|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Czesc MAMŚKIIIII!!!!!!!
ale sie z was uśmialam, dokladnie to z tej calej sytuacji, to niesamowite jak po ciazy zmienia sie temat, hihih , jeszcze przed chwilka kazda o bólach obrzekach, i stresie gadala a tu juz laktatory, pieluszki itp.. słodko ja juz nie moge sie doczekać, ale mój brzdac ma to w noskuuu dzis przejezdzalam obok szputalaw ktorym bede rodzila, i pisze do meza ze mowilam corki ze ma wychodzic zebysmy odskoczyly na porodowke to stwierdzil :"ejjjjjj Olusia nasz wie ze torby ze sobą nie miałaś a ja w pracy hehehe" caluski
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie tym mamusiom co juz porod maja za soba...eh
![]() Mamuski a zakladacie te majtasy pociazowe takie wysokie, zeby brzuszek wrocil do normy???
|
#63 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aga jeśli ta gumka naprawdę luźna to ok ale powiem Ci, że ja to do teraz mam taki wrażliwy brzuch, że jak Igę kładę sobie na piersi i jej nóżki lekko opierają się o brzuch to mnie ciągle boli. Najwyżej sobie tą gumę ciachniesz w szpitalu, bo spodnie i tak pewnie nie będą już potrzebne no ew. za kilka lat ![]() Juuuż? A ja myślałam, że to bite dwa tygodnie trzeba w domu kiblować Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i zapomniałam o co miałam zapytać No trudno, może później mi się przypomni.Wrzucam śmieszną fotkę do galerii - seria Igusiowych minek uwiecznionych przez "tatusia"
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-04-28 o 07:40 |
|||
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Sania
wybacz, ale usmialam sie z tego ochlapywania pupy wyobrazilam sobie jak z wiaderka wode na pupe lubudu ![]() Mimbi Ci ladnie napisala. Co do gaci sciagajacych, to nosilam, ale takie zwykle jak normalnie sa w sklepach i powiem, ze sama nie wiem co myslec. Brzuch wrocil na miejsce Nie wiem jakby wygladal gdybym ich nie nosila. Jedni je zachwalaja, inni przeciwnie - ponoc rozleniwiaja miesnie brzucha.Moria a jak u Ciebie z czuciem w okolicach szycia? Ja do dzis mam punkciki, gdzie tego czucia brak. |
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczescie masz racje, ze wujek google zawsze poda pomocna dlon![]() poza tym mam was kochane moje
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
moria przy takiej pogodzie to nie ma co siedzieć w domku, do ogrodu powerandować się a później już wybywasz w obieg
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
Swiezo upieczone mamuski a dajecie sobie spokojnie rade przy dzidziusiach i zeby w domku jeszcze troche ogarnac, no i obiad zrobic???
|
#68 |
|
Wtajemniczenie
|
Mimbi dzięx za wyjaśnienie
no bo tak dziwne mi się trochę wydawało to, no ale fakt- trzeba użyć wacika, tudzież waty![]() Eve spoko
|
|
#69 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wiesz ze ja ciagle nie mam czucia w pewnych miejscach? sa zimne obszary bez czucia, pytalam kiedys gina, mowil ze norma i ze nie wie czy czucie mi wroci-wkoncu to juz 5 lat i za chwile od nowa bedzie ciach, a po pierwszej cc nie mialam czucia w sumie od pepka w dol Cytat:
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam takie fajne spodnie niby dresowe, co nosze od polowy ciazy, az sa sfatygowane, jutro pojde sobie kupic jeszcze jedne takie same tylko inny kolor to bede miec ew. na po ciazy a pozniej po domu
ja to jeszcze sobie nie wyobrazam jak brzuch wyglada odrazu po porodzie, mysle ze w czerwcu to juz w bikini po polazy bede paradowac
|
#71 |
|
Rozeznanie
|
Moria u nas na szkole rodzenia mówili, że dzidziusia można od razu wziąć na spacerek i jest to bardziej kwestia tego, czy mamusia się już czuje na siłach. Mówili, że już nie ma czegoś takiego jak werandowanie, że pierwszy spacer może trwać do pół godziny, każdy kolejny wydłuża się o 10-15 minut, aż spacerek osiągnie długość od karmienia do karmienia.
|
|
|
|
#72 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#73 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,a jak wygląda rano obchód lekarzy? trzeba majtochy ściągać i się rozkraczać czy nie ma takiej potrzeby?
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#75 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry Mamuśki!
I jak, wyspane? Ja póki co sypiam jakieś 6h dziennie w systemie 3h+3h. Mogłabym w dzień dospać ale a to mnie na wizaż ciągnie albo na allegro ![]() Wczoraj na wieczór znów dorzuciłam małej 30ml butli bo wyciągnęła oba UU i nie mogła zasnąć, oczy otwarte, rączki do buzi pakowała. Niby pokarm mi ładnie napływa, bo przed karmieniem mleczarnia mocno naprężona a po karmieniu się mocno luzują, mała przełyka ale może za mało kaloryczny ten mój pokarm Wczoraj znów jakoś tak wyszło, że nie zjadłam za dużo, żołądek mam po tym szpitalu obkurczony. Dziś spróbuję nie dopuszczać do głodu.Dziś przychodzi do mnie położna środowiskowa, nie mam pojęcia co ona będzie robić, czy będzie sprawdzać warunki dla dziecka czy małą oglądać/badać ![]() Cytat:
Cytat:
No to super! Tylko muszę dobrze na nogi stanąć by na spacer iść ale do ogródka już bym mogła małą wystawiać.O jaaacięę, teraz będę myśleć jak ją na ten dwór ubrać Żebyście Wy mnie i TŻ'ta w szpitalu widziały, ile to było dywagacji na temat ubioru małej w dzień wyjścia ze szpitala Cytat:
Cytat:
|
|
#76 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Polozna obejrzy dziecko, mieszkanie i na dodatek jeszcze Ciebie, wiec wiesz, ubierz sie w koronkowa bielizne, pier*dyknij sobie oko i koka z anglezami ![]() Jak ja pomysle o tym, w co mam dziecko ubrac ze szpitala, to az mnie pot zlewa. W ogole dostalam jeden komplet z H&M na 50 cm i mysle, ze to bedzie jedyny moment, kiedy mala sie w to zmiesci, wiec chyba w tym wyjdzie, ale czy w body, czy w pajacu, czy w spiochach (i co z czapeczka?!)to juz pojecia nie mam. |
||
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Moria i inne dziewczyny które karmią piersią, czy jecie wszystko tak jak w ciąży czy jest jakaś specjalna dieta?
![]() Mazianko, te pieluchy Dada premium to są z Biedronki??
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Moria podpisuje sie pod postem MIMBI, jestes niezniszczalna super mama
Spi malo, karmi i jeszcze ma czas na Wizaz i Allegro![]() pisz pisz jak najwiecej, bo ja tu notatki sobie robie jak na kujona przystalo i koniecznie wklejaj zdjecia Igusi ![]() u nas lekarka tez mowila, ze mozna od razu na zewnatrz wychodzic z dzidzia tylko na poczatku na krotko i coraz dluzej i dluzej za kazdym razem tak jak pisze Aga ![]() Buziale dla mamusiek
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
moria nie ma czegoś takiego jak chudy pokarm !!!!
wszystkie będziemy mało jeść bo czasu brak i robić nie ma kto
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie za 100 pkt.
co było w tej butli? I czy ja mam kupować puche mleka na wszelki wypadek? Andziot, Enfamil? Bosz, ja nic nie wiem |
|
|
|
#81 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#82 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Gdzież tam, póki co TŻ biega koło mnie więc naprawdę mam w domu luksus
![]() Cytat:
No i podczas karmienia więcej schodzi, bo oksytocyna się chyba wydziela i powoduje skurcze macicy i ta szybciej się oczyszcza Mówisz, że mi będzie chałupę oglądać? I mnie? Łeee, nie podoba mi się to. A jeszcze Igusia zasnęła mi pół godziny temu a położna będzie za jakieś 20 minut i mi dzidzię wybudzi ![]() Co do ciuszków, to już mówię jak jest u mnie. Ja - wielka zwolenniczka zestawu body+legginsy+bluza jeszcze ani razu takiego zestawienia nie ubrałam. Od samego początku mała ubierana jest w body na krótki rękaw + pajac i wydaje mi się, że to jest idealny ubiór na początek Cytat:
Nie jem rzeczy tłustych, smażonych, mocno przyprawionych a tak poza tym to wszystko. Na śniadanie dziś miałam bułeczki z twarożkiem, serem żółtym, almette z bazylią, wędlinką i powidłami śliwkowymi mojej mamy. Trzeba tak jak i w ciąży pamiętać o dostarczaniu codzienne wapnia, czyli każdego dnia jemy min. 2 plasterki sera żółtego Dada z Biednejbronki Cytat:
i coś czuję, że jak zejdzie ze mnie duża dawka endorfin, to osłabnę jak przebita dętka.Chciałam aby ktoś mi to napisał Cytat:
Kurka, muszę uciekać, bo ta położna zaraz będzie, może chociaż coś ta twarz sobie nałożę
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-04-28 o 14:45 |
||||
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
Moria, jesteś moją skarbnicą wiedzy! I tak bardzo podziwiam Cię za organizację, spokój, opanowanie i przygotowanie! Weź napisz jakiś poradnik, będę pierwszą do kupienia!
Przy Tobie czuję się, jak matołek! O Enfamilu słyszałam tylko dobre opinie, trudno, że drogi, coś za coś. Dzięki za info A pieluchy z Dady kupiłam, ale nie wiem, czy to na pewno te
|
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Zosia wychowała się na Bebilonie i też było ok, z własnej wiedzy i doświadczenia polecam te dwa mleka, choć nie mówię że inne są złe, bo jak już pisałam czasem dziecko gorzej reaguje na droższe mleko i lepiej toleruje te tańsze, więc to że tańsze nie znaczy że niedobre ... |
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
tyle chciałam usłyszeć, dziękuję
|
|
|
|
#86 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byl odretwialy przez kilkanascie dni. Stopniowo czucie wrocilo, ale mam kilka takich punktow, gdzie nadal jest "drewno" - wiem, ze moze nigdy nie wrocic do normalnosci.Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#87 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajecie mausie
Jak to połozna mieszkanie będzie oglądać? kurcze no...jeszcze tego brakowało Moria mam pytanko, bo z tego co pamiętam używasz niani elektronicznej? a możesz mi napisac jakiej? o marke mi chodzi itp. bo chyba będziemy musieli się jednak zapoznać z takim urządzonkiem... nie wiem czy będzei mozliwośc spania ze szkrabem w jednym pokoju... a chyba byłaś bardzo zadowolona z niej... a tak poza tym to podziwaim Cie, że tak duzo wiesz i ogarniasz już to wszystko... może inne mamusie tez używają i są zadowolone?
|
#88 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
jak to mowił moj gin" proszę mie okazac swe krocze" ![]() kochane my juz po pierwszym spacerze,ale upal ponad 20st. bylismy 1h ![]() wczoraj troszke pzry okinie powerandowal i dzisiaj out ale sie wsio zazielenilo,pzrez ten szpital i siedzenie w domu nawet nie widzialam jeszcze jak jest cudnie. kurcze tylko caly czas mi sie zdaje,ze malego za grubo ubieram( bo Julia sie w grudniu ur )a i tesciowa jakby mogla,to by go w kombinezon zapakowała a ja raczej za lzejszym ubiorem jestem,ale blo ok,nie pzregrzany,wiec jest dobrze. co do mleka,to mam humanę i jak narazie super reaguje,Julia na tym etapie juz cala wysypana byla,wiec mysle ze przy humanie zostaniemy dupcie oczywiscie tylko wodą i nie smaruje niczym,narazie jest ok. a w szpitali uzywalam chysteczek i jak wyszlam to juz mial kilka krostek na pupci,wiec naprawde polecam waciki i woda poza tym nawet dobrze sie czuje,mimo co 2-3 h pobudki w nocy,w dzien tez nie mam kiedy dospac,bo sama z Julia jestem,ale nie jest zle ,chyba tak jak piszecie jeszcze hormony trzymaja,chociaz poce sie jak dziki kon. na wage narazie nie staje,moze w sob- po tygodniu ![]() buziam a aa i zapomnialam dodac,ze jestem zakochana - to bedzie ewidentnie synus mamusi
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
Moria, Eve dzięki za rady odnośnie tej diety
Informacje są rzeczywiście bardzo sprzeczne. Np. jedna moja koleżanka jadła bardzo ubogo, same gotowane piersi z kury, ryż i i tym podobne rzeczy. Jak mi wymieniała co może jeść to za głowę się złapałam, bo mogłam to wyliczyć na palcach jednej ręki Mazianka, poszukam tych pieluch na pewno
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, jezeli dziecku nic nie jest, to nie widze powodu zeby sie katowac co innego jak wylazi jakas alergia czy problemy brzuszkowe.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

dzis przejezdzalam obok szputalaw ktorym bede rodzila, i pisze do meza ze mowilam corki ze ma wychodzic zebysmy odskoczyly na porodowke to stwierdzil :"ejjjjjj Olusia nasz wie ze torby ze sobą nie miałaś a ja w pracy hehehe" 

no ew. za kilka lat 

no bo tak dziwne mi się trochę wydawało to, no ale fakt- trzeba użyć wacika, tudzież waty