|
|
#4891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem -cz. XVII
zapomnialam dodac ze bawilam sie swietnie, nie myslalam o nim, nie spotkalam go i cieszylam sie ze moge isc sama na impreze jako singiel i ta impreza nie konczy sie klotniami, placzem itp
|
#4892 |
|
Nie depcze krokusów
|
sheneedslove - gdybyście się zeszli, wciągnąłby Cię w Twój nałóg jako partnerkę. Ty byś pomagała biednemu misiowi, bo ma problemy, a on by tylko na Tobie żerował emocjonalnie. Jemu taka rola pasuje, w końcu ostrzegał Cię uczciwie, jaki jest, a Ciebie nadal do niego ciągnie, więc jak Cię bardzo zrani, to będzie tylko Twoja wina, bo sama się w to wepchałaś, on umyje tęce...
![]() Postaw sprawę jasno i powiedz mu stanowczo, żeby przestał pier......lić, tylko wziął się za siebie i skończył z chlaniem, bo zmierza na dno. Maślanymi oczami i troską niczego nie wskórasz.
|
|
#4893 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
#4894 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurcze, przecież ja jestem lepsza od wódki ! Smuklejsza, nie śmierdzę i nie wykrzywiam mordy ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
Był szczery ze mną chociaż wjednej kwestii, że nie zamierza zmieniać stylu życia. Nigdy nie miałam problemu z alkoholem w rodzinie, ale trzy moje bliskie koleżanki mają (2 z ojcem, a jedna z chłopakiem). I wiem, jak to wygląda okropnie z zewnątrz, a co dopiero od środka. Chyba nie jestem na to gotowa, żeby kogoś niańczyć. Chciałam być jego partnerką, a nie terapeutką. Ale przecież nikomu nie pomogę na siłę. |
||
|
|
|
#4895 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
"w końcu"? Miłe i taktowne to nie było ![]() Nie bądź nigdy gotowa na niańczenie dorosłego faceta. Z tego równorzędnego związku nie będzie. Co innego pomóc przy przejściowych problemach, a co innego zaczynać związek od terapii. Od tego są wyszkoleni specjaliści, a nie Ty.
|
|
|
#4896 |
|
Wtajemniczenie
|
tez nie lubie patrzec na zakochanych. jak sie przytulaja caluja
![]() a ja przetrzymalam te zimna a teraz takie cieplelko i sama az nie chce mi sie isc na spacer |
|
|
|
#4897 |
|
Nie depcze krokusów
|
A ja chodzę sama na spacery
|
|
#4898 |
|
Rozeznanie
|
Wreszcie jestem szczęśliwa
Sama i szczęśliwa
|
#4899 |
|
Rozeznanie
|
Malla zawstydzasz mnie
![]() Muszę w końcu się ogarnąć i uwierzyć, że jakikolwiek facet na świecie mnie zechce :< Macie jakieś plany na dziś? Ja chyba w końcu odkurzę rower |
|
|
|
#4900 |
|
Nie depcze krokusów
|
Jeszcze nie wiem. Spacer, rolki na Lema, sprzątanie... Nic nie jest tak atrakcyjne, że przeważa nad resztą.
|
|
#4901 |
|
Rozeznanie
|
A ja obejrzę ostatni odcinek Usta usta (ah ten Żurek) i idę spać, bo żem po tańcach, nocce i siłowni (pan "żurek" był i się ładnie uśmiechał
) i padam na pyszczek
|
|
|
|
#4902 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam już weekend majowy niestety. Idę spotkać się z koleżanką i na piwko w plenerze, a wieczorem mecz LM
|
#4903 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja chcę na rower, gdzieś daleko, ale chętnych znowu brak
|
|
#4904 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie będę oszukiwać, że nadzieja u mnie jeszcze gdzieś tam siedzi... ale wolałabym, aby jej nie było... póki co maseczka z glinki marokańskiej na twarzy ![]() i biorę się za pisanie pracy magisterskiej.. i na miły początek dnia -- > http://www.youtube.com/watch?v=IJ3cdu6Ptjs ...Trzeba zacząć od początku, czas otworzyć drzwi! Za nic wcale nie dziękuję ci, wszystko wypalone, popiół i dym! Co mnie nie zabije dobrze zrobi mi! Że ci uwierzyłam tylko mi wstyd!...
|
|
#4905 |
|
Raczkowanie
|
niestety
załamałam się. Wcale nie jest dobrze tak jak mi się wydawało. Płaczę od rana i od rana odpieprzam samej sobie totalne spustoszenie emocjonalne.Kocham nadal. I nie mogę przestać. Zadzwoniłam do niego mówiłam że nie mam sił...bo to prawda. On postanowił stanowczo-skończyło się. Płakałam mu do słuchawki, milczałam i tylko słyszał mój jęk bólu. Powiedział, że jestem dla niego ważna, ale już inaczej i że...nadal coś czuje, jednak to co było skończyło się.I znowu nie chce mi się jeść, tylko palić papierosy
|
|
|
|
#4906 |
|
Nie depcze krokusów
|
pandzio - jak będziesz mu płakać, to na pewno nie wróci. To zła strategia.
|
|
#4907 |
|
Raczkowanie
|
I tak nie wróci, chociaż nadal mam nadzieję. Powiedział, że się skończyło, że z kimś innym będę szczęśliwa. Ale to żadne pocieszenie z jego strony, bo dobrze wie, że kocham jego! Dwa tygodnie temu wręcz żądałam, żeby powiedział mi że mnie nie kocha, ale odparł, że tego nie powie...
|
|
|
|
#4908 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czytałam właśnie Twój wątek, coś się już wyjaśniło..? o, maseczka! też mam ochotę ![]() Przywykłam do myślenia o nim i teraz ciężko mi się odzwyczaić Chciałabym uwierzyć, że na pewno znajdę lepszego, że będzie lepiej...Napisał, że chciałby normalnie porozmawiać i że się któregoś dnia dogadamy, a ja teraz nie wiem, czy w to wierzyć i czekać, czy odgrodzić to już grubą kreską.. taka trochę głupia niepewność, bo czuję, że nie jesteśmy już razem, ale.. nie czuję, że oficjalnie to skończyliśmy - brakuje mi tego ostatniego słowa
|
|
#4909 |
|
Nie depcze krokusów
|
Pandzio - nie powie, bo mu się to nie opłaca. Może myśli, że zaczęłabyś histeryzować, robiąc mu obciach przy ludziach, może chce mieć otwartą furtkę... Jeśli nie chce Cię teraz, a wykazuje wątpliwości, to pokaż mu, co traci.
|
|
#4910 |
|
po drugiej stronie szafy
|
pandzio - przy takim podejściu jak jego, Twoje płakanie mu w słuchawkę to pchanie głowy pod topór. Wzbudzając litość tylko utwierdzasz go w słuszności podjętej decyzji.
Wiem to, bo jestem w jego sytuacji. Walka eksa, prośby i tak dalej tylko mnie drażniły... Wiesz, kiedy mnie ruszyło? Kiedy się spotkaliśmy, on wyglądał jak najlepszy smakołyk na świecie, stał centymetr ode mnie i gadał radośnie z kolegą. I niestety, tutaj wszyscy ulegamy schematom. Ja też
|
|
#4911 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wątpliwości co do swojej decyzji raczej nie ma...poprostu chyba jakieś uczucia się w nim jeszcze tlą.
|
|
|
|
|
#4912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Ale cień Dzikiej Kobiety wciąż za nami podąża, dniem i nocą. Nieważne, gdzie jesteśmy, ten cień ma nieodmiennie cztery łapy." Edytowane przez harvvey Czas edycji: 2011-04-27 o 13:52 |
|
|
|
|
#4913 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wątpię, aby teraz przyjmując taką postawę mogłabym coś zmienić w nim. Chyba zbyt dużo słabości mu pokazałam ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Dokładnie, ja póki co nie wyobrażam sobie kogoś innego przy moim boku. Sama myśl mnie odrzuca i nawet obrzydza. Czas....no tak, ale niepokojące jest to, że to trwa od połowy grudnia a zaraz mamy maj... Nie dobrze;/ |
|
|
|
|
#4914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(jeżeli pisałaś o tym wcześniej, to przepraszam, ale nie nadrabiałam całego wątku)
|
|
#4915 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Będziesz się z tym męczyć dopóty, dopóki nie zamkniesz tego rozdziału. I tyle.
|
|
|
#4916 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4917 |
|
Raczkowanie
|
czas wspomagany zerwaniem kontaktu. Jak to chyba Malla gdzieś napisała- jedyną zdrową formą kontatku jest brak kontaktu i po prawie 2 miesiącach od zerwania kontaktu moge to potwierdzić. Szkoda tylko, że zmarnowałam tyle czasu odpychając od siebie te oczywistą oczywistość
|
|
|
|
#4918 |
|
Rozeznanie
|
teraz jak tak czytam historię pandzio to obawiam się, że ja też wykazałam za dużą słabość w rozmowie i że pomyślał, że chce go wziąć na litość...
Gryzę się cały czas z tym. Chciałam mu pokazać, że jestem silna, ale chyba... się nie udało. Pękłam w momencie jak mi powiedział, że BARDZO chce ze mną być, ale nie może. I źle mi z tego powodu, że się złamałam i nie byłam tak silna jak chciałam. Mi się łamał już głos a on powiedział, żebym tylko nie płakała przez niego, bo nie warto. Kurcze, chciałam żeby mnie zobaczył/usłyszał taką radosną. Chyba za wcześnie na to... Nie chce żeby myślał o mnie, jako o desperatce, a chyba juz tak pomyślał I mi źle z tego powodu, bo cholera miałam być silna
|
|
|
|
#4919 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój były też nie wiedział, co czuje, gadał, że jestem najlepszą dziewczyną jaka poznał ale być ze mną nie chciał. Tak się nie da. Wywal jego numer, nie pisz nie dzwoń, nie odpisuj, inaczej się chyba nie da... .Teraz sobie nie wyobrażasz, ja też sobie nie wyobrażałam. Eks ciągle mi mieszał we łbie a ja przypadkiem poznalam kogoś nowego i postawiłam wszystko na jedną karte, na tego nowego faceta, chociaz na początku nie sądziłam, że coś z tego będzie. Wszystko jest dziełem przypadku. Nigdy nie wiadomo co Cię czeka
|
|
#4920 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Jak będziesz obracać się w towarzystwie, dobrze wyglądać, uśmiechać, działać, robić coś, to tylko wyjdzie Ci na dobre, niezależnie od tego, czy wróci Możesz najpierw robić to dla niego, ale z czasem po prostu Ci się to znudzi. Same korzyści, zachęcam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

Chciałabym uwierzyć, że na pewno znajdę lepszego, że będzie lepiej...