|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to: | |||
Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,77% |
W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu |
0 | 0% |
Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy |
1 | 1,75% |
Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki |
0 | 0% |
inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki |
25 | 43,86% |
Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X |
1 | 1,75% |
Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X |
6 | 10,53% |
Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam |
19 | 33,33% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 |
kosmitka
|
Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011
Biorę ze sobą cytrynę, podobno lepiej wtedy to znieść
![]() A miałaś badaną glukozę tak normalnie, bez obciążenia? Może wynik jest prawidłowy i dlatego tego nie zlecają.
![]() |
#3362 |
KWC
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3363 |
Zakorzenienie
|
ja od jednego z lekarzy dostałam na badanie glukozy juz mnie to przeraza he he, nie wiem czy jeszcze do tej babki pójde wiec na razie nie robie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3364 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3365 |
kosmitka
|
Aa2 mnie też to przeraża, ale wolę mieć już za sobą. Trochę się martwię, bo chyba niepotrzebnie zjadlam dzisiaj 3 kawałeczki babki i jedną czekoladkę, ale mam nadzieję, że to nie będzie miało wielkiego wpływu na wynik. Nie chciałabym tego powtarzać.
![]() |
#3366 |
Wtajemniczenie
|
Współczuję dziewczyny, mi się robi słabo na myśl o jednym pobieraniu krwi, a co dopiero 3 razy
![]() ![]() Zmykam dziewczynki do łóżeczka, dobrej nocki Wam! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3367 |
Zakorzenienie
|
kochana ale cukrzyca ciążowa niekoniecznie od słodyczy to ponoć ma niewiele wspólnego, wiec tym sie nie przejmuj, moja kolezanka w 1 ciązy miała własnei cukrzyce i lekarz jej powiedziałz e to nie od słodyczy tak czasem po prostu jest, miała potem diete i tam musiała sie pilnować nawet głupia woda mineralna musiała mieć odpowiedni skład(czegoś tam miała ni emiec ale nie pamiętam co to było)
|
![]() ![]() |
![]() |
#3368 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A zwykły wynik miałam dobry a ginek i tak mnie wysłał ![]() Nie wiem jak robią w laboratorium ale mi mama krwi nie pobierała tylko glukometrem robiła badanie, trzy ukłucia w palce, trzy kropelki krwi ![]() Ja się pięknie żegnam na kolejne 4 dni ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3369 |
Zakorzenienie
|
Natalia udanego wypadu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3371 |
kosmitka
|
Aa2 właśnie boję się tej diety, bo nie nawykłam do takich rzeczy, zwykle jem to, na co mam ochotę.
Natko ja pierwszy wynik też miałam dobry. Nie wiedziałam, że można to badanie zrobić glukometrem. Mój teść ma cukrzycę, mogłabym od niego pożyczyć, ale nie wiem, czy lekarz honoruje takie badanie. Jakoś to przeżyję. Udanego wypoczynku! ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Ojej wszystkie już śpią, tylko ja jakoś nie mogę. Nawet mój małżonek poległ ![]()
![]() |
#3372 |
Zakorzenienie
|
Też przyszłam z nadzieją że sobie pogadam a tu głucha cisza
![]() No nic, to idę spać , kolorowych mamuśki ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3373 |
Raczkowanie
|
hej jak dobrze pojdzie bede tez dzis robic to badanie. dam znac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3374 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za wszystkie badające się mamuśki ![]() ![]()
![]() |
#3375 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do szkoły to myśle że to kwestia dogadania sie z nauczycielami no i z dyrektorem ![]() ![]() a jakby nie dało rady się dogadać w szkole t nie przejmuj się, zawsze możesz się przenieść do technikum zaocznego i już ![]() Porozmawiaj z pedagogiem, wychowawczynia i na pewno znajdziecie jakieś rozwiązanie ![]() Cytat:
![]() Bratowa tż'ta miała ciuszki własnie od 56 przygotowane a Donita się urodziła i miała 61 ![]() a z kotem to jesteście the best ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() cotynato, ale Filipek słodki ![]() ![]() natka, udanego wyjazdu! Zazdraszczam okropniaście ![]() a mnie nadal żołądek boli ![]() ![]() My dzisiaj zaczynamy 23 tydzień ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-04-29 o 06:08 |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3376 |
Wtajemniczenie
|
Hejka prawie weekendowo
![]() Nie dam rady Was nadrobić, może później. Tylko pochwalę się, że dzidzia rośnie, fajnie ruszała rączkami, widać ładnie serduszko i reszte części ciała ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A tak wogóle na nic czasu nie mam ostatnio, bo się okazało, że sprzedajemy dom i jesteśmy teraz na etapie szukania mieszkania i czas tak szybko leci, że szok. Pewnie szybko minie do porodu ![]() Pozdrawiam ciepło w piątek ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziś na szczęście lepiej się czuję, udało mi się zjeść śniadanie i chyba jednak nie ma potrzeby, bym szła do szpitala... Martusia, zabierz mnie ze sobą, plisss.... :P W którym jesteś tygodniu? Edytowane przez No air Czas edycji: 2011-04-29 o 07:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3378 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Witajcie pracowo.
Ale mam nadrabiania od wczoraj ![]() Będe odpowiadała po troszkę- bo jak mam za dużo cytatów to niektóre zżera- tez tak macie??? Najpierw psina- agnieszka, agnyska,minio dzięki za kciuki ![]() Operacji unikniemy, ale niestety długa rekonwalescencja i zapowiadające się problemy na starość ![]() W ogóle jak inaczej się patrzy na własnego psa w premedykacji ![]() ![]() ![]() A tak swoją droga - ciekawe jakie miała halunki??? ![]() anuska_s , MAGiALENA - gartki z udane reklamacje! Cytat:
Pamiętam na stud. jak zazdrościłam niektórym dziewczyna,że maja faceta na tym samym kierunku, ale potem jak sobie pomyślałam jakie mój ma podejście do nauki to chyba dzisiaj nie bylibysmy razem ![]() Ale 3mam kciuki za egz. !!!! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Niestety wielu Polaków na wyjeździe porównuje ceny do polskich- tam drożej w Pl taniej- ale własnie trzeba zobaczyc ile tych droższych rzeczy można kupić za swoją zagraniczną pensję, a ile my możemy kupic tych tańszych za nasze pesnje ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-04-29 o 08:25 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3379 |
Zakorzenienie
|
Martusiaaa, jade z Tobą, spakuj mnie do walizki!
![]() ![]() wiecie co wymyśliłam? Że chyba namówie jutro po pracy męża zeby gdzieś wyskoczyć na spontanie do Wisły, Ustronia albo gdzies blisko. Jakieś miejsce do spania na pewno by się gdzies znalazło, moglibyśmy pojechac jutro popołudniu i w poniedziałek wrócić tak żeby na wizyte zdąrzyć popołudniem ![]() ![]() ![]() Karte ciąży też nosze przy sobie ![]() agnyska81 też się pisze na tą impreze ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-04-29 o 07:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#3380 |
Zadomowienie
|
cotynato jaki sliczny ten twój Flipek
![]() powiedz mi w którym tygodniu robiłas badanie 4D?? bo super wysedł maluszek ja jestem zapisana na 23 maja i bedzie to cos ok 20 tygodnia i mam nadzieje ze moj maluszka tez tak slicznie bedzie widac ![]() acelinka super pomysł z tym wypadem ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3381 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=19natka88;26589398]Ale ja nie pisałam nic o wynagrodzeniu i L4
![]() U mnie w rodzinie jest przypadek taki: oboje rodziców pracuje, razem ok 2 tys dochodu, mają trzy córeczki, które zawsze dostawały obiady w szkole, ale tata zmienił pracę i ich dochód przekroczył o 20zł granicę i już obiadów nie dostają ![]() ![]() ![]() Zgodze sie, ze podniesienie VAT na ubranka jest elementem polityki panstwa (i wcale mi sie nie podoba taka metoda pozyskiwania pieniedzy), ale ceny pieluszek i ciuszkow reguluje rynek. Z tym panstwo nie ma nic wspolnego. Chcialam jedynie uswiadomic Wam, ze w Polsce kobieta w ciazy ma naprawde sporo przywilejow (o ile nie sa one przestrzegane, mozna wystapic do sadu!). Zasilek macierzynski tez jest stosunkowo OK. Czasem po prostu nie moge czytac, jak narzekacie a przy tym mozecie isc np na spacer, wyspac sie.. ![]() Danika Mysle, ze nie calkiem mnie zrozumialas. Jesli ktos ma komplikacje i jest na L4 to OK, ale w poprzedniej firmie (w PL) bylo zwyczajem, ze prawie kazda przyszla mamusia od 3 miesiaca byla na zwolnieniu (nie wierze, ze wszystkie mialy powody). Efekt tego jest taki, ze teraz juz firma nie daje umow na czas nieokreslony ale na rok, potem na drugi a dopiero potem na czas nieokreslony. |
![]() ![]() |
![]() |
#3382 | ||||||||
Zakorzenienie
|
i ciąg dalszy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przy moich, jeszce występujących, mdłościach nie wyobrażam sobie tego badania ![]() ![]() Cytat:
Zdrówka ![]() ![]() Cytat:
Ciesze się,ze z dziadkami wszytsko oki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Musze to samo uskutecznić ![]() Cytat:
![]() Ja ciągle zapominam swoje zdjecia 3d wkleic ![]() Udanego wypoczynku ![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3383 |
KWC
|
anciaakh kupiłaś może ten adapter do pasów? Ja ciągle usiłuję ustrzelić go taniej w licytacji na all., ale zawsze ktoś mnie przebije
![]() No air fajnie, że Ci trochę lepiej. Za każdym razem jak czytam, że Ci niedobrze to mi się przypomina ten horror znad kibla i zalewa mnie fala współczucia. Dziewczynom, które wyjeżdżają na majówkę życzę słońca, bo synoptycy straszą, że będzie ledwo 12-16 stopni od niedzieli ![]() I czy którąś ciągnie (kłuje) może jajnik? Od wtorku rwie mnie za każdym razem jak się ruszę i już się zaczęłam martwić. Edytowane przez spray Czas edycji: 2011-04-29 o 08:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3384 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry podobnie jak archinta melduje sie pracowo
![]() dzis ostatni dzień pracy a potem tydzień wolnego hurrrrrraaaa ![]() Acelinka tez sie zastanawiam czy na pstraga do Wisły nie wyskoczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My pracusie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() marina mam wrażenie ze nie czytasz wszytkiego co piszemy i albo nei umiesz albo nie chcesz zrozumieć o czym piszemy, to ze mozemy iśc na 100% płatnego L4 to za przeproszeniem g... a nei przywilej, jak ktos ma poukałdane w głowie to nei mysli tylko o tym co jest w trakcie ciąży, mysli równiez o tym co potem a te potem nie rysuje sie juz tak kolorowo................ i to bedzie chyba moje ostatnie zdanie w tym temacie bo sie tylko denerwuje, jak ktos nie moze sie postawić w sytuacji wielu innych osób to po co pisać ze wszyscy mają tak super bo mozemy chodzic do lekarza czesto(bo penie chodzi tez o to jak mamy super , w innych krajach wizyt jest zdecydowanie mniej i gorsza opieka, nikt nie patrzy ile kasy na to wydajem-ale ok) no i te superasne L4 -no super nic tylko zachodzić w ciąże i siedzieć w domu a potem na pewno spadnie nam z nieba kasa na utzrymanie dziecka jak i nianie, złobki czy przedszkola żebysmy ewentualnie mogły iść zarobić na mleko Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2011-04-29 o 08:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3387 |
Zakorzenienie
|
Asik, pstrąg mówisz?
![]() Ciekawa jestem bardzo co tż powie na ten pomysł ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-04-29 o 08:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#3388 |
Zadomowienie
|
A Wy od rana już piszecie, naszczęście miałam tylko jedną stronę do nadrobienia =)
|
![]() ![]() |
![]() |
#3389 |
Zakorzenienie
|
no uwielbiam pstraga i najbardziej zawsze mi smakuje jak kupimy sobie tam aż za domem zdrojowym w tych budkach co robią miesko z grila itd, na powietrzu , ławeczki przed budami wystawione , zaraz obok płynie Wisełka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3390 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-04-29 o 08:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.