|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
Ale to raz grzmotnęło i tyle ![]() Ja też chcę już urodzić! Ale nie chcę żeby moje kopniaki już mnie nie spotkały
|
|
|
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
kasshia to idealnie się rozumiemy
dziwnie nagle obudzić się bez falującego brzucha
|
#1833 |
|
Zadomowienie
|
zanka kciuki zacisniete
Swieta, swieta i po swietach i jutro do pluga :/ Zmeczona jestem tylko, bo oczywisice zamiast sie oszczedzac pomagalam mamie. no i dopadla mnie lady zgaga, okropnosc.
|
|
#1834 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Niby chcę urodzić,a jednocześnie to taka niemożliwa do wyobrażenia rzecz... jest w brzuszku człowiek i nagle go nie ma Oblali mnie wodą jak szłam na obiad |
|
|
|
|
#1835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta 3 też bardzo fajna, ale właśnie 4 stabilniejsza jest. Jest troszkę ciężka, bo pompowane koła ma, ale nie ma tragedii. Fajna duża gondola jest co dla mnie było bardzo ważne, bo rodzimy na lato, więc fajnie byłoby jeszcze zimę w niej przejeździć, spacerówka w montowana w dwoch kierunkach, rozkładana całkowicie. W ogóle super prowadzi się ten wózeczek. Koleżanka ma 3 już przy drugim dziecku i jest bardzo z niej zadowolona.
|
|
|
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
Pati a wiesz, ze nie myślałam o tym przez święta,
zupełnie o tym zapomniałam.. Ale zasiadłam do laptopa i zaczęłam szukać to i owo W sumie nic się ciekawego nie dowiedziałam, muszę zrobić te badania i koniec kropka. Jedyne wyjście aby się coś dowiedzieć ! Lepiej CI już oddycha przez ten katar, czy nadal dokucza zatkany nos? U mnie co prawda spotkanie było z familią, ale nikt nie narzucał swoje zdania związane z ciążą A co do tego ze mówisz i potem Ci głupio, to muszą Ci wybaczyć - hormony CI buzują Moja teściowa zawsze mnie tłumaczy jeżeli podniosę głos lekko !
|
|
|
|
#1837 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja, prawie-po-świątecznie
![]() Cytat:
A my dzis u teściów z krótką wizytą, nie za długo ![]() wygrałam na allegro huśtawkę bujaczek z fisher price Kalendarz z linka normalnie rozpakowujecie, uruchamia się plik .exe i kalendarz się instaluje na pulpicie, suwakiem na górze ustawia się odpowiedni dzień ![]() W temacie prawka, ja swoje zrobiłam jeszcze w szkole, 9 lat temu, miałam o tyle fajnie że w programie był kurs więc płaciliśmy tylko za egzaminy. Teraz nie wyobrażam sobie go nie mieć ![]() Maluszek dziś sobie posłuchał orkiestry w kościele (to tak z racji świąt, bardziej uroczyście ), i chyba mu się podobało bo kopał do rytmu A jutro idę na wizytę do pani dr.... ciekawe co mi powie na temat mojego twardniejącego brzucha... ostatnio co wieczór tak mam, w nocy boli... a w dzień nic a nic..
|
|
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
Ja swoje prawko też zrobiłam jak tylko mój wiek był już odpowiedni. Pamiętam, że nie mogłam się doczekac jak wybiło 3 m-ce przed 18-stką
I teraz nie wyobrażam sobie jakbym mogła nie mieć, bo codziennie jeżdżę samochodem, a tak to bym czym się przemieszczała![]() Ania ja też mam często wieczorne twardnienia brzucha i w nocy też czasami mi się napina tak dziwnie... Ale mi lekarz powiedział, że nic się nie dzieje, bo szyjka jest pozamykana, nie skraca się-zwiększył mi tylko magnez i kazał obserwować, jakby bolało to mam się zgłosić. W środę idę do mojego ginekologa więc też zapytam. |
|
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
Ania o jaki kalendarz chodzi?
Chyba coś przeoczyłam
|
|
|
|
#1840 |
|
Zakorzenienie
|
Ania ja mam to samo z brzuchem, wieczorem i w nocy tak dziwnie.. sama nie wiem jak to okrelślić. Zobaczymy w piątek co gin powie jak zajrzy tu i ówdzie.
Jedziemy jutro po wózek, prawdopodobnie, bo u mojego tzta jak w kalejdoskopie się plany zmieniają ze wzgledu na charakter pracy... |
|
|
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
po jaki???
|
|
|
|
#1842 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny a wy mi nie mowcie nic juz o tarczycy, bo ja sama w strachu, mam skierowanie na badanie odnosnie tarczycy, bo podobno mam powiekszoną
Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-04-26 o 16:40 |
|
|
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
Bertessa nie ma za co
![]() Ja będę Ciebie pocieszać a Ty mnie ![]() Nie ma co! Jesteśmy twarde! Nasze dzidzie są i będą zdrowe - WSZYSTKIE! Nie bój się
|
|
|
|
#1845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja oglądam titanica i popłakuję sobie cichutko a nera mi dokucza dalej, o spojeniu nie wspomnę...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#1846 |
|
Rozeznanie
|
Zaneta spokojnie - nie masz jakiś wybitnie podwyższonych wyników, co innego jakbyś miała TSH dwucyfrowe i pełne objawy niedoczynności. Wierz mi, maluszkowi nic nie będzie. Zrób resztę badań i pilnuj sprawy.
W ciąży tarczyca lubi się fizjologicznie powiększać. W moim podpisie to nie blog tylko forum, na którym jestem adminem, zapraszam sporo tam mądrych dziewczyn
|
|
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela po tako jumper, ale to nie jest ostateczna decyzja że to ten jednyny..
|
|
|
|
#1848 |
|
BAN stały
|
kurcze ja czuje jak dotykam takie wyrazne kręgi jakbym miala sprezyne zamontowaną w szyji
![]() no ja sie tak ogolnie mocno o to nie martwie, bo mojej siostrze tez sprcjalisci podejrzewali i miala robione wyniki 3 razy, a nic nie wykazalo, a tez ma widoczną tarczyce. Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-04-26 o 16:39 |
|
|
|
#1849 |
|
BAN stały
|
Dziś cały dzień w domku w łóżku bo kiepsko sie czuję
![]() Wczoraj jak ruszyliśmy w południe:do babci na urodziny,potem do rodziców(taty imieniny),porobiłam za taksówkę i jeszcze na wieczór do przyjaciół.\W domku byliśmy koło północy. Szymon spędził pierwszą noc poza domem-u rodziców-szok. Dziś Maks miał przedstawienia w kościołach i jak pojechał o 11 to wrócił o 15-tej. I tyle miał lanego poniedziałku czyli nic. Zmalowana co za głupki!!!Niecierpię takich wybryków. Bartessa zagłosowane oczywiście ![]() Zanka jasne,ze trzymam kciuki za glukozę ![]() Patik cieszę sie,ze lepiej już się czujesz ![]() Brunetko i Meszsares nie stresujcie sie-nie zarazicie maluszków.Wiem to ![]() Ja jeszcze nie mam podkładów do gaci tylko na łóżko Semi.Muszę kupić kilka drobiazgów dla siebie. Brumek zaczynasz rosnąć ![]() Czuję się wymiętoszona,boli mnie wszystko,słąbo mi,mam skurcze i idę spac bo mam nerwa przez to,że boli. |
|
|
|
#1850 |
|
BAN stały
|
ej laski, slyszalyscie o czyms takim jak rajstopy w sprayu??
![]() normalnie padlam jak zobaczylam na all, ciekawe jak to ma sie w rzeczywistosci... miala ktoras?? |
|
|
|
#1851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i też już daję nura w pióra. Dobranoc brzuchatki!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#1852 |
|
Zadomowienie
|
Bartessa zagłosowane
![]() Coś mnie brzuch pobolewa w dolnej części Nawet nie wiem po czym bo dzisiaj prawie cały dzień się wylegiwałam i tylko do kościoła poszliśmy. Pod wieczór się na burzę zanosiło, ale jak to u nas grzmotnęło dwa razy i tyle ![]() Na szyi wyszedł mi pieprzyk, którego do tej pory nie miałam, taki wystający i strasznie mnie denerwuje
|
#1853 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejna noc nadchodzi, kolejna zgaga mnie męczy
Niedługo mleko zgrzewkami zacznę kupować Też was tak męczy, czy tylko mnie ?
|
|
|
|
#1854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale może są osoby, które lubią.
|
|
#1855 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bartessa zaglosowane ![]() Ja dzis tez gorszy dzien mam skurcze mi sie nasilily popoludniu i leze z nospa i fenoterolem.. eh mala buszuje a mnie skurcze mecza
|
|
#1856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z powrotem juz mnie rodzice podwiezli (ale wg mnie nie musieli bo maja do nas ponad 200 km!!!)u mnie swieta spokojne. pojechalam do tesciow. w sobote zrobilismy grila na dzialce i sobie pojadlam pysznej kiełbaski, nawet karmi wypiłam w niedziele sniadanie (tfu, nienawidze bialej kiełbasy...), potem do kosciola (tylko kilkoro z nas bo tam nie wszyscy prokościelni) i maly mi w kosciele zasnął na kolanach , potem obchód po babciach i do teściów znowu. maly sie zasypal piachem po oczach wiec wieczorem jeszcze ryk był... dzis leniwie i spokojnie, maly tylko wariowal w lazience i oblewal woda z jajka co popadlo. ogolnie spokojne swieta.jutro o 10 mam wizyte u gina. biore juz l4 bo w biurze wytrzymac z duchoty nie mozna. wiec olewam prace. zrobilam dzis pozegnalnego torta (gotowe biszkopty, mus czekoladowy - gotowy i krem karpatkowy - gotowy ) i jutro pojde ze zwolnieniem i ciastem od razu (poza tym mam pojutrze urodziny...)brunetka - mnie na razie mniej zgaga meczy niz w poprzedniej ciazy, ale chyba dlatego ze mam brzuch nizej... moze to wpływa. mam kupione jakies ,mleczko ale jeszcze nie uzylam - starcza jak sie nawet wody napije, mija mi zgaga (wlasnie lapie wiec ide pic) |
|
|
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
Bartesa mój głosik też masz
![]() Ja zmykam spać, dobranoc brzucholki ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- brunetka zgaga to moje drugie imię! ![]() ech.. a podobno zgaga w ciąży oznacza że się urodzi kudłate dziecko ![]() z Filipem się sprawdziło bo był mocno owłosiony
|
#1858 |
|
Zakorzenienie
|
Siema bardzo wczesnym rankiem.
![]() Tzt wstawał do pracy, a ja już spać nie mogę, leżę z lapkiem na kolanach i pierwsza strona na jaką wchodzę to?..no wizaz oczywiście. Co ja będę robic tyle czasu? Głodna jestem jak cholera, nie mam chleba, a o tej porze nie pójdę to teściówki na dół pożyczać, pewnie spi jeszcze. Muszę sobie wymyśleć jakieś śniadanie zaraz, bo rewolucja w brzuchu, nie wytrzymam. Albo ciastem się zapcham od mamusi to najszybciej.Bartessa pierwsze słyszę o takim wynalazku heheh Nerola choroba przeszła ze mnie na Ciebie, czy jak? Brunetka mnie na szczęście tak ostro nie męczy, raz miałam taką akcję, i oby nigdy więcej. Dzisiaj w nocy też pobolewał mnie brzuch, może dlatego że spałam ciągle na prawym boku? Jak się przekręcałam czy podnosiłam nogę do góry to mi jakby kość w cipce strzelała tak pykała, co to kurcze jest? Kwiecień za chwilę się skończy, i tak w zasadzie zostaje mi cały maj i czerwiec, a potem już wszystko się może zdarzyć, czas zacząć torbę pakować do szpitala. |
|
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
oddałam krew raz, wypiłam to świństwo i teraz czekam drugie oddanie za 10 dziewiąta zgaga okropna mnie męczy po tej glukozie, zaraz się zrzygam feee dziękuję za kciuki, trzymajcie trzymajcie, bo panicznie się boję znowu wyniki będą po 14.00 dziś nie wiem jak przeżyje w tej niepewności... a najlepsze, że wciąż się łudzę, że w tej ciąży cukrzyca mnie ominie, a to prawie nie możliwe ![]() aha zapomniałabym dziś kończymy 29.t.c.
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-04-26 o 07:34 |
|
|
|
#1860 |
|
Rozeznanie
|
witam poświątecznie z pracy
![]() spóźnione ale najserdeczniejsze życzenia świąteczne ![]() ale jakoś tak nie odczułam tych świąt, no może poza przygotowaniem kilku potraw więcej....szybko minęło ale dziś piękny dzień się zapowiada zaczynam dziś 30 tydzień zanka mocno trzymam za glukozęlecę nadrabiać zaległości, praca niech sobie chwilę poczeka
Edytowane przez JustPi Czas edycji: 2011-04-26 o 07:40 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

Ale to raz grzmotnęło i tyle 

), i chyba mu się podobało bo kopał do rytmu
a w dzień nic a nic..

zębole

hehe