|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )
Cytat:
|
|
#3842 |
|
Konto usunięte
|
HEJ LASKI!!!! WITAM POŚWIĄTECZNIE strasznie długo mnie tu nie było za co od razu przepraszam
dlatego ogólne gratki za spadki i powitalne zgrzeszyłam.... kawałkiem szynki wieprzowej (ok 2x1x1 cm) i kawałkiem kabanosa długości 1cm - to w ramach święconki więc nie wypadało inaczej. do tego zapewne przekroczyłam ilość otrąb bo były i w babce i w pasztecie i w cieście a już w święta postanawiałam sobie nie wyliczać jaki kawałek wyżej wymienionych mogę zjeść żeby była porcja otrąb... no i jeszcze sporo marchewki gotowanej było w sałatce jarzynowej ale musiałam jej dużo jeść żeby nie rzucić się na tą tradycyjną i to by było na tyle... teraz obiecuję poprawę i obecność na wątku |
|
|
|
#3843 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
:brzyd al:
|
|
#3844 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Metalku,jutro wyślę Ci wyniki, dobrze? bo dziś oddałam siusiu do analizy:P
|
|
|
#3845 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja narazie nie jestem gotowa na matkowanie ;] wkoncu modliszka -nie chce pozbawiac TŻ glowy po stosunku :P a poza tym bratowa niedlugo urodzi corcie i bede podpatrywac czasem jak sie obchodzic z dzieckiem ![]() Cytat:
popatrze i poczytam ale poki co mam sile walczyc dalej zobaczymy na ile mi jej wystarczy ![]() jutro 3 dni proteinek a dzis na kolacje napchalam sie pomidorami i ogorkiem, bo niewiele zostalo ze swiat :P
|
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Chudzinki poświątecznie
Gratuluję wszystkim spadków ![]() Paati, Extravagance zdjęcia super, pięknie wyglądacie Co do grzeszenia , to ja pojechałam na święta do Wisły, pobyt z jedzeniem, więc nie było za bardzo nic dukanowego, ale starałam się nie przesadzać ![]() Nie jadłam chleba, makaronu, ziemniaczków, kluseczek i słodkiego ![]() Ale też nie pilnowałam P i PW i wciągałam warzywa aż miło W każdym razie wzrost wagi zanotowałam o 1 kg, ale jestem w trakcie @ więc generalnie chyba nie będzie źle ![]() Mam nadzieję, że nie odbije się to jakimś strasznym zastojem ![]() Mroziku jak tam przed maturą? Już chyba wszystkiego się naumiałaś? Modliszko Ty też wyglądasz super ![]() Jesteś taka szczuplutka, chciałabym mieć Twoją wagę już, a to jeszcze tak daleko ... I bratowa super z brzuszkiem ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- A, dwa małe oscypki mam na sumieniu, pojęcia nie mam czy bardzo zgrzeszyłam, bo nie wiem czy są bardzo tłuste czy nie, w każdym razie skrzypiały między zębami aż miło
|
#3847 | |
|
Zadomowienie
|
Witam Laseczki,
za spadki a wzrosty poświąteczne niech idą precz![]() Cytat:
![]() Powiedzcie czy kurczaka na grilu takim na powietrzu można piec ze skórką i potem zdjąć czy lepiej zdjąć i piec w foli aluminiowej? Jedziemy na działke na długi weekend i mamy zamiar zrobić grila więc może pomożecie mi z jedzeniem grilowym,co można fajnego wykombinować? Z góry dziękuję
|
|
#3848 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
bo taka jest pewna szansa na 7 z przodu jutro... zobaczymym co to będzie ![]() czekam na wyniki z twoich siuśków w takim razie ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Cytat:
ale trudno, i tak to jeden z mniej szkodliwych grzechów tak myślę ![]() hmm chyba jednak bym piekła w folii, najwyżej na koniec na chwilę położyła prosto na ruszt żeby się zrumienił. a tak ogólnie na grila polecam piersi z kury pocięte na cienkie kawałki i zamarynowane na noc w przyprawach i occie albo w musztardzie czy jogurcie z przyprawami. z tego co mi wiadomo dukan pozwala też na kilka łyżek alkoholu do marynaty a to na pewno dobrze zrobi mięsu. do tego sałatki i szaszłyki warzywne. można piec kawałki cukinii, pappryki, cebuli, pieczarki... a do pełni szczęścia jeszcze sosik czosnkowy na jogurcie lub serku homo.... |
||
|
|
|
#3849 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#3850 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- mimo że laptopa używam głównie w domu, jak stacjonarnego to internet mam bezprzewodowy, akurat blueconnect z ery. gdy jestem na stancji to jestem bardzo zadowolona bo internet śmiga mi niesamowicie. jednak już u mnie w domu bywa problem, nie wszędzie działa, bardzo powoli chodzi. kwestia zasięgu - dlatego warto sprawdzić jaka sieć ma najlepszy zasięg w danej okolicy, wiem że na necie można zdaje się znaleźć mapki z nadajnikami i zasięgiem. druga kwestia to limit transferu. trzeba przeanalizować ile będzie potrzebne i zależnie od tego dobrać odpowiedni abonament, ale to myślę że w salonie już powinni doradzić jak się powie do czego ma służyć głównie internet |
|
|
|
|
#3851 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki za podpowiedź co do neta,poszukamy bo jeszcze trochę do lata Ide lulu bo synuś jutro(dzisiaj) znowu do szkoły i trzeba rano wstać,życzę spadków i proszę o dalsze podpowiedzi.
|
|
#3852 |
|
Rozeznanie
|
Hello Lalunie
Jak tam po świetach?? U mnie tak jak i przed...Nie odwiedzam Wam ostatnio zbyt czesto ale mimo to jestem z Wami myslami. Ostatnio nie czuje sie najlepiej (psychicznie) mam wiecznie jakiegos doła i w ogóle ![]() To chyba przez to ze nie wyszło mi z ta praca i w ogole, jest jakos do dupy...Czesto siedze sama ze swoimi myslami i coz...placze ![]() Wiem ze to glupie ale ja juz taka jestem a prawda jest taka ze tu gdzie teraz mieszkam nawet nie mam z kim o tym pogadac. Ehhh no coz nie bede Wam tu zasmucac bo niby kogo to obchodzi... Dzien jak kazdy, jestem jeszcze przed sniadankiem. Jakby jajec w te swieta bylo malo to ja zjem chyba jaja na miekko na sniadanko hehe i wypije jakas aromatyczna herbatke. Dzisiaj wybieram sie do urzedu, musze w koncu wymienic dowod osobisty i prawko no i wyrobic dowod tymczasowy mojej corci ![]() Dobrze ze niebawem majowka, moze bedzie ciepełko i wybiore sie wtedy z mezem na caly dzien na rybki - taki blogi relax i lenistwo, tam nic nie trzeba siedzi czlowiek, czasem nawet w zupelnej ciszy i gapi sie na kija hehe ![]() Tchnienie a Ty pedzisz z waga jak szalona...Wielkie Gratulacje ![]() to samo Pandzia, dogonilas mnie laseczko.... :roz a: (pokaz sie no jak teraz wygladasz)
|
|
#3853 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry kochane! Nie można Was spuścić z oka na chwilę bo szalejecie z postami.
U mnie dziś na wadze 61,4 czyli jestem 100 na plusie ale taki plus to nie plus Jeszcze max 2 tygodnie i witaj III W sumie boję się, że na III będę jeść podobnie jak na II tylko dorzucę warzywka - nie ciągnie mnie do chleba ani owoców i chyba właśnie owoce będą największym problemem.dominic, Pandzia niezłe te Wasze chłopaki ![]() modliszka a tu info dla Ciebie To fragment z innego forum ale zapisałam go sobie co by zerknąć do niego w odpowiednim czasie."Na jednym z forów francuskich znalazłam wersję 3 FAZY UTRWALANIA WAGI dla tych osób, które obawiają się od razu zastosować ją w formie podanej przez Dukana w jego książce z uwagi na możliwość zbyt szybkiego odzyskania wagi. Administrator tego forum twierdzi, że wersja ta została przedyskutowana z Dukanem telefonicznie, a nasz guru potwierdził też telefonicznie poprawność tej wersji light 3 fazy. Oto ona: FAZA STOPNIOWEGO UTRWALANIA musi dzielić się na 3 równe części. I tak: - przy utracie 10 kg, utrwalanie ma trwać 100 dni, co oznacza po 34 dni na każdy etap tej fazy, - przy utracie 30 kg, utrwalanie ma trwać 300 dni, co oznacza po 100 dni na każdy etap tej fazy. Otręby owsiane są obligatoryjne, zaś pszenne jedynie zalecane. Proteinowy czwartek OBLIGATORYJNY w każdym z etapów. 1 OKRES : Produkty dozwolone: - Proteiny i warzywa z fazy naprzemiennej przez 6 dni z 7 - 1 porcja produktów skrobiowych na tydzień, zamiast 2 - 1 posiłek królewski na tydzień, zamiast 2 - żółte sery dopiero w drugim etapie - 2-3 kawałki chleba dziennie (40-50 g). - 1 owoc rano i 1 owoc wieczorem lub mus owocowy bez cukru 2 OKRES : Dorzucamy kolejne produkty dozwolone: - 1 porcję produktów skrobiowych (czyli 2 porcje na tydzień) l- ser żółty do wyboru (albo 40 g sera codziennie o zawartości tłuszczu 20% , albo 40 g sera żółtego o zawartości tłuszczu 40% raz na dwa dni) 3 OKRES : Pełna faza utrwalania: - Proteiny i warzywa z fazy naprzemiennej przez 6 dni z 7 - 2 porcje produktów skrobiowych na tydzień, - 2 posiłki królewskie na tydzień, - porcja sera żółtego (40 g) o zawartości tłuszczu max. 40 % , codziennie, która może być zastąpiona 100 gramami sera białego z pełnego mleka - 2-3 kawałki chleba dziennie (40-50 g). - 1 owoc rano i 1 owoc wieczorem lub mus owocowy bez cukru" Więc kochana albo przejdź do pełnej fazy utrwalania (typowa III) albo przeprowadź wersję light Ja raczej podzielę swoją III fazę.Tylko trzeba pamiętać, że III jest do utrwalania a nie chudnięcia więc jeśli waga będzie spadać to trzeba zwiększyć ilość niektórych produktów. Mykam robić śniadanko Miłego dnia!---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3854 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzień dobry!! ![]() nie przejmuj się, każdy ma czasem gorsze dni.. jak coś to przyjeżdżaj do mnie ![]() to ja Cię rozbawię :brzydal :
|
|
#3855 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
poczytalam tylko kawaleka wiecie co ciekawe co zrobic jesli sie bede zrzucac na 3?? przedluzac ja ze wzgledu na kolejne zrzucone kg? czy wg planu pozniej na 4 przejsc;> dzien doberek ![]() ja wlasnie zielona herbatke popijam za kawalek do skarbowki po kasiorke nie wiele ale zawsze cos na wage nie wchodze,zeby sie nei dolowac,bo nadal sie czuje ciezka z tym wzrostem:/ -moze ja poprostu przytylam :O zapowiada sie u mnie pieeeeekny dzionek, pozniej moze wypieki porobie Nadiia24 nie łam sie :| ja tez mam dolka co troche i czekoladce truje cztery litery,zeby sie wygadac, bo nie mam komu... ale jak to mawiaja po burzy zawsze wyjdzie slonce, wiec musi byc dobrze
|
|
#3856 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry moje miłe Panie!!!
Mam dziś wolne ale jakoś spać nie można więc witam Was środowo ![]() Na wadze cały wzrost który mi się utrzymywał sobie poszedł i jest -0,1 więcej zatem teraz 64,1kg strasznie powoluśku to wszystko ale lepiej tak niż w ogóle i szczerze to nawet nie za bardzo na wagę chciało mi sie stawać-ciekawość jednak wzięła górę![]() ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Cytat:
|
|
#3857 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i powodzenia z 7!![]() Cytat:
i kochana,tak jak piszą dziewzcyny,nam się zawsze możesz wyżalić!!!!!Cytat:
![]() ja nadal bez wagi, tydzień bez-dla mnie straszne ale niedługo jadę do wielkiego miasta z TŻtem, więc się zważę albo jutro rano na czczo.chciałam dziś pospać-jutro na 8, więc koniec tego dobrego, ale obudziłam się zlana potem i śniły mi się te przeklęte ciała ketonowe! i że musiałam przerwać dietkę!
|
|
|
#3858 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewuszki
![]() Dziś waga wróciła do normy (sprzed świąt)...ścisły dzień białkowy zrobił swoje dziś też tak będzie...mam nadzieję że jutro waga pokaże 58 coś;p bo dziś jest 59,200;p ps. co zrobić sobie na obiad z piersi kurczaka bo brakuje mi pomysłów;p
Dieta Dukana start:7.03.2011 płeć - kobieta, 65,1kg, 158 cm wzrostu I faza: - 3kg w 5 dni II faza: od 12.03 do 12.06 57kg (- 8 kg) III faza od 13.06 waga waha się miedzy 57 -57,5 kg CEL: 55 kg [link="http://straznik.dieta.pl/"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=74734e073c0914338. png[/image][/link] |
|
|
|
#3859 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje Moje Chudzinki
![]() Wiedziałam ze na Was zawsze moge liczyc... Extravagance z mila checia bym sie gdzies wyrwala, a tak swoja droga widzialam Twoje focie - sweet wygladasz Fajna kobietka z Ciebie no i ten przystojniak obok hehe ![]() Ja juz po sniadanku, dzisiaj jakis spiacy dzien...wiecie co chyba po urodzinkach mojej corki wracam na II faze...chce pozbyc sie jeszcze tych 5-6 kg i miec satysfakcje w koncu to juz nie wiele...Urodzinki odprawiam 7 maja tj. sobota wiec od poniedzialku bym znowu wystartowala z II faza ![]() Co Wy o tym myslicie?? Tchnienie, a coż to za skromnosc?? Świetnie Ci idzie...bardzo bardzo Ci kibicuje ![]()
|
|
#3860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i nie smuć się nam nasza gwiazdo!! ![]() klask i: i nas nie zaniedbuj już, bo my zawsze za Tobą tęsknimy i nam smutno bez Ciebie
|
|
#3861 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie
Nadia Ty pokaz sie lepiej bo ja musze wiedziec jak bede wygladac za 9 kg hi hi nie no swir jestes moim wzorem
|
#3862 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i dziękuję kochanamam wyniki! takie same jak ostatnio... wszystko ok, poza tymi ketonami, nadal jest ich +- 5 martwię się tym... Metalku-wyniki Ci prześlę potem, bo narazie nie mam skanera ale chyba nie przerywam Dukania...
|
|
|
#3863 |
|
Zadomowienie
|
Ostatni tydzień najgorszy,bo nie wiadomo za co się brać
Ale powiem Ci,że jakoś specjalnie się nie stresuje Od zawsze podchodziłam do takim spraw na luzie,bo nerwy tylko pogarszają sprawę i w efekcie człowiek się tylko marwti,nic nie robiąc Równo za tydzień polski...Kartkuję codziennie notatki z lekcji Trzeba będzie jeszcze szybciorem streszczenia przeczytać Matematyki się nie boję,bo nie jest mi potrzebna,a zdaje spokojnie 50-60 %,Angielski idzie nieźle, muszę wyciągnąć ok. 90 % (minimum) żeby nadrobić to,że nie zdaję rozszerzenia ![]() Tak w ogole to dzień dobry Nie pisałam wczoraj,bo dostałam @ (zaskoczyla mnie,bo miała być najbidniej 29) ... Na szczęście mama przyjaciela TŻ "poczęstowała" mnie podpaską Okropne mam te miesiączki,nic mi się nie chce... Pociesza mnie tylko to,że ważyłam się dzień przed @ i było +.o3 kg,więc to chyba nie od świąt,ale od wody miesiączkowej
|
|
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
Duk duk
w ten piękny dzien
|
|
|
|
#3865 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
z tą pracą frustrujące ale zobaczysz - znajdziesz coś lepszego Cytat:
mam 7 z przodu na wadze! bo to już druga zmiana cyferki z przodu u mnie
|
||
|
|
|
#3866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() braaawo Super wynik !! 2 zmiana...wow A ja się jedną tak cieszyłam Chociaż ja nie chcę następnej,to by była już przesada
|
|
|
|
|
#3867 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluję 7 ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- wiecie co, ostatnio jestem obsypywana komplementami :br zydal:a teraz mi nawet jedna Pani powiedziała, że jestem śliczna dziewczyna... i się aż chyba zawstydziłam ![]() a tak szczerze, wiem, że warto
|
|
#3870 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulacje extra :P---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
jestes bardzo ladna a teraz piekna i nie ma sie co wstydzic
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.

dlatego ogólne gratki
za spadki i powitalne
zgrzeszyłam.... kawałkiem szynki wieprzowej (ok 2x1x1 cm) i kawałkiem kabanosa długości 1cm - to w ramach święconki więc nie wypadało inaczej. do tego zapewne przekroczyłam ilość otrąb
bo były i w babce i w pasztecie i w cieście a już w święta postanawiałam sobie nie wyliczać jaki kawałek wyżej wymienionych mogę zjeść żeby była porcja otrąb... no i jeszcze sporo marchewki gotowanej było w sałatce jarzynowej ale musiałam jej dużo jeść żeby nie rzucić się na tą tradycyjną
i to by było na tyle... teraz obiecuję poprawę i obecność na wątku 

klask i: i nas nie zaniedbuj już, bo my zawsze za Tobą tęsknimy i nam smutno bez Ciebie