|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
a z duzo lepszych wiadomosci na suwaczku dzis 26 tydzien i 1 dzien czyli zaczynamy 27 tydzien czyli 7 miesiac
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
tylko on mi zawsze na chwilę na 4d przełącza i mam masę fotek z usg
|
#2043 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nie próbowałam, będę musiała polecieć jutro do apteki. Dziękuję
Cytat:
Cytat:
Może się skusisz na wizytę raz w tygodniu w Świdniku ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2044 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale trzecie takie juz sie nie zmiesci hi hi, wiec za jakis czas dziewczyny dostana pietrowe, no chyba ze3 jakims cudem bedziemy miec wieksze mieszkanie ![]() Ja juz grzecznie powiem dobranoc, bo jutro moja kolej, zeby odprowadzic laski do przedszkola. Tylko chyba temu najmlodszemu nie w glowie spanie, bo wlasnie mnie laduje od srodka
|
|
|
|
|
#2045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz nas, jakby co
|
|
#2046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Madziulka aaaale masz bodziaków!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ojjj Zleci szybko,zobczysz
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-04-26 o 22:18 |
||
|
|
|
#2047 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestescie kochane
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzis u gina i ostatni dzien w pracy, postawilam ciasto a po poszlam do lumpka (wstawie jutro zdjecia). mam juz l4... i powoli mam rozwarcie, szyjka krótsza 2/1/0. mam sie oszczedzac i nie biegac... za dwa tygodnie kolejna wizyta.maz bardziej zestresowany niz ja...
|
|
|
|
#2049 |
|
Zadomowienie
|
Moniczka trzymaj się dzielnie a czas szybko zleci
Będę się już chyba dzisiaj z wami dziewczyny żegnać, bo strasznie śpiąca jestem ![]() W ogóle Młody dzisiaj daje takie popisy jak jeszcze nigdy Pół dnia kopie i to całkiem solidnie Słodkich i kolorowych snów życzę, a za jutrzejsze badania, wizyty i wyniki (Zanka ) kciuki już zaciśnięte!
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej to dbaj o siebie!
|
|
|
|
#2051 |
|
Zadomowienie
|
kochane ide spac znaczy lezec bo raczej nie usne jutro kolo 12 bede dopiero bo jade do miasta musze pewne sprawy zalatwic... dobrej nocki
|
#2052 | ||||
|
Zakorzenienie
|
oglądałam Usta, Usta i musiałam sobie trochę popłakać
nie na moje nerwy to![]() Cytat:
Cytat:
na początku będzie najgorzej ale zobaczysz że czas szybko zleci!Cytat:
![]() wcześniej chodziłam do innego lekarza którego miałam w ramach abonamentu z pracy ale totalnie mi nie pasował i jakoś muszę przeboleć te stawki, bo lekarz jest super Cytat:
|
|
#2053 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam!
Mężulek wybrał się do pracy, a mnie sen nie nachodzi więc jestem. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Youyou, ja też sobie popłakałam, pogrzeby zawsze takie smutne, a szczególnie kiedy małe dziecko zostaje bez rodzica...
|
|||
|
|
|
#2054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczynki proszę o kciuki za wizytę dziś mam na 16.30 i już się boję
|
|
|
|
|
#2055 |
|
Zadomowienie
|
Słoneczko, ja też ma dziś wizytę i też na 16:30, więc proszę o wzajemne kciuki
Czego się boisz?
|
|
|
|
#2056 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja też spać nie moge... Zaraz się zbieram na wizytę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2057 |
|
Zadomowienie
|
To w takim razie już jesteśmy we trzy na wizyty... Może z tego powodu spać nie możemy :P
|
|
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2059 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo bym chciałą chodzic tak wcześnie na wizyty, ale mój gin prywatnie tylko przyjmuje więc zawsze popołudnia i prawie zawsze z opóźnieniami. Dzień taki skopany, bo się czeka jak na szpilkach - niby wszystko w porządku ale jednak ważna sprawa taka wizyta.
|
|
|
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie każda taka wizyta to jak święto hihi. Człowiek się cieszy, że Maluszka zobaczy znowu, ale też stresik czy wszystko wporządku będzie. ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- No nic ja się zbieram, trzymajcie kciuki dziewczyny Odezwę się po wizycie.
|
|
|
|
|
#2061 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie doczytałam, że agulaaabar też am dziś wizytę
![]() Ja też dziś prawdopodobnie bez męża, bo może nie zdążyć z pracy, a szkoda, bo już przywykłam, że zawsze razem. No i dla niego też dziecko coraz bardziej prawdziwe staje się po wizycie, kiedy zobaczy na własne oczy :P |
|
|
|
#2062 |
|
Zadomowienie
|
Madziulka_17 ale masz bodziaków
![]() moniczka2123 oby szybko zleciało. Ale jak widzisz nie jesteś sama dziewczyny chętne na spotkanie i ploty a to zawsze jakas odskocznia No i ciepło juz więc nie trzeba sie kisić w domku.83monia to teraz sobie odpoczywaj Natka_ wodaqua Sloneczko555xxx kciuki za wizyty zaciśnięte ![]() ![]() ![]() Witam z rana ![]() Ja już po śniadanku, za godzinkę zbieram się do lumpka bo juz 2 tygodnie nie byłam Pogoda piękna to sobie na mały spacerek pójdę daleko już chodzić nie mogę bomnie stopy bolą ![]() Miłego dnia mamuśki
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#2063 |
|
Zadomowienie
|
I SweetAngel dzisiaj ma wizytę... Ale nas duużo dzisiaj...
Dzięki za kciuki Margaret
|
|
|
|
#2064 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() wciąż zaciśnięte ![]() za mnie też trzymajcie, dziś odbieram wyniki tej okropnej glukozy
|
|
#2065 |
|
Zadomowienie
|
Ok, za Ciebie Zanka też zaciśnięte!
|
|
|
|
#2066 | |
|
Zadomowienie
|
witajcie
![]() ja tez juz nei spie wstalam o 6 bo mialam byc na 7 na budowie, panowie od luster mieli dzis montowac lusterka i inne szkla, ale dostalam telefon ze mieli wypadek i nie przyjada dzis ![]() mam nadzieje z enic powaznego sie nie stalo, sympatyczni z nich panowie, no i nasza przeprowadzka si eopoznia, juz raczej na dlugi weekend nie zdazymy akurat tz ma wolne wic moglibysmy wspolnie sprzatac itp a tak tow szystko w zawieszeniueditka2022, nie przejmuj sie glupim gadaniem ja w swieta od szwagra uslyszalam "ales gruba!" ale on ma taki specyficzny sposob bycia ze zawsze cos musi powiedziec, czesto w zartach... ale teraz do konca nie jestem pewna czy to zart byl ale mam to w nosie, jestem w ciazy wiec brzuch rosnie, o! Natka_ i Vaniliova i vodaqua - za wizyty ![]() sygine, tak to ja pytalam o laktator, dziekuje za pamiec Cytat:
jak juz o tym rozmawiamy, mocno zastanawiam sie nad flanelkami z rysunkami, pierze sie je w wysokich temperaturach, jak te malowanki sie utrzymuja? dla mnie nie ma nic gorszego niz takie sprane rysunki wyglada to niechlujnie, juz wole jednobarwnektoras mamusia uzywala kolorowych? jak ta sprawa wyglada? Madziulka_17, ale masz bodziakow i mowisz ze to dopiero jeden rodzaj bielizny? bedziesz prac raz na 2 tygodnie ale szafe dla dzidzia musisz miec wieeeelkamargaret82, lumpek to jest pomysl ![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- aaaaaa i doczytalam ze jeszcze dwie wizyty dzisiaj Sloneczko i SweetAngel - za wizyty zanka i za wyniki ![]() hurtowo za wszystkich trzymam! ja na wyniki krwi i moczu czekam, tydzien temu oddawalam ![]() sa do odbioru w centrach w warszawie, a ja jestem w gorach... zawsze sa na drugi dzien w necie a teraz nie ma - wczoraj wieczorem dzwonilam na infolinie co sie dzieje, to mi powiedzieli ze wyniki wprowadza i komentuje lekarz i ze nie ma na to okreslonego czasu, musze czekac, ona widzi ze sa juz dostapne od tygodnia i tyle tylko moze mi powiedziec tez sie niecierpliwie bo ostatnio leciala mi hemoglobina i wlaczylam zelazo, ciekawa jestem czy to cos pomoglo, no i jaki jest mocz, skoro mialam objawy grzybicy
|
|
#2067 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się i ja
za wszystkie dzisiejsze wizyty i wyniki trzymam kciuki ![]() znowu mam dzisiaj od rana lenia w pracy... jakoś się zebrać nie mogę w sobie... niech mi któras kopa sprzeda ![]() ostatnio mi koleżanka polecała książkę "Język niemowląt" i się zastanawiam czy sobie nie zamówić... czy któraś z Was ja czytała?? rzeczywiście warto poczytać?? |
|
|
|
#2068 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie rozumiem ![]() Zanka to tyle dobrego! 83monia No oszczędzać się, bo jak nie to kolejna będzie do youyou choć nie wiem jak będzie w tym miesiącu, bo dochodzi mi wizyta u endokrynologa, który prywatnie przyjmuje bo u Nas w mieście jest jedna lekarka ale nie ma za fajnej opinii a ten do którego idę to ponoć dojeżdża z Gliwic : gin 50zł + 50zł badania na ft3 ft4 i antygenPO + 70zł wizyta u endo ![]() wodaqua a powiedz mi przezywali Cię jakoś inaczej albo zdrobniale? Ja się co raz częściej zastanawiam nad Emily ![]() Cytat:
A Barwach Szczęścia tego Romana (Olaf Lubaszenko) w Na dobre i na złe tą Matyldę Damięcką, w Klanie Beatka się zgubiła, ma dojść jeszcze Hania z M jak miłość ![]() Kolina aby nic poważnego się nie stało tym pracownikom. I żeby szybko to skońyczli! Maż poszedł do pracy, Ja sobie jeszcze poleżę ![]() Śniło mi się że poszłam do tego endokrynologa, żeby się do niego dostać musiałam jechać windą, a winda to było krzesło obrotowe siadłam na nie i jechałam do góry jakieś z 2 min, bez żadnego zabezpieczenia, potem miałam problem przy rejestracji bo nie miałam przy sobie ( choć nie wiem czy potrzebna) książeczki ciążowej i się denerwowałam. Kolejka była jak na 2 dni i zastanawiałam się dlaczego on tak długo trzyma jedną pacjentkę chyba z 30 min za dzisiejsze wizyty!!
|
||
|
|
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie czytałam
|
|
#2070 | |
|
Wtajemniczenie
|
Bry!
Alez sie dzisiaj wizytowo zrobilo: Natka, Vaniliowa, Wodaqua, SweetAngel, Agulabaar, Sloneczko kciuki zacisniete! I Zanka za wyniki! Monia odpoczywaj skoro z szyjka niezaciekawie. Cytat:
A jesli chodzi o flanelki kolorowe, tez mam i nic sie z nadrukami nie dzieje, a sa juz po dwojce dzieci. Pieleszka ja Jezyk Niemowlat polecam! Warto przeczytac, mi ten poradnik pomogl niejako zrozumiec co sie dzieje z dzieckiem, wg niej nauczylam Zuzie sama zasypiac... Teraz tez bede sobie odswiezac te wiadomosci. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.

to sporo.
ja to dzis dopiero zagladam wywiozlam dzis swojego mezulka na busa do niemiec
Może się skusisz na wizytę raz w tygodniu w Świdniku

Zleci szybko,zobczysz 

nie na moje nerwy to
na początku będzie najgorzej ale zobaczysz że czas szybko zleci!