Wiosna do nas zawitała, kolejna PMka TAK powiedziała - PM 2011, cz.33 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-26, 09:59   #3301
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna do nas zawitała, kolejna PMka TAK powiedziała - PM 2011, cz.33

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Co do podziału mieszkania, jeśli nie było testamentu to Herbadka ma rację Należy się każdemu z rodzeństwa po tyle samo.
Ale Maria pisała, że oni się mają zrzec tego mieszkania i że brat powiedział, że jeśli nie będzie intercyzy to on się nie zrzeknie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 10:00   #3302
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Czy u Was też jest taka brzydka pogoda??
u mnie piękne słońce
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 10:03   #3303
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
U mnie przepiękna wiosna
Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
u mnie piękne słońce
oddajcie trochę słońca!!!

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 10:03   #3304
kaska87
Zakorzenienie

cześć

u mnie rano była pogoda ale teraz pojawia się słonko i jest ładnie

do P. dzownili że obrączki są do odbioru czekam na niego i dziemy

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 10:04   #3305
notatki85
Raczkowanie

W Kielcach słonecznie, ale chłodno
Stary 2011-04-26, 10:09   #3306
Africa_Sun
Raczkowanie

Dziewczyny dziękuję za miłe słowa, powoli dochodzę do siebie bo nie mam wyjścia, są inne koty, Tż, praca, przygotowania do ślubu ale jak tylko ktoś wspomni o Afri zaraz wyję.

Cytat:
Napisane przez mariaantonowna Pokaż wiadomość
Idziemy na 11 do notariusza ! Trzymajcie kciuki !

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Dzień dobry poświątecznie

Zaczyna mnie ściskać żołądek
bambusiek na pewno wszystko wyjdzie pięknie i tak jak sobie wymarzyłaś a za tydzień będziesz nam opowiadać jak było. Nerwy jak najbardziej uzasadnione

Cytat:
Napisane przez morenica Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki !

Niedługo rozmowa ws. pracy i zaczynam się stresować jak cholera... Mam nadzieję, że będzie dobrze...bo zależy mi na tej pracy. Nie jest to praca moich marzeń, ale przynajmniej jakaś kasa będzie, a teraz jak jest tyle wydatków to wszystko się przyda no i samopoczucie moje na pewno się poprawi...

Miłego dnia
za udaną rozmowę

T'ai, Justii nie mogę się doczekać Waszych wrażeń ze ślubu, to już za chwileczkę

Co do pigułek to brałam je dosyć długo i szczerze odradzam każdej dziewczynie, która planuje dzieci. Celulit, gorsza cera czy nieregularne cykle to pikuś.
Africa_Sun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 10:09   #3307
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Dziewczyny.. że tak zapytam.. odstawiała ktraś z Was piguły? Co się działo po odstawieniu? Bo ja tylko kończę opakowanie i rzucam. No i tak myślę co mnie czeka
ja rzuciłam w grudniu albo styczniu i cykl mi się przełużył do 80-90 dni, syfy mi wychodziły (ale nie tak strasznie jak kiedyś) a tak to jestem zadowolona moje piersi do małych nie należą, więc te pare cm mniej mnie nie przeraża (gorzej TŻ ) ale nie zauważyłam zmian. ja odstawiłam wkońcu bo boimy się, żeby później nie było problemów z ciążą
Cytat:
jak mi się tak rozreguluje wszystko to bede sie schizować, że w ciazy jstem lol bo bede myślala, że się spóźnia @
yyyy, a ty przecież jesteś teraz sama to niby jak masz być w ciąży
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
18 dni do ślubu - masakra!!!

Cytat:
wiesz u mnie było np tylko jedno spotkanie i to grupowe bez żadnych tam wykresów
pani stwierdziła że w dobie internetu nie ma to sensu
u mnie było w ramach kursów na ostatnim spotkaniu wchodziło się na 15 minut, ale ja powiedziałam, że o tym mam na studiach więc nas wypuściła po minucie stwierdziła, że nie będzie się wymądrzać skoro wiem tyle samo tylko powiedziała TŻtowi, że to jest sprawa partnerska, a nie tylko kobieca
Cytat:
Napisane przez morenica Pokaż wiadomość
Niedługo rozmowa ws. pracy i zaczynam się stresować jak cholera... Mam nadzieję, że będzie dobrze...bo zależy mi na tej pracy. Nie jest to praca moich marzeń, ale przynajmniej jakaś kasa będzie, a teraz jak jest tyle wydatków to wszystko się przyda no i samopoczucie moje na pewno się poprawi...

Miłego dnia

Cytat:
oo i bardzo dobre stwoerdzenie :P kumata kobieta hehe wie, że każdy może sobie ściągnąć... bo raczej bardzo rzadko się zdarza, że ktoś serio zrobi swój

bedzie dobrze !!
no właśnie, tym bardziej, że potrzebny jest pełny cykl do zrobienia go , a korzystać z niego stu procentowo można dopiero po ok 6 misiącach regularnego stosowania więc jeden wykres nic nam nie da

Cytat:
macie brzydkie uda od tabsów
hehe też pierwszy raz słysze

Cytat:
ja nie mam (odpukać!!!!!!!) ale mam ponoć dobre geny od babci
ja mam celulit od gimnazjum, ale jakoś mi on szczególnie nie przeszkadza

Cytat:
Napisane przez stubbornme Pokaż wiadomość
ja się zawiesiłam bo poszukuje piosenki na podziękowania dla rodziców, ale widzę że też zamilkłyście
ja chcę Preludium-dzięki wam
Cytat:
Do ślubu 4 dni

TŻ ciągle się stresuje wszystkim, ślubem, pracą, a teraz jeszcze tym, czy nie jestem w ciąży. A sam chciał. Eeh, faceci.

yyyy to chciał zrobić dziecko, a teraz się boi, że będzie dziecko?

T'ai i bambuś nie wierze, że załączył wam się stres ślubny!

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Niesforna_88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-26, 10:11   #3308
niunia32
Zakorzenienie

o u mnie się słońce zaczęło przebijać

ale się zestresowałam. wchodzę na grupową pocztę i widzę wiadomość o temacie: wyniki. otwieram a tu info, że będą do piątku.
a ja tu już czekam co dostałam z egzaminu ;/

Malinka

Haniusia
Stary 2011-04-26, 10:12   #3309
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niesforna_88 Pokaż wiadomość

Stary 2011-04-26, 10:13   #3310
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
U mnie przepiękna wiosna
U mnie słoneczko, ale jakoś bardzo ciepło to nie jest.

Cytat:
w ogóle... dziś 26 kwietnia... do 1 maja miałam dostać potwierdzenia kto będzie na ślubie, a kto nie i co? z 80% gości wciąż łaskawie nawet sms'a nie posłało a ja myślałam, że problem to zorganizować wesele, a tu widać, że problem to na nie przyjść...

u Was też tak?
u mnie to nieciekawie, bo... nie chodzi o to, że ktoś jest zobowiązany, ale człowiek myśli, że rodzina to jednak bliscy którzy chcą uczestniczyć w ważnych chwilach, a tu... zonk
U nas ludzie wcale nie potwierdzali, jak nie wiedziałam czy np koleżanka przyjdzie sama czy z kimś to po terminie sama dzwoniłam i pytałam. A jeden kolega mojego TŻ do dziś nie dał znać czy będzie Zresztą to też był jeden z powodów kłótni, bo TŻ widział się z nim ostatnio 2 razy ale nie zapytał bo kolega nie poruszał tego tematu Tłumaczę TŻ że to jego interes zapytać bo potem na weselu my będziemy mieć problem jeśli on jednak przyjdzie w dodatku np z kimś i nie będzie dla niego/nich krzeseł a jak juz się dostawi to nie będa udekorowane tak jak reszta, w dodatku to my będziemy musieli wtedy latać i załatwiać to z obsługą. Ale do TŻ nie dociera ani jak ja mu to tłumaczę, ani jak Jego mama wczoraj mu to samo mówiła..

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ale Maria pisała, że oni się mają zrzec tego mieszkania i że brat powiedział, że jeśli nie będzie intercyzy to on się nie zrzeknie
Mają się zrzec w teorii, w praktyce różnie może być. Jak nie ma testamentu to wszystkim po tyle samo przysługuje. Wiem, że to czarny scenariusz, ale jak ktoś robi takie problemy, jak brat TŻ to nie wiadomo co jeszcze wymyśli.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 10:14   #3311
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
yyyy, a ty przecież jesteś teraz sama to niby jak masz być w ciąży
o tym samym pomyślałam

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 10:18   #3312
Niesforna_88
Wtajemniczenie

oczywiście nie zacytowało mi wszystkiego
Cytat:
U mnie przepiękna wiosna
u mnie też
Cytat:
u Was też tak?
u mnie to nieciekawie, bo... nie chodzi o to, że ktoś jest zobowiązany, ale człowiek myśli, że rodzina to jednak bliscy którzy chcą uczestniczyć w ważnych chwilach, a tu... zonk
ja jestem na to przygotowana no i niestety, ale tak jest, że mogą odmówić Ci których byliśmy pewni, ale szczerze teraz mi na tym nie zależy, będą ci co będą chcieli, a ci co nie ich strata ja płakać nie będę, a koszty wesela wtedy też się zmniejszą
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
cześć

my jeszcze nie mamy obrączek
Cytat:
Napisane przez Africa_Sun Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękuję za miłe słowa, powoli dochodzę do siebie bo nie mam wyjścia, są inne koty, Tż, praca, przygotowania do ślubu ale jak tylko ktoś wspomni o Afri zaraz wyję.
no właśnie wcześniej nie zacytowało mi Ciebie bardzo mi przykro z powodu kotka
Cytat:
hehe nie uchroniłaś się a spać możesz? ja to chyba nie zasne

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Stary 2011-04-26, 10:18   #3313
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
...jakby mi ktoś powiedział co się będzie działo w trakcie brania to bym nawet nie zaczynała czytać na ten temat

Możemy sobie piątkę przybić - mam tak samo najgorzej, że zwykle ból mi się zaczyna nad ranem i zdarzało się, że nie byłam w stanie wstać z łóżka i iść po tabletkę przeciwbólową - raz jak się wybrałam to 10 metrów pokoju musiałam się przeczołgiwać po podłodze bo jak chciałam wstać to momentalnie mnie do poziomu sprowadzało dobrze, że zawsze ktoś był w domu, żeby mi pomóc, ale jakby się zdarzyło, że byłabym sama to ja nie wiem co by było a nawet po łyknięciu tabletki później dwie godziny skręcania się i wycia z bólu zanim zacznie na dobre działać
...odpukać już od trzech cykli jest lepiej - teraz to nawet nie musiałam brać przeciwbólowych

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

O właśnie! Jeszcze ten cellulit potabsowy
Dobrze, że mi przeszło
ojjj bez anty...to moje bule menstruacyjne były koszmarne. 3 dni wyjęte z życiorysu. Koszmar. Teraz nawet nie wiem że mnie boli. Ja używam plastrów, nie wiem czy to ma znaczenie. Ale robię sobie przerwy co jakiś czas w braniu. Miesiąc nie naklejam, albo 2, a potem znowu naklejam. Więc może organizm nie dozna szoku jak odstawię kiedyś całkowicie. Mam częśte ble głowy - choć nie wiem czy to do końca od tego, bolą mnie nogi jak wstaje czasem rano i mam większe piersi w miesiącach kiedy naklejam - ale nie jakoś zdecydowanie większe. Są bardziej okrągłe po prostu. No ale gdyby nie plastry to pewnie miałabym już dzieci z nieodpowiednim facetem, więc coś za coś.

http://pannymlode2011.blogspot.com/2.../ardillka.html
ardillka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 10:19   #3314
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
yyyy to chciał zrobić dziecko, a teraz się boi, że będzie dziecko?
Cytat:
o tym samym pomyślałam
Chciał już od jakiegoś czasu, a ja, że dziecko po ślubie, ale, że tak mało już zostało to jaka różnica, czy tydzień przed czy po A TŻ martwi się głównie tym, czy nie będzie nam brakowało kasy na dziecko, na życie ogólnie. Tak naprawdę to biorąc pod uwagę, że na własnym ślubie spodziewam się @ to szanse na ciążę są niewielkie
Stary 2011-04-26, 10:23   #3315
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas ludzie wcale nie potwierdzali, jak nie wiedziałam czy np koleżanka przyjdzie sama czy z kimś to po terminie sama dzwoniłam i pytałam. A jeden kolega mojego TŻ do dziś nie dał znać czy będzie Zresztą to też był jeden z powodów kłótni, bo TŻ widział się z nim ostatnio 2 razy ale nie zapytał bo kolega nie poruszał tego tematu Tłumaczę TŻ że to jego interes zapytać bo potem na weselu my będziemy mieć problem jeśli on jednak przyjdzie w dodatku np z kimś i nie będzie dla niego/nich krzeseł a jak juz się dostawi to nie będa udekorowane tak jak reszta, w dodatku to my będziemy musieli wtedy latać i załatwiać to z obsługą. Ale do TŻ nie dociera ani jak ja mu to tłumaczę, ani jak Jego mama wczoraj mu to samo mówiła..
kurcze nie rozumiem Twojego TŻ, przecież to są koszty... ale ja ogólnie zachowania Twojego TŻ w wielu sytuacjach nie rozumiem więc lepiej nie będę się wypowiadać

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Chciał już od jakiegoś czasu, a ja, że dziecko po ślubie, ale, że tak mało już zostało to jaka różnica, czy tydzień przed czy po A TŻ martwi się głównie tym, czy nie będzie nam brakowało kasy na dziecko, na życie ogólnie. Tak naprawdę to biorąc pod uwagę, że na własnym ślubie spodziewam się @ to szanse na ciążę są niewielkie
achaaa no to to rozumiem chyba każdy to przechodzi...

Jako jedność :

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-26, 10:29   #3316
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
kurcze nie rozumiem Twojego TŻ, przecież to są koszty... ale ja ogólnie zachowania Twojego TŻ w wielu sytuacjach nie rozumiem więc lepiej nie będę się wypowiadać

achaaa no to to rozumiem chyba każdy to przechodzi...
Ja też nie rozumiem, tego kolegi nie uwzględniamy w ilości gości. Mnie martwi tylko to co będzie jak on się jednak pojawi nie dając znać, że będzie bo nie będzie dla niego/nich miejsca przy stole albo zajmą miejsce osobom dla nas ważnym, bo nie mamy winietek. Wczoraj TŻ twierdził, że nie mógł się do niego dodzwonić a ja mam już dosyć kłótni o to. Chyba dzisiaj sama zadzwonię do tego gościa, tylko niech mi TŻ da numer telefonu
Stary 2011-04-26, 10:32   #3317
magbes
Zadomowienie

czesc poswiatecznie
pisze do Was z domku,,, cale swieta zdychałam... dzisiaj poszlam o lekarza i mam zapalenie krtani ..... i zwolnienie do konca tygodnia. i antybiotyki... blee
swieta minly chorowicie ale mimo wszystko sie objadlam ;p zaprosznia porozdawane.zostalo z 5 .
dzis mamy poradnie...zobaczymy jak to bedzie.

Cytat:
Dziewczyny.. że tak zapytam.. odstawiała ktraś z Was piguły? Co się działo po odstawieniu? Bo ja tylko kończę opakowanie i rzucam. No i tak myślę co mnie czeka
ja jk zaczelam brac to przyylam a jak odstailam po okolo roku to zrzucilam moje kg ale to troche tez przez stres ktory mnie wtedy trzymal..ale na pewnoo dstawienie tabl tez sie przyczynilo do tego
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 10:32   #3318
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Też się zdziwiłam

Co do tabsów, to dla mnie koszmarem był początek brania, a po odstawieniu jakichś wielkich problemów nie było - jedynie @ miałam rozregulowany masakrycznie
No i wg moich obserwacji powinnam mieć @ na slubie, a tu już jutro się skończy
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 10:33   #3319
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

hehe nie uchroniłaś się a spać możesz? ja to chyba nie zasne
nie no wiedziałam że ciut stresu będzie
dziś oboje źle spaliśmy ale nie wiem czy od tego bo wcześniej spoko się spało
pewnie dlatego że do pracy po wolnym
Stary 2011-04-26, 10:34   #3320
natalontko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariaantonowna Pokaż wiadomość
Idziemy na 11 do notariusza ! Trzymajcie kciuki !

bambus, T'ai, Justii ja juz sie za was stresuje

za zalatwione sprawy za dds i za te przykre rzeczy ktore was spotkaly

Czesc

W swieta rozdalismy 11 zaproszen i juz wszyscy powiedzieli, ze beda
Moja ciocia ma superasnego pieska Yorka tak sie cieszyl na nasz widok, u mnie na kolanach spal a jaka ma super siersc tez chcem
natalontko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 10:34   #3321
bambusiek
Zakorzenienie

My nie mieliśmy potwierdzeń i nikt nie dał znać, że go nie będzie, więc myślę, że będzie komplet
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 10:34   #3322
Africa_Sun
Raczkowanie

Cytat:
Hello Mój TŻ dziś pierwszy dzień w nowej pracy, tak już po szkoleniach i na dobre zaczyna, tyle, że póki co na okresie próbnym. Jakie to wszystko zamotane i wykorzystujące pracownika. Najpierw 3 tygodnie szkoleń za bardzo małe wynagrodzenie, potem 3m-ce okresu próbnego, też mało płatnego, ciekawe kiedy będzie mógł tam normalnie zarabiać, chociaż na początku i tak zarobki będą niskie, dopiero z czasem po kolejnych szkoleniach, umiejętnościach, ble, ble, ble...
Do ślubu 4 dni
TŻ ciągle się stresuje wszystkim, ślubem, pracą, a teraz jeszcze tym, czy nie jestem w ciąży. A sam chciał. Eeh, faceci.
moni_ka zapomniałam, że Ty też masz ślub w kwietniu Tżowi się nie dziwię, same przygotowania do ślubu to stres a tu jeszcze nowa praca a jakby jeszcze dziecko do tego doszło Nie martw się, jeszcze pare dni i mu przejdzie

Cytat:
Napisane przez notatki85 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
Ja w Święta rozdałam większość zaproszeń, zostały mi 4
Te rozdam w długi weekend

Co do tabletek- brałam jakieś 4 lata... i jakbym mogła cofnąć czas to w życiu bym nie wzięła już tej chemii. Od ponad roku już żadnych nie biorę, schudłam bez żadbych problemów 4 kg, woda w organiźmie mi się już nie zatrzymuje. Jedyny minus to mam mniejszy biust- miałam D, a teraz 75 C, więc szału nie ma.
Poza tym od tych tabletek mam PCO Jedynie ciąża pomoże, jak dam radę zajść kiedyś.
No właśnie, piguły to wygoda ale na dłuższą metę to masakra dla naszego organizmu, gra nie warta świeczki.

Cytat:
cześć

Koniecznie się pochwal jak już je będziesz miała.

Cytat:

no właśnie wcześniej nie zacytowało mi Ciebie bardzo mi przykro z powodu kotka
Dzięki Niesforna

Uciekam bo lecę do fryzjera, mam nadzieję, że mi w końcu zaproponuje coś konkretnego na ślub. A w ogóle to mam urlop do 4go maja i schudłam 1,5 kg
Africa_Sun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 10:40   #3323
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalontko Pokaż wiadomość
bambus, T'ai, Justii ja juz sie za was stresuje

W swieta rozdalismy 11 zaproszen i juz wszyscy powiedzieli, ze beda
spoko mogę ci oddać cały stres

za zaproszenia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-26, 10:40   #3324
natalontko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
My nie mieliśmy potwierdzeń i nikt nie dał znać, że go nie będzie, więc myślę, że będzie komplet
no tak, ale wy macie najblizszych, a my mamy ciut wiecej gosci i roznie moze byc, no i fakt, ze okres urlopowy

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
spoko mogę ci oddać cały stres

za zaproszenia
to oddawaj a pozniej ty wezmiesz moj, pewnie bedzie o wiele wiekszy
Stary 2011-04-26, 10:41   #3325
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
to oddawaj a pozniej ty wezmiesz moj, pewnie bedzie o wiele wiekszy
umowa stoi
Stary 2011-04-26, 10:41   #3326
happy2gether
Wtajemniczenie

Hej! Witam poświątecznie
Rozdaliśmy sporo zaproszeń, za tydzień planujemy rozdać kolejną większą partię a za 2 tyg wybieramy się z zaproszeniami do Lublina

Czytałam już co pisałyście przez ten czas ale jakoś nie mam nastroju do nadrabiania. Odnośnie rodziny to napiszę tylko, że wczoraj o 22;00 zadzwoniła do mnie siostra, żeby złożyć życzenia (szczegół, że już było po świętach) i próbowała się wypytać czy już razem mieszkamy - "co u nas słychać?, a co jeszcze? a co nowego? a co poza tym?" A ja twardo nic nie mówiłam aż w końcu zapytała czy juz razem mieszkamy czy tylko pomieszkujemy? I jak jej powiedziałam, że mieszkamy to puściła tekst "A Ty wiesz, że będziesz się musiała na miesiąc przed ślubem wyprowadzić, bo wam ksiadz nie da rozgrzeszenia? (...) wiesz moja koleżanka się nie przyznała dla księdza, że razem mieszka z chłopakiem to spowiedź jest nieważna..."
Ja wszystko rozumiem jak się wyznaje taką wiarę a nie inną to powinno się jej przestrzegać ale wczoraj się tak wkurzyłam, że już miałam ochotę ją zapytać czy przypadkiem nie zapomniała powiedzieć księdzu że przed ślubem uprawiała sex przedmałżeński i wielokrotnie nocowała u swojego chłopaka!
Zapomniał wół jak cielęciem był
Tak mnie irytuje taka hipokryzja, że nie macie pojęcia
happy2gether jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 10:43   #3327
niunia32
Zakorzenienie

bratowe mi się zapowiedziały, że mi klatkę ustroją. pytały się o kolor przewodni - fiolet

Malinka

Haniusia
Stary 2011-04-26, 10:44   #3328
natalontko
Zakorzenienie

Cytat:
umowa stoi

to w takim razie ja sie teraz bardzo stresuje, spac nie moge po nocach a ty masz luzik
Stary 2011-04-26, 10:49   #3329
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez happy2gether Pokaż wiadomość
Hej! Witam poświątecznie
Rozdaliśmy sporo zaproszeń, za tydzień planujemy rozdać kolejną większą partię a za 2 tyg wybieramy się z zaproszeniami do Lublina

Czytałam już co pisałyście przez ten czas ale jakoś nie mam nastroju do nadrabiania. Odnośnie rodziny to napiszę tylko, że wczoraj o 22;00 zadzwoniła do mnie siostra, żeby złożyć życzenia (szczegół, że już było po świętach) i próbowała się wypytać czy już razem mieszkamy - "co u nas słychać?, a co jeszcze? a co nowego? a co poza tym?" A ja twardo nic nie mówiłam aż w końcu zapytała czy juz razem mieszkamy czy tylko pomieszkujemy? I jak jej powiedziałam, że mieszkamy to puściła tekst "A Ty wiesz, że będziesz się musiała na miesiąc przed ślubem wyprowadzić, bo wam ksiadz nie da rozgrzeszenia? (...) wiesz moja koleżanka się nie przyznała dla księdza, że razem mieszka z chłopakiem to spowiedź jest nieważna..."
Ja wszystko rozumiem jak się wyznaje taką wiarę a nie inną to powinno się jej przestrzegać ale wczoraj się tak wkurzyłam, że już miałam ochotę ją zapytać czy przypadkiem nie zapomniała powiedzieć księdzu że przed ślubem uprawiała sex przedmałżeński i wielokrotnie nocowała u swojego chłopaka!
Zapomniał wół jak cielęciem był
Tak mnie irytuje taka hipokryzja, że nie macie pojęcia
Masz rodzinę w moim pięknym mieście?

A to czy mieszkacie razem i co z Waszą spowiedzią to tylko i wyłącznie Wasza sprawa, co siostrze do tego. Moja siostra też pytała kiedyś czy mieszkamy razem, ale zadowoliła się informacją, że tak. Zresztą, nie przesadzajmy z tym, że jak się mieszka razem to nie dostanie się rozgrzeszenia. My dostaliśmy a niczego nie ukrywaliśmy.
Stary 2011-04-26, 10:52   #3330
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

to w takim razie ja sie teraz bardzo stresuje, spac nie moge po nocach a ty masz luzik
o jak dobrze dzięki ci

Happy głupio siostra gada
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości