Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-29, 22:22   #2881
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Jestem nieodpowiedzialna i mnie się dziecko nie należy

Normalnie najpierw zrobiłam maseczkę, potem nałożyłam krem na ryjka, a na koniec posmarowałam wypryski triboticem. Dopiero przed chwilą wpadłam na genialny pomysł żeby sprawdzić na necie czy można tego używać w ciąży i co???? Nie można !!!! No to zmyłam to z ryjka i mam nadzieję, że przez pół godziny nic się nie stało, ale kto to widział najpierw robić potem myśleć??!!?? Głupie babsko ze mnie

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 22:22   #2882
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

ktos dawal linka do butelek aventu http://allegro.pl/avent-butelka-anty...572980928.html ale to chyba te stare, z bpa, tak?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 22:24   #2883
sygine
Zadomowienie

Ja się na dzisiaj już z wami żegnam i mykam w kimono Więc kolorowych wszystkim życzę
Stary 2011-04-29, 22:27   #2884
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
super ten kalkulator!

A co do dodatkowego macierzynskiego, to jak wczesniej bylo napisane, składasz wniosek ze chcesz z niego skorzystac i MUSISZ go dostac, z tacierzynskim to nie ma nic wspólnego, ojcu tez sie NALEZY bez zadnych wymówek
A powiedzcie w takim razie, czemu on jest DODATKOWY? Skoro i tak zawsze można go dostać, to czemu nie wprowadzą tego normalnie. Bo nie kumam czemu to jest 20 tyg + 3, a nie po prostu 23 tyg?

I jeszcze jedno - tu pisałyście że te dodatkowe tygodnie od 2012 r. to są 3, a na stronie tego kalulatora piszą że 4 dodatkowe są
Stary 2011-04-29, 22:33   #2885
83monia
Zakorzenienie

brumek - masz racje, z 2 na 4 sie zwieksza a nie na 3 tygodnie... ja sie i tak nie załapie a od 2014 beda to juz nie 4 a 6 tygodni. wg mnie bajer jest w tym ze mozesz a nie musisz brac (niektore chca pracowac nawet po tych min 14 tygodniach macierzynskiego - mniej nie mozna byc na macierzynskim) i tym, że 7 dni przed upływem tych 20 tygodni musisz zlozyc do szefostwa wniosek o te dodatkowe 2(4 lub6 poźniej) tygodnie. nie zdarzysz - przepada!

Stary 2011-04-29, 22:34   #2886
Natka_
Zakorzenienie

Editka przegapiłam! Gratuluję udanej wizyty
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 22:36   #2887
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A powiedzcie w takim razie, czemu on jest DODATKOWY? Skoro i tak zawsze można go dostać, to czemu nie wprowadzą tego normalnie. Bo nie kumam czemu to jest 20 tyg + 3, a nie po prostu 23 tyg?
Moja znajoma tak spieszyła sie do pracy i nie chciała korzystać z dodatkowych 2 tygodni. A pozatym wiesz jak to z ZUSem jest, jesli cos nie idzie z urzedu, trzeba napisać pismo, dostarczyć w terminie, a co sie która mama zagapi to oni maja 2 tygodnie macierzyńskiego w kasie

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 22:37   #2888
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Ciekawe jak to będzie, w kadrach mi cały czas mówią, że coś wykombinujemy, ale jakby no. firma już od 1 czerwca mnie niezatrudniała to co w takiej sytuacji? Mogę liczyć później na ten zasiłek macierzyński?
Bo ja miałam pracę fizyczną na hali produkcyjnej, więc nie wiem czy mi wystawi lekarz
Albo jak mnie nie zatrudnią to czy może mnie np. zatrudnić mąż w swojej firmie do porodu?
Mi sie wydaje, ze badania okresowe obejmuja takie dzialki (wzrok itp) ze raczej lekarz ogolny sie nie przyczepi - w koncu jesli pracodawca daje Ci skierowanie na badania to wie w jakim jestes stanie. Ewentulanie kadry moga w nowej umowie napisac, ze praca lekka, siedzaca itp. Mozesz tez poprosic Strzalkowskiego o ekstra zaswiadczenie, ze Twoj stan pozwala na prace hmmm
Ewentualnie mozesz zrobic tak, ze w ostatnim dniu istnienia firmy bierzesz L4 do terminu porodu (S. wystawilby na 1,5 mies.?) Tylko nie wiem co w sytuacji, gdy urodzisz PO terminie...
Z zatrudnieniem u meza moze byc o tyle problematycznie, ze ZUS sie prawie napewno doczepi, ale w sytuacji bez lepszego wyjscia mozna zaryzykowac
Mysle, ze lepiej isc do kadr i zapytac jak oni to widza, moze to wcale nie bedzie skomplikowane
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 22:40   #2889
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
brumek - masz racje, z 2 na 4 sie zwieksza a nie na 3 tygodnie... ja sie i tak nie załapie a od 2014 beda to juz nie 4 a 6 tygodni. wg mnie bajer jest w tym ze mozesz a nie musisz brac (niektore chca pracowac nawet po tych min 14 tygodniach macierzynskiego - mniej nie mozna byc na macierzynskim) i tym, że 7 dni przed upływem tych 20 tygodni musisz zlozyc do szefostwa wniosek o te dodatkowe 2(4 lub6 poźniej) tygodnie. nie zdarzysz - przepada!
Cytat:
Moja znajoma tak spieszyła sie do pracy i nie chciała korzystać z dodatkowych 2 tygodni. A pozatym wiesz jak to z ZUSem jest, jesli cos nie idzie z urzedu, trzeba napisać pismo, dostarczyć w terminie, a co sie która mama zagapi to oni maja 2 tygodnie macierzyńskiego w kasie
A, no pewnie macie rację Jak ktoś się zagapi, to im się opłaci
Stary 2011-04-29, 22:43   #2890
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Mi sie wydaje, ze badania okresowe obejmuja takie dzialki (wzrok itp) ze raczej lekarz ogolny sie nie przyczepi - w koncu jesli pracodawca daje Ci skierowanie na badania to wie w jakim jestes stanie. Ewentulanie kadry moga w nowej umowie napisac, ze praca lekka, siedzaca itp. Mozesz tez poprosic Strzalkowskiego o ekstra zaswiadczenie, ze Twoj stan pozwala na prace hmmm
Ewentualnie mozesz zrobic tak, ze w ostatnim dniu istnienia firmy bierzesz L4 do terminu porodu (S. wystawilby na 1,5 mies.?) Tylko nie wiem co w sytuacji, gdy urodzisz PO terminie...
Z zatrudnieniem u meza moze byc o tyle problematycznie, ze ZUS sie prawie napewno doczepi, ale w sytuacji bez lepszego wyjscia mozna zaryzykowac
Mysle, ze lepiej isc do kadr i zapytac jak oni to widza, moze to wcale nie bedzie skomplikowane
Dziękuję Ci Kochana w czwartek będę w firmie więc o wszystko wypytam, żebym wiedziała na czym stoję
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 22:45   #2891
83monia
Zakorzenienie

tak mi sie przypomnialo na zas - pamietajcie ze 2 tyg przed porodem MOZECIE wziac juz maciezynski. co oznacza takze ze jak sie bedzie rodzilo po terminie to NIE MUSICIE byc na macierzynskim bo przysługuje nadal l4! czyli jak gin bedzie krecił nosem, ze wystawia l4 do porodu a potem macie isc na macierzynski to on d.pa jest i nie macie go słuchać!!! (art. 180§ 3. Kodeksu pracy)

Stary 2011-04-29, 22:49   #2892
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
tak mi sie przypomnialo na zas - pamietajcie ze 2 tyg przed porodem MOZECIE wziac juz maciezynski. co oznacza takze ze jak sie bedzie rodzilo po terminie to NIE MUSICIE byc na macierzynskim bo przysługuje nadal l4! czyli jak gin bedzie krecił nosem, ze wystawia l4 do porodu a potem macie isc na macierzynski to on d.pa jest i nie macie go słuchać!!! (art. 180§ 3. Kodeksu pracy)
Tak tak! Warto o tym pamiętc, no niekiedy lekarz próbuje ZMUSZAĆ kobietę do wzięcia macierzyńskiego, bo niby termin minął, a przeciez jej się nadal l4 należy!!!
Stary 2011-04-29, 22:51   #2893
brunetka2000
Zakorzenienie

http://dzieci.civ.pl/tygodnie-miesiace-ciazy
Fajna stronka
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 22:55   #2894
brumek
Zakorzenienie

Ustawiłam sobie na początek grudnia notatkę przypominającą w telefonie, żeby nie zapomnieć upomnieć się o te dodatkowe tygodnie Wcześnie trochę może, ale co tam - przezorny zawsze ubezpieczony!
Stary 2011-04-29, 22:57   #2895
83monia
Zakorzenienie

ja to chyba od razu jak pojawie sie w pracy z dzieciakiem to wypisze wniosek (zwykle babki u nas robia kawe i ciast jak sa na macieryznskim i zapraszaja wszystkie inne ciekawe baby )

Stary 2011-04-29, 23:44   #2896
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
brumek - masz racje, z 2 na 4 sie zwieksza a nie na 3 tygodnie... ja sie i tak nie załapie a od 2014 beda to juz nie 4 a 6 tygodni. wg mnie bajer jest w tym ze mozesz a nie musisz brac
fakt, macie racje - od 2012 naleza sie juz 4 dodatkowe tygodnie w projekcie ustawy mialy byc 3, zeby to zwiekszac systematycznie, ale w koncu stanelo na 4-rech. Dla mnie bomba pozmieniam w poprzednich postach, zeby dziewczyn w blad nie wprowadzac i na wszelki wypadek zadzwonie do ZUSu, czy napewno tak jest jak sie urodzilo w 2011 i urlop przechodzi na 2012.
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 23:58   #2897
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cały dzień boli mnie ręka, drętwienie, mrowienie, od palcy do łokcia, buuu jaki straszny bol własnie doczytałam na necie, ze to pewnie zespoł cieśni nadgarstka i oprócz łykania magnezu nic się na to nie poradzi

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 06:44   #2898
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dzien doberek

Jest bardzo wcześnie mimo to zaglądam do Was, aby się pożegnać
Czekam na tatę i za chwilę ruszam na MAJÓWKĘ.......działeczka, jeziorko, las , grill,
Cieszę się jak dziecko bo uwielbiam podróżować.... i od babki odpocznę
Mam nadzieję , że tata weźmie laptopa ze soba wtedy będę mogła do Was zaglądać proszę mi za to kciuki zacisnąć

No nic dziewuszki całuję Was i Wasze brzuszki i postaram się zaglądnąć jeśli oczywiście będzie możliwość

pieleszka - to super ze odwiedziłaś Nerolkę szkoda ze reszte Nas mieszka tak daleko....... bo zrobiłybyśmy zbiorowy nalot kałdunków na szpital.... juz sobie wyobrażam miny lekarzy pewnie by pomyśleli w pierwszej chwili ze my wszystkie rodzic juz chcemy

sygnie - chłop jak dąb jak to się mówi

scio - ja też tak ma czasem z ręka ból niesamowity..ale myślałam ze to starość się odzywa a tu proszę jakiś zespół cały posiadam
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 07:29   #2899
brunetka2000
Zakorzenienie

A ja już nie śpię
Bo mój mąż oczywiście do pracy wychodził i musiał szklankę zbić Położyłam się, ale zasnąć już nie mogę Dobrze, że jutro niedziela to przynajmniej nie będzie wstawać do pracy
Stary 2011-04-30, 08:25   #2900
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

Normalnie najpierw zrobiłam maseczkę, potem nałożyłam krem na ryjka, a na koniec posmarowałam wypryski triboticem. Dopiero przed chwilą wpadłam na genialny pomysł żeby sprawdzić na necie czy można tego używać w ciąży i co???? Nie można !!!! No to zmyłam to z ryjka i mam nadzieję, że przez pół godziny nic się nie stało, ale kto to widział najpierw robić potem myśleć??!!?? Głupie babsko ze mnie
większosci masci nie mozna takich, jedynie jakies np majerankowe pod nos, ziolowe cos w tym stylu.
Ale nie martw sie, od jednego uzycia nic sie nie stanie.

A ja wczoraj bylam swiadkiem dziwnego zdarzenia, moja tesciowa to normalnie tak wscibskie babsko ze trzeba jej chyba pilnowac!
Mój mąż odwozil wczoraj swojego brata i jego narzyczoną na pociąg bo wyjezdzali w gory na jakis studencki rajd, no i zostawili mu portwele, tylko powyjmowali potrzebne dokumenty no i pieniadze. tz przyjechal i daje tesciowej zeby gdzies schowala u szwagra w pokoju... no a ona czy wszystko wzieli i zaczela grzebac w agi portfelu i dokladnie oglądac wszystko.
ja jej mowie: no co mama robi?? jak tak mozna komus grzebac w portfelu?? to dopiero sie opanowala, ale na pewno zostala sama to przeszperala... uch, ciekawe ile rzeczy mi juz sprawdzila!

Edytowane przez Bartessa
Czas edycji: 2011-04-30 o 08:34
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 08:27   #2901
zanka205
Zakorzenienie

dziś chyba będzie ładna pogoda, a mi się tak nie chce siedzieć w domu
pojechałabym gdzieś ale nie ma gdzie
czekam aż mąż z pracy wróci to może coś wymyśli

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 08:49   #2902
Marina1
Zakorzenienie

Hej laski!
Ja też już nie śpię, wstałam przed siódmą zamiast spać do 10... Dzisiaj mam imprezę rodzinną, ciekawe co tam znowu wymyślą...:P

sweet no to udanej majówki! zazdroszczę

Za udane wizyty gratki!

Ja idę 2 maja na wizytę i też będę ślicznie prosiła o kciuki!

sygnie ale duży chłopak! mój 2, 5 tyg temu ważył podobnie 1620. Ciekawe jak teraz!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 08:56   #2903
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
a czemu mialby Ci lekarz nie wystawic zaswiadczenia, przeciez niejedna kobieta pracuje do dnia porodu. Jak powiesz, ze sie dobrze czujesz i wszystko jest w porzadku to takie zaswiadczenie dostaniesz, bo ciaza sama w sobie nie jest przeciwsskazaniem do pracy, nawet w 9tym miesiacu.
natomiast jesli Cie nie beda chcieli zatrudnic, to juz trzeba kombinowac-jest kilka sposobow np. jesliby firma miala sie rozwiazac 2 tyg przed Twoim tp to skladasz wniosek o ten wczesniejszy urlop macierzynski, o ktorym pisalysmy na poprzednich stronach.
Ty jesteś KOPALNIĄ wiedzy
Dobrze, że jest ktoś kto to wszystko rozumie
Natka 2 tyg przed terminem porodu składasz wniosek o urlop macierzyński, właśnie MESZSARES a ona składa do ZUS czy pracodawcy?

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
pzycz trochę, bo moje są na granicy umieralności prawie mówią mi, że z takimi niskimi płytkami nie mogę raczej liczyć na znieczulenia podczas porodu

A ja się pochwalę (choć nie wiem czy to powód do chwalenia, bo świadczy o tym jak "niehigienicznie" i "za ostro" żyję pod względem pracy), ale te 2 czy 3 tyg dodatkowe, to mi żadnej różnicy nie robią. bo mam zaległego urolpu z ost. 2 lat tyle, że się z tego uzbierało 4,5 miesiąca, jak podliczyłam
Że co, że co?! jakie płytki? nie odczytałam o co chodzi
Jak to jest napisane na badaniach morfologi?!
Zaraz sprawdzę!

A to nie kazali Ci wybierać każdego roku starego urlopu do końca marca, czy tam kwietnia ?

Cytat:
skad ja znam takie historie... Sama mialam i bede nadal miec niefajne przejscia z moja firma... czasem nie warto sie angazowac w prace, ale o tym dowiadujemy sie jak juz COS niesprawiedliwego nam sie przydarzy..
co do wniosku o ten dodatkowy macierzynski to mozesz go dopiero zlozyc podczas dostawania podstawowego macierzynskiego, zreszta no wiesz - musisz znac termin porodu hi hi
Twojemu TZtowi nie bedzie sie nalezal urlop tacierzynski, jesli skorzystasz z calych 22 lub 24 tygodni macierzynskiego, ale za to bedzie sobie mogl wybrac: w 2011 1 tydzien lub w 2012 2 tygodnie ojcowskiego

Pieleszka - super, ze udalo Ci sie odwiedzic Nerolke!!
Wiesz jak to się mówi, mądry polak po szkodzie
ale tłumaczę sobie, że widocznie tak musiało być... najbardziej boli mnie to że mój mąż zrezygnował ze stałej pracy, super płatnej w Austrii abym mogła JA swoją karierę rozwijać, a teraz... Ja najprawdopodobniej zostanę bez pracy, a on póki co pracuje w takiej pracy "przejściowej" że tak powiem, a mogliśmy teraz siedzieć oboje w Austrii i niczym zupełnie się nie martwić, bo i mieszkanie było i praca była...
Ale będziemy mieć kruszynkę, która wszystko Nam to wynagrodzi samym tym że już jest w drodze

Mój mąż wymyślił sobie, że mała Emilia będzie tenisistką

Cytat:
s

Zawsze mozesz zapytac za jaki materiał płacisz, na jakim dent. pracuje, z białych refundowany jest tylko evicrol.

A co do dodatkowego macierzynskiego, to jak wczesniej bylo napisane, składasz wniosek ze chcesz z niego skorzystac i MUSISZ go dostac, z tacierzynskim to nie ma nic wspólnego, ojcu tez sie NALEZY bez zadnych wymówek
Evicrol ok zapisuje, powiem mężowi niech zapyta jak będzie szedł ewentualnie do prywatnego gabinetu. Jak powie że evicrol tzn, że bierze kasę za coś co jest refundowane? mam nadzieję, że powie co innego, choć w sumie zawsze może powiedzieć, że pracuje na innym a tak naprawdę będzie to evicrol

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

To nie jesteś sama
Ja jak byłam przeziębiona, kupiłam sobie olejek do inhalacji i potem wzięłam sobie ręcznik i dałam na kaloryfer wcześniej skraplając go olejkiem, aby lepiej mi się oddychało. I tak sobie leże i mówię do męża : "sprawdź proszę czy w ogóle te olejki mogą być?" on czyta, czyta.
Jak wstał pozabierał wszystkie ręczniki do drugiego pokoju a potem jakie litanie miałam że to robię, że najpierw mam pomyśleć a potem robić, a nie odwrotnie
I wyczytał, że olejki nie są wskazane, bo wywołują skurcze

Cytat:
Dobrze wiedzieć! czyli po porstu jeżeli Ja złoże wniosek 2 tyg przed terminem, a urodzę po terminie nawet 1 dzień, czy 2? to będę teoretycznie od 2 tyg które miałby być na macierzyński bede na L4? dobrze rozumiem?

Sweet niech nie bierze LAPOTPA! odpoczynek, to odpoczynek!
Relaksuj się ile możesz, aby pogoda WAM dopisała !

Bartessa O Matko! Moja teściowa to nawet swojego męża portfela nie rusza, ani nie sprawdza kieszeni przed wypraniem, czy coś w nich jest !Mamy osobne kosze na pranie, ale jak mój D nie raz miał coś w kieszeniach i nie wyciągnął to miał lipę, bo zostało to wyprane

No Ja już śniadanko zjadłam,
pościel zaraz wywieszę na balkon
I nie mam co robić
Mąż na montażu z tatą,
nie wiem o której będzie
Mam ochotę na kwiatki na balkonie,
jakie dajcie?

Powiedzcie mi jeszcze, bo uparłam się na allegro,
że kupię rzeczy do wyprawki, a czy nie wychodzi taniej np kupić w mieście np. wanienkę, majtki po porodowe, nożyczki, smoczek itp ?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 09:18   #2904
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Evicrol ok zapisuje, powiem mężowi niech zapyta jak będzie szedł ewentualnie do prywatnego gabinetu. Jak powie że evicrol tzn, że bierze kasę za coś co jest refundowane? mam nadzieję, że powie co innego, choć w sumie zawsze może powiedzieć, że pracuje na innym a tak naprawdę będzie to evicrol

Nie znam stomat. ktory by oszukiwał jaki materiał używa, bezsensu. Napewno powie prawde!

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Fajna stronka czyli jestem od wczoraj w III TRYMESTRZE!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi jeszcze, bo uparłam się na allegro,
że kupię rzeczy do wyprawki, a czy nie wychodzi taniej np kupić w mieście np. wanienkę, majtki po porodowe, nożyczki, smoczek itp ?
Jak od jednego kupisz wszystko to napewno wyjdzie taniej, ja wlasnie zaczekam jeszcze do czerwca z tymi drobiazgami, zeby kupic wszysto w jednej paczce.
Ja kupie od tego:
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=11612773 - pieluszki też u niego kupie.

W Rossmanie ostatnio kupiłam kosmetyki kąpielowe NIVEA Sensitive i 4-pak chusteczek mokrych.

Jeszcze potrzebuje jakiegos płynu do prania ciuszków, bo juz bym chciala powoli zacząć prac, prasowac i układać ładnie.
Chyba DZIDZIUSIA polecały dziewczyny to go wezme.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.

Edytowane przez CarmelaSoprano
Czas edycji: 2011-04-30 o 09:41
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 09:21   #2905
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Bartessa O Matko! Moja teściowa to nawet swojego męża portfela nie rusza, ani nie sprawdza kieszeni przed wypraniem, czy coś w nich jest !Mamy osobne kosze na pranie, ale jak mój D nie raz miał coś w kieszeniach i nie wyciągnął to miał lipę, bo zostało to wyprane
no a moja to widzisz, wszystko chcialaby widziec i wiedziec. O wszystko ma smialosc zapytac, jak jej sie wymigasz z odpowiedzią to za jakis czas uderzy znowu, i tak do skutku. Podejrzewam ze nie raz ani nie dwa podsluchiwala nasze rozmowy.. kiedys jak rozmawialam z wlasnie przyszla szwagierka i to po cichu zeby nie slyszala to wyrosla jakby spod ziemi i weszla w temat tak jakby siedziala z nami i co najlepsze, wiedziala doskonale o czym wczesniej rozmawialysmy...
Tz twierdzi ze ona ma tak dlatego ze za zadko z domu wychodzi i chce chociaz wiedziec co sie w domu dzieje, no ale przegina i to ostro.
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 09:32   #2906
agulaaabar
Zakorzenienie

Hej

Widzę, że debata na temat zusu, urlopów itd. A jak to jest w mojej sytuacji? bo z tego co się orientuje to nic mi sie nie należy ale...

od 17 maja do 16 listopada 2010 byłam na stażu z urzędu pracy, a w ciąże zaszłam ok 10 listopada, czyli całe 6 dni byłam ciężarna! nie widząc oczywiście, umowa o staż się skończyła, umowy o pracę nie dostałam i tak naprawdę mam guzik, zero kasy co miesiąc bo i skąd....
Ale mi to się raczej nic nie należy, dobrze myślę??

Wiecie co.... zaczyna mnie dopadać problem z układaniem się do snu! masakra jakaś.... to brzuch nie wygodnie, to mnie biodro boli, to glowa za nisko, to nogami mi rwie.....ehhhh koszmar jakiś to co będzie poźniej!

Zrobiłam wczoraj fotę brzucha zaraz wrzuce

Ale kusicie tymi grillami.......

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 09:35   #2907
agulaaabar
Zakorzenienie

Pokaźne gniazdko Lilki w 26 t.c.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN4617.jpg (34,4 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN4616.jpg (31,8 KB, 43 załadowań)

Czas na zmiany !
Stary 2011-04-30, 09:36   #2908
brunetka2000
Zakorzenienie

Właśnie wróciłam z targu, ale się zmęczyłam. Jest tak gorąco, że myślałam że już nie dojdę do domu

Carmela te pierwsze słowa cytowane (o stomatologu) nie są moje A stronkę to ja podałam też mi się spodobała

agulaaabar świetne mieszkanko

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-04-30 o 09:38
Stary 2011-04-30, 09:39   #2909
agulaaabar
Zakorzenienie

A właśnie miałam Was pytać o proszek do prania przypomniałam juz sobie

Zastanawiam się jaki kupić, Dzidziuś, Jelp, Lovela, Persil Sensitiv (czy jakoś tak się nazywa) ??
Nie długo pasuje się zabrać za pranie ubranek dla małej, bo jakoś tak za mną chodzi "nie znasz dnia ani godziny" zwłaszcza jak jedna już rozpakowana z nas.... :strach:

Czas na zmiany !
Stary 2011-04-30, 09:42   #2910
dziubek79
Zakorzenienie

dzien dobry
u mnie na razie piękna pogoda ale ciekawe na jak długo (o 14 wyjeżdzamy na działkę na grila więc...)

teraz niestety muszę ogarnąć całą chałupę bo jutro prawdopodobnie gości mamy a tak mi się nie chce
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości