|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
Cytat:
![]() for you: http://www.youtube.com/watch?v=bGxIv...layer_embedded Akurat słuchałam gdy wpadłam na Twojego posta... Nie przepadam za Skrzynecką, ale ta piosenka zapadła mi w pamięć. Wsłuchaj się w tekst, szczególnie w refren ![]() Edit: tylko nie patrz na obrazki, bo to o miłości ![]()
Edytowane przez Coma_ Czas edycji: 2011-04-27 o 22:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2522 |
Raczkowanie
|
a ja mam jutro egzamin ;(( i muszę się uczyć ;((
#2523 |
Raczkowanie
|
wohaaa, wątek idealnie dla mnie
![]() tragiczna organizacja czasu, brak sił na cokolwiek i siedzenie przy kompie (zupełnie bezcelowe) to moja zmora. ostatnio czuję jednak jakąś taką wewnętrzną siłę do zmian, idealnie tu trafiłam. mam w głowie od dawna duuużo planów i równie dużo zaległości ![]() Na dodatek, najbardziej męczy mnie "dziubanie" spraw, tzn zacznę, coś poszperam, zorganizuję notatki do nauki, poczytam kilka stron i rzucam. Wracam następnego dnia do tego i znów zaczynam od nowa. Beeeeez sensu ![]() Mam przed sobą dość trudną sesję, nauki ogrom, wiem, ze jeśli teraz nei zacznę to potem się nie wyrobię i kampania wrześniowa gwarantowana ![]() ![]() To może eee... zaczne od udzielania sie w tym wątku ![]() Edytowane przez orange_sky Czas edycji: 2011-04-28 o 12:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2524 |
Zakorzenienie
|
Hej orange_sky
![]() To naprawdę zadziwiające trochę, jak chyba większość z nas mogłaby się podpisać pod każdym postem w tym wątku. Ja pod Twoim na pewno bym się mogła podpisać. Nienawidzę dziubania! ![]() Orange może spróbuj sobie ułożyć plan dnia? Ja swoje układam od dawna, oczywiście nie wszystko się udaje zrealizować (chyba tylko RAZ postawiłam haczyk przy każdym zaplanowanym na ten dzień działaniu- to też o czymś świadczy). Ale mimo wszystko plany mi pomagają i dają dużo satysfakcji gdy uda mi się odhaczyć kolejne zadanie. Z dzisiejszego planu mogę na razie odhaczyć 9 z 20 zaplanowanych. To i tak ładnie biorąc pod uwagę ostatnie dni kiedy "odkładałam na później". ![]() Uciekam myć naczynia, a potem nauka. Mam nadzieję, że nie "dziubana".
#2525 |
Zadomowienie
|
Wiecie co? Ja chyba przez ostatnie 10 lat odkładałam życie na potem.
Tak radykalnie to sobie to uświadomiłam...wczoraj. Tyle pasji, planów i tyle spraw odłożonych na potem, ciągle ta myśl "jutro to zrobie... kiedys pojde na ten kurs.... kiedys napisze licencjata.... kiedys naprawie moje stosunki z ludzmi". Nie wiem dlaczego boję się iść do przodu, nie potrafię ! Mam wrażenie jakbym ugrzęzła w błocie po pachy, nadęta i zła na ludzi, na wydarzenia, zrezygnowana i zamulona czekam na lepsze czasy. bez sensu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2526 |
Rozeznanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Raczkowanie
|
hej fioleciasto ;D dzięki za tak sympatyczny post
![]() to fascynujące, bo zanim przeczytałam co napisałaś, zrobiłam właśnie taki plan na najbliższe dni. Tyle ze tym razem jest troche luźniejszy ![]() ![]() Postanowiłam też nie zamykać sie w czterech ścianach (nie mam z tym problemu, kiedy chodzę na uczelnię, ale teraz mam 10 dni wolnego) i umówiłam się z kilkoma osobami na weekend ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2528 |
Raczkowanie
|
Ok. Przyznaję się bez bicia, ostatnie dni były szalenie dziwne i wyjątkowo leniwe... Nawet tego, co zaplanowałam na wtorek nie wykonałam jeszcze w całości mimo, że mamy już czwartek!!!
Za to dziś trochę lepiej! Koło 19 wybieram się na spacer, skakałam już na skakance- 300 podskoków. Patrząc na poprzednie dni to super wynik, choć tak naprawdę to miernie... Przepisałam już prawie całe notatki z rachunkowości i myślę, że dziś skończę to już. Dziś chcę spędzić chociaż 45 minut na nauce do kolokwium. I pójść spać przed północą. I umyć włoski ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Plany są też swego rodzaju "motorem" do działania. Przynajmniej dla mnie. Trzymam kciuki za Ciebie. ![]()
![]() |
#2530 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() miałam kiedyś podobnie, chociaż obecnie też mam dni zwątpienia i potem znów zaczynam od początku.. dla mnie priorytetem jest też sesja. chciałabym zaliczyć wszystko w pierwszym terminie aby mieć długie wakacje.. ja już jutro mam pierwszy egzamin. życzę powodzenia w nauce
![]() |
#2531 |
Raczkowanie
|
janee90, będę trzymać kciuki, napewno pójdzie bardzo dobrze
![]() w ogóle masz fajnie, że tak szybko możesz pozaliczać egzaminy. Dziękuję Coma ![]() humor nadal mam średni, jednakże ułożyłam sobie od jutra plan nauki i mama nadzieję, że mi się uda ![]() Nie zepsuję sobie przez żadnego chłopaka moich planów i to on będzie mnie prosił, żebym się z nim spotkała. |
![]() ![]() |
![]() |
#2532 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2533 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() TO JEST TRAGEDIA!!! Dziś obejrzałam trzy filmy i dwa odcinki serialu, kręgosłup mnie boli od leżenia... co prawda przerobiłam trochę Super Memo, ale to i tak niewiele jak na cały wolny dzień. Ba, wolny dzień, już drugi tydzień nic nie robię! ![]() I nieuchronnie nadciąga czas powrotu do akademika, a tam kolokwia, prezentacje, zerówki już niedługo, a ja jestem w czarnej......... eh. Jak tak dalej pójdzie do z mojej samorealizacji nici ![]() Trzeba się wziąć za siebie i to ostro. A więc plan na jutro: - pojechać zrobić badania krwi (ostatnio w końcu wybrałam się do lekarza pod wpływem kilku osób z tego wątku, to jest naprawdę sukces ![]() - nauczyć się 8 punktów na kolokwium z HS - nauczyć się słówek na kolokwium z angielskiego - znaleźć filmiki do prezentacji - zrobić wszystkie punkty z Super Memo - zrobić 1500 skręceń na Twisterze - przerobić dwie lekcje samouczka z niemieckiego no to może tyle na początek, i tak będzie ciężko ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2534 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam mieć 'wolniejszy' tydzien,bo nie mam zajęć z angielskiego,ale nie wyszło,bo co dzień nadgodziny w pracy i wracam dętka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2535 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() w ogóle większość z was ma takie ładne avatary, w tym Ty fioleciasto, takie idealnie pasujące do tego wątku ![]()
![]() |
#2536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za chwilę długi weekend i obawiam się, że wpadnę w totalne całodniowe obijanie się. póki co, przygotowałam sobie listę rzeczy do wykonania: * dokończyc czytanie ,,Gry w klasy" * wypożyczyc, przeczytac, przejrzec opracowania i przygotowac się do sprawdzianu z treści ,,Niemców" * przygotowac się do sprawdzianu z fonetyki [szybka powtórka, materiał mam już opanowany] * przynajmniej godzina roweru i co najmniej 2 filmy / dzień * impreza w sobotę * osiemnastka znajomych w poniedziałek - kupic prezenty i ogarnąc jakieś przebranie [temat przewodni masquerade party ![]() * sprzątnąc biurko * podgonic z słówkami z angielskiego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2537 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Przeczytałam pierwszy post... i jakbym czytała o sobie. Odkładam WSZYSTKO na potem, nic nigdy mi się nie chce, ciągle tylko płaczę i myślę nad tym, jak to wszyscy inni mnie hamują. Może i to robią, ale przecież to tylko ja mogę to zmienić i to zrobię ![]() Najgorsze jest tylko to, że ostatnio dosyć ciężko zachorowałam. Co prawda bez szpitala, bez ryzyka śmierci, ale byłam przez 1,5 miesiąca na zwolnieniu, tylko na zmianę latałam po lekarzach, spałam i czasem płakałam rozpaczając nad tym, jak wyglądam (oj, ta choroba mi zrobiła coś strasznego ze skórą, leczę ciężki trądzik od 7 lat, a nigdy czegoś takiego nie widziałam i nic mnie tak nie załamało. I nawet w upale muszę do tej pory chodzić w chustce i pełnej tapecie ![]() Przez ten czas zdążyłam duużo przytyć (ale to jest do odrobienia, już zaczęłam zmieniać dietę małymi kroczkami ![]() I tutaj zaczynają się schody. Jest kierunek w moim rodzinnym mieście, na który chciałabym iść, ale w mieście, w którym studiuję, jest studium, jeszcze lepsze. Ale marne szanse, że się dostanę, jeśli się nie przyłożę do egzaminu, a z tym będzie ciężko, kiedy będę nadrabiać zaległości na studiach. I to, uwaga, może być zabawne: mama nie pozwala mi zrezygnować ze studiów. Nie patrzyłabym na to, ale to ona mnie utrzymuje, z moim zdrowiem nie pociągnę studiów i pracy. I to mnie hamuje, nie pozwala mi ruszyć dalej z życiem. Nie mam siły nadrabiać nauki ani ćwiczyć do egzaminu, bo jak nie śpię, to się tylko zamartwiam. Nie wiem, co z tym fantem zrobić. Mam dość czegoś takiego, ale nie wiem, co robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam zeszyt, w którym planuje moje dni i wszystko w punktach zapisuje. ![]() Na dziś 13/20, ale jeszcze zaraz spróbuję coś "odhaczyć". Powodzenia! ![]() Pisz koniecznie jak sprawdza się u Ciebie ta metoda. Mi by się przydały dodatkowe sposoby lub motywatory do wykonywania tych zaplanowanych zadań. Może a nóż wpadniesz na coś o czym nie mam bladego pojęcia. ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- poppy seed trzymam kciuki za realizację! ![]()
![]() |
#2539 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ej a tak btw. nie obejrzę jutro wesela kate i williama , bo wracam do warszawy na ten egzamin ;((
nothing is impossible! rozwijam się ![]() czytam edukuję dbam o siebie bloguję http://makingmyworldbetter.blogspot.com/ Edytowane przez janee90 Czas edycji: 2011-04-28 o 21:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2540 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() chyba musze napisać do Harrego póki wolny hehe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2541 |
Przyczajenie
|
Widzę, że TOTALNIE nie jestem sama. Muszę się nauczyć najnudniejszego przedmiotu na całej ziemi i zabieram się do tego.. [uwaga, uwaga] OD TYGODNIA. Jeśli tego nie zaliczę to mogę się pożegnać ze studiami :P Cóż, kto by pomyślał, że na wymarzonych studiach 50% przedmiotów będzie do kitu.. Robię wszystko, byleby się tego nie uczyć. Przemeblowanie pokoju, seriale, filmy, imprezy, spacery, przed chwilą nawet biegałam (okazało się nawet że mam niezłą kondycję ;d) no i czytam książki (co jest dużym plusem ALE..!). Odkładam a powinnam już dawno umieć. Po przeczytaniu ostatniej strony tego wątku stwierdzam że plan może być idealnym wręcz rozwiązaniem. Opieprzam się non stop. Zaczęłam robić brzuszki (2 dni?), już nie wspomnę o Dukanie :P schudłam 6kg - 2 miesiące. Później odpuściłam i teraz zdarza mi się że wpieprzam bez opamiętania.. więc wróciło połowę tego co zdążyłam schudnąć. Kiepsko, ale od maja.. czuję że się coś zmieni!
Właściwie szukając jakiegokolwiek zajęcia, żeby się nie uczyć, znalazłam ten wątek i czuję że zawitam tu na dłużej ![]() lenistwo, brak motywacji, uzależnienia w postaci FB czy innych dziwnych pożeraczy czasu... przezwyciężę dobrą organizacją czasu !! Mam nadzieję :P pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2542 |
BAN stały
|
Hej dziewczyny, melduję tylko, że wreszcie wzięłam się za siebie i zaczęłam biegać! HA!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2543 |
Przyczajenie
|
Ale wątek! Wpadłam tu przypadkiem i już wiem, że zagoszczę trochę dłużej.
![]() Aktywność to moje marzenie, czasem mam kilkudniowe 'zrywy' ale szybciutko wracam do normy, przesypiam życie i kompletnie go nie kontroluję. Związane to jest z moim zdrowiem, które szwankuje, ale wszystko można, jeśli się chce. Jak Wy potraficie, jeśli Wam się udało pokonać siebie, to ja też spróbuję. a teraz to idealny czas, bo jestem na 3 dniu dietki, na początek i to dobre. powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2544 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() U mnie dziś 2/20 i zaraz uciekam na laboratoria. Muszę się jeszcze na nie douczyć w drodze. ![]() Wczoraj skończyło się na wykonaniu 14 z 20 zaplanowanych czynności. Dzisiaj ma być więcej. ![]()
#2545 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
nothing is impossible! rozwijam się ![]() czytam edukuję dbam o siebie bloguję http://makingmyworldbetter.blogspot.com/ Edytowane przez janee90 Czas edycji: 2011-04-29 o 07:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2546 |
Raczkowanie
|
William też w porównaniu do lat wcześniejszych nie jest taki fajny
![]() a Harry może ma piękne wnętrze ![]() teraz idę się spotkać z przyjaciółką i po naklejkę na maturę a potem uczyć się i byle by mi się udało. |
![]() ![]() |
![]() |
#2547 |
Raczkowanie
|
długo mnie nie było tutaj, ale to przez święta w domu, swoją drogą bardzo miło mi minęły
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2548 |
Zakorzenienie
|
Witam was wszystkie i pozwolę sobie dołączyć
![]() Dużo planów,z czego robię tylko część,zawsze znajdując sobie wymówki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2549 |
BAN stały
|
jak wam sie podobal slub??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2550 |
Raczkowanie
|
A ja jestem z siebie dumna za wczoraj
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:35.