|
|
#1891 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Cytat:
2-3 plastry sera ¿ó³tego? ![]() sama kiedy¶ komentowa³am Twój jad³ospis i jest coraz gorzej. Lady1000, taak, lody by³y pyszne, w ogóle wszystkie takie karmelowo-waniliowo-kokosowo-orzechowe to moje smaki s±. i mia³y tak± cukrow± skorupkê. planowa³am dzi¶ na kolacjê kromkê ale wyskoczyli¶my do knajpy rybnej, wiêc znowu bêdzie bez wêgli. U. 1¶n - dwie du¿e ³y¿ki ( nie wiem z ilu jajek bo by³a robiona na parê osób ) jajecznicy z szynk±, kromka ¿ytniego ze s³onecznikiem na pó³ z serem ¿ó³tym i pomidorem, mozzarell± i pomidorem. du¿a gar¶æ pra¿onych migda³ów, kawa z mlekiem. 2¶n - trzy du¿e ga³ki lodów - tiramisu, kinderkowy i karmelowy. obiad - sa³atka z tuñczykiem - pomidor, sa³ata, cebula, tuñczyk oliwki. taka miska, ¶rednia. kolacja - mia³a byæ ca³a grillowana ryba - okaza³a siê gorzka , wiêc - ca³y grillowany kalmar + trochê panierowanych owoców morza od taty. wiem, biedne drugie ¶niadanie, ale nie bêdê na pla¿ê za sob± ci±gn±æ torby z jedzeniem jeszcze na plecach.
http://www.alezdrowe.eu/ https://www.facebook.com/alezdrowe.eu?fref=ts zapraszam ; ) Edytowane przez pozytywna-wariatka Czas edycji: 2011-04-28 o 21:54 |
|
|
|
|
#1892 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
a co jest z³ego w serze?????????
|
|
|
|
#1893 |
|
Zadomowienie
|
|
#1894 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 859
|
|
|
|
|
#1895 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pocieszê Ciê, rok temu przed matur± siedzia³am na ty³ku ca³ymi dniami i wcina³am czekoladê przy nauce a spodnie i tak spada³y - stres. ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
|
|
#1896 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 859
|
utrzymanie
ocenicie? ![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- nic z³ego w serze! chodzi³o mi o to, ¿e 2-3 plastry sera to ¿aden posi³ek, a takowy stanowi u Irish. [/QUOTE]ok ..teraz kumam
|
|
|
|
#1897 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 731
|
Cytat:
ok ..teraz kumam [/QUOTE]Kurde co mam dodaæ no pysznie/lu¼no. Zazdroszczê
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 040
|
Dziewczyny, proszê dorad¼cie mi, czy mo¿e byæ taki jad³ospis na jutro:
¦: jajecznica z 3 jaj, kie³baska+ cebulka, 2¶: banan O: pier¶ z kurczaka i warzywa na parze, pó³ torebki br±zowego ry¿u P: jab³ko K: 2 jaja gotowane, kulka mozarelli Pewnie jaj za du¿o... Muszê czê¶ciej zagl±daæ na ten w±tek
|
|
#1899 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 370
|
Cytat:
Spróbujê te suszone owoce, mam ich w domu pe³no, bo rodzice uwielbiaj± .
|
|
|
|
|
#1900 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
ma³o wêgli II ¶niadanie i podwieczorek bardzo ma³e brak NNKT da³abym wiêcej bia³ka i wêgli z³o¿onych a co do bananów, owoców na podwieczorek i mozzarelli - obserwuj swój organizm, bo niektórym utrudnia to chudniêcie, a innym nie. to indywidualna kwestia. |
|
|
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 040
|
Dziêki wielkie za obszern± ocenê
Moj± dietê mo¿na okre¶liæ mianem "dryfuj±cej", wracam po d³uuugim ob¿arstwie i kilkoma kg prosto z efektu jojo Zjem jab³ko na 2¶, banana zostawiê dla Mê¿a , obiecujê te¿ co¶ dodaæ do tego 2¶
|
|
#1902 | ||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 108
|
Cytat:
Smacznie i zdrowo. Jak na brak apetytu jest nie¿le ![]() ---------- Dopisano o 06:01 ---------- Poprzedni post napisano o 05:51 ---------- Cytat:
Mojeee Uuuu: I. owsianka z mlekiem sojowym, suszon± ¿urawin±, rodzynkami, morelami, ciemnym winogronem; zielona herbata II. 2 kromki razowca z bekonem wêdzonym, sa³at± lodow±, ogórkiem i rzodkiewk±; jab³ko obrane ze skórki (obesch³o )III. m³ode ziemniaki z suszonym koprem, jajko sadzone; surówka z pomidora, ogórka, sa³aty, rzodkiewki i oliwy lód ¶nie¿ka kakaowa i ból brzucha IV. parówka wiedeñskie z æwik³±, 2 kromki razowca z rzodkiewk±; zielona herbata 1,5 l wody z jodem I ?
|
|
|
#1903 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 464
|
hej;***
Dziewczyny moze wy mi cos poradzicie. Moja waga oscyluje w granicach 44-45 kg na 160. Wczoraj dostalam okres , naturalny po 10 miesiacach. Bardzo mnie to zaskoczylo poniewaz dalej nie uzywam masla, nie smaze ... czy to mozliwe,ze okres wrocil po sloneczniku, migdalach i makrelach? Innych zrodel NNKT sobie nie przypominam, no chyba,ze 3 porcje salatki z majonezem Omega3 w swieta.... Skoro odzyskalam okres przy tej wadze sama bo nie musze tyc? dzieki ;**
|
|
|
|
#1904 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 370
|
P:
¦niadanie: 1.5 szklanki mleka 2% (takie siê pije u mnie w domu), 7-8 ³y¿ek p³atków cheerios i cornflakes; pasek czekolady milka z bakaliami i rodzynkami; banan 2 ¦niadanie /szko³a/: serek wiejski, du¿e jab³ko, kubu¶ marchewkowo-malinowy, 2 shoko bonsy Obiad: 1.5 miski fasoli w sosie pomidorowym, sa³atka domowa z papryki, pomidorów, kapusty pekiñskiej, cebuli etc z sosem winegret Deser: kinder pingui Podwieczorek: 4 kulki lodów /znowu na mie¶cie/ Kolacja: wielka bu³a z mas³em, sa³at±, kie³kami, ogórkiem, papryk± i serem ¿ó³tym Po: kakao Dopiero w ¶rodê u pani psycholog i psychiatry dowiem siê czy tyjê na takim jad³ospisie, jak nie bardzo to znowu cos dodam
|
|
|
|
#1905 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ogólnie bardzo ³adnie zastanawiam siê tylko, czy kiedykolwiek przekonasz siê do podwieczorków?... ![]() orzeszki by siê przyda³y, chocia¿ generalnie zdrowych t³uszczy nie brakuje Cytat:
generalnie ok sporo s³odyczy, ale jeste¶ na P - mo¿esz sobie pozwalaæ, je¿eli nie dzia³a to jako¶ negatywnie na Twoje zdrowie doda³abym trochê zdrowych t³uszczy, jakie¶ orzeszki/pestki |
||
|
|
|
#1906 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 83
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1907 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 835
|
nigdy nie ocenia³am,ale spróbuje
![]() Cytat:
![]() a ja mam pytanko odno¶nie R,czy na R jest "dozwolone" kakao niskotluszczowe bez cukru(oslodzone slodzikiem wzglednie miodem) do podwieczorku?czy lepiej kakaowca omijac?bo mam dylemat z gory dziekuje za odpowiedz |
|
|
|
|
#1908 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
u
i kiwi wpad³o rano... ![]() ogólnie jak? |
|
|
|
#1909 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 676
|
UTRZYMANIE:
1. Owsianka (5 ³y¿ek p³atków, gêsty jogurt naturalny 150g, mro¿one truskawki, s³odzik, ³y¿ka pestek s³onecznika, starte pó³ paska gorzkiej czekolady) 2. 2 kromki chleba graham- z³o¿one, posmarowane serkiem ¶mietankowym z sa³at±, plastrem sera topionego, plastrem polêdwicy drobiowej, ogórkiem ¶wie¿ym i rzodkiewk±; jab³ko 3. 3 kulki ziemniaków ze szczypiorkiem, pó³ na pól miêso z piersi kurczaka i indyka (gotowane) z przypraw± do kurczaka, miseczka sa³aty z 2 ³y¿kami jogurtu naturalnego 4. Taki pyszny deser - reszta jogurtu naturalnego (ca³o¶æ 175g), mus rabarbarowy (2 laski rabarbaru pokrojone w kostkê i gotowane w ma³ej ilo¶ci wody ze s³odzikiem), gar¶æ orzechów w³oskich, starte pó³ paska gorzkiej czekolady 5. 2 kromki chleba graham posmarowane serkiem ¶mietankowym z polêdwic± drobiow±, jajkiem, pomidorem, rzodkiewk± i szczypiorkiem; marchewka I jak to wygl±da? Przesadzi³am chyba trochê ze s³odzikiem, ale stosujê go tylko raz na jaki¶ czas, wiêc nie powinien mi szkodziæ. Poza tym mój nie jest na bazie aspartamu. Proszê o ocenkê.
|
#1910 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 769
|
Cytat:
wspaniale, ¶liczny jad³ospis, gratulujê... g³upoty ?
|
|
|
#1911 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam takie pytanie - okres siê w koñcu pojawi³?
|
|
|
|
|
#1912 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Cytat:
Co do wagi, to tylko minimalnie w góre ale zwaze sie jeszcze za kilka dni to wtedy bedzie wszystko jasne czy idzie w gore czy nie... Dodaje juz te orzechy ale nie codziennie bo mi sie zbrzydnie ;P wiec dzisiaj juz nie jad³am, nawet ochoty nie mia³am. Dzisiaj bylam na USG i wszystko jest wporzadku tylko watroba ma cos podwyzszone ale lekarka powiedziala ze tu nie ma sie czym martwic. Moje dzisiejsze Peee : ¦. 3 kromki chleba razowego: wszystkie z mas³em i sa³at± Jedna z szynk± drobiow± i pomidorem. Dwie z twarogiem pó³t³ustym i szczypiorkiem + banan II¦. (na szybko) kaszka manna bananowa + deserek mleczny brzoskwiniowy Bobo Vita O. ca³y talerz g³êboki makaronu 2 jajecznego tagllete z pieczarkami smarzonymi z cebulka polanych sosem serowym z szynka z indyka (sos byl z serkow topionych i mleka zrobiony) P. Danio XXL truskawkowy z pokruszona i wrzucona paczk± ciasteczek bebe (4 herbatniki) + jab³ko K. >>bêdzie << 3 kromki chleba graham: Z dwóch zrobiona kanapka : z mas³em sa³at±, pomidorem, szynk± drobiow±. Jedna z mas³em, sa³at±, pomidorem i serem topionym w plasterkach hochland. PoProsze o zerkniecie Jak sie prezentuje ??
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 113 766
|
R/U
¶niadanie dwie kromki chleba ¿ytniego z kie³bas± ¿ywieck± i sa³at± + herbata p³atki jaglano ry¿owe z cynamonem (gar¶æ) II¶niadanie kanapka z dwóch kromek chleba ¿ytniego z kie³bas± ¿ywieck± i sa³at± lód wodny owocowy lód z mcdonalda z polew± toffi 3. kromka chleba ¿ytniego z sa³at± i plastrem ¿ó³tego sera kawa z br±zowym cukrem (p³aska ³y¿eczka) herbata 4. banan gar¶æ p³atków migda³owych 5 dwie du¿e grzanki z mas³em, serem ¿ó³tym i kie³bas± ¿ywieck± +herbata po- marchewka, jab³ko, 2 wafle ry¿owe (to dopiero wpadnie, wiem owoce wieczorem na R odpadaj±, ale to takie R/U )Do picia by³a jeszcze woda. Wrzucam ¿eby sama spojrzeæ jak to wygl±da. Nie by³o dzi¶ typowego obiadu, ale na co dzieñ jest. Du¿o chleba i ¿ó³ty ser- ¿ó³ty ser jadam raz na sto lat. Wiêcej wniosków nie mam, czekam na wasz± ocenê. ![]() oko³o 11 km na rowerku stacjonarnym i drugi dzieñ A6W.
08.2017 (8tc)[*] 12.2017 (15tc)[*] Najszczê¶liwsza na ¶wiecie podwójna mama 2021 2022 Edytowane przez fioleciasto Czas edycji: 2011-04-29 o 20:15 |
|
|
|
#1914 |
|
Zadomowienie
|
U. / masakra. /
1¶n - miseczka twaro¿ku naturalnego z ³y¿k± jogurtu i gar¶ci± truskawek + dwie gar¶cie czekoladowych p³atków crunchy. pó³ kromki ¿ytniego ze s³onecznikiem z ¿ó³tym serem i pomidorem. 2 ¶n/ obiad - talerz surówek - sa³ata, marchewka, pomidorki koktajlowe, kapusta, sos vinegret, pestki s³onecznika, humus. dwa cienkie kotlety grillowany z piersi, dwa ma³e cannelloni z miêsem mielonym, kawa³ek cienkiej pizzy z tuñczykiem. po - deserek ¶mietankowo-twarogowy z sosem kawowym + krucha du¿ tarteletka z budyniem. podwieczorek - 125 g twaro¿ku naturalnego. kolacja - trzy du¿e ga³ki lodów - kokosowy, orzechy ze ¶mietan± i tiramisu. ... masakra.
|
#1915 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Cytat:
Nie wolno siê poddawaæ!![]() Moje P: ¦:Owsianaaa (7³ych, pó³ szkl. mleka, jab³ko starte, banan, gar¶æ rodzynek, dwa plastry ananasa, ga³±zka winogron ciemnych, cynamon) II¦: a)danio intenso waniliowe z gruszk± z dosypanymi wiórkami kokosowymi, kubu¶ truskawkowy b) bu³ka ''otrêbuska'' z mas³em, serem ¿ó³tym, sa³at±, pomidorem, bazyli± i papryk± Ob: Zupa 'królewska' na ma¶le z kasz± gryczan± i groszkiem ptysiowym z dokladk±, bo pyyyyszna by³a P:budyñ krówkowy na szklance mleka z wkruszonymi herbatnikami, danio brzoskwiniowe, jab³ko. K: bu³ka zio³owa na pó³ obie z mas³em i ryb± po grecku, gar¶æ nerkowców (solonych, a ¿e solonych nie lubiê, to zrobi³am im prysznic )I jak wypad³am?
|
|
#1916 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 77
|
Cytat:
smacznie, czasem takie dni bywaj± pe³ne pysznego jedzenia
|
|
|
|
|
#1917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Daje moje z za³o¿enia P 1.eee... a kajzerka z margaryn±, grub± warstw± serka ¶mietankowego, rze¿uch± i rzodkiewk± +kakao kakao, kawa z mlekiem... 2.200g t³ustego homo naturalnego z mas³em orzechowym,pos³odzone do smaku (³ycha sta³a) 3.schabowy kurczakowy, panierowany w p³atkach owsianych i jajku, sma¿ony na skwarkach, ziemniaki(dwie kopiaste ³ychy) z okras±, sa³ata lodowa z ogórkiem konserwowym, czosnkiem i ¶mietan± kawa z mlekiem i s³odzona 4.galaretka pomarañczowa(200ml), grucha, lody bakaliowe, ma¶lanka straciatella (podane jako deser z którego wyp³ywa³a ma¶lanka ^^) +pasek bia³ej czekolady kakao 5. dwie kanapki z margaryn± d¿emem brzoskwiniowym i wie¶niakiem(150g), herbata s³odzona i reszta gruchy kakao jest naturalne zawsze s³odzone i robione pó³ na pó³ z mlekiem i wod±. i jak?
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Ciê ¿ycie! |
|
|
|
|
#1918 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dopcha³am siê do granic moich mo¿liwo¶ci i nic sensownego po tym skromnym obiadku nie wcisnê³am . ale warto by³o.
|
|
#1919 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
szklanka mleka z jakie¶ 2 ³y¿ki budyniu, trochê cukru. Znaczy siê ja te¿ nie wiedzia³am, ale jako¶ to wykombinowa³am. Najgorszy nie jest, ale jednak najlepiej smakuje taki z ca³ej paczki. Tyle, ¿e ca³ej nie zjem ![]() Mo¿e która¶ wie jak go zrobiæ ¿eby by³ 'idealny'? na jedn± porcjê? A u ciebie mi siê wydaje, ¿e ³adnie, i tak... lu¼no
|
#1920 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 620
|
Moze w koncu dzisiaj moje P nie bedzie niezauwazone?
![]() ¦n: Owsianka: 5 ³yzek p³atkow owsianych + 2 garsci crunchy owocowego + wkrojony banan + troche orzechow laskowych + troche suszonej ¿urawiny zalane szklanka mleka 2% II ¶n: 50g musli owocowego + jogurt owoce le¶ne 180g + jab³ko gigant [na pewno ponad 300g nmialo] + kakao Obiad: Duzy talerz zupy jarzynowej + 250g leniwych? [kopytka z twarogiem ]Podw: jogurt owocowa wyspa malina-limonka + gruby plaster bloku kakaowego z herbatnikami + kakao Kolacja: talerzyk salatki [tunczyk + br±zowy ryz + ogorek konserwowy + zielony groszek + musztarda francuska] do tego grahamka na pol, na obu po³ówkach po sporej ³yzce mas³a orzechowego Po: wpadnie jeszcze chyba troche mieszanki suszonych owoców ![]() I jak sie prezentuje?
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

, wiêc - ca³y grillowany kalmar + trochê panierowanych owoców morza od taty.

Trzeba co¶ ze sob± zrobiæ . Wiêc proszê was - bardziej do¶wiadczone o pomoc .

, obiecujê te¿ co¶ dodaæ do tego 2¶ 
)