|
|
#691 |
|
ćwir ćwir
|
Dot.: Nasze książkowe grzechy - cz. II
Kochane, może któraś z Was kojarzy. Jest taka gruba powieść S.Kinga, gdzie bohater wyjeżdża do jakiegoś domu (chyba letniskowego), żeby tam napisać powieść (?). W domu straszy. Wydaje mi się, że jest to po śmierci jego żony, ale nie wiem czy nie miksuję kilku powieści. Koło domu jest jakieś jezioro i pod koniec książki okazuje się, że tam w okolicy był jakiś cmentarz i wszystko jest z nim powiązane.
Przejrzałam powieści Kinga i po tytułach nic mi nie zaskoczyło. Kojarzycie Wy coś takiego?
|
|
#692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, Worek Kości
|
|
|
|
|
#694 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#696 |
|
Rozeznanie
|
Pamiętam, że któraś z Was była w empikowym outlecie... Jak tam dojechac z centrum? Tylko nie metrem, metro mnie przeraża, nigdy nie wiem, którym wyjściem mam wyjść, żeby jakoś trafić na mój przystanek
widziałam w swoim systemie, że jest tam książka, którą tak bardzo bardzo chcę mieć - "5 osób które spotykamy w niebie" M. Albom...
|
|
|
|
|
#697 | |
|
ćwir ćwir
|
Dziękuję Dziewczyny, to "Worek kości" rzeczywiście
Cytat:
Jeśli jednak się skusisz, to musisz iść do wyjścia w stronę Kabat- czyli tym, które będzie koło czoła pociągu, z którego wysiądziesz, tak jakby pociąg dalej pojechał w głąb Kabat, za plecami będzie kierunek centrum. I potem na lewo jak wyjdziesz na półpiętro. A jak wyjdziesz na powierzchnię to zobaczysz przed sobą to tesco i tam w pasażu jest ten outlet
|
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
Ćwirko, Mysiu gratuluję pięknych stosów
|
|
#699 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bardzo chciałabym posłuchac utworu pani Saeki, szkoda, że nie istenije ![]() Cytat:
![]() ciekawe, czy znajdę moją książkę, podobno sa tam 2 sztuki, ale z tego co czytałam, książki nie sa tam w żaden sposób ułożone, będę musiała przeszukać cały sklep
|
||
|
|
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam dziś miesięcznik "Zwierciadło", a do niego jako dodatek była książka Christophera Isherwooda „Samotny mężczyzna”
|
|
#701 |
|
Rozeznanie
|
Informacja dla osób które tak jak ja nie potrafią się zalogować na stronie Weltbild danymi ze ŚK:
Szanowna Pani, w chwili obecnej strona działa prawidłowo. Jeżeli nie może się Pani zalogować oznacza to że zakładając konto w "Świecie Książki" wyraziła Pani zgodę na przetwarzanie danych wyłącznie przez to wydawnictwo. W zaistniałej należy zarejestrować się jako nowy Klient. Szkoda,ogólnie mnie zdenerwowali ![]() Odpowiedź na pytanie,co z bezpłatną przesyłką dla ŚK :Szanowna Pani, jeżeli zarejestruje sie Pani jako nowy klient przechodząc na stronę Weltbild.pl poprzez baner na stronie Świata Książki będzie panią obowiązywała bezpłatna wysyłka. Miłego dnia
Edytowane przez Czarindia Czas edycji: 2011-04-26 o 20:17 |
|
|
|
|
#702 |
|
Wtajemniczenie
|
Zamówiłam trzy książki Pana Cejrowskiego i nie mogę się doczekać, kiedy przyjdą
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
rowniez nadal nie moge sie zalogowac na kdc loginem i numerem karty ze sk wiec napisalam do śk w tej sprawie i taka odp dostalam:
"Logując się na stronie Weltbild, może Pani podac swój adres e-mail (ten sam, który posiada pani w koncie Świata Ksiazki) oraz hasło - logowanie powinno sie udać. Pozdrawiam serdecznie" hmmm ale to uwzglednia zalozenie, ze zgodzilam sie na przetwazanie danych w firmach powiazanych ze sk. no ale w takim wypadku powinno udac sie logowanie nr karty.....bledne kolo edit jakas lipa-weszlam z ciekawosci, zeby zobaczyc na stronie kdc (wole pisac kdc niz weltbild ) zeby zobaczyc koszty wysylki i nie ma nic o darmowej wysylce tudziez odbiorze w ksiegarniach kdc, wiec moim zdaniem sie nie powiodlo![]() edit dostalam maila ze sk Szanowna Pani! Prosimy ponownie przejść ze strony www.swiatksiazki.pl na stronę weldbild.pl, zalogować się i złożyć zamówienie. Tylko w przypadku przejścia ze stony swiatksiazki.pl jest dostępna opcja darmowej wysyłki. Odbiór w księgarniach będzie mozliwy dopiero po 1 maja 2011 roku, jest to związane z potrzebą dostosowania nowego systemu. Przepraszamy za wszelkie niedogodności związane z zaistniałą sytuacją. w ten sposob rzeczywiscie wysylka jest darmowa, acz wchodzenie wpierw na str sk a stamtad na str kdc i dopiero logowanie jest nieco upierdliwe...(dodam ze tak czy siak nr klienta sk nie dziala nawet w ten sposob i musze podawac pelnego maila) moze po 1 maja wszystko zacznie normalnie dzialac i dla mnie
ksiazki ubrania https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post86755055 kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post86716402 http://www.finta.pl/ref/mysia82 Odpisz u mnie - ja odpiszę u Ciebie! Edytowane przez mysia82 Czas edycji: 2011-04-27 o 09:40 |
|
|
|
|
#704 |
|
Rozeznanie
|
Skusiła Was darmowa wysyłka Selkara ?
Ja zamówiłam Ojca chrzestnego ale to się prawie nie liczy bo od dawno chciałam ją mieć u siebie
|
|
|
|
|
#705 |
|
Przyczajenie
|
Chyba skusi nowy Zafon ...
|
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojciec Chrzestny to świetnie ulokowane pieniądze
|
|
|
#707 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Skoro Daria dała 5 gwiazdek na LC coś w tym musi być
|
|
|
|
|
|
#708 |
|
Wtajemniczenie
|
Od 5 maja w Biedronce: http://www.biedronka.pl/ksiazki/ po 9,99 za sztukę.
Mam nadzieję że upatrzone przeze mnie pozycje znajdę w sklepie. ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Czy jest u Was w kioskach 6. tom Wielkich Biografii o Fridzie Kahlo? |
|
|
|
|
#709 | |
|
Zakorzenienie
|
hehe.. dzięki
![]() Cytat:
Ale podejrzewam, że powinien być jutro, bo zawsze je zauważałam dopiero w czwartki/piątki ![]() Kurde, kuszą te książki z Biedronki ale za 9.99 to będę wydania kieszonkowe, za którymi nie przepadam, więc nie wiem, co pocznę
|
|
|
#710 |
|
Przyczajenie
|
Była mowa o empikowej promocji - 30% więc dorzucę parę słów od siebie. Nie kupuję w empiku stacjonarnym bo jak dla mnie wybór tam mają żaden i ciągle miałem wrażenie, że wszystkiego mają po jednej sztuce - ktoś kupi tę jedną sztukę i już książka u nich jest niedostępna na wieczność choćby nawet była dostępna w 5 innych księgarniach na tej samej ulicy.
Wyjątkowo skusiłem się na promocję - 30% w internetowym empiku co przy okazji było testem na solidność tej firmy bo opinie w internecie odstraszały już na starcie. Po wrzuceniu do koszyka dwóch książek przyszedł mail potwierdzający z wyznaczoną datą odbioru itp. pierdołami, które później okazały się nie mieć żadnego znaczenia. Niby o zmianie statusu zamówień mają informować w kolejnych mailach. Niby bo wcale tego nie robią i trzeba sobie status zamówienia sprawdzać samemu. Po sprawdzeniu statusu zamówienia (logowanie na stronie) okazało się, że data odbioru uległa zmianie. Kilka dni później wyznaczony termin odbioru przeszedł już do historii i ani przepraszam ani pocałujcie mnie w cztery litery. Żeby było śmieszniej następnie jedno zamówienie zostało zwyczajnie anulowane (zmiana statusu) i tak jak poprzednio żadnej informacji, żadnego przepraszam ani pocałujcie mnie w cztery litery. Wraz z anulowaniem zamówienia zmieniła się informacja o tym ile oszczędzam - okazało się, że teraz oszczędzam równowartość tych dwóch zamówionych książek! Po przeczytaniu takiej głupoty ostatecznie zakończyła się moja przygoda z internetowym empikiem a takiego bałaganu i takiego olewania klienta nie znam z żadnej innej księgarni . Dla mnie empik zawsze był przereklamowany, ale żeby firma pomimo tylu skarg na tak żenujący poziom obsługi nadal w nim trwała to jest prawdziwy fenomen. Lubię promocje w matrasie bo tam za 5 zł można kupić fajne książki dobrych wydawnictw. Niebawem przetestuje jak działa u nich zamawianie przez internet. |
|
|
|
|
#711 |
|
Rozeznanie
|
Dziwna i bardzo nie fajna sytuacja. Ja od dawien dawna zamawiam w empiku, głównie właśnie z różnymi rabatami i nigdy nie miałam takiej sytuacji.
A Matrasa także polecam
|
|
|
|
|
#712 |
|
Rozeznanie
|
cmyx zamawiałam kiedyś książki z Matrasa przez internet,ale z odbiorem w sklepie. Troszkę mi przeszkadzało,że nie dostaje się maila jak książki są już do odbioru. Wcześniej dostaje się wiadomość,że za 2 dni można książki odebrać.ja wolałabym jeszcze taka informację,że na mnie czekają
![]() Co do Empik'a, też zmieniali mi kiedyś statusy bez informacji...trzeba samemu wszystko pilnować... Tak na marginesie, byłam wczoraj w księgarni ŚK,kupiłam siostrzeńcowi Toliny Ale nie o to mi chodzi, chodzi o to,że Pan zapytał czy mam kartę...Odpowiedziałam,że mam ale chyba od 26 kwietnia karty są nieaktywne. Powiedział,że mam ją dać a on zobaczy...Ogólnie za książkę zapłaciłam więcej niż figuruje na stronie ŚK, Weltbild i nawet w Tesco...
Edytowane przez Czarindia Czas edycji: 2011-04-28 o 08:10 |
|
|
|
|
#713 |
|
Raczkowanie
|
Ja od dawna zamawiam na empik.com i nigdy nie miałam takiej sytuacji, może owszem o wszystkim nie informują ale zawsze moje zamówienie docierało w całości, co do Matrasa uwielbiam go i racja można tam kupić za 5 zł dobrą książkę, ale bynajmniej w mojej miejscowości odkąd zmieniła się kadra nie mam chęci tam wchodzić gdyż panie albo siedzą i podpierają głowę rękoma, albo graja w jakąś durną grę kompletnie nie zainteresowane klientem, i na nic skargi, bo z tego co widzę nic się nie zmieniło, tylko pani kierownik dalej zmienia sobie kadrę pod siebie biorąc coraz to bardziej dziwne osoby... brak słów, ja tam już nawet nie wchodzę by obejrzeć promocje po prostu wchodzę na ich stronę internetową...
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
w empiku raz (ok 2 lata temu) nie zrealizowali mi zamowienia-swoja droga bylo to moje 1 internetowe zamowienie u nich, al jakos sie nie zrazilam
bylo to w promocji 2za 3.jedna pozycji sprawiala im klopoty iprzesuneli termin odbioru.pozniej musialam zdecydowac czy anuluje czy czekam a ostatecznie i tak nie zrealizowali, ale o wszystkim bylam informowanaz kolei w kdc mialam juz oplacone zamowinie i czekalam na skompletowania (dosc dlugo bo nie mogli sciagnac kilku poz i dodatkowo mieli inwentaryzacje) i w miedzyczasie okazalo sie, ze sprzedali teoretycznie zarezerwowana dla mnie ksiazke.o niczym mnie nie poinformowali tylko cichaczem zwrocili pieniadze na konto. przegladajac stan konta zobaczylam , ze wplynela jaks niespodziewana ,nieduza kwota (raptem kilka zl i to wlasnie zwrocilo moja uwage). w 1 momencie nie skojarzylam o co chodzi ale po malym sledztwie i sprawdzeniu stanu zamowienia okazalo sie ze ksiazka jest wykreslona z mojego zamowinia....bylam wtedy zla na ich podejscie do klienta.cichaczem oddali kase i nawet nie przeprosili, ze ksiazka ktora byla oznaczona wczesniej jako "zarezerwowana" zostala wydana komus innemu. uwazam, ze w takiej sytuacji (byla to ksiazka z wyprzedazy) powinni pokryc roznice z "wlasnej kieszeni" i sciagnac ja dla mnie z hurtowni. inna sprawa, ze sama sie nie wyklocalam i o to nie walczylam-moze jakbym narobila rabanu to wywalczylabym ksiazke
ksiazki ubrania https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post86755055 kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post86716402 http://www.finta.pl/ref/mysia82 Odpisz u mnie - ja odpiszę u Ciebie! Edytowane przez mysia82 Czas edycji: 2011-04-28 o 10:32 |
|
|
|
|
#715 |
|
Zadomowienie
|
ja też jestem zadowolona z empiku, zamawiam książki od 1,5 roku i nie miałam żadnych problemów...
|
|
#716 |
|
BAN stały
|
Ja nigdy nie miałam problemów z KDC. Wręcz przeciwnie. Zawsze bardzo szybko wysyłali do mnie książki. Gorzej troszkę było z innymi ksiegarniami. Tak więc KDC jak najbardziej polecam
|
|
|
|
|
#717 |
|
Zadomowienie
|
Ja dorzuce swoje trzy grosze o empiku
jak wiecie chcialam zamowic 'fragmenty' marilyn w tej promocji co byla -30%, oczywiscie nie bylo, i chyba nie ma do teraz bo powiadomienie o dostepnosci nie przyszlo mi do teraz ![]() zamowilam z innego zrodla ( co tez bylo bledem) i z tylu na okladce jako sponsor widnieje EMPIK.COM Dobre jaja |
|
|
|
|
#718 |
|
Rozeznanie
|
Tak się zastanawiam teraz czy nie skorzystać jeszcze raz z tej promocji śk na zapisanie oczywiście podała bym dane np mojej mamy, ale skoro nie ma już przymusu kupowania na tą kartę to tylko bym skorzystała. Gorzej jak coś się zmieni.
Wzięłabym Kapuściński non-fiction i Dziewczynki ze świata maskotek hmm jeszcze pomyślę |
|
|
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak Mysia, miała swoją przygodę z KDC, gdzie oddali zarezerwowaną książkę dla niej, komuś innemu, tak ja miałam taką sytuację z Merlinem :|
---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
|
|
|
#720 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jutro się wybieram w tamte strony
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

widziałam w swoim systemie, że jest tam książka, którą tak bardzo bardzo chcę mieć - "5 osób które spotykamy w niebie" M. Albom...
Jeśli jednak się skusisz, to musisz iść do wyjścia w stronę Kabat- czyli tym, które będzie koło czoła pociągu, z którego wysiądziesz, tak jakby pociąg dalej pojechał w głąb Kabat, za plecami będzie kierunek centrum. I potem na lewo jak wyjdziesz na półpiętro. A jak wyjdziesz na powierzchnię to zobaczysz przed sobą to tesco i tam w pasażu jest ten outlet 

bardzo chciałabym posłuchac utworu pani Saeki, szkoda, że nie istenije