|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Cytat:
![]() obrzeza Londynu,bodajze 5 albo 6 strefa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2312 |
Wtajemniczenie
|
Eirene ładna?
![]() ![]() ![]() agus ja tez nic takiego nie miałam napisanego. z reszta ja po kilku dniach połozyłam moja małą na wage łazienkowa i wiedziałam że przybiera ![]() aja ślicznotka ![]() ![]() Olusiaa słodka kruszynka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2313 |
BAN stały
|
Mialam opowiedziec jak u mnie bylo z porodem
Pojechalam w czwartek na ktg i po moim mega cisnieniu chcieli mnie znow zostawic ja ze nie ;-)/znow/ a tu na ktg cos z cisnieniem malego bylo bardzo wysokie. Wiec do domu po torbe i szpital-polozyli mnie od razu na sale porodowa podlaczyli pod aparaty i czekali, pozniej przyszedl gin i ze mi szyjke naciagnie myslalam,ze skonam z bolu i mowi,ze jest 4cm rozwarcia /o kurczaki mysle ja tu nic nie czuje a tu na ktg skurcze i to rozwarcie/ wiec on do mnie idzie rozwarcie wiec dolem rodzimy-ja ze nie bo mam miec cc /gin nie byl Polakiem/ a on,ze jak nic nie czule to szybko pojdzie-ja ze nie i cc ;-) a on ech no dobrze. W ten dzien bylo troche zametu i jak ustabilizowli mi RR to przeniesli na patologie z non stop przypietym KTG ;-/ wieczorem odszedl mi taki mega czop jak pisala Agus WIELKI JAK MEDUZA CALY CZERWONY JAK GALARETA FUJ ON NORMALNIE ZE MNIE WYPDAL. wiec ide do gina i mu mowie/zebym rodzic nie zaczela bo i po co a on ze jutro cc bedzie a jak cos to moze mi dac zastrzyk na wywolanie jak bedzie cos sie dziac to idziemy na cc/mowie no ok dali mi ten zastrzyk-nie wiem co to bylo ale nie wolno bylo wstac z lozka krecilo sie w glowie i czulam sie jak piana i nic nie ruszyl-poszlam spac. Rano o 10 zaczeli mnie szykowac jakas madra pani anestez. robila mi wkucie 9razy!!! mam takie krwiaki na kregoslupie do teraz ze szok ;-/ I jeszcze sie na manie wkurzala ze nie moze dac. Dali mi wkoncu morfine i podpajecz. znieczulenie i juz bylo ok. Zwiezli mnie do sali po 40min i zaczelo mi sie po tej morfinie robic niedobrze-dziewczyna ktora miala cc przede mna wymiotowala jak kot a ja zdychalam zaczelo mi sie zle oddychac i robic slabo wiec pielegniarki cos mi dawaly do kroplowek fakt,ze po cc ani razu nie dawali nic przeciwbolowego i ani chwili nie bolal mnie brzuch-bylam w szoku bo wczesniej na cc zdychalam okazalo sie ze to od tej morfiny-chodzilam normalnie juz nastepnego dnia-wyprostowana i wszytsko bylo super ;-) Ogolnie nie bylo zle ale wiadomo jak to w swieta lezec w szpitalu bo urodzilam w wielki piatek a wyszlismy o 15 w lany poniedzialek ale dobrze ze to juz za mna ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#2314 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jaka maleńka ![]() kicia się już przyzwyczaiła, czy jeszcze ma focha? Cytat:
niezłe miałaś przejścia po morfinie, ale już wszystko oki, najważniejsze, ze masz już przy sobie synka ![]() kupiłam w końcu te marsupi, kolor oliwkowy, jutro powinno być ![]() wreszcie będę mogła z córcia pojechać do pracy (przy okazji odbiorę zaświadczenie do żłobka). straszny jedzer się zrobił z mojej małej i wreszcie wypiła 90 ml herbatki ![]()
![]() |
#2315 | ||
Zadomowienie
|
my już po spacerku, łaziłyśmy dwie godziny i szkoda że tak wieje bo jeszcze bym z małą została, no ale trudno, po spacerze zauważyłam że małą znowu wysypało
![]() diatoma dopiero po 6 tyg szwy ci ściągnęli, kurcze dłuuugo, mam nadzieję że szybko się tam wygoisz Cytat:
ohhh jak ja czekam na aguu ![]() ![]() ![]() sukienka bardzo ładna ![]() 40 osób ![]() aja Basia boska jest ![]() ![]() Cytat:
nie olusia słodka jest ![]() ![]() krusiak ale cie naszprycowali ![]() to ja też pochwalę się swoją kluseczką ![]() ostatnie zdjęcie takie małe bo musiałam siebie wyciąć ![]()
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2011-05-05 o 07:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2316 |
Zakorzenienie
|
super fotki
![]() ![]()
#2317 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2318 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- dziewczyny jak u was z rozstepami??????????mi niestety wyszly na pupie i bidrach ![]() ![]() ![]() http://allegro.pl/palmers-cocoa-bute...8.html#gallery |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2319 |
Zakorzenienie
|
trzyrazyi- mam tego palmersa, smaruje się nim, odkąd mi się skończyło te le maadr, rozstępy sobie bledną. najgorsze mam na biodrach
![]()
#2320 |
Zadomowienie
|
ja nie pomogę bo żadnego rozstępa nie mam
![]() moja Oliwka przybrała 1,7 kg w 1 miesiac ![]() jeny nie wiem jak dziecko ubierać w taką pogodę. mama mówi że jej zimno, babka że za ciepło ![]() dresik, cienki kocyk i czapeczka to chyba starczy,co?
#2321 |
Zakorzenienie
|
ja wczoraj ubrałam w:
-bodziaka -śpiochy -czapeczkę i do tego kocyk do wózka wychodziłyśmy wieczorkiem, co pewien czas sprawdzałam Nadunie i cieplutka była ![]()
#2322 |
Zakorzenienie
|
troszkę jeszcze się focha, bo już nie mam tyle czasu się z nią miziać
![]() dziewczyny, czy jeśli karmię tylko piersią, to nie muszę już dawać małej pić? |
![]() ![]() |
![]() |
#2323 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2324 |
Zakorzenienie
|
dzięki
bierze któraś z was już pigułki antykoncepcyjne dla mam karmiacych? Edytowane przez Olusiaa_ Czas edycji: 2011-04-28 o 16:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2325 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam problem
mam 38,6 goraczki lamie mnie w kosciach jakbym grype miala mam rozwolnienie i z lewej piersi prawie nic nie leci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2326 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale śliczna ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jasne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() skonsultuj to z lekarzem może cię coś bierze.
![]() |
#2327 |
Zakorzenienie
|
dzwonilam do poloznej
albo mam jelitowke albo angine no bo dodatkowo boli mnie gardlo i mam rozwolnienie mam przystawiac mala jak najczesciej do tej piersi z ktorej nie leci i diuzo pic jak goeraczka nie spadnie do lekarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2328 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj nie poznaje mojej małej,
godzina pod karuzelą, godzina snu na brzuszku, 4 godziny snu w wózku ![]() Ona chyba coś planuje na wieczór ![]() A i kilka fotek ![]()
#2329 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny śliczne są Wasze dzieci
![]() Kupiłam dzisiaj maść majerankową małemu, zobaczymy czy coś mu ulży. W sumie mu nie cieknie nic, tylko furkocze coś ciągle i nie mogę tego odciągnąć. Zaliczyłam też dzisiaj dentystę, myślałam, że będzie po ciąży armagedon, ale ani jednej dziury, a zawsze miałam skłonności ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2330 |
Zadomowienie
|
Mój malutki zaczął mieć kolki. Bidulek, tak się męczy. Dzisiaj była położna i poleciła INFACOL. Raz już małemu dałam i (odpukać) było dobrze. Zaraz po jedzeniu wyszła kupka, bez płaczu i prężenia się. Czy używałyście tego środka? Zobaczę jak będzie po kilku razach. Położna bardzo zachwalała, bo w przeciwieństwie do większości środków, nie wchłania się z układu pokarmowego.
I mam pytanie odnośnie szczepionek. Na pewno temat był przez większość z Was poruszany, ale nie dam rady przejrzeć wszystkich stron. Jakie szczepionki wybrałyście i dlaczego? 6w1, 5w1? A rota albo pneumokoki? |
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2332 |
Rozeznanie
|
wie ktos moze jaki rozmiar bucika moze nosic 2letnia dziewczynka ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2333 |
Zakorzenienie
|
My wzięliśmy 6w1 rota i pneumo. Mniej męczarni dla małego, a rota i pneuma ze względów bezpieczeństwa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2334 |
Zakorzenienie
|
mam pytanie do doswiadczonych
czy laktaktor pobudza laktacje tak jak ssanie malej ?? bo w dalszym ciagu mam problem z brodawkami, juz jest lepiej ale to ciagle nie to moge sciagac i dawac butla, czy mam na chama karmic piersia?? tylko, ze z piersi pije ok 20 minut z jednej i pozniej jest bardzo nerwowa, ciezko zasypia wiec chyba malo sie najada a jak dam butle to raz dwa... |
![]() ![]() |
![]() |
#2335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co mi wiadomo to wszystkie kropelki na kolki się nie wchłaniają ![]() Infacolu nie używałam, ale miałam Bobotic, a to to samo tylko, że Simeticon-u jest więcej, ale nam tak średnio pomagał ![]() więc odstawiałam a co do szczepionek to ja biorę taka za 120zł, dlatego że pediatra polecał, jakoś nie zagłębiałam się w temat a na pneumo zaszczepię jeśli się zdecyduję na żłobek, tez dlatego że pediatra tak mi zalecił ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- mam nadzieje, ze moja nie przejdzie od razu z 56 na 68, bo mam dużo ciuszków 62 ![]() a dzisiaj koleżanka mi powiedziała że jej syn najkrócej nosił 62, bo wtedy szybko rósł
![]() |
#2336 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuję w imieniu Basi za komplementa
![]() Cytat:
Iza fajna mała, widać, że już reaguje na otoczenie. Moja dziś próbowała rozmawiać z poduszką, tak fajnie się na nią patrzyła i ze dwa razy udało jej się powiedzieć A. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2337 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ale macie śliczne maluszki
mój dziś wyspał się w dzień, tzn do 15 i od tamtej pory marudzi, po kąpieli spał pół godziny i teraz ma oczy otwarte zaraz zacznie się pewnie ryk kurczę boję się że coś zjadłam i mu zaszkodziło, ale ja naprawdę mam dość jałowego jedzenia, muszę jeść normalnie, bo niedługo zwariuję idę spać dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
#2338 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz tylko 1 ![]() Cytat:
dziękuję ![]() twoja tez jest cudna ![]() śmiesznie wygląda owinięta ta pieluchą w kąpieli ![]()
![]() |
#2339 | |||
Wtajemniczenie
|
cudne macie maluszki dziewczyny!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() jak na haju jestem po wyjściu ze szpitala, o 4 w nocy wstałam karmić małego, patrzyłam na niego, jak je i płakałam ze szczęścia, a dzisiaj po południu już płakałam ze zmęczenia, mąż się ze mnie śmieje ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
Zakorzenienie
|
Nuna- GRATULACJE!!!!!
Kurde......zaznaczyłam tyle wiadomości i wszystko mi poginęło :/ ehhhh moja córa dziś w nocy ewidentnie nie miala ochoty na spanie, od 2 co godzinke marudziła ![]() ![]() jutro mamy szczepienie , boje sie okropnie ze bedzie koncert na 3 głosy ![]() castia, na pewno cos znajdziesz dla siebie ![]() my chrzciny planujemy sierpin/wrzesien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.