Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to:
Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! 5 8,77%
W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu 0 0%
Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy 1 1,75%
Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki 0 0%
inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki 25 43,86%
Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X 1 1,75%
Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X 6 10,53%
Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam 19 33,33%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-28, 21:53   #3361
anciaahk
kosmitka

Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011

Biorę ze sobą cytrynę, podobno lepiej wtedy to znieść . Lekarz zalecił.
A miałaś badaną glukozę tak normalnie, bez obciążenia? Może wynik jest prawidłowy i dlatego tego nie zlecają.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 21:56   #3362
spray
KWC

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Pokażę wam mojego Filipka chyba w jedynym ujęciu gdzie ściągnął łapki z twarzyczki

Chciałabym taką fotkę mojego synka.
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 21:59   #3363
aa2
Zakorzenienie

ja od jednego z lekarzy dostałam na badanie glukozy juz mnie to przeraza he he, nie wiem czy jeszcze do tej babki pójde wiec na razie nie robie wstrzymuje sie
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 21:59   #3364
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Krzywa glukozy chyba się nazywa. Trwa 2 godziny i 3 razy pobierają krew.
O matko Jak miałam pobieranie krwi robione do 4 tych takich "ampułek" (nie wiem jak to nazwać ) to była masakra, tyle krwi w życiu nie widziałam
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 22:02   #3365
anciaahk
kosmitka

Aa2 mnie też to przeraża, ale wolę mieć już za sobą. Trochę się martwię, bo chyba niepotrzebnie zjadlam dzisiaj 3 kawałeczki babki i jedną czekoladkę, ale mam nadzieję, że to nie będzie miało wielkiego wpływu na wynik. Nie chciałabym tego powtarzać.

Stary 2011-04-28, 22:03   #3366
Patiisia
Wtajemniczenie

Współczuję dziewczyny, mi się robi słabo na myśl o jednym pobieraniu krwi, a co dopiero 3 razy Do tej pory miałam robione tylko podstawowe- krwi, moczu i na grupę krwi. Boję się czasami że to za mało, że coś jest nie tak, ale lekarka mówiła że na razie jeszcze żadnych badań nie zleca, więc jak tak mówi to raczej jest ok

Zmykam dziewczynki do łóżeczka, dobrej nocki Wam! I nie siedźcie za długo
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 22:05   #3367
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Aa2 mnie też to przeraża, ale wolę mieć już za sobą. Trochę się martwię, bo chyba niepotrzebnie zjadlam dzisiaj 3 kawałeczki babki i jedną czekoladkę, ale mam nadzieję, że to nie będzie miało wielkiego wpływu na wynik. Nie chciałabym tego powtarzać.
kochana ale cukrzyca ciążowa niekoniecznie od słodyczy to ponoć ma niewiele wspólnego, wiec tym sie nie przejmuj, moja kolezanka w 1 ciązy miała własnei cukrzyce i lekarz jej powiedziałz e to nie od słodyczy tak czasem po prostu jest, miała potem diete i tam musiała sie pilnować nawet głupia woda mineralna musiała mieć odpowiedni skład(czegoś tam miała ni emiec ale nie pamiętam co to było)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-28, 22:07   #3368
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
A Ty już miałaś to robione? bo ja pierwszy raz. Zastanawiam się, czy nie siedzieć w samochodzie, zawsze to wygodniej i radio jest.
Cytat:
Biorę ze sobą cytrynę, podobno lepiej wtedy to znieść . Lekarz zalecił.
A miałaś badaną glukozę tak normalnie, bez obciążenia? Może wynik jest prawidłowy i dlatego tego nie zlecają.
Miałam robione ale 50g glukozy, wtedy wyszło lekko podwyższone więc mam powtórzyć jeszcze raz ale 75g Cytrynę też sobie zapodam teraz
A zwykły wynik miałam dobry a ginek i tak mnie wysłał
Nie wiem jak robią w laboratorium ale mi mama krwi nie pobierała tylko glukometrem robiła badanie, trzy ukłucia w palce, trzy kropelki krwi

Ja się pięknie żegnam na kolejne 4 dni Udanego weekendu wam życzę

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 22:11   #3369
aa2
Zakorzenienie

Natalia udanego wypadu
Stary 2011-04-28, 22:11   #3370
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Miałam robione ale 50g glukozy, wtedy wyszło lekko podwyższone więc mam powtórzyć jeszcze raz ale 75g Cytrynę też sobie zapodam teraz
A zwykły wynik miałam dobry a ginek i tak mnie wysłał
Nie wiem jak robią w laboratorium ale mi mama krwi nie pobierała tylko glukometrem robiła badanie, trzy ukłucia w palce, trzy kropelki krwi

Na tak długo ?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 22:43   #3371
anciaahk
kosmitka

Aa2 właśnie boję się tej diety, bo nie nawykłam do takich rzeczy, zwykle jem to, na co mam ochotę.

Natko
ja pierwszy wynik też miałam dobry. Nie wiedziałam, że można to badanie zrobić glukometrem. Mój teść ma cukrzycę, mogłabym od niego pożyczyć, ale nie wiem, czy lekarz honoruje takie badanie. Jakoś to przeżyję.
Udanego wypoczynku!

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Ojej wszystkie już śpią, tylko ja jakoś nie mogę. Nawet mój małżonek poległ .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-28, 23:36   #3372
cotynato
Zakorzenienie

Też przyszłam z nadzieją że sobie pogadam a tu głucha cisza
No nic, to idę spać , kolorowych mamuśki !

Wymianka.
Stary 2011-04-29, 05:11   #3373
Antiopa7
Raczkowanie

hej jak dobrze pojdzie bede tez dzis robic to badanie. dam znac
Antiopa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 05:44   #3374
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
a czemu odrazu ostatni raz? może jeszcze na wakacjach coś zechcesz zmienić w wyglądzie
A bo wątpie, że później z brzuchem będzie mi się chciało latać po fryzjerach Więc już pewnie doczłapie się po porodzie hiihi
Cytat:
Napisane przez Antiopa7 Pokaż wiadomość
hej jak dobrze pojdzie bede tez dzis robic to badanie. dam znac
Trzymam kciuki za wszystkie badające się mamuśki Oby szybko wam czas zleciał, a wyniki były idealne
Stary 2011-04-29, 06:06   #3375
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
agnieszka 0605 głupie ironizowanie o mojej ciąży (bo w klasie nie jest to oficjalnie powiedziane ale się domyślają) i śmianie się z tego Na dodatek dowiedziałam się dziś że po szkole chodzi plotka że jestem w ciąży z jakimś 4klasistą A chodzę aktualnie do 1 kl technikum.. I maleństwo jest oczywiście moje i mojego tż-ta który do szkoły już trochę nie chodzi Echh wyobraźnia ludzi mnie zadziwia

Mam takie pytanie.. wiecie może jak to jest po urodzeniu z matkami wciąż uczącymi się? Oczywiście chcę kontynuować naukę, tylko nie wiem czy że tak powiem "należy mi się" jakiś taki czas po urodzeniu maleństwa, żebym mogła się nim zająć? Bo wiadomo, że w pracy to ma się tam urlop macierzyński czy coś, a ja właśnie nie wiem jak to będzie ze mną.. Proszę o odpowiedź jeśli któraś z Was orientuje się w tym temacie.
nie ma się co przejmować głupimi tekstami, ludzie mają to do siebie ze zawsze będą gadać

co do szkoły to myśle że to kwestia dogadania sie z nauczycielami no i z dyrektorem na początku po ciąży na penwo gin wystawi Ci L4 a na jaki okres to tez jest kwestia dogadania z nim
a jakby nie dało rady się dogadać w szkole t nie przejmuj się, zawsze możesz się przenieść do technikum zaocznego i już
Porozmawiaj z pedagogiem, wychowawczynia i na pewno znajdziecie jakieś rozwiązanie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
No więc scenka z wczoraj:
Oglądam ciuszki dziecięce na alle, wyrażam swoje wątpliwości co do rozmiarów. Mąż przytakuje: "No tak, bo nie wiadomo jak duże się urodzi, czy takie maleńkie (pokazuje rękami mniej więcej na 30 cm) czy taki belfegor (i pokazuje dobry metr)"
Potem dla lepszej orientacji zmierzyliśmy kota i wyszło nam, że dzieciak będzie od niego mniejszy
Acha, wyjaśniłam mężowi, że dzieci nowonarodzone rozmiarem różnią się raczej nie więcej niż 10 cm

Pytanie do mam: czy jak dziecko ma około 55 cm to ciuszki na 56 cm są na nie dobre, czy już przyciasne? Chodzi mi o to, czy rozmiar 56 cm jest na dziecko do 56 cm, czy są jakieś luzy (na pieluchę itd.)? Nie wiem czy to zrozumiałe jest
ja jeszce ekspertką nie jestem, ale jak ciuszek ma rozmiar 56 to na dziecko które ma 55 cm powinno być akurat, no ale wiadomo 2-3 tygodnie i do odłożenia
Bratowa tż'ta miała ciuszki własnie od 56 przygotowane a Donita się urodziła i miała 61

a z kotem to jesteście the best

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość

Ja od jakiś dwóch miesięcy mam ochotę na redssa (chyba źle napisałam) =))) zwariuje w majówkę, bo będą pić alkohol wokół Mnie, a Ja ani łyczka się nie napije =/
no to kup sobie bavarie albo kup redsa łyknij trozke a reszte komuś oddaj jak nie chcesz pić całego jak mi się chciało wina to wystarczyło ze jezyk zamoczyłam i powąchałam i moje potrzeba zostałą zaposkojona

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
aaaa!!!! okropna jesteś z tym winem ja też bardzo lubiłam i wogóle stałam się znawcą i smakoszem po tym jak zamiast kwiatów na ślub prosiliśmy o wina ... pychotka i powiem Wam, że weselne wina nadal stoją w szafce. Dostaliśmy też duzego szampana - bedzie w sam raz na chrzciny mam nadzieję, ze roczny szampan bedzie jeszcze dobry
z szampanem chyba jak z winem, więc powinno być dobre my też mamy jeszcze chyba 3 butelki weselnego szampana i tak jak Ty myślimy, że będzie na chrzciny

cotynato, ale Filipek słodki pierścionek piękny

natka, udanego wyjazdu! Zazdraszczam okropniaście

a mnie nadal żołądek boli już nie wiem co mam z nim robić żeby przeszło

My dzisiaj zaczynamy 23 tydzień

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-04-29 o 06:08
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-29, 07:05   #3376
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Hejka prawie weekendowo
Nie dam rady Was nadrobić, może później.
Tylko pochwalę się, że dzidzia rośnie, fajnie ruszała rączkami, widać ładnie serduszko i reszte części ciałanie wiem niestety co się kryje między nóżkami, bo niby za wcześnie, także muszę poczekać do kolejnej wizyty, a wtedy będę mieć przez brzuch. Na razie cały czas miałam dopochwowo, a na kolejną mogę zabrać męża, bo moja gin uznaje, że dopiero przez brzuch mogę męża wziąć. Także czekamy na 31 maja no i od 1 czerwca idę na L4ale się cieszęten miesiąc szybko minie, a później odpoczynek

A tak wogóle na nic czasu nie mam ostatnio, bo się okazało, że sprzedajemy dom i jesteśmy teraz na etapie szukania mieszkania i czas tak szybko leci, że szok. Pewnie szybko minie do porodu

Pozdrawiam ciepło w piąteka ja jutro nad morze śmigam na 4 dni
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 07:05   #3377
No air
Zakorzenienie

Cytat:
Patiisia wyjaśniła. Były podejrzenia że oszukuje, że w ciązy nie jest, że kłamie i inne takie po czym zniknęła, ale to pewnie przez focha za takie oskarżenia.
Ok, musiało mi coś umknąć. Dzięki za wyjaśnienie, nie chodzi o to, że ja ją oskarżam, tylko wchodzę i widzę, że jest i mnie to po prostu zdziwiło... Ale mnie wogóle łatwo zadziwić.

Dziś na szczęście lepiej się czuję, udało mi się zjeść śniadanie i chyba jednak nie ma potrzeby, bym szła do szpitala...

Martusia, zabierz mnie ze sobą, plisss.... :P W którym jesteś tygodniu?

MOJA WYMIANKA!

Edytowane przez No air
Czas edycji: 2011-04-29 o 07:08
No air jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 07:27   #3378
archinta
Zakorzenienie

Witajcie pracowo.
Ale mam nadrabiania od wczoraj
Będe odpowiadała po troszkę- bo jak mam za dużo cytatów to niektóre zżera- tez tak macie???

Najpierw psina- agnieszka, agnyska,minio dzięki za kciuki
Operacji unikniemy, ale niestety długa rekonwalescencja i zapowiadające się problemy na starość No ale dobrze teraz zdiagnozować i wejść z jakąs profilaktyka niz potem się załamac jak będzie za późno.
W ogóle jak inaczej się patrzy na własnego psa w premedykacji Aż pancia wzieła psiunie na noc do wyrka Ach te rozjeżdzajace się łapki i cięzka główka
A tak swoją droga - ciekawe jakie miała halunki???

anuska_s , MAGiALENA - gartki z udane reklamacje!

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
ee pogoda się popsuła, słońca nie ma ... kicha nawet uczyć już mi się nie chce. Zresztą dzwoniłam do M i mnie zdenerwował, bo ja siedzę w książkach od tygodnia i uczę się na egzamin a on bezstresowo ma naukę gdzieś i planuje ściągać
Ech Ci faceci.
Pamiętam na stud. jak zazdrościłam niektórym dziewczyna,że maja faceta na tym samym kierunku, ale potem jak sobie pomyślałam jakie mój ma podejście do nauki to chyba dzisiaj nie bylibysmy razem Za bardzo by mnie wkurzały takie sytuacje jak teraz u Was.
Ale 3mam kciuki za egz. !!!!
Cytat:
Wróciłam z wizyty. Z dzidzią wszystko ok.
Ginka twierdzi że bankowo chłopak około 400 gram, rozwija się prawidłowo, szyjka macicy też poprawnie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
kobity a jakim sposobem zapominacie karty? zmieniacie tak czesto torebkę?
mi każdy gin powtarza ze karta ciązy i grupa krwi ma być zawsze przy mnie , w każdej chwili i wszędzie gdzie pójdę
Ja tez mam zawsze ze sobą- co prawda ginka mi tego nie mówiła, ale sama na chłopski rozum wydedukowałam, że jak cos sie bedzie działo ze mną, to szybko sprawdza w którym tyg. jestem, jakie badania miałam, z czym problemy, jaka mam grupe krwi itp. itd.
Cytat:
Moje samopoczucie ogółem kuleje, miałam dzisiaj w szkole niezbyt miłą sytuację, za którą serdecznie dziękuję koleżankom z klasy
Nie przejmuj się - w otoczeniu zawsze ktos miły inaczej się znajdzie.
Cytat:
Napisane przez marronelle Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie narzekajcie na ceny zabawek i ubranek w Polsce, na zachodzie są o wiele droższe...
My zamierzamy kupować wszystko dla małej w PL, bo tutaj zwyczajnie się nie opłaca. Chyba, że są promocje, ale czatować na obniżenie cen, które nie wiadomo kiedy będzie jest bez sensu.
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
wogóle temat zarobków i siły nabywczej naszych pensji to jest masakra jak mój TZ pracował w niemczech parę lat temu zarabiał ok 2 tys Eur/mc i zrobiliśmy raz zakupy za 60 EUR - to się nam normalnie z koszyka wysypywało. A tu przy zarobkach 2 tys zł/mc zakupy za 60 zł to masz chleb, kawałek wędliny, ser, jakis owoc, wazrywo i może ci na lakier do paznokci starczy
Ooo - to to to- siła nabywcza pensji- piękne sformuowanie- o to mi chodziło porównując zakup kurtki za godzinę pracy.
Niestety wielu Polaków na wyjeździe porównuje ceny do polskich- tam drożej w Pl taniej- ale własnie trzeba zobaczyc ile tych droższych rzeczy można kupić za swoją zagraniczną pensję, a ile my możemy kupic tych tańszych za nasze pesnje
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
no zdecydowanie lepiej wpadać do sąsiadów drzwiami niż przez sufit
Tej zasady staram się trzymać

Cytat:
Nie wiem co ze mną nie tak, ale kolejny dzień z bólem brzucha Zrobiłam tylko pranie, rozwiesiłam je na dworze (ale dźwigałam na raty), zamiotłam podłogi i zrobiłam szybki obiad. Idę się położyć i puszczę sobie następny odcinek jakiegoś serialu (bo parę ich zaczęłam oglądać). Martwię się nieco, bo na poprzedniej wizycie lekarz nie badał mnie na fotelu i nie wiem nic o stanie mojej szyjki. Nie wiecie, czy problemy z szyjką da się zauważyć podczas wykonywania usg?
Ja na ostatniej wizycie zgłaszałam mojej gince,że mam prawie codziennie po pracy napięty i taki nieprzyjemny brzuch to właśnie sprawdzała mi na usg- dowcipnym- jak się miewa szyjka (czy zamknięta i czy się nie skraca), a potem robila przez brzuch usg bejbika.

Cytat:
Mam też lodówkę zapełnioną twarożkiem (codziennie zjadam cały, dobre 250 g ), bobem (4 paczki) i Bavarią Mogę robić imprezę dla ciężarnych

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2011-04-29 o 08:25
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 07:29   #3379
acelinka
Zakorzenienie

Martusiaaa, jade z Tobą, spakuj mnie do walizki!

wiecie co wymyśliłam? Że chyba namówie jutro po pracy męża zeby gdzieś wyskoczyć na spontanie do Wisły, Ustronia albo gdzies blisko. Jakieś miejsce do spania na pewno by się gdzies znalazło, moglibyśmy pojechac jutro popołudniu i w poniedziałek wrócić tak żeby na wizyte zdąrzyć popołudniem ale wymyśliłam ciekawe co małż powie na ten pomysł

Karte ciąży też nosze przy sobie

agnyska81 też się pisze na tą impreze

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-04-29 o 07:36
Stary 2011-04-29, 07:56   #3380
tusia872
Zadomowienie

cotynato jaki sliczny ten twój Flipek
powiedz mi w którym tygodniu robiłas badanie 4D?? bo super wysedł maluszek ja jestem zapisana na 23 maja i bedzie to cos ok 20 tygodnia i mam nadzieje ze moj maluszka tez tak slicznie bedzie widac

acelinka super pomysł z tym wypadem wypady spontaniczne zawsze sa najlepsze pamietam jak TZ zawoził mnie do szkoły i wylondowalismy w zakopanym albo jak w jeden dzien zebralismy sie i pojechalismy nad morze na 5 dni

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 07:59   #3381
marina7
Raczkowanie

[QUOTE=19natka88;26589398]Ale ja nie pisałam nic o wynagrodzeniu i L4 Co mi po 100% wynagrodzenia jak wiem, że nie mam do czego wracać? I jakoś nie widzę się w 8 miesiącu obsługującą klientki, szczególnie, że w mojej pracy nie wolno siedzieć. Chodziło mi bardziej o ceny ciuszków, pampersów i innych że są totalnie nieadekwatne do zarobków.
U mnie w rodzinie jest przypadek taki: oboje rodziców pracuje, razem ok 2 tys dochodu, mają trzy córeczki, które zawsze dostawały obiady w szkole, ale tata zmienił pracę i ich dochód przekroczył o 20zł granicę i już obiadów nie dostają Becikowe zabierają od nowego roku, ceny ubranek w górę Jakoś tych nieziemskich benefitów od państwa nie widzę

Zgodze sie, ze podniesienie VAT na ubranka jest elementem polityki panstwa (i wcale mi sie nie podoba taka metoda pozyskiwania pieniedzy), ale ceny pieluszek i ciuszkow reguluje rynek. Z tym panstwo nie ma nic wspolnego.

Chcialam jedynie uswiadomic Wam, ze w Polsce kobieta w ciazy ma naprawde sporo przywilejow (o ile nie sa one przestrzegane, mozna wystapic do sadu!). Zasilek macierzynski tez jest stosunkowo OK.
Czasem po prostu nie moge czytac, jak narzekacie a przy tym mozecie isc np na spacer, wyspac sie..

Danika
Mysle, ze nie calkiem mnie zrozumialas. Jesli ktos ma komplikacje i jest na L4 to OK, ale w poprzedniej firmie (w PL) bylo zwyczajem, ze prawie kazda przyszla mamusia od 3 miesiaca byla na zwolnieniu (nie wierze, ze wszystkie mialy powody). Efekt tego jest taki, ze teraz juz firma nie daje umow na czas nieokreslony ale na rok, potem na drugi a dopiero potem na czas nieokreslony.
marina7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 08:00   #3382
archinta
Zakorzenienie

i ciąg dalszy

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
agnieszka 0605: bavaria= czarna herbata+mleko??
Jesli o to chodzi, to mi osobiście nie spakowało kiedyś, ale teraz w ciązy nie probowalam, wolę moja inkę z mlekiem.
o piffko- Bavairia 0% alku - chodziło
Cytat:
Jutro chyba wybiorę się wreszcie na tą nieszczęsną glukozę. Mam 75 g i 2 godziny na badanie, tzn 1 pomiar na czczo, drugi po 1 i trzeci po 2 godzinie. Jak ja tam wytrzymam 2 godziny to nie wiem. To powinno być karalne.
3mam kciuki
Przy moich, jeszce występujących, mdłościach nie wyobrażam sobie tego badania Ale ostatnio na wizycie ginka mówiła ,ze bdę miała skierowanie na nie w ok. 26 tc bo wtedy jest najwięcej hormonów diabetogennych. Mam nadzieję,ze do tego czasu już się uspokoję żołądkowo- dziś rano znów miałam akcję- az mnie do tej pory zołądek boli
Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Dziękuję za wszystkie kciuki i przesyłam Wam wszystkim buziaki. Ja właśnie wróciłam z nieplanowanej, spontanicznej wizyty u gina... Już nie mogłam wytrzymać z tej niepewności. Całe szczęście udało mi się "wkręcić" co prawda nie do mojej gin, ale już kiedyś byłam u niego. Brzuch twardawy, a szyjka skrócona chociaż nie jest najgorzej.
No to miałas nosa by iść na te spontaniczną wizytę!
Zdrówka i długiej i zamkniętej szyjki życzę
Cytat:
że już będzie to konieczne. Chodzi mi o to czy po urodzeniu muszę wracać do szkoły, czy te pierwsze tygodnie mogę pozostać z dzieckiem? W czasie moich lekcji maluch będzie przebywał z moją lub tż-ta babcią (bo to jedyne osoby które nie pracują i mogą się zająć dzieckiem), a ja po szkole będę je odbierać i wracać do domu. Trochę mi się to nie widzi że mała będzie aż tyle z babciami (a raczej PRAbabciami ), no ale nie mam innego wyjścia.
W połogu na pewno nikt nie będzie Ci kazał do szkoły chodzić- pewnie dostaniesz L4. Na następnej wizycie zapytaj gina poprostu czy dałby Ci zwolnienie na 2-3 m-ce, lub zagadaj z dyrem czy nie uznaliby Ci tego okresu nauki eksternistyczne.
Ciesze się,ze z dziadkami wszytsko oki bo pamiętam z poprz. wątku,że tez miałas obawy jak to będzie.
Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
nie było mnie dwa dni i ledwo Was nadrobiłam wariatki miałam dwa miłe dni - był u mnie Gość Honorowy i świetnie się bawiłam. Ale teraz muszę leżeć do góry kołami bo ledwo żyję (oczywiście cały czas się oszczędzałam). Odezwę się jutro

Cytat:
No więc scenka z wczoraj:
Oglądam ciuszki dziecięce na alle, wyrażam swoje wątpliwości co do rozmiarów. Mąż przytakuje: "No tak, bo nie wiadomo jak duże się urodzi, czy takie maleńkie (pokazuje rękami mniej więcej na 30 cm) czy taki belfegor (i pokazuje dobry metr)"
Potem dla lepszej orientacji zmierzyliśmy kota i wyszło nam, że dzieciak będzie od niego mniejszy
Acha, wyjaśniłam mężowi, że dzieci nowonarodzone rozmiarem różnią się raczej nie więcej niż 10 cm

Musze to samo uskutecznić
Cytat:
Pokażę wam mojego Filipka chyba w jedynym ujęciu gdzie ściągnął łapki z twarzyczki
Super!!!
Ja ciągle zapominam swoje zdjecia 3d wkleic
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Udanego wypoczynku
Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
Dziś na szczęście lepiej się czuję, udało mi się zjeść śniadanie i chyba jednak nie ma potrzeby, bym szła do szpitala...
Stary 2011-04-29, 08:12   #3383
spray
KWC

anciaakh kupiłaś może ten adapter do pasów? Ja ciągle usiłuję ustrzelić go taniej w licytacji na all., ale zawsze ktoś mnie przebije Ciąża się skończy, a ja nie zdążę go kupić....
No air fajnie, że Ci trochę lepiej. Za każdym razem jak czytam, że Ci niedobrze to mi się przypomina ten horror znad kibla i zalewa mnie fala współczucia.

Dziewczynom, które wyjeżdżają na majówkę życzę słońca, bo synoptycy straszą, że będzie ledwo 12-16 stopni od niedzieli

I czy którąś ciągnie (kłuje) może jajnik? Od wtorku rwie mnie za każdym razem jak się ruszę i już się zaczęłam martwić.

Edytowane przez spray
Czas edycji: 2011-04-29 o 08:14
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 08:15   #3384
aa2
Zakorzenienie

dzień dobry podobnie jak archinta melduje sie pracowo

dzis ostatni dzień pracy a potem tydzień wolnego hurrrrrraaaa

Acelinka tez sie zastanawiam czy na pstraga do Wisły nie wyskoczyć
Stary 2011-04-29, 08:24   #3385
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
I czy którąś ciągnie (kłuje) może jajnik? Od wtorku rwie mnie za każdym razem jak się ruszę i już się zaczęłam martwić.
Mnie ciągnie i kłuje od kilku dni coś po prawej stronie- ale czy jajnik to nie wiem ... one jakoś specyficzne bolą???
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
dzień dobry podobnie jak archinta melduje sie pracowo
My pracusie
Stary 2011-04-29, 08:29   #3386
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Mnie ciągnie i kłuje od kilku dni coś po prawej stronie- ale czy jajnik to nie wiem ... one jakoś specyficzne bolą???

My pracusie
no ja nie wiem co my w tych pracach jeszcze robimy skoro mamy takie przywileje i benefity od państwa ze nic tylko mykać na L4

marina
mam wrażenie ze nie czytasz wszytkiego co piszemy i albo nei umiesz albo nie chcesz zrozumieć o czym piszemy, to ze mozemy iśc na 100% płatnego L4 to za przeproszeniem g... a nei przywilej, jak ktos ma poukałdane w głowie to nei mysli tylko o tym co jest w trakcie ciąży, mysli równiez o tym co potem a te potem nie rysuje sie juz tak kolorowo................

i to bedzie chyba moje ostatnie zdanie w tym temacie bo sie tylko denerwuje, jak ktos nie moze sie postawić w sytuacji wielu innych osób to po co pisać ze wszyscy mają tak super bo mozemy chodzic do lekarza czesto(bo penie chodzi tez o to jak mamy super , w innych krajach wizyt jest zdecydowanie mniej i gorsza opieka, nikt nie patrzy ile kasy na to wydajem-ale ok) no i te superasne L4 -no super nic tylko zachodzić w ciąże i siedzieć w domu a potem na pewno spadnie nam z nieba kasa na utzrymanie dziecka jak i nianie, złobki czy przedszkola żebysmy ewentualnie mogły iść zarobić na mleko

Edytowane przez aa2
Czas edycji: 2011-04-29 o 08:33
Stary 2011-04-29, 08:35   #3387
acelinka
Zakorzenienie

Asik, pstrąg mówisz?
Ciekawa jestem bardzo co tż powie na ten pomysł

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-04-29 o 08:36
Stary 2011-04-29, 08:35   #3388
DzastaW
Zadomowienie

A Wy od rana już piszecie, naszczęście miałam tylko jedną stronę do nadrobienia =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 08:38   #3389
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Asik, pstrąg mówisz?
Ciekawa jestem bardzo co tż powie na ten pomysł
no uwielbiam pstraga i najbardziej zawsze mi smakuje jak kupimy sobie tam aż za domem zdrojowym w tych budkach co robią miesko z grila itd, na powietrzu , ławeczki przed budami wystawione , zaraz obok płynie Wisełka no i jakos mi tam bardzo zawsze smakował he he
Stary 2011-04-29, 08:39   #3390
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
cotynato jaki sliczny ten twój Flipek
powiedz mi w którym tygodniu robiłas badanie 4D?? bo super wysedł maluszek ja jestem zapisana na 23 maja i bedzie to cos ok 20 tygodnia i mam nadzieje ze moj maluszka tez tak slicznie bedzie widac

acelinka super pomysł z tym wypadem wypady spontaniczne zawsze sa najlepsze pamietam jak TZ zawoził mnie do szkoły i wylondowalismy w zakopanym albo jak w jeden dzien zebralismy sie i pojechalismy nad morze na 5 dni
Ja byłam pierwszy raz w 16, było widać wtedy nawet lepiej , ale niestety się nie nagrało. Teraz było widać gorzej ponieważ rączki zabierały fale czy coś tam i faktycznie ciężko było złapać ostrość. Jeżeli twój maluch będzie bardziej łaskawy i mniej uparty jak mój to pewnie będziesz miała o wiele lepsze ujęcie i widok. A w 20 to już pamiętam pokazywała zdjęcia innego chłopaczka to nawet dało się te narządziki małe dokładnie obadać więc to dobry termin. Poza tym Ginka pewnie by się nie zgodziła na usg wiedząc że to będzie strata pieniędzy. A ile płacisz dodakowo za filmik?

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
anciaakh kupiłaś może ten adapter do pasów? Ja ciągle usiłuję ustrzelić go taniej w licytacji na all., ale zawsze ktoś mnie przebije Ciąża się skończy, a ja nie zdążę go kupić....
No air fajnie, że Ci trochę lepiej. Za każdym razem jak czytam, że Ci niedobrze to mi się przypomina ten horror znad kibla i zalewa mnie fala współczucia.

Dziewczynom, które wyjeżdżają na majówkę życzę słońca, bo synoptycy straszą, że będzie ledwo 12-16 stopni od niedzieli

Też mam czasami takie mocniejsze bóle w okolicach jajnika. Ale ginka mówi że wszystko ok to niech jej będzie ale czasami jak za szybko coś zrobię albo się źle położę to mam taki ból że ohoh.

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-04-29 o 08:42
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości