Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to:
Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! 5 8,77%
W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu 0 0%
Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy 1 1,75%
Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki 0 0%
inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki 25 43,86%
Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X 1 1,75%
Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X 6 10,53%
Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam 19 33,33%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-26, 06:28   #2701
acelinka
Zakorzenienie

Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
dzien dobry brzuchatki po świetach

ja sobie poleniuchowałam w święta tu do tesciów tu do rodziców i tak mi zleciało

jutro wizyta u gina i boje sie bo w piątek przed świętami odebrałam wyniki krwi i moczu i nie wyszły zbyt dobrze
wyniki krwi prawdopodobnie wskazuja na anemie. a w moczu mam liczne bakterie i liczne pasma śluzu
boje sie troche tej wizyty

ale wam pomarudziłam po tych świetach ale jakos tak caly czas mi to chodzi po głowie i nie wiem co z tymi bakteriami miała ktoras z was??
kochana nie ma co się tak przejmować. Ja też miałam bakterie w moczu i inne dziwne rzeczy, dostałam urospet i nakaz picia duzej ilości wody i pomogło anemie też mam obecnie, dostaniesz żelazo i pewnie każe Ci lekarz jeść produkty bogate w ten związek i tyle. To często przypadłości w ciąży i w sumie całkiem normalne także nie ma co się niepotrzebnie denerwowac

Pora uciekać do pracy miłego dzionka
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 06:50   #2702
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

HEJ MAMUŚKI poświątecznie i ja już w pracy niestety, ale tylko 4 dni w tym tygodniu, a później weekendzik nad morzem mmmm już się nie mogę doczekać

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Uff, wróciłam. Było... fajnie, aż się zdziwiłam
Mały podczas wizyty wiercił się strasznie idę odpocznę bo brzuch mnie pobolewa.
to super, że się wizyta udałano właśnie, a może coś więcej opiszesz, jak tam się dogadali rodzice?? i coś planujecie ze ślubem?
tusia ja jak na razie mam wyniki oki, także niestety nie pomoge, ale lekarz na pewno coś przepisze i będzie oki
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 07:15   #2703
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Hejka
Objedzone ?

Ja chyba nie, jakoś przyjemnie się wszystko jadło w te święta
A jeśli przytyłyśmy to co z tego

Cotynato uraczysz nas tylko dwoma zdaniami, a my tu żądne relacji

Co do bakterii w moczu, miałam jakieś , ale nie mam przy tym upławów, więc lekarz kazał mi raz w tygodniu Lactovaginal brać profilaktycznie.

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 07:17   #2704
tusia872
Zadomowienie

dziekuje dziewczyny za słowa otuchy moze faktycznie nie ma co sie tak martwic ostatnio miałam wyniki wszystki w normie i mocz tez dobry i dlatego tak mnie to zmartwiło

TZ wczoraj jak zasypialismy połozył reke na brzuszku i zaśpiewał kołysanke 'aaa kotki dwa..."

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 07:44   #2705
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Witam poświątecznie
Ja nie narobiłam się wcale w święta i nie obżarłam Ale cieszę się że już po świętach bo mimo wszystko męża i taty mi brak, jakoś w święta szczególnie ...
Zazdroszczę Wam wyjazdów nad morze... mi moja mama odradza, że to zmiana klimatu... i może źle wpłynąć na ciążę - przyspieszyć poród... Nie wiem ile w tym prawdy... Prawdą jest, że zawsze reagowałam na tę zmianę klimatu... zawsze jak zajechałam nad morze @ dostawałam mimo, iż np. 2tyg. prędzej miałam albo byłam grubo przed @
Tak mi się morze marzy!!! Jakoś tam czuję się szczęśliwsza... i wybieramy zawsze małe miejscowości, gdzie cisza, spokój, natura... ja chcę nad morze!!! A wiecie, że w górach nigdy nie byłam... Z Wielkopolski bliżej nam nad morze, a mój mąż to już w ogóle nigdy nie był, w zeszłym roku był 1raz nad morzem! Zawsze jak go namawiałam, żebyśmy pojechali, nie widział sensu - po co? jak to tylko takie większe jezioro Dopiero jak zobaczył! poczuł! to zrozumiał... i widziałam w nim tę radość...

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 07:44   #2706
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
dzien dobry brzuchatki po świetach

ja sobie poleniuchowałam w święta tu do tesciów tu do rodziców i tak mi zleciało

jutro wizyta u gina i boje sie bo w piątek przed świętami odebrałam wyniki krwi i moczu i nie wyszły zbyt dobrze
wyniki krwi prawdopodobnie wskazuja na anemie. a w moczu mam liczne bakterie i liczne pasma śluzu

ale wam pomarudziłam po tych świetach ale jakos tak caly czas mi to chodzi po głowie i nie wiem co z tymi bakteriami miała ktoras z was??
W ciąży bardzo często takie coś się przytrafia...Tak mi lekarz powiedział i nie ma się czym martwic.... Ja miałam bakterie i śluz, ale nic mi dnie dał tylko kazał wode pic.

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Hejka
Objedzone ?

Ja chyba nie, jakoś przyjemnie się wszystko jadło w te święta
A jeśli przytyłyśmy to co z tego

Cotynato uraczysz nas tylko dwoma zdaniami, a my tu żądne relacji

Co do bakterii w moczu, miałam jakieś , ale nie mam przy tym upławów, więc lekarz kazał mi raz w tygodniu Lactovaginal brać profilaktycznie.
Hihihi....ja też jadłam ile wlezie Bo jak coś, to przez ciążę przytyłam a nie z jedzenia

Dzień dobry tak w ogóle
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 07:50   #2707
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Mówię... tłumaczę, proszę moją Amelkę , żeby w końcu dała mamie znać o sobie... A ta mała złośnica - za bratem uparta! Zero, nic... Tak już bym wiedziała, że wszystko ok...
Wizytę mam dopiero 10maja, do tego czasu będę żyć w niepewności...?
Może w tym tyg. poczuję? albo w przyszłym... Ja chcę KOPA!!!

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 07:57   #2708
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Witam poświątecznie
Ja nie narobiłam się wcale w święta i nie obżarłam Ale cieszę się że już po świętach bo mimo wszystko męża i taty mi brak, jakoś w święta szczególnie ...
Zazdroszczę Wam wyjazdów nad morze... mi moja mama odradza, że to zmiana klimatu... i może źle wpłynąć na ciążę - przyspieszyć poród... Nie wiem ile w tym prawdy... Prawdą jest, że zawsze reagowałam na tę zmianę klimatu... zawsze jak zajechałam nad morze @ dostawałam mimo, iż np. 2tyg. prędzej miałam albo byłam grubo przed @
Tak mi się morze marzy!!! Jakoś tam czuję się szczęśliwsza... i wybieramy zawsze małe miejscowości, gdzie cisza, spokój, natura... ja chcę nad morze!!! A wiecie, że w górach nigdy nie byłam... Z Wielkopolski bliżej nam nad morze, a mój mąż to już w ogóle nigdy nie był, w zeszłym roku był 1raz nad morzem! Zawsze jak go namawiałam, żebyśmy pojechali, nie widział sensu - po co? jak to tylko takie większe jezioro Dopiero jak zobaczył! poczuł! to zrozumiał... i widziałam w nim tę radość...
ja tez chce nad morze!!! ale niestety wakacje beda na działce na wsi jakos mnie ceny nad morzem przeraziły pokoj w ktorym bylismy 2 lata temu w kwietniu kosztował 25 zł/os 9wiadomo w sezonie drożej) ale teraz sobie zaspiewali 100zł/os masakra jakas wole za darmo na wsi wypocząc a kase na dzidziusia przeznaczyc

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Mówię... tłumaczę, proszę moją Amelkę , żeby w końcu dała mamie znać o sobie... A ta mała złośnica - za bratem uparta! Zero, nic... Tak już bym wiedziała, że wszystko ok...
Wizytę mam dopiero 10maja, do tego czasu będę żyć w niepewności...?
Może w tym tyg. poczuję? albo w przyszłym... Ja chcę KOPA!!!
ja myslałam ze dzidzia zrobi mamie prezent na świeta ale niestety zero nawet najmniejszego ruchu nie czuje ja to pewnie sobie poczekam do 20 tygodnia
ale trzymam kciuki zeby tobie szybko dała kopa

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
Stary 2011-04-26, 07:58   #2709
aniula29
Przyczajenie

Czesc dziewczyny mam fajne spodnie na sprzedaz
http://allegro.pl/show_item.php?item=1582008493
pozdrawiam serdecznie wszystkie mamuski)
aniula29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 08:03   #2710
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
A z kim miał je spędzić, co?
A myślałam, że na samo sniadanie pojedzie do domu rodzinnego...

Ja na weekend majowy jadę w góry
Nad morzem byłam na sylwestrawiecie. ..hihihi...moje dziecko

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Ja także jeszcze nic nie czuje Martwi mnie to troszkę, ale lekarz powiedział że należy czekac...

Dziewczyny robicie usg 3d?
Stary 2011-04-26, 08:03   #2711
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
czytałam, że takie maluskzi są najbardziej aktywne wieczorem, więc może dziś wieczorem połóż się spokojnie na plecach i poczekaj.
ja zauważyłam, że jak przykładam rękę, to mogę czekać i czekać, a dopiero jak zabiore, to mały zaczyna gimnastykę.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-26, 08:09   #2712
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

My w weekend majowy siedzimy w domu, mąż i tak pracuje w poniedziałek
W góry za to jedziemy na weekend 9-12.06 Już się nie mogę doczekać, nie byliśmy w górach ukochanych od lutego 2009, kiedy byłam w 2 m-cu pierwszej ciąży

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość

Ja nie robię, robiłam w pierwszej ciąży, teraz wolę kasę przeznaczyć na coś innego

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 08:10   #2713
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
My w weekend majowy siedzimy w domu, mąż i tak pracuje w poniedziałek
W góry za to jedziemy na weekend 9-12.06 Już się nie mogę doczekać, nie byliśmy w górach ukochanych od lutego 2009, kiedy byłam w 2 m-cu pierwszej ciąży

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Ja nie robię, robiłam w pierwszej ciąży, teraz wolę kasę przeznaczyć na coś innego
A w którym tygodniu robiłas?
Stary 2011-04-26, 08:11   #2714
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
my, ze względów finansowych, chyba nie...

Stary 2011-04-26, 08:15   #2715
archinta
Zakorzenienie

Witajcie kobitki poświątecznie
Ja bardzo nietypowo spędziłam w tym roku- rano małz poszedł do swojej rodzinki na śniadanko, ja wolałam sobie darowac zapach białej kiełbasy o poranku, zwłaszcza,że w południe mieliśmy wyjezdzać na wesele 170 km. Podróz zniosłam świetnie. Az byłam w szoku Szybko się przebraliśmy i do kościółka. Potem na imprezkę. Wysiedziałam w sumie do 1 z kawałkiem. Na drugi dzień poprawiny i do domku. Żal było wyjeżdżć- a dzis wstawac do pracy i zderzac sie z rzeczywistoscia
Wieczorem przeglądałam zdjecia i przypomniałam sobie,ze obiecywałam ,ze wkleję siebie w kiecce ale kurcze to ja byłam fotografem- a małz jak zwykle nie pomysli bysmy zrobili sobie razem zdjecie czy on mi
Fotograf cos tam mi cyknął ale nie wiem kiedy dostanę te foty.
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Archinta, co się dzieje? Ty masz jeszcze mdłości?? Kojarzę, że już chyba dobrze było, wróciły?
No mnie jeszcze nie opuściły do końca, niestety.
Ale jest coraz lepiej- na weselu tylko 3 razy mnie chwyciły mdlości z czego tylko raz musiałam wyjść na dwór i posiedziec z 10 min by ochłonąć

A jak tam brzuszek- bo czytałam ,ze znów Cię bolał???
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Archinta - widać, że i na barankach się znasz, bo wyrób pierwsza klasa Jak ja kiedyś na ZPT wyrzeźbiłam z mydła biedronkę, to wszyscy widzieli w niej żółwia Więc szacun
Z tymi barankami to nie taka prosta sprawa- pierwsze zawsze Babcia poprawiała bo moje wyglądały... no nie wyglądały
Jak sie czujesz???

Cytat:
Napisane przez cheakyrockchick Pokaż wiadomość
we wtorek mam spotkanie z polozna. kolezanka mi mowila ze jakims ustrojstwem slucha bicia serduszka . juz sie nie moge doczekac. a usg to dopiero za miesiac.
3mam kciuki za jutrzejszą wizytę!
A do rodzinki na święta nie jeździcie?

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
usg nie było bo w luxmedzie sie wycwanili i żeby gin bron Boze nie zrobil pacjentce usg na wlasna reke bez dodatkowego placenia to po prostu nie ma w gabinetach sprzętu trzeba chodzic do innych lekarzy na usg a do innych na wizytę

a poza tym jestem wściekla że chyba się powyję - głupia niania napisała maila że dostala lepszą propozycje pracy i rezygnuje!!!a ja na nią czekam specjalnie do maja choc mi byla potrzebna od "dzisiaj"!!!musz ę znowu zrobić casting
Ale sobie w tym luxmedzie politkę wymyśłili.. ten "lux" jakoś mi nei pasuje w nazwie

Współczuję akcji z niania Mam nadzieję,że znjadziecie szybko kogoś fajnego!
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
zazdroszczę wam tych ruchów dziewczyny moja mała coś tam daje znać, ale muszę się strasznie skupić, żeby ją poczuć...
Ja też zazdroszcę tych wyraźnych ruchów, bo tez musze sie w moje bejbe wsłuchiwać- wieczorem czasem mnie łaskocze w brzuch,aż się zaśmieję- potem się zastanawiam czy to może jelitka tylko- ale jak mi zaburczy w brzuchu, albo przeleje się jedzonko w jelitkach to zaraz sobie myślę,ze te laskotki to zupełnie inne były i w innym miejscu, wiec mam nadzieję,że to rzeczywiście moje bejbe

agnieszka- a Tobie zazdroszę,że juz małż mógł poczuć maleństwo!!!

Cytat:
Znalazłam coś takiego. Kurcze a mi się tak wygodnie teraz na plecach leży. I wtedy najlepiej czuję ruchy
Mi tez wygodnie na plecach- jak nigdy ale tłumaczę sobie ,że mimo 4 m-ca jeszcze mam mały brzunio to mogę

A gdzie ten pierścionek?????

Ciesze sie,że spotaknie zapoznawcze rodziców sie udało
I gratuluję stuków - puków!!!!!

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
zastanawiam sie nad tą bluzka:

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość

http://moda.allegro.pl/estyl-sliczna...557735917.html

chyba powinna byc ok na lato, jak myslicie?brzuchol pod nia sie chyba schowa
Fajna - tylko ciekawe co to za materiał?

Cytat:

Oczywiście 6 rano , dzieci powstawały i dawaj z wodą mnie mąż oblał ze szklanki , ale byłam taka zaspana, że tylko powiedziałam żeby mi ręcznik przyniósł i spałam dalej do 8
Cytat:

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Święta w ciąży mają swój urok - chyba pierwszy raz w życiu jadłam wszystko bez ograniczeń (czytać - żarłam bez umiaru) i w ogóle nie czuję się przejedzona ani ociężała. Normalnie w drugi dzień świąt leżę i zdycham z przeżarcia a tu proszę, myślę o zrobieniu sobie kolacyjki

Czyli juz mdłosciowo ok???

Bo ja na weselu dosyć ostrożnie z jedzeniem, ale na szcescie nic mi nie bylo, a miks zarcia niezły

Cytat:

Cytat:
Będzie dobrze- dziewczyny tez juz miały takie wyniki moczu i wracały do normy. Nie denerwuj się

Stokrotka- ja przytyłam jakieś niecałe 3kg, a jestem teraz mniej wiecej w 18tyg.

No air- a jak się dziś czujesz? Z TŻ lepiej?

81 gosia- stoooooooooooo lat!!!!!!!!!!!!! i nie smutaj się

archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 08:17   #2716
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
my, ze względów finansowych, chyba nie...
Znalazłam takie usg za 120zł i własnie nie wiem, czy się nie skusic.... Z jednej strony szkoda pieniedzy, ale z drugiej to pamiątkana całe życie...I sama juz nie wiem
Stary 2011-04-26, 08:48   #2717
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Znalazłam takie usg za 120zł i własnie nie wiem, czy się nie skusic.... Z jednej strony szkoda pieniedzy, ale z drugiej to pamiątkana całe życie...I sama juz nie wiem
No właśnie też mam ten dylemant, bo moje dochody ostatnimi czasy są mniejsze i czy nie szkoda kasy, a z drugiej strony pamiątka ...
No nie wiem jutro mam usg połówkowe, zorientuje się w cenach

25.08.2011

Stary 2011-04-26, 08:54   #2718
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
A w którym tygodniu robiłas?
W 23tc

Cytat:
Ja wolę przeznaczyć kasę np na sesję fotograficzną z brzusiem, lub teraz nawet z synkiem i brzusiem - to jest dopiero pamiątka
Ja płaciłam 250zł w 2009 roku więc większa różnica

Edytowane przez miss.hot
Czas edycji: 2011-04-26 o 08:55
miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 08:59   #2719
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam poświątecznie
kasiuleczka ja nigdy nie słyszałam o tym, że morze może rozpocząć wczesniejszy poród, my jedziemy do Wisełki a tam jest jeziorko i z jakiś kilometr do morza. Ważne żeby trochę odpocząć i pooddychac świeżym powietrzem a przyznam, że będę pierwszy raz nad polskim morzem o tej porze roku. kiedyś byłam ale w marcu na wycieczce szkolnej. a później pewnie już nigdzie nie pojedziemy, także musze sie tym nacieszyć
kasiuleczka a skąd jesteś dokładnie bo ja tez z wielkopolski

pestka bardzo tanio to usg, ja jak się orientowałam to 3d,4d u mnie w mieście kosztuje ok 250 zł. ale my chyba pójdziemy
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-26, 08:59   #2720
19natka88
Zakorzenienie

Obudziłam się z bólem gardła i początkami kataru

Cytat:
Ja miałam liczne bakterie i leukocyty w moczu, dostałam Furagin i teraz jest ok

Idę szukać cebuli i czosnku

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 09:11   #2721
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Obudziłam się z bólem gardła i początkami kataru

Idę szukać cebuli i czosnku
Ojej
Ten syropik Prenalen mi pomagał , coś koło 15-16zł, ale warto

25.08.2011

Stary 2011-04-26, 09:12   #2722
spray
KWC

Cytat:

Kochanie, to jest TANIO JAK BARSZCZ, powiedziałabym, że darmo prawie. W Łodzi tyle kosztuje zwykłe USG, a 4d ok 250zł!! Zrób sobie, nie będziesz żałowała tych pieniędzy!

A ja rano byłam u mojego państwowego gina i wyszłam wkurzona. Wyobraźcie sobie, że odmówił mi skierowania na obowiązkowe USG połówkowe!!! Zargumentował to tekstem "po co dzieciaka stresować skoro była Pani w 15 tc (prywatnie!!!) na usg. Parametry (połowa marca, a mamy koniec kwietnia) wyszły prawidłowe, a USG szkodzi"
Postanowiłam, że zmieniam lekarza. Trudno. Będę płacić w niepublicznej placówce, ale ciąży i mojego dziecka nie mam zamiaru dalej narażać z powodu skąpstwa państwowej lekarzyny!
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 09:13   #2723
OrangeJuice
Raczkowanie

Witam Was poświątecznie
Ja majówkę spędzę po raz pierwszy od wielu lat w domu. Zawsze gdzies wyjezdzalismy, najczesciej nad morze. Ale 14-tego maja mamy ślub cywilny i male przyjecie takze wydatkow sporo i dajemy sobie spokoj z wyjazdami w tym roku. Boje sie po swiatecznym obzarstwie kiecke przymierzyc, mam nadzieje ze do 14-tego nie przytyje jakos masakrycznie i dopne sie w niej. Pozdrówcie morze ode mnie.
OrangeJuice jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 09:22   #2724
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Kochanie, to jest TANIO JAK BARSZCZ, powiedziałabym, że darmo prawie. W Łodzi tyle kosztuje zwykłe USG, a 4d ok 250zł!! Zrób sobie, nie będziesz żałowała tych pieniędzy!

A ja rano byłam u mojego państwowego gina i wyszłam wkurzona. Wyobraźcie sobie, że odmówił mi skierowania na obowiązkowe USG połówkowe!!! Zargumentował to tekstem "po co dzieciaka stresować skoro była Pani w 15 tc (prywatnie!!!) na usg. Parametry (połowa marca, a mamy koniec kwietnia) wyszły prawidłowe, a USG szkodzi"
Postanowiłam, że zmieniam lekarza. Trudno. Będę płacić w niepublicznej placówce, ale ciąży i mojego dziecka nie mam zamiaru dalej narażać z powodu skąpstwa państwowej lekarzyny!
co to za lekarz MASAKRA!!!
dobrze robisz ze go zmieniasz bo na niego to szkoda słow

ja ide na 3D 23 maja jestem zapisana to bedzie 20 tydzien tez płace 130 zł (dopłata do normalnego bo na USG prenatalne mam skierowanie ale obejmuje ono tylko to w 2D)

Stary 2011-04-26, 09:23   #2725
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
no to rzeczywiście...

Stary 2011-04-26, 09:26   #2726
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej
Ten syropik Prenalen mi pomagał , coś koło 15-16zł, ale warto
Właśnie zaraz pędzę do apteki, narazie wypiłam herbatę z miodem i się grzeję. A muszę się kurować bo w piątek wyjazd

Cytat:
Też bym zmieniła lekarza Połówkowe przecież jest obowiązkowe czy się chodzi na NFZ czy prywatnie

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 09:35   #2727
anciaahk
kosmitka

81gosia 100 lat!!!!!!!!!!!!
Cytat:
Uff, wróciłam. Było... fajnie, aż się zdziwiłam
Najważniejsze, że spotkanie się udało.
Cytat:
I co Wy wszystkie macie z tym bólem brzucha ostatnio? Jaki to jest rodzaj bólu? jakieś uczucie podobne do okresu, do kolki?
Mnie boli dołem brzucha, czasem kłuje.
Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
Jak dobrze, że juz po świętach. Wymęczyły mnie strasznie te dwa dni za stołem. I każdy się dopytywał kiedy to wkońcu będzie widać ten brzuszek, że ja taka chudzina, że pewnie wogóle nie będzie widać, że w ciąży. Jak mnie to denerwuje Przecież ja z utęsknieniem wypatruje u mnie ładnego okrągłego brzunia
Anuska u mnie odwrotnie, każdy mówił, że jestem mocno brzuchata jak na ten czas. I gruba.
Cytat:
Tusia tak jak pisały dziewczyny, to standardowa przypadłość ciężarnych, nie ma się czym przejmować.
Cytat:
Tak mi się morze marzy!!!
Kasiu to dziwne, ja jeżdżę nad morze bardzo często i nic to na mnie nie działa. Chyba nie jest to jakaś drastyczna zmiana klimatu.
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
No mnie jeszcze nie opuściły do końca, niestety.
Ale jest coraz lepiej- na weselu tylko 3 razy mnie chwyciły mdlości z czego tylko raz musiałam wyjść na dwór i posiedziec z 10 min by ochłonąć

A jak tam brzuszek- bo czytałam ,ze znów Cię bolał???
Współczuję Ci tych mdłości, to masakra, że tak Cię trzymają. Mi jedynie pojawiła się zgaga, ale mdłości w sumie całkiem mnie ominęły. A brzuch boli po zmęczeniu, niestety.

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Ja też zazdroszcę tych wyraźnych ruchów, bo tez musze sie w moje bejbe wsłuchiwać- wieczorem czasem mnie łaskocze w brzuch,aż się zaśmieję- potem się zastanawiam czy to może jelitka tylko- ale jak mi zaburczy w brzuchu, albo przeleje się jedzonko w jelitkach to zaraz sobie myślę,ze te laskotki to zupełnie inne były i w innym miejscu, wiec mam nadzieję,że to rzeczywiście moje bejbe
To mamy tak samo. U mnie te ruchy nie są aż tak wyraźne, czuć jakąś rybkę, przelewanie. Wczoraj młody się ostro ruszał podczas gdy kierowałam samochodem, chyba nie pasował mu uciskający pas. ale to też nie były kopniaki, tylko takie właśnie pływanie, bulgotanie.
Cytat:
Strasznie dziwne podejście, przecież połówkowe to chyba już standard. Dobrze, że zmieniasz, Ci państwowi lekarze to często jednak jakaś porażka.

My na majówkę nie jedziemy, będziemy mieli gości. Ogólnie rzadko wyjeżdżamy, raczej to do nas ktoś przyjeżdża.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 09:52   #2728
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dzien dobry dziewczynki widze ze świeta wszystkim minely dobrze? ja sie tak objadalam ze az wstyd, ale co tam, moja waga podskoczyla do 60 kg i dzidziolek sie rusza i wierci noca, pewnie dlatego nie moge spac
lullaby_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 10:12   #2729
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Dzien dobry dziewczynki widze ze świeta wszystkim minely dobrze? ja sie tak objadalam ze az wstyd, ale co tam, moja waga podskoczyla do 60 kg i dzidziolek sie rusza i wierci noca, pewnie dlatego nie moge spac
Jak ja Ci zazdroszczę...Termin mamy podobnie, a u mnie cisza Aż się martwic juz zaczynam....
Stary 2011-04-26, 10:21   #2730
DzastaW
Zadomowienie

Witam Was dziewczyny =) Ja się obżarłam mega w święta, ale miałam też trochę ruchu bo odbijałam piłkę do siatkówki (grą tego nie było można nazwać) =)))

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Przeraził Mnie w weekend Mój brzuszek, bo widać że za dużo jadłam dotychczas =/// siostra stwierdziła że nie widać że to ciąża, tylko jakbym przestała ćwiczyć i dużo jeść
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości