Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-) - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-29, 16:23   #4111
cate_
Zadomowienie

Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-

Karolinka ślicznie wygląda
Cytat:
Napisane przez Biricchina Pokaż wiadomość

Dziewczyny jak łapiecie dziecku mocz?
Bosymi stopkami na płytki.

Siple ciuszki super.
Też powinnam pokupować małemu letnie ciuszki ale jakoś natchnienia brak

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 16:26   #4112
annLee
Zakorzenienie

Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-

Margo-ja mojej już nawet nie próbuję podawaćnawet na kaszki z MM kręci nosem..Ja myślę,że bardzo trudno jest wprowadzić MM cycowym dzieciom w tym wiekuale są oczywiście i takie.którym to różnicy nie robi.
A próbowałaś różnych?MOże jednak mieszać z Twoim?Jeśli pije Twoje z butli(bo moja nie chce,taki frik,)

Silpe-zapomniałam pochwalić Twój torcik! super!

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 16:32   #4113
sparkly
Raczkowanie

Cytat:
Witajcie

A i proszę proszę proszę poleccie mi jakiś dobry, sprawdzony termometr. Taki co szybko mierzy temperaturę i jest dokładny. Przerabiałam już 3 termomentry i każdy jest do dupy i dzisiaj mierzyłam jej takim paskiem co przytyka się do czoła i kolory zmienia... moja mama mi nim merzyła, taki jest stary i mało dokładny
My mamy taki i jestem zadowolona z niego. Najważniejsze, że jest bardzo szybki i nawet przez sen można bezproblemowo zmierzyć temperaturę bez budzenia malucha.

Cytat:
Dziewczyny jak łapiecie dziecku mocz?[/B] Bo u mnie dzisiaj cyrki odchodzą... chciałam złapać jak zwykle do pojemniczka, babcia ją trzymała i nic z tego nie wyszło 2 razy... tak zanosiła się płaczem, że nie dałam rady kupiłam woreczek i tak pobiorę. Lekarze tak nie polecają, ale jak byłyśmy w szpitalu to tylko do woreczka pobierali. I bądź tu mądry
U nas w szpitalu wkładają w pieluszkę taką zwykła podpaskę (nie żadne Always czy cuś tylko najzwyklejszą taką "wacianą") i potem wyciskają. Nie zbyt to sterylne :/ ale tak robią

Dzieciaczki wszystkie cudne

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
ps. kolejna sonda:
POLSKIE SYMBOLE
(rzucajcie luźne hasła, typu: bigos...)
Właśnie pyszne jedzenie i niestety brak kultury obsługi klienta.
Żyjąc za granicą przyzwyczaiłam się do "luksusu|" bycia traktowaną z kulturą a za każdym razem jak jestem w Polsce nie mogę wyjść ze zdumienia jak można tak traktować klientów.
I radość do łez
sparkly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 17:25   #4114
kardashi
Zakorzenienie

Silpe ten zestaw przed ostatni suuper! Chętnie bym zobaczyła w niej Blankę

Ja na lato mam ciuszków.. ale w lipcu na wyprzedazy na pewno coś jeszcze dokupię

Hmm.. co mi się kojarzy z Polską? wodka, kiełbasa, grille, majówka..

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 18:38   #4115
ona1981
Zakorzenienie

Biricchina ostatnio łapałam mocz do kubeczka. Postawiłam na kaflach i czekałam. Chyba z pół godziny chodziłam za nim i wreszcie się udało tak jak trzeba- srodkowy strumień Ale ja ma Jeszcze pomyślęm chlopaka to dużo latwiej

Silpe super zakupy Szkoda, że nie było mi dane mieć dziewczynkę. Ta sukienka na chrzciny przecudna !

Margo Wałęsa, Jan Paweł II, dziurawe drogi, ogórki kiszone, kapusta kiszona, Adam Małysz, orzeł biały, żubr, bocian Jeszcze pomyśle

Edytowane przez ona1981
Czas edycji: 2011-04-29 o 18:46
ona1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 19:21   #4116
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
Margo-ja mojej już nawet nie próbuję podawaćnawet na kaszki z MM kręci nosem..Ja myślę,że bardzo trudno jest wprowadzić MM cycowym dzieciom w tym wiekuale są oczywiście i takie.którym to różnicy nie robi.
A próbowałaś różnych?MOże jednak mieszać z Twoim?Jeśli pije Twoje z butli(bo moja nie chce,taki frik,)

Silpe-zapomniałam pochwalić Twój torcik! super!
moje też nie bardzo chce, jak nie z cyca.
jak ja ją odstawię??
Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
Margo Wałęsa, Jan Paweł II, dziurawe drogi, ogórki kiszone, kapusta kiszona, Adam Małysz, orzeł biały, żubr, bocian Jeszcze pomyśle
oooo, to mi sie podoba.
muszę takie skojarzenia wrzucić na fotkach do prezentacji w PP. wódka i tego typu rzeczy nie mogą być, bo to przedszkolaki będą oglądać.

a co do karmienia i robienia sobie krzywdy - okulistka, starsza, bezpośrednia kobieta, powiedziała, że takie dziecko to "stary koń" i jemu już cycek niepotrzebny, a jeszcze trochę pokarmię, to mi zęby wylecą i organizm się całkiem rozsypie.

aaaa. miałam Wam pisać i mi umknęło. w środę byliśmy znów u chirurga, wymacał, powiedział, że jest dobrze. w rezultacie nie zakleił pępka, ale kazał na wszelki wypadek pokazać się jeszcze raz za 10 dni, czy jednak nie wyskoczy.

idę myć włosy i wracam zaraz zdać w końcu relację

edit: relacja jeszcze musi poczekać. kolacja ma pierwszeństwo

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2011-04-29 o 19:34
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 19:47   #4117
Silpe
Zadomowienie

Dziekuje za komplementy

ja bym te ciuszki mogła bez konca oglądac i układac na nowo
Moje juz uprasowane ale musze spodnie skrócic, foty machne pewnie przed komunią to sie pokaże

A dziś pokaże wam jeszcze nasz debiut na rowerze , mąż zamontował fotelik i śmigałyśmy z Gabi wieczorkiem - było super , wreszcie nie musiałam wózka pchac a młoda była uchachana i zaczepiała mnie podczas jazdy
Tak to rozumie coś załatwic , czy małe zakupy - zamiast pedzic z wózkiem smigamy rowerkiem od dziś

Nie mogłam oprzec sie pokusie i dodałam jeszcze dwie foty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (65,9 KB, 101 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (52,0 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (53,9 KB, 61 załadowań)

Edytowane przez Silpe
Czas edycji: 2011-04-29 o 20:01
Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-29, 19:52   #4118
annLee
Zakorzenienie

Margo-potrafisz budować napięcie
A Ewcia duża dziewczynka i wcale nie musi mleka pić

Co do sondy to hmmm... tak bez wódki,dziurawych dróg i złodziei ?
Z jedzenia to flaki,bigos i schabowy
No i Łoscypki
A jak Żubr i Bocian to może i dąb Bartek
Świstaki?
Krokusy?

mózg mi się już zlasował,może jutro coś wymyślę

No2

"
Stary 2011-04-29, 20:01   #4119
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo dziękujemy o i widzisz Darianna o Tobie zapomniałam ślicznie wyglądałyście z Olcią na chrzcinach. I pięknie Ci w blond włosach.
Dzięki.
Myślę,ze w blond mam mniej lat.Teraz to już odmładzać sie musze.

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Dziekuje za komplementy

Moje juz uprasowane ale musze spodnie skrócic, foty machne pewnie przed komunią to sie pokaże

A dziś pokaże wam jeszcze nasz debiut na rowerze , mąż zamontował fotelik i śmigałyśmy z Gabi wieczorkiem - było super , wreszcie nie musiałam wózka pchac a młoda była uchachana i zaczepiała mnie podczas jazdy
Tak to rozumie coś załatwic , czy małe zakupy - zamiast pedzic z wózkiem smigamy rowerkiem od dziś

Super wyglądacie.

Ja się zegnam do Poniedziałku.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 20:03   #4120
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje za komplementy

super wyglądacie.
też planujemy zakup fotelika. możesz coś doradzić? albo Wy, matki-Polki wielodzietne?
Cytat:
Margo-potrafisz budować napięcie
A Ewcia duża dziewczynka i wcale nie musi mleka pić

Co do sondy to hmmm... tak bez wódki,dziurawych dróg i złodziei ?
Z jedzenia to flaki,bigos i schabowy
No i Łoscypki
A jak Żubr i Bocian to może i dąb Bartek
Świstaki?
Krokusy?

mózg mi się już zlasował,może jutro coś wymyślę
dobre, dobre
jak to się u nas mówi: styknie

Ewcia
Przemek
Stary 2011-04-29, 20:09   #4121
farminka
Wtajemniczenie

Dziewczyny któraś z Was niedawno pytała o chorobę lokomocyjną. Szajajaba? Udało się ustalić czy to to? Powtórzyło się jeszcze? A może znalazłaś jakiś sposób? My w drodze na święta mieliśmy właśnie taką "przygodę" :/ Kilka fontann poszło tak,że fotelik pływał, mała od góry do dołu cała brudna itd. Jednym słowem dziecka szkoda,a i dalsze trasy słabo widzę,a my często jeździmy... Zastanawiam się czy można jakoś temu zaradzić,bo wiem,że aviomarin i lokomotiv są dopiero dla starszych dzieci
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-29, 20:10   #4122
annLee
Zakorzenienie

Margo my mamy Hamaxa,którego można troche rozłożyć do spania.Polecam.Zu często w nim spała

No2

"
Stary 2011-04-29, 20:10   #4123
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
czy Wasze dzieci zdejmują sobie buty? Ewcia już drugiego dnia opanowała tę sztukę i teraz muszę uważać na spacerach, bo potrafi rzucić butem z wózka
następnym razem chyba jakieś wiązane kupię.
O taaaak i skarpety.

Cytat:
Napisane przez panna migotka Pokaż wiadomość

zmykam bo nie mam czasu, oczywiście po zdam relację
trzymajcie kciuki
Powodzenia jutro!

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość

A my jutro już wracamy.Jestem już spakowana i wyszykowana.
Mąż zastanawia sie nad kolejną wizytą bo wszystko w pl droższe niż w uk.No ale straszą trzeba będzie jakoś wysłać do pl na wakacje.
No niestety. Ja jestem przerażona gdy pomyślę, że euro ma wejść

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość

My jutro jedziemy do zoo, ale młodszy zostaje z dziadkami, zabieramy tylko Michała. Szymon nie chodzi, w wózku siedzieć nie lubi, jak mam maruda na rączkach nosić to wolę poczekać aż dorośnie do takich atrakcji, trochę odpocznę od niego
Ja też jutro ale ponoć lać ma

Cytat:

Załączam fotkę rocznej Karolisi, pozdrawiamy!!

Bardzo udana roczniaczka

Cytat:

Dziewczyny jak łapiecie dziecku mocz?
Bo u mnie dzisiaj cyrki odchodzą... chciałam złapać jak zwykle do pojemniczka, babcia ją trzymała i nic z tego nie wyszło 2 razy... tak zanosiła się płaczem, że nie dałam rady kupiłam woreczek i tak pobiorę. Lekarze tak nie polecają, ale jak byłyśmy w szpitalu to tylko do woreczka pobierali. I bądź tu mądry
Łapię na fuksa - albo mam fuksa i mam mocz, albo nie mam fuksa

Do woreczka zawsze.

Cytat:
o tak jak u nas

posypkę też uwielbiam i już soli nie używam

mleczka nigdy jeszcze nie robiłam,zdążę zjeść albo dorzucam do jaglanki
migdały zalewa się wrzątkiem na chwilę,obiera i moczy przez noc,rano miksuje ze świeżą wodą,odcedza i już.można dosłodzić słodem.a jakie proporcje to Ci nie powiem.Czytałam o garści gdzieś był wątek na wegedzieciaku,może znajdziesz

Margo-T.ściąga wszystko-skarpety,buty.Więc ostatnio jeździ z bosymi
A skąd macie takie przepisy fajne?
Agu z bosymi nie może jeździć, bo ją wyciągam i dreptamy.

Cytat:
Silpe - piękne ciuszki, zwlaszcza ta ostatnia sukieneczka. chętnie bym Ewcię na roczek tak ubrała.

czy któraś robi roczek w kościele? tzn. idzie z dzieckiem na tę mszę specjalną i po błogosławieństwo?

zapodałąm dziś Ewci mm - druga próba. pluje dalej niż widzi.

ps. kolejna sonda:
POLSKIE SYMBOLE
(rzucajcie luźne hasła, typu: bigos...)
Nie wiem jeszcze... A Ewcia śliczna na tych wiejskich fotach

Tuwim, Brzechwa orzeł biały, palma wielkanocna (chyba tylko u nas zwyczaj święcenia się ostał), strój krakowski, Lajkonik, Chopin, warszawska syrenka...

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Silpe ten zestaw przed ostatni suuper! Chętnie bym zobaczyła w niej Blankę

Ja na lato mam ciuszków.. ale w lipcu na wyprzedazy na pewno coś jeszcze dokupię

Hmm.. co mi się kojarzy z Polską? wodka, kiełbasa, grille, majówka..
Ja na letnich wyprzedażach na next lato będę się zaopatrywała tak jak teraz to zrobiłam, mam mnóstwo rzeczy w zeszłe wakacje kupionych

Cytat:
Dziekuje za komplementy

Fajnie ale ja się sama boję małą tak brać, bo na prostej drodze umiem się wywalić

Dziewczyny, pytań kilka...

Czy wasze dzieci też tak cyrkują przy zmianie pieluch, ubrania? u nas wycie, ryk na całego No i nie pamiętam, co jeszcze chciałam...

I się chwalę (nieee, zębów dalej niet ), Agatka pięknie nam buzi daje i podaje rzeczy na prośbę: daj. Mówię zawsze dziękuję kochanie, a ona się zaciesza I uwielbia kwiatki zrywać... http://www.youtube.com/watch?v=yW4QMZzCbbQ
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 20:17   #4124
Silpe
Zadomowienie

Cytat:
też planujemy zakup fotelika. możesz coś doradzić?
Moge tylko polecic ten co mam bo i to nasz pierwszy , wczoraj zakupiony - 150 zł po cenie hurtowej , jaki jest widzisz na focie . Jest konkretny , stabilny i ma pożądne zabezpieczenia dla dziecka - czyli pasy i paski na nóżki. Ja jestem zadowolona .

Nasz to firma Bellelli. Wpiszesz w google - znajdziesz .

Stary 2011-04-29, 20:21   #4125
annLee
Zakorzenienie

Szaja-jak wysiadamy to zakładam buty ale jeździ boso.słodka Agutka T.też daje buziaki i gila nas po stopach jeśli o to poprosimy i robi nam pierdzioszki zaśmiewając się przy tym
Przepisy z WEGEDZIECIAK'a

Silpe-ten ogród to masz przepiękny dajesz radę jeździć z małą? ja szybko zrezygnowałam,strasznie mną rzuca.Nie na moje nerwy

Farminka-a połowę tabletki nie można?Lekarz nic nie może polecić? Ja słyszałam,że imbir pomaga i skupienie uwagi na czymś innym.Np.bajki na kompie/dvd

No2

"

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-29, 20:35   #4126
olivka_7
Zakorzenienie

Biricchina córcia prześliczna i widzę że takiej budowy jak moja Kornelcia raczej szczuplutka

margo skąd ja znam to gubienie butów? We wtorek byliśmy na zakupach i młoda gdzieś zgubiła w Auchan buta- zauważyliśmy przy kasie- szczęście w nieszczęściu że szliśmy tylko 3 alejkami ale i tak szukaliśmy godzinę na szczęście się znalazł- pewnie bym tyle nie szukała i się poddała ale to były droższe buty więc mi było szkoda.

AnnLee kurcze ja mam właśnie problem z kaszkami- młoda jadła na noc od jakiegoś czasu takie do zrobienia na mleku- w sumie 3 rodzaje kaszek tych z Nestle bez cukru- ale odmawia jedzenia- nie wiem czy się jej przejadły czy co bo wcześniej jadła pięknie. Spróbowałam więc MM z płatkami kukurydzianymi. Też be.
CO ja jej mogę jeszcze dać na kolację? Chyba spróbuję z powrotem kaszek z cukrem- choć tak nie chciałam ich dawać- bo nie mam już pomysłu.

W ogóle to miałam zamiar skończyć karmienie- ale się nie udało jak na razie- a teraz wracam od piątku do pracy więc nie chcę jej fundować dodatkowych stresów.

panna migotka To ja wcześniejsze życzonka złożę, bo jutro mnie nie będzie na pewno. Duuużo szczęścia i miłości na nowej drodze życia

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Silpe fajne zakupy i wasze zdjątka super

Ja też mam plan na przyszły rok kupić coś na wyprzedażasz no i na bieżąco i z większych rozmiarów rzeczy uniwersalne typu- leginsy, dresiaki, bluzki z długim bawełniane.

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 20:35   #4127
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:

Farminka-a połowę tabletki nie można?Lekarz nic nie może polecić? Ja słyszałam,że imbir pomaga i skupienie uwagi na czymś innym.Np.bajki na kompie/dvd
U lekarza jeszcze nie byłam. Na razie zdarzyło się raz, ale wolę się przygotować na powtórkę. Myślę,że pół też nie, bo to raczej kwestia substancji a nie dawki. Po 2 albo 3 roku życia są, nie pamiętam dokładnie. A jeden z tych co patrzyłam miał w składzie właśnie imbir i nie można było takim maluchom, więc możliwe,że jego też nie można... Lenkę w ogóle w podróży ciężko czymkolwiek zająć i włącza się syrena Tylko teraz nie wiem czy to z nudów czy dlatego,że brzuszek boli.

A zdejmowanie butów to u nas też standard i to niezależnie od rodzaju zapięcia
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 20:43   #4128
sparkly
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Dziewczyny któraś z Was niedawno pytała o chorobę lokomocyjną. Szajajaba? Udało się ustalić czy to to? Powtórzyło się jeszcze? A może znalazłaś jakiś sposób? My w drodze na święta mieliśmy właśnie taką "przygodę" :/ Kilka fontann poszło tak,że fotelik pływał, mała od góry do dołu cała brudna itd. Jednym słowem dziecka szkoda,a i dalsze trasy słabo widzę,a my często jeździmy... Zastanawiam się czy można jakoś temu zaradzić,bo wiem,że aviomarin i lokomotiv są dopiero dla starszych dzieci
Zapytaj lekarza o DIFERGAN.
I radość do łez
Stary 2011-04-29, 20:54   #4129
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Wrrrryyy to ja już nie wiem jaki mam termometr kupić.

W aptece polecali mi Brauna do ucha i taki:

http://allegro.pl/termometr-do-ucha-...570331166.html

Ma któraś może??
my mamy Brauna do ucha, dla Maksia ok, mierzy dobrze, ale dla Tymka się nie nadaje. młody nie pozwala sobie tego w ucho wsadzić, drze się, wierci, nie ma szans, więc mierzę mu tradycyjnym rtęciowym pod paszką, te 2-2 minuty bez problemu można go na kolanach zabawić.

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
Wyjeżdżamy na weekend więc wszytskim życzę udanej majówki
bawcie się dobrze.

Cytat:
pochwale sie teraz zdobyczami dla Gabi na lato- ona ma chyba juz wiecej ciuchów o demnie
ładne.

