|
|
#1771 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 44
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Dzisiejsze P :
I. owsianka (75g p³atków owsianych, pó³ szklanki mleka 2%, 2 gar¶ci rodzynek, 3 gar¶ci orzechów ziemnych) II. jogurt 'Froop' cytrynowy z pokruszonymi mocno czekoladowymi ciasteczkami domowej roboty III. du¿y talerz spaghetti z ementalerem + snickers IV. 4 kanapki z mas³em i : -serem, pomidorem - serem, pomidorem, sa³at± - szynk±, pomidorem, sa³at± - szynk± + du¿a gruszka I jak wy to oceniacie? ; ) Edytowane przez blablablablabla55555 Czas edycji: 2011-04-26 o 22:32 |
|
|
|
#1772 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 25
|
Hej
mam problem. Nieca³y rok temu zaczê³am stosowaæ siê do wszystkim zaleceñ ¿ywieniowych w tym i pokrewnych w±tkach, ¿eby ustabilizowaæ metabolizm, który mia³am maksymalnie spowolniony. I rzeczywi¶cie czu³am siê fantastycznie od¿ywiaj±c siê w ten sposób,choæ nie by³am super szczup³a(regularnie æwiczy³aM) Niestety jakie¶ dwa miesi±ce temu prze¿ywa³am tak silny stres, ¿e nie by³am w stanie je¶æ-wychodzi³o ok 3 niedu¿ych posi³ków dziennie No i waga zlecia³a mi szybciutko. I chyba nadal mam skurczony ¿o³±dek bo nie jestem w stanie zje¶æ tych 5 posi³ków-no czujê,¿e mi nie przejdzie przez gard³o. Dzisiaj natomiast w ogóle nie mia³am apetytu i zjad³am dwa razy,ale jakie¶ dwie godz ta mi siê gwa³townie zachcia³o s³odkiego, ¿e wch³onê³am pó³ paczki ciastek,kilka kawa³ków czekolady,trochê lodów i jestem tak pe³na i tak mi niedobrze. Czy od jutra zacz±æ znów tak regularnie je¶æ,ale mo¿e takie niedu¿e porcje, ¿eby stopniowo przywzyczaic brzuszek. No i obawiam siê, ¿e przez ponownie spowolniony metabolizm przytyje... I jaki jest najlepszy sposób na dzieñ po ob¿arstwie??dwa razy wiêcej æwiczeñ??Pzepraszam, ¿e siê tak rozpisa³am, ale potrzebuje pomocy bo ju¿ sama nie wiem co robiæ. A no i dodam, ¿e mam znacznie mniej energii i potrzebujê wiêcej snu ni¿ wcze¶niej.
|
#1773 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 769
|
Lekkie R:
I¶: owsiane 50g z mlekiem 2% bananem, po³ówk± kiwi, kawa³kiem ciasta makowego i cynamonem II¶: 3 kromeczki ciê¿kiego, prwdziwego chleba na zakwasie z szynk± wêdzon±, pomodorem, kie³kami, cebul±, rzodkiewk±, papryk± i ogórkiem O: filet z indyka sma¿ony na oliwie z kasz± (jakie¶ 40g) z surówk± z pekinki 1,5 godz si³owego od razu po- paczka sezamków bez cukru K: tuñczyk wsw, 50g ry¿u br±zowego, mix warzyw jak do II¶ + ze 2 ³y¿ki kukurydzy jak to siê prezentuje? nie za du¿o? nie chcê chudn±æ, pragnê rze¼by
|
|
#1774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sposob po obzarstwie.... Nie wiem, napewno nie cwiczenia. Ja olewam momenty obzarstwa jesli nie sa zbyt czesto. Jesli ntomiast zdazaja sie czesto to pewnie trzeba przeanalizowac diete. Ale z takim jednym dniem obzarstwa na jakis czas to organizm sobie poradzi, spoko
|
|
|
#1775 | ||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Cytat:
Ale rozkrêcisz siê Ja to mia³am dopiero s³abe jad³a kiedy¶..Cytat:
![]() Szczerze, to ja siê nie znam. Ale jako¶ tak mi siê wydaje. No to po¶wi±teczne Pp: ¦: bu³ka 100g z ziarnami z mas³em: z ca³ym jajcem wiejskim i sosem tatarskim; z szyn± gruba¶no ukrojon±, sa³at±, ogórem, papryk±, bazyli± i rze¿uch±. jab³ko. II¶: musli(sporo) z jogurtem i wkrojonym bananem, kawa³ babki kakaowej z cukrem pudrem, Ob: Makaronowe kolanka(ogrom) z twarogiem wymieszanym z cukrem(ogrom), cynamonem i wkrojonym ananasem(ogrom) (ogromna porcja). Wyczarowa³am z niczego, bo po ¶wiêtach lodówka ¶wieci³a pustkami P: McFlurry z daim i polew± czekoladow±; kilka ³y¿ek z lionem i polew± truskawkow± (od mamy) K: bu³ka z ziarnami z mas³em, szynk±, pomidorem + serek wiejski z pomidorem, bazyli± i rze¿uch±. Na pewno co¶ pominê³am, potrzebujê ogrom czasu, ¿eby przypomnieæ sobie co jad³am, w³a¶ciwie to ledwo pamiêtam Jak tak dalej pójdzie to przestanê wklejaæ jad³ospisy ![]() ujdzie nie?
|
|
#1776 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 620
|
Mia³o byc P, ale wyszlo z tego mocne U, prawda?
¶n: 3 spore ³yzki sa³atki jarzynowej z majonezem + 3 plastry wedliny drobiowej [wiem, slabo, ale kompletnie nie mialam ochoty nic jesc :/ ] II sn: kawa³ek ciasta z budyniem i galaretka Obiad: 80g makaronu + 150g mieszanki chinskiej na patelnie [³yzka oliwy] + dwa plastry pieczonego schabu Deser: kawa³eczek mazurka kajmakowego Podw: Kawa³ek ciasta cappuccino Kolacja: 3 ³yzki sa³atki [br±zowy ry¿ + tunczyk + zielony groszek + ogorek konserwowy + musztarda francuska] do tego plaster wedliny drobiowej + 2 plasterki krakowskiej podsuszanej + przenna bu³ka po: wpadnie pewnie jakies jablko jeszcze. £adnie prosze o ocenkê
Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2011-04-26 o 21:28 |
|
|
|
#1777 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 170
|
Tak, to znowu ja
, skoro lekkie R, to oceniê lekko. Na niebieskoCytat:
A czy du¿o? ciê¿ko stwierdziæ bo nie widzê ilo¶ci. Ale zdrowo to na pewno.
|
|
#1778 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
takie oto U.
1¶n - du¿a miska twaro¿ku zmieszanego z jogurtem, gar¶ci± suszonych ¶liwek i moreli, granol± z p³atków owsianych, kokosa, mango, ananasa. 2¶n - miseczka tuñczyka z cebulk±. 3¶n - miseczka twaro¿ku naturalnego. obiad - spora ³y¿ka duszonej wo³owiny, ma³y filet z kurczaka, dwa kawa³ki kalafiora, sa³ata z pomidorem i sosem jogurtowo-czosnkowym. kolacja - dwa kawa³ki fileta z kurczaka. wieczorem - dwie gar¶cie pra¿onych solonych migda³ów. chyba co¶ ¶rednio. sama ju¿ nie wiem.
|
#1779 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
Zauwa¿y³am, ¿e jestem omijana
no trudno, wstawiam w koñcu z nudów, a nie z ogromnej potrzeby otrzymania czyjej¶ oceny. Chocia¿ jakby kto¶ mnie zauwa¿y³, to te¿ by³oby ok . Dzisiejsze po¶wi±teczne U: podwieczorku brak, bo 'kolacja' zaczê³a siê wcze¶nie 1. talerzyk sa³atki jarzynowej, tostowana grahamka z szynk±; trochê lodów ¶mietankowo-karmelowych, parê plastrów szynki, jakie¶ orzechy (czyt. nudy w domu) 2. jogurt naturalny z saszetk± fitelli czekoladowo-orzechowej i przypraw± do piernika; 3 podsma¿ony makaron (szpinakowe gniazdka i pe³noziarnisty) z twarogiem pó³t³ustym i veget± pikantn±; 4. (roz³o¿one od 18 do 20) talerzyk sa³atki selerowej, kawa³ek seromaka, pó³ jaja z majonezem, kilka plastrów szynki, (gigantyczny i 'upchany') puchar z owocami (banany i kiwi ¶wie¿e, brzoskwinie i ananas z puszki) z ga³k± lodów ¶mietankowo-karmelowych, bit± ¶mietan± (duuu¿o ) i posypk± czekoladow± - popisowy deser mamy , kawa czarna; marchewka, herbata owocowa dziwnie. ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
|
|
#1780 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 731
|
Cytat:
|
|
#1781 | |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 25
|
Cytat:
|
|
#1782 | ||
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
Co siê dzieje?Cytat:
Widaæ w koñcu jakie¶ urozmaicenie. Rzeczywi¶cie trochê nietypowo, ale wiadomo jak to jest - ¶wi±teczne dojadanie resztek
|
||
|
|
|
#1783 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 768
|
proszê o zerkniêcie.
I.4¶liwki, owsianka (5³ p³, 2³ otr±b, mleko 1,5%, jab³ko, cynamon, siemie lniane, plaster twarogu) II.homo nat (nic innego nie mogê w szkole, ew.jogurt nat, jab³ka ani orzechów nie pogryzê, bo mnie bol± zêby i muszê sobie trzeæ na tarku) III.dorsz na parze w przyprawach, rozgotowana kasza, sa³atka z kapuchy, marchwii i jab³ka; inka z mlekiem IV.jajecznica z 3jaj na ³y¿eczce oleju z pestek winogron; ogórek ¶wie¿y. i jak ujdzie to? tak polecia³am ostatnio ¿e wróci³y wszystkie kg+1 dodatkowy na prezent ¶wi±teczny eh
|
#1784 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
emelie, tynusia, morphine dziêki za komentarz, chyba znów siê trochê pogubi³am.
![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
aha, nie ma owocu. oprócz oleju nie widzê ¿adnych nnkt. zamiast orzechów mo¿e byæ mas³o orzechowe.
http://www.alezdrowe.eu/ https://www.facebook.com/alezdrowe.eu?fref=ts zapraszam ; ) Edytowane przez pozytywna-wariatka Czas edycji: 2011-04-26 o 23:13 |
|
|
|
|
#1785 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 768
|
Cytat:
![]() Ja mam takie okresy-lepiej-¼le-gorzej-o wiele gorzej-lepiej-i tak ci±gle. teraz jest o wiele gorzej.
|
|
#1786 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
g³odna na pewno nie chodzi³am ;-)taaak, dojadanie resztek + go¶cie
|
|
#1787 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 800
|
jad³ospis godny na¶ladowania to to nie jest, ale co tam
![]() ![]() U I. Owsianka - po 2 ³y¿ki p³atków owsianych, orkiszowych i mieszanki otr±b - na mleku z bananem, rodzynkami, pra¿onymi migda³ami & cynamonem <3. trochê podjedzonych lodów z pude³ka II. Miseczka ¿urku z ziemniakami; kurczak duszony w sosie pomidorowym z bak³a¿anem, cukini±, papryk± i czerwon± cebul±. III. 100g twarogu pó³t³ustego rozmieszanego z po³ówk± banana i pestkami dynii; ma³y kawa³ek andruta IV. trochê chipsów, muffinka i 3 piwa. ![]() Cytat:
chocia¿ doda³abym trochê owoców, warzywa nawet s±.
Edytowane przez Lady1000 Czas edycji: 2011-04-27 o 08:48 |
|
|
|
|
#1788 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 769
|
Cytat:
porcje by³y takie w sam raz- na pewno g³odna nie by³am po ich zjedzeniu, ale te¿ nie przejedzona ... ok,bêdê w takim razie tak je¶æ i zobaczymy co na to organizm, dziêkujê
|
|
|
#1789 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 79
|
Proszê o ocenê mojej redukcji. Czy muszê do obiadu dodawaæ wêgle??? Wg obliczeñ i tak przekraczam ju¿ dzienne zapotrzebowanie...
¶niadanie: otrêby, p³atki owsiane, ³y¿ka syropu klonowego, pó³ szklanki mleka II ¶niadanie: twaro¿ek naturalny, ma³y banan obiad: pier¶ z kurczaka, fasolka zielona podwieczorek: 50 g pistacji kolacja: 2 jajka na miêkko, sa³atka z pomidorów i cebuli
|
#1790 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 281
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1791 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 79
|
Dziêkujê serdecznie!
|
#1792 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 274
|
Moje dzisiejsze R i odzyskiwanie okresu:
I¶n: owsianka - 4 ³y¿ki p³atków owsianych, pó³ szklanki mleka, kilka rodzynek; kawa zbo¿owa z mlekiem 1,5% II¶n: tost z dwóch kromek chleba wieloziarnistego o niskim IG z 1,5 plastrami sera ¿ó³tego 28% t³uszczu, plastrem szynki wêdzonej, dwoma plastrami cebulki i ³y¿k± ketchupu; czerwona herbata 10 min orbitrek, abs8 na brzuch obiad: makaron pe³noziarnisty z twarogiem pó³t³ustym i cynamonem (podsma¿yæ na ³y¿ce oleju s³onecznikowego?); zielona herbata kolacja: serek wiejski lekki 150 g z wkrojonym jajkiem na twardo; czerwona herbata I jak?
|
#1793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Co do owoców - przecie¿ wieczorm by³ ca³y puchar A Twój jad³ospis mi siê tam podoba. ![]() PW
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2011-04-27 o 13:54 |
|
|
|
|
#1794 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 800
|
|
|
|
|
#1795 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 140
|
Witam bardzo proszê o ocenê
I. Jogurt naturalny + 1³ otr±b + mandarynka II. Dwie kromki ciemnego pieczywa na to serek wiejski + pomidor + ogórek III. Kawa³ek piersi z kurczaka, gotowana na parze z marchewk±, broku³em i kalafiorem IV. Sa³atka ( sa³atka pekiñska + pomidor + ogórek + rzodkiewka + szczypiorek + sos czosnkowy na bazie jogurtu naturalnego) V. Grejpfrut +1,5l wody mineralnej
|
#1796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to jak to jest? mo¿liwe?
|
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
zale¿y, z jakich przyczyn zanik³ okres.
Ale je¶li chodzi o statystyki tego w±tku, to wiêkszo¶æ u¿ytkowniczek nie doczeka siê powrotu miesi±czki na redukcji. czê¶æ nawet na swoich redukcyjnych P czy U siê nie doczeka.
|
|
#1798 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 274
|
morphine88 - nie mam pojêcia, czy siê da, czy siê nie da, ale i schudn±c musze i odzyskaæ okres te¿, wiêc staram siê to jako¶ po³±czyæ i pogodziæ.
I dalej prosze o ocenê.
|
#1799 |
|
Wtajemniczenie
|
why?
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Ciê ¿ycie! |
|
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 731
|
Bez jakich kolwiek badañ to ¿adna siê nie dowie na czym stoi.
Ja zaczê³am je¶æ du¿o t³uszczy ale i tak by z tego wysz³a d.pa blada bo okaza³o siê ,¿e mam hormonów estrogen itp. zaledwie 5p (tyle co noworodek) a powinno siê mieæ ok.120p. I teraz biorê leki po ,których czuje siê koszmarnie.'Cudowna dieta , cudowna g³upota' Tak¿e dziewczyny , nie zapominajcie o t³uszczach itp.
Francja/ Chorwacja/ Egipt/ Grecja Bu³garia /Hiszpania Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret Edytowane przez Tynusia Czas edycji: 2011-04-27 o 16:42 |
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.

mam problem. Nieca³y rok temu zaczê³am stosowaæ siê do wszystkim zaleceñ ¿ywieniowych w tym i pokrewnych w±tkach, ¿eby ustabilizowaæ metabolizm, który mia³am maksymalnie spowolniony. I rzeczywi¶cie czu³am siê fantastycznie od¿ywiaj±c siê w ten sposób,choæ nie by³am super szczup³a(regularnie æwiczy³aM) Niestety jakie¶ dwa miesi±ce temu prze¿ywa³am tak silny stres, ¿e nie by³am w stanie je¶æ-wychodzi³o ok 3 niedu¿ych posi³ków dziennie No i waga zlecia³a mi szybciutko. I chyba nadal mam skurczony ¿o³±dek bo nie jestem w stanie zje¶æ tych 5 posi³ków-no czujê,¿e mi nie przejdzie przez gard³o. Dzisiaj natomiast w ogóle nie mia³am apetytu i zjad³am dwa razy,ale jakie¶ dwie godz ta mi siê gwa³townie zachcia³o s³odkiego, ¿e wch³onê³am pó³ paczki ciastek,kilka kawa³ków czekolady,trochê lodów i jestem tak pe³na i tak mi niedobrze. Czy od jutra zacz±æ znów tak regularnie je¶æ,ale mo¿e takie niedu¿e porcje, ¿eby stopniowo przywzyczaic brzuszek. No i obawiam siê, ¿e przez ponownie spowolniony metabolizm przytyje... I jaki jest najlepszy sposób na dzieñ po ob¿arstwie??dwa razy wiêcej æwiczeñ??

Ale rozkrêcisz siê 
Jak tak dalej pójdzie to przestanê wklejaæ jad³ospisy
, skoro lekkie R, to oceniê lekko. Na niebiesko

. 

Co siê dzieje?

62-61-60-59-58-57-56-55