DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D ) - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-29, 22:25   #4201
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )

wiecie co, dziś ubrałam moje dżinsy, w które dopiero co się zmieściłam, dość obcisłą bluzkę (TŻ zmusił mnie do kupna ostatnio) i taką marynarkę na luzie i naprawdę czułam się seksowna! mimo, że nie jest idealnie, jest super! za te kilka kg będę tak fajną i seksowną laską wszystkie będziemy!!!!!!!!!!
Stary 2011-04-29, 22:27   #4202
WrednaZ
Raczkowanie

Ja też mam zagrożone nerki... dlatego piję, piję, piję... Staram się jak najwięcej, ale ogólnie to ciężko mi to idzie. Myślę, że powinnam jeszcze więcej. W dni P łatwiej mi więcej pić, w PW, jakby organizm tyle nie potrzebuje.
WrednaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 22:28   #4203
wykrasana
Szara Eminencja

Cytat:
Napisane przez Aatena Pokaż wiadomość
U nas właśnie zaczyna błyskać
Jaka część Polski? U nas sie rozeszło

Co do cukierków to ja polecam orbit mints owoce leśnie
wykrasana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 22:37   #4204
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Przynajmniej jedna widzi siebie a nie siedzi jej w głowie grubas (przepraszam, jeśli użyłam obraźliwego określenia, ale wiele dziewczyn tak tu siebie nazywało)
to pewno dlatego że mam akurat dobry humor no ale żeby nie było że jestem jakaś samochwała to po prostu na tej wizualizacji baba była raczej figury jabłka z małą domieszką gruszki a ja jestem klepsydra, więc może dół (uda, biodra) był jak u mnie ale w talii mam wcięcie i to co tam było na brzuchu u mnie jest w cyckach rozmiaru 75H które muszą swoje ważyć

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Zingiber Pokaż wiadomość
Co do obciążenia nerek i wątroby, to w kuracji Dukana muszą być olbrzymie. To nie przesada, co piszę, bo łatwo sobie wyobrazić, co się stanie, jak będę się opychała niemal samym białkiem. Nie wiemy, co szwankuje w naszym organizmie, zanim coś się nie stanie, co przestawi dotychczasowy mechanizm (badania standardowe to nie wszystko). Więc chucham na zimne, co nie zmienia mojej determinacji. W mojej rodzinie zdarzały się problemy z nerkami, sama łaziłam kiedyś do nefrologa i mam skłonność do odkładania się typowych kamieni, ale w przypadku kuracji Dukana raczej mi nie grozi nasilenie szczawianowe. Z wątrobą to nigdy nie miałam problemu, ale - jak mówię - lubiłam sobie łyknąć procenty. Jednak chęć zmiany sylwetki jest silniejsza niż obiekcje.
akurat dukan zakwasza mocz co chroni przed najczęstszymi rodzajami kamieni no i główna zasada - dużo pić żeby wszystko ładnie przepływało przez nerki!
nerki czy wątrobę obciążamy tak samo jak np. kulturyści - ważne żeby mieć te organy zdrowe zaczynając dukana

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru Pokaż wiadomość
wiecie co, dziś ubrałam moje dżinsy, w które dopiero co się zmieściłam, dość obcisłą bluzkę (TŻ zmusił mnie do kupna ostatnio) i taką marynarkę na luzie i naprawdę czułam się seksowna! mimo, że nie jest idealnie, jest super! za te kilka kg będę tak fajną i seksowną laską wszystkie będziemy!!!!!!!!!!
jesteś sexowna laska i tyle!

Cytat:
Napisane przez WrednaZ Pokaż wiadomość
Ja też mam zagrożone nerki... dlatego piję, piję, piję... Staram się jak najwięcej, ale ogólnie to ciężko mi to idzie. Myślę, że powinnam jeszcze więcej. W dni P łatwiej mi więcej pić, w PW, jakby organizm tyle nie potrzebuje.
wiadomo - na PW dostarczasz więcej wody z warzywami (np. taki ogórek ma ponad 90% H2O) dlatego mniej chce się wypijać...
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 22:47   #4205
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
jesteś sexowna laska i tyle!
hihi, będę! ale już jestem trochę

idę coś z TŻtem obejrzeć i spać dobranoc, dużych spadków jutro!!!
Stary 2011-04-29, 22:47   #4206
brombusia
Zakorzenienie

Hej Chudzinki

U mnie waga po czwartkowym wzroście stoi na razie, dobrze że chociaż nie wzrasta

Cytat:
Przecież Ty już jesteś seksowną laską
A za kilka kilogramów będziesz seksowną bardzo szczupłą laską

Jak Wam się podobała suknia Kate?
Według mnie wyglądała cudnie
A wiecie, że ona podobno przed ślubem dukała, żeby jeszcze schudnąć. Według mnie niepotrzebnie, bo teraz jest już bardzo szczupła.
Stwierdziłam że się starzeję, bo się wzruszyłam dzisiaj oglądając relacje z Londynu

Ktoś pisał o maizenie...
Ja kupiłam w Silesii w Organic Farma Zdrowia, to taka sieć delikatesów ze zdrową żywnością, w różnych miastach są. Za 0,5 kg zapłaciłam 9 zł, więc cena chyba w porządku, bo wcześniej w Bomi kupiłam kiedyś 200 g za 6 zł

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 22:56   #4207
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
jesteś już i tyle! będziesz szczuplejsza ale sexowną można być w każdym rozmiarze! trzeba to tylko poczuć i umieć pokazać!
haha - piszę takie mądrości a sama nie potrafię poczuć się sexowna czy ładna (bo twarz mam nieciekawą). łatwo powiedzieć trudniej zrobić nawet mój ponoć ładny biust dopiero uczę się eksponować choć dalej jest moim kompleksem mimo że budzi pozytywne zainteresowanie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Jak Wam się podobała suknia Kate?
Według mnie wyglądała cudnie
A wiecie, że ona podobno przed ślubem dukała, żeby jeszcze schudnąć. Według mnie niepotrzebnie, bo teraz jest już bardzo szczupła.
Stwierdziłam że się starzeję, bo się wzruszyłam dzisiaj oglądając relacje z Londynu
ślubu nie oglądałam ale sukienkę na zdjęciach tak - bardzo ładna wg mnie. odpowiednia do bardzo eleganckich okoliczności, nie za strojna ani nie zbyt skromna - w dorbym guście po prostu
Stary 2011-04-29, 23:01   #4208
brombusia
Zakorzenienie

Metalku jak możesz pisać że masz nieciekawą twarz

Stary 2011-04-29, 23:06   #4209
Aatena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wykrasana Pokaż wiadomość
Jaka część Polski? U nas sie rozeszło

Co do cukierków to ja polecam orbit mints owoce leśnie
Środkowo-wschodnia. Mogłoby porządnie zagrzmieć, a nie tylko sporadyczne błyski i kilka kropli deszczu
A te cukierki też lubię, ale teraz odstawiłam, bo znając siebie, jeśli będę sobie pozwalać na wyjątki to szybko zakończę dietę

Cytat:
to pewno dlatego że mam akurat dobry humor no ale żeby nie było że jestem jakaś samochwała to po prostu na tej wizualizacji baba była raczej figury jabłka z małą domieszką gruszki a ja jestem klepsydra, więc może dół (uda, biodra) był jak u mnie ale w talii mam wcięcie i to co tam było na brzuchu u mnie jest w cyckach rozmiaru 75H które muszą swoje ważyć
Ja mam 75F/FF. A najgorszym elementem mojego ciała są okolice brzucha. Będę musiała poćwiczyć trochę brzuszków albo kupię hula-hop i będę się z czterolatką uczyć kręcić (umiem tylko na ręku )

Cytat:

Ktoś pisał o maizenie...
Ja kupiłam w Silesii w Organic Farma Zdrowia, to taka sieć delikatesów ze zdrową żywnością, w różnych miastach są. Za 0,5 kg zapłaciłam 9 zł, więc cena chyba w porządku, bo wcześniej w Bomi kupiłam kiedyś 200 g za 6 zł
Ja zapłaciłam chyba 6,70 za 500g. Mieli jeszcze 350g za 5,40
Aatena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 23:08   #4210
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Metalku jak możesz pisać że masz nieciekawą twarz
bo mi się nie podoba i tego nic nie zmieni chociaż robię wszystko żeby ją poprawić (aparat na zęby, tabletki anty na cerę) na ile to możliwe
Stary 2011-04-29, 23:12   #4211
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

[QUOTE=metal_fish;26619648]jesteś już i tyle! będziesz szczuplejsza ale sexowną można być w każdym rozmiarze! trzeba to tylko poczuć i umieć pokazać!
haha - piszę takie mądrości a sama nie potrafię poczuć się sexowna czy ładna (bo twarz mam nieciekawą). łatwo powiedzieć trudniej zrobić nawet mój ponoć ładny biust dopiero uczę się eksponować choć dalej jest moim kompleksem mimo że budzi pozytywne zainteresowanie

co to znaczy, że masz nieciekawą twarz jesteś śliczną kobietką:brzydal : i proszę nie narzekać

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:

idę coś z TŻtem obejrzeć i spać dobranoc, dużych spadków jutro!!!
jesteś seksi i koniec kropka

"Czas to najcenniejszy podarunek, jaki możemy dostać od innych"...
extravagance86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 23:14   #4212
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
bo mi się nie podoba i tego nic nie zmieni chociaż robię wszystko żeby ją poprawić (aparat na zęby, tabletki anty na cerę) na ile to możliwe
A tam, wyrośniesz z tego

Tez tak kiedyś miałam, teraz lubię już nawet swój nos

Stary 2011-04-29, 23:14   #4213
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

Cytat:
A tam, wyrośniesz z tego

ja też tak mam. każda pewnie z nas tak ma..

Stary 2011-04-29, 23:16   #4214
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez extravagance86 Pokaż wiadomość
co to znaczy, że masz nieciekawą twarz jesteś śliczną kobietką:brzydal : i proszę nie narzekać
co ja poradzę że luię narzekać a to wszystko przez mój perfekcjonizm - pełną akceptację siebie dałby mi tylko perfekcyjny wygląd, nieosiągalny ale pod skalpel mimo to nie pójdę
Stary 2011-04-29, 23:18   #4215
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

Cytat:
co ja poradzę że luię narzekać a to wszystko przez mój perfekcjonizm - pełną akceptację siebie dałby mi tylko perfekcyjny wygląd, nieosiągalny ale pod skalpel mimo to nie pójdę
tylko, że dla każdego ideał oznacza coś innego.. pod skalpel nie idź bo później się okaże, że jednak ideał ma inaczej wyglądać i nos Ci odpadnie:brzydal :

musimy siebie akceptować i tyle

Stary 2011-04-29, 23:19   #4216
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez extravagance86 Pokaż wiadomość
ja też tak mam. każda pewnie z nas tak ma..
Nie chcę zgrywać teraz starej ciotki, ale to naprawdę przychodzi z wiekiem
Człowiek dojrzewa i zaczyna doceniać to co przedtem wydawało mu się nie do przyjęcia
Ja tam nic bym nie zmieniła w swojej twarzy, a już uszy to mam po prostu idealne Mogłabym grać w reklamie kolczyków

Stary 2011-04-29, 23:20   #4217
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
A tam, wyrośniesz z tego

chyba za stara jestem na 'wyrastanie'
ale zaczynam powolutku próbować poluvbić moje zęby (bo się prostują, niedługo jeszcze dół będzie poprawiany - to może coś z tego będzie) i moje cycki (no bo kurcze coś musi być na rzeczy skoro widzę jak wędrują na nie oczy facetów i często jakoś nie patrzą mi w oczy w czasie romowy tylko trochę niżej )
Stary 2011-04-29, 23:21   #4218
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

Cytat:
Nie chcę zgrywać teraz starej ciotki, ale to naprawdę przychodzi z wiekiem
Człowiek dojrzewa i zaczyna doceniać to co przedtem wydawało mu się nie do przyjęcia
Ja tam nic bym nie zmieniła w swojej twarzy, a już uszy to mam po prostu idealne Mogłabym grać w reklamie kolczyków
ja to bym trochę pozmieniała.. no ale co mam poradzić, nie stać mnie na operacje.. ewentualnie mogę nosić karton na głowie

Stary 2011-04-29, 23:28   #4219
Aatena
Zadomowienie

Cytat:
A tam, wyrośniesz z tego

O, ja też nie lubię swojego nosa, ale mój mąż ma 100 razy brzydszy Mam nadzieję, że córkom nie skrzywią się w przyszłości i nie będą podobne do nosów tatusia, dziadka, prababci.

Cytat:
Ja też nie pójdę. Chociaż chętnie pozbyłabym się wystającego brzucha (Pamiętam, że w podstawówce kolega zapytał, kiedy rodzę ) Od zawsze musiałam go wciągać, nawet jak byłam duużo szczuplejsza. Ale na razie Dukan i dołączę później ćwiczenia
Aatena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 23:30   #4220
Zingiber
Raczkowanie

Ej, no , dziewczyny, ale przesadzacie... bo tak macie

Każda jest WYJĄTKOWA, bo nikt - nawet bliźniak jednojajowy - nie wygląda tak samo jak ktokolwiek na ziemi w chwili obecnej. Trzeba się z tego cieszyć. Każdy, nawet ze zbędnymi kilogramami i tzw. nieciekawą twarzą, jest niezwykły i ważne, co wyeksponuje i czy się uśmiecha. Jak miałam kilka miesięcy temu wypadek na rowerze i spuchła mi połowa ryja (a okolica oka stała się fioletowa), to dopiero doceniłam swój uśmiech. To prawda, że czyni cuda. I czyni seksowną.

Trzymajcie się. Dukana też

Edytowane przez Zingiber
Czas edycji: 2011-04-29 o 23:34
Zingiber jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 23:31   #4221
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
chyba za stara jestem na 'wyrastanie'
ale zaczynam powolutku próbować poluvbić moje zęby (bo się prostują, niedługo jeszcze dół będzie poprawiany - to może coś z tego będzie) i moje cycki (no bo kurcze coś musi być na rzeczy skoro widzę jak wędrują na nie oczy facetów i często jakoś nie patrzą mi w oczy w czasie romowy tylko trochę niżej )
Za stara? A ile masz lat kochana? 22, 23?
Ja wyrosłam z tego o wiele później, gdzieś tak po ćwierćwieczu

Co do "przedsięwzięcia", to ja nie lubię jak mi ktoś nie patrzy w oczy, więc nie noszę głębokich dekoltów, poza tym w szkole i tak nie bardzo wypada.
A jak mnie jaki wnerwi to zwracam uwagę, wprost

Stary 2011-04-29, 23:37   #4222
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

dobranoc dziewczynki!!

idę spać.. jutro czeka mnie prawie 2 godzinna podróż samochodem- ja prowadzę:brzydal :

śpijcie dobrze. i duuuużych spadków.

Stary 2011-04-29, 23:45   #4223
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
O, ja też nie lubię swojego nosa, ale mój mąż ma 100 razy brzydszy Mam nadzieję, że córkom nie skrzywią się w przyszłości i nie będą podobne do nosów tatusia, dziadka, prababci.

Ja też nie pójdę. Chociaż chętnie pozbyłabym się wystającego brzucha (Pamiętam, że w podstawówce kolega zapytał, kiedy rodzę ) Od zawsze musiałam go wciągać, nawet jak byłam duużo szczuplejsza. Ale na razie Dukan i dołączę później ćwiczenia
no łądnie to tak o mężu mówić na brzuch ćwiczenia jak już tłuszczyk się zbije to można rzeźbić mięśnie

Cytat:
Za stara? A ile masz lat kochana? 22, 23?
Ja wyrosłam z tego o wiele później, gdzieś tak po ćwierćwieczu

Co do "przedsięwzięcia", to ja nie lubię jak mi ktoś nie patrzy w oczy, więc nie noszę głębokich dekoltów, poza tym w szkole i tak nie bardzo wypada.
A jak mnie jaki wnerwi to zwracam uwagę, wprost
22 lata
nie noszę dekoltów do pasa ale golfów też - nigdy, bo wyglądam tragicznie i mam wrażenie że się duszę... też potrafię zwórcić uwagę jak co
Stary 2011-04-29, 23:47   #4224
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Mój mąż ma piękny nos, taki rzymski, prościutki

Ale ja swój lubię i w twarzy nic bym nie zmieniła, za to właśnie brzuch to tragedia W ciązy zrobiły mi się rozstępy i mam taką luźną skórę teraz
Myślę, że po drugim dziecku zacznę odkładać na plastykę brzucha, bo teraz to się nie opłaca

Idę do wyrka, jeszcze może coś poczytam i lulu, bo Młody zaczyna dzień koło 8 więc nie pośpię
Miłej nocy Chudzinki

Stary 2011-04-30, 00:32   #4225
Zingiber
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brombusia
Jak Wam się podobała suknia Kate? Według mnie wyglądała cudnie. A wiecie, że ona podobno przed ślubem dukała, żeby jeszcze schudnąć. Według mnie niepotrzebnie, bo teraz jest już bardzo szczupła.
Cytat:
Napisane przez metal_fish
ślubu nie oglądałam ale sukienkę na zdjęciach tak - bardzo ładna wg mnie. odpowiednia do bardzo eleganckich okoliczności, nie za strojna ani nie zbyt skromna - w dorbym guście po prostu
Wiadome, że nie śledzę takich wydarzeń. Teraz zerknęłam dopiero - pod Waszym wpływem.
http://uk.eonline.com/uberblog/b2391...s_Amazing.html

Suknia bardzo nieciekawa, dziadowska, można rzec, i za długi tren, który do niczego nie pasuje. Zero polotu. Cóż, mnie ta rodzina i tak ni e obchodzi. Zatem SPOX.
Pani Middleton vel Mountbatten-Windsor ani mnie grzeje, ani ziębi. Jest szczupła, ale nie za chuda: http://www.oddpedia.com/wp-content/u...up-skirt-1.jpg

Wygląda jak zwykła, urodziwa i zgrabna kobieta koło trzydziestki. Na moje oko, ma za mocno widoczne zmarszczki. Wygląda na starszą niż w rzeczywistości, ale panu młodemu wiele brakuje do ideału. Kiedyś był ładny vel interesujący jak matka, ale obecnie jest koszmarnie zdziadziały. O wiele lepiej prezentuje się jego młodszy (nieślubny?), niesforny braciszek.

Wracając do meritum nieco (hm mocno) przesadziłam z podrasowaniem swoich wyników na podstawowej stronie, więc wyszło mi coś takiego: http://www.regimedukan.com/plugins/j...gin=28/07/2011

Zamierzam atakować się przez dwa tygodnie i tak, a nie jakieś marne trzy dni.

Edytowane przez Zingiber
Czas edycji: 2011-04-30 o 03:13
Zingiber jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 07:41   #4226
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Zingiber a podobno chcesz chronić swoją wątrobę i nerki i chcesz zrobić 2 tygodnie uderzeniówki ?! Przeciez to nie jest normalne, przepraszam.
Na uderzeniówce tracimy WODĘ. i top wszystko.
Tuttaj mamy tylko przygotować organizm do dalszej walki.
Masz niską wagę i 3 dni zdecydowanie wystarczą.
Pozatym przedłużając fazę uderzeniową waga później stanie Ci w miejscu i nie będzie spadać.
Posłuchaj koleżanek które sa bardziej doświadczone w dukaniu. Ja ponad pół roku się już męczę, więc uważam że jakieś doświadczenie mam.

Ja właśnie się dopakowałam i niebawem wyruszamy w trasę, będę odcięta od swiata do środy

Edytowane przez Paati89
Czas edycji: 2011-04-30 o 07:52
Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 07:48   #4227
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

Cytat:
Napisane przez Paati89 Pokaż wiadomość
Zingiber a podobno chcesz chronić swoją wątrobę i nerki i chcesz zrobić 2 tygodnie uderzeniówki ?! Przeciez to nie jest normalne, przepraszam.
Na uderzeniówce tracimy WODĘ. i top wszystko.
Tuttaj mamy tylko przygotować organizm do dalszej walki.
Masz niską wagę i 3 dni zdecydowanie wystarczą.
Pozatym przedłużając fazę uderzeniową waga później stanie Ci w miejscu i nie będzie spadać.
Posłuchaj koleżanek które sa bardziej doświadczone w dukaniu. Ja ponad pół roku się już męczę, więc uważam że jakieś doświadczenie mam.

Ja właśnie się dopakowałam i niebawem wyruszamy w trasę, będę odcięta od swiata do środy

udanej podróży!! i miłego weekendu, nie martw się ja też jadę do przyszłej teściowej..chociaż ja na krócej

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

i w ogóle to dzień dobry!!

ja jestem chyba jakiś ranny ptaszek ale mimo rolet słoneczko tak się wdzierało do sypialni, że musiałam już wstać
przyszła @, waga na razie bez zmian

Stary 2011-04-30, 07:52   #4228
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Czekam bo Tż zajął mi łazienkę

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 07:54   #4229
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

Cytat:
Napisane przez Paati89 Pokaż wiadomość
Czekam bo Tż zajął mi łazienkę
a mój TŻ śpi i wstanie dopiero jak ja już będę prawie gotowa, zawsze tak robi..
bo on mówi, że jak tak długoo to wszystko robię

Stary 2011-04-30, 07:59   #4230
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa

Miłego weekendu Paati teściowa aż taka zła ?

Zingiber: jak wyżej, więcej chyba nic dodawać od siebie nie muszę

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości