|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
i jak narazie musi pracowac na kogos i musimy mieszkac u babci.......
|
|
|
|
|
#1952 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
i w przyszłości mieć z tego zysk. A firmę miał otwierać też mój mąż, ale to z tatą to stolarnie ciągnąć, ale takie cyrki wyszły, że sobie dal spokój i teraz robi dla kogoś |
|
|
|
|
#1953 |
|
Rozeznanie
|
ale dziś ciepło, a w robocie oczywiście klima nie chodzi
![]() pewnie normalnie to bym tego tak nie odczuła, ale w ciąży to ciągle mi gorąco i wystarczy, że odrobinę cieplej się robi to paluchy puchną....stopy też i myśleć się nie chce. Dobrze, że już niedługo do domku. A coś mi się obiło dzisiaj o uszy, że za dwa tygodnie ma być 30 stopni
|
|
|
|
#1954 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() W sobote mój Tż mnie wkurzył bo sobie imprezował na urodzinach kolegi łobuz jeden oczywiście w niedziele był pól żywy tak sie wkurzyłam że zadzwoniłam do teściów żeby nie przyjezdżali do nas na obiad .Natka Brumek mój Krystianek tez będzie łysy jak kolano bo nie mam zgagi Oliweczka przykro mi z powodu wujka a żałoba to moim zdaniem sprawa indywidualna i każdy nosi ją w sercu Marzena gratuluje córki i udanej wizyty ![]() Sweet gratuluje nowej pracy męża Zanka wyniki napewno będą w normie ja to czuje |
|
|
|
#1955 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję kochana
![]() Cytat:
trzymam mocno kciuki, żeby ta cholerna bakteria żadnej krzywdy dzidzi nie zrobiła![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Super wieści!!! No i gratuluję córy!Cytat:
![]() Co do ruchów małej to u mnie podobnie ona chyba lubi dużo odpoczywać sobie, leniuch jeden , choć dziś w nocy tak dała czadu, że obie nie spałyśmy i dzis jestem nie do życia...
|
|||||
|
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1958 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I My się wybieramy własnie w czwartek bo mąz ma cos do załatwienia i wychodzi wczesniej z pracy to akurat Nam pasuje ![]() No własnie musze gince powiedzieć zeby mi dała znowu skierowanie na to badanie.
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#1959 |
|
Zadomowienie
|
Witam poświątecznie
Cieszę się, że już się skończyło to obżarstwo Boję się stanąć na wagę... Szkoda, że pogoda się nie udała. Wczoraj zaczęło się przejaśniać i wybraliśmy się do Tyńca, ale trafiliśmy na burzę i długo tam nie byliśmy. Z burzą wróciliśmy do domu...Dziś rano prawie nakrzyczałam na teściową, bo o 10. przyniosła do pokoju rzeczy mojego męża (a ja prawie zdążyłam się obudzić, ale jeszcze byłam w łóżku) i od razu do mnie, że ona mi może śniadanie przyniesie... Nie wytrzymałam. Już jej mówiłam, że umiem o siebie zadbać pod tym względem i na pewno krzywdy sobie (a tym bardziej dziecku) nie zrobię. A rano już zdążyłam dziś coś przegryźć, gdy mąż wstał do pracy... Trochę aż mi głupio, że tak się zachowałam, ale ja nie wiem, co jeszcze mogę zrobić... Zanka trzymam kciuki za dobre wyniki! SweetAngel gratulacje dla męża! Oliweczka bardzo mi przykro... Marzena brawa za wizytę! A w którym szpitalu zamierzasz rodzić? Ja się nastawiam na Ujastek, ale jeszcze nie wiem, co tam trzeba... |
|
|
|
#1960 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#1961 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Serio pytam, bo wiem, że też w Wawie mieszkasz... Ja szczerze mówiąc, od razu założyłam na początku ciąży, że na NFZ to pewnie ze 2 miesiące będę czekać na wizytę i od początku szukałam prywatnie. Lekarza nie będę zmieniać, bo jestem z niego zadowolona, ale może po ciąży już (żeby nie chodzić prywatnie)...Dlatego tak pytam z ciekawości
Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-04-26 o 15:55 |
|
|
|
|
#1962 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ale się rozkręciłyście
Położyłam się na drzemkę i spałam prawie 3h ![]() marzena za wizytę i gratuluję córeczki ![]() Cytat:
Zastanawiamy się czy Lilka ma odziedziczyć łóżeczko po Filipie a jemu kupimy jakieś bardziej "dorosłe" ale on jest chyba jeszcze za malutki na to ma dopiero 14 miesięcy..Cytat:
|
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
ja chodzę do lekarza na NFZ od początku, tylko prywatnie na usg, bo niestety w przychodni sprzęt jest tragiczny
to ten sam lekarz w przychodni i prywatnie u nas w przychodni przyjmuje raz w tygodniu, w poniedziałki no i od 10.30 jest rejestracja osobista a od 11.00 telefoniczna dodzwonić się ciężko, a często o 11.03 już nie ma miejsc, a przyjmuje 20 pacjentek no to teraz osobiście wyciągam kartotekę i zawsze zostałam przyjęta na kasę chorych mam wszystkie badania (glukozę robię prywatnie, bo na NFZ mogę w jednym laboratorium gdzie ponad 2h otwarty jest punkt pobrań ale na zadupiu i nie chce mi się jeździć)
|
#1964 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny
![]() Ja tak samo odpukać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Idziemy w połowie maja, będę mieć koniec 33 tyg i nie wyobrażam sobie tylko siedzieć Oby mi się tylko samopoczucie nie pogorszyło, na razie jest super ![]() Cytat:
ja na nfz chodzę i pierwszą wizytę miałam w 6tyg, a kolejne jak na razie co 4 tyg.Na dziś już po wizycie Pielęgniarka ze mną przeprowadziła wcześniej pogadankę na temat karmienia piersią, dostałam troszkę materiałów do czytania. Dowiedziałam się że tam w szpitalu jest wręcz zakaz dokarmiania dziecka bez wyraźnego żądania mamy. Nastawieni są na naturalne bo szpital stara się o certyfikat "szpital przyjazny dziecku". To chyba dobrze??? ![]() , wszystko jest dobrze, twardnienie brzucha to tylko z powodu "treningu" organizmu bo szyjka i cała reszta bardzo ładnie. No i morfologia wzorowo, wszystko w normach Mały dalej leży jak leżał, co wiem i bez wizyty, bo w miejscu gdzie ma główkę, brzuch mam jak pagórek a żeby było weselej to chyba mi gdzieś rączkę pod żebra wsadził bo muszę siedzieć jakbym kij połknęła, jak się schylam to mnie jedną stroną blokuje ![]()
|
|
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja tego swojego to bym za żadne skarby na prywatnego nie zamieniła. Zakochana jestem w facecie! Dba o mnie, badań robi tyle, że u żadnego prywatnego bym się nie doprosiła, jest kochany, sympatyczny i co najważniejsze bardzo kompetentny
|
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę ![]() ja rodziłam Filipa na Madalińskiego w w-wie i to też jest szpital promujący karmienie naturalne. Położne bardzo się interesowały czy mały umie ssać, pokazywały mi pozycje i korygowały jak źle małego przystawiłam. dzięki temu początek karmienia był bezproblemowy i bardzo przyjemny
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
zmierzyłam właśnie brzuch
104 cm
|
#1968 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i też zapisuje się od ręki, badania mam wsio za free i gość bardzo fajny i kompetentny ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- u mnie równe 100cm było ale.... to jeszcze przed świętami
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-26 o 17:07 |
|||
|
|
|
#1969 |
|
Rozeznanie
|
witam po swietach i powiem wam ze mialam ich juz dosc kto nieprzyjechal to tylko "ooo przytylas" jeszcze tyle czasu a brzuch juz taki duzy itp no co za ludzie juz niewytrzymalam i sie poryczalam z tego wszystkiego,sama wiem ze przytylam dobrze sie z tym nieczuje no ale zeby w kolko o tym gadac na odchudzanie przyjdzie czas bo porodzie a nie teraz pozatym jak bylam na ostatniej wizycie to przybylo mi niecale 4 kg od poczatku,wiec takiej tragedii chyba niema ale sa uprzejmi ludzie co z✂✂✂ia humor nawet w swieta.........musialam sie wyzalic
|
|
|
|
#1970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko listy nie mam ale będę się kierować listą na stronie szpitala, bo planuję znowu w nim rodzić, ale w każdym szpitalu co innego wymagają
http://www.szpitalmadalinskiego.pl/a...likidopobrania potem będę dokupować te rzeczy które mi się przydały bardzo a nie były konieczne, jak np maść na sutki
|
#1972 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a byłam w 6tyg ciąży---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
nie wolno denerwować ciężarnej co za ludzie
|
||
|
|
|
#1973 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was laseczki
![]() Długo nie pisałam, ale jestem z czytaniem na bieżąco. Święta minęły dość fajnie, jeden dzień u rodziców drugi u teściów, więc nie narobiłam się a tylko odpoczywałam. Chociaż czasem takie siedzenie w gościnie jest bardzo męczące, bo nie ma to jak we własnym domku, można się położyć na kanapie i poczytać chociażby forum ![]() Wreszcie zaczęłam tyć, brzuszek rośnie i mam już 4 kg wkońcu na plusie Co do ruchów to czuję też jak któraś z was cały czas bardzo nisko pod pepkiem i nie są to takie jakieś wielkie kopniaki tylko takie przyjemne kopniaczki. Nieraz chciałabym poczuć tak jak niektóre z Was ten falujacy brzuszek albo wypuklajacy się bardzo widocznie. I mam jeszcze do Was ważne pytanko, czy boli Was też pępek bo mnie od dwóch tygodni nieraz tak bardzo boli pepek, szczególnie od po południa do wieczora, że aż nie mogę z bólu chodzić. jest to taki rozciagajacy, promieniujący ból w pępku tak jakby w środku. Nie mogę wtedy nawet dotknąć palcem. I bardzo boli jak robie siusiu. Nie bardzo wiem czy to może być od siedzenia bo jednak pracę mam siedząca 8h. Poratujcie mnie swoimi doświadczeniami w tej kwestii?? ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- No i oczywiście gratuluję udanych wizyt i w pełni potwierdzonych płci, a za Ciebie Zanka również 3mam kciuki
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
A ja idę do rejestracji i od razu pod gabinet
Zazwyczaj już mam tak ustalone godziny, że jestem 1 albo 2 Chyba się jeszcze nie pochwaliłam, ale przyszedł mi już monitor oddechu W super stanie jest, na początku nie wiedziałam jak się nim posługiwać, ale już jest ok. Sprawdzony i działa
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-04-26 o 17:28 |
|
|
|
#1975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1976 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę i potwierdzenie płci ![]() Cytat:
![]() SweetAngel oby mężowi się udało ![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj byłam u fryzjera, wkońcu wyglądam jak człowiek. Byłam po wyniki, w sumie wszystko wporządku, w moczu tylko jakiś śluz mam Jutro rano wizyta u mojego ginekologa, więc się dowiem co i jak Więc proszę o kciuki za moją szyjkę No i podejrzymy Małego odrazu co tam u niego słychać nowego
|
|||
|
|
|
#1977 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za szyjke
|
|
#1978 |
|
Zakorzenienie
|
ja 7.maja idę na wesele
![]() sukienkę już mam
|
#1979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Ja chodziłam na NFZ jak się staraliśmy o dziecko, na wizyte czekałam ponad miesiąc. U nas w miasteczku jeden gin tylko przyjmuje na NFZ, byłam w 5 tyg. nie czekałam nic, z tym, ze potraktował mnie jak idiotke.
|
|
|
|
|
#1980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.

i jak narazie musi pracowac na kogos i musimy mieszkac u babci.......

oczywiście w niedziele był pól żywy 

, czyli mój wujek, ale taki dalszy. Pogrzeb jutro, ale nie jedziemy, bo mąż idzie do pracy, a ja na samą myśl o pogrzebie bardzo się stresuję, a co dopiero w ciąży...
zębole

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

nie wolno denerwować ciężarnej co za ludzie
No i podejrzymy Małego odrazu co tam u niego słychać nowego