|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. VI,pt.Juz prawie w komplecie!
Anessa, Ty jeszcze tutaj?
![]() BordAna, nie martw się, mogą się w ciąży zdarzać krwawienia z nosa, tak samo z dziąseł przy myciu zębów. Wszystko jest lepiej ukrwione i śluzówki są bardziej wrażliwe. Pod koniec ciąży też mi się kilka niewielkich krwotoków z nosa zdarzyło. Weruczek, rozluźnij się Aaaa, ja chcę być znów w ciąży
|
|
#1022 |
|
Zadomowienie
|
Kreti, dzięki za pocieszenie!
Wkurza mnie tylko ten ból, łeeOglądam sobie zaślubiny Kate i Williama:P POtem spacer i praca, ale mi sie nie chce:P ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Aneska, ktoś musi byc ostatni:P łączę się w transmisji:P |
|
|
|
|
#1023 |
|
Zakorzenienie
|
A ja leję ciepłym moczem na ten ślub
![]() Weruczek, no niestety, tak to jest z tą ciążą - czasem coś poboli, czasem ciężej oddychać, czasem drętwieją ręce... To wszystko natychmiast minie, gdy Tadzio wyjdzie na świat
|
|
#1024 |
|
Zadomowienie
|
ja może nie leję jak to Kretencja napisala cieplym moczem na ich ślub ale nie oglądam bo muszę się uczyć na jutrzejsze dwa zaliczenia...
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
|
#1025 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
A ja oglądam i aż czasem ciary mam
i lukam na notatki
|
||||||||||||||||||||
|
|
#1026 |
|
Raczkowanie
|
Witam kobietki kochane.
Cały weekend przeleżałam na patologii późnej ciąży, gdzie jedyne, co mi robili, to KTG raz dziennie i słuchanie detektorem serduszka raz na dwie godziny... Lekarze, poza dwoma wyjątkami wcale nie lepsi - jeden stwierdził, że spokojnie do Wielkanocy mogę sobie pochodzić w ciąży, drugi na obchodzie tylko mówił dzień dobry... Podejrzewał też, że coś jest nie tak z moją miednicą. W ciągu 15 minut musiałam wypełnić papierzyska i już leżałam na stole. A o 10.00 usłyszałam najpiękniejszy dźwięk na świecie - płacz synka!PS. Tę wiadomość pisałam w Wordzie 4 dni!
7 cs... 39/40 -czekamy, kruszynko! Edytowane przez jasiulek Czas edycji: 2011-06-28 o 11:35 |
|
|
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
Jasiulku jeszcze raz GRATULACJE !!!! Filipek jest śliczny
|
|
|
|
|
#1028 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Jasiulko, dobrze, że wszystko się dobrze skończyło
Ucałuj Filipka ![]() Nuda już z tym ślubem. Lece się z Maksiem bawić (szkoda, że wśród notatek) ahhh te czasy dzieciństwa
|
||||||||||||||||||||
|
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
Jasiulek, Filip piękny!
Współczuję tego, co przeszłaś, mnie też chcieli z regularną czynnością skurczową trzymać przez weekend (a miałam mieć cc!), bo lekarz stwierdził, że poród się nie zaczyna (bo w zasadzie nie było rozwarcia) i on nie ukończy ciąży w 38tc+5d, bo planowych cc tak wcześnie (???) się nie robi i poczekamy do ukończenia 39tc Zasłaniał się tym, że to by było rzekomo przerwanie (?????) ciąży, bo przecież niedonoszona Ciekawostka, ja zawsze wiedziałam, że po ukończonym 38tc jest donoszona ![]() Ale szczęśliwie przyszła inna zmiana (inny lekarz na nocny dyżur), obejrzał KTG i się zlitował ![]() A ja już po ścianach chodziłam i nie umiałam sobie poradzić z prawidłowym oddychaniem. I dobrze, że małego wyjęli w końcu tego samego dnia, bo dostał 7Apg w pierwszej minucie bodajże, bo był już niedotleniony (pewnie przez to moje nędzne oddychanie). Więc jakby mnie faktycznie trzymali do poniedziałku, to mogłoby być kiepsko ![]() Tak czy inaczej wszystko się dobrze skończyło, i u Was też, i to jest najważniejsze
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2011-04-29 o 13:50 |
|
|
|
|
#1030 |
|
Zadomowienie
|
Jasiulek, dobrze że już mały jest z Wami, docierajcie się
Tak czytam, co piszecie o tym, co się dzieje przed porodem ii... boje się swojego czasu
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
|
#1031 |
|
Zadomowienie
|
hejka mamuśki i brzuchatki
nie mam jednak cukrzycy ciążowej drugie wyniki wyszły dobrze anessko nadal w dwupaku to czekamy na wieści od Ciebie!!Jasiulku ale historia!! ale maleństwo jest śliczne gratki!! ![]() weruczku ![]() a my mamy już 31 tc hmmm chyba zacznę myśleć o torbie do szpitala![]() hihih dziewczynki mocno Was wszystkie całuje
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
Anessa no na co Ty czekasz
Jazda rodzić Wiem, wiem chciałaś obejrzeć relację ze ślubu najpierw...aldi kreti a kiedy planujecie drugie dziecko? ![]() BordAna owocnej nauki...ble zaliczenia, też mam za tydzień a nie chce mi się uczyć i nie mam w sumie czasu, nie wiem jak ja to zrobię Nie bój się porodu, do przeżycia Tylko się człowiek długo przestawia potem, ale jak już się przestawi to jest radość wielka ![]() jasiulek haha 4 dni, a myslałam, że jak pisąłam 4 godziny swoją to długo Dobrze, że już po wszystkim i wszystko dobrze się skończyło A Fifi cudny ![]() Shira To juz teraz z górki ![]() U mnie z całego porodu najgorsze było jak już miałam mocne skurcze, a mi cewnik założyli.....modliłam się, żeby już mnie uśpili i pocieli...bardzo nieprzyjemne to było. No i potem po obudzeniu ból brzucha był nieznośny, ale dali mi jakieś przeciwbóle i jakoś dało się wytrzymać. No i jeszcze chyba za wcześnie pojechałam do szpitala jak mi wody odeszły, bo cały czas odchodziły i jechałam do szpitala i chodziłam po nim przeciekająca co chwilę...ąz mi głupio było, bo wszystko moczyłam...
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2011-04-29 o 15:03 |
|
|
|
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
BordAna bo ja do 15
![]() powodzenia na zaliczeniach Weruczek ja cale zycie mam 2 w cyto i nigdy nic mi na to nie zalecono ![]() Moze spotkamy sie na kawke jak bedziesz w Ustce ? BordAna moze tez by wpadla ?! ![]() Anessa ostatni beda pierwszymi ![]() Jasiulku na szczescie macie to juz za soba i jestescie wszyscy,cali i zdrowi w domku Shira ![]() Tity |
|
|
|
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
BordAna, nie zawsze jest strasznie przed porodem, zresztą ja też teraz wspominam ze śmiechem
Dla mnie to była przygoda, choć trochę nieprzyjemna ![]() Tity, myślę, że minimum za 2 lata, a może dopiero jak mały pójdzie do przedszkola... No ale zobaczymy, życie pisze różne scenariusze... Mojego przyjaciela siostra, w nieformalnym związku, planowała dziecko na "kiedyś tam". Wyszła jej jesienią nieciekawa cytologia (szczegółów nie znam) i gin powiedział, że jak planuje dziecko, to powinna się pospieszyć. No i myk, myk... I rodzice przyjaciela będą zaraz podwójnymi dziadkami, bo jego żona też w ciąży Tak że nigdy nie wiadomo do końca, co nam życie przyniesie... Ze względu na przebyte cc na pewno jeszcze minimum rok musimy poczekać... Zakładanie cewnika też wspominam jako koszmar, ale wiem, że w wielu szpitalach zakładają go dopiero po podaniu znieczulenia... Nie wiem, czemu u mnie tak nie było
|
|
#1035 |
|
Zadomowienie
|
Aldii,Tity
hmmm do porodu to może już z górki ale kto mi uprasuję te wielką górkę prania, która na mnie łypie z ukosa ![]()
|
|
#1036 |
|
Zadomowienie
|
Jasiulku! Okropni lekarze, dobrze, że wszystko sie ok skończyło
Rany, jak to bedzie jak ja urodze Fajnie, ze nam wszystko opisalas"* NIc sie nie przejmuj, zaraz na pewno bedziesz juz wszystko ogarniac I pocieszac mnie w sierpniu, jak ja nie bede ograniac:PAldii, Bordana, a wy gdzie mieszkacie? Kretuś, dzięki za pocieszenie Ale twoja historia tez mnie troche zestresowala, a jak mi Tadzia podduszą, łe??---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Shira, no nieźle, to tam już rozpakowane A ja nie mialam na nic czasu, a na tamtymw atku to juz w ogole nie nadazalam. Co u ciebie?
|
|
|
|
|
#1037 |
|
Zadomowienie
|
weruczku, ja póki co mieszkam w Wejherowie .
aldii: może i bym wpadla, ale gdzie i kiedy na ta kawke? Wpadłam się pożegnać . nie bedzie mnie coś koło tyg. Jutro po moich ćw i zal jedziemy nad jezioro w okolice Iławy, może jak nam się zachce to szarpniemy się na Mazury do dziadków tż. ale ja nie jestem pewna czy powinnam jechać (żeby się nie zamęczyć), bo to spod naszego domu ponad 500km jazdy samochodem na mazury... 3majcie się
|
|
|
|
#1039 |
|
Zakorzenienie
|
Weruczek, nie podduszą, nie podduszą. Nie martw się. Wszystko będzie git.
Widzisz, ja miałam 14 godzin skurczów, bez rozwarcia, wyłam przy zakładaniu cewnika, mały dostał 7 punktów (w następnym pomiarze już 9).. I co? Ja czuję się fizycznie świetnie, nie mam urazu - już chcę być znowu w ciąży - mały jest zdrowy, pogodny, prawidłowo się rozwija U Was też będzie wszystko dobrze Ja też znikam, jedziemy do teściów do Sieradza (Tymek będzie pierwszy raz jechał tramwajem i pociągiem!). Postaram się zajrzeć od nich z kompa, bo sprawdzam co i rusz, czy już Anesska urodziła... Tak że udanej soboty i do napisania
|
|
#1040 |
|
Zakorzenienie
|
jasiulku dobrze, że szpital już za Wami
Filip jest śliczny![]() dziewczyny miłego weekendu dla tych co wyjeżdzają i nie tylko a do tego wczoraj byłam na wizycie , Zuzia waży już 3kg a poza tym poród raczej nie zbliża się brzuch wysoko, rozwarcie takie jak było miesiąc temu. No i zapowiada się, że wysoka panna będzie ![]() Ja chcę w maju rodzić
|
|
#1041 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1042 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze jednak nie 2w1 - bez zmian.Cytat:
do maja tylko 1 dzien![]() Ja nie mam pojecia ile wazy moj synus, jakie mam rozwarcie, a raczej czy w ogole istnieje cos takiego u mnie jak rozwarcie i kiedy w ogole cos ruszy. Teraz mam inne zmartwienie na glowie, mianowicie wczoraj wieczorem dowiedzielismy sie, ze TZ 20 lub 23 maja musi leciec na szkolenie do USA na 2 tygodnie i nie wiemy, ktora mame poprosic o pomoc... Normalnie powinno byc, ze prosze moja i wszystko cacy ale jest to tak nieprzewidywalna kobieta, ktora niestety potrafi zamieszac w zyciu innej osoby, ze po prostu sie boje co to bedzie... Wszystko idzie nie tak jak powinno...
|
|
|
#1043 |
|
Zakorzenienie
|
Anessko co Ty tu jeszcze robisz 2w1 ???? może jakieś naturalne sposoby na przyspieszenie porodu
Oliwka to Zuzia już duża panna za 3 tyg to możesz mieć 4 kg dzidziusia ![]() dziewczyny poradźcie mi coś bo od kilku dni w nocy jak śpię na boku to budzę się i biodro mnie boli i jak się wtedy przerzucę na drugi bok to ponownie budzę się z bólem .... tak jakby mnie kości bolały .. już nie wiem jak mam spać a gin zabronił na plecach
|
|
|
|
|
#1044 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwko
![]() Anessa jakmasz watpliwosci co do swojej mamy,to popros tesciowa Sloneczko nic na tonie poradzisz,musisz to scierpiec do konca.Aaaaa teraz sobie przypomnialam,ze mi pozniej pomagala gruba poducha miedzy nogami. |
|
|
|
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
aldii
sloneczko wagowo to ginka powiedziała, że do 3600 może ważyć ![]() anessko no właśnie ja się martwie, że poród to na czerwiec się przeciągnie ![]() Hmm to lipa, że Tż musi wyjechać i macie teraz dylemat taki no, ale wyboru jakiegoś dokonać musicie...a z Teściową się dobrze dogadujesz? sloneczko ja jak spałam na boku to jakiś czas biodra mi "drętwiały" takie mrowienie czułam...ale to tak miałam ze dwa tygodnie. Teraz mam tak, że budzę się i prawa ręka jest cała drętwa aż do łokcia za to 1 i 2 bajka od początku![]() kiedy masz wizytę u gina? może coś Ci poradzi chociaż na większość dolegliwości ciążowych lekarstwa nie ma.
|
|
#1046 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z tesciowa jest naprawde ok ale no wiecie, sprawy intymne albo takie corka-matka no to tylko z moja sobie wyobrazam gadac... A dodatkowa sprawa jest taka, ze mama TZa nie zna nawet slowa po angielsku, wiec, jesli bedzie mi cos potrzebne - klapa na calej linii, bo nawet autobusem nie pojedzie sama do sklepu...Moja musze po prostu uswiadomic, ze przyjezdza do mnie nie do dziecka i jesli napyskuje cos zlego na TZa... wraca do domu. Tylko, ze to rowniez wiaze sie z obraza na wieki.Okropne to wszystko jest, bardzo mnie to wszystko przygnebilo... ![]() Ja od ponad miesiaca mam dretwienie rak w czasie snu... Fatalne uczucie, bo czasem ich nie czuje, rozbudzam sie, musze rozmasowac a pozniej zasnac to juz wyczyn
|
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
Ollliwko właśnie zobaczyłam, że już tylko 25 dni Ci zostało do terminu....
![]() Anessko Sloneczko mi niestety tylko spanie na plecach pomagało....ból był czasami nie do zniesienia na boku. |
|
|
|
|
#1048 |
|
Zakorzenienie
|
anessko ja też moją mamą mam różne akcje...także nie wiem co poradzić Ci mam...może jak zobaczy wnuka i w ogóle to zrzędzić na Tż nie będzie? a sama nie dasz sobie rady z dzieckiem? wiem, że dwa tygodnie to kupa czasu, ale może nie było by tak źle?
Po cichu liczę, że moja mama też się deko zmieni jak Zuzia już będzie na świecie...niestety lekko z nią nie mamy ![]() tity no tak do 25 maja niewiele...a zarazem tak długo jakoś na ile przed porodem obniżył Ci się brzuch?
|
|
#1049 |
|
Zakorzenienie
|
Ollliwko ja w ogóle u siebie nie zauważyłam, żeby się obniżył
A jak się czujesz psychicznie z tym wszystkim? ![]() Jeny kręgosłup mi wysiadł od Leonka. A on coraz cięższy, ledwo go z łóżeczka wyjmuję, a dopiero waży 5,5.... |
|
|
|
|
#1050 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za pocieszenie
Aldii ja mam tą poduche z motherhood ale spróbuję włożyć jeszcze jedną zwykłą na spanie zobaczę czy poskutkuje Oliwka mi ręka drętwiała jak spałam bez tej poduchy rogala, czasem mi sie po nią iść nie chciało do drugiego pokoju, a jak z nią już śpię to podtrzymuje ona jakoś szyję i bark że obejmuję poduszę rękami i wtedy jest ok Anessko ja jednak bym wybrała mamę swoją, teściowa to teściowa i mamy nie zastąpi .... no ale wiadomo każdy ma inne relacje |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

Wkurza mnie tylko ten ból, łee
i lukam na notatki 

Cały weekend przeleżałam na patologii późnej ciąży, gdzie jedyne, co mi robili, to KTG raz dziennie i słuchanie detektorem serduszka raz na dwie godziny...
Lekarze, poza dwoma wyjątkami wcale nie lepsi - jeden stwierdził, że spokojnie do Wielkanocy mogę sobie pochodzić w ciąży, drugi na obchodzie tylko mówił dzień dobry...
Podejrzewał też, że coś jest nie tak z moją miednicą. W ciągu 15 minut musiałam wypełnić papierzyska i już leżałam na stole. A o 10.00 usłyszałam najpiękniejszy dźwięk na świecie - płacz synka!

2w1 - bez zmian.