|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Cytat:
![]() |
#2252 | |
BAN stały
|
Cytat:
Fakt dziewczyny maja racje... Po kij robic cos na sile tak na prawde kosztem dziecka?? Przeciez pozniej moga byc z tego powodu problemy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2253 |
Zakorzenienie
|
od jutra
![]() ![]() Iza, dziewczyny, macie rację. Kiedy ja trafiłam z małym do szpitala z powodu iż nie przybierał na wadze to pierwsza moja myśl - że się nie najada moim pokarmem. i chociaż uwielbiam karmienie piersią, bo to coś cudownego, nie wahałabym się ani chwili ![]()
#2254 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do mrtwienia to wlasnie dlatego ze sie martwie o dziecko wpadam w depresje sprawy sie maja tak ze od urodzenia mam pod gore z tym karmieniem , najpierw maly nie chcial lapac sutkow bo w spitalu stwierdil ze mam za male brodawki pozniej nie chcia ssac bo sie do butli przyzwyczail a pozniej juz bylo dla niego za malo mleka i tak ciagle cos na chwile obecna nauczyl sie ssac piers i juz nawet bez nakladek musze mu zwieszyc dawke mm a wiecej sciagac laktatorem bo do tej pory jak widzialam ze na laktatorze mam wiecej mleka to dawalam mniej mm a to widac nie wyznacznik bo maly nie przybiera prawidlowo macie racje z tym moim zapalem ze zwieksza sie jak slysze tescowa ale jaka by nie byla to ja i tak chcialam karmic piersia.. moja mama mnie wykarmila, opowiadala jak jej z piersi cierklo jak nie stosowala sie do PRL'owskich zalecen karmienia co 3h i karmila mnie jak sie obudzilam i chcialam a wychodzilo to co 2h i wydawalo mi sie karmienie piersia czyms normalnym i naturalnym i oczywistym jak bede miala wlasne dziecko a wyszlo zupelnie inaczej... eh no to sobie ponarzekalam dziewczynki trzymajcie kciuki moze jeszcze nie jest za pozno moze cos sie jeszcze uda zrobic chcoc wszytstie znaki na niebie i ziemi mowia ze guzik z tego bedzie |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Zakorzenienie
|
Kasiu najważniejsze żeby Rafcio przybierał na wadze! Jesteś cudowną mamą, tak długo walczysz, nie poddałaś się od razu i to jest godne pochwały
![]() ![]()
#2256 |
Zakorzenienie
|
Najważniejsze to nie słuchać trucia teściowej czy nawet wspomnień mamy, bo ty nie jesteś żadną z nich. Jedna osoba ma tyle mleka, ze mogłaby kilkoro dzieci obdarować, druga ma mało, trzecia wcale, co chociażby po naszym wątku widać. Im bardziej się będziesz spinać, tym gorzej będzie z twoja laktacja i tym bardziej się będziesz stresować.
![]()
#2257 |
Rozeznanie
|
Monti już nie mogę się doczekać kuriera
![]() mora gratulacje ![]() ![]() nuna_77 gratulacje kochana ![]() ![]() Jok3r ja mogę polecić płyn do kąpieli i szampon 2w1 z DAX Perfecta Baby. Skóra Alana bardzo fajnie się nawilża. Używam też z tego oliwki i nam się bardzo sprawdza i do tego super pachnie ![]() kasiapruszkow Twojemu tż należy się lanie ![]() Monti ja też mam trochę wyrzuty sumienia, że mało czasu tż poświęcam. Ciągle zajmuję się małym a jak mam wolną chwilę to piszę pracę inżynierską i dla tż już czasu brak ![]() ![]() Krusiak ale słodziaczek ![]() Kurcze zaczęłam odstawiać Alankowi Sab Simplex bo już myślałam, że nie ma kolek i to był błąd bo dzisiaj dostał takiego ataku, że myślałam, że mi serce z żalu pęknie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2258 |
Zakorzenienie
|
pati - w sumie jest fajnie, bo planowo mam szkołe tylko 3 x w tygodniu i jeżdżę na jedne ćwiczenia, góra 2... także myk myk i do domku, ale zobaczymy jak będzie z sesją, jednak wiem ,że nie obejdzie się bez kampanii wrześniowej
![]() ![]()
#2259 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie czy któraś z Was uzywa pasalub gorsetu wyszczuplajacego jesli tak to bardzo proszę o linka dziekuje
![]()
#2260 | |
Wtajemniczenie
|
slicznie
![]() a my kupilismy najpierw nan, a potem bebilon, bo w szpitalu polecali, ale nasz mały je ten bebilon, ale słabo po nim śpi, chyba mu nie pasuje ![]() Cytat:
jesteś wspaniałą matką, ja przez pierwsze dni też miałam takie myśli, że nie urodziłam naturalnie i że mały ciągle płacze, ale mąż mi wytłumaczył, że nawet jakby mały miałbyć cały czas na mm to nic się nie stanie, ważne żeby go nakarmić a ja też mam traumę, że nie mogę jeść ulubionych potraw albo pić coli, ale powoli mi przechodzi, ale Ty to się już długo męczysz dziś była położna i od razu stwierdziła, że mały tak płacze, bo się nie najada moim mlekiem mimo, że mi tryska czasami jak długo nie je, no i mamy dokarmiać mm i dobrze, że to powiedziała, bo ja sama zauważyłam, że on się nie najada, a moja koleżanka twierdzi, że moje mleko powinno mu wystarczyć, ale on jest duży i dużó potrzebuje a ja tyle nie mam ![]() idę spać póki mały jeszcze śpi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2261 |
Wtajemniczenie
|
Moje mile - to ja, ta 2w1
![]() Pytanie z tych z przeszlosci, czyli przed porodem: Czy ktoras z was bolaly plecy w koncowce? Nie wiem jak ten bol opisac, to tak jakbym przechylila sie zbyt mocno do tylu i troszke przechodzi jak zrobie koci grzbiet lub sie zgarbie. Nino rusza mi sie dosc intensywnie co mnie dziwi, bo juz dawno tak nie szalal ![]() Czy to sa wlasnie te bole krzyzowe???
07.05.2011, 13.17 - Sono diventata la mamma di Adriano!!!! ![]() Moj Nino ![]() 02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!! ![]() Edytowane przez Anessa Czas edycji: 2011-04-27 o 22:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2262 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2263 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To ja krzyzowych nie mam - jeszcze ![]() Ide spac, dobranoc ![]()
![]() |
#2264 |
Rozeznanie
|
moje dziecie dzisiaj dostalo pierwsza dawke witamin cebion multi i zwymiotowalo
![]() ![]() |
![]() |
#2265 |
Zakorzenienie
|
Mój też stęka przed zdobieniem kupki. Ale zawsze prawie stękał. A katar ma od paru dni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2266 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Serdecznie gratuluje nowym mamusiom!A na wszystkie nie rozpakowane czekamy! ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2267 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() wczoraj wieczorem zauważyłam ze Idalka patrzy na pluszową zabawkę ![]() więc dzisiaj od rana założyłam jej karuzelę, patrze a ona wodzi wzorkiem ![]() i leżała spokojnie ponad godzinę pod karuzelą ![]() a teraz marudzi ![]() i stęka nie wiem czy kupki nie potrafi zrobić ![]() bo jeszcze dzisiaj nie było Kasiu przestań myślaeć o tym co pomyślą inni ludzie, teściowa, mama czy nawet tż, pomyśl o synku, że najważniejsze jest to, żeby był najedzony i zdrowy, a cała reszta jest nie ważna
#2268 |
Zakorzenienie
|
Iza brawo co za bystra dziewczynka
![]() Mój dzisiaj wstał o 7, przewinęłam nakarmiłam po cichaczu wszystko żeby go nie rozbudzić i dalej iść spać a ten mi zaczął strzelać uśmiechy niczym tap madl i spać niet ![]() ![]() ![]()
#2269 |
Zadomowienie
|
niezły jest
![]() ![]() NAdusia ma od wczoraj dzień śpiocha, jak się obudziła to praktycznie wcale nie płakała ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() miłego dnia wam życzę
![]() |
#2270 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze budzi się ok 6-7 daje jej jeść i zawsze mam nadzieję, ze jeszcze będzie spała ![]() też biorę wtedy do łóżka ale ja naiwna jestem ![]() Cytat:
ok 13 zobaczmy co nam z tego wyjdzie Wczoraj była niemożliwa i od rana i po południu, ciekawe jak dzisiaj będzie się zachowywać, kiedy ten skok minie ![]() ![]()
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-04-28 o 09:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2271 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i dziś po kąpieli i po mm spał raptem 3godzinki... Cytat:
![]() ![]() ![]() kupiłam dziś espumisan w kropelkach bo mój mały tak się męczy co rusz puszcza bąki i go to boli płacze pręży się masakra... od wczoraj od tego ataku o 14...zobaczymy bo hernatka koperkowa chyba przestaal dzialac i moze efekt jest już odwrotny do zamierzonego tak jak kiedyś monti pisała... zobaczymy czy espumisan pomoze... a mój Oli często tak ma że budzi się o 5-6-7 ja go nakarmię i idziemy do łożka spać ![]() ![]()
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-04-28 o 09:21 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
widze ze nier ty;lko ja mam problemy z karmieniem... kasiupruszkow nie martw sie mi w szpitalu malutka najpierrw poharatala sutki, pozniej pielegniarki i polozne na cama wtykaly malej piers, mam strasznie brodawki, probuje je wyleczyc, ale jak pomysle o karmieniu malej w nakladkach nawet to mnie wszystko boli wiec sciagam laktatorem moje mleko, dale w butli ale z mezem zdecydowalismy, by podawac je dodatkowo mm ze 2 razy dziennie, by zaczela przybierac, gdyx mojehgo potrafila zjesc nawet 100 i dalej piastki ssala... ![]() nas wypisali do domu z zoltaczka, wiec dodatkowo boje sie, ze zacznie sie przedluzac... myslalam, ze jestem wyrodna matka dajac jej mm, ale widze, ze najwazniejsze to to, by maluszki rosly zdrowo!!!!!!i nie byly glodne ktore majty poporodowe polecacie?????? na pewno juz bylo, ale plosiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2274 |
Zadomowienie
|
hej,
ja po wczorajszej wizycie troche sie przeraziłam, lekarz mi po 6 tyg zdjal szwy, ale podobno przy wejsciu do pochwy sluzówka sie zawinela i tak pod nosem sobie mowil, ze moze to potem doskwierac przy sexiku ![]() ![]() bosti, Tymek bardzo krotko nosil 56, od jakis 4 tyg ma 62, ale patrze ze jak sie wyciaga to nogawki sa na styk, wiec na niedlugo starczą. dlatego ppytalam o 68. ma długie nogi! zła jestem bo sie okazalo ze pracodawca mial zaleglosci w placeniu skladek mojej polisy, mimo ze bylo odciagnae z pensji i teraz przez to polisa wygasla. obiecali mi dzis ze te pieniadze z tytulu urdzoenia sie dziecka dostane razem z wyplata, takze poczekam do polozy maja i zobaczymy. no bo dla mnie to jest chamstwo, odciagali i nie placili!!! poza tym umowe mam do 1 czerwca i bede musiala sie przejsc i upewnic czy mi ją przedluża.... musze poszukac poscieli bo mam tylko 1 a nie mam na zmiaen, a Tymo spi pod kołderką okad ogrzewanie nam wyłączyli w bloku.ale od tego czasu ma mniejsza sapke w nosku. pytalam wczoraj pediatry czemu tak czasem furczy a ona na to ze to przez wiotkosc krtani, a tesciowa kazaala nam ciagle odciagac z noska a tam nic a on nadal furkocze!!! no i generalnie za goraco mielismy bo bylo 24-25 stopni u małeo w pokoju a teraz jest 22 i jest oki ![]()
#2275 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale myślę, że z czasem będzie ci spał coraz dłużej, w szczególności po kąpieli ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
też bym musiała jeszcze jedną pościel kupić, ale jakoś nie mam na nic siły ani ochoty ![]() moja nadal w 56 chodzi, niedługo niektóre ubranka 62 będą jej pewnie dobre
![]() |
#2276 |
Zakorzenienie
|
bo ty jestes szczpiorek
![]() a ja mam flaka ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- TOOOOOOOO jak prrzeczytalam to sie poplakalam ![]() o karmieniu butla i mm co by podniesc na duchu tych, ktore nie karmia piersia |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Wtajemniczenie
|
Hej, ja wróciłam do świata żywych. Goraączka i ciśnienie przeszło. Jakoś lepiej się czuje po łyżeczkowaniu tylko szkoda, że w szpitalu sprzedali mi bakterie E. COLI!!! Mam ją w pochwie i szyjce macicy. Kilka dni przed porodem mialam posiew i nie było tego a teraz jest i to na 3 plusy! i biorę antybiotyk...ale podobno trudno wykurzyć tą bakterię.
Mój mały od 6 rano dopiero zasnął ![]() Dziś odważę się założyć pas poporodowy. Wcześniej się bałam po łyżeczkowaniu żeby się znowu przez ucisk nic nie zatrzymało. Do zrzucenia 8kg z 18:/
Kwiecień^Lancome, Prada, Burberry https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333 Edytowane przez Ahtaga Czas edycji: 2011-04-28 o 09:52 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2278 |
Zadomowienie
|
dziewczyny ja już zgłupiałam!
mam łóżeczko o wymiarach 120x 60 cm -standard, i posciel wczesniej kupilam i idealnie sie miesci nie odstaje, i wydaje mi sie ze ona tez miala rozmiar 120x60, a szukam teraz na allegro i są tylko 120 x90cm. czy ze mna cos nie tak???
#2279 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Montii niezły ten twój synuś ![]() diatoma bo chyba są 120x90 tylko, ja też mam takie łóżeczko jak ty a pościel 120x90 ![]() moja córa dziś dokładnie i wyraźnie powiedziała "aguu" ![]() ![]() ja pamiętam jak mnie bolały na początku brodawki o matko, z każdym karmieniem łzy w oczach mi stawały i zaciskałam zęby i tupałam nogami o podłogę także współczuję bardzo każdej z was ![]() Eirene ja też nie mogę się przyzwyczaić do tego wstawania w nocy, kurde nie mam wyjścia w sumie bo muszą małą nakarmić więc wstawać muszę ale cięzko. dziś od 3 do 5 malwina nie spała tylko mruczała mi coś pod nosem, ja zasnęłam pierwsza od niej ![]() Bosti no nie wrzucałam dawno Malwinki, wszystkie zdjecia na aparacie, ale zgram i zapodam moją łobuziarę ![]() no a my przygotowujemy się do chrzcin. obok mnie mam lokal i byliśmy wczoraj pytać o termin i jest wolny 15 maja a potem dopiero w lipcu więc zdecydowaliśmy się na ten maj. byliśmy już u księdza no i wszystko zaklepane.mało czasu jak dla mnie ![]() ![]() znalazłam coś takiego nawet mi się podoba ale boję się że mojego flaka będzie bardzo znać ![]() http://allegro.pl/sukienki-sukienka-...536301319.html no i jeszcze muszę córę wystroić ![]() ![]() masakra ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-04-28 o 10:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie spotkałam się jeszcze z 120x60 ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:25.