Cytat:
czy któraś robi roczek w kościele? tzn. idzie z dzieckiem na tę mszę specjalną i po błogosławieństwo?
ja idę, z Maksiem byłam, to i z Tymkiem pójdę. a czemu pytasz?

Cytat:
my dzień w dzień jeździmy na rowerze. wózek tylko wtedy gdy Maksiu jest w domu, bo z dwoma fotelikami ciężko mi się pedałuje. a Maksiu na swoim rowerku jechać sam nie może, bo u nas zero chodników/ścieżek rowerowych/utwardzanych poboczy chociażby, a on jeszcze jak małe cielątko jedzie, po całej drodze by się bujał.

Cytat:
super wyglądacie.
też planujemy zakup fotelika. możesz coś doradzić? albo Wy, matki-Polki wielodzietne?
my mamy bellelli , o taki; http://allegro.pl/fotelik-rowerowy-b...567976673.html przeżył Maksia, teraz Tymkowi służy. tani, a dobry.

Cytat:
Margo my mamy Hamaxa,którego można troche rozłożyć do spania.Polecam.Zu często w nim spała
na początku taki chciałam, ale szkoda mi kasy było. zresztą Maksiu nigdy na rowerze nie zasnął.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;26617167]O
Czy wasze dzieci też tak cyrkują przy zmianie pieluch, ubrania? u nas wycie, ryk na całego No i nie pamiętam, co jeszcze chciałam...

I się chwalę (nieee, zębów dalej niet ), Agatka pięknie nam buzi daje i podaje rzeczy na prośbę: daj. Mówię zawsze dziękuję kochanie, a ona się zaciesza I uwielbia kwiatki zrywać... http://www.youtube.com/watch?v=yW4QMZzCbbQ[/QUOTE]
ano, cyrkują...
za buziole i za dawanie. (ale jeszcze się nie puszcza, co?)
a nie zjada kwiatków? Tymek co chwilkę stokrotki przeżuwa.

annLee dla gilgotania T.

a skoro już się tak chwalimy, to u nas już perfekt dziecko pokazuje/odpowiada na pytania:
-jak kwiatuszki pachną?- Tymek udaje , że kicha, wydaj dźwięk i główką potakuje, uciesznie to wygląda. wczoraj u mojej mamy wszystkim tulipanom poobrywał płatki, a potem kichał na łodygi.
-jak piesek szczeka?- au, au, i nie wiem czemu, ale jak szczeka, to ugina wtedy się na kolankach,
-jak Tymek śpi?- aaaaa- i od razu główkę na ramię sobie kaldzie.
-wolno ziemię z doniczki wysypywać?- "nenenene"- i macha ręką, że nie wolno, i psinco sobie z tego robi bo się śmieje.
-a jak wstajemy z drzemki to przynosi mi buty i gada: 'papa buuuu papa buuu"- buu to rower, jak jedziemy to sobie buczy.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-29, 20:57   #4130
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A nam lekarka jeszcze poleciła http://www.✂✂✂✂✂✂✂/leki/p4795-Vertig...abletki_krople krople. Nie zaleca do 3 roku ani lokomotiva, ani awiomarinu.

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Wycięło, wyguglajcie sobie VERTIGOHEEL.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 21:25   #4131
kaszpirek
Raczkowanie

Cytat:

czy Wasze dzieci zdejmują sobie buty? Ewcia już drugiego dnia opanowała tę sztukę i teraz muszę uważać na spacerach, bo potrafi rzucić butem z wózka
następnym razem chyba jakieś wiązane kupię.
Oj tak!
Już dwa razy się wracałam,bo brakowało jednego bucika I to dość daleko.
kaszpirek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 22:08   #4132
kaszpirek
Raczkowanie

Cytat:
Piękne Wy
Kochana,Ty masz co robić.Zimą taki długi podjazd odśnieżać,a latem taki duży trawnik kosić.

A właśnie dziewczyny,mam pytanko.
Czy dzieci na naszym rowerze w foteliku powinny mieć kask?Jest jakis przepis?Czy tylko jak kto uważa?

szaja,Agu jak zwykle powala swoimi oczętami

panna migotka, Wszystkiego Najlepszego na jutro,będzie dobrze

Zdjęcia z roczku:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tort.jpg (55,6 KB, 74 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg różaniec.jpg (70,2 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b.jpg (40,9 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg micha.jpg (71,6 KB, 71 załadowań)
kaszpirek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 22:55   #4133
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
dla Wiktorka za siku i gratki za miesiecznice
Dla Laury i Amelci (malhczarowej)

ja tez miałam slub w załobie po mamie wiem ze mama nie chciała zebym cokolwiek odwoływała wrecz ona nas ciafle do slubu nakłaniała
no to se popisalam potem dokoncze diabel wstał ide dac jej jesc
Dziekujemy za pamiec!!!!..to juz 11 miesiecy ....musze zaczac myslec o zoorganizowaniu roczku , bo czas szybko leci.

My tez , a raczej mój tz mial zalobe po babci podczas naszego slubu, bo 9 dni przed naszym slubem zmarla jego babcia...na weselu byl i tesciu i jego rodzenstwo pomimo zaloby...

A mówiac o weselu...to 2 maja jest nasza 2 rocznica slubu, a 1 -maja obchodze tu w Hiszpanii 1-y dzien matki .

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

gratulacje za skonczone miesiace i roczki maluchów.

wszystkiego dobrego dla panny mlodej jutrzejszej panny migotki!!!:wi nko:..wypije za wasze zdrówko jutro

Sliczne dzieciaczki na zalaczonych fotkach

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2011-04-29 o 22:59
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 22:58   #4134
margo80
Zakorzenienie

zasnęłam na kanapie :/

to tak w skrocie, o ile sie uda:
1. Ewcia świetnie zniosła podróż. do lasu jechała z tylko jedną półgodzinną drzemką (w sumie 3h jazdy i godzinna przerwa we Wro), w drodze do domu spała 2h.
2. pogoda dobra, ciepło, czasem z wiatrem, ale ogólnie prawie cały czas spędziliśmy na powietrzu.
3. ani razu nie usłyszałam jaka jestem chuda. nie padły też słowa, jak to się poświęcam wstając w nocy do dziecka.
3a. teściowa ok, teść jak zwykle - względnie do południa, potem już tak sobie. obojętnie o jakiej porze, jeśli brał Ewcię, cały czas był pod moją obserwacją. niestety znów kilka razy słyszałam historię o nim o i ruskim pierogu. coraz młodszy się w niej robi.
4. siostra małza przywiozła na rodzinne święta znajomych (!!!) (małżeństwo z dzieckiem). tego to nawet nie chce mi się komentować. i z całego jej gadania, jak to się stęskniła za Ewcią, wyszło tyle, że nawet na rękach jej nie miała. mijając nas coś tam czasem próbowała zagadywać jedynie. przeważnie nie miala czasu zająć się swoimi dziećmi, wolała włóczyć się po lesie z koleżanką i aparatem. próbowały zostawiać dzieci teściom, tak bez pytania czy mogą (a mało kto ma ochotę się nimi zajmować, bo to trudne dzieci raczej). dla mnie to nawet lepiej, że mi dziecka nie zamęczała
dwa psy też przyjechały, ten, którego najbardziej się bałam, został sprzedany. przyjechały dwa niegroźne, Ewcia mocno sie zacieszała do nich.
5. generalnie, nie licząc obowiazkowego focha siostry małża (oczywiście o jakąś pierdołę), było znośnie. Ewcia w każdym razie bardzo zadowolona, ciągnęła nas do drzwi, żeby wychodzić na dwór. tylko do wózka się nie przekonała. może wie, że małż ją weźmie na ręce i dlatego protestuje. po przyjeździe, na spacerze ze mną siedziała grzecznie.
6. następnego dnia po powrocie Ewcia zaczęła wkładać zabawki do pojemników. i to jest teraz jej ulubione zajęcie - wyciąganie i wkładanie
7. mamy z wyjazdu mnóstwo fot i filmików, muszę małza zagonić, żeby coś pomontował. jutro pokażę jeszcze kilka zdjęć (tu na kompie ich nie mam).

jak mi się coś jeszcze przypomni, to napiszę. albo pytajcie

dzięki za linki do fotelików.
Szaja - ja też się potrafię na prostej wyglebić, więc sama bym się bała, ale małż chętnie Ewcię powozi.

nie wiem, jakie są przepisy, ale chyba kask powinien być. tak po prostu.

i mam pytanie:
jakie macie kremy na lato z filtrem? to była jedyna rzecz, której ja matka kontrolująca nie wzięłam na wyjazd i trochę mi Ewcię na buzi przypiekło słonko. w zeszłym roku miałam ten krem Nivea, ale średni był. jest coślepszego?

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2011-04-29 o 23:05
Stary 2011-04-30, 08:22   #4135
Silpe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość

Super wyglądacie.

Ja się zegnam do Poniedziałku.

Cytat:
super wyglądacie.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;26617167]

Fajnie ale ja się sama boję małą tak brać, bo na prostej drodze umiem się wywalić

Dziewczyny, pytań kilka...

I się chwalę (nieee, zębów dalej niet ), Agatka pięknie nam buzi daje i podaje rzeczy na prośbę: daj. Mówię zawsze dziękuję kochanie, a ona się zaciesza I uwielbia kwiatki zrywać... http://www.youtube.com/watch?v=yW4QMZzCbbQ[/QUOTE]

Czego sie bac - śmigasz i tyle , choc po miescie to też bym sie troche cykała
Gabi czasem robi cyrk - no bo jak to jej przerywac zabawe dla głupiej pieluchy
przy ubieraniu rano jest ok , za to wieczorem po kąpieli , nie nawidzi wycierania i ubierania w piżamke

Gartki dla Agu

Cytat:

Silpe-ten ogród to masz przepiękny dajesz radę jeździć z małą? ja szybko zrezygnowałam,strasznie mną rzuca.Nie na moje nerwy

d
Na tej focie był tylko marny kawałek mojej działki z tyłu za domem mam 3 razy tyle
Wczoraj był nasz debiut na rowerze ale nie oszczedzałam młodej i jechałam jak wariat po drodze pełnej dziur
Młoda była szczesliwa Nie przeraziły jej ani szybkośc , wiatr ani dziury .

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość

Silpe fajne zakupy i wasze zdjątka super

.

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;26618200]

my dzień w dzień jeździmy na rowerze. wózek tylko wtedy gdy Maksiu jest w domu, bo z dwoma fotelikami ciężko mi się pedałuje. a Maksiu na swoim rowerku jechać sam nie może, bo u nas zero chodników/ścieżek rowerowych/utwardzanych poboczy chociażby, a on jeszcze jak małe cielątko jedzie, po całej drodze by się bujał.

my mamy bellelli , o taki; http://allegro.pl/fotelik-rowerowy-b...567976673.html przeżył Maksia, teraz Tymkowi służy. tani, a dobry.

a skoro już się tak chwalimy, to u nas już perfekt dziecko pokazuje/odpowiada na pytania:
-jak kwiatuszki pachną?- Tymek udaje , że kicha, wydaj dźwięk i główką potakuje, uciesznie to wygląda. wczoraj u mojej mamy wszystkim tulipanom poobrywał płatki, a potem kichał na łodygi.
-jak piesek szczeka?- au, au, i nie wiem czemu, ale jak szczeka, to ugina wtedy się na kolankach,
-jak Tymek śpi?- aaaaa- i od razu główkę na ramię sobie kaldzie.
-wolno ziemię z doniczki wysypywać?- "nenenene"- i macha ręką, że nie wolno, i psinco sobie z tego robi bo się śmieje.
-a jak wstajemy z drzemki to przynosi mi buty i gada: 'papa buuuu papa buuu"- buu to rower, jak jedziemy to sobie buczy. [/QUOTE]

Fotelik na rower widze że mamy taki sam
To akurat przypadek , ale sam pomysł zakupu zgapiłam z Ciebie - pozazdrościłam po prostu .
Jak jest tak ciepło bywa że i tydzien auta nie odpalam , wszedzie śmigamy wózkiem . ale czasem to meczące - na wieksze zakupy idziemy 2 km do miasta jest ok - w połowie drogi mieszkają teście to zawsze sie wstąpi , ewentualnie młodą przewinie czy nakarmi . ale czasem musze coś na szybko załatwic i szybciej mam rowerem niż wózkiem czy autem .

Brawo dla Tymka

Cytat:
Napisane przez kaszpirek Pokaż wiadomość
Piękne Wy
Kochana,Ty masz co robić.Zimą taki długi podjazd odśnieżać,a latem taki duży trawnik kosić.

Zdjęcia z roczku:
- ta skonczył sie sezon na odśnierzanie to zaczoł na koszenie
Z przodu kosze w godzinke z tyłu cały dzien

Super foteczki

Cytat:
zasnęłam na kanapie :/

i mam pytanie:
jakie macie kremy na lato z filtrem? to była jedyna rzecz, której ja matka kontrolująca nie wzięłam na wyjazd i trochę mi Ewcię na buzi przypiekło słonko. w zeszłym roku miałam ten krem Nivea, ale średni był. jest coślepszego?
Kupiłam przedwczoraj NIVEA - nie znam zobaczymy jakl sie sprawdzi .
My używamy tylko kosmetyków Penaten ale tu cieżko je dostac - mąż przywozi z niemiec a o kremie z filtrem zapomniłam mu powiedziec.
Używamy ich dla tego że lubie tą firme i sie przyzwyczaiłam a nie dla tego że młoda na inne uczulona , ona na nic nie jest uczulona chyba

Panna Migotka - kochana wszystkiego najlepszego w tym szczególnym dniu ,
wypije dziś Twoje zdrowie

Stary 2011-04-30, 08:26   #4136
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
moje też nie bardzo chce, jak nie z cyca.
jak ja ją odstawię??
oj współczuję tych cyrków z podawaniem mm
U nas to odstawienie samo przyszło... jak w grudniu poszłam do pracy to i tak już coraz mniej karmiłam, aż doszło do tego, że tylko w nocy ciągnął, a potem daliśmy butelkę i było po wszytskim... i tak się cieszę, że udało mi się karmić 10 miesięcy i to po powrocie do pracy jeszcze.... nawet żadnych rewelacji z piersiami nie miałam tak stopniowo i delikatnie się to odbyło
Cytat:
Ale świetne foty I jaka zmiennośc nastroju pokazała córunia A ten podjazd to faktycznie długi... jest co odśnieżąć

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;26617167]
Czy wasze dzieci też tak cyrkują przy zmianie pieluch, ubrania? u nas wycie, ryk na całego No i nie pamiętam, co jeszcze chciałam... [/QUOTE]
Też

Cytat:
i mam pytanie:
Ooo.. ciekawa jestem odpowiedzi...bo ja kupiłam właśnie z nivea na lato

U nas trwa właśnie pierwsza drzemka Synek obudził się o 6...masakra.... U nas temperatura spadła ale i tak jakiś spacerek na pewno będzie... mąż w pracy, ale damy radę

Dziewczyny - biorę udział w konursie, zagłosujcie proszę na nas... wiem, że trzeba się przy tym naklikać (swoją drogą to głupota - moje zdjęcie jest na 86 stronie, a nie ma możliwości przejścia bezpośrednio do niego no i trzeba się naklikać ...) no ale może zechcecie pomóc... Instrukacja jest w moim podpisie Z góry dziękuję!

Miłego dnia życzę i w ogóle całej majówki

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Panna Migotka - kochana wszystkiego najlepszego w tym szczególnym dniu ,
wypije dziś Twoje zdrowie
Och to dziś ten wielki dzień!!! To ja również się przyłączam do życzeń! Wszystkiego najlepszego !!!

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 08:33   #4137
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kaszpirek Pokaż wiadomość
Zdjęcia z roczku:
jakie piekne włoski!!! wow!!!
ps. różaniec w kieliszek... ?

Cytat:
z
niestety znów kilka razy słyszałam historię o nim o i ruskim pierogu. coraz młodszy się w niej robi.

i mam pytanie:

kremu jeszcze nie kupiłam... zastanawiam się.

panna migotka, najlepszości w tym najwspanialszym dla Was dniu!
Miłości, zrozumienia, szczęścia, radości we wspólnym życiu.

!
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-30, 09:15   #4138
sparkly
Raczkowanie

Panno Migotko
Z okazji tego szczególnego dnia życzymy Tobie i Twojemu wybrankowi
Wspólnej radości i zrozumienia
Gromadki dzieci i dużego mienia
Zaufania, cierpliwości i duuużo MIŁOŚCI
Niech nie zabraknie i nutki zazdrości
A oprócz tego udanego życia
Słodkości, czułości i razem bycia
Siły na co dzień, męstwa i bliskości
I tak na koniec: jeszcze raz miłości!

Sparkly z mężem i dzieciakami
I radość do łez
Stary 2011-04-30, 14:22   #4139
justin18061976
Rozeznanie

heja kobitki!!!
Przede wszystkim na poczatku WSZYSTKIEGO NAJ NAJ Migotko,
oby cala impreza super sie udala i co najwazniejsze zeby miedzy Wami bylo zawsze zrozumienie i milosc
Wszystkiego naj tez dla zeszlotygodniowych solenizantow, szczegolne caluski dla mojej Synoweczki, Malvinki
Dzieciaczki na zdjeciach sa przeslodkie, mamy naprawde fajne dzieciaczki, ale MAMUSIE fiu fiu - jestescie cudne dziewczyny, kazda jedna oczywiscie Kardashi jak dla mnie powinna w modelingu pracowac
Szajus trzymam kciuki kochana co by w nastepnym miesiacu sie udalo
Silpe masz piekna dzialke, zrob fotke ogrodka z tylu,
co do kremu jaki uzywamy na lato, loreal dla maluchow w sprayu, taki niebieski, w zeszlym roku stosowalismy i w tym tez bedziemy
Lea trzymam mocno kciuki za biznesy, oby sie udalo!!

--------------------------------------------------
U nas bardzo intensywny tydzien, duzo wyjazdow w robocie i tym samym sporo roboty, po pracy dlugie spacerki z moimi chlopakami, dzis ciut wolniej, bo scielam sie z moim barankiem malzem wczoraj i On dzis swoje i ja ze Stefciem swoje
za dwa tygodnie znow ide na wolne, na dwa miesiace, wzielam sobie wolne az do czasu, gdy maly pojdzie do zlobka - w ktorym dostalismy juz miejsce
Mamy bez zmian 6 zabkow, ale chyba zaczynaja isc kolejne, bo od paru dni lekki marud, dzis w nocy obudzil sie Stefus pierwszy raz od poltora miesiaca i az sie przestraszylismy, ze cos sie stalo hehe a On chcial mleczka zjesc i juz fajnie juz spac cale noce...szybko sie czlowiek przyzwyczaja,
gadamy malutko, jest na pewniaka mama i baba, przedrzeznia nas jak kaszlemy czego bylo duzo w ostatnich dwoch tygodniach - bylam chora i ja i malz - Malucha jakos ominelo
no i wreszcie i tu zawitalo ciepelko, zazielenily sie drzewka, jest cieplutko, kolo 16-17 stopni, bomba po prostu

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 19:00   #4140
margo80
Zakorzenienie

gdzie się podziewacie?

Panno Migotko - wszystkiego naj na dalsze wspólne lata

Ewcia
Przemek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości