DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D ) - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-28, 10:39   #3961
modliszka87
Raczkowanie

GG do modliszka87
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )

wlasnie ugotowalam dla rodziny makaron świderki do zupy,zeby mieli, sprobowalam jednego...i powiem wam szczerze,ze jakos zbtnio mi nie zasmakowal :P
co do salatki sledziowej...to ja srednio ze sledziem i ogolenie z rybami :P śledzia jako tako zjem jak TŻ patrzy -bo dopiero niedawno zaczelam je jesc... a z innymi rybami to mi mama szykuje bo lepiej jej wychodza i taka zacheta od niej zebym rybcie jadla ;p
na wakacje chyba tez cos sobie zawekuje, jesli chodzi o alko to nie widze problemu, bo nie ciagnie mnie tak bardzo do % a poza tym bede z chocolate wiec we dwie jakos sobie nawzajem skopiemy tylki w razie czego i TŻ tez mi nie da zrec jak prosiak także jestem dobrej mysli a jak bedziemy przygotowywac obiadki i posilki to przeciez mozemy zrobic po swojemu, a mniejsza ilosc tluszczu reszcie ekipy tez sie przyda i wyjdzie na zdrowie gorzej bedzie z lodami z nimi mam najwiekszy problem :/ ale do wyjazdy jeszcze niecale 100 dni wiec nie ma co sie martwic na zas

są ważniejsze sprawy w życu niż odchudzanie

http://s1.suwaczek.com/20121020580114.png
modliszka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 10:56   #3962
katarzynkaa87
Raczkowanie

GG do katarzynkaa87

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
no to teraz wypoczywać i cieszyć się wiosną!
zapomniałam wcześniej ci napisać - WIELKIE DZIĘKI ZA PRZEPIS NA ROLADĘ SZPINAKOWO-ŁOSOSIOWĄ!!!!! jes obłędna zajadałam się nią niesamowicie... rodzince też smakowała gdyby nie oni to pewno zjadłabym całą i pękła a robi się banalnie... już mam 'zmówienia' na nią: od ciotki na komunię kuzynki i od babci na jej imieniny
A mogłabyś tu napisać ten przepis? Skoro jest tak obłędna to chętnie spróbuje

I faza: - 3kg w 5 dni
II faza: od 12.03 do 12.06 57kg (- 8 kg)
III faza od 13.06 waga waha się miedzy 57 -57,5 kg CEL: 55 kg a nawet 52kg

[link="http://straznik.dieta.pl/"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=74734e073c0914338. png[/image][/link]
katarzynkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 11:07   #3963
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez modliszka87 Pokaż wiadomość
wlasnie ugotowalam dla rodziny makaron świderki do zupy,zeby mieli, sprobowalam jednego...i powiem wam szczerze,ze jakos zbtnio mi nie zasmakowal :P
co do salatki sledziowej...to ja srednio ze sledziem i ogolenie z rybami :P śledzia jako tako zjem jak TŻ patrzy -bo dopiero niedawno zaczelam je jesc... a z innymi rybami to mi mama szykuje bo lepiej jej wychodza i taka zacheta od niej zebym rybcie jadla ;p
na wakacje chyba tez cos sobie zawekuje, jesli chodzi o alko to nie widze problemu, bo nie ciagnie mnie tak bardzo do % a poza tym bede z chocolate wiec we dwie jakos sobie nawzajem skopiemy tylki w razie czego i TŻ tez mi nie da zrec jak prosiak także jestem dobrej mysli a jak bedziemy przygotowywac obiadki i posilki to przeciez mozemy zrobic po swojemu, a mniejsza ilosc tluszczu reszcie ekipy tez sie przyda i wyjdzie na zdrowie gorzej bedzie z lodami z nimi mam najwiekszy problem :/ ale do wyjazdy jeszcze niecale 100 dni wiec nie ma co sie martwic na zas
co do alko to mi się nie chce tłumaczyć dlaczego się z nimi nie napiję... a u mnie ekipa dość lubiąca % - bo głównie sami faceci a zwykle długo dawałam z nimi radę więc teraz ja na trzeźwo na imprezie to wszyscy się martwią czy ja nie chora no i na wyjazdach u nas to obiadki na mieście, najwyżej śniadanko we własnym zakresie. choć pewno by woleli hotel z opcją B&B :/ także podwójnie odpada bo kasy by mi nie starczyło na taki wyjazd, co innego z rodzinką jak się samemu czasm gotuje i mieszka w tanich miejscach

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzynkaa87 Pokaż wiadomość
A mogłabyś tu napisać ten przepis? Skoro jest tak obłędna to chętnie spróbuje
ależ oczywiście:
1. opakowanie mrożonego szpinaku - rozmrażamy na sitku lub na patelni (potem czekamy aż przestygnie i odsączamy)
2. 4 jajka - oddzielamy białka od żółtek, białka ubijamy
3. szpinak mieszamy z solą, pieprzem, czosnkiem (duża ilość) i żółtkami. delikatnie łączymy z pianą z białek
4. wylewamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 15 min (do zrumienienia) w 175 stopniach
5. w międzyczasie mieszamy serek (taki mielony do sernika albo sami mielimy twaróg) z dowolnymi przyprawami (u mnie pieprz ziołowy), jak za suchy to dodajemy jogurtu albo serka homo
6. po upieczeniu zsuwamy szpinakowy placek z blachy, odwracamy i ściągamy papier, zostawiamy do przestygnięcia
7. cały placek smarujemy serkiem a na to kładziemy warstwę wędzonego łososia w plastrach
8. zwijamy roladę, pakujemy w folię i chłodzimy w lodówce, najlepiej całą noc
9. kroimy na centymetrowe plastry i można zajadać
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 11:11   #3964
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru Pokaż wiadomość
jeśli zdrowie Ci niemiłe to idź takim trybem dalej... takie same efekty miałabyć na 3/3 i bez grzeszków...

ehh, jeśli chcesz schudnąć jak najszybciej kosztem zdrowia tylko na wakacje, a potem przybrać, to proszę bardzo. możesz też nic nie jeść-wtedy jeszcze bardziej schudniesz:P ale to nie o to chodzi...

u mnie waga bez zmian... okazało się, że na zajęciach były 2 osoby, w tym ja i odwołali weekend majowy !
Nie mówię, że chcę schudnąć kosztem zdrowia, bo tu nie o to chodzi
chcę tryb zmienić i więcej ćwiczeń dać, wcale nie powiedziałam, że w wakacje rzucę Dukana więc nie wiem o co pijesz
Stary 2011-04-28, 11:17   #3965
katarzynkaa87
Raczkowanie

GG do katarzynkaa87

metal_fish - jesteś aniołem Szpinak oczywiście w fazie P+W? Jestem na proteinach ale mi takiego smaka zrobiłaś że już bym biegła to robić bo wszystkie składniki jakimś cudem mam w lodówce;p

I faza: - 3kg w 5 dni
II faza: od 12.03 do 12.06 57kg (- 8 kg)
III faza od 13.06 waga waha się miedzy 57 -57,5 kg CEL: 55 kg a nawet 52kg

[link="http://straznik.dieta.pl/"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=74734e073c0914338. png[/image][/link]
katarzynkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 11:27   #3966
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izuulkaa Pokaż wiadomość
Nie mówię, że chcę schudnąć kosztem zdrowia, bo tu nie o to chodzi
chcę tryb zmienić i więcej ćwiczeń dać, wcale nie powiedziałam, że w wakacje rzucę Dukana więc nie wiem o co pijesz
jednak mówisz,że chcesz bardzo szybko schudnąć, bo potem nie będziesz trzymać diety w wakacje-tak zrozumiałam... a tryb 3pw 4p przy dużym wysiłku może Ci bardzo zakwasić organizm... bo przy wysiłku wręcz zalecane jest więcej węgli... sprawdzaj sobie przynajmniej mocz i krew. bo ja dukając lekko, często jedząc więcej otrębów, mam ketony w moczu. a nie ograniczam się strasznie do samego mięsa. dukam lekko,zawsze jem kakao,skrobię. sporo mleka dziennie. a jednak ketony się pojawiły... więc jeśli dukałabym jeszcze intensywniej (+do tego ćwiczenia) to mogłabym się doprowadzić do kwasicy ketonowej, a stąd już blisko do kwasicy metabolicznej - a to już mega niebezpieczne. po prostu poczytałam i sama się martwię o zdrowie, bo mam śladowe ilości tych ketonów... a jak słyszę, że ktoś chce szybciej, to jednak kosztem zdrowia,przynajmniej trochę.
nie bądź zła.... po prostu widzę po sobie, że coś się dzieje i nie chcę, żeby Tobie coś się stało, przez bardziej rygorystyczny tryb i dodatkowe ćwiczenia... lepiej dłużej, wolniej a na zawsze.
Stary 2011-04-28, 11:43   #3967
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

[QUOTE=Pandzia_2010;265795 17]szczerze???? to chyba nie ide trybem nie umiem isc 5/5 ani 3/3 i czasem ide 1/1 a czasem 3/2 znaczy sie 3 bialka 2 warzyw wiem, ze tak sie nie powinno ale nie umiem poprostu nie dam rady jesc tak.

a ja się zastanawiałam jak to możliwe, że tak chudniesz przy tylu grzechach

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez wykrasana Pokaż wiadomość
Jak mi jutro wyjdzie to się pochwalę i zdam relacje czy warto

dajcie ten przepis

"Czas to najcenniejszy podarunek, jaki możemy dostać od innych"...
extravagance86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 12:00   #3968
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa

Tchnienie dlatego kochana chcę iść na 3 w wakacje, wiem że teraz nie dałabym rady z tym wysiłkiem fizycznym... tam jedząc normalnie w połowie dnia padasz na pyszczek i nie masz na nic siły po wakacjach wracam na 2, nie poddam się na bank

badania zrobię jak tylko znajdę skierowanie, nie jestem zła tylko taka sama uparta jak Ty widzę, że jak się uprzesz przy swoim to końmi Cię nie odciągną mam bardzo tak samo więc różnie to bywa czasami z wymianą zdań uparciuchów
Stary 2011-04-28, 12:10   #3969
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Tchnienie dlatego kochana chcę iść na 3 w wakacje, wiem że teraz nie dałabym rady z tym wysiłkiem fizycznym... tam jedząc normalnie w połowie dnia padasz na pyszczek i nie masz na nic siły po wakacjach wracam na 2, nie poddam się na bank

badania zrobię jak tylko znajdę skierowanie, nie jestem zła tylko taka sama uparta jak Ty widzę, że jak się uprzesz przy swoim to końmi Cię nie odciągną mam bardzo tak samo więc różnie to bywa czasami z wymianą zdań uparciuchów
ano jestem uparta strasznie:P po tacie - i przez to się straaaasznie nie dogadujemy - tak już jest przy dwóch uparciuchach! dobrze,że TŻ jest uległy, bo dawno już byśmy się rozstali

no, po prostu nie chciałam źle tylko wręcz przeciwnie! dobrze dla Ciebie chciałam
Stary 2011-04-28, 12:17   #3970
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa

ja to wszystko rozumiem
identycznie mam ze swoim ojcem
TŻ uparty ale mniej czasami potrafimy się cały dzień do siebie nie odzywać... kończy się na tym, że ja rozścielam sobie kanapę, a on w międzyczasie zabiera mi kołdrę poduszki koc i wszystko co złapie w ręce... siedzi na łóżku i się gapi ja wracam do niego, kładę się tak żeby go nie dotknąć, odwracam tyłkiem i czekam

masakra jakaś

przed chwilą zrobiłam sobie rybkę na jutro z ogórkami w occie i papryką zalane sosem z koncentratu
Stary 2011-04-28, 12:25   #3971
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
ja to wszystko rozumiem
identycznie mam ze swoim ojcem
TŻ uparty ale mniej czasami potrafimy się cały dzień do siebie nie odzywać... kończy się na tym, że ja rozścielam sobie kanapę, a on w międzyczasie zabiera mi kołdrę poduszki koc i wszystko co złapie w ręce... siedzi na łóżku i się gapi ja wracam do niego, kładę się tak żeby go nie dotknąć, odwracam tyłkiem i czekam

masakra jakaś

przed chwilą zrobiłam sobie rybkę na jutro z ogórkami w occie i papryką zalane sosem z koncentratu
haha, u nas jest gorzej:P bo ja na niego coś powiem, obrażę się o byle co i idę do łazienki (bo to jedyne osobne pomieszczenie w naszym mieszkanku) i czekam aż on przyjdzie chociaż to ja jestem winna. coś okropnego:P ale on zawsze przychodzi i się przytula i jest ok:P
Stary 2011-04-28, 12:32   #3972
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa

haha no i właśnie chodzi tu o moje przepraszam... bo ja nie przepraszam chyba, że to taka 200% moja wina jak np. oblanie jego ulubionego śmierdzącego jaśka keczupem, żeby wyrzucił to ustrojstwo z łóżka

i zazwyczaj jest tak, że mimo tego iż ja nabroje to on przychodzi i przeprasza, bo ja jestem śmiertelnie obrażona

jadę do Gorzowa kochane pieska jakiejś Pani dać, może zajdę do SH jakiegoś, a że jadę z TŻtem to będzie mały problem... on nie uznaje takich sklepów
Stary 2011-04-28, 12:36   #3973
karolinusienka
Zakorzenienie

przyszła paczuszka, którą wygrałam w zeszłej edycji na blog roku ale się rzucili książka kucharska nigelli lawson lato w kuchni i masę produktów lurpak, arla-produkty pewnie zje TŻ ale cie ucieszy. ja mam swoja książkę kucharską i dzisiaj coś z niej zrobię ale sie cieszę
jesli nie głosowałyście to prosze o głosiki
http://www.kulinarnyblogroku.pl/przepisy/pokaz/?id=140
może uda się jeszcze raz wygrać

powiedzcie mi, czy białe wino jest dozwolone w dukanie? tak 150ml do mięsa do pieczenia
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 12:48   #3974
agusia_1
Zakorzenienie

GG do agusia_1

Witam się poświątecznie

U mnie święta upłynęły kiepsko, jednak nastąpiła burzliwa konfrontacja z mamą i wróciłam przez to do siebie - spędzając sobotę i niedzielę samotnie. Plusem było tylko to że dzięki temu pojechałam po TŻ-ta na lotnisko i zrobiłam mu niespodziankę W drugi dzień pojechałam za to do teściów, na szczęście obyło się bez namawiania do jedzenia niedietowych rzeczy

Tak piszecie o tych badaniach, że zaczęłam się trochę martwić Wcześniej uznawałam że widocznie tak ma być przy Dukanie (różne rzeczy udało mi się znaleźć na ten temat w necie ) a teraz zwątpiłam
Badanie robiłam prawie po miesiącu diety (no bez kilku dni) i ciał ketonowych miałam 15mg/dl ciężar 1.01, ph 6.5, urobilinogen 0.20, reszta nieobecna. W badaniu krwi wszystko wyszło mi w normie, leukocyty trochę niskie ale wciąż w normie 4.20 x10^3/ul (w poprzednim badaniu w sierpniu miałam 4.10), limfocyty% 25%, neutrofile% 68%, limfocyty 1.0 x10^3/ul, neutrofile 2.9x10^3/ul. Reszta idealnie pośrodku normy
Ogólnie wyniki niewiele różnią się od tych z sierpnia No oprócz tych ketonów

Nie wiem czy pisałam już o tym, ale byłam też ostatnio na badaniu serca (skierowała mnie moja pani neurolog w związku z migrenami) i wyszło że mam wszystko w normie oprócz PFO i niedomykalność zastawek żył szyjnych wewnętrznych W sumie to śmiać mi się chciało z tego jaki lekarz był podekscytowany jak zobaczył w badaniu to PFO aż wołał pielęgniarkę i innego lakarza i mówił że będą musieli to kiedyś nagrać

U mnie dziś na wskaźniku 59kg czyli jakieś 6kg mniej i w sumie 47cm (stan z soboty )

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
haha, u nas jest gorzej:P bo ja na niego coś powiem, obrażę się o byle co i idę do łazienki (bo to jedyne osobne pomieszczenie w naszym mieszkanku) i czekam aż on przyjdzie chociaż to ja jestem winna. coś okropnego:P ale on zawsze przychodzi i się przytula i jest ok:P
Cytat:
haha no i właśnie chodzi tu o moje przepraszam... bo ja nie przepraszam chyba, że to taka 200% moja wina jak np. oblanie jego ulubionego śmierdzącego jaśka keczupem, żeby wyrzucił to ustrojstwo z łóżka

i zazwyczaj jest tak, że mimo tego iż ja nabroje to on przychodzi i przeprasza, bo ja jestem śmiertelnie obrażona

jadę do Gorzowa kochane pieska jakiejś Pani dać, może zajdę do SH jakiegoś, a że jadę z TŻtem to będzie mały problem... on nie uznaje takich sklepów
U mnie jest tak samo Potrafię obrazić się na niego o dosłownie wszystko i zamknąć w łazience i też baaaardzo rzadko używam słowa przepraszam Dzięki Bogu TŻ jest zwykle bardzo spokojny i cierpliwy, niełatwo go wyprowadzić z równowagi (ale mi się to czasem udaje )

Odnośnie SH to mój też nie uznaje takich sklepów Ale chyba zaczyna się przekonywać Ostatnio kupiłam mu tam kilka rzeczy, zresztą nawet patrząc na moje nie może nieraz uwierzyć że to z SH i na dodatek tak mało kosztowało Przed wczoraj nawet na chwilę wszedł do 2 ze mną To był jego debiut, niestety niezbyt udany bo akurat rozchorował się a kurz potęgował u niego katar Ale dobre i to na początek

Szukasz kota/psa do adopcji? Może Twoi znajomi szukają? Zajrzyj do nas!

Adopcje na terenie Warszawy i okolic
agusia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 12:49   #3975
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
powiedzcie mi, czy białe wino jest dozwolone w dukanie? tak 150ml do mięsa do pieczenia
gratulacje!
no i białe wytrawne wino jest dozwolone - mała lampka dziennie. więc do gotowania-jak najbardziej
Cytat:
Napisane przez agusia_1 Pokaż wiadomość
Witam się poświątecznie

U mnie święta upłynęły kiepsko, jednak nastąpiła burzliwa konfrontacja z mamą i wróciłam przez to do siebie - spędzając sobotę i niedzielę samotnie. Plusem było tylko to że dzięki temu pojechałam po TŻ-ta na lotnisko i zrobiłam mu niespodziankę W drugi dzień pojechałam za to do teściów, na szczęście obyło się bez namawiania do jedzenia niedietowych rzeczy

Tak piszecie o tych badaniach, że zaczęłam się trochę martwić Wcześniej uznawałam że widocznie tak ma być przy Dukanie (różne rzeczy udało mi się znaleźć na ten temat w necie ) a teraz zwątpiłam
Badanie robiłam prawie po miesiącu diety (no bez kilku dni) i ciał ketonowych miałam 15mg/dl ciężar 1.01, ph 6.5, urobilinogen 0.20, reszta nieobecna. W badaniu krwi wszystko wyszło mi w normie, leukocyty trochę niskie ale wciąż w normie 4.20 x10^3/ul (w poprzednim badaniu w sierpniu miałam 4.10), limfocyty% 25%, neutrofile% 68%, limfocyty 1.0 x10^3/ul, neutrofile 2.9x10^3/ul. Reszta idealnie pośrodku normy
Ogólnie wyniki niewiele różnią się od tych z sierpnia No oprócz tych ketonów
gratki wagi! a z tymi wynikami... hmm, ja mam 5mg ciał ketonowych... ogólnie mała ilość nie szkodzi, bo pokazuje, że spalamy tłuszcz... ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji jaka ilość już szkodzi? 15 to już trochę więcej...

Edytowane przez tchnienie-wiatru
Czas edycji: 2011-04-28 o 12:58
tchnienie-wiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 12:56   #3976
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

Cytat:
ja jestem taka sama tylko jeszcze mam gdzie iść

Stary 2011-04-28, 13:10   #3977
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje!
no i białe wytrawne wino jest dozwolone - mała lampka dziennie. więc do gotowania-jak najbardziej

gratki wagi! a z tymi wynikami... hmm, ja mam 5mg ciał ketonowych... ogólnie mała ilość nie szkodzi, bo pokazuje, że spalamy tłuszcz... ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji jaka ilość już szkodzi? 15 to już trochę więcej...
dziękuję
dziękuję za info dzisiaj bede miała kurczaka w cytrynie z rozmarynem z nowej książki kucharskiej
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 13:18   #3978
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

Siemka laski...

U mnie dzis nieco lepiej ale został mi tydzien do @ wiec pewnie stad te moje humorki i złe samopoczucie oraz zanizona samoocena

Załatwiłam dzis najwazniejsze sprawy a teraz wpadam w wir sprzatania, maluch spi wiec mam pole do popisu
niebawem męzus wraca z pracy takze zabieram sie za zrobienie jakiegos jedzonka

Wpadne do Was jeszcze pozniej, przestudiuje troche to forum bo chce wiedziec wiecej na temat tego co sie u Was dzieje w ostatnim czasie niestety nie mialam do tej pory czasu zeby wszystko nadrobic...ale dzisiaj sie za to wezme

Buziaczki Slicznotki

Faza II - trwa...

BYŁO: 97,2 KG
JEST: 73,8KG
BĘDZIE: 65 KG
Nadiia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 13:19   #3979
agusia_1
Zakorzenienie

GG do agusia_1

Cytat:
gratulacje!

Ciekawa jestem jak jest teraz, po kolejnym miesiącu W najbliższym czasie na pewno udam się na badanie
Generalnie czuję się bardzo dobrze, mam mnóstwo energii, nerki mnie nie bolą, głowa boli rzadziej niż przed dietą...
Łykam suplementy, piję bardzo dużo wody Do tej pory szłam trybem 2/2 więc warzyw było sporo (teraz zmieniłam na 3/3 bo tak będzie mi jednak wygodniej), na pewno dużo więcej niż przed dietą Serki czy jogurty zdarza mi się jeść trochę tłustsze, jem też prawie codziennie skrobię, kakao, mleko w proszku. Waga spada powolutku ale spada a to najważniejsze, nie spieszy mi się wolę powoli a stabilnie

Szukasz kota/psa do adopcji? Może Twoi znajomi szukają? Zajrzyj do nas!

Adopcje na terenie Warszawy i okolic
agusia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 13:26   #3980
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agusia_1 Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem jak jest teraz, po kolejnym miesiącu W najbliższym czasie na pewno udam się na badanie
Generalnie czuję się bardzo dobrze, mam mnóstwo energii, nerki mnie nie bolą, głowa boli rzadziej niż przed dietą...
Łykam suplementy, piję bardzo dużo wody Do tej pory szłam trybem 2/2 więc warzyw było sporo (teraz zmieniłam na 3/3 bo tak będzie mi jednak wygodniej), na pewno dużo więcej niż przed dietą Serki czy jogurty zdarza mi się jeść trochę tłustsze, jem też prawie codziennie skrobię, kakao, mleko w proszku. Waga spada powolutku ale spada a to najważniejsze, nie spieszy mi się wolę powoli a stabilnie
no dokładnie,lepiej wolniej ja ide trybem 5/5. też prawie codziennie jem kakao, skrobię :P no i nabiał 3-4%, a nie 0% ale te ketony trochę mnie przestraszyły. zastanawiam się nad kupnem pasków ketonowych, ale to drogie i dlatego martwię się o osoby, które jedzą baaardzo dużo mięsa, a ograniczają skrobię, kakao, żeby szybciej chudnąć... jak u nich z ketonami...
Stary 2011-04-28, 13:34   #3981
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

Cytat:
Napisane przez Nadiia24 Pokaż wiadomość
Siemka laski...

U mnie dzis nieco lepiej ale został mi tydzien do @ wiec pewnie stad te moje humorki i złe samopoczucie oraz zanizona samoocena

Załatwiłam dzis najwazniejsze sprawy a teraz wpadam w wir sprzatania, maluch spi wiec mam pole do popisu
niebawem męzus wraca z pracy takze zabieram sie za zrobienie jakiegos jedzonka

Wpadne do Was jeszcze pozniej, przestudiuje troche to forum bo chce wiedziec wiecej na temat tego co sie u Was dzieje w ostatnim czasie niestety nie mialam do tej pory czasu zeby wszystko nadrobic...ale dzisiaj sie za to wezme

Buziaczki Slicznotki
zawsze na Ciebie czekamy
ja też mam dziś dużo pracy w pracy jakoś nie ogarniam od paru dni, myślę o czymś innym
ah w ogóle kupiłam sobie getry m i mi spadają;/

Stary 2011-04-28, 13:53   #3982
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez extravagance86 Pokaż wiadomość
zawsze na Ciebie czekamy
ja też mam dziś dużo pracy w pracy jakoś nie ogarniam od paru dni, myślę o czymś innym
ah w ogóle kupiłam sobie getry m i mi spadają;/
nic tylko gratulować
Stary 2011-04-28, 13:56   #3983
mandarynkka86
Rozeznanie

Witam Was
Ja juz na drugiej fazie i waga tak fajnie mi spada, ze szok
Normalnie dieta cud
Dziewvczyny wiem , ze gdzis to czytalam, ale przewertowanie calego watku jest raczej niemozliwe, wobec tego nie "bijcie", ale spytam
Ogórki kwaszone-moja zmora (w sensie ze je kocham jesc). W fazie I raz skroilam 4 plasterki do pasty rybnej, a teraz nie wiem, czy moge jesc ich więcej ?
W ksiazce tez gdzies o tym bylo, ale ciapa ze mnie, nie zaznaczylam sobie gdzie i po prostu nie pamietam...
Chodzi mi o to czy mozna jesc je w takich ilosciach jak inne warzywa..? Tzn powiedzmy z 2-3 dziennie? Bo tak na logikę to mają sporo soli zapewne , wiec chyba niezbyt cio?
Pomózcie
Stary 2011-04-28, 14:18   #3984
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mandarynkka86 Pokaż wiadomość
Witam Was
Ja juz na drugiej fazie i waga tak fajnie mi spada, ze szok
Normalnie dieta cud
Dziewvczyny wiem , ze gdzis to czytalam, ale przewertowanie calego watku jest raczej niemozliwe, wobec tego nie "bijcie", ale spytam
Ogórki kwaszone-moja zmora (w sensie ze je kocham jesc). W fazie I raz skroilam 4 plasterki do pasty rybnej, a teraz nie wiem, czy moge jesc ich więcej ?
W ksiazce tez gdzies o tym bylo, ale ciapa ze mnie, nie zaznaczylam sobie gdzie i po prostu nie pamietam...
Chodzi mi o to czy mozna jesc je w takich ilosciach jak inne warzywa..? Tzn powiedzmy z 2-3 dziennie? Bo tak na logikę to mają sporo soli zapewne , wiec chyba niezbyt cio?
Pomózcie
na dniach warzywnych możesz jeść ile chcesz,ale na dniach proteinowych tylko do smaku jako przyprawa (myślę że 1-2 dziennie max)
Stary 2011-04-28, 14:21   #3985
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

Cytat:
nic tylko gratulować
ale troszkę się zdenerwowałam, bo kosztowały prawie 40zl, dziś pierwszy raz je założyłam i mi spadają

Stary 2011-04-28, 14:28   #3986
mandarynkka86
Rozeznanie

Cytat:
na dniach warzywnych możesz jeść ile chcesz,ale na dniach proteinowych tylko do smaku jako przyprawa (myślę że 1-2 dziennie max)

ooo wow...jak się cieszę
Dziekuję za odpowiedź
A mam jeszcze takie pytanko, moze dla niektyrch dziwne, ale czy ja za szybko nie tracę na wadze? Startowalam z 56,4 kg. dn. 21.04.2011.
Faza I do 23 włącznie i spadlo 1,7 kg
Faza II od 24.04 i już łacznie z pierwszą spadlo mi 4,1 kg. W zasadzie ciesze się, bo chcę w rezultacie zrzucić 6.4, więc niewiele zostało, ale czy to jakoś mnie nie "zdegraduje" pod względem zdrowotnym?
NIGDY zadna dieta tak na mnie nie zadziałała... Z tym ze baaardzo duzo sie ruszam, codziennie przynajmiej 1,5 godz cwiczen (tzn marsz, spacer z psem, rower, bieganie, brzuszki) Myslicie ze wszystko ok, czy powinnam już przejsc na fazę III?
Wg testu jeszcze nie, ale wg testu powinnam chudnąc wolniej...
Stary 2011-04-28, 14:31   #3987
wykrasana
Szara Eminencja

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
przyszła paczuszka, którą wygrałam w zeszłej edycji na blog roku ale się rzucili książka kucharska nigelli lawson lato w kuchni i masę produktów lurpak, arla-produkty pewnie zje TŻ ale cie ucieszy. ja mam swoja książkę kucharską i dzisiaj coś z niej zrobię ale sie cieszę
jesli nie głosowałyście to prosze o głosiki
http://www.kulinarnyblogroku.pl/przepisy/pokaz/?id=140
może uda się jeszcze raz wygrać

Zagłosowałam znowu. Powodzenia!

U mnie jakaś dziwna pogoda, słońce świeci, deszcz pada
Zrobiłam ten sernik bez sera i kotlety z kalafiorem - zapiekam w kuchence narazie i przymieram głodem, hahah

Co do SH to uwielbiam tam coś wyszperać, mój TŻ też tego nie uznawał dopóki mu nie przyniosłam sweterka larph laurena, spodenek, koszulek za groszę " To naprawde z ciucha?"
wykrasana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 14:33   #3988
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
ooo wow...jak się cieszę
Dziekuję za odpowiedź
A mam jeszcze takie pytanko, moze dla niektyrch dziwne, ale czy ja za szybko nie tracę na wadze? Startowalam z 56,4 kg. dn. 21.04.2011.
Faza I do 23 włącznie i spadlo 1,7 kg
Faza II od 24.04 i już łacznie z pierwszą spadlo mi 4,1 kg. W zasadzie ciesze się, bo chcę w rezultacie zrzucić 6.4, więc niewiele zostało, ale czy to jakoś mnie nie "zdegraduje" pod względem zdrowotnym?
NIGDY zadna dieta tak na mnie nie zadziałała... Z tym ze baaardzo duzo sie ruszam, codziennie przynajmiej 1,5 godz cwiczen (tzn marsz, spacer z psem, rower, bieganie, brzuszki) Myslicie ze wszystko ok, czy powinnam już przejsc na fazę III?
Wg testu jeszcze nie, ale wg testu powinnam chudnąc wolniej...
zaatakowałaś organizm, do ładnie spada to ciężka dieta, to chudniesz. a jeśli jeszce dużo ćwiczysz to spada. tyle że zbadaj mocz - możesz mieć ciała ketonowe, które przyspieszają chudnięcie, ale są niebezpieczne w dużej ilości. a jeśli jesz sporo białka i do tego duuużo ćwiczysz (przy takim trybie powinno się jeść więcej węgli, 1,5 h dziennie to mega dużo) to mogły się pojawić ketony. mi się pojawiły, mimo małej ilości ćwiczeń;P
Stary 2011-04-28, 14:38   #3989
mandarynkka86
Rozeznanie

Ok tak zrobie
Ale szczerze mowiac to się ciesze, tylko troche boje czy wszystko ok, bo wg testu nie powinnam chudnąc tak szybko. A tu z rozmaru 40 , zrobil sie już "większy" 38 Gdzie na poprzedniej diecie GLODOWALAM , bo jadalm bardzo malo, "dzięki" czemu duzo spalam, niec mi się nie chcialo i waga byla wciaz taka 54-57 kg, a tu masz ci los-zajadam się pyszną wołowinką, ktora wprost uwielbiam i tlustymi rybkami..to miesamowite.
Zaczynalam z mezem, ale on spasował- w 3 dniu Fazy I usmazys sobie 4 jajka na SMALCU. ehh...
Już nie mogę doczekac się jutra kiedy zjem te kwaszone ogóraski Myslalam ze nie mozna ich jesc, bo jest tam sól, ale skoro mozna to jeszcze bardziej uwielbiam tę dietkę
Probowalyscie kiedys chipsow z szynki? PYCHOTA!
Stary 2011-04-28, 14:41   #3990
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Ok tak zrobie
Ale szczerze mowiac to się ciesze, tylko troche boje czy wszystko ok, bo wg testu nie powinnam chudnąc tak szybko. A tu z rozmaru 40 , zrobil sie już "większy" 38 Gdzie na poprzedniej diecie GLODOWALAM , bo jadalm bardzo malo, "dzięki" czemu duzo spalam, niec mi się nie chcialo i waga byla wciaz taka 54-57 kg, a tu masz ci los-zajadam się pyszną wołowinką, ktora wprost uwielbiam i tlustymi rybkami..to miesamowite.
Zaczynalam z mezem, ale on spasował- w 3 dniu Fazy I usmazys sobie 4 jajka na SMALCU. ehh...
Już nie mogę doczekac się jutra kiedy zjem te kwaszone ogóraski Myslalam ze nie mozna ich jesc, bo jest tam sól, ale skoro mozna to jeszcze bardziej uwielbiam tę dietkę
Probowalyscie kiedys chipsow z szynki? PYCHOTA!
hihi, ja też bym się cieszyła mi się Dukan pomylił. przewidywał 145 dni na 21 kg, a już 116 dzień, a tu -14;P w sumie będę dukać na I iII fazie 180 dni i mam nadzieję, że da się chociaż 5 z przodu mieć

a chipsy z szynki super do filmu! ubóstwiam może dlatego ,że byłam uzależniona od chipsów

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości