DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D ) - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-26, 19:51   #3841
Agus140188
Rozeznanie

Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru Pokaż wiadomość
no od P, to by było jak uderzeniówka;P bo wiele się nie różni... a to za duży szok dla organizmu, a nie da i tak takich efektów jak za pierwszym razem, więc po co go męczyć

oj kochana, my też tęskniłyśmy, ale wizdisz-nie było Cię i grzeszki, nieładnie!

hihi,ja zjadłam liście trującego kwiatka... kwiatek stoi do dziś-milion razy przesadzany, przycinany, ale stoi! ponad 20 lat no i spadałam ze schodów miliony razy i trochę dziwna jestem, no ale... bywa

ja podawałam cieszę,się,że smakowała no forum dodaje otuchy i motywuje i gratulacje bezgrzesznych świąt

hmm, faktycznie mogłoby to być zaskoczenie, ale z drugiej strony, gdyby to było tak ważne, żeby stopniowo wprowadzać produkty to Dukan chyba by o tym wspomniał

a wiecie co, 1 lipca zaczynam III fazę, tzn planowałam... a 2 chyba będzie wieczór panieński szwagierki... ja się boję, że tam umrę po półrocznym braku alkoholu :P albo spędze noc w wc, jak mi alko podkręci metabolizm specjalnie kończę 2 tyg przed weselem, żeby trochę "potrenować" 4 razy na ucztach, żeby nie paść,a zapomniałam wziąć pod uwagę panieńskiego
No teraz to my rzeczywiście jesteśmy "niezaprawione" w boju i szybko można wymięknąć po alko. Trenuj, trenuj bo pierwsza odpadniesz
Stary 2011-04-26, 19:51   #3842
201604301943
Konto usunięte

HEJ LASKI!!!! WITAM POŚWIĄTECZNIE strasznie długo mnie tu nie było za co od razu przepraszam ale wiecie jak to jest - najpierw przygotowania do świąt a potem spotkania rodzinne itpd... chyba nie nadrobię waszych postów bo jak zwykle tyleee naprodukowałyście dlatego ogólne gratki za spadki i powitalne dla wszystkich 'nowych' a teraz 'spowiedż' poświąteczną zgrzeszyłam.... kawałkiem szynki wieprzowej (ok 2x1x1 cm) i kawałkiem kabanosa długości 1cm - to w ramach święconki więc nie wypadało inaczej. do tego zapewne przekroczyłam ilość otrąb bo były i w babce i w pasztecie i w cieście a już w święta postanawiałam sobie nie wyliczać jaki kawałek wyżej wymienionych mogę zjeść żeby była porcja otrąb... no i jeszcze sporo marchewki gotowanej było w sałatce jarzynowej ale musiałam jej dużo jeść żeby nie rzucić się na tą tradycyjną i to by było na tyle... teraz obiecuję poprawę i obecność na wątku
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 20:17   #3843
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
HEJ LASKI!!!! WITAM POŚWIĄTECZNIE strasznie długo mnie tu nie było za co od razu przepraszam ale wiecie jak to jest - najpierw przygotowania do świąt a potem spotkania rodzinne itpd... chyba nie nadrobię waszych postów bo jak zwykle tyleee naprodukowałyście dlatego ogólne gratki za spadki i powitalne dla wszystkich 'nowych' a teraz 'spowiedż' poświąteczną zgrzeszyłam.... kawałkiem szynki wieprzowej (ok 2x1x1 cm) i kawałkiem kabanosa długości 1cm - to w ramach święconki więc nie wypadało inaczej. do tego zapewne przekroczyłam ilość otrąb bo były i w babce i w pasztecie i w cieście a już w święta postanawiałam sobie nie wyliczać jaki kawałek wyżej wymienionych mogę zjeść żeby była porcja otrąb... no i jeszcze sporo marchewki gotowanej było w sałatce jarzynowej ale musiałam jej dużo jeść żeby nie rzucić się na tą tradycyjną i to by było na tyle... teraz obiecuję poprawę i obecność na wątku
no mam nadzieję, że już teraz nas nie zaniedbasz:brzyd al:

"Czas to najcenniejszy podarunek, jaki możemy dostać od innych"...
extravagance86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 20:23   #3844
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agus140188 Pokaż wiadomość
No teraz to my rzeczywiście jesteśmy "niezaprawione" w boju i szybko można wymięknąć po alko. Trenuj, trenuj bo pierwsza odpadniesz
hihi, będę musiała oszukiwać... zwłaszcza, że wódki nie piję od kilku lat... więc ciężko będzie wyhamowac w odpowiednim momencie...
Cytat:
oj,myślę,że takie grzeszki nie będą takie złe! ja zgrzeszyłam ketchupem :P i kiełbaskę drobiową jadłam, ale myślę, że tłusta dość była... jutro się zważę(choć nie na czczo) i zobaczymy, jak ten tydzień PW:P

Metalku,jutro wyślę Ci wyniki, dobrze? bo dziś oddałam siusiu do analizy:P
Stary 2011-04-26, 20:31   #3845
modliszka87
Raczkowanie

GG do modliszka87

Cytat:
Napisane przez julitaw Pokaż wiadomość
Niezle, zdaje sie ze co dla Ciebie strachem, dla mnie jest nadzieja co miesiac. Tyle ze u mnie @ i tak przychodzi jak sobie chce, wiec nie mam co liczyc na niespodzinke
Dobrze, ze sie uspokoilas
Kiedyś Ci sie uda ja narazie nie jestem gotowa na matkowanie ;] wkoncu modliszka -nie chce pozbawiac TŻ glowy po stosunku :P a poza tym bratowa niedlugo urodzi corcie i bede podpatrywac czasem jak sie obchodzic z dzieckiem
Cytat:
Poczytaj sobie forum Dziewczynek które stosują III fazę bo one jakoś stopniowo ją wprowadzają. Ta III też jest tam podzielona na jakieś etapy więc lepiej popytaj tam gdzie ją stosują. W książce nic o tym nie jest napisane, ale może to i lepiej żeby nie zaszokować w negatywnym znaczeniu organizmu
dzieki za rade popatrze i poczytam ale poki co mam sile walczyc dalej zobaczymy na ile mi jej wystarczy
jutro 3 dni proteinek a dzis na kolacje napchalam sie pomidorami i ogorkiem, bo niewiele zostalo ze swiat :P

są ważniejsze sprawy w życu niż odchudzanie

http://s1.suwaczek.com/20121020580114.png
modliszka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 22:44   #3846
brombusia
Zakorzenienie

Witajcie Chudzinki poświątecznie

Gratuluję wszystkim spadków

Paati, Extravagance zdjęcia super, pięknie wyglądacie

Co do grzeszenia , to ja pojechałam na święta do Wisły, pobyt z jedzeniem, więc nie było za bardzo nic dukanowego, ale starałam się nie przesadzać
Nie jadłam chleba, makaronu, ziemniaczków, kluseczek i słodkiego
Ale też nie pilnowałam P i PW i wciągałam warzywa aż miło
W każdym razie wzrost wagi zanotowałam o 1 kg, ale jestem w trakcie @ więc generalnie chyba nie będzie źle
Mam nadzieję, że nie odbije się to jakimś strasznym zastojem

Mroziku jak tam przed maturą? Już chyba wszystkiego się naumiałaś?

Modliszko Ty też wyglądasz super
Jesteś taka szczuplutka, chciałabym mieć Twoją wagę już, a to jeszcze tak daleko ...
I bratowa super z brzuszkiem

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

A, dwa małe oscypki mam na sumieniu, pojęcia nie mam czy bardzo zgrzeszyłam, bo nie wiem czy są bardzo tłuste czy nie, w każdym razie skrzypiały między zębami aż miło

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 23:35   #3847
nikamo36
Zadomowienie

Witam Laseczki,za spadki a wzrosty poświąteczne niech idą precz
Cytat:
Takie grzechy to malutkie grzeszki,co do otrąb zapewne nie zjadałaś wszystkich tych smakołyków,tylko po kawałku-trochę

Powiedzcie czy kurczaka na grilu takim na powietrzu można piec ze skórką i potem zdjąć czy lepiej zdjąć i piec w foli aluminiowej? Jedziemy na działke na długi weekend i mamy zamiar zrobić grila więc może pomożecie mi z jedzeniem grilowym,co można fajnego wykombinować? Z góry dziękuję
Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY
Cel II- 80kg
Cel III-70kg(wg.testu Dukana)
nikamo36 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 00:10   #3848
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru Pokaż wiadomość
oj,myślę,że takie grzeszki nie będą takie złe! ja zgrzeszyłam ketchupem :P i kiełbaskę drobiową jadłam, ale myślę, że tłusta dość była... jutro się zważę(choć nie na czczo) i zobaczymy, jak ten tydzień PW:P

Metalku,jutro wyślę Ci wyniki, dobrze? bo dziś oddałam siusiu do analizy:P
też mam nadzieję że moje grzeszki były naprawdę niewielkie i nie zaważą na wadze bo taka jest pewna szansa na 7 z przodu jutro... zobaczymym co to będzie

czekam na wyniki z twoich siuśków w takim razie

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

Cytat:
Napisane przez nikamo36 Pokaż wiadomość
Takie grzechy to malutkie grzeszki,co do otrąb zapewne nie zjadałaś wszystkich tych smakołyków,tylko po kawałku-trochę

Powiedzcie czy kurczaka na grilu takim na powietrzu można piec ze skórką i potem zdjąć czy lepiej zdjąć i piec w foli aluminiowej? Jedziemy na działke na długi weekend i mamy zamiar zrobić grila więc może pomożecie mi z jedzeniem grilowym,co można fajnego wykombinować? Z góry dziękuję
ale tu kawałeczek, tu kawałeczek i mogło się nazbierać ponad 3 łyżki ale trudno, i tak to jeden z mniej szkodliwych grzechów tak myślę

hmm chyba jednak bym piekła w folii, najwyżej na koniec na chwilę położyła prosto na ruszt żeby się zrumienił. a tak ogólnie na grila polecam piersi z kury pocięte na cienkie kawałki i zamarynowane na noc w przyprawach i occie albo w musztardzie czy jogurcie z przyprawami. z tego co mi wiadomo dukan pozwala też na kilka łyżek alkoholu do marynaty a to na pewno dobrze zrobi mięsu. do tego sałatki i szaszłyki warzywne. można piec kawałki cukinii, pappryki, cebuli, pieczarki... a do pełni szczęścia jeszcze sosik czosnkowy na jogurcie lub serku homo....
Stary 2011-04-27, 00:35   #3849
nikamo36
Zadomowienie

Cytat:
też mam nadzieję że moje grzeszki były naprawdę niewielkie i nie zaważą na wadze bo taka jest pewna szansa na 7 z przodu jutro... zobaczymym co to będzie

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

ale tu kawałeczek, tu kawałeczek i mogło się nazbierać ponad 3 łyżki ale trudno, i tak to jeden z mniej szkodliwych grzechów tak myślę

hmm chyba jednak bym piekła w folii, najwyżej na koniec na chwilę położyła prosto na ruszt żeby się zrumienił. a tak ogólnie na grila polecam piersi z kury pocięte na cienkie kawałki i zamarynowane na noc w przyprawach i occie albo w musztardzie czy jogurcie z przyprawami. z tego co mi wiadomo dukan pozwala też na kilka łyżek alkoholu do marynaty a to na pewno dobrze zrobi mięsu. do tego sałatki i szaszłyki warzywne. można piec kawałki cukinii, pappryki, cebuli, pieczarki... a do pełni szczęścia jeszcze sosik czosnkowy na jogurcie lub serku homo....
Dzięki za przepisy,przed dietą marynowałam w occie balsamicznym ale nie wiem czy wolno? Sosik czosnkowy to podstawa,używam go codziennie

---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ----------

Cytat:
Dzięki za przepisy,przed dietą marynowałam w occie balsamicznym ale nie wiem czy wolno? Sosik czosnkowy to podstawa,używam go codziennie
Pytam się teraz bo na działce nie będę miała internetu i nie będę mogła z wami pogadać,chociaż planujemy na lato wziąść jakiś ale jeszcze nie wiemy jaki,może również poradzicie jak macie doświadczenia z bezprzewodowym na odległość
Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY
Cel II- 80kg
Stary 2011-04-27, 00:43   #3850
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
część octów balsamicznych ma w składzie cukier a część nie - poszukaj takiego bez i marynuj!

---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

Cytat:
Pytam się teraz bo na działce nie będę miała internetu i nie będę mogła z wami pogadać,chociaż planujemy na lato wziąść jakiś ale jeszcze nie wiemy jaki,może również poradzicie jak macie doświadczenia z bezprzewodowym na odległość
mimo że laptopa używam głównie w domu, jak stacjonarnego to internet mam bezprzewodowy, akurat blueconnect z ery. gdy jestem na stancji to jestem bardzo zadowolona bo internet śmiga mi niesamowicie. jednak już u mnie w domu bywa problem, nie wszędzie działa, bardzo powoli chodzi. kwestia zasięgu - dlatego warto sprawdzić jaka sieć ma najlepszy zasięg w danej okolicy, wiem że na necie można zdaje się znaleźć mapki z nadajnikami i zasięgiem. druga kwestia to limit transferu. trzeba przeanalizować ile będzie potrzebne i zależnie od tego dobrać odpowiedni abonament, ale to myślę że w salonie już powinni doradzić jak się powie do czego ma służyć głównie internet
Stary 2011-04-27, 00:58   #3851
nikamo36
Zadomowienie

Cytat:
część octów balsamicznych ma w składzie cukier a część nie - poszukaj takiego bez i marynuj!

---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

mimo że laptopa używam głównie w domu, jak stacjonarnego to internet mam bezprzewodowy, akurat blueconnect z ery. gdy jestem na stancji to jestem bardzo zadowolona bo internet śmiga mi niesamowicie. jednak już u mnie w domu bywa problem, nie wszędzie działa, bardzo powoli chodzi. kwestia zasięgu - dlatego warto sprawdzić jaka sieć ma najlepszy zasięg w danej okolicy, wiem że na necie można zdaje się znaleźć mapki z nadajnikami i zasięgiem. druga kwestia to limit transferu. trzeba przeanalizować ile będzie potrzebne i zależnie od tego dobrać odpowiedni abonament, ale to myślę że w salonie już powinni doradzić jak się powie do czego ma służyć głównie internet
Mam ocet balsamiczny od zeszłego roku ale zawizłam go juz na działkę więc jak pojedziemy to sprawdzę
Dzięki za podpowiedź co do neta,poszukamy bo jeszcze trochę do lata
Ide lulu bo synuś jutro(dzisiaj) znowu do szkoły i trzeba rano wstać,życzę spadków i proszę o dalsze podpowiedzi.
Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY
Cel II- 80kg
Stary 2011-04-27, 06:51   #3852
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

Hello Lalunie

Jak tam po świetach??
U mnie tak jak i przed...Nie odwiedzam Wam ostatnio zbyt czesto ale mimo to jestem z Wami myslami.
Ostatnio nie czuje sie najlepiej (psychicznie) mam wiecznie jakiegos doła i w ogóle
To chyba przez to ze nie wyszło mi z ta praca i w ogole, jest jakos do dupy...Czesto siedze sama ze swoimi myslami i coz...placze
Wiem ze to glupie ale ja juz taka jestem a prawda jest taka ze tu gdzie teraz mieszkam nawet nie mam z kim o tym pogadac.

Ehhh no coz nie bede Wam tu zasmucac bo niby kogo to obchodzi...

Dzien jak kazdy, jestem jeszcze przed sniadankiem. Jakby jajec w te swieta bylo malo to ja zjem chyba jaja na miekko na sniadanko hehe i wypije jakas aromatyczna herbatke.
Dzisiaj wybieram sie do urzedu, musze w koncu wymienic dowod osobisty i prawko no i wyrobic dowod tymczasowy mojej corci

Dobrze ze niebawem majowka, moze bedzie ciepełko i wybiore sie wtedy z mezem na caly dzien na rybki - taki blogi relax i lenistwo, tam nic nie trzeba siedzi czlowiek, czasem nawet w zupelnej ciszy i gapi sie na kija hehe

Tchnienie a Ty pedzisz z waga jak szalona...Wielkie Gratulacje
to samo Pandzia, dogonilas mnie laseczko....:roz a: (pokaz sie no jak teraz wygladasz)

Faza II - trwa...

BYŁO: 97,2 KG
JEST: 73,8KG
BĘDZIE: 65 KG
Nadiia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 06:58   #3853
karmeelek
Zadomowienie

Dzień dobry kochane! Nie można Was spuścić z oka na chwilę bo szalejecie z postami.
U mnie dziś na wadze 61,4 czyli jestem 100 na plusie ale taki plus to nie plus Jeszcze max 2 tygodnie i witaj III W sumie boję się, że na III będę jeść podobnie jak na II tylko dorzucę warzywka - nie ciągnie mnie do chleba ani owoców i chyba właśnie owoce będą największym problemem.
dominic, Pandzia niezłe te Wasze chłopaki

modliszka a tu info dla Ciebie To fragment z innego forum ale zapisałam go sobie co by zerknąć do niego w odpowiednim czasie.

"Na jednym z forów francuskich znalazłam wersję 3 FAZY UTRWALANIA WAGI dla tych osób, które obawiają się od razu zastosować ją w formie podanej przez Dukana w jego książce z uwagi na możliwość zbyt szybkiego odzyskania wagi.
Administrator tego forum twierdzi, że wersja ta została przedyskutowana z Dukanem telefonicznie, a nasz guru potwierdził też telefonicznie poprawność tej wersji light 3 fazy. Oto ona:

FAZA STOPNIOWEGO UTRWALANIA musi dzielić się na 3 równe części. I tak:
- przy utracie 10 kg, utrwalanie ma trwać 100 dni, co oznacza po 34 dni na każdy etap tej fazy,
- przy utracie 30 kg, utrwalanie ma trwać 300 dni, co oznacza po 100 dni na każdy etap tej fazy.

Otręby owsiane są obligatoryjne, zaś pszenne jedynie zalecane.

Proteinowy czwartek OBLIGATORYJNY w każdym z etapów.

1 OKRES :
Produkty dozwolone:
- Proteiny i warzywa z fazy naprzemiennej przez 6 dni z 7
- 1 porcja produktów skrobiowych na tydzień, zamiast 2
- 1 posiłek królewski na tydzień, zamiast 2
- żółte sery dopiero w drugim etapie
- 2-3 kawałki chleba dziennie (40-50 g).
- 1 owoc rano i 1 owoc wieczorem lub mus owocowy bez cukru
2 OKRES :
Dorzucamy kolejne produkty dozwolone:
- 1 porcję produktów skrobiowych (czyli 2 porcje na tydzień)
l- ser żółty do wyboru (albo 40 g sera codziennie o zawartości tłuszczu 20% , albo 40 g sera żółtego o zawartości tłuszczu 40% raz na dwa dni)
3 OKRES :
Pełna faza utrwalania:

- 2 porcje produktów skrobiowych na tydzień,
- 2 posiłki królewskie na tydzień,
- porcja sera żółtego (40 g) o zawartości tłuszczu max. 40 % , codziennie, która może być zastąpiona 100 gramami sera białego z pełnego mleka
- 1 owoc rano i 1 owoc wieczorem lub mus owocowy bez cukru"

Więc kochana albo przejdź do pełnej fazy utrwalania (typowa III) albo przeprowadź wersję light Ja raczej podzielę swoją III fazę.
Tylko trzeba pamiętać, że III jest do utrwalania a nie chudnięcia więc jeśli waga będzie spadać to trzeba zwiększyć ilość niektórych produktów.
Mykam robić śniadanko Miłego dnia!

---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Nadiia24 Pokaż wiadomość
Ostatnio nie czuje sie najlepiej (psychicznie) mam wiecznie jakiegos doła i w ogóle
To chyba przez to ze nie wyszło mi z ta praca i w ogole, jest jakos do dupy...Czesto siedze sama ze swoimi myslami i coz...placze
Wiem ze to glupie ale ja juz taka jestem a prawda jest taka ze tu gdzie teraz mieszkam nawet nie mam z kim o tym pogadac.

Kochana nasza.... Mów co się dzieje - pomożemy
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 07:00   #3854
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

Cytat:
Hello Lalunie

Jak tam po świetach??
U mnie tak jak i przed...Nie odwiedzam Wam ostatnio zbyt czesto ale mimo to jestem z Wami myslami.

Dzien jak kazdy, jestem jeszcze przed sniadankiem. Jakby jajec w te swieta bylo malo to ja zjem chyba jaja na miekko na sniadanko hehe i wypije jakas aromatyczna herbatke.
Dzisiaj wybieram sie do urzedu, musze w koncu wymienic dowod osobisty i prawko no i wyrobic dowod tymczasowy mojej corci

Dobrze ze niebawem majowka, moze bedzie ciepełko i wybiore sie wtedy z mezem na caly dzien na rybki - taki blogi relax i lenistwo, tam nic nie trzeba siedzi czlowiek, czasem nawet w zupelnej ciszy i gapi sie na kija hehe

to samo Pandzia, dogonilas mnie laseczko....:roz a: (pokaz sie no jak teraz wygladasz)

dzień dobry!!
nie przejmuj się, każdy ma czasem gorsze dni..
jak coś to przyjeżdżaj do mnie to ja Cię rozbawię:brzydal :

Stary 2011-04-27, 07:27   #3855
modliszka87
Raczkowanie

GG do modliszka87

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Dzień dobry kochane! Nie można Was spuścić z oka na chwilę bo szalejecie z postami.
U mnie dziś na wadze 61,4 czyli jestem 100 na plusie ale taki plus to nie plus Jeszcze max 2 tygodnie i witaj III W sumie boję się, że na III będę jeść podobnie jak na II tylko dorzucę warzywka - nie ciągnie mnie do chleba ani owoców i chyba właśnie owoce będą największym problemem.
dominic, Pandzia niezłe te Wasze chłopaki

modliszka a tu info dla Ciebie To fragment z innego forum ale zapisałam go sobie co by zerknąć do niego w odpowiednim czasie.

"Na jednym z forów francuskich znalazłam wersję 3 FAZY UTRWALANIA WAGI dla tych osób, które obawiają się od razu zastosować ją w formie podanej przez Dukana w jego książce z uwagi na możliwość zbyt szybkiego odzyskania wagi.
Administrator tego forum twierdzi, że wersja ta została przedyskutowana z Dukanem telefonicznie, a nasz guru potwierdził też telefonicznie poprawność tej wersji light 3 fazy. Oto ona:

FAZA STOPNIOWEGO UTRWALANIA musi dzielić się na 3 równe części. I tak:
- przy utracie 10 kg, utrwalanie ma trwać 100 dni, co oznacza po 34 dni na każdy etap tej fazy,
- przy utracie 30 kg, utrwalanie ma trwać 300 dni, co oznacza po 100 dni na każdy etap tej fazy.

Otręby owsiane są obligatoryjne, zaś pszenne jedynie zalecane.

Proteinowy czwartek OBLIGATORYJNY w każdym z etapów.

1 OKRES :
Produkty dozwolone:
- 1 porcja produktów skrobiowych na tydzień, zamiast 2
- 1 posiłek królewski na tydzień, zamiast 2
- żółte sery dopiero w drugim etapie
- 1 owoc rano i 1 owoc wieczorem lub mus owocowy bez cukru
2 OKRES :
Dorzucamy kolejne produkty dozwolone:
- 1 porcję produktów skrobiowych (czyli 2 porcje na tydzień)
l- ser żółty do wyboru (albo 40 g sera codziennie o zawartości tłuszczu 20% , albo 40 g sera żółtego o zawartości tłuszczu 40% raz na dwa dni)
3 OKRES :
Pełna faza utrwalania:

- 2 porcje produktów skrobiowych na tydzień,
- 2 posiłki królewskie na tydzień,
- porcja sera żółtego (40 g) o zawartości tłuszczu max. 40 % , codziennie, która może być zastąpiona 100 gramami sera białego z pełnego mleka
- 1 owoc rano i 1 owoc wieczorem lub mus owocowy bez cukru"

Więc kochana albo przejdź do pełnej fazy utrwalania (typowa III) albo przeprowadź wersję light Ja raczej podzielę swoją III fazę.
Tylko trzeba pamiętać, że III jest do utrwalania a nie chudnięcia więc jeśli waga będzie spadać to trzeba zwiększyć ilość niektórych produktów.
Mykam robić śniadanko Miłego dnia!

---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ----------

Kochana nasza.... Mów co się dzieje - pomożemy
dzieki wielkie, tez tez watek wczoraj odwiedzilam. poczytalam tylko kawalek
a wiecie co ciekawe co zrobic jesli sie bede zrzucac na 3?? przedluzac ja ze wzgledu na kolejne zrzucone kg? czy wg planu pozniej na 4 przejsc;>

dzien doberek
ja wlasnie zielona herbatke popijam za kawalek do skarbowki po kasiorke nie wiele ale zawsze cos na wage nie wchodze,zeby sie nei dolowac,bo nadal sie czuje ciezka z tym wzrostem:/ -moze ja poprostu przytylam :O bo on juz siedzi u mnie ponad 3 tyg :/ cholera go tam wie...
zapowiada sie u mnie pieeeeekny dzionek, pozniej moze wypieki porobie
Nadiia24 nie łam sie :| ja tez mam dolka co troche i czekoladce truje cztery litery,zeby sie wygadac, bo nie mam komu... ale jak to mawiaja po burzy zawsze wyjdzie slonce, wiec musi byc dobrze

są ważniejsze sprawy w życu niż odchudzanie

http://s1.suwaczek.com/20121020580114.png
modliszka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 07:39   #3856
Agus140188
Rozeznanie

Dzień dobry moje miłe Panie!!!
Mam dziś wolne ale jakoś spać nie można więc witam Was środowo
Na wadze cały wzrost który mi się utrzymywał sobie poszedł i jest -0,1 więcej zatem teraz 64,1kg strasznie powoluśku to wszystko ale lepiej tak niż w ogóle i szczerze to nawet nie za bardzo na wagę chciało mi sie stawać-ciekawość jednak wzięła górę

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ----------

Ja mam teraz blue connect z ery i nie narzekam 4 GB za 49 zł miesięcznie. Podobno z PLAY się opłaca też ale tylko pod warunkiem, że masz gdzieś blisko antenę ściągającą sygnał bo tak to z zasięgiem kiepsko:/ pochodź może po salonach sieciowych i poczytaj. Plus miał jakąś ofertę dla studentów też z tego co wiem, ale pare miesięcy temu o to pytałam w plusie więc mogło się cos zmienić.

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Cytat:
Hello Lalunie

Jak tam po świetach??

Nadia przecież wspieramy się nie tylko dietkowo. Wiem, że taka wirtualna znajomość to nie to samo co realnie, gdzie możesz porozmawiać "w cztery oczy", ale my Cię zawsze wysłuchamy i nas obchodzą Twoje problemy!!!!! dlatego jak jakiś smutek na sercu siedzi to od razu klikaj do nas
Stary 2011-04-27, 08:40   #3857
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
możesz udka, pierś usmażyć-takie paseczki, szaszłki...
Cytat:

jak tylko będę miała-wyślę i powodzenia z 7!
Cytat:
Hello Lalunie
dziękuję:P jakoś mi ta waga spada i kochana,tak jak piszą dziewzcyny,nam się zawsze możesz wyżalić!!!!!
Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
kochana-powiem Ci tak. jeśli nie zrobisz takiej III fazy, jak mówi Pan Dukan, to możesz przytyć na IV. chyba, że do końca życia nie będziesz jeść makaronu,chleba itp. mamy właśnie powoli wprowadzać te produkty i przyzwyczajać organizm... a jeśli zrobisz taką trochę bogatszą II fazę - bo tylko o owoce, to organizm się nei rpzyzwyczai. i IV może być niefajna... chyba, że chcesz dalej chudnąć, a chce Ci się owoców-ale w takim wypadku potem i tak musiałabyś zrobić normalną III. tak myślę

ja nadal bez wagi, tydzień bez-dla mnie straszne ale niedługo jadę do wielkiego miasta z TŻtem, więc się zważę albo jutro rano na czczo.

chciałam dziś pospać-jutro na 8, więc koniec tego dobrego, ale obudziłam się zlana potem i śniły mi się te przeklęte ciała ketonowe! i że musiałam przerwać dietkę!
Stary 2011-04-27, 08:51   #3858
katarzynkaa87
Raczkowanie

GG do katarzynkaa87

Cześć dziewuszki

Dziś waga wróciła do normy (sprzed świąt)...ścisły dzień białkowy zrobił swoje dziś też tak będzie...mam nadzieję że jutro waga pokaże 58 coś;p bo dziś jest 59,200;p ps. co zrobić sobie na obiad z piersi kurczaka bo brakuje mi pomysłów;p

I faza: - 3kg w 5 dni
II faza: od 12.03 do 12.06 57kg (- 8 kg)
III faza od 13.06 waga waha się miedzy 57 -57,5 kg CEL: 55 kg a nawet 52kg

[link="http://straznik.dieta.pl/"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=74734e073c0914338. png[/image][/link]
katarzynkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 09:05   #3859
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

Dziekuje Moje Chudzinki
Wiedziałam ze na Was zawsze moge liczyc... Extravagance z mila checia bym sie gdzies wyrwala, a tak swoja droga widzialam Twoje focie - sweet wygladasz Fajna kobietka z Ciebie no i ten przystojniak obok hehe

Ja juz po sniadanku, dzisiaj jakis spiacy dzien...wiecie co chyba po urodzinkach mojej corki wracam na II faze...chce pozbyc sie jeszcze tych 5-6 kg i miec satysfakcje w koncu to juz nie wiele...
Urodzinki odprawiam 7 maja tj. sobota wiec od poniedzialku bym znowu wystartowala z II faza
Co Wy o tym myslicie??

Tchnienie, a coż to za skromnosc?? Świetnie Ci idzie...bardzo bardzo Ci kibicuje

Faza II - trwa...

BYŁO: 97,2 KG
JEST: 73,8KG
BĘDZIE: 65 KG
Nadiia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 09:29   #3860
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

Cytat:
Dziekuje Moje Chudzinki
Wiedziałam ze na Was zawsze moge liczyc... Extravagance z mila checia bym sie gdzies wyrwala, a tak swoja droga widzialam Twoje focie - sweet wygladasz Fajna kobietka z Ciebie no i ten przystojniak obok hehe

Ja juz po sniadanku, dzisiaj jakis spiacy dzien...wiecie co chyba po urodzinkach mojej corki wracam na II faze...chce pozbyc sie jeszcze tych 5-6 kg i miec satysfakcje w koncu to juz nie wiele...
Urodzinki odprawiam 7 maja tj. sobota wiec od poniedzialku bym znowu wystartowala z II faza
Co Wy o tym myslicie??

Tchnienie, a coż to za skromnosc?? Świetnie Ci idzie...bardzo bardzo Ci kibicuje
dziękuję kochana za te komplementy:c mok:

no i nie smuć się nam nasza gwiazdo!!klask i: i nas nie zaniedbuj już, bo my zawsze za Tobą tęsknimy i nam smutno bez Ciebie

Stary 2011-04-27, 09:32   #3861
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Witam wszystkie

Nadia Ty pokaz sie lepiej bo ja musze wiedziec jak bede wygladac za 9 kg hi hi nie no swir jestes moim wzorem

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 09:49   #3862
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Co Wy o tym myslicie??

myślę,że to dobry pomysł i dziękuję kochana

mam wyniki! takie same jak ostatnio... wszystko ok, poza tymi ketonami, nadal jest ich +- 5 martwię się tym... Metalku-wyniki Ci prześlę potem, bo narazie nie mam skanera ale chyba nie przerywam Dukania...
Stary 2011-04-27, 09:50   #3863
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Mroziku jak tam przed maturą? Już chyba wszystkiego się naumiałaś?
Ostatni tydzień najgorszy,bo nie wiadomo za co się brać
Ale powiem Ci,że jakoś specjalnie się nie stresuje Od zawsze podchodziłam do takim spraw na luzie,bo nerwy tylko pogarszają sprawę i w efekcie człowiek się tylko marwti,nic nie robiąc
Równo za tydzień polski...Kartkuję codziennie notatki z lekcji Trzeba będzie jeszcze szybciorem streszczenia przeczytać Matematyki się nie boję,bo nie jest mi potrzebna,a zdaje spokojnie 50-60 %,Angielski idzie nieźle, muszę wyciągnąć ok. 90 % (minimum) żeby nadrobić to,że nie zdaję rozszerzenia A rozyjski mam jeszcze czas-dopiero 16 maja piszę,więc wszystko jeszcze sobie powtórzę

Tak w ogole to dzień dobry Nie pisałam wczoraj,bo dostałam @ (zaskoczyla mnie,bo miała być najbidniej 29) ... Na szczęście mama przyjaciela TŻ "poczęstowała" mnie podpaską Bo byliśmy w trasie,a ja nawet się nie spodziewałam :P Umierałam cały dzień. W domu zabrakło nam jednego leku,który dożylnie przyjmuje (nie pamiętam nazwy),więc musiałam być podpięta do kroplówki,ale "nowy" lek niebardzo na mnie podziałał... Dziś od rana faszeruję się ibupromem Okropne mam te miesiączki,nic mi się nie chce...

Pociesza mnie tylko to,że ważyłam się dzień przed @ i było +.o3 kg,więc to chyba nie od świąt,ale od wody miesiączkowej
mroziq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 09:52   #3864
karolinusienka
Zakorzenienie

Duk duk w ten piękny dzien
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 09:57   #3865
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Hello Lalunie

Jak tam po świetach??

kochana! każdy ma czasem gorszy okres, ale później wszystko jest dobrze z tą pracą frustrujące ale zobaczysz - znajdziesz coś lepszego trzymaj się a jak jest problem to pisz nam, zawsze lepiej się wygadać, nawet tylko przez internet...

Cytat:
Ja mam teraz blue connect z ery i nie narzekam 4 GB za 49 zł miesięcznie. Podobno z PLAY się opłaca też ale tylko pod warunkiem, że masz gdzieś blisko antenę ściągającą sygnał bo tak to z zasięgiem kiepsko:/ pochodź może po salonach sieciowych i poczytaj. Plus miał jakąś ofertę dla studentów też z tego co wiem, ale pare miesięcy temu o to pytałam w plusie więc mogło się cos zmienić.
właśnie na ten zasięg trzeba uważać. bo w tym samym mieszkaniu ja mam z ery i jest świetnie a koleżanki mają play i strasznie powoli działa, bo zasięg słaby.

mam 7 z przodu na wadze! nie wiem ile dokładnie bo mam starą wagę, nie elektroniczną... ale ważne że jest bo to już druga zmiana cyferki z przodu u mnie
Stary 2011-04-27, 10:00   #3866
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
kochana! każdy ma czasem gorszy okres, ale później wszystko jest dobrze z tą pracą frustrujące ale zobaczysz - znajdziesz coś lepszego trzymaj się a jak jest problem to pisz nam, zawsze lepiej się wygadać, nawet tylko przez internet...

właśnie na ten zasięg trzeba uważać. bo w tym samym mieszkaniu ja mam z ery i jest świetnie a koleżanki mają play i strasznie powoli działa, bo zasięg słaby.

mam 7 z przodu na wadze! nie wiem ile dokładnie bo mam starą wagę, nie elektroniczną... ale ważne że jest bo to już druga zmiana cyferki z przodu u mnie

braaawo Super wynik !! 2 zmiana...wow
A ja się jedną tak cieszyłam Chociaż ja nie chcę następnej,to by była już przesada
mroziq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 10:01   #3867
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
gratulacje kochana
Stary 2011-04-27, 10:04   #3868
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:

karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 10:17   #3869
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

Cytat:

gratuluję 7

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

wiecie co, ostatnio jestem obsypywana komplementami:br zydal:
a teraz mi nawet jedna Pani powiedziała, że jestem śliczna dziewczyna... i się aż chyba zawstydziłam

a tak szczerze, wiem, że warto

Stary 2011-04-27, 10:24   #3870
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:

gratulacje extra :P

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez extravagance86 Pokaż wiadomość
gratuluję 7

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

wiecie co, ostatnio jestem obsypywana komplementami:br zydal:
a teraz mi nawet jedna Pani powiedziała, że jestem śliczna dziewczyna... i się aż chyba zawstydziłam

a tak szczerze, wiem, że warto
no bo to prawda jestes bardzo ladna a teraz piekna i nie ma sie co wstydzic

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości