Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r. - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-30, 07:01   #721
evitka21
Zakorzenienie

Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.

jeśli chodzi o osy, to sie okazało, że ja tez uczulona jestem. Zawsze bardzo źle znosiłam ukąszenie (bardzo długi ból, obrzęk i opuchlizna), ale dopiero w zeszłym roku, jak mnie franca prawie pod pachą uwaliła, i czerwony obrzęk miałam do nadgarstka i pace mi drętwiały, że nie mogłam kubka utrzymać to do lekarza poszłam. I się dowiedziałam, i bach sterydy, zastrzyki w dupę (gorsze niż to użądlenie-tydzień dupa mnie bolała). I teraz jak mnie uwali to mam od razu do lekarza zasuwać.

Ana, jeśli chodzi o skład kosmetyków, to ja bym nie demonizowała, bo to troche tak jak sie przeczyta ulotke od aspiryny, to można zawału dostać od samego czytania-3 strony możliwych skutów ubocznych, a jakoś żyjemy i mamy się dobrze

Np glikol propylenowy, używany jest w kosmetykach tych robionych z "mazideł" lub "biochemii urody"

za mazidłami: "Glikol propylenowy to silnie higroskopijny humektant, który tworzy na skórze wilgotny, nie wysychające film, zapobiegający TEWL. Jest doskonałym rozpuszczalnikiem wielu czynnych substancji.
Zaliczany jest ponadto do tzw. promotorów przejścia przezskórnego czyli związków zmieniających strukturę stratum corneum, a tym samym zwiększających jej przepuszczalność.
Zapobiega wyparowywaniu wody z fazy zewnętrznej, szczególnie przy emulsji O/W."

Same naturalne składniki potrzebują czasem wspomagaczy, by mogły lepiej się wchłaniać, rozpuszczać, połączyć, zemulgować czy po prostu działać.

Wiadomo, są "lepsze" i gorsze składniki, ale nie wszystko jest złem wcielonym.

Ja np jak umyje włosy szamponem bez SLS , to mam niedomyte i matowe, poczochrane takie

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Ania P, czekamy na fotoreportaż

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 07:08   #722
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

witam w ten "piękny" długi weekend - ja do pracy 4 maja idę pewnie tu kiepsko z ruchem będzie, ale ja korzystam że dzieci śpią Wczoraj ze spaceru ledwo zdążyliśmy przed burzą - dosłownie sekundy, już taki wiatr straszny się zerwał uff udało nam się. Małemu chyba wróciła apetyt na mleko, ojciec mu dał wczoraj (bo obiadu nie chciał) i wypił 110 ml, na kolację wypił 210 z kaszą, w nocy 90 ml i po 6ej dzisiaj 130 ml, zobaczymy jak będzie z resztą dzisiaj. U nas zaraz będzie lało i pewnie w domu spędzimy całą sobotę
EVITKA mogłabyś wrzuić linka do tego kremu z sorayi na słońce??? Byłam w rosmanie i u nas NIC z tek firmy na słońce nie ma wogóle nic z żadnej firmy nie ma poszłam do apteki, baba mi chciała wcisnąć tylko penathen mleczko z filtrem 50, ale syfiasty skład no i nie do buzi. A ja potrzebuję mleczko do ciała i krem do buzi, albo krem do buzi taki co i do ciała może być, kiepsko u nas z dostaniem takich specyfików, chyba przez neta muszę coś zamówić
Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
wczoraj na szczepieniu bylysmy (pneumo), 9czerwca nastepne (odra, swinka, rozyczka+ospa) pozniej za 2mies znowu (odra, swinka, rozyczka+ospa). mala wazy 11,300 i ma 74cm

no i juz chodzimy!!!

ana, ale to chyba nie jest az tak grozne skoro dodaja to do dziecinnych kosmetykow?

STO LAT DLA ROCZNIAKOW!!! JUTRZEJSZYCH I DZISIEJSZYCH
a czemu najpierw pneumo, a potem różyczka??bo my mieliśmy najpierw różyczkę, a 10 czerwca na pneumo idziemy???My od urzodzenia na pneumo szczepimy, a wy??bo chyba jak po roku to wtedy jest chyba jedna dawka i może dlatego masz na odwrót??hę??no i gratki z powodu chodzenia chodzi CHODZI, czy chodzi -PUSCZA SIĘ i przejdzie trochę i klaps na raczki??? nie znam waszej definicji CHODZENIA Kubuś się puszcza i po iluśtam krokach pada, i potem znowu, a za palca jednego chodziłby non stop - czy to jest chodzenie już??
ANAKAZAR co do tych kosmetyków, to najlepsze są ponoć bambino, babydream i bambi???te co mają najprostszy skład, moja kumpela lekarka pracuje w firmie farmaceutycznej z babką, która tak jak Ty obcykana w składach i zajmuje się tym w firmie i właśnie dla dzieci poleca tylko BAMBINO ja się kompletnie nie znam na tym, skończyłam właśnie żel z J&J i wróciłam do mydelka bambino i dalej mam jeszcze mleczko z J&J, do buzi mam ziajkę albo bambino, a na dwór z AA na słońce - ale małego uczula i muszę zmienić

STO LAT DLA NASZEJ OSTATNIEJ URODZINOWEJ DWÓJKI

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 07:25   #723
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Dzień Dobry
Dzisiaj czekają mnie zakupy z dzieciakami, i tyle co do wózka zmieszczę, aby na majowke starczyłoA od jutra ma pogoda się popsuć

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o osy, to sie okazało, że ja tez uczulona jestem. Zawsze bardzo źle znosiłam ukąszenie (bardzo długi ból, obrzęk i opuchlizna), ale dopiero w zeszłym roku, jak mnie franca prawie pod pachą uwaliła, i czerwony obrzęk miałam do nadgarstka i pace mi drętwiały, że nie mogłam kubka utrzymać to do lekarza poszłam. I się dowiedziałam, i bach sterydy, zastrzyki w dupę (gorsze niż to użądlenie-tydzień dupa mnie bolała). I teraz jak mnie uwali to mam od razu do lekarza zasuwać.
o ja miałam w zeszłym roku to samo, skubana po prostu podleciała ugryzła bez powodu i odleciała dwa tyg miałam rękę odrętwiałą, skóra szczypała, czerwona i spuchnięta. To co to ja uczulona jestem nie byłam wtedy u lekarza bo po prostu nie miałam kiedy. Z dzieckiem łatwiej pójść niż ze sobą

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 07:26   #724
evitka21
Zakorzenienie

baobabek, soraye dalej używamy i dalej polecam to ta:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...na.html&next=1
tez chciałam coś na ciało od razu dla małej (i sama tez dekolt smaruje)

penatena nie kupuj, betoniasty jest.

Jak krem ma na początku składu titanum dioxide to jest to dwutlenek tytanu, (cinc oxide-cynku)spełniający funkcję filtra mineralnego i wtedy krem jest taki betoniasty, ciężki, zostawiający film na skórze
Często właśnie kremy na słońce dla dzieci są mineralne (zostawiające warstwę ochronną na skórze. szczególnie dla małych niemowląt i noworodków sa tylko takie.
Ale dla dzieci w naszym wieku, to już mogą być chemiczne, znacznie przyjemniejsze w użyciu.

no własnie Ana, a skład filtów? to dopiero tablica mendelejewa

Stary 2011-04-30, 07:36   #725
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Baobabek ja też uczulona na wszelakie kosmetyki z AA, a niby dla alergików. Dzieci na dwór smaruję kremem z iwostina, ładnie się rozsmarowywuje, i jest mineralny na wodzie termalnej. Mam jeszcze linomag, ale tego to ciężko rozsmarować. Jak nie ma słońca dużego to smaruję Erwinka masłem shea.Dla mnie iwostin ma za mały filtr bo tylko 25, a ja mam skłonności do plamu mnie sprawdza się najlepiej Pharmaceris SPF50+, niestety nie mam na nim info czy nadaje się dla dzieci, bo bym chłopców smarowała też tym, bo nie zostawia takiej tłustej powłoki http://www.pharmaceris.pl/line.php?id=109 Napisałam do ich dermatologa to mi odpisze czy nadaje się dla dzieci, ale to pewnie po długim wekendzie

Stary 2011-04-30, 07:40   #726
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
baobabek, soraye dalej używamy i dalej polecam to ta:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...na.html&next=1
tez chciałam coś na ciało od razu dla małej (i sama tez dekolt smaruje)

penatena nie kupuj, betoniasty jest.

Jak krem ma na początku składu titanum dioxide to jest to dwutlenek tytanu, (cinc oxide-cynku)spełniający funkcję filtra mineralnego i wtedy krem jest taki betoniasty, ciężki, zostawiający film na skórze
Często właśnie kremy na słońce dla dzieci są mineralne (zostawiające warstwę ochronną na skórze. szczególnie dla małych niemowląt i noworodków sa tylko takie.
Ale dla dzieci w naszym wieku, to już mogą być chemiczne, znacznie przyjemniejsze w użyciu.

no własnie Ana, a skład filtów? to dopiero tablica mendelejewa
a buzię Lence czym smarujesz??tą sorayą też??

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Baobabek ja też uczulona na wszelakie kosmetyki z AA, a niby dla alergików. Dzieci na dwór smaruję kremem z iwostina, ładnie się rozsmarowywuje, i jest mineralny na wodzie termalnej. Mam jeszcze linomag, ale tego to ciężko rozsmarować. Jak nie ma słońca dużego to smaruję Erwinka masłem shea.Dla mnie iwostin ma za mały filtr bo tylko 25, a ja mam skłonności do plamu mnie sprawdza się najlepiej Pharmaceris SPF50+, niestety nie mam na nim info czy nadaje się dla dzieci, bo bym chłopców smarowała też tym, bo nie zostawia takiej tłustej powłoki http://www.pharmaceris.pl/line.php?id=109 Napisałam do ich dermatologa to mi odpisze czy nadaje się dla dzieci, ale to pewnie po długim wekendzie
no właśnie one coś muszą mieć w składzie nie tak....niby dla alergicznej skóry - i pisze to jak byk, a mały ma buzie zsypaną po nim koniecznie mi coś do twarzy potrzebne, do ciała zamówię tą sorayę co evitka

Stary 2011-04-30, 07:59   #727
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
a buzię Lence czym smarujesz??tą sorayą też??
tak , ja ją właśnie do buzi kupiłam, ale z zamiarem smarowania też ciałka jak przyjdzie pora na jego odkrywanie

Stary 2011-04-30, 08:02   #728
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
tak , ja ją właśnie do buzi kupiłam, ale z zamiarem smarowania też ciałka jak przyjdzie pora na jego odkrywanie
aha, no to muszę ją upolować - w busku jej nie ma my już odkrywamy rączki - mały w koszulkach z krótkim lata, więc rączki muszę smarować, na razie tym AA, dziwnie uczula go tylko na twarzy a na rączkach nie

Stary 2011-04-30, 08:12   #729
anakazar
Zakorzenienie

Wiem,wiem Evitka to wszystko o czym napisałaś.Filtry składowo to kupa,ale innych nie ma(są,ale niestabilne najczęściej),więc jak ktoś jest przekonany o słuszności ich używania to bierze to co jest.

Widzisz wiem,że bez glikolu propylenowego czy alkoholu dużo kosmetyków nie da rady(teoretycznie) i tutaj niech to sobie będzie.Nie ma co robić rabany o jeden,dwa nie fajne składniki.Jednak jak widzę dosłownie naszprycowany krem do buzi,żel do kąpieli ze składem ropo pochodnym,zapychającym,po drażniającym itp z testem"wszystko dla dobra maluszka"sprzedawane za niemałą kasę to szlag mnie trafia.Pózniej biedne matki latają po lekarzach,bo dziecko tu ma wysypke,tam rumień,tam jeszcze coś innego i nikt im prawdy nie powie,że to droga mamusiu od tego np.j&j tylko każde zmienić "świetny"płyn na drugą"cudowną"maść i koło dalej się toczy.

A pewnie gdyby płyn został zamieniony na fajne,delikatne mydełko to problemy ze skórą skończyłby się.

Dlatego chwała za internet i za to,że jest ogrom informacji.

I jak się okazuję są kremy,mleczka,balsamy którę żadnego świństwa nie potrzebują,żeby działać i pomagać/leczyć.

No i jeszcze pchają te świństwa nam do wszystkiego,bo raz,że większość świadomości nie ma co tam jest,dwa jest to o wiele tańszę niż gdyby mieli nam wkładać skład lepszy;/

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Pl Madziaiwostin zdaje się,że 50 jest.

Ja też miałam 25,ale pózniej przerzuciłam się na 50 avene.Teraz dodali do avenek parsol i od nowa jestem w dupie.

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

I też warto wiedzieć,że im więcej używamy tych okropniastych kosmetyków to tym bardziej niszczymy sobię skórę i przyczyniamy się do jej starzenia.Dlatego czasami nawet młode dziewczyny wyglądają już ja swoje mamy.

Im krótszy skład tym lepszy.

Aaa i jeśli ktoraś sobie myśli"eee tam przecież jak używam jednego kremu i podkładu nic mi nie będzie"to teraz policzyć sobie,że krem kładziony jest codziennie po 2 razy dziennie przez cały rok to wtedy daje niezlą ilość i liczba robi wrażenie.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 08:18   #730
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja caly czas uzywam emolium dla malej i jestem zadowolona bardzo.

mala dzisiaj sama zjadla lyzeczka sloiczek bananowy
co do uczulen ja mam najgorzej z strefach intymnych , ostatnio uzylam tantum rosa i myslalam ze sie zapale! lzy w oczach az mialam.....nie wiem co jest.

wczoraj caly dzien u rodzicow spedzilismy, dzisiaj tez ide, bo umowilam sie z mama na zakupy ,musze na te komunie kupic jakies buty dla siebie bo nie mam zadnych na plaskim...;/ wszystko na obcasie akurat z tych co by pasowalo.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 08:23   #731
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
aha, no to muszę ją upolować - w busku jej nie ma my już odkrywamy rączki - mały w koszulkach z krótkim lata, więc rączki muszę smarować, na razie tym AA, dziwnie uczula go tylko na twarzy a na rączkach nie
to nie takie dziwne-buziol wszak wrażliwszy jest

ja dostałam kupę próbek LRP 50+ dermo pediatrics, i alkohol ma i młoda ma czerwone ryło po nim .Potem to co prawda schodzi, ale już jej tym buzi nie smaruję. Zużytkuję chyba na ciałko lub na sobie
----
I mleko podrożało znów (NAN pro 3 pije młoda), było w rosmanie 600g za 21,60zł to teraz prawie 25zł.
I w lidlu też podrożało- było 13,50 jest 14,50.
W sumie jak podliczyłam to jednak w rosmanie taniej dalej jest to duże opakowanie niż małe w lidlu.

Było 3,60zł ros, i 3,85 w lidlu, a jest 4,08 i 4,14. Różnica znikoma, ale rosmany mam pod nosem. (to ceny za 100g przeliczone)

W tesco jest po 13,50zł dalej. Jeszcze ponoć w kauflandzie jest taniej, musi stary obczaić. Kiedyś coś mi się obiło za 12coś, ale nie wiem jak teraz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-30, 08:26   #732
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
no ja mam też daleko na pogotowie i też nie wiem czy jest uczulony , póki go nie ugryzie to sie pewnie nie dowiem ,a zakładamy pasiekę w maju będziemy juz chyba mieć pszczoły swoje tak myślałam czy są jakieś testy żeby sprawdzić czy dziecko jest uczulone na jad ,trochę się obawiam bo mój ojciec był uczulony
moja siostra kiedys jadła gruszkę i osa w niej siedziała i ją użądliła w język na szczęście na pogotowie zdążylismy
na wsi to wszędzie lata wszystkiego pełno
MOżna kupić zxastrzyk i mieć w domu ten na odczulenie ale kosztuje chyba ponad 200 zeta i ma tylko pare miecvhów ważności . Fajnie że zakładacie pasiekę bo biją na alarm że pszczół jest coraz mniej a bez nich to jeść co nie będzie

Ja z kosmetyków uzywam od zawsze bubchena mam sporo rzeczy z niego
Do tego zwykłe mydełka i szampon z bambino .
FIltry mam do ciała ale smaruję nimi też buzię , bo niby czemu by nie .
Ale jak już pisałam kiedyś filtrów używam mało
Stary 2011-04-30, 08:33   #733
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ania ja KOCHAM MIĘDZYZDROJE , jakis taki sentyment mam . Z checia bym pojechala mmmmm....

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

my tego emolium non stop uzywamy, do kapieli rowniez , a jak wyjdzie jakas krostka gdzies malutka to penatenem delikatnie na noc smaruje i budzi sie rano bez sladu.
A.Camus
Stary 2011-04-30, 09:02   #734
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
----
I mleko podrożało znów (NAN pro 3 pije młoda), było w rosmanie 600g za 21,60zł to teraz prawie 25zł.
W sumie jak podliczyłam to jednak w rosmanie taniej dalej jest to duże opakowanie niż małe w lidlu.
Ja włąsnie tez to kupuje.. i jak prezliczyłam.. to opłaca sie bardziej kupic 2x po 350 zł za te 13-14 zł niz 1x 600 po 25 zł...
masz 100g wiecej za raptem 2 zł.
Ja tak to obliczyłam i juz nie kupuje tych 600g

A mi sie ostatnio trafiło w zwykłym Sano.. 350g NAN3 za 9,90zł.. kupiłam 2 op. bo kur.. wiecej nie było juz!!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 09:11   #735
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
to nie takie dziwne-buziol wszak wrażliwszy jest

ja dostałam kupę próbek LRP 50+ dermo pediatrics, i alkohol ma i młoda ma czerwone ryło po nim .Potem to co prawda schodzi, ale już jej tym buzi nie smaruję. Zużytkuję chyba na ciałko lub na sobie
----

Było 3,60zł ros, i 3,85 w lidlu, a jest 4,08 i 4,14. Różnica znikoma, ale rosmany mam pod nosem. (to ceny za 100g przeliczone)

W tesco jest po 13,50zł dalej. Jeszcze ponoć w kauflandzie jest taniej, musi stary obczaić. Kiedyś coś mi się obiło za 12coś, ale nie wiem jak teraz
u mnie w lidlu jest po 12,90 - wczoraj kupowałam, a w rosmanie po 13,90 małe różnice a jednak. ja zostałam jednak przy juniorze
Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Ja włąsnie tez to kupuje.. i jak prezliczyłam.. to opłaca sie bardziej kupic 2x po 350 zł za te 13-14 zł niz 1x 600 po 25 zł...
masz 100g wiecej za raptem 2 zł.
Ja tak to obliczyłam i juz nie kupuje tych 600g

A mi sie ostatnio trafiło w zwykłym Sano.. 350g NAN3 za 9,90zł.. kupiłam 2 op. bo kur.. wiecej nie było juz!!!
no właśnie kiedyś też o tym pisałam, mi też się bardziej opłaca kupić więcej tych po 350 g niż tych po 600

Stary 2011-04-30, 09:16   #736
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

my zawsze w polomarkecie kupowaliśmy kosztowało 600 g ok 21 zł
wg mnie to 600 g wychodzi taniej, ja nigdy nie kupiłam tego 350 g
a teraz nestle junior kupujemy a nie ma go 600 g tylko te male paczki są i bezsensu poniewiera mi sie pełno pudełek i tych miarek tylko.

Najlepsze to nan activ było, w dużych puszkach. Puszki zawsze się do czegoś wykorzysta.

u nas ładna pogoda jak na razie ide zaraz na zakupy z małą

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 09:19   #737
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
my zawsze w polomarkecie kupowaliśmy kosztowało 600 g ok 21 zł
wg mnie to 600 g wychodzi taniej, ja nigdy nie kupiłam tego 350 g
a teraz nestle junior kupujemy a nie ma go 600 g tylko te male paczki są i bezsensu poniewiera mi sie pełno pudełek i tych miarek tylko.

Najlepsze to nan activ było, w dużych puszkach. Puszki zawsze się do czegoś wykorzysta.

u nas ładna pogoda jak na razie ide zaraz na zakupy z małą
a nie ma juniora w puszkach czasem?? nie wiem czy mi gdzieś nie mignęłoalbo to było to pro 4

Stary 2011-04-30, 09:25   #738
sara 85
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego dla Ninki

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
a nie ma juniora w puszkach czasem?? nie wiem czy mi gdzieś nie mignęłoalbo to było to pro 4
nie widziałam nigdzie, chyba tylko nan activ jest w puszkach

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 09:28   #739
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ojj tak ja tez dolaczam sie do zyczen urodzinowych.!!!
wszystkiego naj!!!

u nas pogoda jest super, wczoraj pogrzmialo, popadalo 15 minut grad spadl z nieba a potem cieplusio i grill.
A.Camus

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-30, 09:57   #740
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ana Sto lat dla Ninki

ana ja się zastanawiam czy sobie nie kupić takiego specjalnego kremu na te przebarwienia http://www.pharmaceris.pl/produkt.php?id=764
Ten co mam z filtrem 50 + jest fajny bo nadaje sie pod makijaż jest taki suchy po nałożeniu, ze można go nakładać na taki codzienny krem.
Ja kosmetyki do makijażu to mam tylko i wyłącznie mineralne, super się u mnie sprawdzają, nie zasyfiaja twarzy. Maluje się sporadycznie od większego wyjścia. A tak to tylko krem z filtrem na dwór, i wazelinka na ustaRaz na jakiś czas robię sobie tym korundem(czy jakoś tak)mikrodembrazje, i mam w miarę ładną cerę, niejedna nastolatka ma starszą niż ja, mam cere mieszaną, i zmarszczek nie mam, tylko te plamy. Ostatnio z avonu mam takie mleczko do oczyszczania(3w1), super się sprawdza z korundem, nawet na nogi sobie zrobiłam, to o 10 lat mniej majągładkie takie, i równo z kolorytem, polecam, o nogi też trzeba zadbać przed latem.

Stary 2011-04-30, 10:05   #741
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
I NA JUTRO (na wypadek gdybym się nie pojawiła, a od razu będę pierwsza) STO LAT DLA CUDNOŚCI NINKI ANAKAZAR ORAZ BARTUSIA GUSINKOWEGO (where are U??)
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
100 lat 100 lat dla Ninki i Bartusia

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego dla mojej synowej Ninusi

Zdrówka,samych radości,pięknych prezentów i oczywiście poznania się z narzeczonym

.
Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
DLA ROCZNIAKOW BUZIAKI TYCH DZIEJSZYCH I JUTRZEJSZYCH

Cytat:
STO LAT DLA NASZEJ OSTATNIEJ URODZINOWEJ DWÓJKI
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego dla Ninki
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ojj tak ja tez dolaczam sie do zyczen urodzinowych.!!!
wszystkiego naj!!!

.
Wszystkim ciociom bardzo dziękujemy za życzeniaSidorcia Tobie również(nie chciałaś mi się zacytować)
Przeczytam Nine jak się wyśpi.

Moje "grzeszne"(nieochrzczone) dziecko wyciągnęło różanieci długopis
Wszystkiego najlepszego dla Bartusia
Rok temu o tej właśnie porze jeszcze mnie kroili na stole
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
.
FIltry mam do ciała ale smaruję nimi też buzię , bo niby czemu by nie .
Ale jak już pisałam kiedyś filtrów używam mało
Ania pewnie,że ten do ciała można i do buzi.Dziewczyny nawet specjalnie kupują te do ciała specjalnie do twarzy,bo tam zazwyczaj jest 100-200 ml,a do twarzy tylko 40-50ml.

Tak się licytujecie w cenach mleka,ale przynajmniej jakieś promocje macie.U nas od zawsze bebilon po 40zł i jeszcze taniej nie udało mi się kupić.Tylko drożej,bo w aptekach płaciłam po 55 zeta;/

A któraś z was Evitka?pisała kiedyś,że to nan jest teraz lepsze od bebilonu?

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-04-30, 10:11   #742
Darusiaaaa
Zakorzenienie

my sie wczoraj smialismy , ze bede w wigilie jadla karpia plakala z bolu i nie pojade rodzic;p hahahaha
A.Camus
Stary 2011-04-30, 10:17   #743
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ana Sto lat dla Ninki

ana ja się zastanawiam czy sobie nie kupić takiego specjalnego kremu na te przebarwienia http://www.pharmaceris.pl/produkt.php?id=764
Ten co mam z filtrem 50 + jest fajny bo nadaje sie pod makijaż jest taki suchy po nałożeniu, ze można go nakładać na taki codzienny krem.
Ja kosmetyki do makijażu to mam tylko i wyłącznie mineralne, super się u mnie sprawdzają, nie zasyfiaja twarzy. Maluje się sporadycznie od większego wyjścia. A tak to tylko krem z filtrem na dwór, i wazelinka na ustaRaz na jakiś czas robię sobie tym korundem(czy jakoś tak)mikrodembrazje, i mam w miarę ładną cerę, niejedna nastolatka ma starszą niż ja, mam cere mieszaną, i zmarszczek nie mam, tylko te plamy. Ostatnio z avonu mam takie mleczko do oczyszczania(3w1), super się sprawdza z korundem, nawet na nogi sobie zrobiłam, to o 10 lat mniej majągładkie takie, i równo z kolorytem, polecam, o nogi też trzeba zadbać przed latem.
Dziękujemy za życzenia

Madzia zależy jakie masz przebarwienia-jeden krem Ci je wezmie,drugi nie ruszy.Masz posłoneczne,hormonalne,ci ążowe?ja miałam pociążowe i próbowałam ten albucin i mi nie ruszył.Acnederm mi dużo pomógł,a dobił przebarwienia całkiem neostratabardzo chwalona w walce z nimi.Może spróbuj sobie acnedermu?jest o połowe tańszy i też skuteczny,bo i innym dziewczynom też pomaga.Ja też się filtruje,bo się boję tych plam

Stary 2011-04-30, 10:17   #744
madziwnia
Zakorzenienie

Dziewczyny mam pytanie.. chociaż pewnie juz pisałyście.. Czy ten krem z factorem 30 dla dzieci nivea jest dobry?..
i co wy uzywacie.. bo ja jej jeszcze filyrami nie kremowałam. a juz pora..

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2011-04-30, 10:21   #745
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja tez musze cos kupic, bo emolium nie ma factora a kurde boje sie ze jej znowu wylezie cos na buzi jak ona wiecznie jest na cos uczulona, nie wiem co jej kupic, mialam chicco w tamtym roku ale to juz raczej na ten rok sie nie nadaje....
A.Camus
Stary 2011-04-30, 10:24   #746
anakazar
Zakorzenienie

Dziewczyny dla dzieci polecam soraye,w rosmanach była świeżutka ich dostawa.

Stary 2011-04-30, 10:38   #747
madziwnia
Zakorzenienie

jakby któas szukała pomysłu na dzien jca 23 czerwca.. to moja znjoma z wizazu.. dała mi link moża podpatrzec..
http://www.youtube.com/user/pysiamn#p/a/f/0/OAgzyYvLjuo

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
a dokładnie co?

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2011-04-30, 10:44   #748
sidorcia
Rozeznanie

Cytat:
a czemu najpierw pneumo, a potem różyczka??bo my mieliśmy najpierw różyczkę, a 10 czerwca na pneumo idziemy???My od urzodzenia na pneumo szczepimy, a wy??bo chyba jak po roku to wtedy jest chyba jedna dawka i może dlatego masz na odwrót??hę??no i gratki z powodu chodzenia chodzi CHODZI, czy chodzi -PUSCZA SIĘ i przejdzie trochę i klaps na raczki??? nie znam waszej definicji CHODZENIA Kubuś się puszcza i po iluśtam krokach pada, i potem znowu, a za palca jednego chodziłby non stop - czy to jest chodzenie już??
my najpierw pneumo bo zaczełysmy w ok.5mies bo mamy refundowane i mamy opóźnione przez tą operacje która była,bo 6tyg przed nie było mozna małej szczepic.wiec u nas te szczepionki pokręcone ;p
puszcza się i sobie idzie gdzie chce, tzn w którąś stronę, potrafi przejść całą dużą kuchnie i albo pada na łapki albo się czegoś łąpie. za palca też by chodziła non stop. ale skoro postawi ileś kroków sama to moim zdaniem już chodzi

mniej więcej od 11,5mies mała pije Nestle JUNIOR. jest w puszkach ale małych

Edytowane przez sidorcia
Czas edycji: 2011-04-30 o 11:03
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 10:50   #749
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

ana a to się stosuje na noc, czy na dzień, bo jak na dzień to jeszcze trzeba i tak faktorem potraktować, dlatego nad tamtym się zastanawiałam, bo to takie 2w1 i niby redukuje przebarwienia, i chroni przed nowymi. Ja mam plany jeszcze przed ciążowe, jakiś rok przed Erwim sie tak porobiło, jak byłam u dermatolog to powiedziała że to hormonalne, i zapisała mi takie kremy na dzień i na noc pelingujące, ale one sie nie nadają do stosowania latem, tylko najwcześniej w październiku mogę zacząć , jeden około 100 zł, ale nie pamiętam nazwy.

Stary 2011-04-30, 11:02   #750
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
TYLKO BUSKIEGO ROSMANNA JAKOŚ POMINĘLI Z DOSTAWĄups kaps się włączył

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
my najpierw pneumo bo zaczełysmy w ok.5mies bo mamy refundowane i mamy opóźnione przez tą operacje która była,bo 6tyg przed nie było mozna małej szczepic.wiec u nas te szczepionki pokręcone ;p
puszcza się i sobie idzie gdzie chce, tzn w którąś stronę, potrafi przejść całą dużą kuchnie i albo pada na łapki albo się czegoś łąpie. za palca też by chodziła non stop. ale skoro postawi ileś kroków sama to moim zdaniem już chodzi
aha, rozumiem już co do def. chodzenia, to w takim razie mój oficjalnie chodzi od dłuuuuższego czasu
Ależ mam miły poranek tfu tfu Kubuś zjadł kaszkę kakaową całą miseczkę, poszedł o 10ej z tż na dwór, teraz wrócili i tż go usypia a ja zdążyłam posprzątać naszą łazienkę i 2 pokoje na dole, został mi nasz górny pokój, ale już mi plecy nie pozwolą pomyłam podłogi, no normalnie na cacy posprzątałam dwie pralki puściłam, porozwieszałam na tarasie i zostało mi tylko prasowanie, właśnie się za nie zabieram oby mały pospał ze 2 godzinki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości