się kochana ja czuję że tym razem będzie dobrze, musi być!!!!!! Bartessa ja też zagłosowałam ![]() ![]() gratuluję wszystkich nowych i kończących się tygodni !!!! Cytat:
fajnie że już po świętach i wracamy do naszych rozmów ![]()
|
|
|
|
|
#1885 |
|
Zadomowienie
|
Witam po świętach
![]() My jeszcze w Olsztynie, u moich rodziców, po śniadanku ruszamy do Wawy, bo na 18 szkoła rodzenia. Nie chce mi się dziś... ![]() Dziś od samego rana na nogach, bo ja miałam wizytę u endo, a tż musiał załatwiać coś odnośnie kolizji, jaką miał nasz samochód w święta Zanka, trzymam kciuki za Twoją glukozę, mam nadzieję, że będzie wsi ok. Sama jestem już po piciu tej paskudnej mikstury i też się zastanawiam, co moj gin powie na temat moich wyników ![]() A my 3 dni temu obchodziłyśmy z Mają studniówkę a dziś jest pierwszy dzień 27 tygodnia Dobra uciekam, bo zaraz jedziemy w trasę....Miłego dnia!!!! |
|
|
|
#1886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a swoją drogą mój mały książe upodobał sobie prawą stronę brzucha i tam non stop mi się układa chyba że położę się na lewym boku to chyba siłą grawitacji trochę spada ale mam problem kurde z tymi pachwinami i wewnętrzną stroną ud przy...
|
|
|
|
|
#1887 |
|
BAN stały
|
Witam się z rana
![]() Gratuluję wszystkich zaczętych tygodni ![]() Rano obudziłam się razem z kopniakową imprezą, a teraz chyba odsypia Najchętniej bym dziś spała
|
|
|
|
#1888 |
|
Zadomowienie
|
youyou - hehe no ja nie kupowalam dostalam cala paczke od mamy a tam jest 20 szt. no nic otworze i wyjme z 5 i zabiore w razie W maz dowiezei nei trzeba bedzie kupowac albo martwic sie ze zle kupi
![]() baaardzo dziekowac zanka - prosze mi tu natychmiast wylaczyc wyobraznie i zajac sie czyms przyjemnym ja to moge miec zalamke w najblizszej rodzinie cukrzyk jest.....ja mialam na poczatku cukier za wysoki a teraz w polowie za niski(na glukoze musze czekac jeszcze okolo 1 mc i do tej pory nic nie moge zrobic) ......... do tego mama ma chora tarczyce a ja nie mialam skierowania na zadne badania z tej okazji.noi maz chorowal na zoltaczke w weiku szkolnym i tez nei wiem czy to istotne...........ale probuje o tym nie myslec choc wizyta jutro i ide z zamiarem rozwiklania watpliwosci ![]() zanetko - podjadlas w swieta na lozko podklady trzeba na all poszukaj takie 60X90 najlepsze bo najwieksze
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-04-26 o 10:37 |
|
|
|
#1889 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się po świętach
![]() My jak pojechaliśmy do rodziców i teściów w piątek to wróciliśmy dopiero wczoraj wieczorem ![]() Ale już chyba takie podróże nie są dla mnie... Wczoraj wróciłam z całymi spuchniętymi stopami, kostkami i łydkami. Stopy mi się w butach nie mieściły. Poza tym wczoraj rano tatuś mierzył mi cukier na czczo, bo jest cukrzykiem i ma w domu glukometr i miałam 106. Jakoś chyba sporo. Po weekendzie majowym wybieram się na glukozę 75 g.
|
#1890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy jak mnie pyta o samopoczucia to z usmiechem na twarzy walę że super.... a tak naprawdę to chyba sama sobie wmawiam, żeby nie widzieć tych kłopotów z oddychaniem, wczoraj zauważyłam że palce mi puchną bo obrączka mi ledwo zeszla a zawsze spadała sama.... i coś mnie co chwile blokuje w biodrach, w momencie taki piekący ból sie pojawia że się ruszyć nie mogę, tak poza tym to chyba ok.... no ale czego ja się spodziewam, teraz już lepiej nie będzie ![]() Czytam własnie moje wyniki i chyba wszystko w normie, okaże się jutro, mała tak mocno kopie że mi laptopa z kolan zwala ehhh jak ja już bym ją chciała tulić.... ale niech tam jak najdłużej siedzi!!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.

ja cały czas leże i ciągle che mi się spać..
ciągle jestem na fenoterolu, ale i tak się martwię.. wczoraj zaczęliśmy 22 tydzień.. a to jeszcze tyle czasu
to dużo? bo wg mnie to mało...

zębole
jak ja tego nie znosze! 
mam 20 szt to za duzo????

Zakończone: 2
weszłam na te forum, ale zaraz wyszłam.