Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :) - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 3 6,82%
My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 3 6,82%
Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 0 0%
Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 3 6,82%
Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 12 27,27%
Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 23 52,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-27, 18:56   #61
violisia
Zadomowienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)

Czesc MAMŚKIIIII!!!!!!!

ale sie z was uśmialam, dokladnie to z tej calej sytuacji, to niesamowite jak po ciazy zmienia sie temat, hihih , jeszcze przed chwilka kazda o bólach obrzekach, i stresie gadala a tu juz laktatory, pieluszki itp.. słodko ja juz nie moge sie doczekać, ale mój brzdac ma to w noskuuu dzis przejezdzalam obok szputalaw ktorym bede rodzila, i pisze do meza ze mowilam corki ze ma wychodzic zebysmy odskoczyly na porodowke to stwierdzil :"ejjjjjj Olusia nasz wie ze torby ze sobą nie miałaś a ja w pracy hehehe"

caluski
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 19:21   #62
principessina
Zakorzenienie

Fajnie tym mamusiom co juz porod maja za soba...eh
Mamuski a zakladacie te majtasy pociazowe takie wysokie, zeby brzuszek wrocil do normy???
Stary 2011-04-27, 19:34   #63
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Moria, dziękuję! Czyli w zasadzie trzeba wziąć, co dają w szpitalu i potem to pozanosić do różnych miejsc, hrhr
Dokładnie tak

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
(...) gume maja wysoko wiec mysle ze uciskac niebeda
aga jeśli ta gumka naprawdę luźna to ok ale powiem Ci, że ja to do teraz mam taki wrażliwy brzuch, że jak Igę kładę sobie na piersi i jej nóżki lekko opierają się o brzuch to mnie ciągle boli. Najwyżej sobie tą gumę ciachniesz w szpitalu, bo spodnie i tak pewnie nie będą już potrzebne no ew. za kilka lat

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
jutro planujemy pierwszy spacerek.
dzisiaj werandowanie
Juuuż? A ja myślałam, że to bite dwa tygodnie trzeba w domu kiblować

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
kurcze ile tu waznych rzeczy mozna sie dowiedziec, ale normalnie jak cztam to jestem przerazona ilu rzeczy ja wciaz nie wiem! masakra, pomocccyyy kiedy ja to zdarze doczytac piszcie dziewczyny jak najwiecej, bedziemy chlonac te wiedze
anula Ty już masz taki syndrom jak w szkole przed egzaminem, Ci którzy się stresowali i mówili "nic nie umiem" dostawali 5'ki i Ty też na pewno sprawdzisz się jako wzorowa mama nawet na 6'kę Naprawdę nie ma się czym stresować, wiedza przychodzi sama i mnóstwo rzeczy robi się intuicyjnie a jeśli jest jakieś doraźne zapytanie to masz i forum i wujka googla

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Mamuski a zakladacie te majtasy pociazowe takie wysokie, zeby brzuszek wrocil do normy???
Ja nic nie zakładam i póki co nie planuję ale też nie upieram się, że na pewno nie kupię

No i zapomniałam o co miałam zapytać No trudno, może później mi się przypomni.

Wrzucam śmieszną fotkę do galerii - seria Igusiowych minek uwiecznionych przez "tatusia"

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2011-04-28 o 07:40
moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 19:58   #64
Eve1603
Zakorzenienie

Sania
wybacz, ale usmialam sie z tego ochlapywania pupy wyobrazilam sobie jak z wiaderka wode na pupe lubudu
Mimbi Ci ladnie napisala.

Co do gaci sciagajacych, to nosilam, ale takie zwykle jak normalnie sa w sklepach i powiem, ze sama nie wiem co myslec. Brzuch wrocil na miejsce Nie wiem jakby wygladal gdybym ich nie nosila. Jedni je zachwalaja, inni przeciwnie - ponoc rozleniwiaja miesnie brzucha.

Moria
a jak u Ciebie z czuciem w okolicach szycia? Ja do dzis mam punkciki, gdzie tego czucia brak.

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 20:06   #65
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

anula Ty już masz taki syndrom jak w szkole przed egzaminem, Ci którzy się stresowali i mówili "nic nie umiem" dostawali 5'ki i Ty też na pewno sprawdzisz się jako wzorowa mam nawet na 6'kę Naprawdę nie ma się czym stresować, wiedza przychodzi sama i mnóstwo rzeczy robi się intuicyjnie a jeśli jest jakieś doraźne zapytanie to masz i forum i wujka googla

Wrzucam śmieszną fotkę do galerii - seria Igusiowych minek uwiecznionych przez "tatusia"
Moria ale mnie wyczulas, ja dokladnie bylam ta osoba przed egazminem ktora nigdy "nic nie umiala", jestem panikara nieziemska, a dodatkowo wiare w siebie mam zerowa i zawsze mi sie wydaje ze nie podolam na szczescie masz racje, ze wujek google zawsze poda pomocna dlon
poza tym mam was kochane moje

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 20:28   #66
andziot
Zakorzenienie

moria przy takiej pogodzie to nie ma co siedzieć w domku, do ogrodu powerandować się a później już wybywasz w obieg

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 21:27   #67
principessina
Zakorzenienie

Swiezo upieczone mamuski a dajecie sobie spokojnie rade przy dzidziusiach i zeby w domku jeszcze troche ogarnac, no i obiad zrobic???
Stary 2011-04-27, 21:44   #68
the_sania
Wtajemniczenie

Mimbi dzięx za wyjaśnienie no bo tak dziwne mi się trochę wydawało to, no ale fakt- trzeba użyć wacika, tudzież waty

Eve spoko

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 21:47   #69
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość

Co do gaci sciagajacych, to nosilam, ale takie zwykle jak normalnie sa w sklepach i powiem, ze sama nie wiem co myslec. Brzuch wrocil na miejsce Nie wiem jakby wygladal gdybym ich nie nosila. Jedni je zachwalaja, inni przeciwnie - ponoc rozleniwiaja miesnie brzucha.

Moria
a jak u Ciebie z czuciem w okolicach szycia? Ja do dzis mam punkciki, gdzie tego czucia brak.

ja tez nosilam majtasy i teraz tez bede.

a wiesz ze ja ciagle nie mam czucia w pewnych miejscach? sa zimne obszary bez czucia, pytalam kiedys gina, mowil ze norma i ze nie wie czy czucie mi wroci-wkoncu to juz 5 lat i za chwile od nowa bedzie ciach, a po pierwszej cc nie mialam czucia w sumie od pepka w dol

Cytat:
Dokładnie tak

aga jeśli ta gumka naprawdę luźna to ok ale powiem Ci, że ja to do teraz mam taki wrażliwy brzuch, że jak Igę kładę sobie na piersi i jej nóżki lekko opierają się o brzuch to mnie ciągle boli. Najwyżej sobie tą gumę ciachniesz w szpitalu, bo spodnie i tak pewnie nie będą już potrzebne no ew. za kilka lat
hmm, najwyzej w samej kiecce wroce, bo w zadne spodnie sie nie mieszcze, a jak ciachne gumke w leginsach to nie beda sie trzymac na tylku
Stary 2011-04-27, 21:53   #70
principessina
Zakorzenienie

Ja mam takie fajne spodnie niby dresowe, co nosze od polowy ciazy, az sa sfatygowane, jutro pojde sobie kupic jeszcze jedne takie same tylko inny kolor to bede miec ew. na po ciazy a pozniej po domu ja to jeszcze sobie nie wyobrazam jak brzuch wyglada odrazu po porodzie, mysle ze w czerwcu to juz w bikini po polazy bede paradowac
Stary 2011-04-27, 22:24   #71
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Juuuż? A ja myślałam, że to bite dwa tygodnie trzeba w domu kiblować
Moria u nas na szkole rodzenia mówili, że dzidziusia można od razu wziąć na spacerek i jest to bardziej kwestia tego, czy mamusia się już czuje na siłach. Mówili, że już nie ma czegoś takiego jak werandowanie, że pierwszy spacer może trwać do pół godziny, każdy kolejny wydłuża się o 10-15 minut, aż spacerek osiągnie długość od karmienia do karmienia.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 22:38   #72
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Moria u nas na szkole rodzenia mówili, że dzidziusia można od razu wziąć na spacerek i jest to bardziej kwestia tego, czy mamusia się już czuje na siłach. Mówili, że już nie ma czegoś takiego jak werandowanie, że pierwszy spacer może trwać do pół godziny, każdy kolejny wydłuża się o 10-15 minut, aż spacerek osiągnie długość od karmienia do karmienia.
Jak tylko bede miec sile to tez bede od razzu na spacerki smigac(jak nogi i pogoda pozwoli ofc) a teraz mi sie smiac chce z nas samych bo z synkiem nawet zesmy sie nad takimi rzeczami nie zastanawiali, tz od razu wzial malego na 3-4h na spacer
Stary 2011-04-27, 23:33   #73
ania2631
Wtajemniczenie

Dziewczyny,a jak wygląda rano obchód lekarzy? trzeba majtochy ściągać i się rozkraczać czy nie ma takiej potrzeby?
Stary 2011-04-28, 00:03   #74
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,a jak wygląda rano obchód lekarzy? trzeba majtochy ściągać i się rozkraczać czy nie ma takiej potrzeby?
Po urodzeniu pierwszego dziecka właśnie tak to wyglądało Trochę krępujące, ale grunt, że obyło się bez studentów
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 08:00   #75
moria44
Wtajemniczenie

Dzień Dobry Mamuśki!

I jak, wyspane? Ja póki co sypiam jakieś 6h dziennie w systemie 3h+3h. Mogłabym w dzień dospać ale a to mnie na wizaż ciągnie albo na allegro

Wczoraj na wieczór znów dorzuciłam małej 30ml butli bo wyciągnęła oba UU i nie mogła zasnąć, oczy otwarte, rączki do buzi pakowała. Niby pokarm mi ładnie napływa, bo przed karmieniem mleczarnia mocno naprężona a po karmieniu się mocno luzują, mała przełyka ale może za mało kaloryczny ten mój pokarm Wczoraj znów jakoś tak wyszło, że nie zjadłam za dużo, żołądek mam po tym szpitalu obkurczony. Dziś spróbuję nie dopuszczać do głodu.

Dziś przychodzi do mnie położna środowiskowa, nie mam pojęcia co ona będzie robić, czy będzie sprawdzać warunki dla dziecka czy małą oglądać/badać

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Moria
Póki co wszystko jest w porządku, nie mam żadnego odrętwienia, czy braku czucia, raczej normalna skóra no ale do blizny jeszcze daleko więc zobaczymy

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
moria przy takiej pogodzie to nie ma co siedzieć w domku, do ogrodu powerandować się a później już wybywasz w obieg
Ooooo No to super! Tylko muszę dobrze na nogi stanąć by na spacer iść ale do ogródka już bym mogła małą wystawiać.
O jaaacięę, teraz będę myśleć jak ją na ten dwór ubrać Żebyście Wy mnie i TŻ'ta w szpitalu widziały, ile to było dywagacji na temat ubioru małej w dzień wyjścia ze szpitala

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Swiezo upieczone mamuski a dajecie sobie spokojnie rade przy dzidziusiach i zeby w domku jeszcze troche ogarnac, no i obiad zrobic???
princi no u mnie to jak na razie TŻ bardzo pomaga, robi pranie, sprząta, gotuje ale to też dlatego, że ja jeszcze nie w pełni sprawna jestem więc ograniczam się do karmienia i przewijania małej (to akurat na zmianę z TŻ'tem).

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Agnieszka no to się zastosuję do tego planu, wystawię małą najpierw na pół godzinki na taras a później będziemy ten czas wydłużać

Stary 2011-04-28, 08:50   #76
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
O ile w ogole pozwola Ci majtochy zalozyc moja mila!

Cytat:
Dzień Dobry Mamuśki!

I jak, wyspane? Ja póki co sypiam jakieś 6h dziennie w systemie 3h+3h. Mogłabym w dzień dospać ale a to mnie na wizaż ciągnie albo na allegro
Dziś przychodzi do mnie położna środowiskowa, nie mam pojęcia co ona będzie robić, czy będzie sprawdzać warunki dla dziecka czy małą oglądać/badać
O jaaacięę, teraz będę myśleć jak ją na ten dwór ubrać Żebyście Wy mnie i TŻ'ta w szpitalu widziały, ile to było dywagacji na temat ubioru małej w dzień wyjścia ze szpitala
Ty jestes cyborg nie czlowiek! Kobieta-robot! No, ale to pewnie hormony caly czas Cie trzymaja i stad w Tobie tyle energii. Da sie funkcjonowac z takim niespaniem? A powiedz mi, jak to wyglada po cesarce, bo sie nie zastanawialam nigdy - lozysko wyjmuje sie przez brzuch, czy ze tak powiem - dolem wychodzi? A polog potem wyglada tak samo, tj. macica sie obkurcza i cieknie z Ciebie dolem czy nic nie cieknie?
Polozna obejrzy dziecko, mieszkanie i na dodatek jeszcze Ciebie, wiec wiesz, ubierz sie w koronkowa bielizne, pier*dyknij sobie oko i koka z anglezami
Jak ja pomysle o tym, w co mam dziecko ubrac ze szpitala, to az mnie pot zlewa. W ogole dostalam jeden komplet z H&M na 50 cm i mysle, ze to bedzie jedyny moment, kiedy mala sie w to zmiesci, wiec chyba w tym wyjdzie, ale czy w body, czy w pajacu, czy w spiochach (i co z czapeczka?!)to juz pojecia nie mam.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 08:54   #77
MoniaK
Zakorzenienie

Moria i inne dziewczyny które karmią piersią, czy jecie wszystko tak jak w ciąży czy jest jakaś specjalna dieta?

Mazianko, te pieluchy Dada premium to są z Biedronki??
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 09:38   #78
anula_81
Zakorzenienie

Moria podpisuje sie pod postem MIMBI, jestes niezniszczalna super mama Spi malo, karmi i jeszcze ma czas na Wizaz i Allegro
pisz pisz jak najwiecej, bo ja tu notatki sobie robie jak na kujona przystalo i koniecznie wklejaj zdjecia Igusi
u nas lekarka tez mowila, ze mozna od razu na zewnatrz wychodzic z dzidzia tylko na poczatku na krotko i coraz dluzej i dluzej za kazdym razem tak jak pisze Aga

Buziale dla mamusiek

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 10:13   #79
andziot
Zakorzenienie

moria nie ma czegoś takiego jak chudy pokarm !!!!
wszystkie będziemy mało jeść bo czasu brak i robić nie ma kto

Stary 2011-04-28, 11:42   #80
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Cytat:
na wieczór znów dorzuciłam małej 30ml butli
mam pytanie za 100 pkt.

co było w tej butli? I czy ja mam kupować puche mleka na wszelki wypadek?

Andziot, Enfamil?

Bosz, ja nic nie wiem

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 11:43   #81
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
O ile w ogole pozwola Ci majtochy zalozyc moja mila!

Ty jestes cyborg nie czlowiek! Kobieta-robot! No, ale to pewnie hormony caly czas Cie trzymaja i stad w Tobie tyle energii. Da sie funkcjonowac z takim niespaniem? A powiedz mi, jak to wyglada po cesarce, bo sie nie zastanawialam nigdy - lozysko wyjmuje sie przez brzuch, czy ze tak powiem - dolem wychodzi? A polog potem wyglada tak samo, tj. macica sie obkurcza i cieknie z Ciebie dolem czy nic nie cieknie?
Polozna obejrzy dziecko, mieszkanie i na dodatek jeszcze Ciebie, wiec wiesz, ubierz sie w koronkowa bielizne, pier*dyknij sobie oko i koka z anglezami
Jak ja pomysle o tym, w co mam dziecko ubrac ze szpitala, to az mnie pot zlewa. W ogole dostalam jeden komplet z H&M na 50 cm i mysle, ze to bedzie jedyny moment, kiedy mala sie w to zmiesci, wiec chyba w tym wyjdzie, ale czy w body, czy w pajacu, czy w spiochach (i co z czapeczka?!)to juz pojecia nie mam.
mimbi-powiadasz koka sobie strzelić,bielizne koronkową haha jestem za....Będę miała to na uwadze jak do mnie będzie położna przychodzić do domu
Stary 2011-04-28, 12:08   #82
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Ty jestes cyborg nie czlowiek! Kobieta-robot!
Gdzież tam, póki co TŻ biega koło mnie więc naprawdę mam w domu luksus

Cytat:
A powiedz mi, jak to wyglada po cesarce, bo sie nie zastanawialam nigdy - lozysko wyjmuje sie przez brzuch, czy ze tak powiem - dolem wychodzi? A polog potem wyglada tak samo, tj. macica sie obkurcza i cieknie z Ciebie dolem czy nic nie cieknie?
Łożysko wyjmują z macicy przez brzuch, połóg wygląda tak samo, niby czytałam że po CC mniej się krwawi ale ja mam sporo tak zwanych "odchodów" No i podczas karmienia więcej schodzi, bo oksytocyna się chyba wydziela i powoduje skurcze macicy i ta szybciej się oczyszcza
Mówisz, że mi będzie chałupę oglądać? I mnie? Łeee, nie podoba mi się to. A jeszcze Igusia zasnęła mi pół godziny temu a położna będzie za jakieś 20 minut i mi dzidzię wybudzi Może z daleka tylko popatrzy

Co do ciuszków, to już mówię jak jest u mnie. Ja - wielka zwolenniczka zestawu body+legginsy+bluza jeszcze ani razu takiego zestawienia nie ubrałam. Od samego początku mała ubierana jest w body na krótki rękaw + pajac i wydaje mi się, że to jest idealny ubiór na początek Czapeczka - nie wiem jak u dziewczyn ale ja nakładam tylko po kąpieli na 20 min. bo mała ma sporo włosków. No i pewnie na dwór będę musiała ubrać ale to jutro ją wyniosę na taras a dziś podpytam położną jak ubrać skrzata.

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Moria i inne dziewczyny które karmią piersią, czy jecie wszystko tak jak w ciąży czy jest jakaś specjalna dieta?
Monia ja z dietą też mam problem, bo w internecie mnóstwo sprzecznych informacji ale jem wszystko oprócz wzdymających produktów, tzn. takich po których ja bym była wzdęta, np. po kapuście z grochem Nie jem rzeczy tłustych, smażonych, mocno przyprawionych a tak poza tym to wszystko. Na śniadanie dziś miałam bułeczki z twarożkiem, serem żółtym, almette z bazylią, wędlinką i powidłami śliwkowymi mojej mamy.
Trzeba tak jak i w ciąży pamiętać o dostarczaniu codzienne wapnia, czyli każdego dnia jemy min. 2 plasterki sera żółtego

Dada z Biednejbronki

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Moria podpisuje sie pod postem MIMBI, jestes niezniszczalna super mama
Dziękuję ale naprawdę jestem zniszczalna i coś czuję, że jak zejdzie ze mnie duża dawka endorfin, to osłabnę jak przebita dętka.

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
moria nie ma czegoś takiego jak chudy pokarm !!!!
Chciałam aby ktoś mi to napisał

Cytat:
mam pytanie za 100 pkt.
Andziot, Enfamil?
Bosz, ja nic nie wiem
mary u mnie Enfamil. Koleżanka używa i czytałam, że to dobre mleko. Stosunkowo drogie ale przy takim sporadycznym dokarmianiu jak u mnie to nie wychodzą straszne pieniądze. W szpitalu Iga dostawała Hippa takie mleczko już gotowe w małym słoiczku ale ulewała po nim sporo a teraz takie leciuśkie wycieki jeśli jej się nie do końca odbije. Ale może to nie kwestia samego mleka a tego, że to były jedne z pierwszych karmień i taka reakcja wystąpiłaby po każdym mleku

Kurka, muszę uciekać, bo ta położna zaraz będzie, może chociaż coś ta twarz sobie nałożę

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2011-04-28 o 14:45
Stary 2011-04-28, 12:51   #83
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Moria, jesteś moją skarbnicą wiedzy! I tak bardzo podziwiam Cię za organizację, spokój, opanowanie i przygotowanie! Weź napisz jakiś poradnik, będę pierwszą do kupienia!

Przy Tobie czuję się, jak matołek!

O Enfamilu słyszałam tylko dobre opinie, trudno, że drogi, coś za coś. Dzięki za info

A pieluchy z Dady kupiłam, ale nie wiem, czy to na pewno te

vege!
Stary 2011-04-28, 13:22   #84
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
mam pytanie za 100 pkt.

Andziot, Enfamil?
ja osobiście kupię Enfamil,
ale Zosia wychowała się na Bebilonie i też było ok,

z własnej wiedzy i doświadczenia polecam te dwa mleka,
choć nie mówię że inne są złe, bo jak już pisałam czasem dziecko gorzej reaguje na droższe mleko i lepiej toleruje te tańsze, więc to że tańsze nie znaczy że niedobre ...

Stary 2011-04-28, 13:25   #85
mary poziomkowa
Zakorzenienie

tyle chciałam usłyszeć, dziękuję

vege!
Stary 2011-04-28, 13:56   #86
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
ja tez nosilam majtasy i teraz tez bede.

a wiesz ze ja ciagle nie mam czucia w pewnych miejscach? sa zimne obszary bez czucia, pytalam kiedys gina, mowil ze norma i ze nie wie czy czucie mi wroci-wkoncu to juz 5 lat i za chwile od nowa bedzie ciach, a po pierwszej cc nie mialam czucia w sumie od pepka w dol
Ja "zaraz" po cieciu nie mialam czucia od pepka do ciecia - caly ten pas, a w sumie to oponka byl odretwialy przez kilkanascie dni. Stopniowo czucie wrocilo, ale mam kilka takich punktow, gdzie nadal jest "drewno" - wiem, ze moze nigdy nie wrocic do normalnosci.

Cytat:
Jadlam wszystko - oczywiscie moze bez grochu i fasoli, ale nie stosowalam zadnej diety z okazji karmienia.

Cytat:
mam pytanie za 100 pkt.

Andziot, Enfamil?

Bosz, ja nic nie wiem
Uwazam, ze pucha mleka powinna w domu czekac na wszelki wypadek.

Stary 2011-04-28, 14:33   #87
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Witajecie mausie

Jak to połozna mieszkanie będzie oglądać?
kurcze no...jeszcze tego brakowało

Moria mam pytanko, bo z tego co pamiętam używasz niani elektronicznej?
a możesz mi napisac jakiej? o marke mi chodzi itp.
bo chyba będziemy musieli się jednak zapoznać z takim urządzonkiem...
nie wiem czy będzei mozliwośc spania ze szkrabem w jednym pokoju...
a chyba byłaś bardzo zadowolona z niej...
a tak poza tym to podziwaim Cie, że tak duzo wiesz i ogarniasz już to wszystko...

może inne mamusie tez używają i są zadowolone?
Stary 2011-04-28, 15:10   #88
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:

Mazianko, te pieluchy Dada premium to są z Biedronki??
Tak słonce,z tym,ze te nowe ,w opakowaniu jak pampki premium,bo sa tez w innym ale nie wiem czy sa takie same.

Cytat:
Tak ,trzeba
jak to mowił moj gin" proszę mie okazac swe krocze"

kochane
my juz po pierwszym spacerze,ale upal ponad 20st.
bylismy 1h
wczoraj troszke pzry okinie powerandowal i dzisiaj out

ale sie wsio zazielenilo,pzrez ten szpital i siedzenie w domu nawet nie widzialam jeszcze jak jest cudnie.

kurcze tylko caly czas mi sie zdaje,ze malego za grubo ubieram( bo Julia sie w grudniu ur)
a i tesciowa jakby mogla,to by go w kombinezon zapakowała
a ja raczej za lzejszym ubiorem jestem,ale blo ok,nie pzregrzany,wiec jest dobrze.

co do mleka,to mam humanę i jak narazie super reaguje,Julia na tym etapie juz cala wysypana byla,wiec mysle ze przy humanie zostaniemy

dupcie oczywiscie tylko wodą i nie smaruje niczym,narazie jest ok.
a w szpitali uzywalam chysteczek i jak wyszlam to juz mial kilka krostek na pupci,wiec naprawde polecam waciki i woda

poza tym nawet dobrze sie czuje,mimo co 2-3 h pobudki w nocy,w dzien tez nie mam kiedy dospac,bo sama z Julia jestem,ale nie jest zle ,chyba tak jak piszecie jeszcze hormony trzymaja,chociaz poce sie jak dziki kon.

na wage narazie nie staje,moze w sob- po tygodniu
buziam

a aa i zapomnialam dodac,ze jestem zakochana - to bedzie ewidentnie synus mamusi

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 15:55   #89
MoniaK
Zakorzenienie

Moria, Eve dzięki za rady odnośnie tej diety Informacje są rzeczywiście bardzo sprzeczne. Np. jedna moja koleżanka jadła bardzo ubogo, same gotowane piersi z kury, ryż i i tym podobne rzeczy. Jak mi wymieniała co może jeść to za głowę się złapałam, bo mogłam to wyliczyć na palcach jednej ręki

Mazianka, poszukam tych pieluch na pewno
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 16:36   #90
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Moria, Eve dzięki za rady odnośnie tej diety Informacje są rzeczywiście bardzo sprzeczne. Np. jedna moja koleżanka jadła bardzo ubogo, same gotowane piersi z kury, ryż i i tym podobne rzeczy. Jak mi wymieniała co może jeść to za głowę się złapałam, bo mogłam to wyliczyć na palcach jednej ręki

Mazianka, poszukam tych pieluch na pewno

Kochana, jezeli dziecku nic nie jest, to nie widze powodu zeby sie katowac co innego jak wylazi jakas alergia czy problemy brzuszkowe.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości