|
|
#211 | |
|
Zakorzeniona
|
Dot.: seks przed ślubem - problem
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I bez urazy dla ludzi którzy są kościołowi ale ja to bym wzięła i wszystkim łeb odstrzeliła. ![]() A ksiądz myślisz że wie co myśli Bóg?Księża to niby posłańce Boga a tak naprawdę to robią to co im się żywnie podoba. Każdy wierzy na swój sposób, ale iść do księdza i "spowiadać" się z tego co się zrobiło, przecież wierząc w "COŚ" "KOGOŚ" można się wyspowiadać samemu w sobie. I uwierz mi ja też kiedyś latałam do Kościoła codziennie, czytałam pisma, etc ale jak zdałam sobie sprawe jaki tam jest bajzel to otworzyłam oczy. Plameczko i bez urazy. ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
Plameczka przyjmij sobie do siebie to co Ci napisała miss_alchemist bo naprawdę dziewczyna ma racje
|
|
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyjsc z tej sytuacji masz kilka. Albo wyznajesz to co mowi kosciol i tego przestrzegasz, albo odchodzisz od tej ideologii. Chyba, ze chcesz zyc w zaklamaniu wobec siebie lub kosciola. Zostaje jeszcze wziecie slubu
|
|
|
|
|
|
#214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez plameczka Czas edycji: 2011-04-27 o 15:29 |
|
|
|
|
|
#215 |
|
Zadomowienie
|
Albo buk, albo fjut.
Doprawdy, nie rozumiem takiego okłamywania siebie ("wyspowiadam się, trochę wytrzymam i znowu się wyspowiadam") i trwania w wierze, która prowadzi do frustracji
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co bardziej bystrzy się zorientowali, o co chodzi i żyją po swojemu, inni się szarpią i marnują na to życie, niestety.
|
|
|
|
|
|
#217 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
1) metody naturalne nie są dla wszystkich, niektóre kobiety mają bardzo długo nieregularne okresy, więc chcesz, czy nie chcesz, będziesz musiała używać środków antykoncepcyjnych
2) istnieje prawdopodobieństwo, że facet może Cię zostawić, bo moim zdaniem, chęć nie uprawiania seksu przed ślubem, powinna być decyzją obojga. Ja bym się poczuła oszukana, gdyby mój facet powiedział mi to dopiero po 1,5 roku związku, albo nagle tak sobie postanowił 3) środki antykoncepcyjne są naprawdę skuteczne, jeśli stosujesz je prawidłowo, nie zajdziesz w ciążę PS Chyba w piątek umówię się do ginekologa, bo potrzebuję recepty na kolejne opakowania pigułek To naprawdę zajmuje niewiele czasu.Co to zresztą na podwójna moralność, do buzi ok, a w pochwę to już nie po bożemu? Wóz albo przewóz, dziewczyno. Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2011-04-27 o 15:54 |
|
|
|
|
#219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z twoich wypowiedzi wyłania mi się obraz dośc niedojrzałej ,zastraszonej ,zlęknionej ,nie pewnej siebie ,swoich potrzeb i poglądów osoba. Taka rozdwojona i chciała bym i boję sie a co za tym idzie rozchwiana emocjonalnie a to zdrowe nie jest przede wszystkim dla ciebie. POmysl przede wszystkim o sobie i co dla ciebie jest dobre. |
|
|
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
To po cholerę się tak tymi księżmi przejmujesz?
![]() Twój pomysł na wybrnięcie z sytuacji, w jakiej się znalazłaś z powodu miłościwie nam panującego KK, jest kompletnie bezsensowny. Niekonsekwencja i hipokryzja ![]() Albo olej całą tę katolicką etykę seksualną, albo weź ślub - innego wyjścia nie ma
Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2011-04-27 o 16:50 |
|
|
|
|
#221 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoje 'zdanie' jak na osobę która jest w związku 7 lat jest żenujące. Zachowujesz się jak jakaś nastolatka. Polepszyło Ci się jak wyraziłaś ironicznie swoje mądrości? skończyłaś? To zamilcz w końcu. Żebyś Ty miała zagwarantowane wszystko tak do końca życia czego wcześniej ogromnie byłaś pewna.. tyle.Szkoda słów. Cytat:
![]() Titanilla gdzieś tam to było na 2 czy 3 stronie :P Cytat:
i to tak wygląda jak wygląda.We wszystkim można się dogadać o ile CHCĄ tego dwie osoby. ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo chciałbym ci napisać co by ci się przydało ,żebyś zrozumiała ,że seks to nie sklejanie modeli samolotów,ale ci nie napisze bo groża za to punkty karne a moim przypadku ban. Ale obejrzyj Seksmisje ,tam jest zdanie ,które pasuje do tego co wypisujesz ![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
Nikt nie ma bezstresowego zycia ale widac niektórzy nie mają prawdziwych problemów i wymyślają sobie stresy na własne życzenie.Gratuluje. |
||
|
|
|
|
#223 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak można w ogóle porównywać seks do hobby?
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
O! A ja właśnie przeczytałam w "Charakterach" o tym, że dowiedziono naukowo, że osoby, które dopiero po ślubie zaczęły uprawiać seks, maja trwalsze związki, bo nauczyło to pary rozmowy między sobą i pogłębienie więzi. Bez względu na to, czy badana grupa była wierząca, czy też nie.
|
|
#225 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeden Bóg, chrześcijaństwo a np. anglikanie uznają antykoncepcję i nawet aborcję, luteranie zaś tylko antykoncepcję a katolicy nic. I weź tu bądź mądry, skoro jeden Bóg...
|
|
#226 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moja rada jest taka: postępuj w ten sposób, żeby żyć w zgodzie ze sobą, bo co z tego że posłuchasz czyjejś tam opinii (nieważne która opcja). To Ty masz być szczęśliwa i spokojna nawiasem mówiąc pisząc taki wątek tutaj na forum, to tak jakbys na jakimś oazowym forum napisała, że zamierzasz uprawiać seks przedmałżeński 3 razy dziennie
|
|
|
|
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie żałujesz, nie obiecujesz poprawy (no nie no, obiecujesz na dwa, trzy tygodnie, a potem masz zasady KK w tyłku) i z góry wiesz, że dalej będziesz robić to co robisz. Po co Ci kościół? Można wierzyć bez KK. ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
<nie można robić reklamy>
|
|
|
#231 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#232 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Temat jak sam Lenin, wiecznie żywy
![]() Jak zwykle vixen czyta się z przyjemnością
|
|
|
|
|
#233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Żyj przede wszystkim zgodnie ze swoim sumieniem, nie wszystko (a raczej niewiele), co mówi kościół ma większy sens. Dzisiaj oglądałam program o duchownych luterańskich w Szwecji, z których znaczna część to aktywni działacze środowisk gejowskich i lesbijskich . Oni nawet swoich wiernych już zaczęli uczyć, że Biblia wcale nie uznaje homoseksualizmu za grzech (co było oficjalnym stanowiskiem wyznań chrzescijańskich przez wieki). Kościół i jego założenie tworzą ludzie i tylko ludźmi pozostają, mimo tego, czym sie zajmują i robią to tak, żeby im było najwygodniej, najkorzystniej i najbogacej ... (Nie przeczę, że są jeszcze duchowni z powołania, umiejący racjonalnie oceniać ludzkie życie , sama znam kilku, niemniej to chyba wymierający gatunek). Co do seksu przed ślubem, według kościoła to taki sam grzech , jak seks rozwódki , która bita i poniżana odeszła od męża ,któremu przed bogiem przysięgała, w nowym (oczywiście jedynie cywilnym, a jakże...) małżeństwie. Nie wiem czy jest w tym coś sensownego, albo chociażby ludzkiego. Tak to wygląda z mojego, całkowicie ateistycznego punktu widzenia. Edytowane przez wisienka_na_torcie Czas edycji: 2011-04-27 o 19:31 |
||
|
|
|
|
#234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- PS: Piramida maslowa ma się do niczego i wiele osob to potwierdza. A co do hobby.. a wspolzycie to skladowa w zwiazku czego ? Chyba obok seksu kryją się w zwiazku takie rzeczy i sprawy jak dogadywanie się , wspolne chęci , czas wolny indywidualnosc i inne? hę?
|
|
|
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy wymądrzasz się na ten temat posiadając wiedzę li jedynie teoretyczną - wypisz wymaluj jak księża?
Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2011-04-27 o 22:06 |
|
|
|
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak?
A bez jedzenia np przeżyjesz? Bez picia? Chyba nie jest taka do niczego. Cytat:
Tylko że jak którejś z tych rzeczy zabraknie to może zrobić się niezbyt różowo, nie uważasz? |
|
|
|
|
|
#237 |
|
Przyczajenie
|
ja ze swoim narzeczonym prawie od pięciu lat jesteśmy razem i także nie współżyjemy. Co do twoich obaw czy facet wytrzyma bez seksu do ślubu to ja rózwież miałam takie obawy. Ale to co nas utwiedziło i pomaga wytrwać w tym postanoweniu to rozmowy o tym, wyrażanie swoich uczuć, odczuc na ten temat - ale dajemy radę
. Musicie rozmawiać ze sobą i rezmawieć i znów gdy trzeba a z pewnością związek przetrwa bez seksu do ślubu jak nasz
|
|
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli to zbyt osobiste, to nie odpowiadaj, ale jeśli nie - czy jesteście dziewicą i prawiczkiem? |
|
|
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyłączam się do pytania, na jakiej podstawia taką teorię wyznuwasz? Z własnego doświadczenia? Edytowane przez wisienka_na_torcie Czas edycji: 2011-04-27 o 19:53 |
|
|
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

Tak jesteś nauczona, tak Cię wychowano, ale to już ten wiek (masz tyle lat co ja
Plameczka przyjmij sobie do siebie to co Ci napisała miss_alchemist bo naprawdę dziewczyna ma racje

Co bardziej bystrzy się zorientowali, o co chodzi i żyją po swojemu, inni się szarpią i marnują na to życie, niestety.

moim zdaniem zostawianie partnera/partnerki z tego powodu to odrobinę egoistyczny gest. Bo przecież to nie jest na zasadzie "zrobię ci na złość, nie będzie już seksu/będzie go mniej" 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)