|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: NATURALIS - nowy sklep!
Cytat:
Jak bedzie wszystko OK to dajcie znać
|
|
|
|
#542 |
|
Zadomowienie
|
mi od wczoraj ten komunikat wyskakuje
|
|
|
|
|
#543 |
|
Wtajemniczenie
|
W to uwierze,bo tydzien temu nic takiego nie miałam
|
|
|
#544 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też wyskakuje zagrożenie
![]() Ostatnio zrobiłam zakupy w naturalisie i kręcę sobie takie ekspresowe sera: rano żel HA, niacynamid, nawilżacz cukrowy, kompleks na naczynka; wieczórem żel HA, ekstrakt z owocu dzikiej róży, jakiś olej(teraz głównie truskawka i malina). A niezmydlana frakcja sojowa to cudo, czasem przy niej nie muszę już używać podkładu, bo buzia jest tak gładka i ujednolicona. A jak nałożę na nią podkład, to trzyma się dużo dłużej. Kompleks na naczynka też bardzo dobrze się sprawuje, używam stężenie jakieś 50%, pięknie gasi rumień i rozjaśnia. |
|
|
|
|
#545 |
|
Raczkowanie
|
Mi wczoraj tez wyskakiwało zagrożenie, ale dzisiaj jest już OK
![]() Planuje zrobić tam zamówienie więc dobrze że już się z tym uporano. |
|
|
|
|
#546 | ||
|
Zakorzenienie
|
UWAGA!!!
z adresu naturaliskosmetyki.pl są wysyłane wiadomości o treści: Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#547 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie do mnie taki mail przyszedł, ale od razu mi się jakiś podejrzany wydał...
|
|
|
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wiadomość, też przyszedł mi taki meil, ale też wydawało mi się to podejrzane.
|
|
|
|
|
#549 |
|
Rozeznanie
|
Też dostałam i właśnie miałam do niech w tej sprawie pisać, bo wydawało mi się to dziwne, że Naturalis pisze do mnie po angielsku. Na szczęście w linki nie klikałam
![]()
|
|
#550 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
też dostałam, dobrze wiedzieć że to jakiś syf jest
|
|
|
|
|
#551 |
|
Zakorzenienie
|
Pomyłka.
..że SŁOWA mogą budzić nowy dzień! Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=929016 Edytowane przez One_LoVe Czas edycji: 2011-03-28 o 14:18 |
|
|
|
|
#552 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Czy ktoś informację jak długo będzie trwała przerwa techniczna w Naturalisie?
|
|
|
|
|
#553 |
|
Zadomowienie
|
juz działa
![]() Jesli ktos z lewobrzeznej Warszawy jest chetny na wspolne zamowienie to prosze o PW
|
|
#554 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A moze któraś z Was robiła sama tonik PHA i podzieliłaby się recepturą? |
|
|
|
|
|
#555 |
|
Raczkowanie
|
hey
zrobiłam zamówienie na naturalis: kwas salicylowy i peg 400 dostałam kwas ważny do 01.0211 co o tym śadzicie boję się go użyć...... najlepsze jest to że wcześniej napisałam 2 maile w sprawie tego czy aby kosmetyki są napewno z datą ważności odpowiednią i zostałam zapewniona w mailu że tak a tu taki zonk jestem zszokowana postępowaniem sprzedawczyni |
|
|
|
|
#556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja raz w naturalisie kupiłam duże opakowanie protein ważnych niecały miesiąc, nie jest to wg mnie postępowanie fair. |
|
|
|
|
|
#557 |
|
Zadomowienie
|
Napisz do p.Agnieszki a na pewno dosle Ci nowy
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, możecie mi powiedzieć czym różni się:
1. frakcja sojowa z N. od tej z mazideł 2. hydrolaty oczarowe i z kocanki od tych z BU oraz czy olejek z pestek malin faktycznie pochłania promienie UV, tzn. czy można go stosować jako filtr? |
|
|
|
|
#559 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
2. porównanie mam tylko z oczarowym - z mazideł był lepszy (pod względem zapachu) różnicy w działaniu nie zaobserwowałam 3. olej nie zastąpi na pewno kremu z filtrem. A teraz moje pytanko: Robiła któraś z Was serum z adenozyną z przepisu na Naturalisie(ten bez jedwabiu)? zrobiłam ostatnio i wyszedł mi straszny glut, którego ciężko wydobyć z buteleczki (mam taką 10ml z pipetką). Dodatkowo adenozyna nie chciała mi sie rozpuścić i mam trochę takich farfocli w żelu. Na sam koniec użyłam innego konserwantu (Feog a nie PEG). Czy to standardowy wygląd tego serum czy jednak źle mi wyszło? |
|
|
|
|
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#561 |
|
Zadomowienie
|
Już miałam zamawiać na mazidłach, potem na BU i ostatecznie zamówiłam na Naturalisie
nieduże opakowania więc wyszło tanio zamówiłam:-żel hialuronowy mało i wielkocząsteczkowy; -osławiona na wizażu frakcja sojowa( 5 gram - na próbę, no i dlatego też że mam aktualnie na zużyciu trochę rzeczy); -olej z nasion maliny. Zobaczymy kiedy dojdzie i co z tego wyjdzie
|
|
#562 |
|
Raczkowanie
|
W sklepie pojawiła się nowość - kwas fitowy. Wiecie może jak zrobić ten peeling co to wchłania naczynka, bo nie podali żadnych przepisów.
|
|
|
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zamówiłam już jakiś czas temu mamie kolagen z elastyną i elastynę hydrolizowaną. Od początku stoi w lodówce, bo mama najpierw chciała, a teraz nie wie jak można ich używać lub coś ukręcić. Przyznam się, że ja też. Na stronie naturalisa nie znalazłam receptur. Macie może pomysł na te dwa cuda?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- możesz tuningować gotowe produkty: kremy do twarzy, toniki, balsamy do ciała, odżywki do włosów - kolagen z elastyną stężenie ok. 5%, samą elastynę trochę mniejsze - ze 3% - dodawać do samorobionych kremów, toników, serum do twarzy, do włosów. Naprawdę są to skłądniki, które możesz upchnąć praktycznie do wszystkiego
|
|
|
|
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
Aeronauta dziękuję.
|
|
#566 | |
|
DOMator
|
Cytat:
Nie odnotowałam żadnych podrażnień od takiego stężenia, a skóra była długo nawilżona i wygładzona. |
|
|
|
|
|
#567 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#568 |
|
DOMator
|
Fajny, bo prosty, a ja nie lubię sobie komplikować życia
![]() Ostatnio dodałam mamie do mieszanki peptydy. Wszystko się wchłonęło, więc nie zmywała już twarzy, tylko poszła spać. Rano miała super cerę. Przy takiej cerze jak jej - ze zmarszczkami, często odwodnionej widać błyskawiczne efekty. |
|
|
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
czy kompleks na naczynka można spokojnie mieszać z olejami i żelem hialurynowym? Tzn. czy jak najpierw nasmaruję twarz olejkiem +żel, a potem nałożę kompleks na same policzki, to nic się nie stanie?
|
|
|
|
|
#570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poczytaj na ZSK jak się obchodzić z liposomami: http://www.zrobsobiekrem.pl/?liposomy,146 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.

nieduże opakowania więc wyszło tanio