Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to:
Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! 5 8,77%
W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu 0 0%
Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy 1 1,75%
Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki 0 0%
inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki 25 43,86%
Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X 1 1,75%
Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X 6 10,53%
Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam 19 33,33%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-28, 19:35   #3301
lausanne
Wtajemniczenie

Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011

nie było mnie dwa dni i ledwo Was nadrobiłam wariatki miałam dwa miłe dni - był u mnie Gość Honorowy i świetnie się bawiłam. Ale teraz muszę leżeć do góry kołami bo ledwo żyję (oczywiście cały czas się oszczędzałam). Odezwę się jutro
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 19:39   #3302
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
Oj to ja mogę wpaść na taką imprezkę z miłą chęcią...za mną tak chodzi bób, a i bavarii bym łyknęła . Pliss pliss pliss
To zapraszam

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
No ja już po wizycie. Wszystko dobrze. Następna za miesiąc, a nie za 3 tygodnie Szyjka ok. Jakieś zewnętrzne ujście jest otwarte na palec, ale wewnętrzne zamknięte czyli nie ma się czym przejmować, tak mówi lekarz. No i łożysko, które było malutkie jest już takie jak trzeba, dogoniło wielkością czas ciąży. Mam dalej brać luteinę i się oszczędzać. Aaa i przytyłam +0,5kg czyli od początku ciąży bilans jest -1,5
Świetnie

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
agnieszka 0605: bavaria= czarna herbata+mleko??
A nie, to co piszesz to bawarka, a Bavaria to piwo bez grama alkoholu

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Mi własnie na usg sprawdzał szyjke czy jest zamknieta i jaką ma długość i ręcznie do tego
To może moją też tak podejrzał

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Nic nie mów, moje w 20 tc ważyło 450g, to skoro Twoje to gigant, to moje to co???
Nooo, nie wiem czy się nie obrazisz, ale przychodzi mi na myśl tylko jedno - belfegor (a propos belfegora, historyjka na końcu posta)

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Wy piszecie o wadze dziecka, a Ja nie wiem ile Moje waży =/ Ja chce już usg by wiedzieć jaka płeć i móc kupować rzeczy. Będę miała napewno w około 22 tygodniu, więc będę zmuszona pokupować rzeczy. Teściowa będzie narzekać że drogi wózek wybraliśmy (ale co tam, to Moje dziecko będzie) =))) he he
Eee, się nie przejmuj, ja też nie wiem jaka płeć i ile waży, a jestem w 21/22 tygodniu.

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Dziękuję za wszystkie kciuki i przesyłam Wam wszystkim buziaki. Ja właśnie wróciłam z nieplanowanej, spontanicznej wizyty u gina... Już nie mogłam wytrzymać z tej niepewności. Całe szczęście udało mi się "wkręcić" co prawda nie do mojej gin, ale już kiedyś byłam u niego. Brzuch twardawy, a szyjka skrócona chociaż nie jest najgorzej. Muszę zrobić jeszcze jakiś posiew, bo cytologia wyszła nie bardzo... i chyba będzie mi zakładał krążek. Na razie 90% czasu w ciągu dnia mam leżeć.
Trzymaj się szyjko!

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
Moi rodzice nie mają takiej możliwości bo mieszkam z dziadkami aktualnie i sama załatwiam większość spraw związanych ze szkołą, nauką itp. Dyrektor zna moją sytuację i rozmowy przeprowadzam z nim sama, ewentualnie moja wychowawczyni też z nim rozmawia, tak więc raczej będę najpierw ja rozmawiać. Jeśli będzie konieczna rozmowa z rodzicami mama będzie musiała przyjechać, a chodzi o to że nie chcę jej tu specjalnie ściągać (pracuje na drugim końcu pl) i dlatego pytam się tu Was, czy może ktoś z otoczenia miał podobną sytuację i orientujecie się jakie mam wobec takowego stanu rzeczy prawa.. Ewentualnie pogadam jeszcze z pedagogiem i nauczycielką z prawa (może ona będzie coś wiedziała w kwestii przepisów ). Bo że do szkoły uczęszczać muszę do ukończenia 18 roku życia, to wiem. Zresztą chcę chodzić do szkoły
Z punktu widzenia pracownika szkoły napisze tylko, że rozmawiać z dyrektorem pewnie możesz Ty, ale formalnie załatwić mogą tylko Twoi rodzice (niekoniecznie muszą się fatygować do szkoły, może uda się coś załatwić korespondencyjnie). Niestety nie wiem jak to jest w przypadku ciężarnych uczennic i ich praw, bo takiego przypadku nie było w mojej szkole.

No więc scenka z wczoraj:
Oglądam ciuszki dziecięce na alle, wyrażam swoje wątpliwości co do rozmiarów. Mąż przytakuje: "No tak, bo nie wiadomo jak duże się urodzi, czy takie maleńkie (pokazuje rękami mniej więcej na 30 cm) czy taki belfegor (i pokazuje dobry metr)"
Potem dla lepszej orientacji zmierzyliśmy kota i wyszło nam, że dzieciak będzie od niego mniejszy
Acha, wyjaśniłam mężowi, że dzieci nowonarodzone rozmiarem różnią się raczej nie więcej niż 10 cm

Pytanie do mam: czy jak dziecko ma około 55 cm to ciuszki na 56 cm są na nie dobre, czy już przyciasne? Chodzi mi o to, czy rozmiar 56 cm jest na dziecko do 56 cm, czy są jakieś luzy (na pieluchę itd.)? Nie wiem czy to zrozumiałe jest

Lausanne, kto to Gość Honorowy?

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-04-28 o 19:44
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 19:43   #3303
aa2
Zakorzenienie

Agnyska z tym mierzeniem kota padłam he he na to bym nie wpadła, ale ostatnio jak sie wygłupialismy z meżem to zastanawialiśmy sie o ile wieksze bedzie nasze dziecko od naszego misia który z nami spi i jest traktowany jako nasz starszy syn he he

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

a jeszcze miałam Cie pytać Repty Ślaskie sa daleko od Ciebie?
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 19:50   #3304
bruma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Bruma na razie sie nie denerwuj i broń boże nie czytaj nic na internecie poczekaj na wizyte u lekarza, pamiętasz jak sie okzaało ze mam toxo? poszłam do innego lekarz który wytłumaczył i jestem spokojniejsza, u Ciebie też bedzie wszystko ok zobaczysz
Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Bruma Mam nadzieję, że dzisiaj wszystko się wyjaśni i wynik CMV będzie prawidłowy, a nawet jeśli nie to zakażenie nie oznacza od razu, że dziecko będzie zarażone Także trzymam mocno kciuki i wspieram, bo wiem, że jest ciężko jak dowiadujesz się takich rzeczy. Najważniejsze tylko trzymać się jasnego scenariusza.
A w ogóle to wkurzają mnie lekarze, którzy każą badać CMV w ciąży. Przed ciążą rozumiem, bo można coś z tym zrobić, ale w ciąży? Nawet jak dowiesz się, że masz cytomegalię to i tak lekarz nic nie zrobi, bo nie ma na to żadnego leku. Więc po co się dodatkowo stresować?
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy jesteście niezastąpione...ale jeśli chodzi o tą cytomegalię, to dodatnie wyniki IgM i IgG miałam już 6 miesięcy przed zajściem w ciążę...lekarz kazał mi zrobić te badania po tym jak poroniłam. Po pierwszym wyniku musiałam zrobić badanie na avidność, z którego wynika czy zakażenie jest aktywne czy jest już stare. U mnie okazało się po ostatnich badaniach (styczeń 2011), że owszem mam dodatnie CMV ale avidność rośnie czyli zakażenie jest starsze niż 6 miesięcy. Po konsultacjach u lekarza chorób zakaźnych, reumatologa dostałam zielone światełko do starań.
Dzisiaj zobaczyłam swoje wyniki...no i niestety obydwa współczynniki są dodatnie no cóż, pozostaje mi zrobienie badania na avidność, jeśli będzie rosnąć w porównaniu do ostatniego wyniku to jest super jeśli nie, to niestety ale nic z tym się nie da zrobić tak mówi lekarz.

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Zamiast szykować się na uczelnie to ja robię zdjęcia pierścionka
Na zdjęciach wygląda jak aluminiowy, ale w rzeczywistości nie jest
no to mój wyczekiwany klasyczny brylancik we własnej osobie.
Śliczny pierścioneczek

Cytat:
Wróciłam z wizyty. Z dzidzią wszystko ok.
Ginka twierdzi że bankowo chłopak około 400 gram, rozwija się prawidłowo, szyjka macicy też poprawnie

Co do wizyty i wyczekiwanego filmiku wkurzyłam się strasznie.
Ostatnio było widać cudownie dzidziola, normalnie cudo, dokładnie twarzyczka, rączki, brzuszek. A teraz mały się uparł i przez bite 40 minut trzymał obie ręce na twarzy. Przekręcałam się na boki, skakałam, chodziłam po gabinecie i nic
Ginka się śmiała i mówiła, że wyjątkowo uparty
Więc mam filmik na którym mało co da się rozpoznać, nawet w 3d mało co widać bo wszystko jest rozmazane właśnie przez te rączki które wszystko zakłócały
No nic, widocznie tak miało być
I też zapomniałam karty ciąży- a ostatnio nie wierzyłam, że tak można jak jedna z was o tym pisała.
Hahaha ale masz synka urwiska mój dzidziuś też się chował na USG połówkowym, ciągle pokazywał pupcię i nie chciał za żadne skarby współpracować. Tak w ogóle to gratuluję synusia i udanej, no...wizyty

SONIa witaj z powrotem
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 19:55   #3305
danika
Zakorzenienie

byłam u rodziców - myślałam, że mała zechce zademonstrować swoje kopniaczki ale nie...teraz się za to wierci

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
A podasz przepisik mniam
proszę bardzo:

Zupa meksykańska:

0,5 kg mięsa mielonego (najlepiej wołowinki albo mieszanego wieprzowo-wołowego)
2 puszki pomidorów pokrojonych, mały słoiczek koncentratu
2 szklanki bulionu
puszka fasolki czerwonej
puszka kukurydzy
duża cebula
3-4 ząbki czosnku
pieprz, sól, paprka ostra, chilli

mięsko podsmażyć na oleju (posolić pół łyżeczki soli) i dobrze rozdrobnić

w garnku w 2 szklankach bulionu rozmieszać koncentrat pomidorowy, dodać posiekaną cebulę i gotować parę minut. Dodać pomidory z puszki, mięso, fasolę i kukurydzę i pogotować 10-15 minut. Dodać czosnek i przyprawy - ma być ostre i jeszcze chwilę pogotować.

jak wyjdzie za rzadka to podgęścić niewielką ilością kaszy manny (mąka nie robi )

jak za gęsta to dodać trochę bulionu.

Podawać w miseczkach (można posypać ostrym serem żółtym). Ja lubię z bagietką podggrzaną w piekarniku, ale może być obojętne jakie białe pieczywo.

To jest porcja dla 4 bardzo głodnych osób, albo dla nas dwojga na 3 dni

Cytat:
kurczę, tak mi się przypomniało że dzisiaj z TŻ mamy kolejną rocznicę bycia razem. od slubu obchodzimy tylko rocznice ślubu a mi się zawsze miło robi jak tż pamięta i o tej rocznicy bycia razem ...
i teraz się zastanawiam, czy kupić mojemu siakis maleńki upominek czy dac sobie spokoj?
a jak u Was z tymi rocznicami? Obchodzicie jedynie rocznice slubu/zaręczyn?
ja nawet nie pamiętam kiedy dokładnie się zaręczyliśmy tzn wiem który rok i miesiąc, ale dzien - nie ma szans a rocznicę bycia razem obchodzimy jakby od niechcenia - sylwester

Sonia leż i odpoczywaj, może po konsultacji faktycznie okaże się, że nie trzeba zakładać krążka (rozumiem ze to o pessar chodzi). Moja bratowa miała, ale mimo to nie mogła za wiele chodzić...
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 20:02   #3306
anetika
Rozeznanie

Hej kobietki
Gratuluję udanych wizyt!
Ja dziś miałam zwariowany dzień - wzięłam wypłatę i przepuściłam kupę kasy na ciuchy ciążowe, buty i kosmetyki - zaszalałam jak nigdy - aż prawie musiałam ukrywać się przed TŻ-em Ale jak mi się humor poprawił
Cytat:
kurczę, tak mi się przypomniało że dzisiaj z TŻ mamy kolejną rocznicę bycia razem. od slubu obchodzimy tylko rocznice ślubu a mi się zawsze miło robi jak tż pamięta i o tej rocznicy bycia razem ...
i teraz się zastanawiam, czy kupić mojemu siakis maleńki upominek czy dac sobie spokoj?
a jak u Was z tymi rocznicami? Obchodzicie jedynie rocznice slubu/zaręczyn?
U nas się tak złożyło, że rocznice bycia razem mamy 8 października, a rocznicę ślubu 2 października - rocznicę bycia razem zawsze jakoś obchodziliśmy, a teraz będzie pewnie podwójna jakaś bo pierwsza (ślubu) i 6 (bycia razem)
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Potem dla lepszej orientacji zmierzyliśmy kota i wyszło nam, że dzieciak będzie od niego mniejszy
Padłam ze śmiechu

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 20:02   #3307
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Uwierz mi że nie jestem na ogół złośliwą i mściwą osobą, więc robienie ludziom na złość nie leży mi w naturze..
nie chodzi o to czy jesteś złośnicą czy nie - miałam na myśli takie postepowanie typu: zrobię innym na złość bo mi nie wierzą, ze zajdę w tym wieku w ciążę - jest po prostu dla mnie bardzo bardzo niedojrzałe!!! Mam nadzieję, że to nie tak zaszłaś w ciąze czyt. ludziom na złość...

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
mam wizytę 10maja
ja też 10 ciekawe co pokażą nam nasze Amelki

Cytat:
Matka zrobiła ogromne oczy gdy Jej powiedziałam że za dwa lata będzie kolejne dziecko =))) he he. Ale mamy zamiar zacząć starać się o drugie, gdy te będzie miało roczek
hihiih fajnie, my będziemy chcieli sie starać jak mała będzie miała gdzieś 2 latka. A ile masz lat, że mama tak sie ździwiła???

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-28, 20:05   #3308
anetika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
ja też 10 ciekawe co pokażą nam nasze Amelki
I ja tez 10 maja

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
Stary 2011-04-28, 20:06   #3309
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]a jeszcze miałam Cie pytać Repty Ślaskie sa daleko od Ciebie?
O Górnośląskie Centrum Rehabilitacji Ci chodzi? To w TG, bardzo blisko mojej pracy (i szpitala, w którym chciałabym rodzić)

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy jesteście niezastąpione...ale jeśli chodzi o tą cytomegalię, to dodatnie wyniki IgM i IgG miałam już 6 miesięcy przed zajściem w ciążę...lekarz kazał mi zrobić te badania po tym jak poroniłam. Po pierwszym wyniku musiałam zrobić badanie na avidność, z którego wynika czy zakażenie jest aktywne czy jest już stare. U mnie okazało się po ostatnich badaniach (styczeń 2011), że owszem mam dodatnie CMV ale avidność rośnie czyli zakażenie jest starsze niż 6 miesięcy. Po konsultacjach u lekarza chorób zakaźnych, reumatologa dostałam zielone światełko do starań.
Dzisiaj zobaczyłam swoje wyniki...no i niestety obydwa współczynniki są dodatnie no cóż, pozostaje mi zrobienie badania na avidność, jeśli będzie rosnąć w porównaniu do ostatniego wyniku to jest super jeśli nie, to niestety ale nic z tym się nie da zrobić tak mówi lekarz.
Z tego co piszesz wynika, że przechodziłaś cytomegalię już jakiś czas temu. Dobra wiadomość jest taka, że przy powtórnym zakażeniu bardzo bardzo rzadko wirus ma jakiś wpływ na płód Bo to wygląda, że teraz albo przechodzisz powtórne zakażenie (to jak w grypie - są różne mutacje, więc można chorować więcej razy), albo tak bardzo wolno Ci z IgM do IgG "przechodzi".
Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
proszę bardzo:

Zupa meksykańska:

0,5 kg mięsa mielonego (najlepiej wołowinki albo mieszanego wieprzowo-wołowego)
2 puszki pomidorów pokrojonych, mały słoiczek koncentratu
2 szklanki bulionu
puszka fasolki czerwonej
puszka kukurydzy
duża cebula
3-4 ząbki czosnku
pieprz, sól, paprka ostra, chilli

mięsko podsmażyć na oleju (posolić pół łyżeczki soli) i dobrze rozdrobnić

w garnku w 2 szklankach bulionu rozmieszać koncentrat pomidorowy, dodać posiekaną cebulę i gotować parę minut. Dodać pomidory z puszki, mięso, fasolę i kukurydzę i pogotować 10-15 minut. Dodać czosnek i przyprawy - ma być ostre i jeszcze chwilę pogotować.

jak wyjdzie za rzadka to podgęścić niewielką ilością kaszy manny (mąka nie robi )

jak za gęsta to dodać trochę bulionu.

Podawać w miseczkach (można posypać ostrym serem żółtym). Ja lubię z bagietką podggrzaną w piekarniku, ale może być obojętne jakie białe pieczywo.

To jest porcja dla 4 bardzo głodnych osób, albo dla nas dwojga na 3 dni
Mniam

Pożarłam przed chwilą resztkę obiadu (makaron z sosem kurczakowo-pieczarkowo-śmietanowym), ale to była naprawdę reszteczka i teraz gotuję bób

Anetika, fajnie tak przepuścić kasę na siebie (choć nie powiem, na dziecko też nieźle i też humor poprawia )

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-04-28 o 20:15
Stary 2011-04-28, 20:07   #3310
DzastaW
Zadomowienie

agnieszka narazie 19 lat (jak urodzę będę miała 20)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 20:09   #3311
aa2
Zakorzenienie

Agnyska raczej chodziło mi o lesniczówke w Reptach he he własnie tam bede sie opychac w niedziele i myslałam ze to moze niedaleko Ciebie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-28, 20:09   #3312
agnieszka 0605
Zakorzenienie

[QUOTE=agnyska81;26597285]

A nie, to co piszesz to bawarka, a Bavaria to piwo bez grama alkoholu

Pytanie do mam: czy jak dziecko ma około 55 cm to ciuszki na 56 cm są na nie dobre, czy już przyciasne? Chodzi mi o to, czy rozmiar 56 cm jest na dziecko do 56 cm, czy są jakieś luzy (na pieluchę itd.)? Nie wiem czy to zrozumiałe jest

[QUOTE]

uuu to ja ani bawarki ani bavarii - a takiego 0 % chętnie bym się napiła... no piwa ogólnie
a co do tych rozmiarów - to myślę, że jak małe sie urodzi 55cm to spokojnie wejdzie w 56cm przez jakiś miesiąc.. bo maluchy podobno rosną ok 1-2 cm na miesiac. Ale jak czytałam w necie to wszystko zależy od maluszka.... nie ma reguły.

Dzasta - no młodziutka, ale jaka dojrzała a jesteście po ślubie?

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-04-28 o 20:11
Stary 2011-04-28, 20:13   #3313
DzastaW
Zadomowienie

Ślub planowaliśmy w tym roku, ale ze względu na dziecko przyspieszymy go do końca sierpnia (jeśli finanse na to pozwolą). U Nas wszystko idzie szybko =) he he. Po niecałym miesiącu były oświadczyny, po 1,5 miesiąca dziecko =)

Stary 2011-04-28, 20:14   #3314
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Pokażę wam mojego Filipka chyba w jedynym ujęciu gdzie ściągnął łapki z twarzyczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg filipek.jpg (29,2 KB, 73 załadowań)

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 20:16   #3315
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Pokażę wam mojego Filipka chyba w jedynym ujęciu gdzie ściągnął łapki z twarzyczki
ja tez chce taką fote sliczny
Stary 2011-04-28, 20:16   #3316
DzastaW
Zadomowienie

cotynato aż zabrakło Mi słów, śliczny =)

Stary 2011-04-28, 20:16   #3317
anetika
Rozeznanie

Cytat:
Przystojniak
A i gratki z zaręczyn i pierścionka bo chyba nie gratulowałam

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
Stary 2011-04-28, 20:16   #3318
danika
Zakorzenienie

cotynato sliczne zdjęcie ale juz fajny mały człowieczek
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 20:18   #3319
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Ślub planowaliśmy w tym roku, ale ze względu na dziecko przyspieszymy go do końca sierpnia (jeśli finanse na to pozwolą). U Nas wszystko idzie szybko =) he he. Po niecałym miesiącu były oświadczyny, po 1,5 miesiąca dziecko =)
no to macie tempo jak w formule 1 kurcze jak się ma 19 lat to jesteś na studiach???a ile lat ma Twój tz?

Cytat:
aaaa jaki mały przystojniak

Stary 2011-04-28, 20:20   #3320
DzastaW
Zadomowienie

Niestety nadal liceum (nauka zaoczna), 22 lata. Tempo bardzo szybkie, ale nie żałuje (momentami tylko żałuje że nie uzbierałam pieniędzy na dziecko)

Stary 2011-04-28, 20:21   #3321
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Agnyska raczej chodziło mi o lesniczówke w Reptach he he własnie tam bede sie opychac w niedziele i myslałam ze to moze niedaleko Ciebie
A to ta sama okolica To looknij se na ten piękny szpital - jak będziesz skręcać do Leśniczówki w lewo, to on jest po prawej.

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
a co do tych rozmiarów - to myślę, że jak małe sie urodzi 55cm to spokojnie wejdzie w 56cm przez jakiś miesiąc.. bo maluchy podobno rosną ok 1-2 cm na miesiac. Ale jak czytałam w necie to wszystko zależy od maluszka.... nie ma reguły.
Dzięki
Na 56 cm za dużo nie zamierzam kupować. Tak mi się zdaje, że jak za duże nieco ubranko to nie zaszkodzi, a za małe to i owszem

Cytat:
Ale czad Normalnie wygląda jak dziecko

Stary 2011-04-28, 20:25   #3322
No air
Zakorzenienie

Dzasta, to jesteś dokładnie w moim wieku, też mam jeszcze 19, a jak dzidziuś się urodzi to będę mieć 20 lat.

I też się zastanawiam co z tą Patiisiową (?) aferę w końcu (bo o to pytałaś cotynato prawda? )

MOJA WYMIANKA!
No air jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 20:27   #3323
DzastaW
Zadomowienie

Myślałam że to chodziło poprostu o Mnie =))) he he. no air mam głupie pytanko: a kiedy masz urodzinki? =)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-28, 20:32   #3324
No air
Zakorzenienie

Ja mam 25.09 i miałam termin na mamy urodziny (28.09), ale jej zrobiłam psikusa.

MOJA WYMIANKA!
No air jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 20:37   #3325
DzastaW
Zadomowienie

To mogło być duże prawdopodobieństwo, że miałabyś 19 latek jakbyś urodziła =))) byłam ciekawa czy masz urodzinki blisko porodu czy już od dłuższego czasu będziesz miała 20 =)

Stary 2011-04-28, 20:37   #3326
19natka88
Zakorzenienie

Produkujecie jak szalone Jak ja was nadrobię w poniedziałek?

cotynato
gratulacje udanej wizyty Śliczny ten twój Filipek

kiciulec
nadal na minusie kg jesteś? Jak to robisz?

Ja już spakowana na jutro Katar już prawie sobie poszedł
Ale za to wkurzyłam się u dentysty
Pan dentysta stwierdził, że to wcale nie plomba, którą on zrobił, tylko mój ząb ( i nie jego wina, że taki zepsuty był), założył mi tymczasową plombę i mam się zgłosić za tydzień to dokończy (i oczywiście zapłacić)

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 20:45   #3327
BordAna
Zadomowienie

cotynato: sliczne zdj Filipka
ciekawe, czy ja kiedyś tez i takie dostanę

mhmm.. też z milą chęcią napilabym się bavarii
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 20:47   #3328
DzastaW
Zadomowienie

To mógł się wcześniej skapnąć że z zębem coś jest nie tak, nie lubię dentystów =/

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Ja od jakiś dwóch miesięcy mam ochotę na redssa (chyba źle napisałam) =))) zwariuje w majówkę, bo będą pić alkohol wokół Mnie, a Ja ani łyczka się nie napije =/

Stary 2011-04-28, 20:47   #3329
bruma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Z tego co piszesz wynika, że przechodziłaś cytomegalię już jakiś czas temu. Dobra wiadomość jest taka, że przy powtórnym zakażeniu bardzo bardzo rzadko wirus ma jakiś wpływ na płód Bo to wygląda, że teraz albo przechodzisz powtórne zakażenie (to jak w grypie - są różne mutacje, więc można chorować więcej razy), albo tak bardzo wolno Ci z IgM do IgG "przechodzi".
Będzie dobrze
Tak też mówią lekarze, przy czym nie miałam o tym zielonego pojęcia Pocieszyłaś mnie z tą dobrą wiadomością a co do IgM i IgG to obydwa współczynniki spadają (w porównaniu do stycznia) tylko, że IgG spada szybciej. Nie mam pojęcia co to oznacza...nie chcę szukać po necie, bo wcześniej czytałam i teraz troszkę żałuję, bo niektóre info mnie przeraziły. Tak więc czekam na kolejną wizytę i po wynikach avidności wszytko się okaże.

Cotynato ale masz super pamiątkę

Edytowane przez bruma
Czas edycji: 2011-04-28 o 20:50
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 20:47   #3330
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
haha a jednak czasem sprawiedliwość istnieje jak się mówi na kogoś źle i życzy mu się źle to często obraca się to przeciwko nam.. lepiej żyć w zgodzie z ludźmi

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

A synek ile ma lat jeśli mogę spytać? Szybko zleci to oczekiwanie, zobaczysz Nawzaajem, miłej nocki
Wpadłam jeszcze na chwilkę patiisia na suwaczku jest ile ma lat mój synunio No ale że nie spojrzałaś to odpiszę Ci że ma 2latka i 5miesięcy (między moimi maluchami rocznikowo będzie 3lata a w praktyce jeśli córunia urodzi się w terminie - bo synek miał wyjść 4listopada a wymuszono jego wyjście 13listopada, to półtora miesiąca zabraknie do tych 3lat)

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości