|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19
Tak jest, zdecydowanie biegac!
#3032 |
Wtajemniczenie
|
DZIEKUJE MOJE KOCHANE
![]() ![]() ![]() TO CHCIALAM USLYSZEC, BO TAK BEDE ROBIC I JUZ, ALE LEPIEJ SIE SKONSULTOWAC Z FACHOWCAMI, NIE ![]() ![]()
#3033 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3034 |
Zadomowienie
|
ze mnie to taki fachowiec jak z koziej du.. trabka
#3035 |
Raczkowanie
|
mozna dolaczyc??
ja znowu zaczynam dietke...niestety stracone 5 kg wrocily ... mialam 64 a teraz 69,2 kg niewiem jak zaczac od uderzeniowki raczej juz nie!!??dzis robie P ale tez nie wiem w jakim rytmie??1/1 czy 3/3? i jak sobie dac rade z ochota na slodkie ???????!!!!!!
#3036 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
biegac biegac i jeszcze raz biegac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3037 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A na słodkie prosty sposób - dukanowe deserki ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3038 |
Rozeznanie
|
Witam Was
![]() Właśnie wstawiłam do pieca placuszki ![]() ![]() jestem jeszcze na drugiej fazie i strasznie głodna chodzę, czy wy też tak macie?? I czuję się okropnie bo nie mam się w co ubrać ![]() hehe tak zle i tak nie dobrze, ale wolę miec doła z powodu braku garderoby niż z powodu wylewającego się tłuszczu ze spodni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3039 |
Wtajemniczenie
|
Kochana ja musialam cala wymienic
![]()
#3040 |
Rozeznanie
|
o no to nieźle, gratuluję wyniku
![]() ja schudłam tylko 8 kg |
![]() ![]() |
![]() |
#3041 |
Wtajemniczenie
|
ale co do wiszacych ciuchow to wiem ze to wkurza ja to juz tylko tuniki i leginsy, bo mam troche do zgubienia mam nadzieje ze pod koniec czerwca 75zobacze
![]()
#3042 |
Zadomowienie
|
Pandzia jestes wielka, grtulacje
![]() a ja jestem wstretna grzesznica ![]()
#3043 |
Wtajemniczenie
|
ja tez grzesze
![]()
#3044 |
Zadomowienie
|
ja mam nadzieje ze uda mi sie jutro wrocic. Wiem ze musze sama chciec ale prosze zmobilizujcie mnie troche. Bez waszego wsparcia naprawde mi ciezko... jak zobaczylam ze forum nie dziala i zdalam sobie sprawe ze wyjezdzam na swieta i nie bede Was czytac to balam sie ze polegne
---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Pandzia ja najwiecej wazylam 92 ale uwierz mi ze wygladalam okropnie. Dopiero przy 70 bede wygladac normalnie, teraz nie strasze ale nadal jestem gruba... niestety ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- ile masz wzrostu?
#3045 |
Rozeznanie
|
dziewczyny jak się chce zrzucić to się zrzuci, trzymam za Was kciuki
ja miałam nerwy jak patrzyłam w lustro na siebie, że tak wyglądam i postanowiłam to zmienić i już nikt mi nie będzie mówił, że jestem gruba czy coś tędy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3046 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam 171 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- no ja tez nadal jestem gruba ale nie rzucam sie w oczy idac ulica ![]()
![]() |
#3047 |
Zadomowienie
|
mnie dopadl jakis kryzys po tych niecalych 3 miesiacach... Podziwiam niektore Was np d66666 tyle czasu i nie daje sie omotacciastkom czekoladkom i innym zakazanym. Ja sie zachowywalam wczoraj jakby mnie ktos z buszu wypuscil i jakbym chociaz miesiac nie jadla. Salatke bigos ciastko czekolade potem znowu salatke pomieszanie z poplataniem, cud ze nie bylo
![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- ja mam 167 albo troszke mniej. Kochana ale Ty bylas w ciazy wiec to troszke co innego. Dla mnie jestes Mistrzu naprawde piekny wynik ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- musze leciec do jutra! Mega spadkow Wam zycze ![]()
#3048 |
Wtajemniczenie
|
no i ja zmykam
![]() ![]() ![]()
#3049 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Jaki świat maly ![]() Przegladam stare wątki i w ostatnim znalazłam Twoje zdjęcia, wyglądasz genialnie ![]() Cytat:
![]() Nie dość,że sklad lepszy to taniutka do tego ![]() Pamiętam ![]() Także zaczynam od jutra, ale przygotowana jak do egzaminu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3050 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
![]() ![]() Ale mi się niestety trochę ostatnio grzeszyło, więc dlatego tylko tyle zrzuciłam od listopada. Normalnie byłoby dwa razy tyle. I mam nadzieję do wakacji zrzucić jeszcze 10kg ![]() ![]() W skrócie: otręby, woda, jak najwięcej mięsa, nabiał do 1kg dziennie (włącznie z mlekiem), jogurty jako sos (nie samodzielnie), proporcje T+W<B i od siebie mogę polecić przepisy na babkę piaskową, ptasiankę i gyrosa ![]() Co do jajek to niby są jakieś ograniczenia, ale ja wcinam kilka razy w tygodniu po 4szt na śniadanie ![]() Jak nie ma zastojów (od II fazy) to możemy sobie zjeść raz czy dwa w tygodniu deserek Satino 0%. A najlepiej zrobić Nutelkę, ale to już nie za często. Gyros jest naprawdę pyszny - chcesz przepisa? ![]() I jaki tryb przyjmiesz na II fazie? Ja mam 5/5. Aaa! I jeszcze: najlepiej z nabiału jeść chude twarogi (20/100g białka) i serki wiejskie lekkie, a dopiero później jakieś jogurty itp (choć jest jeden jogurt, który możemy jeść normalnie, nie jako sos, ma dobre proporcje - "Maćkowy Zero"). Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2011-04-26 o 17:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3051 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teoretycznie, tez mam do ok 4 lipca zrzucić 10 kg, zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie ![]() Chyba najbardziej to mi piwa będzie brakować ![]() Cytat:
![]() suuper streszczenie, dziękuję ![]() Jesteś kochana ![]() No pewnie że chcem przepis na gyrosa ![]() Myślałam o 2/2, bo bez warzywek to ja raczej długo nie pociągne... Serki wiejskie mogę jesc non stop, za jogurtem nnie przeppadam...chyba będzie ok ![]() Zrobilam ten test francuski, i wyszło mi że na uderzeniówce stracę ok 800 gr, kurcze, myślałam że więcej...ale to chyba dobrze ![]() Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2011-06-02 o 09:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3052 | |
Czekam na Ragnarok
|
Ooo tak... Piwko
![]() Cytat:
![]() Gyros jest pyszny z keczupem (możemy jeść ten McDonald, bo nie ma cukru). GYROS Składniki: dwie podwójne piersi z kurczaka przyprawa Złocisty Kurczak Kamis (daję ok. 3-4 łyżki) 3 łyżki otrębów szczypta wegety 3 jajka Kurczaka kroisz na małe paseczki/kawałki. W miseczce bełtasz jajka z otrębami i przyprawami. Wrzucasz kurczakowe kawałki do mieszanki, czekasz chwilę ![]() Patelnię podlewasz wodą, tak żeby zakryło. Wlewasz kurczakową mieszankę i co jakiś czas obracasz mięsko. Smażysz tak, żeby było dobrze ![]() Czas przygotowania + smażenia to około pół godziny, także jest to bardzo szybki obiadek ![]() PTASIANKA Składniki: 250g jogurtu naturalnego 250g serka homogenizowanego (Pilos 3% z Lidla) 1,5 łyżki żelatyny aromat (np cytrynowy i waniliowy) 2 łyżeczki kakao 2/3 szklanki wrzącej wody (rozpuszczamy w niej słodzik i żelatynę) 15-18 tabletek słodzika Żelatynę i słodzik rozpuszczamy w gorącej wodzie. Odstawiamy do ostygnięcia. Miksujemy jogurt, serek i aromat. Dodajemy letnią żelatynę do serka i jogurtu, miksujemy ok 2 minut. Rozlewamy połowę masy do pojemniczków/pucharków. Do pozostałej połowy dodajemy 2 łyżeczki kakao i miksujemy. Masa biała powinna być już zastygnięta także wlewamy na górę masę czarną. Dajemy do lodówki na ok 30 minut. PYCHOTKA! BABKA PIASKOWA Składniki: 5 dużych jajek szczypta proszku do pieczenia (na czubek małej łyżeczki) 6 łyżek otrąb owsianych 15-18 tabl. słodzika rozpuszczonych w niewielkiej ilości gorącej wody (UWAGA SŁODZIK NIE MOŻE MIEĆ ASPARTAMU) Dowolny olejek – ja daję arakowy lub cytrynowy i waniliowy Oddzielić żółtko od białka. Ubić białko na sztywną pianę. Otręby zmiksować z żółtkiem, aromatem, rozpuszczonym słodzikiem, proszkiem do pieczenia. Następnie wymieszać z pianą z białek. Piec na termoobiegu, temp. 150 stopni, 32-35min. Najlepiej piec w silikonowej formie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3053 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do tego faceci rzucaja ale sie na ziemie na Twoj widok. Naprawde jestes bardzo atrakcyjna kobitka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
![]() Ja nie tkne juz przez dlugi czas niczego normalnego przeddietowego z czystego strachu, bo u mnie nawet male odejscie od dukana konczy sie tragicznie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3054 |
Raczkowanie
|
Święta, święta i na szczęście po świętach...
![]() Witam nowe Dukanki, pozdrawiam zaawansowane ![]() u mnie nie było źle, pierwszy raz upiekłam pyszny dukanowy chleb (jeśli chcecie mogę wkleić przepis, bo dobry i sprawdzony), sernik na zimno... jedyny grzech to kawałeczek wiejskiej kiełbaski i kilka groszków w sałatce ![]() Dziewczyny, mam jeszcze ważne pytanie. Dlaczego zamiast skrobi kukurydzianej nie można używać ziemniaczanej skoro wartości odżywcze są niemal takie same, a nawet minimalnie przemawiają na korzyść ziemniaczanej? Czy Dukan to wyjaśnia? Może nie doczytałam.. Ta druga jest tańsza i łatwiej dostępna. Z góry dzięki za odpowiedź Skrobia kukurydziana na 100 g: kcal 353 B 0,2 g W 86,8 T 0 g Skrobia ziemniaczana na 100 g: kcal 342 B 0.6 g W 83.5 T 0.1
#3055 |
Wtajemniczenie
|
Byc moze chodzi o wlasciwosci owej skrobii kukurydzianej, ktora lepiej zageszcza i mniej jej sie uzyje ,sama nie wiem.
Grzechy male, wybaczone ![]() A przepis chce chce ,prosze ![]() Mi sie marzy taki gliniasty razowiec, najlepiej z ziarnami, duzo ziaren slonecznika... ![]()
#3056 |
Czekam na Ragnarok
|
Anastazja - zapomniałabym o pysznej bułeczce
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3057 |
Raczkowanie
|
SPRAWDZONY PRZEPIS NA PYSZNY CHLEBEK DUKANA:
Składniki: 1 szkl. otrębów pszennych 2 szkl. otrębów owsianych pół szklanki maizeny 4 jajka 1 opakowanie serka wiejskiego light 250 g 1/3 szklanki maślanki lub kefiru 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Otręby wymieszać z maizeną, solą i proszkiem do pieczenia. Łyżką połączyć żółtka z serkiem (nie rozgniatać serka). Masę jajeczno - serową dodać do suchych produktów, wlać maślankę tak żeby było "mokre" i wszystko dokładnie wymieszać. Na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek. Wszystko dokładnie, ale delikatnie mieszamy. Gotowe ciasto przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 1 godzinę i 15 min. (ja potrzymałam 5 min więcej). Wierzch posypałam czarnuszką. Można też kminkiem, albo tym co lubicie najbardziej... Smacznego!!! Dieta z takim chlebem nabiera zupełnie innych barw ![]()
Edytowane przez anita-p Czas edycji: 2011-04-26 o 18:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3058 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A gyros na niedzielny obiadek ![]() Fenrisku ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3059 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Właśnie się wkurza, że mu herbatki nie posłodziłam. Solennie pomieszałam, ale zapomniałam posłodzić. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3060 | |
Zadomowienie
|
Witam Laseczki,
![]() ![]() Cytat:
![]() Powiedzcie czy kurczaka na grilu takim na powietrzu można piec ze skórką i potem zdjąć czy lepiej zdjąć i piec w foli aluminiowej? Jedziemy na działke na długi weekend i mamy zamiar zrobić grila więc może pomożecie mi z jedzeniem grilowym,co można fajnego wykombinować? Z góry dziękuję ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.