Krakowianki po dziesięciokroć ;) - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-29, 14:02   #4771
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself
Dot.: Krakowianki po dziesięciokroć ;)

Mnie się ogółem książęca para nie podoba. Kate jest ładna, ale nie mój typ (nie, żebym gustowała w dziewczynach ), po prostu uważam, że wygląda mocno staro jak na swój wiek.

Sukienka ładna, ale nie ma wielkiego WOW, zwłaszcza środek (wycięcie na biust i jak sam biust wyglądał w sukni) - mogła wybrać lepiej. Zwłaszcza, że welonka wyglądała, jakby miała czepek na głowie

Makijaż i włosy na plus - chociaż włosy nosi takie na co dzień, też się mogła bardziej postarać

A Victoria Beckham ma już słodki brzuszek

Oglądałam live stream w pracy na youtube z koleżanką

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 14:09   #4772
sabbra
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Bo żelazo w tabletkach psuje zęby, niestety. Kardiolożka mi je przepisała, ostrzegając, że mogę mieć problemy z uzębieniem. No i miałam, potworne :| Nie wyrabiałam z chodzeniem do dentysty. Ale może u Ciebie będzie inaczej; ja byłam załamana i zrezygnowałam z tabletek na rzecz pietruszki jedzonej w całości
.
Ale w jaki sposób? Przecież trafia do żołądka, tam sie rozkłada, to jak moze psuc zęby... Hm, muszę swojej dentystki zapytać. W ulotce nie ma takiej informacji.
sabbra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 14:10   #4773

Moim zdaniem Kate jest bardzo ładna. Piękna kobieta, chociaż wydaje mi się, że makijaż ją trochę postarza. I tak się zastanawiam, czy poprosiła makijażystów o swój codzienny make-up, bo też miała eyeliner Trochę to ciężko wygląda przy tak delikatnej sukni.
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 14:11   #4774
granatowo
Zadomowienie

Cytat:
A na mnie robi, bo mam słabość do monarchii. Gdyby Polska byłaby bogatszym krajem, z przyjemnością widziałabym u nas króla i królową. Ok., nie wymagam, żebym ja była królową, chociaż, gdyby się dało...
Ja też! Wolałabym konserwatywną, ale trzymającą wysoki poziom elokwencji rodzinę królewską niż tę sięgającą coraz częściej dna (np. spoty reklamowe) walkę o prezydencką władzę

Czekam jeszcze na ten pierwszy oficjalny pocałunek i wyłączam TV, bo korzenie tu zapuszczę
Stary 2011-04-29, 14:14   #4775

Cytat:
Napisane przez sabbra Pokaż wiadomość
Ale w jaki sposób? Przecież trafia do żołądka, tam sie rozkłada, to jak moze psuc zęby... Hm, muszę swojej dentystki zapytać. W ulotce nie ma takiej informacji.
Zapytaj, w końcu stomatolog będzie najlepiej wiedzieć

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
Napisane przez granatowo Pokaż wiadomość

Czekam jeszcze na ten pierwszy oficjalny pocałunek i wyłączam TV, bo korzenie tu zapuszczę
Ja również
Stary 2011-04-29, 14:14   #4776
granatowo
Zadomowienie

Cytat:
Moim zdaniem Kate jest bardzo ładna. Piękna kobieta, chociaż wydaje mi się, że makijaż ją trochę postarza. I tak się zastanawiam, czy poprosiła makijażystów o swój codzienny make-up, bo też miała eyeliner Trochę to ciężko wygląda przy tak delikatnej sukni.

Cytat:
Napisane przez Trustmyself
Mnie się ogółem książęca para nie podoba. Kate jest ładna, ale nie mój typ (nie, żebym gustowała w dziewczynach ), po prostu uważam, że wygląda mocno staro jak na swój wiek.
Moim zdaniem ona ma taki typ urody, po którym długo nie widać upływających lat. Za 20 lat nadal będzie błyszczeć i to nie za zasługą operacji plastycznych a dobrych genów (jej matka super dziś wyglądała)
Stary 2011-04-29, 14:39   #4777
sabbra
Rozeznanie

Ville, a wiesz czemu książę William zdecydował o nienoszeniu obrączki?
sabbra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 14:46   #4778

Wg komentatorów - nie lubi biżuterii i woli nosić sygnet związany z monarchią.

Uff, obejrzałam, będę opowiadać wnukom na obiedzie za 50 lat.
Stary 2011-04-29, 15:02   #4779
baajeczna2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
baja pewnie że w innym, u mnie parafii w rodzinnej miejscowości wykluczone!!! nawet z uwagi na fakt że mi się polichromia nie podoba!!!
hard, Ty generalnie jesteś na przekór wszystkiemu co się rusza i jak tak piszesz, to wg mnie idealnie pasuje Ci Twój wizażowy nick

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
ona jest o rok starsza od W., tak? coś mi się obiło o uszy

"pocałunek na balkonie" był słaby. sama jestem przeciwna całowaniu się pod publikę, no ale.. bajki są romantyczne

the less you care, the happier you are.
baajeczna2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 15:03   #4780
gg22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
gg22 - i wiśnie, i alkohol
akurat po Tobie to mnie to nie dziwi
Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
1.jejuu jakim cudem znacie imiona tych wszystkich królewskich?

2.gg - bo mnie nastraszyli, że dwa tyg. zwolnienia, że będę nie do życia, że jak będę mieć infekcję to to, a jak coś to to...itp.
1.ja też się dziwię!

2.ja i tak mam taką wizję:/

Cytat:
Napisane przez ecrulo Pokaż wiadomość
Drugie miejsce w Szał ciał
brawo!!!!!! strasznie się cieszę, należało Ci się i gratuluję wygranej

Cytat:
Napisane przez baajeczna2 Pokaż wiadomość
już widziałam. ubrała się jak na pogrzeb.
a widziałyście Beatrycze i Eugenie? http://www.flickr.com/photos/british...4994/lightbox/ ?
co za koszmar......

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
Ostatnio próbowałam go użyć pod oczami ale nawet w połączeniu z kremem pod oczy strasznie mnie wysusza i jest widoczny. Kupiłam sobie ten korektor z nowości Essence, muszę go sprawdzić
ja się w nim zakochałam od pierwszego użycia, jest rewelacyjny.
a może spróbuj 5kolorowego korektora z Catrice, Ax mi go poleciła i różowy w połączeniu z beżowym dość zadowalająco kryje sińce, o ten:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...er.html&next=1

Cytat:

A Victoria Beckham ma już słodki brzuszek
to ona jest w ciąży? ja to w ogóle takich newsów nie śledzę

rozumiem szum wokół tego ślubu, bo to w końcu para książęca i bla bla bla, ale jak dla mnie jest to mocno przesadzone.
I mimo wychowania na kopciuszkach i śpiących królewnach książe mi się nie marzy, a już na pewno jakbym miała wybór to nie chciałabym być na miejscu Kate. Dla mnie zajęcie takiego stanowiska, wejście w taką rodzinę to żadna nobilitacja, ale zaprzedanie swojego życia, a raczej jego utrata. straszne.
Poza tym ani jedno ani drugie mi się nie podoba. Kate rzeczywiście wygląda dość staro, nie jest brzydką dziewczyną, ale mnie jej uroda nie olśniewa.
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 15:11   #4781
cholernarejestracja
Copyraptor

Omg, wróciłam, a tu na każdym wątku który śledzę się rajcują ślubem Mdłości mam, jak muszę iść na jakiś ślub w rodzinie, chyba by mi musieli dopłacić, żebym to chciała w telewizji jeszcze oglądać
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 15:23   #4782
kasiencja
Pani Buka

hahah, ja tu byłam zaaferowana rejestracją na zajęcia (która i tak będzie dopiero od jutra, bo USOS jeszcze nie odblokowany), potem pojechałam na zakupy bo lodówka pusta i żadnego ślubu nie oglądałam tylko teraz na foto zerknęłam.

a propos rejestracji, Cholerka, Rejected, polecicie jakieś kursy, jakieś odradzicie? bo nie ukrywam że najbardziej mi się podobają te związane z mediami, reklamą i kulturą

Cytat:
Mhm nie mam pod ręką zestawienia, więc nie pamiętam z kim rozbierałaś, ale opcje są dwie: albo u kasiencji albo u mmmmm.
u mnie na pewno nie prędzej u M-ki albo Oli Gie.

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
a ja wczoraj kupiłam z tej limitowanki poczwórny- beż, zieleń, fiolet i szary/czarny, ale jeszcze nie wypróbowałam. A Ty kupiłaś ten w pudełeczku? bo ja właśnie taki chciałam, ale go nie było
no taki w pudełeczku wydaje się strasznie trwały i ładnie połyskuje, ale niestety ani w Kazimierzu, ani w Bonarce w Douglasie już pędzelków nie było więc chyba kupię ten z Inglota albo co...

Cytat:
Właśnie u nas jest lepiej, chociaż ślub jest spokojny Oczywiście wpływ amerykańskich filmów na mnie jest, więc zawsze sobie wyobrażam, że ktoś otwiera drzwi do kościoła i krzyczy "stop" albo coś równie dramatycznego
no tak, coś w tym jest, chociaż ja w ogóle na ślubach nie bywam, bo nie mam do kogo póki co.
a sukienka Kate mi się podoba. ładna, skromna, nie wygląda jak beza

Cytat:
jejuu jakim cudem znacie imiona tych wszystkich królewskich?
ja podczytuję u babci Życie na Gorąco

Cytat:
już widziałam. ubrała się jak na pogrzeb.
a widziałyście Beatrycze i Eugenie? http://www.flickr.com/photos/british...4994/lightbox/ ?
ale okropieństwo

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 15:31   #4783
cholernarejestracja
Copyraptor

Lubię reklamę i marketing, podstawy psychologii reklamy dość ciekawe, ale nudnawe też bywają. Wprowadzenie do psychologii mediów to tragedia, uciekać, chyba, że Ci się później ma do czegoś przydać.

Reklama dzieci i młodzieży była całkiem spoko, jeżeli Cię to interesuje.

Placebo jest rewelka robię też positive psychology, jest całkiem fajne, ale też bywa nudnawo, no i angielski lepiej znać bardzo dobrze
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 15:37   #4784
gg22
Zakorzenienie

popadało i jakie zimno od razu! brrrr

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
no taki w pudełeczku wydaje się strasznie trwały i ładnie połyskuje, ale niestety ani w Kazimierzu, ani w Bonarce w Douglasie już pędzelków nie było więc chyba kupię ten z Inglota albo co...
a mnie babka w drogerii na długiej powiedziała, że one nie są w regularnej sprzedaży i ich nie mają i lipa:/ nie chce mi się lecieć do kazimierz zwłaszcza że pewnie już ich nie ma
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 15:52   #4785
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Otóż, granatowo - jak dla mnie (i nie tylko dla mnie) ona wygląda na sporo więcej lat niż ma Nie wiem, jak to będzie za kilkanaście lat... Ja mam taki typ urody i po mnie nie widać wieku, mam nadzieję, że ta tendencja się utrzyma

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

Stary 2011-04-29, 16:01   #4786
Malla
Nie depcze krokusów

Nie wygląda staro? Jest rok starsza ode mnie. Popatrzcie na mnie i na nią. I na mnie.
Stary 2011-04-29, 16:06   #4787
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

No i jestem pod wrażeniem, jak szybko uaktualnili informacje na wikipedii

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

Stary 2011-04-29, 16:33   #4788
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
A na mnie robi, bo mam słabość do monarchii. Gdyby Polska byłaby bogatszym krajem, z przyjemnością widziałabym u nas króla i królową. Ok., nie wymagam, żebym ja była królową, chociaż, gdyby się dało...
Ale bardziej podobał mi się, chociaż nie oglądałam całego, ślub księżniczki Wiktorii ze Szwecji, bo było mniej szumu.
A ja mam słabość do Wielkiej Brytanii zresztą wyspowa monarchia jest absolutnie fantastyczna, to ma naprawdę niepowtarzalny urok!

Cytat:
ja się w nim zakochałam od pierwszego użycia, jest rewelacyjny.
a może spróbuj 5kolorowego korektora z Catrice, Ax mi go poleciła i różowy w połączeniu z beżowym dość zadowalająco kryje sińce, o ten:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...er.html&next=1
Dzięki popracuję jeszcze z dermacolem i tym essence'owym

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
u mnie na pewno nie prędzej u M-ki albo Oli Gie.
Ja mam tylko swoje maski

Mnie się podobała suknia Kate, bardzo pasowała do jej figury, ładna, skromna, a nie jakaś mega strojna, czego spodziewali się ludzie przyrównujący jej potencjalną kreację do ślubnego stroju Diany. Śliczne koronkowe rękawki Makijaż faktycznie trochę za ostry i w ogóle jak dla mnie wyglądała bardzo ładnie, ale faktycznie dość zwyczajnie, w sumie na codzień ma takie włosy i make up I zgodzę się z trust, że welon był jak czepek Niemniej jednak było w całej tej ceremonii coś magicznego, cała ta otoczka, mundury, rodzina królewska, kapelusze (poza tym Beatrycze )... Miło mi się to oglądało, bez żadnych podtekstów o Kopciuszku

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 17:15   #4789
mmmmmm
Zakorzenienie

Cześć
Wiadomości zakupowe:
- jak ktoś się wybiera do TBS po grzebień to się nie wybierać - nie ma
- G. Kazimierz - są te wasze eyelinery z Essence i magnes
- SP - na Ziaję rebuild jest 15% zniżki

Ej, nie pocytowały się pierwsze wiadomości
Shiru możliwe całkiem, że ja ją mam Musze sprawdzieć bo odkąd przyniosłam je od Mju to leżą zapakowane w reklamówce

Villedziwne tym plackiem bo u mnie też się tak mówi a jestem z Małopolskiego. I jeszscze o ile je się też "ciasto" to piecze się raczej "placki"

Cytat:
aja ślubu nie ogladam
k.... zapomniałam wczoraj odebrać moją BUKE z cupcake
Dobre są te cupcaki?

Cytat:
[/COLOR]Zawsze mnie przerażała ta formuła "jeżeli zna ktoś przeszkody..." - na miejscu panny młodej padłabym ze strachu. Dobrze, że u nas tak nie ma
A myślisz, że panu młodemu byłoby łatwiej?

Cytat:
ville u nas się przeszkody podaje po tym jak zostaną ogłoszone zapowiedzi, ksiądz zawsze mówi formułkę"dnia tego i tego pai i pani ... biorą ślub jeśli ktoś zna przeszkody niech je zgłosi do kancelary parafialnej"
U mnie nie czyta Tylko w gablocie wiesza kto i z kim.

Cytat:
a to taki całoroczny? uwielbiam wesołe miasteczka!!!!
pamiętam jak było w Krk, to co Ty opisywałaś. Poszłam na nie z P. na jak największą i najbardziej kręcącą się machinę to ja śmiałam się do rozpuchu i machałam rękami, a P. z zamkniętymi oczami krzyczał " będę już grzeczny tylko proszę postawcie mnie!". do tej pory się z niego śmieje
To całoroczne, duże To przejezdne to przy nim pikus

Cytat:
Właśnie u nas jest lepiej, chociaż ślub jest spokojny Oczywiście wpływ amerykańskich filmów na mnie jest, więc zawsze sobie wyobrażam, że ktoś otwiera drzwi do kościoła i krzyczy "stop" albo coś równie dramatycznego [COLOR="Silver"]
Jak w liceum powiedziałam przy K., że uważam, że uciekanie z kościoła jest bardzo romantyczne to spojrzał na mnie jakbym z drzewa spadła

Cytat:
Napisane przez ecrulo Pokaż wiadomość
Drugie miejsce w Szał ciał
gratulacje
Należy Ci się
Ja podobnie jak Ola podczytywałam, oceniłam ale nie miałam jakoś czasu napisać

Cytat:
Ale jeżeli ona kiedykolwiek śniła o historii Kopciuszka - wow, no cóż, spełniło się. I to tak spektakularnie. Nie wyobrażam sobie - jeszcze! - mieć spełnione jakieś moje główne marzenie.
Taki Kopciuszek to to nie był, aż takie bajki się nie zdarzają niestety...

Cytat:
Ślub jest naprawdę super, jestem pod wrażeniem relacji w tvp1
Ja też chcę zobaczyć
Można gdzieś?

Cytat:
będziesz brała ślub w innym kościele i już ;p
Ale zapowiedzi i tak będą u niej

Cytat:
Tez uważam, że jest ładna, chociaż tak jak pisze Trust trochę staro wygląda...
Stary 2011-04-29, 19:26   #4790
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
a może spróbuj 5kolorowego korektora z Catrice.
Mam, fajny jest
Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Omg, wróciłam, a tu na każdym wątku który śledzę się rajcują ślubem Mdłości mam, jak muszę iść na jakiś ślub w rodzinie, chyba by mi musieli dopłacić, żebym to chciała w telewizji jeszcze oglądać

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Nie wygląda staro? Jest rok starsza ode mnie. Popatrzcie na mnie i na nią. I na mnie.
I na mnie.
Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Właśnie mi tż powiedział
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 19:33   #4791
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie mi tż powiedział
Ale w przyszłym tygodniu mają być

Któraś szukała balsamów St.Ives?
Stary 2011-04-29, 19:42   #4792
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Ale w przyszłym tygodniu mają być
W czwartek. Ale to oznacza, że znów będę musiała urabiać tż
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 20:23   #4793
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Zaopatrzyłam się w 5 par butów Jedne wypasione na szpilce z zamkami , jedne rzymianki, jedne balerinki, koralowe espadryle na koturnie i klapko-japonki

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

Stary 2011-04-29, 20:33   #4794
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć
Wiadomości zakupowe:
- G. Kazimierz - są te wasze eyelinery z Essence i magnes
- SP - na Ziaję rebuild jest 15% zniżki
(...)
Ja też chcę zobaczyć
Można gdzieś?
O, a właśnie chciałam kupić jakąś Ziaję Rebuild, także dzięki za informację polecacie coś z tej serii?
A jak ktoś chce magnes to zgłosić się do mnie, a nie kupować nowy, bo na moich paznokciach nie działa

Fragmenty ślubu sobie podejrzyj tu: http://www.youtube.com/user/TheRoyalChannel

Ineso, nie wiem, czy zauważyłaś moje wcześniejsze pytanie o ten tonik na cienie. Tego się używa jak zwykłego toniku tylko na okolice oczu i to działa? Bez żadnych kremów itd?

Tak właśnie.
Stary 2011-04-29, 20:41   #4795
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Zaopatrzyłam się w 5 par butów Jedne wypasione na szpilce z zamkami , jedne rzymianki, jedne balerinki, koralowe espadryle na koturnie i klapko-japonki
Gdzie się tak obkupiłaś? Pokaż buty

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 20:46   #4796
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Gdzie się tak obkupiłaś? Pokaż buty
U szewców Jedne buty mam tylko w domu (klapko-japonki), na pozostałe 4 pary muszę czekać, aż zrobią mój rozmiar i wybrany kolor

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

Stary 2011-04-29, 20:48   #4797
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
U szewców Jedne buty mam tylko w domu (klapko-japonki), na pozostałe 4 pary muszę czekać, aż zrobią mój rozmiar i wybrany kolor
A to robisz na zamówienie? Jak to wychodzi cenowo? Pokazujesz na zdjęciu u szewca jakie butki chcesz i on zrobi?

Stary 2011-04-29, 20:51   #4798
ola_gie
Zakorzenienie

Jojla! Mam Twoje legginsy

Tak właśnie.
Stary 2011-04-29, 20:53   #4799
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Jojla! Mam Twoje legginsy

Kurcze zaraz im stuknie roczek Może bym w końcu odebrała

Stary 2011-04-29, 20:56   #4800
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
A to robisz na zamówienie? Jak to wychodzi cenowo? Pokazujesz na zdjęciu u szewca jakie butki chcesz i on zrobi?
Nie, mam swoich znajomych szewców i jeżdżę do nich, jak mi się spodobają jakieś buty, które robią to im mówię A cenowo niestety nie mogę powiedzieć Ale taniej niż w sklepach

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości