|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
dziekuje Wam za wszystkie gratki dla męża
zanetka - BILIŹNIĘTA zanka - beata - ja ma 11 i wiecej nie kupuje madziulka te NIKE sa boskie pewen idrogie jana alle chcialm kupic to ponad 60 zl przekroczylo mialam isc jutro do lekarza ale pojde po dlugim weekendzie bo musze sie dowiedziec o nazwisko alergologa u ktorego bylam na testach a to wcale nie jest taki proste bo to bylo tak dawno ze nawet mam nei pamieta wiec czeka mnei jutro wycieczka do przychodni na drugi koniec miasta i grzebanie w archiwach
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-04-26 o 19:59 |
|
|
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Świetne są te body NIKE
|
|
|
|
#2013 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2014 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2015 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!
Witam poświątecznie ![]() Nie odzywałam się z powodu kulinarnych i duchowych przygotowań do Świąt, sprzątania, najazdów rodziny i innych... Podsumowując, wyniki mam ok, jeszcze jutro mocz odnbiorę i na wizytkę Już się nie mogę doczekać, kiedy znówna na ekranie zobaczę moją kruszynkę Ostatnio jest baaaardzo rozbrykana, nawet przy świątecznym stole pokazała co potrafi przed rodzinką ![]() Co do Świąt, to jak zawsze rodzinnie, odwiedziłam też chrześniaka i w ogóle było miło. Przyszedł mi laktator Avent i te staniki do karmienia... No cóż, cyce jeszcze trochę muszą mi urosnąć, ale myślę, że nie będzie z tym problemów Dziś przyszła mi paczka z lovellą, czapeczką i rękawiczkami dla małej - ta reklamowa przesyłka 1 pranie do przodu Dostałam też od koleżanka nożyczki do pazurków i pojemniki do mrożenia pokarmu Parę zł do przodu. No i czekam na pakę do psiapsiółki po jej córci z mniejszym rozmiarem teraz, a w czerwcu z większym ![]() Wreszcie zakupiliśmy farby do mieszkania i w weekend majowy malowanie ![]() Pogoda cudna, więc pewnie jutro rozłożę się na leżaku z kompem i nadrobię Was od piątku ![]() Pozdrawiam! |
|
|
|
#2016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociażby w klubie A kciuki ściskam już teraz ![]() Vaniliowa - za Ciebie oczywiście też
|
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie się rozgladam za farbami do naszej sypialni w nowym gniazdku
potrzeba mi 10 litrów białej ale jakiejś lepszej, będziemy robić kolor z pigmentów, tzn. sufit biały a ściany na kolor, jakiś taki beżowo-zółty - ciepły kolorek, poprzednio był piasek pustyni z gotowej farby ale nie pamiętam jakiej firmy - ale tak się nazywał teraz chce trochę żywszy beżyk bardziej w zółty wpadający.---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- jejuuu.. jak ja bym chciała taką pakę dostać od kogoś ![]() a tu się nie zanosi niestety... śliczne te bodziaki, na pewno Ci ich nie zabraknie
|
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wypłacą Ci bez żadnych problemów
|
|
#2019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madziulka fajna paka Stapelka doszły pieniążki? mi przyszły koszule do szpitala, moim zdaniem są bardzo fajne, bawełna milutka i nie prześwitują czego się obawiałam ... warte 20 zł za szt wstawię linka może któraś zechce się skusić http://allegro.pl/koszula-nocna-w-pa...554709721.html |
|
|
|
|
#2020 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja poki co mam 10 cm mniej. Cytat:
Natka i Vaniliowa kciuki za wizyty! Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gadaniem się w ogóle nie przejmuj, mi to jednym, uchem wpada a drugim wypada ![]() Madziulka śliczne sa te bodziaki AgaGuernsey a pochwal się jakie łóżeczko kupiliście dla Zuzki? ![]() jeśli bedziemy "przeprowadzać Filipa to myślałam o czymś w tym stylu: http://allegro.pl/braz-lozeczko-dla-...572834884.html
|
|
#2022 |
|
Wtajemniczenie
|
Beatko narazie porobiłam zdjęcia samych bodziaków. Jeszcze dostałam mnóstwo rampersów, śpiochów, półśpiochów, czapeczek, skarpetek itp.
Jak porobię zdjęcia to pokażę
|
#2023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie zastanawiałaś się nas farbą z mieszalnika?? sprawdzcie sobie co Wam się bardziej opłaci, bo dobra biała farba to spory koszt no i pigmenty a jak zabraknie i trzeba będzie dorabiać (różnie ściany piją farbę) to możecie już identycznego koloru nie wymieszać.Ja polecam mieszalnik z tikkurilli i cenowo atrakcyjny ![]() a my po SR i jedna dobra wiadomość to to że w moim szpitalu znieczulenie jest darmowe
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-04-26 o 21:06 |
|
|
|
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
edit: zdublowało mi posta
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-04-26 o 21:15 |
|
|
|
#2025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
Bylismy ogladac wózki, jedn jest pewne wygrywa MAXI COSI Mura 4, tylko ta cena, ale chyba jednak sie na niego zdecydujemy...
|
|
|
|
#2028 |
|
Zadomowienie
|
dobija mnei ta alergia...naady kichania dzis pol rolki papieru velvet do pupki wysmarkałam tylko nim moge bo mieciutki ...oczy swedza i mam dusznosci i kaszel jakis..... a lekarz powiedzial mi ze nie wolno w ciazy nic na alergie brac
ale tak nei moze byc mama mopja nie leczyla aleri i ma astme oskrzelowa...a dusznosci i kaszel to pierwsze tego objawy...wiec zaczynam sie bac Stapelka - przyszlo mi jakies awizo ide jutro na poczte moze to od Ciebie przesyleczka Sloneczko - no fajne te koszuliny ja jednak podjelam decyzje ze kupuje dwie na ramiaczkach bedziemi naj wygodneij ramiaczko w dol i juz a jak bedzie chlodniej to ma szlafrok i bolerko do spania patik - a miej to w dupie ja tez ma zielony wozek na kolyske elektryczna tez marudzili ze przyzwyczaje dziecko do bujania i bedzie problem ale ja zoriblam i tak po swojemu i kupilam...... miej to gdzies wazne zebys ty byla zadowolona i zeby tobie sie podobalo dziubek - szczesciara z Ciebie
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-04-26 o 21:27 |
|
|
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki laski za słowa otuchy, kurcze ja mam taki głupi charakter że się wszystkim przejmuję, nie potrafię odgadać jakoś z humorem i do tego zgryźlwie, pluję sobie w brodę że taka jestem..
Nie dokończyłam wcześniejszego posta bo tzt zabrał kompa, teraz mieliśmy gosći (prosili na wesele), ogólnie padam po dzisiejszym dniu, brzuch mam twardy, to nie przelewki...aż nie mogę się piatku i wizyt doczekać co tam z szyjką itp. Obym nie musiała cały czas leżeć. Zapomniałam co miałam komu odpisać. Zanka sukienka fajna,kolorek extra, chyba nie będzie za krótka? Gratuluję rozpoczęcia kolejnych tygodni, trzymam kciuki za jutzrejsze wizyty. Madziulka słodkie są te body, ile Ty tego masz cholercia Editka olewka na ludzi (wiem, wiem łatwo mówić, sama się przejmuję takimi głupotami). Czasami się zastanawiam czy ze mną coś jest nie tak czy z ludźmi. Szwagierek też do mnie ostatnio: o widzę że się przytyło. Brunetka ja dzisiaj też teraz właśnie mam zgagę. Zdjęcia wózka wstawię w środę prawdopodobnie, jutro rano jadę do krwiopijców-pewnie morfologia źle wyjdzie po chorobie, jeszcze chrypę mam i z zatok spływa taka gęsta wydzielina, aż mi na gardle siedzi. A potem jadę do koleżanki 100 km ode mnie w odwiedziny, rok czasu się nie widziałyśmy, więc zajrzę tu wieczorkiem. A łóżeczko jest w pudełku, najpóźniej w sobotę złożymy. Zostały mi jeszcze zakup pościeli, naklejek do pokoju, dywanu, lampki nocnej, rzeczy do szpitala, i kilka pierdół dla dzidzi, myślę ze na allegro wszystko ogarnę. Jeszcze muszę Wam napisać bo nie wytrzymam: Szwagierek powiedział do teściówki, że jakbyśmy go wzięli na chrzestnego to on by wózek kupił nam taki za 2 tys. No myślałam że skonam jak mi to tzt powiedział. Odkąd dobrze im się powodzi, zarabia po kilka-kilkanaście tysi, wyprowadził się do wawy, kupił mieszkanie, to zrobił sie taki buc zadufany w sobie, co on sobie wyobraża? Niech sie nawet nie szykuje, nie lubię go, prawdopodobnie żaden z 3 braci tzta nie będzie chrzestnym, tylko mój brat. Ehhh temat rzeka...... |
|
|
|
#2030 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo niestety nie było miejsca na już. Uważam że to zależy od miasta i ile jest przychodni, szpitali itd. Moim celem była doktor która została mi polecona a przede wszystkim miała być kobietą, to był mój priorytet i ona przyjmowała tylko w pt przez 3 h z NFZ bo tak pracuje w szpitalu i do tego 2 razy w tyg przyjmuję prywatnie i termin miała bliższy niż jakbym poszła z NFZ Gratuluje że trafiłaś na to że możesz chodzić z NFZ. U mnie np pewnie było by tak, że dzisiaj mam badanie a za tydzień usg, co teraz np sobie tego nie wyobrażam, chodzę prywatnie i za każdym razem mam robione badania + usg a NFZ musiałabym mieć 2 wizyty osobno, pewnie jakbym tak chodziła od początku nic by mnie to nie dziwiło,ale stało się jak się stało i nie żałuję ani grosza na moja gin. Jedyny minus to że muszę płacić za każde badania,ale z tym sobie radzę jeszcze jakoś ![]() Więc nie każdemu się tak trafi jak Tobie ![]() Zanka no właśnie i u mnie z tego co wiem z NFZ usg jest też tragiczny Madziak mnie nie boli ![]() Scio dlatego Ja mówię, że to wszystko zależy od miasta i ilości przychodni, szpitali i lekarzy w danym mieście... Natka Vaniliowa ![]() Pati zdjęcie daj wózeczka ![]() Ja leję na to komu jaki kolor się podoba i co się podoba.Ostatnio oznajmiłam ze nie podoba mi się (pewnie hormony zagrały) zdrobnienie Emilka wolę Emilia to wszyscy bunt ![]() albo że życzę sobie pokoik dla dziewczynki biało - ciemny fiolet ewentualnie akcenty zielone, to że nieee bo kolor ma być ciepły i bla , bla, bla.Ja powiedziałam tylko tyle że dziecko i tak nie odróżnia kolorów Ma mi się podobać i mojemu mężowi, a nie KOMUŚ !Madziulka ale ma nike duzo ale zaszalałaś!Normalnie muszę do Ciebie zajechać,albo Ty do mnie! Tyle co Nas łączy ![]() To jest nie wyobrażalne! Mój mąż też jest z pod znaku bliźniąt moja mama zawsze mówi, że bliźnięta nawet jak nie będą mieć pracy to i tak będą ustawieni życiowo! I najlepsze jest to że jak Ja pracowałam, moje pieniądze się kończyły a mój maż przez jakiś czas nie pracował to i tak więcej pieniędzy miał ode mnie, nie mam zielonego pojęcia jak to robił,ale zawsze tak było! Chodź tu do mnie ! ![]() Wróciliśmy z urodzin szwagra. Pojedliśmy, poplotkowaliśmy i jakaś zmęczona jestem ![]() Jutro powrót do rzeczywistości, mąż idzie do pracy ![]() Będę umierać z nudów! |
|
|
|
|
#2032 |
|
Zadomowienie
|
hej
ja to dzis dopiero zagladam wywiozlam dzis swojego mezulka na busa do niemiec
|
#2033 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny po swietach.
Oczywiscie obzarta jestem ale dwa dni z glowy gotowanie hihi jakis w tym wszystkimi plus.dzis bylam na spotkaniu z polozna no I wszystko jest ok , cisnienie troche niskie 98/58 ale jakas spiaca bylam.nawet mierzyla mi brzuch 25 cm od pepka do wzgorka lonowego. No I waga 63 a startowa bylaw 56 kg wiec juz jest 7 na plusie az sie boje lie jeszcze.... Ja dzis tez mialam spiecie z tesciowa , baba sie uparl ze przyjedzie pomoc przy dzidzi, normalnie juz tlumaczymy jak nienormalnej ze damy sobie rade ze Tz nie pracuje dwa tyg po porodzie.to sie wsciekla I napewno teraz na mnie psioczy. Tesciu zrozumial ze po trzech tygodniach zapraszamy ,tyle ze u nas nie za bardzo ze spaniem, Bo mamy jedno lozko I dwa pokoje no I jeden jest dzienny . Materac jak i'm na podlodze rozloze to sie obraza Bo jedno I drugie problemy z kregoslupem , a na dodatek jak dzwonie to mowi tesciowa jaka jest wiecznie zmeczona , chora to w jaki so sob mi ma nib pomoc , chyba wykonczyc psychicznie, no I jej super porady. |
|
|
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
Moniczka dobrze będzie, szybko zleci zobaczysz
Teraz jest cieplutko, inaczej będzie, i nie zostajesz sama tylko z bejbe I będziesz u siebie w domku rodzinnymZmalowana i Brunetka jakbym bliżej LBN mieszkała to dołączyłabym się do Was do SR.. Muszę coś dojeść bo głodna jestem. Jutro trzeba zakupy do lodówki zrobic, bo pusto. Dosłownie. Od mamy mam swojską szyneczkę i kiełbasę, pycha... Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-04-26 o 21:40 |
|
|
|
#2035 |
|
Zadomowienie
|
Dobrze ze was mam to przynajmniej nie oszaleje z tesknoty
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
zwykła wizyta z usg 70 zł, usg genetyczne i połówkowe 140 zł
|
#2037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() WIem co czujesz, co prawda ostatni raz żegnałam mojego męża tak pół roku temu, ale to były okropne chwile! Teraz sobie nie wyobrażam aby wyjechał na 60 dni sam zwariowałabym chyba z tęsknoty i że hormony mi buzują, sami teściowie by mi przeszkadzali... Aby dojechał cały i zdrowy ![]() Wróci ! Popłacz sobie ale nie za długo bo dzidzia będzie też się zamartwiać ! |
|
|
|
|
#2038 |
|
Zadomowienie
|
popłacze sobie ok??
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
to sporo.Ja płacę za cała wizytę + usg 50 zł ![]() a jak mi robiła połówkowe to tyle samo zapłaciłam. Więc Ciebie to nawet drożej wychodzi jak mnie, a chodzisz z NFZ. I jaka tu sprawiedliwości, powiedz sama?!
|
|
|
|
#2040 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja chodzę do lekarza prywatnie i tak też robię wszystkie badania, a to dlatego że w mojej miejscowości w ośrodku nie ma gina na NFZ, a ten który jest w miarę blisko, jest kiepski i już.
Dziewczyny jaka zgaga mnie pali to szok. Nic nie pomaga, nawet rennie. A już ze 4 dni był spokój. Do tego okropny ból głowy... zamęczę się
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

Jutro rano wizyta u mojego ginekologa, więc się dowiem co i jak
No i podejrzymy Małego odrazu co tam u niego słychać nowego

ma dopiero 14 miesięcy..

zębole
ale tak nei moze byc mama mopja nie leczyla aleri i ma astme oskrzelowa...a dusznosci i kaszel to pierwsze tego objawy...wiec zaczynam sie bac 

ale zaszalałaś!