|
|
#241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: seks przed ślubem - problem
Cytat:
seks nie wyklucza rozmowy a wręcz przeciwnie. Cytat:
a kobieta to co ? I tu własnie wychodzi jakie podejscie mamy do potrzeb kobiety ,własnie koscielne, kobieta ma rozłozyc nogi w noc poslubna i zagryzając poduszkę oddac swój wianuszek małżonkowi ,który zostawi w niej nasienie niosace nowe życie. Żałosne. Poważnie nie jestem w stanie zrozumiec czego ludzie się tak boją idąc ze soba do łóżka ? Jakby ich ciało ,które po smierci zeżra robaki było największym skarbem co tam zwierzenia, myśli,pin do karty najważniejsza jest du... Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2011-04-27 o 19:57 |
||
|
|
|
|
#242 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jakoś dziwnie obstawiam, że jesteś licealistką zafascynowaną oazą, w której wesoły i sympatyczny ksiądz Marek przygrywa na gitarze, razem sobie śpiewacie piosenki z gestykulowaniem, wzruszacie się na filmach o Janie Pawle II, a także same prawiczki i dziewice wraz z ksiedzem w roli guru i mentora debatują o seksie. Cytat:
Ja chociaż sobie problemów nie wymyślam, nie wierzę w bzdury jak zakazy seksu, antykoncepcji, a to może dlatego, że mam ambitniejsze cele w życiu do zrealizowania niż testowanie chłopa, ile wytrzyma bez seksu i potem dzielenie się wrażeniami z tego procederu ze znajomymi z oazy i na stronach typu czysty sex czy jak to szło. Cytat:
Cytat:
Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2011-04-27 o 20:12 |
||||
|
|
|
|
#243 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#244 | ||||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kupowanie seksu w znaczeniu dosłownym (czyli prostytucja), czy to przenośnia? Cytat:
Cytat:
. Czym dla ciebie jest dojrzała miłość?Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czy tylko ja zwróciłam uwagę na naklejki po lewej stronie? ![]() "czekolada bez kakao - wyrób czekoladopodobny seks bez ślubu - wyrób miłościopodobny" Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Świadectwo na youtubie: Czystość daje to, że facet nie traktuje Cię jak przedmiot, daje poczucie własnej wartości, jestem dziewicą i jestem z tego bardzo dumna... http://www.youtube.com/watch?v=bvCMbnDj1Eo Kurde, co za ekshibicjonizm, cała Polska wie o jej stanie cnoty ![]() Swoją drogą, babcia mojego TŻta ma prawie 90 lat i jakieś takie bardziej współczesne poglądy niż tylu młodych ludzi
|
|
|
|
|
|
#246 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Katechetka przeczytała historyjkę o Kasi, która spała z chłopakiem, zaszła w ciążę, ojciec ją z domu wywalił, a chłopak powiedział, że jak usunie, to się jej oświadczy .
|
|
|
|
|
|
#247 |
|
Zakorzeniona
|
Matko kochana, te naklejki ze strony czysty seks to mistrzostwo
I jak tu się dziwić, że ludzie mają wyprany mózg, jak sobie nawet naklejki z takimi bzdurnymi hasłami kupują?
|
|
|
|
|
#248 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
:Mogą służyć jako prezenty dla uczniów na lekcji przygotowania do życia w rodzinie lub lekcji religii Naklejki informują o stronie, która promuje wśród młodych ludzi postawę czekania z seksem do ślubu CENA 1 sztuka - 25 gr 5 sztuk - 1 zł 10 sztuk - 2 zł 20 sztuk - 3 zł 50 sztuk - 7,50 zł 100 sztuk - 15 zł 200 sztuk - 25 zł Przy zamówieniu powyżej 200 sztuk - cena do negocjacji |
|
|
|
|
|
#249 | |
|
Zakorzeniona
|
Matko, artykuły na tej stronie powalają
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
mnie powaliło jedno stwierdzenie w tych wypowiedziach... "Życzę Ci dziewczyny, któraskarb najwiekszy wciąż dla Ciebie właśnie trzyma"
serio kawałek błony moze byc największym skarbem? Ja zawsze myslałam,ze mogę dac męzowi duzo więcej...
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już by chociaż katechetka wykazała minimalne poszanowanie dla inteligencji słuchaczy ![]() To co, robimy zbiorowe zamówienie z wizazu? Kto chce być organizatorką |
|
|
|
|
|
#252 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
|
#253 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak znasz jakiś rozwodników (w co wątpię, toż to jawnogrzesznicy), to popytaj o prawdziwe przyczyny rozstań, uwierz, są rzeczy bardziej destrukcyjne niż seks bez ślubu, jak choćby alkoholizm, nieodpowiedzialność, odmienne priorytety w życiu. Chociaż pewnie i tak mi powiesz, ze to wszystko się bierze z przedmałzeńskiego seksu... ![]() Patologią moja droga to można nazwać przemoc w rodzinie, pedofilie, młodocianych przestępców, ale na pewno nie fizyczny przejaw miłości dwojga kochających się i szanujących ludzi, chcących dzielić ze sobą życie, tylko dlatego, że nie mają papierka. Przepraszam, sakramentu i błogosławieństwa nie mają... Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#254 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#255 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
). "Po pół roku postanowiliśmy, że chcemy poprowadzić nasz związek pod prąd dzisiejszego świata (...) Poprosił mnie o rękę w kaplicy ojców Jezuitów" Edytowane przez invisible_01 Czas edycji: 2011-04-27 o 20:51 |
|
|
|
|
|
#256 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#257 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
|
#258 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do 2 części, dla mnie ciało jest ważne, ważniejsze nawet od pinu. I dobrze mi ze świadomością, że dostało się jednej osobie - mojemu mężowi. Ale co kto lubi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale fajna polemika, p.t. które życie jest fajniejsze: Moje, w którym mam seks z mężem po ślubie czy "twoje" z seksem z partnerem bez ślubu I nawet doszliśmy do poglądów babć
Edytowane przez Celebre Czas edycji: 2011-04-27 o 20:57 |
|||
|
|
|
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Babcia nie upatruje w seksie przed ślubem wielkiego zła i wręcz wynalazku szatana, pierwszego kroku do piekła. Uznaje to za coś normalnego. |
|
|
|
|
|
#260 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Ja zawsze pytam tych zapalonych "czystych", czy jakby bóg chciał, żebyśmy się seksili tylko dla potomstwa, to dawałby nam cała naszą seksualność, czy po prostu popęd do prokreacji jak u pieska np,ale jakoś nikt odpowiedzieć nie umie... I zastanawia mnie jeszcze czy niektórzy naprawdę nie widzą, że jest wiele straszniejszego zła na świecie, z którym przydałoby się powalczyć, niż seks przedmałżeński...
Edytowane przez wisienka_na_torcie Czas edycji: 2011-04-27 o 21:08 |
|
|
|
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w przyszłym roku szkolnymmoje dziecko bedzi emiało zajęcia ,słynne WDŻ ,prowadzone przez katechetkę ![]() młoda chce chodzić juz się nie moge doczekać tych kfiatków ,które będe musiała prostować literaturą medyczną ![]() Znajomej dziecko przeszło juz te zajęcia i opowiadala ,że katechetka przyszła do nich na zebranie i prosiła aby nie mówic dzieciom o pigułkach bo pigułki to zuo
|
|
|
|
|
|
#263 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak myślę, że na te bzdety idzie kasa z budżetu państwa i płaci się na to podatki, to już przestaje być śmieszne. Naprawdę, zamknąć wydziały teologii, pogonić księży i katechetki ze szkół, to będzie pierwszy krok do normalności w tym kraju, inaczej tu zawsze zaścianek będzie. |
|
|
|
|
|
#265 |
|
Rozeznanie
|
plameczko
o ważne sprawy pytaszi w trudnej sytuacji jesteś. a rozmawiałaś z TŻtem o tym rozdarciu? ja miałam sytuacje nie do końca jak Twoja ale coś w ten deseń, tyle że ja wyszłam z założenia że nie zmienie swoich poglądów a rozmowa w której (na początku) związku je przedstawiałam była dla mnie bardzo trudna, bo facet strasznie mi sie podobał i bałam sie jawnego wyśmiania. jego reakcja nie była przychylna i troche mnie zranił ale po 2 dniach wrócił do tematu, że to przemyślał wszystko i stwierdził że takie podejście ma sens. (mimo że przede mną nawet mieszkał z byłą) ustaliliśmy nasze poglądy w kwesti seksu. co nie zmienia faktu że nie raz upadliśmy a przez pewien czas nawet bardzo regularnie nam sie zdażało. ale były też momenty kiedy jedno drugiego pilnowało tzn jak on czuł że przeginamy to mnie uspokajał i wyciszał a czasami ja jego. to umacnia związek, ale musisz sie liczyć z tym że on tego nie zaakceptuje i możecie sie rozejść. ale ja nie dałabym rady całe życie żyć niezgodnie z moim sumieniem. a tak na marginesie jak nie ma seksu to jakoś tak inaczej związek wygląda, trzeba znaleźć inny sposób "godzenia sie" czy budowania relacji. i widze że to procentuje choć jest trudniejsze, trzeba sie bardziej wysilić |
|
|
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja młodsza siostra przyszła raz właśnie z takiej lekcji i mówi, ze pani im takie głupoty gada, że dzieciaki uważają prowadzącą za idiotkę. A co im powiedziała? Otóż pewna kobieta stosowała spirale, jako środek zabezpieczenia. Zaszła w ciążę, przy tej metodzie i urodziła dziecko ze sprężyną w głowie!!!
|
|
|
#267 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Takie tam bzdury mówili, że aż mnie dreszcze przechodziły Katechetka mnie nie lubiła, bo zawsze zamiast siedzieć i słuchać, wolałam dyskutować Apropo manipulacji: http://www.czystysex.pl/prawdziwe-hi...awnieniu-.html
|
|
|
|
|
|
#268 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Masz rację ,płace pensję tym nierobom :/ ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
Niech mi tylko wyjedzie z takim argumentem sama mam spirale i 2 inne mamy w naszej klasie też
|
|||
|
|
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#270 |
|
Przyczajenie
|
Sądzę, że facet autorki nie tyle, co nie wytrzyma bez seksu ale... Ale zaczynając od początku mojej myśli: związki zwykle tworzą ludzie, którzy ogólnie mają podobne poglądy, podobne zasady, podobne wartości. Owszem, mówi się, że przeciwieństwa się przyciągają. Ale jeśli dwie osoby mają na pewne sprawy całkowicie odmienne poglądy, to czy (mimo ogromnej miłości) mogą być ze sobą?
Autorko, bardzo chcesz, by facet szanował Twoją decyzję. A gdzie Twój szacunek do jego potrzeb? Twoja wiara jest ważna, on ma uszanować, bo kocha, ale gdzie tu jest jego szczęście? Poza tym, według mnie, energię spożytkowaną na latanie co chwila do spowiedzi 'bo nie udało się wytrzymać' można wykorzystać na bardziej mądrzejsze formy - chociażby pomoc w hospicjum. Pomaganie bliźnim na pewno jest dla Boga bardziej istotne niż to, co dzieje się w łóżkach wiernych. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

. Musicie rozmawiać ze sobą i rezmawieć i znów gdy trzeba a z pewnością związek przetrwa bez seksu do ślubu jak nasz

. Czym dla ciebie jest dojrzała miłość?

Miałem niejedną okazję jak to na imprezach bywa... ale z żadnejnie skorzystałem... co ze mnie za facet