ZARA, praca w Zarze? - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-28, 12:04   #151
Alleexzz
Przyczajenie

Dot.: zara szczecin

właśnie. dziewczyny? jak praca? ; )
Alleexzz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 14:56   #152
boszenka69
Zakorzenienie

Dot.: ZARA, praca w Zarze?

Przeczytałam niektóre opinie i szczerze mówiąc jestem przerażona
Pracowałam w największej Zarze w Irlandii trochę czasu i przyznam, że bardzo miło wspominam ten okres i pewnie , gdyby nie ciąża i wychowanie córeczki, to nie przerwałabym tej pracy U nas nie było takiego 'terroru'.. Wiadomo, sztywne zasady panują, polityka firmy jest jasna, ale przyjmując się do jakiejkolwiek pracy w momencie podpisywania umowy, godzisz się na zasady w niej panujące. Co do przerw, z menagerem zawsze można było się dogadać...rozmowy na sklepie z innymi pracownikami to normalka i nikt nas za to nie karał. Generalnie dużo śmiechu, wygłupów i zabawy Poza tym fajne ciuchy, świetna muzyka (często sami przynosiliśmy płyty), zero nudy. Najfajniej wspominam tzw. 'zamykanie sklepu', klienci wychodzili, a my wyłupialiśmy się na całego, oczywiście układając w międzyczasie rzeczy
Jedynym minusem jest fakt, że w Zarze nie tak łatwo można wynegocjować pełen etat... U nas 3/4 pracowników było na pół etatu....

Edytowane przez boszenka69
Czas edycji: 2010-03-09 o 14:58
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-15, 21:10   #153
simbelmyne18
Przyczajenie

Boszenka69 to miałaś wielkie szczęście pracując w takiej filii ZARA. W Polsce za różowo nie jest...niestety. Ja już pracuję od 3 lat w tej firmie i jeśli mogę być czegoś pewna to tylko tego że zmienia się, ale w stronę gorszą..ciągłego napiętnowania, niesprawiedliwego traktowania pracowników, ciągłej podejrzliwej obserwacji... widocznie w Irlandii ludzie mają przyjemniejsze pojęcie pracy w zespole
simbelmyne18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-02, 14:54   #154
ewelinakarolina
Przyczajenie

czesc kochane.ide na dzien probny do zary ale w hamburgu.mozecie mi powiedziec co w ogole nalezy do moich obowiazkow?i co moga mi kazac wykonywac w tym dniu?na co powinnam zwrocic szczegolna uwage????z gory dziekuje za odp
ewelinakarolina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-15, 18:18   #155
srutututu7
Zadomowienie

GG do srutututu7

jak jest ze zniżkami dla pracowników podczas wyprzedaży?
jeżeli limit pracownik ma na 1500 zł, to znaczy, że ta cena 1500 zł to cena pierwotna, czy cena już po przecenie dla pracownika?

(kupuję dwie rzeczy - jedną za 70zł, która kosztowała 200 zł i jedną za 45, która kosztowała 150;;;; tzn, że z limitu odjęli mi 115 czy 350?
srutututu7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-26, 18:31   #156
hsus
Przyczajenie

jakie są wymagania? czy do zary przyjmują osoby bez doświadczenia?
hsus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-26, 21:22   #157
KoalaFromCambodia
Raczkowanie

z tego co kojarzę to raczej nie.
KoalaFromCambodia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-29, 13:13   #158
mmm3m
BAN stały

czy jest tez cos takiego jak tylko pracownik magazynu? i czy wtedy ma ina pensje miesieczna? w ogole co sie tak kryjecie z pensjami? na innych watkach dziewczyny pisza bez skrepowania ile maja za miesiac.
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-30, 06:36   #159
Casparii
Przyczajenie

Rozmawiałem z menagerem - pracownik magazynu to taki sam pracownik przy kasie, obsluga klienta czy na przymierzalni. Ta sama płaca. Jedynie wybierasz sobie, jeśli masz możliwość, gdzie wolisz być. Jedni rozpierniczają na kasie wszystkie kolejki, inny woli nie wchodzić w kłótnie itp z klientami więc siedzi na magazynie .
Casparii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-30, 12:45   #160
mmm3m
BAN stały

o dzięki, żeby była taka szansa, że można wybrać. a ktoś wie jakie zalety a jakie wady ma praca na magazynie?
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-01, 12:36   #161
Casparii
Przyczajenie

Siedzisz na magazynie, na drabinach itp. przerzucasz te wszystkie ciuchy, prasujesz układasz. Więcej nie wiem co jeszcze się tam robi. Ale ogólnie to nie chciałbym na magazynie, jakoś wolałbym na sklepie wśród ludzi, przy muzyce i układać to co i tak jest już ułożone
Casparii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-01, 12:50   #162
boszenka69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Casparii Pokaż wiadomość
Siedzisz na magazynie, na drabinach itp. przerzucasz te wszystkie ciuchy, prasujesz układasz. Więcej nie wiem co jeszcze się tam robi. Ale ogólnie to nie chciałbym na magazynie, jakoś wolałbym na sklepie wśród ludzi, przy muzyce i układać to co i tak jest już ułożone
Szczerze mówiąc nie spotkałam się jeszcze z prasowaniem ciuchów w Zarze A na magazynie układa się ciuchy wg kolorów (numerów) i rozmiarów.
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 18:17   #163
Remy
Przyczajenie

Myślałam, że Zara prowadzi podobny nabór pracowników do tego w H&M (zostawiasz CV przy ladzie, jeśli będzie brakowało kadry to złożone CV są przeglądane), ale parę m-cy temu zaniosłam tam CV i ekspedientka mnie dosłownie "pognała". Mimo to widzę, że pracują tam od niedawna nowe dziewczyny. Czy w istniejącym już od dawna sklepie jedyna możliwość zdobycia posady jest przez kogoś znajomego?
Remy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 20:57   #164
Carigana
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Remy Pokaż wiadomość
Myślałam, że Zara prowadzi podobny nabór pracowników do tego w H&M (zostawiasz CV przy ladzie, jeśli będzie brakowało kadry to złożone CV są przeglądane), ale parę m-cy temu zaniosłam tam CV i ekspedientka mnie dosłownie "pognała". Mimo to widzę, że pracują tam od niedawna nowe dziewczyny. Czy w istniejącym już od dawna sklepie jedyna możliwość zdobycia posady jest przez kogoś znajomego?
to chyba zależy od sklepu i osoby, której daje się CV do ręki. ja niedawno zostawiłam CV w dwóch różnych Zarach, w jednej babka mnie prawie zabiła wzrokiem, a w drugiej kierowniczka poprosiła jeszcze o wypełnienie sklepowego CV i pomimo tego, że była zajęta to porozmawiała ze mną, powiedziała, że mają osoby na okresie próbnym na razie, ale jak się zwolnią miejsca to będą dzwonić do wybranych kandydatów. Ogólnie była mega-miła i poświęciła mi 10-15 min na rozmowę..
Carigana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-01, 14:00   #165
jakasmarta
Przyczajenie

Exclamation Dot.: ZARA, praca w Zarze?

jak wy szukacie pracy w sklepach odzieżowych?? idziecie z 30CV do jakiegoś centrum handlowego i zostawiacie je w każdym sklepie czy może wysyłacie CV przez internet?? ja wysyłam CV przez internet i nikt do mnie nie dzwoni z oferta pracy a pilnie ją potrzebuje i nie wiem co zrobić
jakasmarta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-01, 20:12   #166
pumas
Zakorzenienie

Marta, najlepiej chodzic po CH i roznosic swoje CV. Taka droga na pewno sa duzo wieksze szanse na stanowisko sprzedawcy. Ze stron internetowych zwykle sa brani pod uwage kandydaci na stanowiska handlowe, koordynatorskie, kierownicze, rzadziej na sprzedawcow. A prawda jest taka, ze w sklepach typu Butik, Reserved, Cropp, House, ciagle kogos potrzebuja dorywczo chocby.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-03, 10:47   #167
jakasmarta
Przyczajenie

Smile Dot.: ZARA, praca w Zarze?

dzieki wczoraj sie przeszlam z CV i w 7 sklepach kogos szukali mam nadzieje ze oddzwonią
jakasmarta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-21, 15:47   #168
magda1302
Zadomowienie

praca w Zarze? nigdy w życiu. wytrzymałam tam 3 miesiące, gdybym została dłuzej zapewne bym zwariowała. jedynym plusem były dziewczyny z którymi pracowałam, tylko dzięki nim wytrzymałam ten czas... kierownictwo masakra! (gdańsk). Odradzam wszystkim !
magda1302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-07, 17:34   #169
Stradivaria
Przyczajenie

Lightbulb ZARA 3h próbne i co dalej???

Witam wszystkie Wizażanki,
Mam pytanie do dziewczyn pracujących w ZARZE, bądź takich, które miały podobną sytuację.
Złożyłam CV do ZARY, zadzwoniła do mnie pani i umówiła mnie na 3h próbne. Odbyłam je, wydaje mi się, że sprawowałam się dobrze, zastępca kierownika powiedział mi, że w ciągu 2-3 dni do mnie zadzwonią z odpowiedzią, czy mnie zatrudnią. Niestety minęły 3 dni i nic. Nie odbyłam nawet rozmowy kwalifikacyjnej tylko od razu 3h próby.
Czy pracodawcy w ZARZE oddzwaniają do pracowników w innym czasie, np jeżeli potem będą kogoś potrzebować czy już jestem na straconej pozycji i nie mam się co łudzić?
Pozdrawiam i czekam na Wasze spostrzeżenia...
Stradivaria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-07, 17:43   #170
dudipopka
kobieta za ladą

Dot.: ZARA 3h próbne i co dalej???

jeśli ni odzwonili tz że chyba sie nie dostałaś,ja kiedyś miałam podobną sytuacje (tz ja sie dostałam ale to nie byla zara tylko inna sieciówka),właściciele sklepu odzwaniali tylko do przyjętych
no ale dziś niedziela to może zadzwonią w poniedziałek?

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-07, 19:43   #171
sahlma
Rozeznanie

Dot.: ZARA 3h próbne i co dalej???

moja koleżanka też była na 3 godz próbnych minęły dwa lata i nadal nikt do niej nie oddzwonił, nie miej złudzeń, lepiej po prostu mile się zaskoczyć, inna znajoma pracowała w zarze 10 lat, o 17.50 wręczyli jej wypowiedzenie...

sahlma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-09, 15:36   #172
k4tie
Raczkowanie

A jak jest z pracą w Massimo Dutti? Od 15 zaczynam szkolenie a nic na temat pracy w Massimo nie wiem
k4tie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-29, 22:19   #173
ahojekk
Przyczajenie

Witam,
Czy ktoś z pracujących w ZARZE widział te buty na sklepie? Bardzo chętnie kupię! Proszę o odpowiedź w tym temacie, jeżeli ktoś by je widział.

http://www.zara.com/webapp/wcs/store...2BANKLE%2BBOOT

Z góry bardzo dziękuję.
ahojekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-20, 16:15   #174
cremova
Zasiedzenie

Odświeżam wątek. Czy sa jakies wizazanki, ktore moga cos opowiedziec o pracy w zarze? Jak zarobki/jakie stanowiska sa w sklepie/ile placone za godzine? Otwieraja u mnie w miescie pierwsza zare i jestem ciekawa

cremova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-20, 16:38   #175
marcia321
Zadomowienie

cz trzeba mieć doświadczenie żeby pracować w zarze ?
marcia321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-24, 17:47   #176
doriiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cremova Pokaż wiadomość
Odświeżam wątek. Czy sa jakies wizazanki, ktore moga cos opowiedziec o pracy w zarze? Jak zarobki/jakie stanowiska sa w sklepie/ile placone za godzine? Otwieraja u mnie w miescie pierwsza zare i jestem ciekawa
Praca głównie na 1/2 etatu - z tego, co pisały dziewczyny - i około 500zł wynagrodzenia.

Choć sama chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej, ponieważ u mnie też otwierają pierwszą Zare
Stary 2011-04-24, 21:58   #177
cremova
Zasiedzenie

Cytat:
Napisane przez doriiska Pokaż wiadomość
Praca głównie na 1/2 etatu - z tego, co pisały dziewczyny - i około 500zł wynagrodzenia.

Choć sama chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej, ponieważ u mnie też otwierają pierwszą Zare
No wlasnie moze ktoras wizazanka uaktualni info o warunkach pracy w zarze?

cremova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-26, 09:57   #178
agaa125
Raczkowanie

Hej dziewczyny, a jak jest w Zarze we Wrocławiu ??
agaa125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-16, 15:51   #179
szafiarka
Zadomowienie

podbijam
co nowego w Zarze/ praca, rozm.kwalif...

szafiarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-14, 15:12   #180
honeychild
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cremova Pokaż wiadomość
No wlasnie moze ktoras wizazanka uaktualni info o warunkach pracy w zarze?
podbijam

cremova a ta nowa Zara to nie w Kielcach przypadkiem?

Zaręczona 14.02.2013
Ślub 05.07.2014
honeychild jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości