|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
|
|
|
|
#2282 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Brunetka kciuki już zaciśnięte więc na pewno będzie dobrze
![]() Też dostałam wczoraj paczuszkę z loveli, a do tego na naszej SR co tydzień też coś dostajemy Na dzień dobry była paczka z gazetami, herbatką, czapeczką, pieluszką Bella Happy, naklejką na samochód, butelka Avent, ostatnio też była chyba próbka mleczka loveli, a wczoraj pani zrobiła losowanie i każdy dostawał inny prezent - co prawda nie udało mi się wylosować kremu na brodawki (główny prezent ), ale dostałam kolejną pieluszkę i wkładkę z belli i do tego malutki balsam dove Dzisiaj strasznie zalatany dzień miałam Od rana poszłam do koleżanki, która ma termin porodu na 8 maja, więc sobie pogadałyśmy i tak nam zeszło do 14.30, a później jechaliśmy z moim P. babcię odwieźć do domu po świętach I co prawda babcia nie jest na szczęście taka upierdliwa jak twoja Sweet, ale też denerwuje swoimi tekstami "Jak będziesz w moim wieku to zobaczysz" ![]() A za te gofry to której tu się lanie należy??? Gdzie ja teraz gofry znajdę??? I kto ze mną pójdzie? Bo przecież P. umrze ze śmiechu jak mu powiem że ma ze mną iść gofrów szukać
Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-04-27 o 19:47 |
|
|
|
#2283 |
|
Zakorzenienie
|
sygine
![]()
|
#2284 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Super, ze wszystko dobrze. Mysle, ze z lozyskiem tez dobrze, ja tez mam na przedniej scianie, po prawej stronie. Zle byloby, gdyby bylo przodujace, ale o tym na pewno by Ci powiedzial, bo trzeba by sie bylo oszczedzac. Sliczny! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sliczny! Zacisniete! Bedzie dobrze! |
|||||||
|
|
|
#2285 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję wszystkim za wczorajsze gratulacje.
![]() Muszę się przestawić na dziewczęce ciuszki, ale powiem szczerze, że na razie nie mam odwagi. ![]() Gratuluję dzisiejszych udanych wizyt Brunetko, trzymam kciuki za badanie- na pewno wyjdzie dobrze. ![]() Sweetangel, współczuję Ci sytuacji z babcią, postaraj się brać w takich chwilach głęboki oddech i nie denerwować się. Jednym uchem wpuścić drugim wypuścić- to chyba najlepsza metada. Ja również dziękuję Stapelce za aspirator, wygląda fajnie- jestem ciekawa jak będzie się spisywał przy dziecku.
|
|
|
|
#2286 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() fajniusi Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jaki fajny okrąglutki ja już po wizycie u gina zdj nie mam ale mam płytkę z filmem, synuś waży ponad 1 kg ..... wszsytko jest dobrze i gin nie widzi nic niepokojącego ... przytyło mi się 8,5 kg
|
|||
|
|
|
#2287 | ||
|
Zakorzenienie
|
jejuuu! jaaaki cudny!!!!!
---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
|
|
|
#2288 |
|
Zadomowienie
|
No ja teraz mam czasem takie coś
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#2289 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2290 |
|
Zakorzenienie
|
brunetka
za glukozę, będzie dobrze ![]() dziś udany, wizytowy dzień
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
całego królika dzielę na kawałki, nóżki osobno i reszta po kręgach na mniejsze kawałki, potem gotuję go tak na pół-miękko w wodzie z jarzynkami jak do rosołu (marchewka, cebulka, pietruszka, przyprawy, sól itp.) Kiedy jest tylko lekko twardawy to wyjmuje z wywaru i rozrabiam dużą śmietanę w kubeczku z wegetą, dowolnymi ziołami, odrobiną majeranku, przyprawami z pewną ilością tego wywaru z królika, ale nie z całym wywarem bo za dużo będzie, pisze "z pewną ilością" bo to zależy od garnka-jak zalejesz tą śmietaną to tak żeby troszeczkę wystawały ponad poziom sosu
to ma się dusić tak z 20 minut żeby sos trochę odparował, na koniec leciutko zagęszczasz mąką sos jeśli jest zbyt rzadki - niewielką ilość wywaru rozrabiasz z mąką i potem całość żeby się chwilę pogotowała. I w sumie to tyle gotowania Na koniec posypuje pieprzem jeszcze do smaku i lekko mieszam. Można jeść
|
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
Hej brzuchatki. Cały dzień mnie nie było a tu tyle stron! Przyznam się że narazie tylko tak na szybko czytałam, potem Was nadrobię i będę odpisywać.
Przede wszystkim gratuluje udanych wizyt, a trochę ich dzisiaj było. Brzuszki macie piękne. Zmalowana jestem fanką Twojej piłeczki rośnieAle Was załatwili z tą SR-oszusty ![]() Zanka widzisz kciuki pomogły Cieszę się, że wynik supcio.Sweet i Nerola co tym babkom na łeb siada, na starość my też takie będziemy? Ale to każda jedna (prawie każda..) zachowuje się podobnie. Sweet współczuje że mieszkać musisz z nią, nerwowo można się wykończyć. Piszecie o tych skurczach jak je odczuwacie, ja chyba mam to samo. I wychodzi na to, że coraz częściej i mocniej, wczoraj wieczorem już się przestraszyłam. Właśnie po całym dniu jest najgorzej, tak się brzuch wypina, wypukla, twardnieje..i mała się wtedy denerwuje. Ale miły dzień spędziłam Byłam u rok nie widzianej koleżanki ze studiów, połaziłyśmy po lumpkach, kupiłam tylko 3 rzeczy dla niuni, sobie nic, ale za to koleżanka oddała mi sukienkę, w której mogę iść na wesele (ale wyglądam w niej jak pączek..grubo tak), i nie muszę kupować, 3 tuniczki i jeszcze 2 kwiatki doniczkowe bo ma kwiaciarnię![]() Jutro wstawię fotę sukienki to powiecie jak wyglądam.Fajnie czas spędziłyśmy 12 godzin mnie w domu nie było, po drodze zakupy do lodówki i takie tam. Jutro cały dzien leżę bo za bardzo aktywne dni dzisiaj i wczoraj miałam.Aaa i rano byłam w labku, wyniki super i mocz i krew, i crp. Czytam dalej co naskrobałyści
|
|
|
|
#2293 |
|
Zadomowienie
|
Brunetka
za jutrzejszą glukoze bedzie dobrze Moniczka Zmalowana fajne brzusie AgaGuernsey na poprzednim usg wyszło mi łożysko brzeżnie przodujące a dziś lekarz gdy mu o tym powiedziałam to był zdziwiony zobacze co powie moja gin
|
|
|
|
#2294 |
|
Zadomowienie
|
ja jem kolacyjke kanapeczki z serkiem zoltym i ogorkiem a do tego herbata porzeczkowa mniam
![]() ![]()
|
#2295 |
|
Zadomowienie
|
wodaqua, Sloneczko555xxx - sueper ze wszystko dobrze
Zmalowana, kolejna pileczka brunetka2000, mocne bedzie dobrze
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
Wodaqua, Sloneczko bardzo fajnie, że wizyty udane
Zmalowana Twoja piłeczka jest piękna DaKaro dziękujemy, wypoczywaj Kochana ile wlezie Czekamy jeszcze na Agulęaaabar i Nerolę Brunetka będzie dobrze ![]() A ja jutro ide na SR, koleżanka(też na lipiec termin ma) mnie poinformowała, że zapisała siebie i mnie i zaczynamy od jutra Zobaczymy co to będzie, a miałam nie iść
|
|
|
|
#2297 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
:confused :
|
|
#2298 |
|
BAN stały
|
Zmalowana jak na 30 tc to masz okazaly brzusiek
wiekszy jak mój ale za to zgrabniejszy
|
|
|
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skłaniam się bardziej ku temu bo jest to szkoła rodzenia przy szpitalu, w którym planuję rodzić, więc odrazu zobaczę co jak wygląda. A Ty chciałabys iść, czy poprostu o tym nie myślałaś? Ja Ci powiem, że u mnie mało znajomych par decydowalo sie na SR, a jak już ktoś był to odczucia były różne, jedni polecają inni uważają za zbędne. |
|
|
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
Bartessa I jak konkurs ????
Hmm o ile pamiętam któraś miała wkleić fotkę nowej fryzurki |
|
|
|
#2302 | |
|
Zadomowienie
|
Ja ci powiem ze ja to nie widze sensu tam chodzic...a moj mężulek stwierdzil "co ty oddychać nie umiesz"
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Zmykam umyć swoja sierść na głowie
|
|
#2303 |
|
BAN stały
|
Zmalowana i Youyou ,Natka jestem Kochane
Wizyta okropna. \Mam wielowodzie i bańkę na łożysku.Szyjka sie skróciła do 20mm,główka bardzo nisko. Mam skierowanie do szpitala na najpóźniej jutro rano. Boje się jak cholera.\ Na razie wiem,ze czekają mnie pompy,posiew i antybiotyk,KTG,leki. Boze jak ja się biję o małą. Jest większa o 2 tyg. i lekarz pytał czy nie ma pomyłki z ostatnią miesiączką. Co Jej jest? Reszcie dziewczyn gratuluję udanych wizyt i ślicznych brzuszków ![]() :jupi :
Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-04-27 o 21:08 |
|
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetka trzymam kciuki za glukozę
![]() Beatka Ty masz kulinarne zdolności, nie ma co Ja mam problem z porcjowaniem całego kurczaka..Madzianarew z grzybem też się męczyłam nie raz nie dwa, ale domowych sposobów nigdy nie próbowałam, octu bym się bała, próbuj tantum rosa, a tak czy siak trzeba jakieś globulki od gina. Ale to takie cholerstwo ze mi na każdej wizycie prawie daje pimafucin, jak tylko widzi lekki stan zapalny.Muszę się dopomnieć o ten wymaz z pochwy, podobno to bardzo ważne... |
|
|
|
#2305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo zachcianki mam, ale nikt ich nie spełnia Ależ Ja nie szczęśliwa jestem ![]() Idź i zbadaj te serduszko, będziesz spokojniejsza Zmalowana Twój pępek wygląda tak jakby dawał buzi Brunetka glukoza nie jest taka straszna!Stapelka Ja na szczęście jeszcze problemu z tym nie mam ![]() ale ostatnio jak wyszłam z wanny to mąż do mnie : " Kurdeeeeeeeeeeeee, ale masz bęben, niesamowite " Sweet Ty jesteś moim klonem Sygnie Ja to nawet się nie odzywam, że mam ochotę na gofry.Napisałam już wcześniej sms z prośbą o loda, ale nie dostałam go zmęczony mój mąż i nie chciało mu się jechać do sklepu ![]() Nic musze wytrzymać! Wybraliście w końcu ten kolor pokoju? Cytat:
![]() a twardnieje jak chce mi się siusiu, a nie mam możliwości np od razu iść do wc a ciemna z tego jestem ![]() Moniczka JA też nie chodzę ![]() Tu od Was się uczę chodziłabym tylko chyba ze względu na te próbki, choć pewnie u mnie ich nie dają
|
||
|
|
|
#2306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nerolko trzymam kciuki za Was, bedzie dobrze Słonko
|
|
#2307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() :przytu l: nie smutaj na pewno wszystko bedzie dobrze trzymam mocno kciuki za ciebie i malenstwo
|
|
#2308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nerola nie dobre wieści nam niesiesz...jutro jedziesz w takim razie do szpitala i słuchasz lekarzy. Wielowodzie to poważna sprawa, dobrze że mała większa o 2 tyg, może trochę uda się przytrzymać Izę w brzuszku. Będę trzymać kciuki, odzywaj się do nas Dziewczny czy takie skurcze o którym pisałyście są niebezpieczne? pewnie głupie pytanie zadaje...ja się też tak martwię o to.. Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-04-27 o 21:12 |
|
|
|
|
#2309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się kochana, bo Izunia to odczuje. Mnie się też gin pytała przy przed ostatniej wizycie, czy na pewno podalam praawidłową datę ostatniej miesiączki, bo mała była za duża, a teraz się uregulowało wszystko ![]() Uważaj na siebie! |
|
|
|
|
#2310 |
|
Rozeznanie
|
cześć brzuchatki
jak tam po świętach? bo ja wymęczona.. Dzisiaj skończyłam 29 tc Już coraz bardziej nie mogę się doczekać jak mały będzie już na świecie )No ale nadchodzi nowy miesiąc, nowa wypłata więc pewnie coś dokupię, przede wszystkim muszę skończyć uzupełniać torbę do szpitala bo to akurat ważne. Miałam pierwszy sen o porodówce pamiętam tylko, że sala w której leżałam była strasznie obskurna i nie chciałam się położyć do łóżka bo było obleczone w jakąś szaroburą pościel, bleee.. ach te ciążowe sny ![]() A dziś na Polsat Cafe był dokument o wielkich matkach i wielkich noworodkach- takich 5-6kg Idę oglądać mecz FC Barcelona
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.

w poliklinice beziesz pic?????

), ale dostałam kolejną pieluszkę i wkładkę z belli i do tego malutki balsam dove 

gin musi mi to wyjaśnic czy to prawidłowe
wycelowal najpierw w koniec koldry, wszystko zlalo sie na przescieradlo, zmoczylo tez mate pod nim, pozniej polecialo na dywan
Więc proszę o moooooocne trzymanie kciuków

Czasem tak mam, ale myślałam że to się Klusek obraca i wypycha pupkę bo najpierw czuję takie jakby wypychanie wlasnie i zaraz pukanie od środka.