Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-28, 12:22   #2431
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Ja jestem za zbiórką pieniążków dla Neroli

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 12:24   #2432
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

zmalowana - jeszcze lepiej wrzuć może na klubik, po akcji sie wykasuje (ja kasuje juz mój)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 12:25   #2433
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
ja mam quinny buzz i gondolka nie jest duza raczej srednia w instrukcji jest napisane ze moze nia jezdzic dziecko od 0-6 mc i do maks. 7 kg

Kubus powiadasz to ja tam musze byc

dzieki za podpowiedz w sprawie quinny, ze sa jakies ograniczenia co do kilogramów przyznam szczerze ze pierwsze słysze <szok>

lidlowska gazetka (trzeba kliknac na produkt i otworza się różne wzory):
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=18451

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 12:30   #2434
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
mój ju ż w poprzedniej ciazy stwierdził że zaSŁOŃiłam okno i ciagle rzuca "zasłoń to okno..." ale mi to nioe przeszkadza, wiem ze sporawa jestem i sporo jeszcze przytyję...

AKCJA NEROLA jako że potrzeba nam czynów a nie słów w naszym klubiku podaje moje konto oszczednosciowe (mam ale oszczednosci na nim nie ma, bo 25 zl to nie oszczednosci - przynajmiej nie musimy zakładac nowego ani martwic sie ze sie cos po..doli jak bedziemy ze swojego płacić) i dane - jak ktoras zainteresowana to szybko wpłacajcie pieniazki. obiecuje ze nic nie zwędzę - na koniec, przed wysyłka kasy, dam screena kto (nikami) i ile wysłał. a beatke poprosze tez tam o podanie (albo mi napw) adresu do nerolki
ja już dodałam wiadomość w klubie

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
zmalowana - jeszcze lepiej wrzuć może na klubik, po akcji sie wykasuje (ja kasuje juz mój)
z racji tego że ja już zrobiłam przelew do Ciebie to proszę puść go dalej do Zmaowanej
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 12:32   #2435
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Właśnie zmierzyłam sobie ciśnienie i mam jakieś dziwne ( ? )
123/113

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 12:34   #2436
Zmalowana
Zakorzenienie

Ja proponuję żeby 83monia zbierała spokojnie na konto pieniążki, a potem całą kwotę przelała na konto nerolki, ja jej wtedy podam numer konta i adres do neroli i chyba tak najlepiej ? Co o tym sądzicie ? Może macie lepsze pomysły ? Aha no i musicie poczekać na mnie, bo wypłatę mam dopiero 9go

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 12:34   #2437
Lilkaa82
Rozeznanie

Bella7 gratulacje córeczek !!! mam nadzieje ze malutkie sa silne i szybciutko dojda do siebie i razem wrocicie do domu pełne sił

Beata_1988, Wodaaqua wlasnie wyczyscilam wszystkie blaty rozsypalam proszek do pieczenia i czekam wylazily sporadycznie a teraz nie widze (odpukac) moze sobie poszly

83monia dobry opis tej aukcji usmialam sie jak nie wiem

Nerola trzymam kciuki za Izunię

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 12:35   #2438
Vaniliova11
Zadomowienie

Witam Kochane
Bella gratuluje córeczek dużo zdrówka Wam życze kuzynka mojego Tża też urodziła blizniaki kolo 30tc i dzieciaczki - chłopczyk i dziewczynka mają teraz 7m i są zdrowe i śliczne
Nerola jestem z Tobą myślami będzie dobrze
Agulaaabar moje wczorajsze usg też było bardzo szybkie a fotki do niczego nie moge pokazac bo nic tam Krystianka nie widać tylko same pomiary
Dziewczyny brzuszki śliczne bede musiała pokazać też mój ale nie chce kogoś przestraszyć
Dziś rano byłam w urzedzie skarbowym i znowu właziłam na 3 piętro dlaczego nie ma tam windy ?!!!
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 12:36   #2439
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
dzieki za podpowiedz w sprawie quinny, ze sa jakies ograniczenia co do kilogramów przyznam szczerze ze pierwsze słysze <szok>

lidlowska gazetka (trzeba kliknac na produkt i otworza się różne wzory):
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=18451
jest napisane jak wół w instrukcji tez bylam w szoku...... a spacerwoka do maks. 13 kg i maks 12 mc troche to mija sie z prawda bo moj chrzesniak ma 1,5 roku i jezdzi w spacerowce bo jeszcze dlugich dystansow na nozkach nie pokona wiec przekroczyl juz te 12 mc moze to jakies narzucone normy albo co? al wiem jedno warto kupic ten wozek jest lekuchny,prosty w obsłudze ja ma na 3 kolach ale jak by co zawsze moge na 4 zmenic dokupujac jeden element noi przedewszystkim jest przesliczny wizualnie moi rodzice byli na NIE bo 3 kola bo to bo tamto ale sia zakochali jak zoabaczyli takze ja osobiscie polecam chociaz tez mialam watpliwosci

ten kocyk jest booooski z kubulkiem i ten dywanik tesh
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 12:38   #2440
83monia
Zakorzenienie

zmalowana - dobrze gadasz kobieto, polać jej bezalkoholowo czyli wpłacacie jak chcecie na moje, potem umawiamy sie ze zmalowana, dzielimy po polowie... ups, czekaj nie tak...
zmalowana poda mi nr konta na pw i ślemyyyyyy

albo zmalowana podaje w klubiku nr neroli i jej dane (ja to co dziubek mi wyslala tez przesle neroli) i wysylamy od razu na jej konto...

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-04-28 o 12:40
Stary 2011-04-28, 12:38   #2441
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
beatka - sorki, troche przed szereg wyszlam... moge poprowadzic akcje?
Zmalowana rozwiązała sprawę

nic się nie stało

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Laski to ja nieśmiało rzeknę, że mam jej numer konta...Pamiętacie co kiedyś potrzebowała na tą nianie elektroniczną za 1 zł ? ;> To jej przelałam wtedy bo nie miała ani grosza ;> Ale nie wiem czy mogę tak ten numer rozpowszechnić :conf used: Może ustalmy po ile się zrzucamy ?
Spadłaś nam z nieba

że też zapomniałam o tym

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-04-28 o 12:41
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 12:40   #2442
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Dziś rano byłam w urzedzie skarbowym i znowu właziłam na 3 piętro dlaczego nie ma tam windy ?!!!
A my mieszkamy na 4. piętrze bez windy... Chcąc-niechcąc muszę trzymać formę...

Ja też dostaję wypłatę po 7... Chyba, że coś mi się uda wykombinować wcześniej...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 12:40   #2443
sygine
Zadomowienie

Cytat:
mój ju ż w poprzedniej ciazy stwierdził że zaSŁOŃiłam okno i ciagle rzuca "zasłoń to okno..." ale mi to nioe przeszkadza, wiem ze sporawa jestem i sporo jeszcze przytyję...

AKCJA NEROLA jako że potrzeba nam czynów a nie słów w naszym klubiku podaje moje konto oszczednosciowe (mam ale oszczednosci na nim nie ma, bo 25 zl to nie oszczednosci - przynajmiej nie musimy zakładac nowego ani martwic sie ze sie cos po..doli jak bedziemy ze swojego płacić) i dane - jak ktoras zainteresowana to szybko wpłacajcie pieniazki. obiecuje ze nic nie zwędzę - na koniec, przed wysyłka kasy, dam screena kto (nikami) i ile wysłał. a beatke poprosze tez tam o podanie (albo mi napw) adresu do nerolki
No to ja się przyłączę do akcji Zaraz zajrzę do klubu
Stary 2011-04-28, 12:44   #2444
margaret82
Zadomowienie

Ja też chętnie pomogę, ale dopiero po łikendzie bo wypłata 5 bo teraz Nam auto wyczyściło konto

Zaraz lece na wizytę
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 12:44   #2445
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Aha no i musicie poczekać na mnie, bo wypłatę mam dopiero 9go
tez mylse ze akcja powinna potrwac przynajmniej tydzien, bo akurat koniec miesiaca i rznie dostajemy wypłaty.

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
jest napisane jak wół w instrukcji tez bylam w szoku...... a spacerwoka do maks. 13 kg i maks 12 mc troche to mija sie z prawda
dzieci 2 letnie potrafia jeszczec w spacerówkach z wózków wielofunkcyjnych, myśle ze te dane z instrukcji sa bo sie zabezpieczaja ze jak cos pęknie w mocowaniach (przeciez to tylko plastiki) to bedzie podkładka ze źle użytkowany, tak mi sie wydaje...

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 12:45   #2446
brumek
Zakorzenienie

Hej, hej
Ale piękny dzień Rano przyszedł mi KATAREK z allegro, fajny jest

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Hej Beatko. Z tej strony bella7. Nie udało mi się wytrzymać i tak przez cc 26 kwietnia (30t 4d) o godz. 21.40 i 21.41 urodziłam córeczki. Dostały 7 punktów. Mają problemy z oddychaniem i leżą w inkubatorach, jedna jest zaintubowana a druga oddycha sama z małą pomocą, są bardzo drobne i malutkie.
Brawo dla Belli i dziewczynek!!! 7 punktów i małe ciałko to u bliźniąt często się zdarza, wię na pewno szybko dojdziecie do siebie i wyjdziecie do domu Całusy dla całej wielkiej rodzinki

Cytat:
wstawiam tez siebie (28tc 3d) i jedne z pierwszych lumpkowych ciuszkow. za duzo nie kupuje bo bede wiekszosc miala, ale sie oprzec nie moglam...
Bardzo masz zgrabny ten brzuszek Naprawdę
Stary 2011-04-28, 12:48   #2447
jacieeeee
Wtajemniczenie

A ja nie należę do klubu A Nerola siłą rzeczy mnie teraz nie zaprosi

83monia prześlij mi zatem swój numer konta na pryw to zasilę

Wydaje mi się, że powinnyśmy kasę przelewać Moni, a ona po akcji zrobi przelew Neroli i będzie bez zbędnego zamieszania

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 12:49   #2448
83monia
Zakorzenienie

brumek - jak ty mi słodzisz, aż miło od takiej laski usłysze ć że jest się zgrabną...

Stary 2011-04-28, 12:52   #2449
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam sms-a od Belli7 i przekazuję Wam:

Hej Beatko. Z tej strony bella7. Nie udało mi się wytrzymać i tak przez cc 26 kwietnia (30t 4d) o godz. 21.40 i 21.41 urodziłam córeczki. Dostały 7 punktów. Mają problemy z oddychaniem i leżą w inkubatorach, jedna jest zaintubowana a druga oddycha sama z małą pomocą, są bardzo drobne i malutkie.
GRATULACJE !!!! ŻYCZĘ ZDRÓWKA DLA MAŁYCH KSIĘŻNICZEK

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 12:52   #2450
sygine
Zadomowienie

No to zadanie wykonane Jak dobrze że jestem w klubie A teraz mykam na ogród bo już mnie mąż opierdzielił że siedzę w domu Później oczywiście zajrzę
Stary 2011-04-28, 12:52   #2451
Zmalowana
Zakorzenienie

Proponuję dyskusje dotyczącą akcji przenieść do klubu Bo jak nerola wróci i będzie nas nadrabiać to wszystko sobie przeczyta

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 12:53   #2452
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
laski, a moze mala skladka i wyslemy neroli przekazem pocztowym na dom? chociaz by za te telefony poplacila bo szkoda nie miec z tztem (no i z nami) kontaktu....
Właśnie o tym samym myślę!

Sweet czerwony, nie chciałam czerwonego ale jest czerwona z naklejkami w kwiaty sama sobie je nakleiłam
Zrobię zdjęcie potem:P

Sygnie no to musimy ustawić Naszych chłopów pewnie jakby nie robił mój D 12h to bym dostała loda nazwy kolorów wyglądają na interesujące !

Cytat:
Laski to ja nieśmiało rzeknę, że mam jej numer konta...Pamiętacie co kiedyś potrzebowała na tą nianie elektroniczną za 1 zł ? ;> To jej przelałam wtedy bo nie miała ani grosza ;> Ale nie wiem czy mogę tak ten numer rozpowszechnić :conf used: Może ustalmy po ile się zrzucamy ?
Hmmm...No właśnie po ile?!
A może ktoś mieszka blisko niej?!

To wkońcu jak robimy?
DO Ciebie MONIA a potem ZMALOWANA podaje Ci konto i NEROLA ma kasiore?!

Muszę poczekać na wypłatę

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 12:56   #2453
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
To wkońcu jak robimy?
DO Ciebie MONIA a potem ZMALOWANA podaje Ci konto i NEROLA ma kasiore?!

Muszę poczekać na wypłatę
tak, wlasnie tak

Stary 2011-04-28, 13:01   #2454
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
brumek - jak ty mi słodzisz, aż miło od takiej laski usłysze ć że jest się zgrabną...
Stary 2011-04-28, 13:02   #2455
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Czytam Was od rana, ale jestem w pracy i trochę robótek miałam, więc dopiero teraz się odzywam

BELLA WIELKIE GRATULACJE KOCHANA z dziewczynkami napewno wszystko będzie dobrze Kurcze zaczynamy się rozpakowywać powoli

NEROLA tak mi przykro, że musisz leżeć w szpitalu i jeszcze ta nieszczęsna kasa....ale ale MASZ NAS Z NAMI NIE ZGINIESZ

Beatka Ty to potrafisz kucharzyć-nawet królika w śmietanie zrobisz-zazdroszczę takiego talentu Ja wczoraj zrobiłam rosół, ale taki tłusty mi wyszedł, że szok, a jak się gotował i przyszedł mąż, to się pytał, co tak śmierdzi. Rosół gotowałam na dwóch sporych udkach i szpondrze i wogóle nie wyszedł klarowny, tylko mętny i chyba nie za bardzo w smaku-pisze chyba, bo wczoraj tylko próbowałam troszkę, a dziś mógł zmienić smakWogóle, to za niepotrzebnie gotowałam ten rosół, bo ma jeszcze spaghetti, ale myślałam, że wszystko naraz pójdzie, ale mąż wrócił z pracy najedzony(bo oni w pracy żarcie dostają i raz je w domu, raz nie), no i klops-ale będzie na dłużej-aby żeby się nie popsuło

Dzisiaj muszę kupić jakiś prezencik mojemu bratankowi, bo wieczorem idziemy w odwiedziny, tylko co ja mam kupić prawie 3-latkowi??nie za drogie-czyli do 40-50 PLN.

Na jutro się ciocia zapowiedziała z wizytą-bardzo fajna, więc się cieszę, że przyjdzie poczęstowałabym Ją rosołem, ale niewiem czy się nie upokorzę

Aha i zmieniłam podpis, więc w końcu wiem jak to dokladnie jest z tymi tygodniami

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2011-04-28 o 13:05
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 13:07   #2456
83monia
Zakorzenienie

oliweczka - ksiazeczke, puzzle tak ok. 24-30 elementów, krede do rysowania po chodniku, samochodzik (moje lubi resoraki albo wszelkie koparki, dźwigi, betoniarki - z wadera sa dobre), piłkę, zestaw do piaskownicy, ksiazke z nalepkami... mój 3latek takie rzeczy lubi

Stary 2011-04-28, 13:16   #2457
Stapelka
Rozeznanie

To ja też zaraz wchodzę do klubiku

Babonik i reszta krakowianek - lody baaardzo chętnie, może być po 8mym. Raz się udało, to teraz powinno być prościej!

hehe aspiratorki kupiłam na 3 raty - raz dla siebie, na drugi dzień 2 a w trzeci dzień 3. Za drugim razem była w kasie inna pani więc się nie stresowałam. A w ten 3 dzień Pani mnie poznała bo w pierwszy dzień z nią dyskutowałam o aspiratorkach i laktatorach i spytała "o sprawdził się widzę" więc jej powiedziałam, że kupuję dla dziewczyn z ciążowego forum, żeby nie pomyślała, że pójdę z nimi na bazar
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 13:20   #2458
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
A ja nie należę do klubu A Nerola siłą rzeczy mnie teraz nie zaprosi

83monia prześlij mi zatem swój numer konta na pryw to zasilę

Wydaje mi się, że powinnyśmy kasę przelewać Moni, a ona po akcji zrobi przelew Neroli i będzie bez zbędnego zamieszania
I ja tez nie naleze do klubu i Nerola tez mnie teraz nie zapisze dyskusji w klubie tez nie przeczytam poprosze o nr 83moni na priv wtedy cos przesle.

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 13:21   #2459
karolinee1983
Zadomowienie

Dziewczyny, czyli mniej więcej ile ma trwać nasza akcja zbiórkowa dla Neroli? Bo ja niestety nie pracuję, więc siłą rzeczy nie mam co liczyć na wypłatę pod koniec miesiąca, ale dostanę jakiś zwrot z urzędu skarbowego, tylko kiedy to nie wiem bo teraz na koncie, że tak zanucę słowa piosenki: "mniej niż zero"

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 13:24   #2460
brunetka2000
Zakorzenienie

Witajcie
Ale się tu dzieje
Oczywiście jestem za wpłatą dla Neroli, ale 30 kwietnia wpłacę jak wypłata przyjdzie
Bella GRATULACJE trzymam za szybki powrót do domu

Wróciłam z glukozy myślałam, że zwymiotuje po tym. Gdyby nie ta cytryna napewno bym tego nie wypiła
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości