Zlituj się mój książę drogi i z pierścieniem padnij pod nogi! cz. 35 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-26, 08:46   #1771
raingirl
Zakorzenienie

Dot.: Zlituj się mój książę drogi i z pierścieniem padnij pod nogi! cz. 35

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
będę tak umiała
Ja już prawie umiem
Cytat:
Napisane przez anegdotka Pokaż wiadomość
chodziło mi też o to czy dla was zaręczyny=ślub, jakie macie podejście do związków "na kocią łapę" czy sama deklaracja we dwoje by wam wystarczyła czy musi być ta przysięga przed ołtarzem? tak się pytam bo ja już 2 lata po zaręczynach i oj to długa i skomplikowana sytuacja ogólem ja mam jakies dziwne podeście do tego
Dla mnie zaręczyny=ślub. Nie rozumiem idei zaręczyn dla samych zaręczyn, jeśli się nie ustala "co dalej"
Cytat:
życie na "kocią łapę" nie zawsze jest życiem z otwartą furtką, małżeństwo w dzisiejszych czasach nie daje Ci żadnej gwarancji że Twój związek ma wszystkie "furtki" zamknięte. Jestem osobą wierzącą ale nie uznaje władzy kościoła i nie wyobrażam sobie że "obcy facet" (ksiądz) da mi gwarancję że mój partner nie zostawi mnie dla innej i dzięki tym słowom wypowiadanym przed wszystkimi nagle jestem pewna jego uczuć
To czy małżeństwo daje jakąś gwarancję czy nie to już zależy od nastawienia samych małżonków. Są ludzie dla których to niewiele znaczy niestety.
A co ma do tego ksiądz ksiądz to nie czarodziej, który machnie nad Wami rękami i Was zwiąże na zawsze niewidzialnym sznurkiem. Ślubu sami narzeczeni sobie udzielają a ksiądz jest tam tylko od tego, żeby im pomóc przejść przez całą procedurę "świadek urzędowy" i tyle
W czasie ślubu to Twój partner daje Ci gwarancję, że Ciebie nie zostawi dla innej. To czy się w to wierzy i czy rzeczywiście tak będzie to... no cóż - miłość i zaufanie to nie jest kwestia wiedzy absolutnej - tu zawsze jest jakieś ryzyko. Można tylko uwierzyć albo nie.
Cytat:
Napisane przez gothka152 Pokaż wiadomość
2) anegdotka nie obaraź się, ale w Twoim przypadku nasuwa mi się jedno stwierdzenie: takie są uroki życia z dużo starszym od siebie partnerem... On chce stabilizacji a Ty jeszcze nie zdążyłaś poszaleć...
Z doświadczenia wiem, że to nie jest regułą
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 08:48   #1772
anegdotka
Raczkowanie

Dziewczyny ja już swoje priorytety mam, mam plan na życie ułożony razem z nim i chce go realizować, nie nie jest "Panem i władcą" a raczej odwrotnie jak jest jakiś problem to się wycofuje nawet potrafi przestać kochać a jak po to zakochuje się na nowo dla mnie to chore, z weselami to tak najbardziej teściowa szaleje w jej planach weselnych to tylko wesołego miasteczka brakuje a ja chce normalnie najlepiej sami gdzieś daleko tylko we dwoje
już sie chyba robie zmęczona tą ciągłą walką o związek o kompromisy o cokolwiek....
anegdotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 08:52   #1773
magda2109
Zakorzenienie

Dzień dobry

Pobudka o 4.45 to nie najlepszy pomysł Do tego taka mgła u mnie, że jak jechałam do pracy to ledwo co było widać.

A jeżeli chodzi o sytuację anegdotki, to u mnie wiekowo jest identycznie, za to poglądy odwrotne... TŻ uważa, że na wszystko ma czas, a jego rówieśnicy są już dawno po rozwodach i ślub niczego nie zmieni, więc On nie będzie żenił się tylko z powodu desperacji, bo już wypada.

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Anegdotka, zamieńmy się TŻ-ami i problem z głowy

Edytowane przez magda2109
Czas edycji: 2011-04-26 o 08:52
magda2109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 08:55   #1774
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
J
Z doświadczenia wiem, że to nie jest regułą
Oczywiście że nie jest Różni są ludzie. Ale tak wtedy pomyslałam, że może w tym tkwi problem anegdotki

Kasia moje samopoczucie już zdecydowanie lepiej. Wszystko wróciło do codzienności
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
gothka152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 08:55   #1775
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stefannia Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Widzę, że nastrój w świeta nie był najlepszy. W związku z powyższym całuję i tulę wszystkie potrzebujące

U mnie święta bardzo miło, w niedzielę pierwsze śniadanie u moich rodziców na 8:30, potem pierwsze u mamy Andrzeja na 11:00. Wrócilismy wieczorkiem, obejrzeliśmy sobie film w łóżku. W poniedziałek spalismy do 12, potem do moich rodziców na obiad i pojeżdziłam na motocyklu

A teraz tylko trzy dni pracy i majówka w Beskidach, jedziemy na motorach
ale Ci fajnie

Frezi, faceci...

dobry dzień, witam z pracy
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 08:58   #1776
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście że nie jest Różni są ludzie. Ale tak wtedy pomyslałam, że może w tym tkwi problem anegdotki
Z moich prywatnych obserwacji wynika, że tak naprawdę mało który 30-latek jest na etapie ślub-rodzina-własny dom... jakoś wolno chłopcy dorastają
Stary 2011-04-26, 09:01   #1777
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już prawie umiem
bez jaj!
ja to jestem antytalencie, ale wiecie co? wisi mi to - póki decoupage sprawia mi przyjemność, póty jest dobrze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-26, 09:01   #1778
magda2109
Zakorzenienie

Aha, chciałam powiedzieć, że wczoraj po południu TŻ wsiadł w auto i przyjechał do mnie, tzn. do moich rodziców 120 km i chciało mu się, byłam w szoku... Posiedzieliśmy, mama nawciskała mu pełno jedzenia , potem poszliśmy z moimi rodzicami na spacer dookoła wioski i wieczorem wróciliśmy na dwa auta do mieszkania. Jak wróciliśmy to TŻ wyciągnął mnie jeszcze do pubu na dwa drinki... Nie wiem, co mu jest , ale powiedziałam mu, że tym razem nie będzie tak, że on zmieni się na chwilę, wszystko się uspokoi i znowu bedzie mnie traktował jak kogos obcego a nie swoją dziewczynę...
Stary 2011-04-26, 09:03   #1779
Stefannia
Wtajemniczenie

Cytat:
Z moich prywatnych obserwacji wynika, że tak naprawdę mało który 30-latek jest na etapie ślub-rodzina-własny dom... jakoś wolno chłopcy dorastają
Zgadza się

Cytat:
bez jaj!
ja to jestem antytalencie, ale wiecie co? wisi mi to - póki decoupage sprawia mi przyjemność, póty jest dobrze
Ano

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Napisane przez magda2109 Pokaż wiadomość
Aha, chciałam powiedzieć, że wczoraj po południu TŻ wsiadł w auto i przyjechał do mnie, tzn. do moich rodziców 120 km i chciało mu się, byłam w szoku... Posiedzieliśmy, mama nawciskała mu pełno jedzenia , potem poszliśmy z moimi rodzicami na spacer dookoła wioski i wieczorem wróciliśmy na dwa auta do mieszkania. Jak wróciliśmy to TŻ wyciągnął mnie jeszcze do pubu na dwa drinki... Nie wiem, co mu jest , ale powiedziałam mu, że tym razem nie będzie tak, że on zmieni się na chwilę, wszystko się uspokoi i znowu bedzie mnie traktował jak kogos obcego a nie swoją dziewczynę...
Brawo Magda, tak trzymaj
Stefannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 09:04   #1780
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
ooo, a to Ci wśród moich znajomych na odwrót - okolice trzydziestki to czas, gdy mężczyźni się budzą z letargu. jeden (singiel) mieszkanie kupił, dwóch się ohajtało, dzieci płodzą. także u mnie się sprawdza zasada trzydziestki jako wieku ”o kurde! mam 3 z przodu, trza coś zmienić!”
Stary 2011-04-26, 09:06   #1781
Choji
Zakorzenienie

:ziew: Hej Wam
Nie dane mi się było wyspać po świętach ani na święta Ale święta upłynęły w całkiem przyjemniej atmosferze więc nie jest źle
Poniedziałek miałam mokry- byliśmy w Aquaparku

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-26, 09:08   #1782
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
nie daj się tak szybko udobruchać jestem z Ciebie dumna
Stary 2011-04-26, 09:12   #1783
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
bez jaj!
Uczyłam się od mistrzyni
Stary 2011-04-26, 09:15   #1784
Gwizdak
Zakorzenienie

Dzień dobry, cześć i czołem

Ale miałyście nastroje w te święta... nie do pozazdroszczenia Ja się tu wyłamię i powiem uczciwie, że nie lubię przesłodkiej świątecznej atmosfery rodem z familijnych polsatowskich filmów Chyba nie jestem specjalnie rodzinna. Nie lubię siedzenia przy stole i gadania o niczym. Nie lubię oficjalnych strojów, wyniosłych mów itp.itd.

U mnie w domu święta są i były zawsze sympatyczne - dużo się śmieje, gada i mało je U tż. jest bardziej tradycyjnie, ale już się przyzwyczaiłam, bo też jest sympatycznie Tylko dla mnie co za dużo to nie zdrowo - 3 dni świętowania pełną parą to zdecydowanie nie to Dlatego w tym roku nasze PIERWSZE wspólne święta spędziliśmy na 2 sposoby W sobotę zrobiliśmy święconkę, obfotografowaliśmy i poszliśmy do kościoła Potem nam machnęłam kanapki i poszliśmy do parku, gdzie spotkaliśmy się z kumplem, moil bratem i bratową i zrobiliśmy sobie piknik. A wieczorem na chwilę pojechaliśmy do domu rodzinnego tż, żeby się przywitać z jego ciocią. W niedzielę na śniadanie pojechaliśmy do moich rodziców, potem na obiad do rodziny męża Było miło, ale wieczorem już właśnie miałam dość świąt. Dlatego wczoraj najpierw odbyła się wodna walka między mną a tż, a potem pojechaliśmy do niego, ale na rowery Pojechaliśmy sobie nad rzekę, zrobiliśmy piknik, ja usnęłam, podebatowaliśmy o mieszkaniu. Potem obiad u babci tż i znowu rowery ze znajomymi nad drugą rzekę Wieczorem wróciliśmy do domu i zakończyliśmy święta we wlasnym towarzystwie Super było

No i postanowiliśmy jechać na łódki W piątek wyjeżdżamy - będzie 30 jachtów poza nami - brat M. urządza takie obozy studenckie co rok, no i się wbiliśmy

Trochę pocytowałam i mi ścięło, więc

Ilsa, ja uważam, jak Justyna:
Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Jak to było... "Rób, co chcesz, niczego nie żałuj" co Cię bratowa obchodzi? Niech się zajmie swoim programowaniem, a Ty zajmij się tym, co kochasz i na nikogo się nie oglądaj. Co z tego, że uważa (uważasz?) Twoje studia za "zapchajdziurę"? Tak czy siak będziesz miała studia. A życie wprawdzie jedno i krótkie, ale nie na tyle, żeby w razie czego jest coś innego studiować w przyszłości.
Co do interesu - cóż, nie dowiesz się, póki nie spróbujesz. Nawet gdyby powinęła Ci się noga, to przy dobrej organizacji nie stracisz wiele, a zyskasz doświadczenie.
Dodam jeszcze, że po zarządzaniu to masy bezrobotnych są. I wcale się nie dziwię, bo niby czym oni mają zarządzać? Wszystkim i niczym? Żadnej podstawy merytorycznej, tylko narzędzia do zarządzania znają. Inaczej się zarządza fabryką, inaczej przedszkolem a inaczej ZOZem. Ja uważam, że zarządzania się nie trzeba bardzo uczyć. Są ludzie, którzy to po prostu mają, umieją i czują się z tym dobrze (ja , a nie studiowałam zarządzania),a są tacy co im żadne studia nie pomogą A teologia to ciekawy kierunek. Uczy myślenia, rozszerza horyzonty i na to wbrew pozorom patrzą teraz pracodawcy. Mniej się liczy kierunak, bardziej się liczą umiejętności. A dobry rekruter wychwyci umiejętności na rozmowie kwalifikacyjnej. Możesz być teologiem, a mieć takie umiejętności do np. zarządzania, że Cię zatrudnią na tej ścieżce. I tyle.
Mam 3-kę znajomych po teologii. Żaden nie zajmuje się teologią zawodowo, ale też żadne z nich nie narzeka na brak zajęcia i pieniędzy
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka

Edytowane przez Gwizdak
Czas edycji: 2011-04-26 o 09:58
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 09:15   #1785
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
wszedzie , jestem wsciekla, Narzut obiecał ze powie rodziocom ze date slubu mamy jak tylko sie z nimi spotka (na żywo) no i co wczoraj bylismy na obiedzie i nic , mialam dzis sie go o to zapytac ale nie chce miec wieczoru z fochem zapytam jutro
tego to już nie skomentuję. Ja nie wiem, ten Twój Narzucony, to nie wygląda na takiego osła na żywo
Cytat:
Napisane przez majasn Pokaż wiadomość
a on na to, że czy to źle, że planuje zaręczyny ze mną.. no i się już nie odezwałam, bo nie wiedziałam co mam powiedzieć..
to CIę załatwił dla niego A co do tego co pisałaś wcześniej, że nie wiesz,czy mu wybaczysz.... Dobra rada - jeśli chcesz z nim być, to mu wybacz. Inaczej trudno Ci będzie z nim budować dobre relacje.
Cytat:
A ja za bardzo napatrzyłam się na nieudane małżeństwa znajomych. I mi się odechciewa
to poszukaj znajomych w udanych związkach i wzoruj się na nich, albo jeszcze lepiej - daj swoim związkiem przykład tym, którzy są w nieudanych
Cytat:
Dziewczyny tak czytam wasz wątek i się zastanawiam czemu wam tak bardzo zależy na zaręczynach? i jak to się potem rozwija od razu ślub? biała suknia impreza dla gości, obrączki kwiaty i inne? zaręczyny to dla was taka oznaka że TŻ ma jednak jakieś plany wobec was, daje wam to poczucie bezpieczeństwa tak czy to o co chodzi? przepraszam że o to pytam ale ciekawość mnie zżera
u mnie tak było - zaręczyny i już. Suknia, ślub, wesele, dziecko. A co! A dlaczego nam zależy? Mi zależało na zaręczynach dlatego, że jestem od 4 lat zakochana po uszy i z żadnym innym się nie widzę, więc chciałam, żebyśmy oboje zadeklarowali to samo. Teraz mi zależy, bo nadal jestem zakochana i dodatkowo jesteśmy już rodziną. A o Rodzinę trzeba dbać, kochać, troszczyć się.

Cytat:
życie na "kocią łapę" nie zawsze jest życiem z otwartą furtką, małżeństwo w dzisiejszych czasach nie daje Ci żadnej gwarancji że Twój związek ma wszystkie "furtki" zamknięte. Jestem osobą wierzącą ale nie uznaje władzy kościoła i nie wyobrażam sobie że "obcy facet" (ksiądz) da mi gwarancję że mój partner nie zostawi mnie dla innej i dzięki tym słowom wypowiadanym przed wszystkimi nagle jestem pewna jego uczuć
no nie wiem. To nie od "czasów" zależy, tylko od małżeństwa. Ja np. wierzę w to, że małżeństwo daje mi 100% gwarancji na to, że się ten związek nie rozpadnie. To mnie oczywiście nie zwalnia z pracy nad tym związkiem i dbania o niego. Ale to oczywiste, bo jak już napisałam, o rodzinę się dba. Mój mąż wierzy w to samo i nie powiem, że nie było to dla mnie bardzo ważne wiedzieć, że mamy takie same poglądy w tym temacie. Ja nie jestem wierząca, ale dla mnie obrączka, którą noszę, to nie jest nic nie znaczący kawałek złota, tylko właśnie symbol nierozerwalności, stałości, wierności i miłości w naszym związku. A ksiądz nie ma nic do tego, bo to narzeczony Ci ślubuje, a nie ksiądz, więc to oczywiste, że ksiądz Ci gwarancji nie da. On tylko świadkiem jest tego, co dzieje się między Wami.
Cytat:
Dla mnie zaręczyny=ślub. Nie rozumiem idei zaręczyn dla samych zaręczyn, jeśli się nie ustala "co dalej"

To czy małżeństwo daje jakąś gwarancję czy nie to już zależy od nastawienia samych małżonków. Są ludzie dla których to niewiele znaczy niestety.
A co ma do tego ksiądz ksiądz to nie czarodziej, który machnie nad Wami rękami i Was zwiąże na zawsze niewidzialnym sznurkiem. Ślubu sami narzeczeni sobie udzielają a ksiądz jest tam tylko od tego, żeby im pomóc przejść przez całą procedurę "świadek urzędowy" i tyle
W czasie ślubu to Twój partner daje Ci gwarancję, że Ciebie nie zostawi dla innej. To czy się w to wierzy i czy rzeczywiście tak będzie to... no cóż - miłość i zaufanie to nie jest kwestia wiedzy absolutnej - tu zawsze jest jakieś ryzyko. Można tylko uwierzyć albo nie.
o właśnie - jak zawsze się z Tobą zgadzam

ha! nadrobiłam

Z ciekawostek jeszcze - od dwóch dni nasza Mrówa rusza się non-spot, nawet w nocy. Rusza się tak intensywnie, że M. czuje ją, jak rękę przykłada fajnie jest. Tylko są i złe strony tego stanu rzeczy - mam permanentną zgagę....
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2011-04-26, 09:16   #1786
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Nooo proszę, co ta zazdrość potrafi zrobić z chłopami brawo!

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 09:19   #1787
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
powiedziałam mu, że tym razem nie będzie tak, że on zmieni się na chwilę, wszystko się uspokoi i znowu bedzie mnie traktował jak kogos obcego a nie swoją dziewczynę...
i bądź twarda, niech sobie nie myśli! I konsekwentna, żeby widział, że to nie żarty.
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2011-04-26, 09:20   #1788
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
Moja koleżanka ze studiów (22 lata) jest z chłopakiem, który ma 30 lat. Są ze sobą od 3 lat. Do tej pory facet miał zero zainteresowania przyszłością związku. Nie obchodziło go nic, mimo rozmów koleżanki. Żenić się nie chciał i koniec. No ale mama naciskała, babcia naciskała, bo 30-stka na karku. Podtykali mu pod nos przykłady ożenionych kuzynów i kolegów. W końcu facet się ugiął i oświadczył.
I teraz pytanie: czy zrobił to z potrzeby czy żeby wreszcie mieć spokój...
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
Stary 2011-04-26, 09:21   #1789
anegdotka
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry

Pobudka o 4.45 to nie najlepszy pomysł Do tego taka mgła u mnie, że jak jechałam do pracy to ledwo co było widać.

A jeżeli chodzi o sytuację anegdotki, to u mnie wiekowo jest identycznie, za to poglądy odwrotne... TŻ uważa, że na wszystko ma czas, a jego rówieśnicy są już dawno po rozwodach i ślub niczego nie zmieni, więc On nie będzie żenił się tylko z powodu desperacji, bo już wypada.

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Anegdotka, zamieńmy się TŻ-ami i problem z głowy
O nie ja się nie zamieniam jest wredny, uparty jak osioł ale i tak go nie oddam
Dzięki dziewczyny za poświęcony czas i cenne rady
anegdotka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-26, 09:22   #1790
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
o właśnie - jak zawsze się z Tobą zgadzam

ha! nadrobiłam

Z ciekawostek jeszcze - od dwóch dni nasza Mrówa rusza się non-spot, nawet w nocy. Rusza się tak intensywnie, że M. czuje ją, jak rękę przykłada fajnie jest. Tylko są i złe strony tego stanu rzeczy - mam permanentną zgagę....
Piona Siostrzyczko

Może Wasza Mrówa chce zostać olimpijką w jakiejś dyscyplinie i już trenuje
Stary 2011-04-26, 09:35   #1791
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
to poszukaj znajomych w udanych związkach i wzoruj się na nich, albo jeszcze lepiej - daj swoim związkiem przykład tym, którzy są w nieudanych
Wiesz, ja nie lubię się na nikim wzorować Wolę żyć wedle zasad ustalonych przez siebie Jakby co będzie na mnie
To nie tak, że patrzę, jak rozpadają się wieloletnie związki moich przyjaciół i myślę, że ze mną na pewno będzie tak samo. To jest takie dziwne uczucie... Zna się kogoś od wielu lat i od zawsze razem z kimś. A tu nagle bum i para się rozstaje... Chociaż nie znaczy to, że zostawię tżta tylko dlatego, że twierdzę, że prędzej czy później i tak sie rozstaniemy
Nie chwaląc się uchodzimy za bardzo dobraną parę No ale cóż znaczymy my malutcy z naszym stażem 2,5 roku wobec związków 8-letnich
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
Stary 2011-04-26, 09:37   #1792
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chwaląc się uchodzimy za bardzo dobraną parę No ale cóż znaczymy my malutcy z naszym stażem 2,5 roku wobec związków 8-letnich
Nie mierz tego w ten sposób Ja biorąc ślub miałam taki staż wcześniej byłam z kimś duuuuużo dłużej i co? I d.u.p.a za przeproszeniem
Stary 2011-04-26, 09:43   #1793
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:

Może Wasza Mrówa chce zostać olimpijką w jakiejś dyscyplinie i już trenuje
My się śmiejemy, że się przytula do jelita mojego i mówi - mama jeść! no masakra, bo mnie w nocy budzi franca
Cytat:
Wiesz, ja nie lubię się na nikim wzorować Wolę żyć wedle zasad ustalonych przez siebie Jakby co będzie na mnie
no to dawaj przykład Ja mam inne założenia, uważam, że dobrze jest mieć się na kim wzorować szczerze mówiąc.

A co do tych 8 letnich związków, to czym one są wobec tych 30-letnich?
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-26, 09:44   #1794
kasia0912
Zakorzenienie

Nie staż,ale dopasowanie par jest ważniejsze U mnie w rodzinie ludzie z krótkimi stażami brali ślub i są szczęśliwi Moi rodzice wzięli po chyba pól roku i są prze szczęśliwi i praktycznie się nie kłócą. I to dla mnie idealne małżeństwo chciałabym tak jak oni

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 09:44   #1795
Gwizdak
Zakorzenienie

a jutro odbieramy mieszkanie, lalalalala
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2011-04-26, 09:51   #1796
kasia0912
Zakorzenienie

Gwizdak Gratulację

my mamy w czwartek albo piątek jechać na zakupy majówkowe w 8 osób to będzie szaleństwo.

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 09:54   #1797
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:

No i nie pomyliłam się z tymi lilakami - kwitną skubańce
Stary 2011-04-26, 09:55   #1798
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia0912 Pokaż wiadomość
Nie staż,ale dopasowanie par jest ważniejsze
a ja myślę, że miłość, wzajemne zaufanie, wyrozumiałość, chęć ugody, a nie kłótni, kompromis, umiejętność wybaczania, rozmawianie i myślenie o drugiej osobie bardziej niż o sobie są ważniejsze od dopasowania nawet W końcu takie związki - ogień i woda też są fajne, a ludzie z pozoru zupełnie do siebie nie pasują.

No i ludzie w związkach się zmieniają "dopasowują do siebie". Ja się pod wpływem tż zmieniłam bardzo. on pod moim też. Wzajemne wpływy

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:

No i nie pomyliłam się z tymi lilakami - kwitną skubańce
yyyyyyyyyyyyyyyy

nie wiem z czego się śmiejemy,ale się pośmieję z Tobą
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2011-04-26, 09:57   #1799
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
jea mrówa się też cieszy na pewno

wiecie co? martwię się o mojego kikuta. krzywe toto, spuchnięte i pęka skóra u góry, buuu.
Stary 2011-04-26, 09:59   #1800
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
yyyyyyyyyyyyyyyy

nie wiem z czego się śmiejemy,ale się pośmieję z Tobą
To tak w ramach kontynuacji rozmówki o zwariowanej przyrodzie z zeszłego tygodnia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości