|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zlituj się mój książę drogi i z pierścieniem padnij pod nogi! cz. 35
Ja już prawie umiem
![]() Cytat:
Cytat:
A co ma do tego ksiądz ksiądz to nie czarodziej, który machnie nad Wami rękami i Was zwiąże na zawsze niewidzialnym sznurkiem. Ślubu sami narzeczeni sobie udzielają a ksiądz jest tam tylko od tego, żeby im pomóc przejść przez całą procedurę "świadek urzędowy" i tyle ![]() W czasie ślubu to Twój partner daje Ci gwarancję, że Ciebie nie zostawi dla innej. To czy się w to wierzy i czy rzeczywiście tak będzie to... no cóż - miłość i zaufanie to nie jest kwestia wiedzy absolutnej - tu zawsze jest jakieś ryzyko. Można tylko uwierzyć albo nie. Cytat:
|
|||
|
|
|
#1772 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja już swoje priorytety mam, mam plan na życie ułożony razem z nim i chce go realizować, nie nie jest "Panem i władcą" a raczej odwrotnie jak jest jakiś problem to się wycofuje nawet potrafi przestać kochać a jak po to zakochuje się na nowo dla mnie to chore, z weselami to tak najbardziej teściowa szaleje w jej planach weselnych to tylko wesołego miasteczka brakuje
![]() już sie chyba robie zmęczona tą ciągłą walką o związek o kompromisy o cokolwiek....
|
|
|
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Pobudka o 4.45 to nie najlepszy pomysł Do tego taka mgła u mnie, że jak jechałam do pracy to ledwo co było widać.A jeżeli chodzi o sytuację anegdotki, to u mnie wiekowo jest identycznie, za to poglądy odwrotne... TŻ uważa, że na wszystko ma czas, a jego rówieśnicy są już dawno po rozwodach i ślub niczego nie zmieni, więc On nie będzie żenił się tylko z powodu desperacji, bo już wypada.---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Anegdotka, zamieńmy się TŻ-ami i problem z głowy
I tak płynie czas... I dzień do dnia niepodobny... Edytowane przez magda2109 Czas edycji: 2011-04-26 o 09:52 |
|
|
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście że nie jest
![]() Kasia moje samopoczucie już zdecydowanie lepiej. Wszystko wróciło do codzienności |
|
|
|
#1775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Frezi, faceci... ![]() dobry dzień, witam z pracy
|
|
|
|
|
#1776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, chciałam powiedzieć, że wczoraj po południu TŻ wsiadł w auto i przyjechał do mnie, tzn. do moich rodziców
120 km i chciało mu się, byłam w szoku... Posiedzieliśmy, mama nawciskała mu pełno jedzenia , potem poszliśmy z moimi rodzicami na spacer dookoła wioski i wieczorem wróciliśmy na dwa auta do mieszkania. Jak wróciliśmy to TŻ wyciągnął mnie jeszcze do pubu na dwa drinki... Nie wiem, co mu jest , ale powiedziałam mu, że tym razem nie będzie tak, że on zmieni się na chwilę, wszystko się uspokoi i znowu bedzie mnie traktował jak kogos obcego a nie swoją dziewczynę...
|
#1779 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wśród moich znajomych na odwrót - okolice trzydziestki to czas, gdy mężczyźni się budzą z letargu. jeden (singiel) mieszkanie kupił, dwóch się ohajtało, dzieci płodzą. także u mnie się sprawdza zasada trzydziestki jako wieku ”o kurde! mam 3 z przodu, trza coś zmienić!”
|
|
|
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
:ziew: Hej Wam
![]() Nie dane mi się było wyspać po świętach ani na święta Ale święta upłynęły w całkiem przyjemniej atmosferze więc nie jest źle Poniedziałek miałam mokry- byliśmy w Aquaparku |
|
|
|
#1782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem z Ciebie dumna |
|
|
|
|
#1783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1784 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, cześć i czołem
![]() Ale miałyście nastroje w te święta... nie do pozazdroszczenia Ja się tu wyłamię i powiem uczciwie, że nie lubię przesłodkiej świątecznej atmosfery rodem z familijnych polsatowskich filmów Chyba nie jestem specjalnie rodzinna. Nie lubię siedzenia przy stole i gadania o niczym. Nie lubię oficjalnych strojów, wyniosłych mów itp.itd. U mnie w domu święta są i były zawsze sympatyczne - dużo się śmieje, gada i mało je U tż. jest bardziej tradycyjnie, ale już się przyzwyczaiłam, bo też jest sympatycznie Tylko dla mnie co za dużo to nie zdrowo - 3 dni świętowania pełną parą to zdecydowanie nie to Dlatego w tym roku nasze PIERWSZE wspólne święta spędziliśmy na 2 sposoby W sobotę zrobiliśmy święconkę, obfotografowaliśmy i poszliśmy do kościoła Potem nam machnęłam kanapki i poszliśmy do parku, gdzie spotkaliśmy się z kumplem, moil bratem i bratową i zrobiliśmy sobie piknik. A wieczorem na chwilę pojechaliśmy do domu rodzinnego tż, żeby się przywitać z jego ciocią. W niedzielę na śniadanie pojechaliśmy do moich rodziców, potem na obiad do rodziny męża Było miło, ale wieczorem już właśnie miałam dość świąt. Dlatego wczoraj najpierw odbyła się wodna walka między mną a tż, a potem pojechaliśmy do niego, ale na rowery Pojechaliśmy sobie nad rzekę, zrobiliśmy piknik, ja usnęłam, podebatowaliśmy o mieszkaniu. Potem obiad u babci tż i znowu rowery ze znajomymi nad drugą rzekę Wieczorem wróciliśmy do domu i zakończyliśmy święta we wlasnym towarzystwie Super było No i postanowiliśmy jechać na łódki W piątek wyjeżdżamy - będzie 30 jachtów poza nami - brat M. urządza takie obozy studenckie co rok, no i się wbiliśmy ![]() Trochę pocytowałam i mi ścięło, więc Ilsa, ja uważam, jak Justyna: Cytat:
, a nie studiowałam zarządzania),a są tacy co im żadne studia nie pomogą A teologia to ciekawy kierunek. Uczy myślenia, rozszerza horyzonty i na to wbrew pozorom patrzą teraz pracodawcy. Mniej się liczy kierunak, bardziej się liczą umiejętności. A dobry rekruter wychwyci umiejętności na rozmowie kwalifikacyjnej. Możesz być teologiem, a mieć takie umiejętności do np. zarządzania, że Cię zatrudnią na tej ścieżce. I tyle.Mam 3-kę znajomych po teologii. Żaden nie zajmuje się teologią zawodowo, ale też żadne z nich nie narzeka na brak zajęcia i pieniędzy
o7.10.07-zakochana ![]() 18.12.10- narzeczona ![]() 05.03.11 - żona ![]() 22.08.11 - Mrówka 13.05.13 - Bulgotka Mrowisko "Zwierciadełko" Edytowane przez Gwizdak Czas edycji: 2011-04-26 o 10:58 |
|
|
|
|
#1785 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tego to już nie skomentuję. Ja nie wiem, ten Twój Narzucony, to nie wygląda na takiego osła na żywo ![]() Cytat:
dla niego A co do tego co pisałaś wcześniej, że nie wiesz,czy mu wybaczysz.... Dobra rada - jeśli chcesz z nim być, to mu wybacz. Inaczej trudno Ci będzie z nim budować dobre relacje.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ha! nadrobiłam ![]() ![]() Z ciekawostek jeszcze - od dwóch dni nasza Mrówa rusza się non-spot, nawet w nocy. Rusza się tak intensywnie, że M. czuje ją, jak rękę przykłada fajnie jest. Tylko są i złe strony tego stanu rzeczy - mam permanentną zgagę....
|
|
#1786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawo!
|
|
|
#1787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i bądź twarda, niech sobie nie myśli! I konsekwentna, żeby widział, że to nie żarty.
|
|
#1788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I teraz pytanie: czy zrobił to z potrzeby czy żeby wreszcie mieć spokój...
|
|
|
|
|
#1789 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki dziewczyny za poświęcony czas i cenne rady
|
|
|
|
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może Wasza Mrówa chce zostać olimpijką w jakiejś dyscyplinie i już trenuje
|
|
|
|
|
#1791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolę żyć wedle zasad ustalonych przez siebie To nie tak, że patrzę, jak rozpadają się wieloletnie związki moich przyjaciół i myślę, że ze mną na pewno będzie tak samo. To jest takie dziwne uczucie... Zna się kogoś od wielu lat i od zawsze razem z kimś. A tu nagle bum i para się rozstaje... Chociaż nie znaczy to, że zostawię tżta tylko dlatego, że twierdzę, że prędzej czy później i tak sie rozstaniemy Nie chwaląc się uchodzimy za bardzo dobraną parę No ale cóż znaczymy my malutcy z naszym stażem 2,5 roku wobec związków 8-letnich
|
|
|
|
|
#1792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcześniej byłam z kimś duuuuużo dłużej i co? I d.u.p.a za przeproszeniem
|
|
|
|
|
#1793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no masakra, bo mnie w nocy budzi franca ![]() Cytat:
Ja mam inne założenia, uważam, że dobrze jest mieć się na kim wzorować szczerze mówiąc. A co do tych 8 letnich związków, to czym one są wobec tych 30-letnich?
|
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
Nie staż,ale dopasowanie par jest ważniejsze
U mnie w rodzinie ludzie z krótkimi stażami brali ślub i są szczęśliwi Moi rodzice wzięli po chyba pól roku i są prze szczęśliwi i praktycznie się nie kłócą. I to dla mnie idealne małżeństwo chciałabym tak jak oni
|
#1795 |
|
Zakorzenienie
|
a jutro odbieramy mieszkanie, lalalalala
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
Gwizdak
my mamy w czwartek albo piątek jechać na zakupy majówkowe w 8 osób to będzie szaleństwo.
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
![]() No i nie pomyliłam się z tymi lilakami - kwitną skubańce |
|
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
a ja myślę, że miłość, wzajemne zaufanie, wyrozumiałość, chęć ugody, a nie kłótni, kompromis, umiejętność wybaczania, rozmawianie i myślenie o drugiej osobie bardziej niż o sobie są ważniejsze od dopasowania nawet
W końcu takie związki - ogień i woda też są fajne, a ludzie z pozoru zupełnie do siebie nie pasują.No i ludzie w związkach się zmieniają "dopasowują do siebie". Ja się pod wpływem tż zmieniłam bardzo. on pod moim też. Wzajemne wpływy ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- yyyyyyyyyyyyyyyy nie wiem z czego się śmiejemy,ale się pośmieję z Tobą
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

"świadek urzędowy" i tyle 

Do tego taka mgła u mnie, że jak jechałam do pracy to ledwo co było widać.

Ale święta upłynęły w całkiem przyjemniej atmosferze więc nie jest źle 

tego to już nie skomentuję. Ja nie wiem, ten Twój Narzucony, to nie wygląda na takiego osła na żywo
dla niego