DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D ) - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-30, 08:02   #4231
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )

Cytat:
Napisane przez izuulkaa Pokaż wiadomość
Miłego weekendu Paati teściowa aż taka zła ?
Niestety tak
Właśnie się dowiedziałam,że oprócz nas z psem, teściów z psem i szwagrem będzie babka ze swoim partnerem i takim mężyczyzną z porażeniem mózgowym bo oni się nim opiekują.
Rety ja tam oszaleję! Muszę pierwsza wpakowac swój prowiant do lodówki co by miejsce zając bo inaczej nie będzie miała gdzie

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 08:12   #4232
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa

biedna
ale będziesz z TŻtem, więc przewiduję bardzo udany weekend
innymi się nie przejmuj, szkoda życia na to
Stary 2011-04-30, 08:29   #4233
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Cytat:
biedna
ale będziesz z TŻtem, więc przewiduję bardzo udany weekend
innymi się nie przejmuj, szkoda życia na to
Z Tż mieszkamy razem więc i taki wyjazd to nic specjalnego

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 08:34   #4234
WrednaZ
Raczkowanie

Wrrrr moja waga mnie wkurzaaaaa
Co chwila pokazuje co innego... dzisiaj za pierwszym pomiarem pokazała mi 3 kg więcej niz wczoraj... co jest niemożliwe, bo ani nie jestem opuchnięta, nie okres mi się nie zbliża... fakt wczoraj PW, no ale bez przesady - nie na 3 kg. Staję drugi raz - pokazuje 99 (tak jak wczoraj)

Jadę dzisiaj wymienić baterię w tej porządnej wadze, bo z tą to oszaleję... Pewnie zobacze tam więcej niż na tej, no ale trudno, przynajmniej pomiar będzie rzetelny.
WrednaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 08:54   #4235
agusia_1
Zakorzenienie

GG do agusia_1

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
iiii, miałam nadzieję że jakieś duże rozmiary które się za duże zrobiły na ciebie ale wszystko za małe na mnie a już miałam nadzieję że trafię na coś po okazyjnej cenie bo kupowanie stanika to dla mnie zawsze cios finansowy... najgorzej że mimo diety w miseczce nic nie spada - ale to przez tabletki anty ale obwód spada... dobrze że chyba bardziej jędrne sie robią po tabletkach
Ja niestety nigdy nie miałam jakiegoś wielkiego biustu Nawet jak przytyłam to było 28G/30F Teraz pewnie zjedzie do 28E Wcześniej pod biustem było ok. 71, teraz już ok. 68
Cytat:
Napisane przez Paati89 Pokaż wiadomość
Spakowałam całą walizę żarcia
Zrobiłam 4 porcje chlebka z mikrofali i mam nadzieję że będzie smakował taki odstany bo przyznam szczerze że jak on ostygnie to robi się twardy jak kamień:confused :
Wzięłam 3 puszki tuńczyka, udka wędzone, otręby mi się kończą więc mam nadzieję że je dorwę gdzieś, jogurty, serki wiejskie, wędlinkę moją.
Do Biedronki będe miała jedyne 20 km drogi więc oby mi nic nie przybrakło, bo na wsi jedynie sklep osiedlowy o super ekskluzywnych cenach na które mnie niekoniecznie stać
Tyle dni z teściową... boże jak ja to zniosę
Też robię zapasy na wyjazd
Cytat:
bo mi się nie podoba i tego nic nie zmieni chociaż robię wszystko żeby ją poprawić (aparat na zęby, tabletki anty na cerę) na ile to możliwe
Skąd ja to znam Próbowałam już wiele rzeczy jeśli chodzi o cerę i d. muszę się przyzwyczaić do tego że bez makijażu nigdy nie będę mogła wyjść z domu z podniesioną głową Do tego dochodzi jeszcze milion innych kompleksów...
Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Za stara? A ile masz lat kochana? 22, 23?
Ja wyrosłam z tego o wiele później, gdzieś tak po ćwierćwieczu

Co do "przedsięwzięcia", to ja nie lubię jak mi ktoś nie patrzy w oczy, więc nie noszę głębokich dekoltów, poza tym w szkole i tak nie bardzo wypada.
A jak mnie jaki wnerwi to zwracam uwagę, wprost
Mi już ćwierćwiecze stuknęło i na razie nic się nie zmieniło w akceptacji siebie
A dekoltów nie noszę już od kilku lat Jakoś mam blokadę psychiczną Ewentualnie malutki zakładam, a kiedyś to same duże dekolty były
Cytat:
Mój mąż ma piękny nos, taki rzymski, prościutki
Lubię takie
Cytat:
Napisane przez Zingiber Pokaż wiadomość
Wiadome, że nie śledzę takich wydarzeń. Teraz zerknęłam dopiero - pod Waszym wpływem.
http://uk.eonline.com/uberblog/b2391...s_Amazing.html

Suknia bardzo nieciekawa, dziadowska, można rzec, i za długi tren, który do niczego nie pasuje. Zero polotu. Cóż, mnie ta rodzina i tak ni e obchodzi. Zatem SPOX.
Pani Middleton vel Mountbatten-Windsor ani mnie grzeje, ani ziębi. Jest szczupła, ale nie za chuda: http://www.oddpedia.com/wp-content/u...up-skirt-1.jpg

Wygląda jak zwykła, urodziwa i zgrabna kobieta koło trzydziestki. Na moje oko, ma za mocno widoczne zmarszczki. Wygląda na starszą niż w rzeczywistości, ale panu młodemu wiele brakuje do ideału. Kiedyś był ładny vel interesujący jak matka, ale obecnie jest koszmarnie zdziadziały. O wiele lepiej prezentuje się jego młodszy (nieślubny?), niesforny braciszek.
A mi się jej sukienka bardzo podobała Uwielbiam klasykę
Jakbym kiedyś brała ślub kościelny to chciałabym suknię w tym stylu, tylko bez kilkumetrowego trenu
Jak wcześniej oglądałam sobie z nudów sukienki ślubne w internecie to właśnie tylko tego typu wpadały mi w oko
Dobrze wiedzieć że mam beznadziejny gust

Do zobaczenia dziewczyny w środę, ja już wybywam. Będę odcięta od świata przez te dni
Dukajcie bezgrzesznie
:papa:

Szukasz kota/psa do adopcji? Może Twoi znajomi szukają? Zajrzyj do nas!

Adopcje na terenie Warszawy i okolic
agusia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 08:57   #4236
agusia_1
Zakorzenienie

GG do agusia_1

Cytat:
Napisane przez WrednaZ Pokaż wiadomość
Wrrrr moja waga mnie wkurzaaaaa
Co chwila pokazuje co innego... dzisiaj za pierwszym pomiarem pokazała mi 3 kg więcej niz wczoraj... co jest niemożliwe, bo ani nie jestem opuchnięta, nie okres mi się nie zbliża... fakt wczoraj PW, no ale bez przesady - nie na 3 kg. Staję drugi raz - pokazuje 99 (tak jak wczoraj)

Jadę dzisiaj wymienić baterię w tej porządnej wadze, bo z tą to oszaleję... Pewnie zobacze tam więcej niż na tej, no ale trudno, przynajmniej pomiar będzie rzetelny.
Mnie też waga dzisiaj wkurzała Stanęłam raz - pokazało 58,6kg, stanęłam znów za kilka min po wizycie w toalecie a tutaj 59,5kg nie jadłam i nie piłam przez ten czas Dobrze że będę teraz miała odwyk od ważenia i dużo ruchu, może będę mieć niespodziankę po powrocie

Szukasz kota/psa do adopcji? Może Twoi znajomi szukają? Zajrzyj do nas!

Adopcje na terenie Warszawy i okolic
agusia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 09:10   #4237
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Wracając do meritum nieco (hm mocno) przesadziłam z podrasowaniem swoich wyników na podstawowej stronie, więc wyszło mi coś takiego: http://www.regimedukan.com/plugins/j...gin=28/07/2011

Zamierzam atakować się przez dwa tygodnie i tak, a nie jakieś marne trzy dni.
2 tygodnie? a ktoś tu się obawiał o nerki i wątrobę.... nieźle być im 'dokopała' tak długą fazą ataku, nic dziwnego jakby odmówiły posłuszeństwa, a jeśli chodzi o utratę wagi nic byś nie zyskała a po drugie dukan pisze że każdą uderzeniówkę dłuższą niż 5 dni należy skonsultować z lekarzem... zrobiłaś to?

Cytat:
Napisane przez agusia_1 Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam Próbowałam już wiele rzeczy jeśli chodzi o cerę i d. muszę się przyzwyczaić do tego że bez makijażu nigdy nie będę mogła wyjść z domu z podniesioną głową Do tego dochodzi jeszcze milion innych kompleksów...

A mi się jej sukienka bardzo podobała Uwielbiam klasykę
Jakbym kiedyś brała ślub kościelny to chciałabym suknię w tym stylu, tylko bez kilkumetrowego trenu
Jak wcześniej oglądałam sobie z nudów sukienki ślubne w internecie to właśnie tylko tego typu wpadały mi w oko
Dobrze wiedzieć że mam beznadziejny gust
miałam tak że po okresie dojrzewania cera sie poprawiła a teraz znowu jakieś pogorszenie było - nie wiem czemu ale widzę już poprawę po tabletkach anty i wiem od koleżanek że to pomaga

sukienka moim zdaniem właśnie nie mogła być zbyt ekstrawagancka, musiała być prosta w kroju, nie odsłaniać zbyt wiele (stąd ta koronka na dekolcie i rękach) i mieć tren - zewzględu na okoliczności ślubu.... ale panna młoda rzeczywiście wygląda staro, tak jak i łysiejący pan małżonek
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 09:17   #4238
ashesandwine
Raczkowanie

dzień dobry, całuję wszystkie kobietki i każdą z osobna
dziś tak jak mi poradziłyście zaczynam dukać 2 fazę, na śniadanko już wcinałam warzywka powiem Wam - brakowało mi tego
teraz piję kawkę i próbuję jakoś ogarnąć Wasze posty żeby wiedzieć o Was co nieco
ashesandwine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 09:18   #4239
WrednaZ
Raczkowanie

Obydwoje są koło 30-tki, ale faktycznie wyglądają na starszych, on zwłaszcza jak zdjął czapę eheh sukienka mi sie podobała, była i elegancka i skromna, ale efektowna tak akurat...

No 2 tyg uderzeniowki to koleżanka zaszalała... Ja mam do zrzucenia ok 30 kg (startuję wg mojej wagi z 104 kg) i mi wyliczył 5 dni tyle też zrobiłam, chociaż początkowo myślałam o przedłużeniu Uderzeniówki, na szczęście tego nie zrobiłam. W 3 czy 4 dzień bardzo mi dokuczała wątroba, zaczęłam wtedy pić jeszcze więcej (z 3l wody + inne płyny) i przeszło... widocznie miała jakiś lekki kryzys... ale 14 dni to jakaś gehenna.
WrednaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 09:18   #4240
ashesandwine
Raczkowanie

Cytat:
2 tygodnie? a ktoś tu się obawiał o nerki i wątrobę.... nieźle być im 'dokopała' tak długą fazą ataku, nic dziwnego jakby odmówiły posłuszeństwa, a jeśli chodzi o utratę wagi nic byś nie zyskała a po drugie dukan pisze że każdą uderzeniówkę dłuższą niż 5 dni należy skonsultować z lekarzem... zrobiłaś to?

miałam tak że po okresie dojrzewania cera sie poprawiła a teraz znowu jakieś pogorszenie było - nie wiem czemu ale widzę już poprawę po tabletkach anty i wiem od koleżanek że to pomaga

sukienka moim zdaniem właśnie nie mogła być zbyt ekstrawagancka, musiała być prosta w kroju, nie odsłaniać zbyt wiele (stąd ta koronka na dekolcie i rękach) i mieć tren - zewzględu na okoliczności ślubu.... ale panna młoda rzeczywiście wygląda staro, tak jak i łysiejący pan małżonek
ashesandwine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 09:20   #4241
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

witam weekendowo. ja w pracuni do 17

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 09:45   #4242
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa

A ja mam znowu moją upragnioną 9 z przodu
przez tydzień utrzymywało się między 101-100 beznadzieja

muszę dziś trawsko skosić całe, bo tu jak w dżungli wygląda

siostrunia dziś wraca z Holandii : jupi:

i idziemy na parapetówkę do kuzynki, macie jakiś pomysł co jej kupić ?
Stary 2011-04-30, 09:59   #4243
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
A ja mam znowu moją upragnioną 9 z przodu
przez tydzień utrzymywało się między 101-100 beznadzieja

muszę dziś trawsko skosić całe, bo tu jak w dżungli wygląda

siostrunia dziś wraca z Holandii : jupi:

i idziemy na parapetówkę do kuzynki, macie jakiś pomysł co jej kupić ?
mała zmiana jednej cyfry a cieszy

na parapetówkę na pewno coś 'do domu' - ale odradzam jakieś ozdóbki w stylu świeczników itp... może jakiś gadżet do kuchni typu korkociąg + zatyczka do wina, noże i deska do serów.... zależy jeszcze jaką kwotą dysponujecie
Stary 2011-04-30, 10:07   #4244
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

no i ja ozdobki mialam w nosie zadna w moim guscie posciel to zawsze sie przyda w domu

Stary 2011-04-30, 10:19   #4245
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
no i ja ozdobki mialam w nosie zadna w moim guscie posciel to zawsze sie przyda w domu
dokładnie - te wszystkie oz-dupki zwane też durnostałkami czy kurzołapkami zawsze są niebezpieczne bo nigdy nie jesteśmy całkiem pewni czyjegoś gustu (no... ja w 100% trafiam tylko w mamy gust...) a pościel czy jakieś akcesoria kuchene są praktyczne więc wazniejsza jest użytkowość niż wygląd no i zawsze można je schować do szafki

dziś wyruszam na kolejne polowanie na sandałki - może w końcu coś dorwę do tesco wpadnę to i lodówkę zaopatrzę
Stary 2011-04-30, 10:27   #4246
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

ja nasmarowalam sie balsamem brazujacym i stoje jak glupol przy laptopie w pracy ;d

Stary 2011-04-30, 10:28   #4247
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Przecież Ty już jesteś seksowną laską
A za kilka kilogramów będziesz seksowną bardzo szczupłą laską

Jak Wam się podobała suknia Kate?
Według mnie wyglądała cudnie
A wiecie, że ona podobno przed ślubem dukała, żeby jeszcze schudnąć. Według mnie niepotrzebnie, bo teraz jest już bardzo szczupła.
Stwierdziłam że się starzeję, bo się wzruszyłam dzisiaj oglądając relacje z Londynu
oj,no dooobra jestem a Kate wyglądała fajnie, ale jak dla mnie-bez rewelacji

Cytat:
Napisane przez extravagance86 Pokaż wiadomość
musimy siebie akceptować i tyle
ooo! dokładnie! i robimy wszystko,żeby się zaakceptować. Dukan napewno dodatkowo pomoże
Cytat:
Wracając do meritum nieco (hm mocno) przesadziłam z podrasowaniem swoich wyników na podstawowej stronie, więc wyszło mi coś takiego: http://www.regimedukan.com/plugins/j...gin=28/07/2011

Zamierzam atakować się przez dwa tygodnie i tak, a nie jakieś marne trzy dni.
przez 2 tygodnie?! Dukan średnio pisze, że powyżej 20 kg to jest 5 dni, lub po skonsultowaniu z lekrzem, można przedłużyć na tydzień. ale u Ciebie, przy niecałych kilkunastu kilogramach 3-4 dni! jak wyliczył Dukan... jak pisały dziewczyny, na pierwszej szybko spada, bo tracimy wodę, a potem przechodzimy na warzywa i podkręcamy metabolizm i znów na proteiny itd. a jak zrobisz 2 tyg uderzeniówki, to od 5 dnia może Ci cały czas stać waga, zniszczysz metabolizm (nie mówiąc o nerkach i wątrobie, o które niby się tak boisz)

ale dziś się zdziwiłam, po takim spadku wczoraj (0,7) spodziewałam się zastoju lub wzrostu nawet (taka tendencja...:P) a tu! -0,5
czyli przekroczyłam magiczną granicę 15 kg.... i już za niecałe 5kg będę mogła powiedzieć "schudłam 20 kg!" a 5 kg chyba zdażę w 2 miesiące,co?
Stary 2011-04-30, 10:35   #4248
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
ja nasmarowalam sie balsamem brazujacym i stoje jak glupol przy laptopie w pracy ;d
też zawsze mam problem co z sobą począć po wysmarowaniu się tymi mazidłami... dobrze że mam sama pokój to zdarza mi się gołej latać

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru Pokaż wiadomość
ale dziś się zdziwiłam, po takim spadku wczoraj (0,7) spodziewałam się zastoju lub wzrostu nawet (taka tendencja...:P) a tu! -0,5
czyli przekroczyłam magiczną granicę 15 kg.... i już za niecałe 5kg będę mogła powiedzieć "schudłam 20 kg!" a 5 kg chyba zdażę w 2 miesiące,co?
lecisz jak burza to pewno zasługa tych biegów... kurcze podziwiam cię przedwczoraj poszłam zrobić mój interwałowy marszobieg, nawet nie bieg, i po 5 serii biegu oddech miałam jak darth vader, i potem tak długo nie mógł wrócić do normy - ciagle mi świszczało i było mi koszmarnie nieprzyjemnie z tej duszności.... ale w okresie weekendu majowego zawsze mam apogeum alergii i pewno jeszcze nie 'wywietrzałam' z alergenów kota których nałapałam w domu (tam to mi świszczało nawet jak siedziałam) może za jakiś czas będzie lepiej a teraz muszę odpuścić chyab bieganie może zmobilizuję się do czegoś w domu
Stary 2011-04-30, 10:57   #4249
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

ja to tylko nogi, bo boje sie plam

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

tchnienei gratulacje piekni Ci spada ta waga mniamusnie

Stary 2011-04-30, 11:26   #4250
Aatena
Zadomowienie

Cytat:
no łądnie to tak o mężu mówić na brzuch ćwiczenia jak już tłuszczyk się zbije to można rzeźbić mięśnie
Co ja poradzę na to, że ma nos w kształcie J. Zresztą on wie, jaki ma nos, ale liczy się coś więcej niż tylko wygląd. Zresztą, jak stwierdziła znajoma mamy: jak się jest młodym, to się patrzy ten brzydki, tamten wstrętny, ten ujdzie, a ten się podoba a po 30-tu latach wszyscy tak samo starzy i brzydcy
A co do ćwiczeń na brzuch to właśnie mam taki plan. Najpierw odchudzić, potem wyćwiczyć

Cytat:
Napisane przez extravagance86 Pokaż wiadomość
a mój TŻ śpi i wstanie dopiero jak ja już będę prawie gotowa, zawsze tak robi..
bo on mówi, że jak tak długoo to wszystko robię
U nas odwrotnie, bo ja wyszykuję siebie i dziewczyny w czasie takim, jak on siebie

Cytat:
przez 2 tygodnie?! Dukan średnio pisze, że powyżej 20 kg to jest 5 dni, lub po skonsultowaniu z lekrzem, można przedłużyć na tydzień. ale u Ciebie, przy niecałych kilkunastu kilogramach 3-4 dni! jak wyliczył Dukan... jak pisały dziewczyny, na pierwszej szybko spada, bo tracimy wodę, a potem przechodzimy na warzywa i podkręcamy metabolizm i znów na proteiny itd. a jak zrobisz 2 tyg uderzeniówki, to od 5 dnia może Ci cały czas stać waga, zniszczysz metabolizm (nie mówiąc o nerkach i wątrobie, o które niby się tak boisz)

Trzy dni uderzeniówki z testu i przedłużać do 10? Mi przy 20kg wyszło 6dni i powinnam była zrobić nie więcej niż 5, bo po ostatnim dniu zamiast spadku był wzrost Może dlatego też wzrosła mi kreatynina?
Teraz idę trybem 3/4. I już 6,4% mnie mniej
Ja też wczoraj spadek 0,7 a dziś 0,3

Edytowane przez Aatena
Czas edycji: 2011-04-30 o 11:28
Aatena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 11:31   #4251
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

mi przy 43kg do zrzucenia wyszlo uderzeniowki 4dni ale pociagnelam ja chyba na 7 jak sie nie myle

wlasnie zadzwonil do mnie kumpel ze studiow i powiedzial mi ze zobaczyl moj fotki na nk i jest pod wrazeniem mojej wytrwalosci i szacun dla mnie

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

oj przy 34kg :P

Stary 2011-04-30, 11:34   #4252
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aatena Pokaż wiadomość
Trzy dni uderzeniówki z testu i przedłużać do 10? Mi przy 20kg wyszło 6dni i powinnam była zrobić nie więcej niż 5, bo po ostatnim dniu zamiast spadku był wzrost Może dlatego też wzrosła mi kreatynina?
powinno być tyle samo dni P i PW, albo PW więcej... mam więc nadzieję, że robisz 3P/4PW, a nie odwrotnie... zwłazscza przy kiepskich wynikach...
Cytat:
wlasnie zadzwonil do mnie kumpel ze studiow i powiedzial mi ze zobaczyl moj fotki na nk i jest pod wrazeniem mojej wytrwalosci i szacun dla mnie
wow
Stary 2011-04-30, 11:41   #4253
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

to tak podnosi na duchu hehehe no on mnie zapamietal jak bylam w ciazy miesiac przed porodem jakies 125kg o fuck jak to brzmi

Stary 2011-04-30, 11:41   #4254
mandarynkka86
Rozeznanie

Kobietki a jak radzicie sobie z eeeeeeeeeeeeeeeee kupką?
Ja mialam z nią male problemy na poczatku, jak jadlam samo mięcho i wedliny, ale teraz tez mnie dopada w dni proteinowe... Wczoraj pokusiłam się o POL tabletki XENNA i zwariowac mozna, siedze na kibleku doslownie co 3 godziny i konca nie widac
Moze od czasu do czasu takie przeczyszczenia wplywa ok, ale juz mam dosyć Co robicie jak macie problemy takie jak wypada dzien proteinowy ?

Edytowane przez mandarynkka86
Czas edycji: 2011-05-11 o 23:53
mandarynkka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 11:48   #4255
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

4 suszone sliwki, sok z kapuchy kiszonej, czerwona herbata, 10brzuszkow

Stary 2011-04-30, 11:54   #4256
mandarynkka86
Rozeznanie

Cytat:
4 suszone sliwki, sok z kapuchy kiszonej, czerwona herbata, 10brzuszkow
Herbata niestety mnie nie rusza. Chyba jestem na nią odporna straszliwie. Sok z kapuchy? i sliwki ? Mozna w dni P?
Stary 2011-04-30, 12:00   #4257
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aatena Pokaż wiadomość
jeśli ten tryb 3/4 to 3 dni PW i 4 P to możliwe że znamy przyczynę wzrostu twojej kreatyniny... zmień na zrównoważony tryb w którym P = PW albo nawet PW > P do czasu unormowania kreatyniny a potem dopiero 5/5, 3/3 czy 1/1....

Cytat:
Napisane przez mandarynkka86 Pokaż wiadomość
Ja mialam z nią male problemy na poczatku, jak jadlam samo mięcho i wedliny, ale teraz tez mnie dopada w dni proteinowe... Wczoraj pokusiłam się o POL tabletki XENNA i zwariowac mozna, siedze na kibleku doslownie co 3 godziny i konca nie widac
Moze od czasu do czasu takie przeczyszczenia wplywa ok, ale juz mam dosyć Co robicie jak macie problemy takie jak wypada dzien proteinowy ?
po pewnym czasie diety samo mi się uregulowało... xenne brałam ale to na mnie nie działa a przynajmniej nie tak silnie polecam łyknąć łyżeczkę ciekłej parafiny - obrzydlistwo ale nadaje poślizg... trzeba tez pamiętać o dawce dziennej otrąb i myślę że tryb z krótszymi cyklami P i PW też zapobiega zaparciom bo błonnik z warzyw dostarczany jest bardziej regularnie. warto też spróbować masażu brzucha, wypicia kawy czarnej parzonej na czczo (ale to nie często bo niszczy żołądek!) a w ostateczności czopków glicerynowych - działają też dość gwałtownie ale jelita się nie 'rozleniwiają' jak po tabletkach. może popytaj w aptece o delikatne ziółka na poprawę perystaltyki, ale nie jakieś silne

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Herbata niestety mnie nie rusza. Chyba jestem na nią odporna straszliwie. Sok z kapuchy? i sliwki ? Mozna w dni P?
ja sok z kapusty piję tylko na PW ale nie wiem czy to konieczność... a śliwek nie jem bo to jednak owoce i to w dodatku suszone czyli o dużej zawartości cukru :/
Stary 2011-04-30, 12:01   #4258
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
ja na początku rzadko chodziłam, a na uderzeniówce mnie nawet przeczyściło na uczelni w drugi dzień Dukania
a potem się ustabilizowało samo i chodzę codziennie na P (no może 2 razy w miesiącu się nie uda pójść) a na PW nawet kilka razy potrafię więc spokojnie, myślę, że jak organizm się przyzwyczai to będzie ok. a na PW jedz kapuste kiszoną. ale uważaj, jak kiedyś zjadłam to z 4 godz w toalecie siezdiałam... i wtedy wszystkie pozostałości z dni P idą w niepamięć

no i otręby jesz, mam nadzieję? ja właśnie wcinam placki a 4 śliwki ponoć Dukan pozwolił na jakimś czacie

Edytowane przez tchnienie-wiatru
Czas edycji: 2011-04-30 o 12:03
tchnienie-wiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 12:26   #4259
marikamb
Raczkowanie

GG do marikamb

Hej kochane

dawno się nie odzywałam, ale to wszystko dlatego, że jakiś szaleniec skrócił mi dobę i teraz z niczym się nie wyrabiam;p

Gratuluję spadeczków!!!

Witam wszystkie nowe dziewuszki i trzymam kciuki za udaną dietę!!!

Widzę,że mamy też nową koleżankę z szalonymi pomysłami 14dniowej uderzeniówki! Z takim podejściem to lepiej nie zaczynaj diety, chyba,że dializy to spełnienie Twoich marzeń, jeśli tak to powodzenia!

U mnie dziś ostatni dzień II fazy ja i moja niestabilna emocjonalnie waga jesteśmy w separacji. Ta mała cholera zamiast same spadki mi pokazywać na koniec to same wzrosty pokazuje!
I tyle ciekawości u mnie, zaraz idę do pracy, wrrrr

Słoneczne buziaczki:cmo k:
marikamb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 12:43   #4260
mandarynkka86
Rozeznanie

Cytat:
ja na początku rzadko chodziłam, a na uderzeniówce mnie nawet przeczyściło na uczelni w drugi dzień Dukania
a potem się ustabilizowało samo i chodzę codziennie na P (no może 2 razy w miesiącu się nie uda pójść) a na PW nawet kilka razy potrafię więc spokojnie, myślę, że jak organizm się przyzwyczai to będzie ok. a na PW jedz kapuste kiszoną. ale uważaj, jak kiedyś zjadłam to z 4 godz w toalecie siezdiałam... i wtedy wszystkie pozostałości z dni P idą w niepamięć

no i otręby jesz, mam nadzieję? ja właśnie wcinam placki a 4 śliwki ponoć Dukan pozwolił na jakimś czacie
Tak kapusta kiszona i ogórki koszone to moja miłoscMogę pozerac tonami Jem sporo, otręby niestety mi strasznie nie samują, ale jem-zmuszam się;/
Wczoraj zrobilam po poludniu ten placek ale jakos tak mi nie podszedl, chyba bym musiala zmielic te otręby , wtedy bym nie czuła "tych grudek" i jakos by moze szlo. Polałam go sobie jogurtem i ciut do jogurtu dodalam aromatu pomaranczowego- smakuja w sumie jak nalesniki, Ale jadlyscie je moze na slono? Z odrobiną soli?Tak zeby "pasowaly" smakowo do mieska?
Do wczoraj te otreby jadlam-2x po 2 lyzeczki i popijałam wodą, dzisiaj z ranca tez tak zrobiłam,na obiad bym chciala ten placek z mięchem, ale na slono-nie wiem jak on bedzie smakowal...?

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości