Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to:
Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! 5 8,77%
W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu 0 0%
Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy 1 1,75%
Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki 0 0%
inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki 25 43,86%
Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X 1 1,75%
Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X 6 10,53%
Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam 19 33,33%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-28, 13:53   #3181
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011

Dokładnie tak jak pisze kellysss - w markowym to chyba tylko jakiś wyjściowy komplecik a są naprawdę ładne

co będzie w 3 trym? hmmm......

będziemy narzekać, ale i tak damy rade

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 13:55   #3182
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
eee cena z kosmosu... co to był za sklep??? Pewnie jakiś markowy, bo tam ceny ubranek dla dzieci są jak dla dorosłych. Fakt, że są ładne te rzeczy, no ale bez przesady np. wczoraj w cocodrillo (czy jakoś tak ) śpiochy różowe kosztowały 30 zł, a w sklepie obok 12 zł chyba nikt nie pozwoliłby sobie w dzisiejszych czasach na takie kompleksowe zakupy dla malucha w markowym sklepie - zaczynając od body a kończąc na sweterkach
Nie wiem czy są takie jeszcze gdzieś ale nazywa się "Brzdąc" i o dziwo było tam sporo ludzi

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
c
Własnie ceny ubranek i zabawek w Pl mnie załamuja...
Nie mam pojecia jak mozna cokolwiek kupic dla dziecka przy polskich zarobkach...
Tutaj mam komplety dobrych pajaców po 3 szt. za 7 euro (ok.37-40 zł)
Bodziaki po 7 w komplecie tak do 10 euro...

Przyszłam tez wam pojeczec ze od kilku dni mam okropne bóle głowy
(mialam tak z Alanem)

I co do ciagnięc ,rwan, bóli brzucha,macicy , miednicy itd to tez mam....

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Co do markowych to tez jestem zdania ze nie ma sensu..
Owszem mozna ale jakis komplecik wyjsciowy itd.
No chyba ze kogos po postu stac....
Zobaczycie jak te dzieciaczki szybko rosna
Można kupić całe komplety czy pojedyncze sztuki w sensowych cenach np na allegro (i tak zamierzam zrobić) ale w sklepie nie ma szans
Markowe to chyba jedynie na promocji i to takiej - 90%

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 13:59   #3183
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
kurcze tak wszystkie piszeci eze jak nie brzuszek wam dolega to co innego a ja w ogóle nic nie czuje, nie czuje wcale ze w ciąży jestem i sie martwie bo moze to xle???
wolałabym cos czuć i żeby mnie cos bolało byłabym spokojniejsza a tak to masakra -tym bardziej ze u nas na watku chyba jestem jedyna której nic a nic nie dolega buuuu

ciesz się, a nie marudzisz mogę oddać Ci bóle kręgosłupa, chociaż one chyba nie przez dzidziolka, bo zawsze miałam z tym problemy. Chcesz? Podeśle kurierem

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

19natka - nie znam sklepu , ale ceny masakra.... Nie kupuj tam nic a nic

a co do cen na allegro - wczoraj Wam pisałam, ze kupiłam śpiochy w sklepie z akcesoriami dla dzieci i ceny były ok - za śpiochy ok 12-13zł, a na allegro za tę cenę nie podobały mi sie żadne śpiochy, bo taka prstokacizna + trzeba by było doliczyć koszt przesyłki. Trzeba poszukać, zorientować się, a jak wszytsko mega drogie to kierunek allegro

Stary 2011-04-28, 13:59   #3184
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
nie liczę na to ale jakoś tak mniej bym się przejmowała gdybym wiedziała, że już go tam nie ma tylko jest gdzieś bliżej pleców

Uświadomiłam sobie właśnie, ze nie mam sportowych butów a jutro wyjazd W balerinkach, w górach chyba średnio wypadnę co? Lecę po jakieś trampki albo coś
A ja mam zamiar wyskoczyc w górach w balerinkach....hihihihi.. .wiec jak spotkasz jakąs to ja

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
To będziemy u Ciebie zamawiac

Mogły by nam te bóle odpuścić... mnie jeszcze mdłości potrafią rozłożyc, a teraz jeszcze jakies pobolewania w brzuchu Co to będzie w 3 trym?
Zamówienie zbiorowe
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 14:00   #3185
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
ciesz się, a nie marudzisz mogę oddać Ci bóle kręgosłupa, chociaż one chyba nie przez dzidziolka, bo zawsze miałam z tym problemy. Chcesz? Podeśle kurierem

plecy to mnie troche bola, ale ja bym chciała odczuwać inne objawy tak jak wszystkie i nikt mi tego z głowy nie wybije, jestem po poronieniu i wtedy tez nic a nic nie czułam stąd moja chęć aby coś czuć
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 14:01   #3186
agnieszka 0605
Zakorzenienie

aa2 - przepraszam, nie wiedziałam a w którym tygodniu poroniłaś??

Stary 2011-04-28, 14:03   #3187
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
To będziemy u Ciebie zamawiac

Mogły by nam te bóle odpuścić... mnie jeszcze mdłości potrafią rozłożyc, a teraz jeszcze jakies pobolewania w brzuchu Co to będzie w 3 trym?
Ja nawet nie chce myslec o 3 trymestrze....
Jak sobie przypomne to................
W 7 miesiacu dzidziol ucisnąl mi jakis nerw i miałam taki ból od połowy pleców
do dołu (bardziej z lewej strony) do konca ciazy...i przez to jak chodzilam to kulałam..
Masakra... O reszcie dolegliwosci juz nie wspomne....

Cytat:
kurcze tak wszystkie piszeci eze jak nie brzuszek wam dolega to co innego a ja w ogóle nic nie czuje, nie czuje wcale ze w ciąży jestem i sie martwie bo moze to xle???
wolałabym cos czuć i żeby mnie cos bolało byłabym spokojniejsza a tak to masakra -tym bardziej ze u nas na watku chyba jestem jedyna której nic a nic nie dolega buuuu
Ty Kochana sie ciesz i rozkoszuj sie ciąza za tych co nie moga

Stary 2011-04-28, 14:04   #3188
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Właśnie jadę do lekarza, trzymajcie kciuki, żeby szyjka wróciła do normy albo chociaż się bardziej nie skracała
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 14:05   #3189
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Nie przejmuj się kochana, ja też nie mam żadnych złych dolegliwościOt czasem mnie kręgosłup boli albo coś mnie delikatnie zakuje..ale to wszystko Nie miałam żadnych mdłości ani wymiotów. Brzucha też nie mam jeszcze, więc ruchów nie czuje I nie moge doczekać się wizyty 5 maja, żeby się upewnić, że dzidziola rośnie
Stary 2011-04-28, 14:05   #3190
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
plecy to mnie troche bola, ale ja bym chciała odczuwać inne objawy tak jak wszystkie i nikt mi tego z głowy nie wybije, jestem po poronieniu i wtedy tez nic a nic nie czułam stąd moja chęć aby coś czuć
Tez zapomnialam
Rozumiem wiec bo tez jestem po poronieniu i tez wtedy nie mialam objawow
i teraz o nich marzyłam ale jak juz je mam to nie moge sie doczekac kiedy sie skoncza

Stary 2011-04-28, 14:05   #3191
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Właśnie jadę do lekarza, trzymajcie kciuki, żeby szyjka wróciła do normy albo chociaż się bardziej nie skracała
Masz to jak w banku. Trzymamy baaaaaaaaaaaaaaardzo mocno kciuki za udana wizytę
Stary 2011-04-28, 14:06   #3192
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
kciukasy

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-04-28 o 14:07
Stary 2011-04-28, 14:06   #3193
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
aa2 - przepraszam, nie wiedziałam a w którym tygodniu poroniłaś??

w 12tc

teraz juz długo nie miałam robionego usg ostatnie było własnei w okolicach 12 tc a teraz musze czekac az do wizyty i zmusze do zrobienia mi usg- tylko to mnie zawsze uspokaja, a tak to zawsze sie martwie i nie umiem tego z głowy wywalić-chyba juz ze mnie taki typ, jakby mni ecos kuło albo pobolewało to oznaczałoby ze cosik sie tam dzieje a tak to cisza
Stary 2011-04-28, 14:06   #3194
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
zacisniete...
Nic sie nie martw .. Musi byc dobrze.

Stary 2011-04-28, 14:07   #3195
cheakyrockchick
Raczkowanie

Cytat:

ja mam tak samo, na poczatku to zrobilam chyba z 5 czy 6 testow ciazowych no i to w duzym odstepie czasowym bo objawow to nic nie mialam. po pierwszym usg w 12tym tygodniu tez nic, pozniej zaczely mi sie mdlosci ale szybko przeszly. teraz tez mi nic nie dolega i nawet bardzo sie z tego ciesze. przypuszczam ze jeszcze moze miesiac lub dwa i krzyz zacznie mi dokuczac. mam prace siedzaca no i szef nie bardzo lubi jak opuszczam biurko nawet jak ide do toalety. troche mnie to wnerwia bo w mojej pracy w ogole maja gdzies ze jestem w ciazy.
Stary 2011-04-28, 14:09   #3196
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
kciuki zacisnięte , daj znac co i jak

Cytat:
Tez zapomnialam
Rozumiem wiec bo tez jestem po poronieniu i tez wtedy nie mialam objawow
i teraz o nich marzyłam ale jak juz je mam to nie moge sie doczekac kiedy sie skoncza
daj troche dolegliwości to ci ulzy i mi tez

ja wiem ze to głupie i nastawiam sie pozytywnie w końcu w 12 tyg dzidzia żyła i miała sie dobrze , no ale jednak czasem człowieka dopada taka obawa i dopóki nie zobacze ze tam ok to pewnie sie bede zastanawiac
Stary 2011-04-28, 14:09   #3197
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

19natka - nie znam sklepu , ale ceny masakra.... Nie kupuj tam nic a nic

a co do cen na allegro - wczoraj Wam pisałam, ze kupiłam śpiochy w sklepie z akcesoriami dla dzieci i ceny były ok - za śpiochy ok 12-13zł, a na allegro za tę cenę nie podobały mi sie żadne śpiochy, bo taka prstokacizna + trzeba by było doliczyć koszt przesyłki. Trzeba poszukać, zorientować się, a jak wszytsko mega drogie to kierunek allegro
Nie zamierzam tam nic kupować Mi akurat na allegro się podobają, ale zakupy zaczynam po wypłacie majowej Może coś nowego się pojawi.

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
A ja mam zamiar wyskoczyc w górach w balerinkach....hihihihi.. .wiec jak spotkasz jakąs to ja
Będę się bacznie przyglądać kobietom w ciąży w balerinkach Ja mam trampki w końcu, szare i takie nie całkiem zwykłe, wygodne w każdym razie

Cytat:
Słonko teraz już jest ten bezpieczniejszy czas i większość dolegliwości mija, także nic się nie martw, że nic nie masz

Kiciulec kciuki mocno zaciśnięte

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2011-04-28 o 14:11
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 14:10   #3198
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cheakyrockchick Pokaż wiadomość
ja mam tak samo, na poczatku to zrobilam chyba z 5 czy 6 testow ciazowych no i to w duzym odstepie czasowym bo objawow to nic nie mialam. po pierwszym usg w 12tym tygodniu tez nic, pozniej zaczely mi sie mdlosci ale szybko przeszly. teraz tez mi nic nie dolega i nawet bardzo sie z tego ciesze. przypuszczam ze jeszcze moze miesiac lub dwa i krzyz zacznie mi dokuczac. mam prace siedzaca no i szef nie bardzo lubi jak opuszczam biurko nawet jak ide do toalety. troche mnie to wnerwia bo w mojej pracy w ogole maja gdzies ze jestem w ciazy.

o matko co za wredota z tego szefa, powiedziałabym mu ze nasikam na krzesło jak mu tak zalezy na siedzeniu kurcze współczuje użerania sie, a kiedy wybiersz sie na L4?
Stary 2011-04-28, 14:12   #3199
marina7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Właśnie, za chwilę wszystko będzie unijne tylko nie wypłaty

To fakt, fajną mamy politykę prorodzinną w naszym kraju
Dziewczyny, nie narzekajcie, prosze, na polityke prorodzinna w PL! Nie znam drugiego kraju, gdzie kobieta w ciazy otrzymuje 100 proc. wynagrodzenia. Nie mieszkam w PL ale w innym europejskim kraju i wierzcie, ze tu kazda kobieta pracuje tak dlugo jak moze. Do samego porodu. Jedynie jedna kolezanka poszla na zwolnienie wczesniej, gdzies ok 6 miesiaca, bo grozil jej przedwczesny porod...

Ale wszytsko ma swoja druga str medalu - tu mloda kobieta nie ma problemu ze znalezieniem pracy tylko dlatego ze potencjalnie moze zajsc w ciaze i pracodawca jest w du... gdy po paru miesiacach zajdzie w ciaze i od razu przyleci ze zwolnieniem. Nawet jako obcokrajowiec dostalam porzadna umowe na dobrych warunkach i przed 2 lata pracy oszczedzilam sobie co nieco tak, by na macierzynskim jeszcze miec jakies swoje pieniadze.

Lekarze tez raczej by nie dali zwolnienia zdrowej kobiecie, a wrecz przeciwnie, namawia sie do aktywnosci zawodowej i fizycznej. W koncu ciaza to nie choroba.

Ale czasem, jak mi sie nie chce wstawac o 6 do pracy, to zaluje, ze nie jestem w PL! Ale prosze, nie narzekajcie - bo Wy macie wolny wybor - pracowac albo nie a benefity od panstwa sa nieziemskie!
marina7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 14:14   #3200
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nawet nie chce myslec o 3 trymestrze....
Jak sobie przypomne to................
W 7 miesiacu dzidziol ucisnąl mi jakis nerw i miałam taki ból od połowy pleców
do dołu (bardziej z lewej strony) do konca ciazy...i przez to jak chodzilam to kulałam..
Masakra... O reszcie dolegliwosci juz nie wspomne....
Oj nie strasz- bo ja od m-ca tez mam jakiś nerwoból - na wysokości kości ogonowej i ciagnie się na prawą nogę aż czasem nie mogę dac wykroku Ale łudzę się,ze to nie ma związku z ciążą
Cytat:
i szybciutko pisz po wizycie relacje!
Cytat:
Kochana- ciesz się brakiem dolegliwości i rozkoszuj ciążą Myślę,ze miałabys większe schizy jak np. miałabys mdłości od początku- jak np. ja - a pewnego dnia nic- super samopoczucie... to dopiero schiz. Potem jak debil sie ciesze jak po 3 dniach wrócił mi rzyg
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 14:19   #3201
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
kciuki zacisnięte , daj znac co i jak

daj troche dolegliwości to ci ulzy i mi tez

ja wiem ze to głupie i nastawiam sie pozytywnie w końcu w 12 tyg dzidzia żyła i miała sie dobrze , no ale jednak czasem człowieka dopada taka obawa i dopóki nie zobacze ze tam ok to pewnie sie bede zastanawiac
No to uwazaj bo wysyłam telepatycznie..

No i wcale nie głupie nastawienie bo ja to mimo wszystkich objawow dalej sie boje
ze moze cos nie tak....
Chyba nie bede spokojna dopoki dzidziol nie bedzie mnie kopal
bo wtedy bede wiedziala ze tam jest

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Oj nie strasz- bo ja od m-ca tez mam jakiś nerwoból - na wysokości kości ogonowej i ciagnie się na prawą nogę aż czasem nie mogę dac wykroku Ale łudzę się,ze to nie ma związku z ciążą

i szybciutko pisz po wizycie relacje!
oj to mam nadzieje ze Ci to pjednak przejdzie..........
Jak bedzie Cie bolało coraz mocniej to moze to byc jednak dzidziol..
Mnie bolało z tygodnia na tydzien mocniej
bo dzidziol sie robil wiekszy i bardziej uciskał nerw.......

Stary 2011-04-28, 14:20   #3202
aa2
Zakorzenienie

Marina czytaj ze zrozumieniem bo nikt nie pisał o L4 i ciazy i wynagrodzeniu na nim , tylko ogólnie o poziomie naszych zarobków i cen,a to co napisała nijak sie w chwili obecnej ma do tematu .Gdyby warunki pracy były u nas inne to podejrzewam ze wiele kobiet zamiast na L4 chodziłoby z miła checią do pracy, rzeczywistośc u nas jest jednak inna i pracodawcy niestety źle traktuja kobiety w ciązy(nie mówie ze wszyscy bo są i tacy którzy sa wyrozumiali itd wiec nie uogólniam)
a porównanie poziomu życia do możliwości lub niemozliwości pójścia na L4 jest conajmniej dla mnie dziwne....
wolałabym pracowac za godna pieniadze i chodzić od pracy do końca ciązy a potem mieć mozliwośc powrotu-w Polsce nie zawsze tak niestety jest, ale zyjemy tutaj i staramy sie w miare możliwości zyc na jakimś poziomie, a to ze czasem nerwy nam puszcza i ponarzekamy to chyba normalne

PS faktycznie mamy nieziemskie benefity od państwa..............

Edytowane przez aa2
Czas edycji: 2011-04-28 o 14:23
Stary 2011-04-28, 14:23   #3203
agnieszka 0605
Zakorzenienie

aa2 - rozumiem Cię , ale myślę, ze to już bezpieczniejszy czas i jestem PEWNA, że maleństwo ma sie dobrze

marina7 - każdy ma swoje zdanie na ten temat. I może masz rację, ze 100% wynagrodzenia to wygoda - bo i tak jest, sama z tego korzystam. Ale stwierdzenie, że ciąza to nie choroba to NIBY prawda, ale nie wiem jak mogłabym pracować w mojej pracy, na moim stanowisku i obciażeniu mając mdłości do 14tc, bóle kręgosłupa, ze wysiedzieć nie mogę.... mowy nie ma coś z coś. Ale co z tego, ze mamy nawet te 100%, kiedy znaleźć pracę trudno i mało kto moze sobie pozwolić na szybkie pójćie na L4, bo potem najzwyczajniej nie ma sie po co wracać do pracy bo czeka juz wypowiedzenie. Zresztą porównaj sobie nasze pensje i ceny w PL, a zarobki za granicą i tamtejsze ceny....

Stary 2011-04-28, 14:39   #3204
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Marina czytaj ze zrozumieniem bo nikt nie pisał o L4 i ciazy i wynagrodzeniu na nim , tylko ogólnie o poziomie naszych zarobków i cen,a to co napisała nijak sie w chwili obecnej ma do tematu .Gdyby warunki pracy były u nas inne to podejrzewam ze wiele kobiet zamiast na L4 chodziłoby z miła checią do pracy, rzeczywistośc u nas jest jednak inna i pracodawcy niestety źle traktuja kobiety w ciązy(nie mówie ze wszyscy bo są i tacy którzy sa wyrozumiali itd wiec nie uogólniam)
a porównanie poziomu życia do możliwości lub niemozliwości pójścia na L4 jest conajmniej dla mnie dziwne....
wolałabym pracowac za godna pieniadze i chodzić od pracy do końca ciązy a potem mieć mozliwośc powrotu-w Polsce nie zawsze tak niestety jest, ale zyjemy tutaj i staramy sie w miare możliwości zyc na jakimś poziomie, a to ze czasem nerwy nam puszcza i ponarzekamy to chyba normalne

PS faktycznie mamy nieziemskie benefity od państwa..............
No własnie te porównanie zupełnie o czym innym było... mi tam moga zabiarac z pensji jak za chorobowe- bylebym mogła rodzić godnie i żebym miała (i dziecko) odpowiednią opieke przed/po porodze.
Ta kumpela co jes we Francji pisała mi ,że jej bratowa ma darmową rehabilitację po porodzie wzmacniającą mięśnie Kegla i brzuszek...a u nas??? Ktos się interesuje Twoim powrotem do "zdrowia" po porodzie???
Stary 2011-04-28, 14:42   #3205
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Trzymam kciuuuki.
Cytat:
No własnie te porównanie zupełnie o czym innym było... mi tam moga zabiarac z pensji jak za chorobowe- bylebym mogła rodzić godnie i żebym miała (i dziecko) odpowiednią opieke przed/po porodze.
Ta kumpela co jes we Francji pisała mi ,że jej bratowa ma darmową rehabilitację po porodzie wzmacniającą mięśnie Kegla i brzuszek...a u nas??? Ktos się interesuje Twoim powrotem do "zdrowia" po porodzie???
Ja to się nie będę chyba wypowiadała bo wrrrrrrrrrrrrr.....
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 14:46   #3206
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

dokładnie mi tez mogliby zabrać , jesli inne rzeczy byłyby dostęne , te bardziej przydatne np żłobki , przedszkola, no i jak juz porównujemy do innego kraju to tam matka jesli po macierzyńskim chce zostać z dzieckiem w domu to dostaje kase a u nas?-zapomnij nie ma takiej mozliwości, nie ma wyboru ci którzy musza to wracają do pracy a tych własnei co musza jest bardzo duzo

mysle ze jesli chcemy soboie ponarzekac to chyba mozemy bo mamy na co, zaraz sie penie ktos odezwie i napisze ze mamy sie przeprowadzić do innego kraju wiec z góry odpowiadam ze to nie po pierwsze takie proste a po drugie nie mówimy ze wszystko jest złe, wskazujemy rzeczy które na pewno można byłoby ulepszyć, poprawić
Stary 2011-04-28, 14:46   #3207
anuska_s
Rozeznanie

A ja dziołchy z innej beczki hihi...właśnie pałaszuje pyszną zupkę kalafiorową mniaaaaaaaaaam
Stary 2011-04-28, 14:48   #3208
cheakyrockchick
Raczkowanie

Cytat:
o matko co za wredota z tego szefa, powiedziałabym mu ze nasikam na krzesło jak mu tak zalezy na siedzeniu kurcze współczuje użerania sie, a kiedy wybiersz sie na L4?
ja w anglii mieszkam i nie mam tu czegos takiego jak L4 a moze jest ale jak nie mam o tym pojecia. na maciezystki urlop pojde pewnie od wrzesnia. tak przynajmniej planuje ale jak bede sie czula no to przewidziec tego nie moge.
a moj szef to jest menda. w sumie to narzekac na prace nie moge ale jak mu powiedzalam ze jestem w ciazy to powiedzial ze jakos to rozwiaze. no coz przeciez kobieta w ciazy ma troche inne prawa i powinien mnie troche inaczej potraktowac a nie jak kogos kto nie przyszedl 2 dni do pracy bo zwichnal sobie kostke ogolnie to jest ok ale jemu moja ciaza jest totalnie nie na reke
Stary 2011-04-28, 14:50   #3209
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
A ja dziołchy z innej beczki hihi...właśnie pałaszuje pyszną zupkę kalafiorową mniaaaaaaaaaam
nie jadłam nigdy ,ale uwielbiam kalafior
Stary 2011-04-28, 14:53   #3210
archinta
Zakorzenienie

Zmykam do domku.

Musze małża zwerbowac by mi psa na rtg przytrzymał- 3 majcie kciuki by wszytsko było oki Nie chciałabym biedaczki odsyłac na oper. ortopedyczną .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości