Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-27, 19:43   #2281
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cytat:
Napisane przez sweetangel1984 Pokaż wiadomość

brunetka
- w poliklinice beziesz pic?????
tak
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 19:45   #2282
sygine
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Brunetka kciuki już zaciśnięte więc na pewno będzie dobrze
Też dostałam wczoraj paczuszkę z loveli, a do tego na naszej SR co tydzień też coś dostajemy Na dzień dobry była paczka z gazetami, herbatką, czapeczką, pieluszką Bella Happy, naklejką na samochód, butelka Avent, ostatnio też była chyba próbka mleczka loveli, a wczoraj pani zrobiła losowanie i każdy dostawał inny prezent - co prawda nie udało mi się wylosować kremu na brodawki (główny prezent ), ale dostałam kolejną pieluszkę i wkładkę z belli i do tego malutki balsam dove
Dzisiaj strasznie zalatany dzień miałam Od rana poszłam do koleżanki, która ma termin porodu na 8 maja, więc sobie pogadałyśmy i tak nam zeszło do 14.30, a później jechaliśmy z moim P. babcię odwieźć do domu po świętach I co prawda babcia nie jest na szczęście taka upierdliwa jak twoja Sweet, ale też denerwuje swoimi tekstami "Jak będziesz w moim wieku to zobaczysz" I z wiekiem niestety ale chyba każdej babci tak się pogarsza, ale tobie Sweet naprawdę współczuję, bo co innego widzieć się z babcią raz na jakiś czas i słuchać jej narzekań, a co innego mieszkać z nią na codzień - chyba bym nie zdzierżyła

A za te gofry to której tu się lanie należy??? Gdzie ja teraz gofry znajdę??? I kto ze mną pójdzie? Bo przecież P. umrze ze śmiechu jak mu powiem że ma ze mną iść gofrów szukać

Edytowane przez sygine
Czas edycji: 2011-04-27 o 19:47
sygine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 19:50   #2283
Zmalowana
Zakorzenienie

sygine

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 19:55   #2284
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
A bylo tak pieknie........ rano leniwa pobudka, śniadanko, wizaż..... potem spacer i listonosz pryzniosl paczke z aspiratorkiem i gratisami loveli troche lezakowalam i nagle.............. w 2 minuty ktos poprostu spier***ił mi cały dzień!
Dlaczego naajblizsze osoby potrafia takie byc? Nigdy tego nie zrozumiem.

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Dzieki kochane za trzymanie kciuków pomogły jak zawsze
Wróciłam z usg i wszystko w porządku z serduszkiem kręgosłupem brzuszkiem wodami jedynie nie wiem co z łożyskiem bo znajduje sie w okolicy przedniej ściany macicy z przewaga na prawej stronie gin musi mi to wyjaśnic czy to prawidłowe no i Krystianek nadal jest chłopaczkiem i waży 1250g

Super, ze wszystko dobrze. Mysle, ze z lozyskiem tez dobrze, ja tez mam na przedniej scianie, po prawej stronie. Zle byloby, gdyby bylo przodujace, ale o tym na pewno by Ci powiedzial, bo trzeba by sie bylo oszczedzac.

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
My i nasz brzucholek
26 tydzień i 2 dzień
Sliczny!

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
a ja sobie roboty narobilam..
zeby mi sie dobrze net przegladalo to do lozka przyciagnelam lawe, ale mi sie kabel z lapka zaplatal wokol nogi wiec wiele nie myslac wstalam i unioslam jeden rog lawy.. iiiiii... i wylalam kawe ktora stala na drugim koncu kubek idelanie sie przewrocil wycelowal najpierw w koniec koldry, wszystko zlalo sie na przescieradlo, zmoczylo tez mate pod nim, pozniej polecialo na dywan
wraz z kubkiem spadl aparat fotograficzny wiec i on troche sie zmoczyl (na szczescie dziala)
kubek byl 3/4 pelen, wiec sporo sie rozlalo
do teraz sprzatalam, pralka z posciela wlaczona, koldra przeplukana sie suszy, mata tez, dywan uprany miescowo
ale jestem zla na siebie
No faktycznie roboty sobie dostarczylas.

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Witam. Mam nadzieje, ze po swietach wszystkie jestescie wypoczete, a maluszki dokazuja. Ja na szybkiego na net wskoczylam, lenie sie na maxa, potrzebowalam tego odpoczynku. Pogoda nawet ok, tylko troche wieje, ale da sie przezyc. Nadrobie Was po powrocie. Pozdrawiam goraco z Malty. Buziaki.
Pozdrowienia takze dla Ciebie!

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Tak się zastanawiam,
powiedzcie mi kiedy Ja będę wiedziała,
że mam skurcze?
Jakie to jest uczucie?!
Bo Ja nie wiem
Tak jak dziewczyny pisaly - takie twardnienie i spinanie sie brzucha. Natomiast tych porodowych nie przegapisz, uwierz mi.

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Witam I gratuluje udanych wizyt.
Ja znow mam problem z grzybica pochwy ,co miesiac wraca jak xylem ostatnio u lekarza przepisal mi antybiotyk , ja go prosilam o dwa , Bo powiedzialam ze I tak za miesiac wroci no , a on kazal mi wtedy przyjsc na wymaz , no I dzis bylam .siesta mi pobierala I piwiedziala ze widac ze jest bardzo intensywne, az mi glupio , Bo przed wizyta wzielam kapiel ale po pol godz bylam juz cal a mokra.no I od dzis mam czekac tydzien , chyba zwarjuje , Bo tak strasznie swedzi I te uplawy.jak narazie chodze bez bielizny, w sukience, Bo jest mi wygodnie.
Wiem ze ktoras z Was tez miala I ze domowymi sposobami walczyla z grzybem.jesli moge sie dowiedziec jakimi?czytalam ze rpztwor z octu I wody ,przez 5 dni sie podmywac?ja dzis rumiankiem, Bo nie mam octu.
Sorki ze wam zawracam glowe.
Oj to niefajnie z tym grzybkiem, niestety nie znam sposobow domowych.

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Jestem Wróciłyśmy z brunetką. Było bardzoooo fajnie, były lody i gofry i chipsy bo jak poszłyśmy na bezpłatną SR to się okazało, że ta bezpłatność wynosi 200 zł Wprowadzają tylko ludzi w błąd !

A i przyszła mi paczuszka loveli
Oj to niefajna niespodzianka.

Cytat:
moniczka super brzusio To i ja się pochwalę
Sliczny!

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
To teraz ja proszę o trzymanie kciuków bo idę jutro na GLUKOZĘ A bardzo się tego boję, bo jestem gruba a czytałam, że u takich osób częściej występuje cukrzyca Więc proszę o moooooocne trzymanie kciuków
Zacisniete! Bedzie dobrze!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 20:11   #2285
marzena_S
Zadomowienie

Dziękuję wszystkim za wczorajsze gratulacje.
Muszę się przestawić na dziewczęce ciuszki, ale powiem szczerze, że na razie nie mam odwagi.

Gratuluję dzisiejszych udanych wizyt , coraz więcej dzieciaczków zaczyna nabierać "konkretnej" wagi, a sama jeszcze pamiętam jak niedawno się zachwycaliśmy kilkunasto milimetrowymi bąblami.

Brunetko, trzymam kciuki za badanie- na pewno wyjdzie dobrze.

Sweetangel, współczuję Ci sytuacji z babcią, postaraj się brać w takich chwilach głęboki oddech i nie denerwować się.
Jednym uchem wpuścić drugim wypuścić- to chyba najlepsza metada.

Ja również dziękuję Stapelce za aspirator, wygląda fajnie- jestem ciekawa jak będzie się spisywał przy dziecku.
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 20:17   #2286
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
To teraz ja proszę o trzymanie kciuków bo idę jutro na GLUKOZĘ

Cytat:
To i ja się pochwalę
fajniusi
Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
wpadłam powiedzieć dzień dobry i poinformować, że wysłałam resztę aspiratorków- Do Słoneczka i Neroli - mam nadzieję do piątku dojdą.

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Ja też mojego zaraz będę dokarmiać bo z pracy za chwilę przyjedzie, zrobiłam królika w sosie śmietanowym z ziemniaczkami i ogórkiem kiszonym mniam, a mięsko takie delikatne że palce lizać
dałabyś przepis na tego królika
Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

Sweet u mnie też przeboje z babcia i doszliśy z T. do wniosku,że mózg im się cofa do wieku dziecięcego i sramy na to.
babcie po 80 tak mają, sama czasem wychodzę z siebie jak moją słyszę
Cytat:
My i nasz brzucholek
26 tydzień i 2 dzień
jaki fajny okrąglutki

ja już po wizycie u gina zdj nie mam ale mam płytkę z filmem, synuś waży ponad 1 kg ..... wszsytko jest dobrze i gin nie widzi nic niepokojącego
... przytyło mi się 8,5 kg

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 20:24   #2287
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
moniczka super brzusio To i ja się pochwalę
jejuuu! jaaaki cudny!!!!! prześliczny brzuś!

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość

I to już sa skurcze Czasem tak mam, ale myślałam że to się Klusek obraca i wypycha pupkę bo najpierw czuję takie jakby wypychanie wlasnie i zaraz pukanie od środka.
Ale ja o tych jakie mam teraz a nie o tych przedporodowych

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Kurde, dzisiaj chodzę jak dzik po domu, nawet nie uczesana... Brakuje mi ludzi, kontaktu ze światem...A poza tym robię się baloniasta
ja cały dzień tak chodzę dopiero jak tż ma z pracy przyjśc to się trochę ogarniam żeby nie straszyć, czasem jak ktoś niespodziewanie wpadnie np. listonosz to pewnie wyjściowo nie wyglądam

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 20:27   #2288
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Ale ja o tych jakie mam teraz a nie o tych przedporodowych
No ja teraz mam czasem takie coś ale nmie myślałam ze to skurcze
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 20:31   #2289
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie
Mała nadal leży miednicowo, tzn. dupką na dole, waży niespełna kg, serducho ok, szyjka ok, wyniki suuper. Powiedziałam o tym moim galoującym sercu, więc polecił iść do rodzinnego po skierowanie na EKG, a jak coś będzie nie tak, to na ECHO serca do szpitala, ale podejrzewamy że może to takie nerwówkowe galopy - najważniejsze żeby sercr biło miarowo, bez przerw, więc sraki nie ma Jutro może się wybiorę do rodzinnego...

A oni wiedzą, że za to grozi odpowiedzialność karna?

SweetAngel, nic nie poradzisz na jej focha, więc olej to sobie. Podejrzewam, że jeśli nawet wszytko by błyszczało to i tak znalazłaby coś, na co mogłaby ponarzekać. Taki człowiek, olej to!

Vaniliova

moniczka2123 pokaźny brzuszek, maleństwo ma gdzie szaleć Kciuki za wizytę zaciśnięte

A ja rozbiłam miseczkę z barszczem, kiedy wyjmowałam ją z mikrofali, rozbryzgało się po kuchni, scianach, meblach i drzwiach... Jeszcze muszę sprzątnąć pod półką, ale to już z mężem, bo coś tak czuję, że wyskaczy na mnie pająk, a tego sama bym nie przeżyła

Mamad1 Mnie póki co nic nie puchnie, a mam 26 tydzień.

Madziulka, świetne te wszystkie ciuszki!

zanetaa88, lanie dostaniesz za te Twoje zachcianki!!! Ja też chcę GOFERA!!!!!
Za wizyte i wyniki

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Jestem Wróciłyśmy z brunetką. Było bardzoooo fajnie, były lody i gofry i chipsy bo jak poszłyśmy na bezpłatną SR to się okazało, że ta bezpłatność wynosi 200 zł Wprowadzają tylko ludzi w błąd !

A i przyszła mi paczuszka loveli
Też miałam taką bezpłatną SR
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 20:35   #2290
youyou
Zakorzenienie

brunetka za glukozę, będzie dobrze

dziś udany, wizytowy dzień, jeszcze chyba tylko wieści od Nerolki brakuje?
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 20:41   #2291
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
dałabyś przepis na tego królika
całego królika dzielę na kawałki, nóżki osobno i reszta po kręgach na mniejsze kawałki, potem gotuję go tak na pół-miękko w wodzie z jarzynkami jak do rosołu (marchewka, cebulka, pietruszka, przyprawy, sól itp.) Kiedy jest tylko lekko twardawy to wyjmuje z wywaru i rozrabiam dużą śmietanę w kubeczku z wegetą, dowolnymi ziołami, odrobiną majeranku, przyprawami z pewną ilością tego wywaru z królika, ale nie z całym wywarem bo za dużo będzie, pisze "z pewną ilością" bo to zależy od garnka-jak zalejesz tą śmietaną to tak żeby troszeczkę wystawały ponad poziom sosu to ma się dusić tak z 20 minut żeby sos trochę odparował, na koniec leciutko zagęszczasz mąką sos jeśli jest zbyt rzadki - niewielką ilość wywaru rozrabiasz z mąką i potem całość żeby się chwilę pogotowała.

I w sumie to tyle gotowania Na koniec posypuje pieprzem jeszcze do smaku i lekko mieszam. Można jeść

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 20:42   #2292
patik87
Zakorzenienie

Hej brzuchatki. Cały dzień mnie nie było a tu tyle stron! Przyznam się że narazie tylko tak na szybko czytałam, potem Was nadrobię i będę odpisywać.
Przede wszystkim gratuluje udanych wizyt, a trochę ich dzisiaj było.
Brzuszki macie piękne.

Zmalowana jestem fanką Twojej piłeczki rośnie
Ale Was załatwili z tą SR-oszusty

Zanka widzisz kciuki pomogły Cieszę się, że wynik supcio.

Sweet i Nerola co tym babkom na łeb siada, na starość my też takie będziemy? Ale to każda jedna (prawie każda..) zachowuje się podobnie. Sweet współczuje że mieszkać musisz z nią, nerwowo można się wykończyć.

Piszecie o tych skurczach jak je odczuwacie, ja chyba mam to samo. I wychodzi na to, że coraz częściej i mocniej, wczoraj wieczorem już się przestraszyłam. Właśnie po całym dniu jest najgorzej, tak się brzuch wypina, wypukla, twardnieje..i mała się wtedy denerwuje.

Ale miły dzień spędziłam Byłam u rok nie widzianej koleżanki ze studiów, połaziłyśmy po lumpkach, kupiłam tylko 3 rzeczy dla niuni, sobie nic, ale za to koleżanka oddała mi sukienkę, w której mogę iść na wesele (ale wyglądam w niej jak pączek..grubo tak), i nie muszę kupować, 3 tuniczki i jeszcze 2 kwiatki doniczkowe bo ma kwiaciarnię
Jutro wstawię fotę sukienki to powiecie jak wyglądam.Fajnie czas spędziłyśmy 12 godzin mnie w domu nie było, po drodze zakupy do lodówki i takie tam. Jutro cały dzien leżę bo za bardzo aktywne dni dzisiaj i wczoraj miałam.
Aaa i rano byłam w labku, wyniki super i mocz i krew, i crp.

Czytam dalej co naskrobałyści
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 20:45   #2293
Vaniliova11
Zadomowienie

Brunetka za jutrzejszą glukoze bedzie dobrze
Moniczka Zmalowana fajne brzusie
AgaGuernsey na poprzednim usg wyszło mi łożysko brzeżnie przodujące a dziś lekarz gdy mu o tym powiedziałam to był zdziwiony zobacze co powie moja gin
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 20:46   #2294
moniczka2123
Zadomowienie

ja jem kolacyjke kanapeczki z serkiem zoltym i ogorkiem a do tego herbata porzeczkowa mniam

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 20:46   #2295
Kolina
Zadomowienie

wodaqua, Sloneczko555xxx - sueper ze wszystko dobrze

Zmalowana, kolejna pileczka

brunetka2000, mocne bedzie dobrze
Stary 2011-04-27, 20:54   #2296
Natka_
Zakorzenienie

Wodaqua, Sloneczko bardzo fajnie, że wizyty udane

Zmalowana Twoja piłeczka jest piękna

DaKaro dziękujemy, wypoczywaj Kochana ile wlezie

Czekamy jeszcze na Agulęaaabar i Nerolę

Brunetka będzie dobrze

A ja jutro ide na SR, koleżanka(też na lipiec termin ma) mnie poinformowała, że zapisała siebie i mnie i zaczynamy od jutra No cóż idę, 5 spotkań-każde płatne 20 zł Zobaczymy co to będzie, a miałam nie iść
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 20:55   #2297
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Wodaqua, Sloneczko bardzo fajnie, że wizyty udane

Zmalowana Twoja piłeczka jest piękna

DaKaro dziękujemy, wypoczywaj Kochana ile wlezie

Czekamy jeszcze na Agulęaaabar i Nerolę

Brunetka będzie dobrze

A ja jutro ide na SR, koleżanka(też na lipiec termin ma) mnie poinformowała, że zapisała siebie i mnie i zaczynamy od jutra No cóż idę, 5 spotkań-każde płatne 20 zł Zobaczymy co to będzie, a miałam nie iść
Tak czytam o tych szkolach rodzenia i mysle czy tylko ja tam nie chodze:confused :

Stary 2011-04-27, 20:57   #2298
Bartessa
BAN stały

Zmalowana jak na 30 tc to masz okazaly brzusiek wiekszy jak mój ale za to zgrabniejszy
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 20:57   #2299
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Tak czytam o tych szkolach rodzenia i mysle czy tylko ja tam nie chodze:confused :
Nie tylko ty Mi już się odechciało chodzić
Stary 2011-04-27, 20:59   #2300
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też miałam nie iść, bo jakoś nie odczuwałam takiej potrzeby, ale jak juz koleżanka zapisala nas to idę-w sumie i tak nie mam nic lepszego do roboty, mąż nawet chętny żeby uczestniczyć, więc idziemy
Skłaniam się bardziej ku temu bo jest to szkoła rodzenia przy szpitalu, w którym planuję rodzić, więc odrazu zobaczę co jak wygląda.

A Ty chciałabys iść, czy poprostu o tym nie myślałaś?
Ja Ci powiem, że u mnie mało znajomych par decydowalo sie na SR, a jak już ktoś był to odczucia były różne, jedni polecają inni uważają za zbędne.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 21:00   #2301
brunetka2000
Zakorzenienie

Bartessa I jak konkurs ????

Hmm o ile pamiętam któraś miała wkleić fotkę nowej fryzurki i gdzie ona jest ?
Stary 2011-04-27, 21:06   #2302
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Nie tylko ty Mi już się odechciało chodzić
Ja ci powiem ze ja to nie widze sensu tam chodzic...a moj mężulek stwierdzil "co ty oddychać nie umiesz"

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Ja też miałam nie iść, bo jakoś nie odczuwałam takiej potrzeby, ale jak juz koleżanka zapisala nas to idę-w sumie i tak nie mam nic lepszego do roboty, mąż nawet chętny żeby uczestniczyć, więc idziemy
Skłaniam się bardziej ku temu bo jest to szkoła rodzenia przy szpitalu, w którym planuję rodzić, więc odrazu zobaczę co jak wygląda.

A Ty chciałabys iść, czy poprostu o tym nie myślałaś?
Ja Ci powiem, że u mnie mało znajomych par decydowalo sie na SR, a jak już ktoś był to odczucia były różne, jedni polecają inni uważają za zbędne.
powiem inaczej....ja do najblizszej szkoly rodzenia mam 40 km wiec bez sensu tluc sie tyle drogi...

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Zmykam umyć swoja sierść na głowie

Stary 2011-04-27, 21:06   #2303
nerola
BAN stały

Zmalowana i Youyou ,Natka jestem Kochane

Wizyta okropna.
\Mam wielowodzie i bańkę na łożysku.Szyjka sie skróciła do 20mm,główka bardzo nisko.

Mam skierowanie do szpitala na najpóźniej jutro rano.

Boje się jak cholera.\
Na razie wiem,ze czekają mnie pompy,posiew i antybiotyk,KTG,leki.

Boze jak ja się biję o małą.

Jest większa o 2 tyg. i lekarz pytał czy nie ma pomyłki z ostatnią miesiączką.
Co Jej jest?

Reszcie dziewczyn gratuluję udanych wizyt i ślicznych brzuszków:jupi :

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-04-27 o 21:08
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 21:06   #2304
patik87
Zakorzenienie

Brunetka trzymam kciuki za glukozę

Beatka Ty masz kulinarne zdolności, nie ma co Ja mam problem z porcjowaniem całego kurczaka..

Madzianarew z grzybem też się męczyłam nie raz nie dwa, ale domowych sposobów nigdy nie próbowałam, octu bym się bała, próbuj tantum rosa, a tak czy siak trzeba jakieś globulki od gina. Ale to takie cholerstwo ze mi na każdej wizycie prawie daje pimafucin, jak tylko widzi lekki stan zapalny.Muszę się dopomnieć o ten wymaz z pochwy, podobno to bardzo ważne...
Stary 2011-04-27, 21:09   #2305
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
J

zanetaa88, lanie dostaniesz za te Twoje zachcianki!!! Ja też chcę GOFERA!!!!!
Bij mnie bij!
Bo zachcianki mam, ale nikt ich nie spełnia
Ależ Ja nie szczęśliwa jestem

Idź i zbadaj te serduszko, będziesz spokojniejsza

Zmalowana Twój pępek wygląda tak jakby dawał buzi ale słodki!

Brunetka glukoza nie jest taka straszna!

Stapelka Ja na szczęście jeszcze problemu z tym nie mam
ale ostatnio jak wyszłam z wanny to mąż do mnie : " Kurdeeeeeeeeeeeee, ale masz bęben, niesamowite "

Sweet Ty jesteś moim klonem

Sygnie Ja to nawet się nie odzywam, że mam ochotę na gofry.Napisałam już wcześniej sms z prośbą o loda, ale nie dostałam go zmęczony mój mąż i nie chciało mu się jechać do sklepu
Nic musze wytrzymać! Wybraliście w końcu ten kolor pokoju?

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

Tak jak dziewczyny pisaly - takie twardnienie i spinanie sie brzucha. Natomiast tych porodowych nie przegapisz, uwierz mi.
No to kurde mi się nie raz spina brzuch
a twardnieje jak chce mi się siusiu, a nie mam możliwości np od razu iść do wc a ciemna z tego jestem

Moniczka JA też nie chodzę Tu od Was się uczę
chodziłabym tylko chyba ze względu na te próbki, choć pewnie u mnie ich nie dają

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 21:09   #2306
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Zmalowana i Youyou jestem Kochane

Wizyta okropna.
\Mam wielowodzie i bańkę na łożysku.Szyjka sie skróciła do 20mm,główka bardzo nisko.

Boje się jak cholera.\

Co Jej jest?

ojej biedna jejku mam tylko nadzieje, że nie jest tak źle, że okaże się, że to nic poważnego
nerolko trzymam kciuki za Was, bedzie dobrze Słonko

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 21:09   #2307
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:

Wizyta okropna.

Boje się jak cholera.\

Co Jej jest?

:przytu l: nie smutaj na pewno wszystko bedzie dobrze trzymam mocno kciuki za ciebie i malenstwo

Stary 2011-04-27, 21:09   #2308
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

Wizyta okropna.

Boje się jak cholera.\

Co Jej jest?

Nerola nie dobre wieści nam niesiesz...jutro jedziesz w takim razie do szpitala i słuchasz lekarzy. Wielowodzie to poważna sprawa, dobrze że mała większa o 2 tyg, może trochę uda się przytrzymać Izę w brzuszku.
Będę trzymać kciuki, odzywaj się do nas

Dziewczny czy takie skurcze o którym pisałyście są niebezpieczne? pewnie głupie pytanie zadaje...ja się też tak martwię o to..

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-04-27 o 21:12
Stary 2011-04-27, 21:11   #2309
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Zmalowana i Youyou ,Natka jestem Kochane

Wizyta okropna.

Boje się jak cholera.\

Co Jej jest?

Nie martw się kochana, bo Izunia to odczuje.
Mnie się też gin pytała przy przed ostatniej wizycie, czy na pewno podalam praawidłową datę ostatniej miesiączki, bo mała była za duża,
a teraz się uregulowało wszystko
Uważaj na siebie!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 21:12   #2310
LadyInBlack2
Rozeznanie

cześć brzuchatki

jak tam po świętach? bo ja wymęczona..

Dzisiaj skończyłam 29 tc i przytyłam od wagi wyjściowej 3kg. Staram się teraz co tydzień kontrolować wagę. No ale na ostatnim usg mały miał prawie 1,2 kg więc jak na ten moment jak najbardziej prawidłowo.

Już coraz bardziej nie mogę się doczekać jak mały będzie już na świecie mimo, że ja nadal z wyprawki niewiele mam ale jakoś tak mnie to nie stresuje, totalny chill out mnie ogarnął (w przeciwieństwie do męża, który z dnia na dzień bardziej panikuje )

No ale nadchodzi nowy miesiąc, nowa wypłata więc pewnie coś dokupię, przede wszystkim muszę skończyć uzupełniać torbę do szpitala bo to akurat ważne.

Miałam pierwszy sen o porodówce pamiętam tylko, że sala w której leżałam była strasznie obskurna i nie chciałam się położyć do łóżka bo było obleczone w jakąś szaroburą pościel, bleee.. ach te ciążowe sny

A dziś na Polsat Cafe był dokument o wielkich matkach i wielkich noworodkach- takich 5-6kg Masakra, nie wiem czy któraś z Was oglądała, mnie zatkało. Zwłaszcza, jak matki potem te dzieci dokarmiają a raczej tuczą, ech..

Idę oglądać mecz FC Barcelona - Real Madryt
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości