|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )
Cytat:
![]() Ryba i kurczak za pare dni wyjdzie Ci bokiem, Dieta musi być urozmaicona, bo wyobrażasz sobie jedzenie tego przed dłuższy czas? Ja jestem pół roku ponad na diecie i ciągle urozmaicam bo inaczej bym nie dała rady. Nabiał to tylko dodatek do mięsa
|
|
#4172 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie tknę raczej wołowiny, ani cięlęciny, wieprzek śmierdzi na kilometr... Ja wcześniej od pół roku chyba w ogóle nie jadłam mięsa... także ryba, owoce morza i kurczak no i ew. indyk to szczyt moich możliwosci. |
|
|
|
|
#4173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprzedaj komuś albo po prostu daj ![]() Wystawiam dziś staniki Od 2 tygodni się do tego zbierałam i się zebrać nie mogłam No ale nareszcie mam z głowy, oby tylko poszły kasa jest mi teraz wyjątkowo pilnie potrzebna ![]() Ech, przeziębiłam się, mam ochotę wyrwać sobie gardło
|
|
|
#4174 |
|
Rozeznanie
|
ale mnie pogryzły komary
w ogóle przypałętał nam się pies, 4 dni był u nas na podwórku ale koty gonił, przyjechał przed chwilą Pan i zabrał go do przytuliska... taki przestraszony był, że 3 godziny kombinowałam jak go złapać....
|
#4175 |
|
Raczkowanie
|
czytam i czytam i się zastawiam...
ja wpierdzielam serki, twarożki, jogurciki i duuuużo rybek ![]() długo byłam weganką ale od przeszło pół roku znowu jem miąsko chociaż do niektórych jego typów przekonać się nie mogę ...
|
|
|
|
#4176 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
takiego gorzkiego kakao. ja jem codziennie i spada![]() Cytat:
najlepiej do każdego posiłku, jak pisze Paati, ale mnie nie stać na jedzenie mięsa co chwilę![]() Cytat:
Cytat:
![]() TŻ wziął mnie na randkę do kina
|
|
|
#4177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jem kurczaka i jego elementy pod róznymi postaciami co by się nie znudził Mięsko mielone zazwyczaj mieszanki wołowo indycze Ryb nie lubię więc ograniczam się do tuńczyka w puszce, makreli wędzonej, czasem dzwonki łosia i czekam na dorsza
|
|
#4178 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4179 |
|
Wtajemniczenie
|
ale dopiero na II fazie!!
sorry, jeśli źle zrozumiałaś![]() a TŻ cudowny teraz rzadko randkujemy bo mieszkamy razem od dwóch lat
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się pakuję bo jednak jutro jedziemy na wioskę
|
#4181 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
ja właśnie muszę zwiększyć ilość kakao bo jadałam rzadko i teraz skurcze mnie łapią w łydkach z braku magnezu - kawa wypłukuje go jeszcze ![]() Cytat:
a co do tych serków to tak ogólnie nie warto kupować sojowych produktów na dukana - mają mało białka i dużo węgli... a co do tego co podane w wartościach odżywczych to tak jak wspominałam - węglowodany w tym cukry są normą przy produktach mlecznych (warzywnych w sumie też) bo mowa jest o węglowodanach występujących naturalnie w mleku (jak cukier laktoza) i warzywach... ważne żeby nie był DOSŁADZANY, czyli żeby w składzie nie było: cukru, sacharozy, glukozy, fruktozy, syropu glukozowo-fruktozowego... Cytat:
Cytat:
![]() a jakie rozmiary staników ;> |
|||||
|
|
|
#4182 |
|
Raczkowanie
|
Oki, postaram się dorzucic trochę wędliny.
Dzisiaj miałam taką potrzebę warzyw, że po prostu nic innego sie nie liczyło ![]() No to Pati widzisz, podobnie jak ja, tylko u mnie wołowinka odpada... a że wieprzowina zakazana oczywiście, że wiem, tylko napisałam, że i tak nie tknę bo cuchnie na kilometr ![]() Kurczak też rózne - udka, skrzydełka, piersi, myślę, ze bedę też mieliła na rózne pieczenie itp Ryby to jest moje królestwo, nawet nie jedząc mięsa, ryby od czasu do czasu wcinałam. Oczywiście żadna Panga - bo to syf jakich mało, ale Miruna, Tilapia, Dorsz, Łosoś czasami... kocham. No i owoce morza - krewetki zwłaszcza... w Biedronce są fajne za niecałe 10 zł, a można sobie fajną sałatkę już z nich zrobić, albo z grilla... Surimi też lubię, ale te co są u nas dostępne to taki troche pic na wodę, więc staram się ich teraz unikać. Wniosek, jutro trza się udac do Lidla i kupić jakieś mięsko
|
|
|
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
A różne
30C, 32G-kostium 2 częściowy, 36DD, 34E, 34D, 34F, 34DD, 36G, 32F - po prostu mix Same Freya i Fantasie więc dobre jakościowo ![]() Idę zmywać bo nazbierało mi się tego a nie mogę zostawić takiego burdelu na 5 dni
|
|
#4184 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a w biedronce jeszcze fajne mixy różnych owoców morza są - chyba w cenie podobnej jak krewetki... świetne z warzywami na patelnię chińskimi |
|
|
|
|
#4185 |
|
Raczkowanie
|
Oh to dobrze, że nie zrobiłam
![]() jutro już 2 faza i sobie pozwolę .a! polecam tą stronkę, przeobłędna tyle przepisów nawet na żółty serek i pizze - przetestuje chyba wszystkie http://dukan.blox.pl/html |
|
|
|
#4186 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a już miałam nadzieję że trafię na coś po okazyjnej cenie bo kupowanie stanika to dla mnie zawsze cios finansowy... najgorzej że mimo diety w miseczce nic nie spada - ale to przez tabletki anty ale obwód spada... dobrze że chyba bardziej jędrne sie robią po tabletkach
|
|
|
|
|
#4187 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4188 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4189 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W Biedrze sa też Dorsze fajne własnie, i Łososie... no i te mixy
|
|
|
|
|
#4190 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. To chyba zależy od dostawcy no albo hodowli.
Edytowane przez ashesandwine Czas edycji: 2011-04-29 o 21:53 |
|
|
|
|
#4191 |
|
Rozeznanie
|
dziś jak wpadł TŻ zrobiłam mu kebaba
![]() to był chyba pierwszy wypiek dukanowy, którym nie wybrzydzał
|
#4192 |
|
Raczkowanie
|
dubelek
|
|
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z ryb jesli już to dorsz bo tylko on mi nie zajeżdza mułem :P
Panga to jakies nieporozumienie, ostatnio oglądałam program na TVN Style "wiem co jem" panga nawet nie posiadach tych wszystkich ważnych tłuszczy co powinno być w każdej rybce. Ale było tez porównanie filetu z filetem i niestety jeden nie jest równy drugiemu. To wszystko zależy faktycznie od hodowli czy dostawcy. Ja tam pozostaje wierna dorszom ,ale teraz połów zakazany
|
#4194 |
|
Raczkowanie
|
Olać szkieletorowate siksy i metroseksualnych Siouxów
Teraz na mnie kolej. Trochę się boję tej kuracji odchudzającej, bo jednak mocno obciąża wątrobę i nerki. W każdym bądź razie przygotowuję się do ostrego Dukana, zakupuję produkty, obmyślam menu. Zaraz sobie zrobię test na fhancuskiej sthonie. Zbliża się rok chrystusowy, więc metabolizm słabszy i figura inna niż dekadę temu. Niegdyś mogłam spokojnie założyć minispódniczkę z przedszkola (talia - 58 cm), a teraz to marzenie ściętej głowy. Zawsze brzuch był tak płaski, że inne dziewczyny mi zazdrościły, a obecnie zrobił się takowy, jak na renesansowych rycinach. Brrrr.... Biust osiągnął magiczny obwód stówkowy i chociaż zawsze był moją dumą, to jest jednak zbyt obfity, nie mówiąc już o potężnych ramionach, od których bluzki pękają. Żadna koszulka nie zapnie się w biuście, niestety, a w ramionach trzeszczy. Siła jest spora, ale przecież nie podnoszę ciężarów, więc po co mi to? Dlatego trzeba coś z tym zrobić. Na razie się przygotowuję, aplikując sobie krynickie i wysowskie wody mineralne oraz witaminy. W planach mam zakup preparatów usprawniających pracę wątroby. Na nerki niech będzie Zuber i Jan z Krynicy plus Henryk albo Franciszek z Wysowej. Chwilowo łykam też odnóża pszczele i pyłek. Wiem, wiem, że są w tym cukry, ale boję się po prostu Dukana. To jednak ostry trening organizmu. Oczywiście, dieta wysokobiałkowa nie boli i nie zabija. O wiele gorsze dla organizmu są głodówki, które bardzo rzadko, ale jednak czasami stosowałam. Niestety, za przytycie winię mój wiek, tryb życia i kompletny brak śniadań. Właściwie głodu prawdziwego to nie czuję nigdy, ale jeśli wieczorami przypominam sobie, że nic nie jadłam, to zaglądam do lodówki. No i lubię alkohol. O tyle łatwo mi zrezygnować ze słodkości, że jedynym smakiem, którego nie znoszę jest właśnie smak słodki, a kocham kwaśny, ale na początku muszę zrezygnować z warzyw, co będzie trudne. Nie jem też mięsa poza rybami. Cóż, dziś zrobiłam sobie filety z indyka bez moczenia w occie winnym i oleju (np. krokoszowym) i było mi to ciężko połknąć, mimo dodatku pieprzu i tabasco. Produkty mleczne, szczególnie kefir, bardzo lubię. Ale napychać się mięsiwem, jajami (nie znoszę) i mlekiem oraz serami białymi tak, żeby jak najwięcej kalorii dostarczyć organizmowi, to niewątpliwie będzie męka. Jednak się zdecydowałam. O wynikach wkrótce coś napiszę, choć ważyć się nie zamierzam. Będę patrzeć w lustro. I mierzyć obwody.Zamierzam w kazdym bądź razie: - pić mleko z drożdżami i kefir z dodatkiem soków bez dodatków cukru (borówka brusznica, żurawina, etc.) - z rana łykać sok z cytryny z dodatkiem chili (daje energię na dłużej) - pić wodę mineralną wspomagającą pracę nerek - wykorzystywać różne herbaty ziołowe Herbapolu i mieszanki własnej produkcji (na alergię i odchudzanie) - aplikować sobie błonnik (zaparcia bez tego są murowane wedle mojego oglądu kuracji Dukana), ale bez cukrów - spożywać witaminy (część bez tłuszczu się nie wchłonie, ale i tak w produktach mlecznych będą minimalne, bo minimalne, ale jednak gramy tłuszczu) - brać tabletki wspomagające pracę wątroby. Zobaczymy, co się będzie działo. Nie chcę być dobrej myśli, bo jestem urodzoną pesymistką, ale muszę
|
|
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
Zingiber nie popadajmy w paranoję...
Dieta owszem obciąża nerki i wątrobę ale wystarczy pić wystarczająca ilość płynów aby usprawnić jej działanie a na dniach warzywnych opychać się warzywami w celu maxymalnego jej ociążenia i dostarczenia organizmowi witamin. Cytrynę używamy tylko jako przyprawa- chociażby do rybki. Niedozwolone jest picie z niej soków. Pamiętaj że mięso to podstawa a chudy nabiał to tylko dodatek do mięsa. Mięso ma nam towarzyszyć w każdym z 5ciu posików w ciągu dnia Nie łykamy też niczego z dodatkiem cukru-to odnośnie Twoich specyfików ![]() Jeśli nie lubisz mięsa, to może to nie jest odpowiednia dieta dla ciebie? Piszesz o indyku moczonym w oleju-oczywiście olej i temu podobne rzeczy sa zakazane. Kefiry i temu podobne rzeczy stosujemy jedynie jako dodatek do mięsa które stanowi tu podstawę-pozwolę sobie to powtórzyć ![]() Co do błonnika- otręby owsiane i pszenne nam go dostarczają w odpowiedniej ilości. Pamiętaj że zbyt duża ilość błonnika prowadzi do zaparć
Tattoomaniaczka Początkowa Włosomaniaczka Akcja : Zapuszczanie włosów trwa Edytowane przez Paati89 Czas edycji: 2011-04-29 o 22:09 |
|
|
|
#4196 |
|
Wtajemniczenie
|
już Cię lubię!
nie taki Dukan straszny, jak się wydaje choć bez mięska trochę ciężko.a błonnik dostarczamy otrębami, za dużo błonnika daje odwrotny skutek, więc uważaj (poza tym, ja jem porcję otrębów i codziennie jestem w wc, ba, na warzywach potrafię iść 3 razy )powiedz więcej o sobie, wiek, waga, wzrost. do jakiej dążysz? książka przeczytana i test zrobiony? (powinnno to być pytanie retoryczne..) no i pisz dużo dajemy! wiele z nas już Duka kilka miesięcy więc jesteśmy już doświadczone w boju!
|
|
#4197 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do zalinkowanych cukierków, to ja bym ich nie kupowała Cytat:
Dziś dwie czy trzy miały -0,7kg na wadze, ja też U nas właśnie zaczyna błyskać |
||||
|
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
Spakowałam całą walizę żarcia
![]() Zrobiłam 4 porcje chlebka z mikrofali i mam nadzieję że będzie smakował taki odstany bo przyznam szczerze że jak on ostygnie to robi się twardy jak kamień :confused :![]() Wzięłam 3 puszki tuńczyka, udka wędzone, otręby mi się kończą więc mam nadzieję że je dorwę gdzieś, jogurty, serki wiejskie, wędlinkę moją. Do Biedronki będe miała jedyne 20 km drogi ![]() więc oby mi nic nie przybrakło, bo na wsi jedynie sklep osiedlowy o super ekskluzywnych cenach na które mnie niekoniecznie staćTyle dni z teściową... boże jak ja to zniosę
|
#4199 |
|
Raczkowanie
|
Poza tym to, że Dukan rzekomo z definicji obciąża nerki i wątrobę, no ok - można to zminimalizowac tak jak piszą dziewczyny - dużo płynów, dni warzywne - dużo warzyw... itd... Poza tym, opychając się tym co nas doprowadziło do nadwagi czy nawet otyłości to robilyśmy dobrze naszemu organizmowi?? Tłuszcze, cukry w posiłkach zwykłych, do tego zapewne w większości przypadków słodycze - czekolady, batoniki, chipsy, fast foody itp itd... To jest dopiero rzeź
![]() Jak nie lubisz mięsa, poczytaj też może porady dr Dukana dla wegetarian bo są tacy którzy stosują zasady dukana mimo wegetarianizmu... przeważnie jednak muszą jeść choćby ryby, no i wówczas soję, i inne rzeczy które są substytutami białka. |
|
|
|
#4200 |
|
Raczkowanie
|
Oj, dziewczyny, nie przesadzajmy z paranoją
![]() Nigdy mięsa nie lubiłam, więc będę się przymuszać do jedzenia filecików. Ryby mają mniej kalorii niż kurczaki czy indyki. Dlatego trzeba się przemóc. Produktów mlecznych muszę spożywać sporo, bo na samym mięsiwie daleko nie zajadę. Poza tym nie zamierzam świrować na punkcie zaleceń doktora Dukana np. w sprawie cytryny, bo swoje lata mam i sporo czytam o zdrowym odżywianiu. Nikt mi nie wmówi, że cytryna zniweczy efekty. Więc voila ![]() Do czego dążę? Nie będę wyglądać jak osiemnastka. Zadowoli mnie zmniejszenie wszystkich obwodów o 5 cm, no, może w porywach 10 cm. Kiedyś wazyłam 48 kg, ale nie liczę na to, że jako dojrzała babka będę ważyć jak ... ważka. Ostatnio ważyłam sześćdziesiąt parę kilo, a to zdecydowanie za dużo. Cóż, nic nie daje efektów, więc zostaje Dukan stosowany z głową i tyle. Zdecydowanie po trzydziestce zmienił mi się metabolizm, no i siedzący tryb życia ma duży wpływ na to, co się porobiło z moimi obwodami. Co do obciążenia nerek i wątroby, to w kuracji Dukana muszą być spore. Ale po to nerki i wątroba sa, żeby pracowały, prawda? To nie przesada, co piszę, bo łatwo sobie wyobrazić, co się stanie, jak będę się opychała niemal samym białkiem. Nie wiemy, co szwankuje w naszym organizmie, zanim coś się nie stanie, co przestawi dotychczasowy mechanizm (badania standardowe to nie wszystko). Więc chucham na zimne, co nie zmienia mojej determinacji. W mojej rodzinie zdarzały się problemy z nerkami, sama łaziłam kiedyś do nefrologa i mam skłonność do odkładania się typowych kamieni, ale w przypadku kuracji Dukana raczej mi nie grozi nasilenie szczawianowe. Z wątrobą to nigdy nie miałam problemu, ale - jak mówię - lubiłam sobie łyknąć procenty. Jednak chęć zmiany sylwetki jest silniejsza niż obiekcje. A poza tym lubię ponarzekać!!! Zdecydowanie dla organizmu najgorsze są tłuszcze, które nie tylko odkładają się w naszych tzw. bryczesach, ale w organach. To jest zabójcze, a nie kuracja Dukana. Jak sobie zaczęłam przeliczać różne produkty według indeksu, to aż się zdziwiłam, że pomimo faktu, że nie jem niemal chleba i makaronu, to jednak WIECZORAMI spożywam sporo cukrów i węglowodanów. Nie jest więc dziwne, że po trzydziestce zaczęłam tyć! Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-04-29 o 22:35 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.

?
sprzedaj komuś
albo po prostu daj

...
takiego gorzkiego kakao. ja jem codziennie i spada

ale obwód spada... dobrze że chyba bardziej jędrne sie robią po tabletkach