Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-28, 19:21   #3721
Tanitka
Rozeznanie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez kruczydło Pokaż wiadomość
Jak tam waga po świętach? Mi chyba udało się troszkę przytyć
oddaj z 1kg
Stary 2011-04-28, 21:31   #3722
_Olka_
Raczkowanie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

My po spisaniu protokolu dostaliśmy od ksiedza kartke do spowiedzi: jedna jest w tygodniu w ktorym sie zglosilo chec wziecia slubu a druga tydzien przed slubem.
Moj TZ malo rozgrzeszenia nie dostal;/ trafil na takiego ksiedza.Poniewaz od paru lat ze soba zyjemy i mieszkamy,stwierdzil ze zyjemy w konkubinacie.Mowie Wam jakas masakra.
A za kazdym razem jak szlismy do koscila cos zalatwic, to juz nie mowili co łaska,ttylko od razu ceny i to takie, ze szok! bez obrazy ale dla mnie to jakas mafia!
Co do wagi, schudłam 4 kg! mam nadzieje,ze jeszcze pare zejdzie

Edytowane przez _Olka_
Czas edycji: 2011-04-28 o 21:33
_Olka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 22:17   #3723
moniczkar_
Raczkowanie

Dziękuje Wam, jakoś zaczyna mnie to powoli przerażać A nie orientujecie się gdzie mogę wypożyczyć sztalugę tego typu?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sztaluga.jpg (26,2 KB, 4 załadowań)
moniczkar_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 22:44   #3724
Tenaya24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magda_84 Pokaż wiadomość
pochwal sie na jakie obrączki sie zdecydowaliście
Zdecydowaliśmy się na obrączki klasyczne, z żółtego złota, średniej grubości, okrągłe. Początkowo chcieliśmy bardziej "wybajerzone", ale po przymierzeniu kilku modeli wygrała klasyka jutro idziemy do jubilera, będziemy przetapiać złoto.

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
jak to jest z tym księdzem?? powiedział nam ze mamy najpóźniej 3 miesiące przed ślubem przyjść na spisanie protokołu i co mamy wtedy ze sobą mieć??
My przyszliśmy niecałe 2 miesiące przed i ksiądz nic nie gadał, że za późno ja jako panna z parafii tutejszej nie musiałam niczego brać oprócz dowodu osobistego - chrzest i bierzmowanie było w mojej parafii. Mój tż jest z innej więc potrzebny było oprócz dowodu był akt chrztu z adnotacją o bierzmowaniu i świadectwo, że się uczęszczało na religię. Świstki z usc mieliśmy więc daliśmy ale to można załatwić przed samym ślubem ponoć. Zaświadczenie o naukach i spowiedziach to też przed samym ślubem.
Cytat:
Napisane przez kffiatusheq Pokaż wiadomość
ona11 wcale się nie wyłamiesz- my też mamy Pałacówkę
Nam Żubrówka nie podchodzi zupełnie, za ostra jest .

alonka00 czemu nie zapytacie o to bezpośrednio w Waszej kancelarii ?
My dostaliśmy informacje, że do spisania protokołu potrzebne są:
- dowody osobiste narzeczonych
- św. chrztu (z adnotacją o bierzmowaniu)
- my donosimy jeszcze świadectwo religii (xero lub oryginał do wglądu - może być maturalne np.)
- poświadczenie odbycia nauk przedmałżeńskich
- zaśw. z USC (musi być ważne w dniu ślubu)

Po spisaniu protokołu daje się na zapowiedzi, zapowiedzi są wygłaszane w parafiach obojga narzeczonych (przyszły pan młody dostaje pismo, na którym musi zostać wpisana adnotacja o wygłoszeniu w jego parafii zapowiedzi i braku protestów z tym związanych i wraca z tym do parafii panny młodej).
Jak jest to wszystko skompletowane to w tyg. poprzedzającym ślub narzeczeni udają się do kancelarii i podają dane świadków (imię, nazwisko, adres).
Tak to wygląda u mnie (biorę ślub w swojej parafii).
Sprawa z protokołem i zapowiedziami u nas tak samo wyglądała.
Żubrówka za ostra? To musicie mieć bardzo ale to bardzo delikatne podniebienia moja mama, która wódki nie lubi i dla niej każda jest taka sama, zauważyła różnicę w smaku i stwierdziła, że jest bardzo delikatna i nawet zapijać nie musiała (co się nie zdarza). W ogóle rodzice stwierdzili, że jest dobra, nie jest paląca i bardzo przyjemnie wchodzi tata (a jest specem w tej dziedzinie) stwierdził, że takiej dobrej jeszcze nie pił
Dlatego też dzisiaj bez wahania zaopatrzyliśmy się w 100 butelek za bardzo korzystną cenę. W winko i szampana też, więc mamy problem z głowy
Aaaaaaa! I kupiłam sobie sukieneczkę na drugi dzień. Co prawda u nas nie będzie poprawin, ale w gronie najbliższych w domku też chcę ładnie wyglądać Ciężko było coś znaleźć, bo brzuch i biust rosną mi w zawrotnym tempie i we wszystkim wyglądam jak pulpecik. W tej co kupiłam na szczęście nie

Tenaya24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 09:04   #3725
marioletka
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny!
Mój ślub będzie w sierpniu. Mieszkam obecnie u mojego chłopaka, 40 km pod Lublinem. Sama jestem z Gdyni, także za bardzo się nie orientuję co - gdzie warto załatwiać.
Czy możecie mi polecić jakąś cukiernię pod kątem tortu? Myślę, że w grę wchodzą miasta: Bychawa/Krasnystaw/Lublin/Zamość
Czy cukiernie dowożą te torty, czy samemu trzeba po nie jechać?

I może wiecie, gdzie bym mogła zamówić taki bukiet?

Czytając pooprzednie posty przeraziłam się trochę, że to jest tyle zamieszania, tzn zapowiedzi będą musiały być i tutaj i w Gdyni? Strasznie dużo formalności....
Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg b1.jpg (375,2 KB, 136 załadowań)

Edytowane przez marioletka
Czas edycji: 2011-04-29 o 09:05
marioletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 09:59   #3726
Magda_84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tenaya24 Pokaż wiadomość
Zdecydowaliśmy się na obrączki klasyczne, z żółtego złota, średniej grubości, okrągłe. Początkowo chcieliśmy bardziej "wybajerzone", ale po przymierzeniu kilku modeli wygrała klasyka jutro idziemy do jubilera, będziemy przetapiać złoto.
ja wczoraj oglądałam katalog z apartu i podobają mi się zarówno klasyczne jak i np: łączone żółte i białe złoto. Musimy teraz się wybrać żeby przymierzyć i ostatecznie zdecydować, a robić będziemy u znajomego jubilera

Cytat:
Aaaaaaa! I kupiłam sobie sukieneczkę na drugi dzień. Co prawda u nas nie będzie poprawin, ale w gronie najbliższych w domku też chcę ładnie wyglądać Ciężko było coś znaleźć, bo brzuch i biust rosną mi w zawrotnym tempie i we wszystkim wyglądam jak pulpecik. W tej co kupiłam na szczęście nie
gdzie kupiłaś? i jaką? ja mam komunię 22 maja (jestem chrzestną) i też muszę coś sobie kupić, a zupełnie nie chodzę w sukienkach na co dzień i mam problem

Cytat:
Napisane przez marioletka Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny!
Mój ślub będzie w sierpniu. Mieszkam obecnie u mojego chłopaka, 40 km pod Lublinem. Sama jestem z Gdyni, także za bardzo się nie orientuję co - gdzie warto załatwiać.
Czy możecie mi polecić jakąś cukiernię pod kątem tortu? Myślę, że w grę wchodzą miasta: Bychawa/Krasnystaw/Lublin/Zamość

Czytając pooprzednie posty przeraziłam się trochę, że to jest tyle zamieszania, tzn zapowiedzi będą musiały być i tutaj i w Gdyni? Strasznie dużo formalności....
Pozdrawiam
na wątku polecane były m.in. nina, alicja z nasutowa, tadek (co prawda z mazowieckiego, ale ceny konkurencyjne i dowożą ciasto w cenie), ogólnie chyba dowożą ciasto bez dodatkowych opłat
Magda_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 10:08   #3727
miamore999
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie dziewczyny!

Pozdrawiam
bukiet bardzo oryginalny myślę, że może w pracowni Passja Flora mogli by taki wykonać.
Stary 2011-04-29, 11:47   #3728
ona911
Rozeznanie

Cytat:
Witajcie dziewczyny!

Pozdrawiam
Hej
Ja mogę dodać swoją cukiernię - P. Buchajskiej ze Świdnika. Oni na pewno dowożą wszystko .
A co do kwiaciarni to polecam pracownie florystyczną Futura z Lublina. Sama tam zamawiam dekorację kościoła, sali i bukiety

Razem od...

...a tego dnia...
...powiedzieliśmy sobie Tak ...

ona911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 13:48   #3729
Tanitka
Rozeznanie

dziewczynki pytam o opinie rowniez Was. co sądzicie o tych butkach, będą odpowiednie do sukni??(sukienka nie bedzie miala rozcięcia)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 614-III-ekriv2.jpg (57,1 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1286634584.jpg (39,3 KB, 48 załadowań)
Stary 2011-04-29, 17:50   #3730
kffiatusheq
Raczkowanie

Cytat:
Sprawa z protokołem i zapowiedziami u nas tak samo wyglądała.
Żubrówka za ostra? To musicie mieć bardzo ale to bardzo delikatne podniebienia moja mama, która wódki nie lubi i dla niej każda jest taka sama, zauważyła różnicę w smaku i stwierdziła, że jest bardzo delikatna i nawet zapijać nie musiała (co się nie zdarza). W ogóle rodzice stwierdzili, że jest dobra, nie jest paląca i bardzo przyjemnie wchodzi tata (a jest specem w tej dziedzinie) stwierdził, że takiej dobrej jeszcze nie pił
Dlatego też dzisiaj bez wahania zaopatrzyliśmy się w 100 butelek za bardzo korzystną cenę. W winko i szampana też, więc mamy problem z głowy
Nie wiem, może i mamy takie "podniebienia", każdy ma swoje upodobania

Cytat:
Witajcie dziewczyny!
Mój ślub będzie w sierpniu.
Pozdrawiam
Witamy nową PM-kę
No, trochę tego jest
Cytat:
Napisane przez Tanitka Pokaż wiadomość
dziewczynki pytam o opinie rowniez Was. co sądzicie o tych butkach, będą odpowiednie do sukni??(sukienka nie bedzie miala rozcięcia)
Tanitka, mi się strasznie ta suknia podobała, cudna jest ale przymierzyłam Swoją Jedyną i przepadłam ja bym do Euriell wybrała wysokie szpile w zdecydowanym kolorze. Ale te, które wkleiłaś wyglądają na b.wygodne
kffiatusheq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 18:56   #3731
marioletka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
bukiet bardzo oryginalny myślę, że może w pracowni Passja Flora mogli by taki wykonać.
Cytat:
Napisane przez ona911 Pokaż wiadomość
Hej
A co do kwiaciarni to polecam pracownie florystyczną Futura z Lublina. Sama tam zamawiam dekorację kościoła, sali i bukiety
Co do cukierni, to chyba trzeba by się poumawiać na degustacje... ale przeglądam strony tych kwiaciarni i widzę, że obydwie mają ciekawą ofertę, na tyle ciekawą, że może zrezygnuję z wrzosów Wrzucam co mi wpadło w oko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wiazanki073.jpg (98,9 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wi_zanka%20_lubna%20z%20r__y,frezji,%20hippeastrum,%20anturium%20i%20eustomy%202.jpg (13,6 KB, 31 załadowań)

Stary 2011-04-29, 19:59   #3732
ona911
Rozeznanie

Cytat:
Co do cukierni, to chyba trzeba by się poumawiać na degustacje... ale przeglądam strony tych kwiaciarni i widzę, że obydwie mają ciekawą ofertę, na tyle ciekawą, że może zrezygnuję z wrzosów Wrzucam co mi wpadło w oko
Masz rację co do degustacji od tego trzeba zacząć
Co do kwiaciarni to szczerze polecam umówić się z Panią z Futury i z nią porozmawiać (nawet niezobowiązująco). Ona na pewno Ci fachowo doradzi (tak jak mi)..jaki kształ pasuje do Twojej sukienki itd. Na mnie zrobiła bardzo pozytywne wrażenie, dlatego bez wahania zdecydowałam się na jej pracownię teraz mam głowę spokojną, że wszystko będzie ok Oczywiście zrób rozeznanie...zresztą tak jak i z cukiernią

Razem od...

...a tego dnia...

Stary 2011-04-29, 21:31   #3733
_agatka
Rozeznanie

ona - pokaż koniecznie buty!!!!, statuetka oskara spróbuj na all, albo moze w sklepie z prezentami na głebokiej, w nowym pasazu na pietrze obok sklepu z dekoracjami i na przeciwko sklepu z butami ortopedycznymi

olka - i co planujecie zrobic z tym brakiem rozgrzeszenia?napisz chyba ze uwazasz to za wscibstwo

Tanitka - dla mnie buty sa ok

Marioletka - witaj,
a kiedy bierzecie slub? bo kwestia czy wrzosy beda dostepne wtedy?, jesli juz na teraz to podobny w kształcie bukiet mozna zrobic z tawuły (jest biała), tawułek czy innych kwiatów o podobnym pokroju, tylko trzeba by uzgodnić z kwiaciarką

mam apel do wszystkich poszukiwaczek butów - piszcie jak efekty chodzenia po sklepach, co gdzie dostepne, szczegołnie ivory lub ecru.....

ja kupiłam na all przepiekną suknię na drugi dzień, ale musiałąm odesłać bo była poplamionao czym nie było napisane, a pralnia odmówiła przyjecia kiecki ze względu na poprzyszywane błyskotki
troche mnie ta sytuacja wyprowadziła z równowagi, bo niepotrzebne uzeranie sie ze sprzedawca, mam nadzieje ze teraz bezproblemowo odda kasę...

no i muszę koniecznie dopisać, że bardzo mi sie podobała suknia Kate Middleton, a może inaczej - bardzo dobrze do siebie pasowały, wszystko grało i było piekne

Edytowane przez _agatka
Czas edycji: 2011-04-29 o 22:23
_agatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 22:31   #3734
_Olka_
Raczkowanie

Rozgrzeszenie dostał, ale...obiecał poprawe. Mieszkamy razem , ze wzgledow ekonomicznych nie da sie tego uniknac,nie stac nas na mieszkanie osobno, zwlaszcza ze mieszkamy za granica. Wiadomo, ze przy tym ida rożne sprawy, takze wspolne wspolzycie. Po spowiedzi trzymalismy sie od siebie z" daleka" ale na dluzsza mete nie wytrzymalismy
_Olka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 23:04   #3735
iovaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _agatka Pokaż wiadomość
no i muszę koniecznie dopisać, że bardzo mi sie podobała suknia Kate Middleton, a może inaczej - bardzo dobrze do siebie pasowały, wszystko grało i było piekne
Mi się jej suknia podoba tak średnio - dekolt optycznie pomniejsza jej niewielki biust, ale koronki i welon były śliczne Jak nie lubię trenów, tak ten był bardzo ładny
A ceremonia wzruszająca i piękna, muszę przyznać, warto było obejrzeć
A przecież Kate też jest PM-ką 2011 xD Także ten rok to wyjątkowy rok
iovaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 23:37   #3736
marioletka
Raczkowanie

Cytat:
=

Marioletka - witaj,
a kiedy bierzecie slub? bo kwestia czy wrzosy beda dostepne wtedy?, jesli juz na teraz to podobny w kształcie bukiet mozna zrobic z tawuły (jest biała), tawułek czy innych kwiatów o podobnym pokroju, tylko trzeba by uzgodnić z kwiaciarką
6 sierpnia - a najśmieszniejsze jest to, że będzie to pierwsze wesele, na jakim będę
wrzosy mi się podobają, ale to właśnie zależy od tego, na jaką sukienkę się w końcu zdecyduję na pewno bukiecik będzie w miarę prosty..

Co do Kate Middleton - mi się bardzo podobała jej suknia, prosta, klasyczna i piękna. Jednak moim zdaniem ten biały welon trochę gryzł się z kolorem sukienki..

Stary 2011-04-30, 09:18   #3737
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Olka_ Pokaż wiadomość
Rozgrzeszenie dostał, ale...obiecał poprawe. Mieszkamy razem , ze wzgledow ekonomicznych nie da sie tego uniknac,nie stac nas na mieszkanie osobno, zwlaszcza ze mieszkamy za granica. Wiadomo, ze przy tym ida rożne sprawy, takze wspolne wspolzycie. Po spowiedzi trzymalismy sie od siebie z" daleka" ale na dluzsza mete nie wytrzymalismy
A to nie jest tak, że jak się mieszka razem, to obowiązuje jedna spowiedź? tylko ta przed ślubem?? Ja też mieszkam ze swoim Narzeczonym i o rozgrzeszeniu teraz można tylko pomarzyć...ale widać każdy ksiądz ma inny pogląd na te sprawy.
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 09:22   #3738
nimportequoi
Raczkowanie

Jak mieszkacie razem to jest jedna spowiedź, tylko przed ślubem. My rozmawialiśmy z księdzem i tak nam powiedział.

A teraz opuszczam Was i jadę się czesać, malować, dziś mój BIG DAY
nimportequoi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 09:32   #3739
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nimportequoi Pokaż wiadomość
Jak mieszkacie razem to jest jedna spowiedź, tylko przed ślubem. My rozmawialiśmy z księdzem i tak nam powiedział.

A teraz opuszczam Was i jadę się czesać, malować, dziś mój BIG DAY
Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło tak, jak sobie wymarzyłaś
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 10:10   #3740
Ashyshqa
Zakorzenienie

Moni_ka.g i Nimporteqoi To już dziś! Dziewczyny, przyjmijcie w tym wyjątkowym dniu najszczersze życzenia, aby to co się dziś między Wami, a Waszymi TŻtami wydarzy było słodką pieczęcią na całe życie, żeby był początkiem wspaniałej wspólnej drogi I oczywiście (jako, że wiemy ile Was przygotowania do tego dnia kosztowały) - aby wszystko udało się tak jak chciałyście, albo jeszcze lepiej, a jeśli przydarzą się wpadki to witajcie je z uśmiechem i nic się nie przejmujcie! Będzie co wspominać! Powodzenia! : roza::r oza::ro za::roz a::roza : : roza::r oza::ro za:
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 10:27   #3741
jagodzia133
Zakorzenienie

Dziewczynom dzisiaj ślubującym życzę wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 10:42   #3742
kruczydło
Raczkowanie

Dziś aż dwie z nas ślubują!

Monika i Nimportequoi - życzę wam wszystkiego najlepszego, oby cały ten dzień przebiegł dla was cudownie, tak jak sobie zaplanowałyście. Niech to szczęście z dzisiejszego dnia w każdym następnym będzie już tylko większe, i niech wasza miłość z TŻtami rośnie każdego dnia! I niech wasi goście jeszcze długo wspominają wasze piękne śluby i udane wesela

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
oddaj z 1kg
Nie oddam bo przytyłam chyba z 1kg

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

A widziałyście to?

http://www.youtube.com/watch?v=3rmVfTuNVJQ
kruczydło jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 10:47   #3743
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Buty bardzo mi się podobają. Gdzie je można kupić?

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 10:55   #3744
kruczydło
Raczkowanie

Cytat:
Moim zdaniem są śliczne i bardzo pasują do sukni
kruczydło jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 12:58   #3745
Lotta_
Raczkowanie

Monika i Nimportequoi, życzę Wam, żeby ten dzień był taki jak sobie wymarzyłyście, a każdy następny niósł szczęście i radość z dzielenia wspólnych chwil z Waszymi Mężami

Tanitka - buty śliczne, tylko zastanawiam się czy są w takim samym odcieniu jak suknia, bo na zdjęciu wyglądają na dużo ciemniejsze?

Jeśli chodzi o ślubny image Kate - bardzo spójny, suknia podkreślająca walory sylwetki, moim zdaniem elegancko i klasycznie. I miała bukiet z moich ulubionych konwalii. Szkoda, że w sierpniu już ich nie będzie, bo dodałabym do mojego bukietu jakieś konwaliowe elementy.

Dziewczyny, życzę Wam udanego weekendu majowego? Jak spędzacie te dni?
Lotta_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 14:47   #3746
kffiatusheq
Raczkowanie

Wszystkiego najlepszego dla dziewczyn ślubujących dzisiaj - to już za chwilę
Ja jestem urzeczona suknią Royal Highness (bo to już nie Kate ). Doskonałe wyczucie, znajomość atutów własnej sylwetki, trendów, stylu - ale z tego jest znana.

Edytowane przez kffiatusheq
Czas edycji: 2011-04-30 o 14:48
Stary 2011-04-30, 15:26   #3747
ona911
Rozeznanie

Monika i Nimportequoi z całego serducha życzę Wam wszystkiego co najlepsze na wspólnej drodze życia 3mam kciuki, żeby wszystko poszło po Waszej myśli i czekamy na relacje

Cytat:
Napisane przez _agatka Pokaż wiadomość
ona - pokaż koniecznie buty!!!!, statuetka oskara spróbuj na all, albo moze w sklepie z prezentami na głebokiej, w nowym pasazu na pietrze obok sklepu z dekoracjami i na przeciwko sklepu z butami ortopedycznymi
Dzięki za podpowiedź na pewno się tam wybiorę jak będę w PL..a co do allegro to są tylko plastikowe :/ no nic będę szukała, a jak nie znajdę to wymyślę coś innego
A oto moje butki już ma je w domciu uwielbiam je i podwyższyłam się o 11.5 cm czyli na ślubie będę miała 181,5 ..pewnie napiszecie, że strasznie wysokie..ale są bardzo wygodne i mają wszyte poduszeczki pod palcami pod skórą więc już w ogole super
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 28042011010.jpg (70,3 KB, 74 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 28042011012.jpg (87,4 KB, 55 załadowań)

Razem od...

...a tego dnia...

Stary 2011-04-30, 16:25   #3748
kffiatusheq
Raczkowanie

Cytat:
Monika i Nimportequoi z całego serducha życzę Wam wszystkiego co najlepsze na wspólnej drodze życia 3mam kciuki, żeby wszystko poszło po Waszej myśli i czekamy na relacje

Dzięki za podpowiedź na pewno się tam wybiorę jak będę w PL..a co do allegro to są tylko plastikowe :/ no nic będę szukała, a jak nie znajdę to wymyślę coś innego
A oto moje butki już ma je w domciu uwielbiam je i podwyższyłam się o 11.5 cm czyli na ślubie będę miała 181,5 ..pewnie napiszecie, że strasznie wysokie..ale są bardzo wygodne i mają wszyte poduszeczki pod palcami pod skórą więc już w ogole super
ona11 i tu też jesteśmy zgodne - ja jedynie takie wysokie z tzw. ukrytą platformą biorę pod uwagę Muszę je tylko zamówić, bo nie było "mojego" modelu w moim rozmiarze, ale jak mierzyłam (pełna obaw czy to nie szaleństwo z tym obcasem) to byłam w szoku, jakie są wygodne - właśnie przez te poduszeczki o których piszesz. Narobiłaś mi smaku, pędzę w tym tyg. je zamówić
Stary 2011-04-30, 17:09   #3749
marioletka
Raczkowanie

Cytat:
Naprawdę piękne! Baaaardzo mi się podobają To z jakiejś ślubnej kolekcji?
Ja jakoś nie trafiłam na ładne ślubne buty i mam zamiar kupić po prostu eleganckie wieczorowe - srebrne albo w pudrowym różu, ale niestety dla mnie 10 cm obcas to max, bo między mną i moim TZ jest raptem 7-8 cm różnicy i nie chcę wyglądać jak olbrzymka

Stary 2011-04-30, 17:28   #3750
ona911
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kffiatusheq Pokaż wiadomość
ona11 i tu też jesteśmy zgodne - ja jedynie takie wysokie z tzw. ukrytą platformą biorę pod uwagę Muszę je tylko zamówić, bo nie było "mojego" modelu w moim rozmiarze, ale jak mierzyłam (pełna obaw czy to nie szaleństwo z tym obcasem) to byłam w szoku, jakie są wygodne - właśnie przez te poduszeczki o których piszesz. Narobiłaś mi smaku, pędzę w tym tyg. je zamówić
Platforma baaardzo dużo daje także śmigaj zamawiać i pochwal się jak już będziesz miała

Cytat:
Naprawdę piękne! Baaaardzo mi się podobają To z jakiejś ślubnej kolekcji?
Ja jakoś nie trafiłam na ładne ślubne buty i mam zamiar kupić po prostu eleganckie wieczorowe - srebrne albo w pudrowym różu, ale niestety dla mnie 10 cm obcas to max, bo między mną i moim TZ jest raptem 7-8 cm różnicy i nie chcę wyglądać jak olbrzymka
Dziękuję Dużo firm robi normalne buty i do tego kilka par butów ślubnych czy wieczorowych. Ja uwielbiam buty Dune ale oni mają jeszcze wyższe od moich albo z odkrytymi palcami co u mnie nie wchodziło w grę..bo po pierwsze nie lubię..po drugie nawet przez mała dziurkę wychodzi mi pół stopy a po trzecie co druga osoba mi powtarza, że do takiej sukni to nieelegancko (ale oczywiście jak kto lubi i wiem, że to trochę staromodne podejście)..ja po prostu lepiej się czuje z zakrytymi

Razem od...

...a tego dnia...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości